تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: (A)جرعه های حکمت&
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
حکمت های حضرت امیر(علیه السلام)
هیچ عملی فایده ندارد ، اگر انسان علمی نداشته باشد.
در وقت احتضار و برزخ و سؤال، انسانها عقاید را از دست می دهند. سؤالها حالت تشکیکی دارد که اگر انسانها ثابت نباشند، عقاید را از دست می دهند. عامه فکر می کنند که دو موجود می آیند و اینها هم می فهمند که آنها ملک هستند و اینها هم که به خدا عقیده دارند، پس مشکلی نیست!!
اصلا" انسان نمی داند که آنها ملکند و از ناحیه خدا هستند؛ این جور نیست که معلوم شود آنها ملک هستند؛ شکل آنها هم ترس آور است، قیافه شان مهیب است؛ انسان دست و پایش را گم می کند؛ اصلا" انسان
نمی داند که آنها ملکند، مگر حضرات معصومین صلوات الله علیهم اجمعین و اوحدی ها.
مومنین معمولی نمی دانند؛ همه چیز آنجا عوض می شود؛ عالم، عالم دیگری است، معلومات طور دیگری است.
نکته دیگر اینکه نوع سؤال آنها امتحان است که در روایات، ممتحن قبر می گویند. طوری سؤال می کنند که درون انسان را بیرون می کشند که در درون و ته دل چیست و حقایق چه اندازه در سرّ وجود هست؛ آیا تثبیت شده یا نه؟
عقاید فقط با عمل تثبیت می شود، و عمل هم با علم بالا به نتیجه می رسد. توصیه می کنم به آنچه عقیده دارید عمل کنید و اگر توبه نکردید یعنی ایمان ندارید؛ اگر آسمان به زمین بیاید از لوازم ایمان دست برندارید؛ از خدا عمر بخواهید و توبه کنید و عمل کنید.

لا اِعتِــذارَ اَنجی لِذنبٍ مِن الاِقــرار

هیچ اعتذاری برای نجات انسان، به پای اقرار نمی رسد.

من و امثال من باید دوباره بنشینیم مثل بچه مدرسه ایی ها از الفبا شروع کنیم و دین را یاد بگیریم، حقیقت این است.
لا یَزکو مَعَ الجَـهل مَـذهَبٌ
غررالحكم جلد1ص213

هیچ مذهبی پیش نمی رود اگر جهل باشد و علم نداشته باشد.

شروع دوباره از ما خداوند؛ هدايت و پيشبرد افكارمان با تو
بسم الله

مولا علی:
زبان گزنده ایست که اگر رها شود می گزد!

عرض خاصی نیست فقط یکمی عمل به این حدیث سخته.... نه؟ Undecided

یا الله
بسم الله

سلام دوستان

راستش صبح نهج البلاغه رو باز کردم همینجور که ورق میزدم این جمله ی مولا عین برق منو گرفت ( به شدت ترسیدم ) واون جمله این بود:

حضرت امیر (علیه السلام):
بترسید! بترسید! که خدا چنان پرده [بر بنده] گستریده که گویی او را آمرزیده.

خفن جمله ای بود که مو بر تنم راست شد... Sad

یا الله
امام صادق علیه السلام: إِيَّاكُمْ وَ النَّظِرَةَ فَإِنَّهَا تَزْرَعُ فِي الْقَلْبِ الشَّهْوَةَ وَ كَفَى بِهَا لِصَاحِبِهَا فِتْنَة

از نگاه (ناپاک) بپرهیزید چرا که چنین نگاهی تخم شهوت در دل می کارد و همین برای فتنه ی صاحب آن دل بس است

تحف العقول عن آل الرسول ص 305
به نام خدا
من فقط می دانم اگر خود را تزکیه کنیم و استمرار در ایمان داشته باشیم به معنا این گفته خدا میرسیم هر چه بیشتر با کلام خدا انس بگیریم بیشتر از این دریایی که باید در ان غواصی کرد می چشیم و....
و از این ها هم بالا تر است که مقام شهود است وحتی از این ها هم با لاتر باید غواصی را یاد گرفت و غواصی همین
تزکیه نفس است و بعد با اگر خواستیم بیشتر رشد کنیم باید اخلاص داشته باشیم.و این از خود ماست که هر اثری بر لوح وجود ماست اثری که فعل ما بر آن می گذارد.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام فرموده است:

ایمان در دل به صورت نقطه سفیدی پدید می آید. هرچه ایمان بیش تر شود، آن سفیدی افزون تر می شود و هرگاه ایمان بنده ای کامل گردد. تمام دل سفید می شود و نفاق و دورویی نیز به صورت خال سیاهی در قلب پدید می آید. هرچه نفاق فزون تر، آن سیاهی نیز بیش تر می شود، و هرگاه نفاق شخصی کامل گردد، سراسر دلش سیاه می شود، بنابراین بر صاحب عقل سلیم و استعداد پاک لازم است که با اهل دانش و خیر و صلاح و دیانت و عفاف هم نشینی کند تا بر زیِّ آن ها در آید و به اخلاق آنان متخلّق شود. و از اهل شرّ و فساد که مایل به دنیا و لذّات دنیایند دوری کند، تا این که طبعش به رفتار آن ها علاقه و میل پیدا نکند و به هلاکت افتد.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام: علیک بالآخرة تاتک الدّنیا صاغرة

تو مراقب آخرتت باش، دنیا خودش ذلیلانه پیش تو می آید.

غررالحکم ح 2603 ص 144

سئل أمیرالمؤمنین علیه السلام: أی صاحب شرّ
قال: المزیّن لک معصیة الله
از امیرمؤمنان علی سؤال شد: بدترین همنشین کیست؟
فرمود: آنکه معصیت خدا را در نظرت زیبا جلوه دهد

بحارالانوار ج71 ص 190
از امام صادق(علیه السلام) سؤال کردند زندگی خود را بر چند اصل استوار کردی؟
فرمودند:
1. دانستم کار مرا ديگری انجام نمی دهد، پس تلاش کردم.
2. دانستم که خدا مرا می بيند، پس حيا کردم.
3. دانستم رزق مرا ديگری نمی خورد، پس آرام شدم.
4. دانستم پايان کارم مرگ است، پس مهيا شدم.
رسول اکرم صلوات الله علیه: مَن قَلَّ طَعامَهُ صَحَّ بَطنُهُ و صَفا قَلبُهُ

کسی که غذایش کم باشد، معده اش سالم مانده و صفای قلب میابد

امام صادق علیه السلام: َ لَيْسَ شَيْ‏ءٌ أَضَرَّ لِقَلْبِ الْمُؤْمِنِ مِنْ كَثْرَةِ الْأَكْل‏

برای قلب مؤمن چیزی زیان بارتر از پرخوری نیست

.
مراحل شکر
1.علم:ابتدا باید صاحب نعمت را بشناسیم.
2.حال: حالی از شادمانی و رضا از ان نعمت و منعم در دل ایجاد می شود.
3.عمل: مقصود این است که باید نعمتهای خدا را در راه رضا و خواست او به کار گرفت و نه در راه معاصی و فجور.
هفت طايفه در زير سايه ي لطف خداوندي:
درآن هنگام كه كسي را امان و پناهي نيست (روز قيامت)،هفت طايفه در زير سايه ي امن الهي در امانند:

1- كسي كه نمازش را در مسجد مي خواند و پس از خارج شدن ، دلش در مسجد است و شوق بازگشت به آنرا در نماز بعدي دارد.

2- كسي كه شهوت حرامي برايش پيش آيد، اما از ترس خدا آن را ترك كند .

3- كسي كه پنهاني و بي منت صدقه دهد ، طوري كه جز خداوند احدي نفهمد.

4- كسي كه به ياد گناهانش بيافتد و از خوف خدا بترسد و بلرزد و از چشمانش اشك جاري شود.

5- پيشواي عادلي كه گره از كار مردم باز ميكند و آنان را براي رضاي خدا راهنمايي ميكند.

6- جواني كه جواني خود را در عبادت و اطاعت خداوند صرف كند.(در اهميت دوران جواني اين را هم اضافه كنم كه در روز قيامت از 4 چيز سؤال ميشود،محبت مولا امير المؤمنين ، نماز، عمر، جواني وهمين طور كه مشاهده مي كنيد از دوران جواني جداگانه و از باقي عمر هم جداگانه سؤال ميشود كه نشان از اهميت دوران جوانيست)

7- دونفري كه همديگر را براي خدا دوست بدارند و با هم بودن و از هم جدا شدنشان در فرمانبرداري از خدا باشد.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
آدرس های مرجع