|
مباحثی پیرامون دکتر علی شریعتی
|
|
۱۷:۲۱, ۶/بهمن/۸۹
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۸۹ ۲۳:۰۷ توسط K-1.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت تمامی دوستان ببخشیدا نمیخواهم توهین کرده باشم ولی من از چند وقت پیش این سوال برایم پیش امد که ایا دکتر علی شریعتی فراماسونر است یا خیر ؟ هر چیزی از ایشان پیدا کردید خوشهالیم بدون هیچ چشم داشتی در این پست قرار دهید . |
|||
|
| آغاز صفحه 20 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۰:۱۲, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #191
|
|||
|
|||
|
|
۱:۵۵, ۱۵/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #192
|
|||
|
|||
|
بنام خدا
متأسفانه من توفیق نداشتم همه ی پستهارو بخونم، خیلی زیاد بود. همینقدر میدونم که کتابهای دکتر شریعتی باید حتماً در کنار کتابهای شهید مطهری مطالعه بشه. آثار شهید مطهری مکمل آثا دکتر شریعتی هست، و شبهاتی رو که ممکنِ به واسطه ی مطالعه ی آثار دکتر شریعتی بوجود بیاد، برطرف میکنه. همونطور که جناب علی110 فرمودن دکتر شریعتی اسلام شناس نیستن، بلکه جامعه شناس هستن و مطالعه ی آثار ایشون در کنار آثار اسلام شناسی نظیر شهید مطهری نتایج مطلوب و سازنده ای دربرخواهد داشت. موفق باشید |
|||
|
|
۸:۵۸, ۱۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #193
|
|||
|
|||
|
سلام
من هم نتونستم همه پست ها رو بخونم. اما در مورد آخرين بحث: شريعتي يه سخنراني داره در مورد نقش روشنفكري. اين سخنراني 3 بخشه كه هركدوم يك ساعت هست. از اونايي كه علاقه مند اين بحث ها هستن تقاضا ميكنم كه اين 3 ساعت رو گوش بدن. اگه وقت نداريد سخنراني سوم 20 دقيقه ي آخرش رو گوش بديد. بعد متوجه ميشيد نظر شريعتي در مورد روشنفكري به نوعي كه الان در جامعه مطرح ميشه چيه؟ در مورد ارتباط و نزديكيش با سروش :نميشه افراد رو به صرف اينكه از كلمات مشترك استفاده ميكنن، بهم نزديك يا دور دونست. كلماتي مثل دين و آزادي و ....... در مورد اين قضيه پست ديگه اي رو مينويسم ان شا الله الهم ادخلني مدخل صدق و اخرجني مخرج صدق وجعلني من لدنك سلطانا نصيرا |
|||
|
|
۱۰:۰۹, ۱۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #194
|
|||
|
|||
|
اقا این سروش کیه ؟
چند باره بچه ها میگن ، متاسفانه من هیچ شناختی از ایشون ندارم
|
|||
|
۱۰:۱۳, ۱۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #195
|
|||
|
|||
(۱۹/فروردین/۹۱ ۱۰:۰۹)Mohammad Trust نوشته است: اقا این سروش کیه ؟ سلام سروش ظاهرا از کسانی بوده که دوره ای مثبت بوده و ظاهرا اسلام شناس بوده ، اما جدیدا دچار ارتداد شده و قرآن رو نعوذ بالله زاده افکار شخصی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می دونه. چند وقت پیش دیدم که نامه ای هم در نقد به آیت الله خامنه ای فرستاده. خدا هدایتش کنه ، اگر قابل هدایت نیست اول از همه رسوا و بعد هم نابودش بفرماید. |
|||
|
|
۱۳:۰۵, ۱۹/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/فروردین/۹۱ ۱۹:۴۱ توسط rastin.)
