کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) رحلت یا شهادت؟=
۱۸:۳۱, ۱۲/بهمن/۸۹ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/اردیبهشت/۹۰ ۰:۰۲ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
یکی از مظلومیتهای حضرت رسول این است که معمولا به کیفیت شهادت ایشان توجه نمی شود. و معمولا می گویند رحلت حضرت رسول !!! در این تاپیک نیز در پی آن هستیم تا به روشن شدن موضوع با اتکا به احادیثی از اهل تسنن و شیعه کمک نماییم.

کتابهای سیره و حدیث مرگ رسول خدا بوسیله سم را تایید کرده اند و آن را با احادیث متواتر ذکر کرده اند از جمله:

حاكم نيشابوري عالم معروف اهل سنت در كتاب معتبر المستدرك علي الصحيحين مي‌نويسد :
"ثنا داود بن يزيد الأودي قال سمعت الشعبي يقول والله لقد سم رسول الله صلى الله عليه وآله وسم أبو بكر الصديق وقتل عمر بن الخطاب صبرا وقتل عثمان بن عفان صبرا وقتل علي بن أبي طالب صبرا وسم الحسن بن علي وقتل الحسين ابن علي صبرا رضي الله عنهم فما نرجو بعدهم" .

داود بن يزيد گويد كه از شعبي شنيدم كه مي گفت : به خدا قسم رسول خدا وابوبکر با سمّ کشته شدندو عمر و عثمان و علي بن ابيطالب با شمشير کشته شدندو حسن بن علي با سم و حسين بن علي با شمشير کشته شد (المستدرک، الحاكم النيشابوري ، ج۳، ص۶۰).

و نيز ابن كثير دمشقي سلفي كه امروزه وهابيت براي سخن او ارزش ويژه‌اي قائل هستند به نقل از بيهقي مي‌نويسد:

"عن عبد الله بن مسعود ، قال : لئن أحلف تسعا أن رسول الله صلى الله عليه وسلم قتل قتلا أحب إلى من أن أحلف واحدة أنه لم يقتل ، وذلك أن الله اتخذه نبيا واتخذه شهيدا" .
از عبدالله بن مسعود روايت کرده است که مي‌ گفت : اگر۹ بار قسم بخورم که رسول خدا کشته شده اشت برايم محبوب‌تر است از اين که يک بار قسمبخورم که او کشته نشده است ؛ زيراخداوند او را پيامبرو شهيد قرار داده است (السیره النبویه، ابن کثیر دمشقی، ج۴، ص۴۴۹).

و از علماي شيعه ، مرحوم شيخ طوسي در كتاب تهذيب الأحكام مي‌نويسد :
"محمد بن عبد الله... وقبض بالمدينة مسموما يوم الاثنين لليلتين بقيتا من صفر سنة عشرة من الهجرة" .
محمد بن عبد الله (صلي الله عليه وآله وسلم ) ... در روز دوشنبه 28 صفر سال دهم هجري در حالي از دنيا رفت كه مسموم شده بود (تهذیب الاحکام، الشيخ الطوسي ، ج۶، ص۱، و بحار الانوار، ج۲۲، ص۵۱۴).

و نيز مرحوم علامه حلي در كتاب المنتهي مي‌نويسد :
"محمد بن عبد الله ... وقبض بالمدينة مسموما يوم الاثنين لليلتين بقينا من صفر سنة عشرين من الهجرة"
(منتهی المطلب، العلامة الحلي ، ج۲، ص۸۸۷).

ابن سعد می گوید در روایتی آمده است: پیامبر مسموم درگذشت و شصت و سه ساله بود. این قول ابن عبده است (المجدد فی الانساب، محمد بن محمد علوی، ص۶).

در کتاب جامع الرواه آمده است: پیامبر در مدینه مسموم درگذشت ( جامع الرواه، محمد علی اردبیلی، ج۲، ص۴۶۳).

