بسم الله الرحمن الرحیم
امام صادق(علیه السلام) میفرمایند: هر کس اختلاف مردم را بفهمد ناتوان در دین نباشد
(اصول کافی جلد 4 صفحه ی 159 حکمت 2889)
حديثي از نهج البلاغه براي روزه داران
سرویس جهان اسلام «شیعه نیوز» به نقل از باشگاه خبرنگاران : امام على علیه السلام فرمود:چه بسا روزه دارى که از روزه اش جز گرسنگى و تشنگى بهره اى ندارد و چه بسا شب زنده دارى که از نمازش جز بیخوابى و سختى سودى نمي برد."کم من صائم لیس له من صیامه الا الجوع و الظما و کم من قائم لیس له من قیامه الا السهر و العناء"
(نهج البلاغه، حکمت 145)
بسم الله الرحمن الرحیم
امیرالمومنین علی(علیه السلام) میفرمایند: همانا پشیمانی بر بدی به رها کردن آن وامیدارد
(اصول کافی جلد4 صفحه ی 195 حکمت 2941 )
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میفرمایند:مهرورزی با مردم نیمی از خرد است.
(اصول کافی جلد 4 صفحه ی 625 حکمت 3613 )
بسم الله الرحمن الرحیم
امام هادی علیه السلام فرموده اند:
از کسی که بر او خشم گرفته ای، صفا و صمیمیت مخواه،
و از کسی که به وی خیانت کرده ای، وفا طلب نکن،
و از کسی که به او بدبین شده ای، انتظار خیرخواهی نداشته باش
که دل دیگران برای تو همچون دل تو برای آنهاست.
(بحارالانوار ج۷۵، ص۳۷۰، باب ۲۸)
بسم الله الرحمن الرحیم
...
«قالَ آیَتُکَ اَلاّ تُکَلِّمَ النّاسَ ثَلاثَ لَیال سَوِیّاً» (1) ؛ فرمود:نشانه تو این است که سه شبانه روز قدرت تکلم ( با مردم ) نخواهى داشت ، در حالى که زبانت سالم است .
و به «مریم» دستور نذر روزه سکوت داده شد :
«فَقُولِى اِنِّی نَذَرْتُ لِلرَّحْمنِ صَوْماً فَلَنْ اُکَلِّمَ الْیَوْمَ اِنْسِیّاً » (2) ؛ بگو : من براى خداوند رحمان روزه اى نذر کرده ام ، بنابراین امروز با هیچ انسانى سخن نمى گویم .
پیامبر اکرم (صلى الله علیه وآله وسلم) مى فرماید:
«مَنْ صَمَتَ نَجا»(3) ؛ آن کس که سکوت کند نجات مى یابد .
« اِنَّ اَکْثَرَ خَطایَا ابْنِ آدَمَ فِی لِسانِهِ » (4) ؛ بیشتر اشتباهات انسان در زبان است .
«اُخْزُنْ لِسانَکَ اِلاّ مِنَ الْخَیْرِ فَاِنَّکَ بِذلِکَ تَغْلِبُ الشَّیْطانَ » (5) ؛ زبانت را جز از سخن نیک نگاهدار که به این وسیله بر شیطان پیروز مى شوى .
« اِذا رَأَیْتُمُ الْمُؤْمِنَ صَمُوتاً وَقُوراً فَادْنُوا مِنْهُ فَاِنَّهُ یُلْقِی الحِکَمَةَ » (6) ؛ هنگامى که مؤمن را ساکت و با وقار یافتید با وى تماس بگیرید که حکمت تعلیم مى دهد .
و نیز از امیرمومنان على (علیه السلام) نقل شده :
« اِذا تَمَّ الْعَقْلُ نَقَصَ الْکَلامُ » (7) ؛ هنگامى که عقل انسان کامل شد ، سخنش کم مى شود .
« اَلْعِبادَةُ عَشَرَةُ اجْزاء تِسْعَةٌ مِنْها فِی الصَّمْتِ » (8) ؛ عبادت ده جزء دارد که نُه جزء آن در سکوت است .
پی نوشت ها :
1 . سوره مریم آیه 10.
2 . سوره مریم آیه 26.
3 . مجلسى ، بحار الانوار 77/88 . و محجّة البیضاء 5/192 .
4 . فیض کاشانى، محجّة البیضاء 5 / 194 .
5 . فیض کاشانى، محجّة البیضاء ، جلد 5 ، صفحه 195 .
6 . فیض کاشانى، محجّة البیضاء 5 / 195 .
7 . نهج البلاغه،کلمات قصار،شماره 71 .
8 . فیض کاشانى،محجّة البیضاء 5/ 196 .
منبع : تبیان (با تلخیص)
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر اکرم صلى الله علیه و آله می فرمایند:
هر كس روزى اى دارد كه حتما به او خواهد رسید،
پس هر كس به آن راضى شود، برایش پُر بركت خواهد شد و او را بس خواهد بود
و هر كس به آن راضى نباشد، نه بركت خواهد یافت و نه او را بس خواهد بود؛
روزى در پى انسان است، آن گونه كه اجلش در پى اوست.
اعلام الدین، ص 342
بسم الله الرحمن الرحیم
پیامبر اكرم (صل الله علیه و آله) می فرمایند :
در اسلام هیچ بنایی ساخته نشد ، كه نزد خدای عز و جل محبوب تر و ارجمندتر از ازدواج باشد .
(بحار الانوار . ج103 0ص222).
سلام
آن کس که به شدّت گرفتار دردى است نيازش به دعا بيشتر از تندرستى است که از بلا در امان است نمىباشد
مَا الْمُبْتَلَى الَّذِي قَدِ اشْتَدَّ بِهِ الْبَلَاءُ- بِأَحْوَجَ إِلَى الدُّعَاءِ- الَّذِي لَا يَأْمَنُ الْبَلَاءَ
حکمت 302 نهج البلاغه
بسم الله الرحمن الرحیم
قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
ما استفاد امرء فائدة بعد الاسلام افضل من زوجة مسلمة تسره اذا نظر الیها، تطیعه اذا امرها و تحفظه اذا غاب عنها فی نفسها و ماله.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
پس از اسلام، هیچ نعمتی برای مرد بهتر از زن مسلمانی نیست که هر گاه به او بنگرد، مسرورش کند و هر گاه به او فرمان دهد، اطاعتش نماید و در غیاب او حافظ ناموس و مالش باشد.
من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 255