شماره ارسال: #196
|
|||
|
|||
(۱۹/فروردین/۹۱ ۱۰:۰۹)Mohammad Trust نوشته است: اقا این سروش کیه ؟ دراین مورد البته خودتون تحقیق کنید بهتره ،چون ممکنه محکوم بشم به غرض ورزی . اما متاسفانه ایشون با افکارشون بعنوان یکی از روشنفکران دینی معرفی شدند.شاید درآینده بتونیم شخصیت ( فکری وحقوقی ونه حقیقی ) ایشون رو بررسی کنیم. نقل قول:سروش ظاهرا از کسانی بوده که دوره ای مثبت بوده و ظاهرا اسلام شناس بوده ، اما جدیدا دچار ارتداد شده و قرآن رو نعوذ بالله زاده افکار شخصی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می دونه. متاسفانه درهمان دوره ایشان وظیفه نگارش کتب درسی دربعضی مقاطع تحصیلی درایران رو هم بعهده داشتند. دیگه خودتون دلیل وضعیت ناکارآمدی نظام آموزش وپرورش رو متوجه میشید. درپناه حق |
|||
|
|
۱۸:۱۰, ۱۹/فروردین/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/فروردین/۹۱ ۱۸:۲۸ توسط تراب.)
شماره ارسال: #197
|
|||
|
|||
|
سلام مجدد
خدمتتون عرض كنم كه شخصيت دكتر شريعتي فراز و فرود بسياري داشته. بحث طولاني هست اما بگم كه در بعضي اوقات برا اينكه بعضي از حرف هاي روحانيون رو نميفهميد يا با روحانيون درباري مواجه پيدا ميكرد بدجور زد روحانيت شد. آيت الله مصباح يزدي خاطره اي تكان دهنده در اين مورد داره. كه متاسفانه با اينكه از علاقه مندان اين شخص هستم اما در زماني ايشون همانند افرادي بودند كه حرف خودشون رو ميزدند و گوش و چشمشون رو به بقيه ي حرف ها بسته بودن. ميتونيد برا خوندن اين خاطره يه سرچ كوچولو بكنيد. (در اين قضيه پاي علامه طباطبايي هم مياد وسط) اما پس از چندي كه با انتقادات افرادشون همانند حيدر رحيمپور اذغدي پدر حسن رحيم پور اذغدي روبرو ميشن دست به اصلاح خوشون ميزنن و مواضع منصفانه تري بيان ميكنن. نقل و قول مشهورشون در مورد روحانيت كه ميگن من كه استاد تاريخم تا كنون پاي هيچ سند استعماري رو نديدم كه امضاي روحانيون پاش باشه بعد از اين قضاياست اما مسلما نميشه به اين فرد به عنوان يك عالم نگاه كرد. از ايشون ميتونيم به عنوان يك محرك بسيار قوي ياد بكنيم. حتي قويتر از استاد مطهري اما عالم تر به هيچ وجه. منطقي هم هست. درسخونده تاريخند نه فقه و اصول. درجايي دارن كه ميگن من اسلام رو از بازرگان و طالقاني آموختم. آموختن اسلام از بازرگان يعني آموختن كاريكاتور دين . از طرفي حيدر رحيم پور اذغدي كه نزديككترين دوست ايشون بودن و دكتر شريعتي جلساتشون رو در خونه ي اين فرد ميگرفتن در اين مورد ميگن كه " 300 تا شريعتي در يك عمامه ي مطهري جا نميگيره!!!" نقطه ي افتراق با سروش هم در همين موارد پيداست. سروش معتقده كه روحانيت چون از دين ارتزاق ميكنه يك كاسبه و دفاع از دينش يه دفاع كاسب از جنسش هست پس روحانيت نقاط ضعف دينش رو نميگه. پس به اين دليل دفاعش از دين هم بي معني هست( ايشون چون توانايي پاسخ به سوالات رو نداشتن به اين حربه متوسل شدن . درصورتي كه ارتزاق بحث ديگريست و عقلي و منطقي بودن بحث ، نكته ي ديگري. اگر مايل باشيد ميتونم كامنتي رو در مورد فرار كردن ايشون از مناظره با آيت الله مصباح و آملي لاريجاني