ابن مسعود کشته شدن پیامبر در سنه ۱۱ هجری تایید و تاکید کرده است. (السیره نبویه، ابن کثیر، ج۴ص۴۴۹ و البدایه و النهایه، ج۶، ص۳۱۷و۳۲۲)

رسول خدا فرمودند: هیچ پیامبری یا وصی او نیست مگر آنکه شهید می شود. (بصائر الدرجات، ص۱۴۸و بحارالانوار، ج۱۷، ص۴۰۵و ج۴۰، ص۱۳۹) و همچنین فرمودند: هیچ کس از ما (اهل بیت) نیست مگر آنکه مسموم یا مقتول خواهد بود. (کفایه الاثر، خراز قمی ، ص ۱۶۲ و وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۲ و بحارالانوار، ج۴۵،ص۱ و من لایحضره الفقیه، ج۴، ص۱۷).

شیخ مفید میگوید: او در مدینه روز دوشنبه دوشب باقیمانده از ماه صفر در سال دهم هجری درگذشت درحالیکه شصت و سه سال داشت.
علامه حلی شهادت رسول خدا را به وسیله سم ذکر میکند.

با توجه به شواهد و قرائن بیان شده در بالا شهادت حضرت رسول توسط سم قطعی است.

اما سوال اینجاست که چه کسی یا چه کسانی ایشان را مسموم نمودند؟؟!!

محمد بن اسماعيل بخاري و مسلم و بسياري ديگر از بزرگان اهل سنت نوشته‌اند :

قَالَتْ عَائِشَةُ لَدَدْنَاهُ فِي مَرَضِهِ فَجَعَلَ يُشِيرُ إِلَيْنَا أَنْ لَا تَلُدُّونِي فَقُلْنَا كَرَاهِيَةُ الْمَرِيضِ لِلدَّوَاءِ فَلَمَّا أَفَاقَ قَالَ أَلَمْ أَنْهَكُمْ أَنْ تَلُدُّونِي قُلْنَا كَرَاهِيَةَ الْمَرِيضِ لِلدَّوَاءِ فَقَالَ لَا يَبْقَى أَحَدٌ فِي الْبَيْتِ إِلَّا لُدَّ وَأَنَا أَنْظُرُ إِلَّا الْعَبَّاسَ فَإِنَّهُ لَمْ يَشْهَدْكُمْ .

ام المومنين عايشه گفته است در دهان رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم در زمان مريضي ايشان به زور دوا ريختيم ، پس با اشاره به ما فهماندند كه به من دوا نخورانيد ،‌ ما با خود گفتيم اين از آن جهت است كه مريض از دوا بدش مي‌آيد و وقتي حضرت بهتر شد ، فرمودند : آيا من شما را از اين كه به من دوا بخورانيد نهي نكردم ؟ پس فرمودند : بايد در دهان هر كسي كه در اين خانه است ،‌ در جلوي چشم من دوا ريخته شود ؛ غير از عباس كه او شاهد ماجرا نبوده است . (صحيح البخاري - البخاري ج 8 - ص 40، ح 6886 ، ج 5 - ص 143 و ج 7 - ص 17 و و صحيح مسلم - مسلم النيسابوري - ج 7 - ص 24 و مسند احمد - الإمام احمد بن حنبل - ج 6 - ص 53 و تاريخ الطبري - الطبري - ج 2 - ص 437 و...).
نكته جالب توجه اين است كه بخاري اين حديث را در كتاب ديات ، باب قصاص نقل كرده است.

مفسرین شیعه و سنی از جمله در تفسیر طبری و در المنثور سیوطی ذیل آیات 3 و 4 سوره تحریم ماجرایی را نقل می کنند بدین مضمون که: ....

گر طالب علمی بکوش! معذورم از درج ادامه آن.

