تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: (A)جرعه های حکمت&
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
بسم الله

از امام صادق علیه‌السلام سوال كردند:

زندگیتان را بر چند اصل استوار كردید؟

فرمودند:

دانستم كار مرا دیگری انجام نمی‌دهد‏ پس تلاش كردم

دانستم خدا مرا می‌بیند پس حیا كردم

دانستم رزق مرا دیگری نمی‌خورد پس آرام شدم

دانستم پایان كارم مرگ است پس مهیا شدم

دوستان می دونم...! می دونم... تکراریه... Blush ولی خداییش ببین مولامون چی فرموده.. به خدا اشکم در اومد.. درود خداوند بر ایشان..خدایا چقدر لطف چقدر عنایت چقدر صفا چقدر موهبت و محبت... این چهار خط رو باید با طلا نوشت به خدا ، حیفه .. غوغا کرده این چهار خط
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند :

اِتَّخِذُوا الأهلَ ؛ فإنّه أرْزَقُ لَكُم

زن بگیرید؛ كه ازدواج كردن روزى شما را بیشتر مى‏كند

..................................................
حكمت‏نامه پیامبر أعظم: ج 6- ص 252

امام باقر علیه السلام فرموده اند:

هركس دنبال هتك حرمت - ناموس و آبروى - دیگران نباشد،

خداوند متعال او را در قیامت مورد عفو و بخشش قرار مى دهد;

و هركس غضب و خشم خود را از دیگران باز دارد،

خداوند نیز خشم و غضب خود را در قیامت از او بر طرف مى سازد.

.................................................
كتاب الزّهد: ص 1، ح 9.
بسم الله

امام علی علیه السلام فرموده اند :

لا تَمْنَحَنَّ وُدَّكَ مَن لا وَفاءَ لَهُ.

هرگز دوستى خود را ارزانى كسى مدار كه وفا ندارد .

غررالحكم
.................................................................

امام باقر علیه السلام فرموده اند:

إنّ الْکِذْبَ هُوَ خَرابُ الإیمانِ .

دروغ ویرانگر ایمان است.

کافی، جلد 2
................................................................
رسول خدا صلوات الله علیه و آله فرمود :

« مَنْ نامَ مُتَوَضْأ ً كانَ فِراشُهُ لَهُ مَسْجِداَ وَ تَوْمُهُ لَهُ صَلاهًٔ حَتّی یُصْبِحَ وَ مِنْ نامَ عَلی غَیْرِ وُضُوءِ كانَ فِراشُهُ لَهُ قَبْراً وَ كانَ كَالْجِیفَهِ حَتّی یُصْبحَ ؛
مستدرك الوسائل ، ج ۱ ، ص ۴۲ ‌

كسی كه با وضو بخوابد ، بسترش تا صبح مسجد و خوابش نماز او است و اگر كسی بدون وضو بخوابد، تا صبح مانند مرداری است كه بسترش قبرش است.»
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
حتما برین و این خطبه ها رو کامل بخونین و مهمتر از اون امیدوارم که توفیق و سعی در عمل به اینها رو داشته باشیم که بزرگانی مثل آیت الله بهجت و ... هرچی داشتند و به هرجایی که رسیده بودند از عمل به معلوماتشون بوده !
.
بخشی از خطبه ی 21 نهج البلاغه
این خطبه کوتاه ولی پر از معانی ناب هست در بخشی از آن آمده "تخففوا و تلحقوا" یعنی :
سبکبال شوید و به مقصد برسید... عمل به همین یک جمله برای سعادت دنیا و آخرتمون کافیه
.
.
بخشی از خطبه ی کوتاه 42 نهج البلاغه
مولی در این خطبه به زیبایی از هوا و درازی آرزو در دنیا مردم را می ترسانند و هشدار می دهند.
" ...شما از فرزندان دنیا مباشید و از فرزندان آخرت باشید، زیرا هر فرزندی در روز قیامت به پدرش ملحق می شود ..."
"...حقیقت این است که امروز دوران عمل است و حسابی در کار نیست و فردا موقع حساب است و عملی در کار نیست!"
.
خطبه ی 32 هم مثل همه ی نهج البلاغه زیباست که چند جمله از اون رو تقدی می کنم :
...از آنان که پیش از شما در گذشته اند پند گیرید پیش از آنکه آنان که پس از شما خواهند آمد از شما پند بگیرند ... .
ضرورت پاسخ دادن به درخواست ها(اخلاقى، اقتصادى)

وَ قَالَ [عليه السلام] إِنَّ الْمِسْكِينَ رَسُولُ اللَّهِ فَمَنْ مَنَعَهُ فَقَدْ مَنَعَ اللَّهَ وَ مَنْ أَعْطَاهُ فَقَدْ أَعْطَى اللَّهَ .