و همچنين رحيم پور اذغدي بنويسم. ) در صورتي دكتر شريعتي به هيچ وجه همچنين ديدي رو در مورد روحانيت نداشتن. خود سروش هم در جايي به اين نقطه ي افتراق اشاره ميكنه. از موارد ديگه ميشه به ديد سروش در مورد محرم و امام حسين عليه السلام و ... اشاره كرد. سروش ميگه كه اين حرفايي كه در مورد ائمه گفته ميشه غلو هست و اسطوره سازي و خرافه. و وظيفه ي روشنفكر خرافه زدايي. پس به جنگ تمام عيار با اين انديشه رفته و جمله ي مشهورش اينه كه " ترويج واقعه ي عاشورا ، ترويج شهادت طلبيست و اين بسيار خطرناكه، وقتي كه كشته شدن آسان بشود كشتن هم آسان ميشود" ( يكي نيست بگه مگه نميدوني اين كار مراحل داره، مرز داره، حدود داره، الكي كه نيست )اما شريعتي درست بر خلاف اين مورد. حسين وارث آدم يك روضه به صورت نثر هست . " پس از شهادت " يه سخنراني يا نوشته ي كوتاه در اين مورد هست كه طوفاني از احساسات و بسيار محرك و حركت دهنده. جمله ي معروفش در " پس از شهادت" (نقل به مضمون): اگر در وسط روزگار خودت نيستي ، اگر شاهد آن و تاثير گذار در آن نيستي، اگر به خير و شر جامعه ي خود بيخبري، هركجا كه ميخواهي باش، چه به نماز ايستاده و چه به شراب نشسته باشي هر دو يكيست!! الهم ادخلني مدخل صدق و اخرجني مخرج صدق وجعلني من لدنك سلطانا نصيرا |
|||
|
|
۲۱:۰۹, ۱۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #198
|
|||
|
|||
|
اقا یه سوال دارم.
من داشتم چند تا سایت رو نگاه میکردم ، مطالب جالبی با منبع های درست و عکس و فیلم گذاشته بودن. این دکتر سروش ، میگه تنها فردی بوده که میتونسته با کومونیست های اول انقلاب مناظره کنه ، این شخص بوده. حالا چی شده که قران رو وحی نمیدونه و این حرفا ؟؟ ![]() خیلی کتاب های جالبی هم داره. مولانا شناس هم بوده و . . . عجب ادمایی پیدا میشه. از کجا به کجا میرسن |
|||
|
۲۱:۲۳, ۱۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #199
|
|||
|
|||
|
[quote='تراب' pid='106931' dateline='1333806044']
سلام مجدد آيت الله مصباح يزدي خاطره اي تكان دهنده در اين مورد داره. كه متاسفانه با اينكه از علاقه مندان اين شخص هستم اما در زماني ايشون همانند افرادي بودند كه حرف خودشون رو ميزدند و گوش و چشمشون رو به بقيه ي حرف ها بسته بودن. ميتونيد برا خوندن اين خاطره يه سرچ كوچولو بكنيد. (در اين قضيه پاي علامه طباطبايي هم مياد وسط) سلام برادر ببین اگه حرفی در این مباحثه زده بشه باید از روی مدرک باشه. مدرکی بزارین تا ما مطالعه کنیم. با این حرفا نمیشه چیزی رو قبول کرد. پست های من در مورد دکتر شریعتی همگی با سند هستن از کتاب های ایشون . حرف باید با سند باشه. ممنون |
|||
|
|
۲۱:۴۶, ۱۹/فروردین/۹۱
شماره ارسال: #200
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(۱۹/فروردین/۹۱ ۲۱:۲۳)black نوشته است: [quote='تراب' pid='106931' dateline='1333806044'] فکر میکنم منظور جناب "تراب" این باشه: نقل قول:شهید مطهری و آیت الله مصباح یزدی را عموم صاحب نظران، دو شخصیتی می درپناه حق |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

:

.
)