شهادت دو معصوم ، از پنج تن آل عبا بر محضر حضرت بقیه الله الاعظم و دوستداران ایشان
تسلیت باد.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: The Arrival ، mohamad ، علی 110 ، احیاء ، MAHDI59 ، ANTI satan ، بیداری اندیشه ، Seyed Mohsen ، سیماباروتیان ، aliakbar ، سبز سفید قرمز ، rastin ، وحید الف ، یاران مهدی ، najmeh ، خادمة الزهرا ، sarbaz 313 ، میلاد.م ، zahra11 ، yamahdi-12 ، MohammadMeraj ، fazel ، saloomeh ، hesam110 ، Agha sayyed ، m.hossein ، yamin ، أین المنتظر ، MohammadSadra ، یا ثارالله ، محب الزهرا ، peimane ، Mahdy2021 ، R3Z4 ، یاســین ، وحید110 ، منادی حق ، آیات ، سجاد313 ، صهبا ، آفتاب ، رضوانه ، حضرت عشق ، mahdy30na ، 135 ، عبدالرحمن ، Anti gods

آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۴۸, ۱۸/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آذر/۹۵ ۲۱:۴۹ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #91

سلام مجدد
(۱۸/آذر/۹۵ ۱۹:۴۹)عمار94 نوشته است:  
ادعا اینکه چرا جناب عایشه به پیامبر دارو خوراند در حالی که پیامبر او را نهی کرده بود و عایشه میدانست سخن پیامبر حق است
عمار گرامی، این چیزی که فرمودید ادعا نیست، بلکه یک سواله (با توجه به کلمه چرا).

اما اگر کلمه چرا رو حذف کنیم، یک ادعای درست به دست میاد. اگر ادعای شما صرفاً "خورانده شدن دارو" باشه (نه سمی بودنش)، من هم با شما موافقم. اما اگر ادعای دیگری بخواد مطرح بشه نیاز به اثبات داره.

برای کدام ادعا اثبات می خواهید آقا عمار؟
۲۲:۲۱, ۱۸/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آذر/۹۵ ۲۲:۲۱ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #92
آواتار
(۱۸/آذر/۹۵ ۲۱:۴۸)سعدی نوشته است:  سلام مجدد
عمار گرامی، این چیزی که فرمودید ادعا نیست، بلکه یک سواله (با توجه به کلمه چرا).

اما اگر کلمه چرا رو حذف کنیم، یک ادعای درست به دست میاد. اگر ادعای شما صرفاً "خورانده شدن دارو" باشه (نه سمی بودنش)، من هم با شما موافقم. اما اگر ادعای دیگری بخواد مطرح بشه نیاز به اثبات داره.

ادعا این طور مطرح میشه ، در منزل پیامبر جریانی نفوذ پیدا کرده بود که
1. یا رسالت پیامبر را قبول نداشتند ، اما در ظاهر خود را مسلمان معرفی میکردند .
2.یا رسالت پامبر را قبول داشتند ، اما نفس خود را بر وحی ارجح میدانستند

(۱۸/آذر/۹۵ ۲۱:۴۸)سعدی نوشته است:  برای کدام ادعا اثبات می خواهید آقا عمار؟
این که در زمان فتح مسلمانان به زنان ایرانی تجاوز شده
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی
۲۲:۴۳, ۱۸/آذر/۹۵
شماره ارسال: #93

نقل قول:ادعا این طور مطرح میشه ، در منزل پیامبر جریانی نفوذ پیدا کرده بود که
با شما موافقم.
وقتی موضوع بررسی درست مشخص بشه، خیلی از اختلافها از بین میره.
نقل قول:این که در زمان فتح مسلمانان به زنان ایرانی تجاوز شده
بهتره به جای مسلمانان بگیم سپاه عمر.

