کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: به نظر شما دلیل ساخته نشدن فیلم های قوی از روی داستان های غنی ادبیات ایران چیست؟
این نظرسنجی بسته شده است.
عدم وجود امکانات لازم 22.22% 6 22.22%
عدم توانایی کارگردانان ایرانی در ساخت فیلم حماسی 11.11% 3 11.11%
بی میلی مردم به ساخته شدن فیلم از داستانهای شاهنامه 11.11% 3 11.11%
ممانعت مسئولین از ساخته شدن فیلم های ایران باستان 55.56% 15 55.56%
تمام 27 رأی 100%
  اگر در نظرسنجی شرکت کرده باشید، گزینه انتخابی شما با * مشخص شده [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 11 رای - 4 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
از ادبیات غنی ایران تا سینمای ضعیف ایران
۲۲:۴۸, ۱۹/مهر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۰۳ توسط bagheri4.)
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: 44338.jpg]

[تصویر: 041097-180x200.png]

داستان قدیمی ترین روش آموزش وسرگرمی است که نقش به سزایی در تربیت بچه ها دارد.فعلا این نقش مهم ودر عین
حال کلیدی را کمپانی شیطانی والت دیسنی بر عهده گرفته وجور کودکان ایرانی را هم به دوش می کشد.

ایران ادبیات داستانی بسیاری غنی دارد که می تواند دست مایه کتاب کودک ،انیمیشن ،بازی های کامپیوتری ،تئاتر
وکتابهای درسی قرار بگیرد فقط به چند مورد اشاره میکنم .

ببینید ما چه حماسه ها یی داریم اما مصرف کننده والت دیسنی هستیم

سمک عیار مردی بود اهل فتوت یعنی کسی که حق مظلوم را از ظالم میگیرد واز او دفاع می کند .

سمک عیار می تواند دستمایه نماد ظلم ستیزی ودفاع از حقوق مظلوم باشد ولی بچه های ایرانی کی رو می شناسند
رابین هود . رابین هودی که دزدست.

اما سمک عیار وهم فکرانش دزد نبودند از جان و مال وناموس مردم دفاع می کردند (محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)در پیمان جوانمردان حلف
الفضول شرکت داشت )آنها برای نیازمندان گلریزان می کردند که هنوز هم این رسم پا برجاست ودر فصل درو به کمک
پیر مردان وبیوه زنان می رفتند ونیازهای بچه های یتیم را مرتفع می کردند .

داستانهای مثنوی ومعنوی می تواند دستمایه داستانهای بسیاری برای بچه ها باشد که بازبانی ساده مفاهیم عمیق
فلسفی وعرفانی را به آنها می آموزد مثل داستان شیر وخرگوش داستان گرگ وشیر داستان طوطی وبازرگان داستان
خرگوش وپیل وصدها داستان دیگر .
[تصویر: Kung%20Fu%20Panda%2021.jpg]

رسانه ملی ایی کیو سان ،استاد ادوی واستاد چیفو را برای درک مفاهیم عمیق فلسفی پیشنهاد می کند در حالی که ما
استاد بی نظیری چون مولانا را داریم .

داستانهای کلیله ودمنه که منبع بی پایانی برای ادبیات کودکان می تواند باشد که داستانهای بسیاری را زبان حیوانات
نقل می شود.

چند میلیون بار تام وجری پخش شده اما کسی اسمی از موش وگربه عبید زاکانی که ظنز بسیار فاخری است
نمی برد.

داستانهای شاهنامه الهام گرفته شده از تاریخ است.می تواند دست مایه عرق ملی و وطن پرستی باشد .

شخصیت هرکول بسیار شبیه رستم دستان است اما با ضعفهای بسیار وفاقد معنویت .چندین انیمیشن در مورد هرکول
برای بچه ها ساخته شده است .