و درود خدا بر او ، فرمود: نيازمندى كه به تو روى آورده فرستادة خداست ، كسى كه از يارى او دريغ كند، از خدا دريغ كرده، و آن كس كه به او بخشش كند، به خدا بخشيده است.
(۲۰/آبان/۹۰ ۱۳:۱۶)محیصا نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
حتما برین و این خطبه ها رو کامل بخونین و مهمتر از اون امیدوارم که توفیق و سعی در عمل به اینها رو داشته باشیم که بزرگانی مثل آیت الله بهجت و ... هرچی داشتند و به هرجایی که رسیده بودند از عمل به معلوماتشون بوده !
.
بخشی از خطبه ی 21 نهج البلاغه
این خطبه کوتاه ولی پر از معانی ناب هست در بخشی از آن آمده "تخففوا و تلحقوا" یعنی :
سبکبال شوید و به مقصد برسید... mall">عمل به همین یک جمله برای سعادت دنیا و آخرتمون کافیه
mall">.
.
بخشی از خطبه ی کوتاه 42 نهج البلاغه
مولی در این خطبه به زیبایی از هوا و درازی آرزو در دنیا مردم را می ترسانند و هشدار می دهند.
" ...شما از فرزندان دنیا مباشید و از فرزندان آخرت باشید، زیرا هر فرزندی در روز قیامت به پدرش ملحق می شود ..."
"...حقیقت این است که امروز دوران عمل است و حسابی در کار نیست و فردا موقع حساب است و عملی در کار نیست!"
.
خطبه ی 32 هم مثل همه ی نهج البلاغه زیباست که چند جمله از اون رو تقدی می کنم :
...از آنان که پیش از شما در گذشته اند پند گیرید پیش از آنکه آنان که پس از شما خواهند آمد از شما پند بگیرند ... .
سلام
ببخشید یه سوال داشتم.شرمنده اگه جاش اینجا نیست.
این ترجمه از نهج البلاغه ،برای کیه؟
من یه ترجمه از دکتر سید جعفر شهیدی دارم که بعضی جاهاش خیلی پیچیده هست و نمیفهمم.Huh
(۲۸/آبان/۹۰ ۲۱:۵۹)Islam نوشته است: [ -> ]سلام
ببخشید یه سوال داشتم.شرمنده اگه جاش اینجا نیست.
این ترجمه از نهج البلاغه ،برای کیه؟
من یه ترجمه از دکتر سید جعفر شهیدی دارم که بعضی جاهاش خیلی پیچیده هست و نمیفهمم.Huh

سلام
ترجمه ی علامه جعفری
بسم الله الرحمن الرحیم

روزی امام علی علیه السلام فرمودند:
هر کس هنگام غذا خوردن بسم الله الرحمن الرحیم را ترک نکند
من ضامن می شوم که آن غذا به او ضرری نرساند...
ابن کوا که منافق بود ، گفت:
من دیشب خواستم غذا بخورم، بسم الله گفتم
ولی آن غذا حال مرا دگرگون ساخت.
حضرت علی علیه السلام در پاسخ او فرمودند:
شاید شب گذشته از یک نوع غذا بیشتر خورده ای
و اگر بخواهی که غذاها به تو ضرر نرسانند،
باید برای خوردن هر کدام بسم الله الرحمن الرحیم بگویی.

لئالی الاخبار
بسم الله

امام صادق(علیه السلام) می فرماید :

هیچ پیامبرى در آسمانها و زمین نیست مگر این كه مى‏خواهند خداوند متعال به آنان رخصت دهد تا به زیارت امام حسین (علیه

السلام) مشرف شوند، چنین است كه گروهى به كربلا فرود آیند و گروهى از آنجا عروج كنند...

مستدرك الوسائل، ج 10، ص 244 به نقل از كامل الزیارات، ص 111

الــسـلام علــیــک یا ابـاعبـدالله الـحسین (علیـه الـسلام)
[تصویر: c4c9088f2ac2cb248059d262ac675059-300]
بسم الله

امام صادق (علیه السلام) فرمود:

مَن سَرَّهُ أنْ یَکونَ عَلَی مَوائِدِ النُّورِ یَوْمَ القیِامَةِ

فَلْیَکُن مِنْ زُوّارِ الحُسَینِ بنِ عَلیٍّ.

هرکس دوست دارد در روز قیامت بر سر سفره‌های نور بنشیند،

حسین بن علی را زیارت كند.

السلام علی الحسین و علی علی بن الحسین و علی اولاد الحسین و علی اصحاب الحسین( سلام الله علیهم اجمعین )

یا مولا
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
آدرس های مرجع