به استفاده جنسی اجباری میگن تجاوز جنسی. وقتی یک اسیر به کنیزی گرفته میشه و برای استفاده فروخته میشه، این میشه یکی از مصادیق تجاوز. اگر معتقدید چنین کاری انجام نشده می تونید در تاپیک مربوطه مطرح بفرمایید.
۲۳:۳۰, ۱۸/آذر/۹۵
شماره ارسال: #94
آواتار
جناب سعدی به حاشیه نرید .
البته این متن برای اون بحث 2-3 حالت گفتم . یهو بازم بگو نمیدونم . شق بندی نکن چون بازم تو شقوقش هم میگی معلوم نیس .
این حرف درست نیست ولی شما که کلا چیزی رو نمیتونی اثبات و یا رد کنی چرا اظهار نظر میکنی برادر من . از شروطورود به یه موضوع و بحث و مناظره باید اطلاع از اون موضوع و اطراف اون موضوع داشته باشی وگرنه هم خودت رو بیشتر توش تخریب شده و هم موضوع رو بجای دفاع تخریب میکنی .
اینا رو گفتم تا اگه موضوع رو از دستت ئر رفته میدونی علت اینه .
من یکم رک هستم و این باعث میشه برخی دوستان ممکنه ناراحت بشن اما واقعیته.
اما وقتی که مشتاقی برای خودت موضوع روشن بشه خوبه اما برای دفع موضوع و یا پاسخ دادن به موضوع باید حداقل بیشتر سعی بشه که حداقل از موضوع خودتون دفاع کنید.
(۱۸/آذر/۹۵ ۲۲:۴۳)سعدی نوشته است:  با شما موافقم.
وقتی موضوع بررسی درست مشخص بشه، خیلی از اختلافها از بین میره.

خو شما با این موافقی که
(۱۸/آذر/۹۵ ۲۲:۲۱)عمار94 نوشته است:  ادعا این طور مطرح میشه ، در منزل پیامبر جریانی نفوذ پیدا کرده بود که
خوب این وسط کیا این ماهیت رو داشتن رو میتونین اسم ببرین؟ با برسی البته .
مثلا بگین فلانی در ظاهر مسلمان نما بود ولی در دل به پیامبر به عنوان پیامبر اعتقاد نداشتن .
حاقل مباحث پیشین که از سمت شما بی پاسخ مونده البته هرزمان پاسخ یافتین میتونین بیان کنین. یعنی پرونده بسته شده نیست برای شما البته برای ما بسته شده هست اما بخاطر مواردی بیان نمیکنم.
منتظریم پس با این موضوع که چه کسانی خودشون رو در قالب غیر به اسلام چسبوندن .

موضوع رو اگه میل داشته باشین به عنانی جدا در یک پست مستقل ایجاد بشه تا خلط مبحث نشه و دوستان بتونن مطالب رو تفکیک شده ادامه بدن.
اگه پستی زدید اینجا اطلاع رسانی کنید.
لطفا مباحث دیگه رو مطرح نکنین در اینجا .

اما سوال بی پاسخ ما که منتظریم کسی پاسخ بده
بانو عایشه مادر شما ، چرا به پیامبر دارو خوراند ، اونهم به زور ؟
[تصویر: huh.png]
اهل سنت هم اگه میشه پاسخ بدن و کمک کنن به یافتن پاسخ .
وهابیا حرف نزنن چون ابروی ام المومنین براشون مهم نیست و میان یچی میگنم که نمیشه جمع کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods
۲۳:۳۴, ۱۸/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آذر/۹۵ ۲۳:۳۸ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #95
آواتار
(۱۸/آذر/۹۵ ۲۲:۴۳)سعدی نوشته است:  به استفاده جنسی اجباری میگن تجاوز جنسی. وقتی یک اسیر به کنیزی گرفته میشه و برای استفاده فروخته میشه، این میشه یکی از مصادیق تجاوز. اگر معتقدید چنین کاری انجام نشده می تونید در تاپیک مربوطه مطرح بفرمایید.
هر جایی دوست دارید ادعاتون رو مطرح کنید (همین جا هم باشه زیاد مهم نیست !)، ضمنا فراموش نکنید که صاحب ادعا ، باید ادعاش رو ثابت بکنه نه طرف مقابل .

(۱۸/آذر/۹۵ ۲۳:۳۰)mahdy30na نوشته است:  خوب این وسط کیا این ماهیت رو داشتن رو میتونین اسم ببرین؟ با برسی البته .

شخصی که بدون رضایت پیامبر به ایشان دارو خوراند .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، Anti gods
۲۳:۵۳, ۱۸/آذر/۹۵
شماره ارسال: #96
آواتار
(۱۸/آذر/۹۵ ۲۳:۳۴)عمار94 نوشته است:  هر جایی دوست دارید ادعاتون رو مطرح کنید (همین جا هم باشه زیاد مهم نیست !)، ضمنا فراموش نکنید که صاحب ادعا ، باید ادعاش رو ثابت بکنه نه طرف مقابل .

شخصی که بدون رضایت پیامبر به ایشان دارو خوراند .

قرار شد مستند بگیم عمار گرامی .
میخواییم اگه کسی گفت کی گفته وا نمونیم . Rose

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Anti gods
۰:۳۴, ۱۹/آذر/۹۵
شماره ارسال: #97

سلام
آقا عمار، بحث مورد نظر شما در این تاپیکه:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-42313.html

نقل قول:ولی شما که کلا چیزی رو نمیتونی اثبات و یا رد کنی چرا اظهار نظر میکنی برادر من
آقا سینا
در بحث منطقی، توجه به شک و تردیدها هم اهمیت داره. وقتی نتونیم درستی یک ادعا رو اثبات کنیم، یعنی مطمئن نیستیم اون ادعا درسته یا نه و نباید ازش نتیجه گیری قطعی داشته باشیم. خیلی چیزها در دنیا هست که ما نمی تونیم با قطعیت اثبات یا ردشون کنیم. توجه نکردن به وجود احتمالات مختلف می تونه باعث نتیجه گیری های نادرست بشه.

من نمی تونم به سوالی که فرمودید با قطعیت پاسخ بدم. اگر شما پاسخ قطعی دارید، با ذکر دلایل محکم بیان کنید.

به هر حال اگر ادعایی در مورد قاتل بودن فرد خاصی نداشته باشید، من اختلاف نظر جدی با شما نخواهم داشت.
۱۲:۵۲, ۱۹/آذر/۹۵
شماره ارسال: #98
آواتار
(۱۹/آذر/۹۵ ۰:۳۴)سعدی نوشته است:  سلام
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-42313.html

آقا سینا
در بحث منطقی، توجه به شک و تردیدها هم اهمیت داره. وقتی نتونیم درستی یک ادعا رو اثبات کنیم، یعنی مطمئن نیستیم اون ادعا درسته یا نه و نباید ازش نتیجه گیری قطعی داشته باشیم. خیلی چیزها در دنیا هست که ما نمی تونیم با قطعیت اثبات یا ردشون کنیم. توجه نکردن به وجود احتمالات مختلف می تونه باعث نتیجه گیری های نادرست بشه.

من نمی تونم به سوالی که فرمودید با قطعیت پاسخ بدم. اگر شما پاسخ قطعی دارید، با ذکر دلایل محکم بیان کنید.

به هر حال اگر ادعایی در مورد قاتل بودن فرد خاصی نداشته باشید، من اختلاف نظر جدی با شما نخواهم داشت.

گرامی شما چه تضمینی دارید که این چینش شما درست باشه؟
شاید شما قدرت بر یافتن پساخ رو نداری ولی ممکنه دیگری داشته باشه ولی بخاطر اینکه برخی ظرفیت ندارن و اگه بیان بشه راه کژی پیش بگیرن و یا مخالفت کنن پس بهتره گفته نشه و کسی که بتونه میره و به مقصد میرسه . فکر نمیکنم با این مطالب که در این صفحات مطرح شد ( حالا چه با کنایه چه با اشاره چه با قرائن و امارات و.... ) طرفی که متوجه نمیشه دیگه چه انتظار میره که اگه اصل کلام _ کلی عرض میکنم _ بهش گفته بشه مثل برخی مخالفت نکنن.
دیگه خیلی سر بسته گفتم همه چی رو ولی در هر قسمت کلی سر کلاف رو باز گزاشتم که اگه گرفتی راحت به مقصود برسی.
(۱۹/آذر/۹۵ ۰:۳۴)سعدی نوشته است:  به هر حال اگر ادعایی در مورد قاتل بودن فرد خاصی نداشته باشید، من اختلاف نظر جدی با شما نخواهم داشت.
یعنی عاشق اینم که بعد از اینهمه مدت بجای اصل مطلب گرفته بودی حاشیه رو . البته اونم حرف هست توش .
کلا اختلاف نظر شما چیزی نیست چون اصلا اختلاف نیست و بلکه ابهام برای شما هست .
این روز مبارک رو حدمت همه عزیزان تبریک عرض میکنم

اما سوال بی پاسخ ما که منتظریم کسی پاسخ بده
بانو عایشه مادر شما ، چرا به پیامبر دارو خوراند ، اونهم به زور ؟
[تصویر: huh.png]
اهل سنت هم اگه میشه پاسخ بدن و کمک کنن به یافتن پاسخ .
وهابیا حرف نزنن چون ابروی ام المومنین براشون مهم نیست و میان یچی میگنم که نمیشه جمع کرد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سعدی ، Anti gods
۱۵:۵۰, ۱۹/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آذر/۹۵ ۱۸:۳۹ توسط سعدی.)
شماره ارسال: #99

نقل قول:شاید شما قدرت بر یافتن پساخ رو نداری ولی ممکنه دیگری داشته باشه ولی بخاطر اینکه برخی ظرفیت ندارن و اگه بیان بشه راه کژی پیش بگیرن و یا مخالفت کنن پس بهتره گفته نشه و کسی که بتونه میره و به مقصد میرسه .
مهدی گرامی
درست می فرمایید، امکان داره شما دلیل محکمی داشته باشید که به هر دلیلی مطرح شدنش رو صلاح نمی دونید. این دلیل اگر وجود داشته باشه برای شما حجت هست و می تونید بر اساسش نتیجه گیری شخصی داشته باشید. اما برای مخاطب شما که این دلایل رو نشنیده و درستی دلایل رو بررسی نکرده، این دلایل قابل استناد نیستند.

نقل قول:کلا اختلاف نظر شما چیزی نیست چون اصلا اختلاف نیست و بلکه ابهام برای شما هست .
این ابهام فقط برای من نیست. تا زمانی که دلیل کافی برای یک ادعا ذکر نشه، درستیش رو با قطعیت نمیشه پذیرفت. مگر اینکه دلایلی داخل ذهن شما وجود داشته باشند و ابهام رو برای شما رفع کرده باشند.

به هر حال اگر بیان مطالب رو به صلاح نمی دونید، من هم اصراری ندارم. چه بسا شاید حکمتی در این نگفتنها وجود داشته باشد.

من هم این روز عزیز رو خدمت شما تبریک عرض می کنم. موفق باشید
۱۸:۳۷, ۱۹/آذر/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آذر/۹۵ ۱۸:۳۸ توسط عمار94.)
شماره ارسال: #100
آواتار
(۱۹/آذر/۹۵ ۰:۳۴)سعدی نوشته است:  سلام

بحث مورد نظر من تو اون تاپیک نیست ! خود من هم تو اون تاپیک حضور داشتم و بیشتر بحث روی خود جنگ و اسیر گیری بود ، با اینکه تو اون تاپیک هم به نظرم بحث های خوبی مطرح شد ، اما موضوع بحث اینجا کاملا متفاوت هست .
شما ادعا کردید که به زنان ایرانی در این فتح تجاوز شده ، اگر شما تونستید ادعای خودتون را ثابت کنید تازه ممکنه بحث به اون تاپیک هم ارتباط پیدا کنه و بقیه اش تو اون تاپیک دنبال بشه .
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]