اما هیچ انیمیشن یا شخصیت سینمایی از رستم ساخته نشده است رستمی که داناست ووطن پرست ،وهر صبح قبل
از طلوع ظهر وقتی خورشید به نیمه می رسد وپیش از خواب یزدان پاک را عبادت میکند ودر کنار اینها قدرت
بازوی بسیار دارد .
با وجود استادان بی نظیری چون استاد فرشچیان حتی چهره مشخصی برای رستم کشیده نشده است به جزچند مینیاتور
که به درد کودک نمی خورد اما همه چهره هرکول را می شناسند .
(روی جلد شاهنامه نسخه ژول مل رستم مثل یک پیرمرد نحیف ودرمانده ترسیم شده است )

سیاوش می تواند نماد پاکدامنی مردان باشد . شاهزاده ای جوان وزیبا رو که به عشق نامادری زیبا وجوانش
جواب رد میدهد وجان بر سر این کار می گذارد .
هیچ انیمیشنی درباره پهلوانان وجوانمردانی چون غلامرضا تختی ساخته نشده است (فقط انیمیشنی در باره پوریای ولی
درحال پخش است )الگوی پسر ایرانی شده بن 10. مرد عنکبوتی یا بتمن .

والت دیسنی دست گذاشته روی داستانهای شاهنامه رودابه ایرانی را در کمپانی استحاله خود تبدیل کرده به راپونزل وقلم
جادویی . تبدیل کرده به گیسو کمند .پس از این داستانهای شاهنامه رو از والت دیسنی بخواهید .

رسانه ملی حتی یک دختر ایرانی که نماد زن ایرانی است به دنیا معرفی نکرده است .دختران ایرانی زیبا، مهربان وخردمند
هستند . مهمترین وظیفه اش همسر وفادار بودن ومادری صبور بودن است نه رقاص وهرزه گرد .

با این کاستی های باربی در آغوش دختران ایرانی جا باز کرده است در حالی که سخنورانی چون پروین اعتصامی ،
سیمین دانشور وطاهره صفار زاده بر تارک ادبیات ما درخشیدند .

خانم دکتر آذر اندامی را به خاطر خدماتش به علم پزشکی دنیا میشناسد اما در ایران گمنام است .

ما یک معلم الگو در رسانه ملی نداریم الگو بهتر ازاستاد رضا روزبه الگو بهتر از جبار باغچه بان چند فیلم در مورد این ها ساخته
شده است . چند انیمیشن با کیفیت بالا وکار گردانی خوب در مورد شهید فهمیده ویا دانش آموزان شهید ساخته شده
است.

[تصویر: tangled-cover.jpg][تصویر: 200px-Kungfupanda.jpg]

نویسنده داستان کودک، استاد هوشنگ مرادی کرمانی ،شاعر گرانقدر ،مصطفی رحماندوست گارگردان توانای تئاتر دکتر
پورچیستا یثربی وصدها هنرمند معاصر همگی می توانند در اعتلای این هدف کمک شایانی کنند اگر مسولان همین امروز
احساس خطر کنند .
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، Admirer ، irandoost ، وحید110 ، Mitsonary ، محمداحسان ، soltanmahmoud ، MESSENGER ، سجاد313 ، مجید املشی ، ali0077 ، Justice Bringer

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۵۷, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #21
آواتار
کنون رزم جومونگ و رستم شنو، دگرها شنیدستی این هم شنو

[تصویر: wu5lgyf04kqvlxu5339.jpg]

!
به رستم چنین گفت اون جومونگ

ندارم ز امثال تو هیچ باک
که گر گنده ای من ز تو برترم
اگر تو یلی من ز تو یلترم

:
رستم انگار بهش برخورد، یهو قاطی کرد و گفت

منم مرد مردان ایران زمین
ز مادر نزادست چون من چنین

تو ای جوجه با این قد و هیکلت
برو تا نخورده است گرز بر سرت

:
جومونگ چشماشو اونطوری گشاد کرد و گفت

تو را هیچ کس بین ایرانیان
نمی داندت چیست نام و نشان

ولی نام جومونگ و سوسانو را
همه میشناسند در هر مکان

تو جز گنده بودن به چی دلخوشی
بیا عکس من را به پوستر ببین

ببین تی وی ات را که من سوژشم
ببین حال میدن در جراید به من

منم سانگ ایل گوکه نامدار
ز من گنده تر نامده در جهان

تو در پیش من مور هم نیستی
کانال ۳ رو دیدی؟ کور که نیستی

در اینحال رستم پهلوان، لوتی نباخت و شروع به رجز خوانی کرد:

چنین گفت رستم به این مرد جنگ
جومونگا ! تویی دشمنم بی درنگ

چنان بر تنت کوبم این نعلبکی
که دیگر نخواهی تو سوپ، آبکی

مگر تو ندانی که من کیستم؟
من آن (تسو) سوسولت! نیستم

منم رستم، آن شیر ایران زمین
(بویو) کوچک است در نگاهم همین
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Imam12 ، bagheri4
۱۴:۵۱, ۲۹/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #22
آواتار
با سلام خدمت دوستان
به نظر من مشکل ،عدم توانایی کارگردانان و نویسندگان ما نیست.مشکل ، عده ای هستند که به قول بعضی از دوستان اگر از تاریخ ایران صحبت کردیم،فکر میکنند میخواهیم تاریخ اسلام رو حذف کنیم. خیر، ما همه مدیون اسلام عزیز هستیم اما نباید تاریخ و فرهنگ خودمون رو هم زیر پا بذاریم. کارگردان های ما چجوریه میتونن فیلم جدایی نادر از سیمین رو بسازن که کل فیلم های هالیوود و بالیوود رو له کرد و جایزه ها رو یکی پس از دیگری درو کرد،ولی نمیتونن یه فیلم رزمی از داستان های حماسی کشورشون بسازن؟!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، bagheri4
۱۵:۰۷, ۲۹/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #23
آواتار
سلام
تازه بهتره بگیم که شاهنامه مطابق با فرهنگ اسلامی تشیع هست ، چرا که شاهنامه در واقع اولین اثر فاخر هنری ایرانیان (خصوصا اثر ادبی) بعد از اسلام هست ، پس نه تنها ساخت فیلم بر اساس شاهنامه مخالفت با فرهنگ اسلامی نیست ، بلکه موافق و مقوی فرهنگ شیعی و اسلامی هست.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: bagheri4
۱۳:۲۸, ۱/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/اردیبهشت/۹۱ ۱۵:۳۳ توسط bagheri4.)
شماره ارسال: #24
آواتار
شیراز - خبرگزاری مهر: انیمیشن حکایات سعدی با حضور رئیس جمهور رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار مهر، انیمیشن حکایات سعدی کاری از واحد پویانمایی صدا و سیمای مرکز فارس پنجشنبه شب در مراسم بزرگداشت یادروز سعدی با حضور رئیس جمهور رونمایی شد و ساخت 13 قسمت از پندهای شیرین سعدی کلید خورد.
همچنین با حضورمحمود احمدی نژاد از کتابهای کلیات سعدی به کتابت تاریخ 1214 و 1215 هجری قمری توسط حاج محمد ابن محمد رحیم شیرازی و کتاب کلیات سعدی تاریخ کتابت 1232 هجری خط شکسته نستعلیق به کتابت اسماعیل رونمایی شد.
در این مراسم کتاب گلستان سعدی به خط نستعلیق با نگارش محبوبه سازش نیز رونمایی شد.
سعدی خوانی کودکان نیز ازجمله برنامه های مراسم یادروز سعدی بود.

[تصویر: x1acr0awm19uvaujpaj.jpg]
آرامگاه سعدی در شیراز
[تصویر: 639139_orig.jpg]

سنگ مزار سعدی
[تصویر: fhjs9xjc9ihdlr7f1vaz.jpg]
چهره متصور بر سعدی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان