تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: تحقیقی پیرامون موسیقی (مقاله ای از گروه بیداری اندیشه)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
شنيدن موسيقي و آوازه‌خواني،‌ ضررهاي فراواني دارد از جمله :

۱- ضعف اعصاب و اختلال حواس و بي‌ارادگي:

انواع موسيقي به ويژه آهنگهاي حساس آن، تحريکاتي در اعصاب « سمپاتيک » و « پاراسمپاتيک » بوجود مي‌آورد که در نتيجه، تعادل اين اعصاب به هم مي‌خورد و انسان دچار ضعف اعصاب مي‌گردد. ضعف اعصاب نيز، خود امراض ديگري از قبيل اختلال حواس، پريشاني، جنون، ثقل سامعه، نابينايي، سل و غيره ... بوجود مي‌آورد. به علاوه موسيقي به سبب ايجاد هيجانات روحي و مغزي، گاهي به حمله و خفقان قلبي منجر مي‌شود و باعث سکته و مرگ ناگهاني مي‌گردد.
دکتر ولف آدلر، پرفسور دانشگاه کلمبيا مي‌گويد : « بهترين و دلکش‌ترين نواهاي موسيقي، شوم‌ترين آثار را روي سلسله اعصاب انسان باقي مي‌گذارد. »
کشفيات اين دکترچنان درامريکا تاثيرکردکه هزاران نفرطرفداراوشدندوموسيقي رابرخودحرام کردندوازمجلس سناي امريکاتقاضاي کتبي کردندکه ازهرگونه کنسرت عمومي جلوگيري کند.
دکترالکسيس کارل ،زيست شناس وفيزيولوژيست معروف فرانسه مي نويسد:
((کاهش عمومي هوش ونيروي عقل ،ازتاثير الکل وسرانجام ازبي نظمي درعادت ناشي مي گرددوبدون ترديد سينماوراديودراين بحران فکري سهيمند.))
واصولاشنيدن موسيقي وکنسرت،دراصاب،يکنوع اثرتخديري ايجاد مي کند،گاهي آنچنان شديد که شنونده رامانندافرادبهت زده مي سازد،ولذت فوق العاده يي که افراد ازآن مي يرند ازهمين اثر تخديري است واضح است که اينگونه تخدير ها،زيانهاي فراوني دارد واگرشدت يابد گاهي ممکن است عقل وانديشه رااسير جذبه ي آهنگهاي تند موسيقي کندوديگرنتوانندخوب وبد راازهم تميزدهند وبي پروادست به حرکات واعمال ناشايسته بزنندودرآن حال نتوانندبه عواقب وخيم آن بيانديشند.
آمار جناياتي که نمودار اين حقيقت است،‌ بسيار است،‌ براي نمونه به دو خبر زير توجه کنيد :
1- يک مجله در سويس، مقاله‌اي تحت عنوان « جنون موسيقي » نوشت که در آن موسيقي را از جهات مختلف محکوم کرد،‌ و آنرا به شدت مورد انتقاد قرار داد.
باعث نوشتن اين مقاله اين بود که جمعيتي درحدود صد و پنجاه هزار نفر، در يکي از ميدانهاي پاريس، براي شنيدن موسيقي گرد هم آمده بودند، و پس از اجراي يک کنسرت آنان چنان به هيجان آمدند که ويترين‌ها را شکستند و مغازه‌ها را ويران کردند و عده‌اي زخمي و مجروح شدند.
2- در ايالت لتيل راک جواني پيانو ياد مي‌گرفت، نغمات موسيقي چنان در روح آن جوان هيجان ايجاد کرد که بدون دليل از جاي برخاست و با 19 ضربه چاقو، معلم خود را از پاي درآورد. ]روزنامه اطلاعات شماره 9622[
موسيقي حتي در نازندگان آن تأثيرات خطرناکي داشته است، چنانکه عده‌اي از آنان گرفتار امراض روحي و يا دچار سکته شده‌اند.
« بتهون » در سي سالگي به کلي کر و از ضعف اعصاب سرانجام ديوانه شد.
« باخ » موسيقيدان اتريشي،‌ به اختلال حواس و کوري گرفتار شد.
« موزارت » و « شوپن » دو تن از موسيقيدانان نامي،‌ دچار ضغف قوا و سل شدند.
« شوبرت »، « واکتر »، « مندلسن » و « دو کونيسي »، هر چهار نفر به اختلالات عصبي و پريشان‌فکري و کشمکش‌هاي روحي مبتلا شدند.
« شومان » و « دووراك » ضعف اعصاب شديد گرفتند و سرانجام ديوانه شدند.
« فردريك هندل » موسيقيدان آلماني، « ماريا آلنا » خواننده‌ي ايتاليايي، « موريس راول » نوازنده‌ي فرانسوي، هر سه تن، مبتلا به نابينايي شدند.
موسيقي گذشته از ركود فكري، رفته رفته انسان را در كارها سست و تنبل و بي‌اراده و لاابالي مي‌سازد، تا جايي كه گاهي كارهاي ضروري از انسان فوت مي‌شود و سرمايه‌ي جواني و عمر و نيروي كار و فعاليت و ابتكار خود را به رايگان از دست مي‌دهد.
« الكسيس كارل » دانشمند معروف در كتاب « راه و رسم زندگي » چنين مي‌نويسد : راديو و سينما و ورزشهاي نامناسب روحيه‌ي فرزندان را فلج مي‌کند.
تجربه نيز ثابت کرده است اشخاصي که زياد سرگرم موسيقي هستند، اغلب افرادي بي‌اراده و مسامحه‌کار و در مقام تعقل و تفکر راکد و ضعيفند و پيشرفت چشمگيري در زندگي ندارند.
۲- ضررهاي اقتصادي موسيقي :

هزينه‌هاي سنگيني که امروز خرج موسيقي و مجالس شهوتراني مي‌شود ضربه‌هاي جبران ناپذيري به اقتصاد اين مملکت مي‌زند، و نيز در اثر استقبال مردم از نوازندگان و هنرپيشگان، جوانان ما به فکر کارهاي اساسي نمي‌افتند، و نوعاً به داشتن کارهايي از قبيل هنرپيشگي اکتفا ميکنند.
شما مي‌دانيد که مخارج يک دانس، يا يک ساعت آوازه‌خواني،‌در برخي از عروسي‌ها بيش از حقوق ماهيانه يک استاد دانشگاه است! ايا اين پولها که بي هيچ لزومي خرج خواننده‌ها و هنرپيشه‌ها، وبرپاکردن مجالس موسيقي، يا صرف خريد آلات موسيقي مي‌شود، به اقتصاد ما لطمه نمي‌زند؟ حداقل هر کدام از اين مجامع ده‌ها هزار تومان خرج برمي‌دارد؛ آيا اين ولخرجي‌هاي بيهوده به آتش فقر عمومي دامن نمي‌زند؟
گذشته از فقر اجتماعي، عادت به موسيقي در بسياري از افراد، فقر فردي را هم به ارمغان مي‌آورد، زيرا يک جوان محصل يا کارگر کاسب که به موسيقي عادت کرده است، علاوه بر اينکه از پيشرفت‌هاي علمي و کسبي باز مي‌ماند، اصولاً شخصيت خود را در همين آلودگي‌ها جستجو مي‌کند، و در نتيجه گرفتار فقر و بدبختي مي‌شود
آخیش!!!بالاخره تموم شد...چشمام در اومد!!!!Blush
با تشکر از دوستان بالاخص بیداری اندیشه و دوست ایجاد کننده!!!
مطمئنا صحبتم رو مستند و علمی نمیدونم..چون همه مستندات رو گفتند دوستان و حرف من تکراری نیست...اما...1-اینکه دوستان میگویند انسان به صورت فطری مثل آب و غذا به موسیقی نیاز داره ..بنظرم اشتباهه..فکر نمیکنم کسی از گوش ندادن به مسیقی "ضرر" کرده باشه هرچند عده ای (از جمله شاید خودم!!) ادعا می کنند که سود بردند!!

2-دوستان موسیقی از نظر من مثل دوده...حالا یکی مثل سیگار یکی مثل کراک!!!!!(جلوگیری از سیگار سخت گیریه و آزادی کراک بدبختی!!!!!)یه سوال!!!الان یکی بگه آآآی مردم ایران بیاید سیگار رو بذاریم کنار حرف بدی زده؟؟؟نه...اما چرا من هنوز سیگار میکشم؟؟؟چون در جامعه ماشینی امروز روحم خسته میشه و موسیقی روحم رو از خستگی در میاره...واقعا بعضی وقت ها نمیشه موسیقی گوش نداد...(من آموزشی خدمت وسیله گوش دادن به موسیقی نداشتم ..هفته های اول واقعا اذیت بودم ولی کم کم بچه ها بستندم به تختBig Grin خوب شدم و بی اغراق احساس بهتری داشتم..اراده ی قوی تر!!!خوش اخلاق تر!!!)...مطمئنا اگر از اول وابستگی به موسیقی نداشتم اونجا اذیت نمیشدم...

دوستان سرتونو درد نیارم...یادمون نره تو جامعه ما همه طیف آدمی هست...

کنار گذشتن کامل موسیقی یک ایده آل است که در جامعه امروز ما تقریبا غیر ممکن است...کافیست یک بار در تاکسی یک گردن کلفت بنشینید و از موسیقی مهیج اون، روزه ی روحتون رو بشکنید...شاید شما شرایطی داشته باشید که بتونید این کار رو انجام بدید اما مثلا من که هر روز سوار 6 تا تاکسی میشم نمیتونم با همشون دعوا کنم که آقا خاموشش کن!!!...

در مورد استفاده از موسیقی در صدا و سیما و مستند و ...واقعا باید استفاده کرد چون گیرایی رو بیشتر می کنه ...اما از حق نگذریم این که ما نباید رسوندن یه موضوع صوابی رو با ضمیمه کردن یه موسیقی مورد دار قربانی گیراییش کنیم....مثل بعضی از این رپر ها که دفاع از وطن رو با همچون آهنگی میرسونن..واقعا سربازی که با آهنگ "انجام وظیفه"انجام وظیفه کنه نمیتونه قوی تر از سرباز کشور متجاوز(زبونم لال)باشه...

...یادمه LG تبلیغی داشت که یه ناشنوایی در حالت سکوت مطلق با اشاره حرف میزد...واقعا محشر بود..به اندازه N تا موسیقی تاثیر داشت...Smile

در مورد مداحی هم من مثل خیلی از دوستان حرف دارم...طرف میاد رسما شعر ضعیفه ی قبل از انقلاب رو (بی دخل و تصرف)برا سالار شهیدان ابا عبدالله میخونه ....این فاجعه است...هنوز هم هست نگید جمع شده..هنوز هم گوشه کنار میشنوم...کجاست اون مداحی هایی که بچه های جبهه رو تهییج می کرد برای دفاع حق از باطل...
[
بخشی از جزوه «موسیقی را نجات بدهید»:

موسیقی متعالی، موسیقی‌ای است که برای هدف متعالی باشد. اگر چنین باشد، آن وقت می‌شود موسیقی را پاک و مقدس نامید. آن وقت می‌شود ما هم مثل غربی‌ها کنسرتی داشته باشیم (عنوانش را مثلاً «محفل خوانندگی» بگذاریم، تا اصطلاح غربی به کار نبرده باشیم) که مردم- اعم از معمولی و متدین- بلیت تهیه کنند و برای شنیدن ساز و آواز شما، به آن محفل بیایند. توجهی که بعد از پیروزی انقلاب بایستی از طرف دست اندرکاران موسیقی نسبت به موسیقی صورت می‌گرفت، نگرفت. البته، این بدان معنا نیست که کارهای خوبی انجام نشده است. مسلماً شده است که ما اینجا می‌نشینیم و به کار شما گوش می‌سپاریم.

با تشکر فراوان از این دوست عزیز .... به همه دوستان و بخصوص مدیران محترم تالار پیشنهاد می کنم جلوتر از مقام رهبری حرکت نکنند و در بحث فقهی هم جلوتر و یا عقب تر از فتواهای فقهی مراجع نباشند .
البته زحمات مدیریت تالار در تحقیقی که در مورد موسیقی داشتند قابل توجه و احترام است ، اما کمی جانبدارانه است وبخصوص در بحث روایی ، به روایاتی که خلاف هدف نویسنده بوده اعتنایی نکرده اند و البته گرچه یک تحقیق بی سمت و سو نیست قسمت عمده آن حقیقت است .

سلام بعد از مدت ها دوباره امدیم به این انجمن
دوستان
از نظر من و خیلی از عزیزان دیگه هر موسیقی حرام نیست. برای ساخت موسیقی به علم نیاز است. اما چه علمی؟
در این دنیا که یه روز میگن اگه اب زیاد بخوری سرطان میگیری روز بعد میگن نه اب زیاد بخورید تا سرطان نگیرید کدوم رو انسان باید قبول کنه؟
توجه کنید نفی علم و تحقیق نمیکنم. باید کار بشه اما نه اینکه هر چیزی رو که به ظن فکر ناقصمون کامل اومد بگیم بهترینه چون اثر آنی مد نظرمونه.
قبول کنیم که همه چیز رو نمیشه باچشم دید. اگه احساس ارامش بهت میده مثل مسکن میمونه که صدتا مرض دیگه هم دنبالشه.
باز به نظر من و خیلی دیگر موسیقی وقتی حلال میشه که با علم کامل ساخته بشه و این علم جایی نیست جز در نزد خدا و در وجود حجتش، قائم آل محمد (صلوات) من خودم از اولین کسانی خواهم بود که این موسیقی را گوش میکنم(البته اگه ساخته بشه و امام زمان رو ببینیم انشاالله)
اگه با این جملات تو ذهنتون اومد که پس کلا علم و تحقیق و ... رو بذاریم کنار. بهتون میگم که موسیقی مثل اشانتیون علوم دنیاییه. با دیگر علوم که جزء دروس اجباری هستند نباید مقایسه بشه (از نظر خودم به شخصه)
نگید پس به هیچ موسیقی گوش ندیم که خود خدا با علم کاملش قران رو فرستاد که بهترینه از همه نظر

بنده هم باز مثل خیلی ها یک موقع روزانه حداقل 4-5 ساعت موسیقی گوش میکردم از همه نوع (البته به جز صدای خوانندگان زن)
بحمدلله از یک موقع تصمیم به ترک گرفتیم و خدا رو صد هزار مرتبه شکر الان چندساله که پاکم. هیچ احساس کمبود و اضطراب و .. هم نمیکنم.
در عوض به شدت آرام و خونسرد و باآرامش هستم که قسم اعظمش به دلیل ترک موسیقیه
بسم الله الرحمن الرحیم

با عرض سلام خدمت همسنگران عزیز.

در قسمت های مختلفی از تالار مشاهده کردم که بعضی از دوستان کلا با موسیقی مشکل دارند . ومی گویند که موسیقی در کل برای انسان مضر است !!!

تحقیقی که به صورت پاورپوینت در اختیار شما قرار میدهم حاصل 4 ماه مطالعه بر روی موسیقی می باشد .

در این تحقیق موسیقی به صورت علمی تحلیل شده است .

همچنین در انتها، آیات قرآنی که مربوط به موسیقی می باشد نیز اورده شده است .

لطفا نظرتون رو درمورد این پژوهش بنویسید.

دانلود کنید
(۳۰/شهریور/۹۰ ۱۷:۳۹)wakeup2012 نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحیم

با عرض سلام خدمت همسنگران عزیز.

در قسمت های مختلفی از تالار مشاهده کردم که بعضی از دوستان کلا با موسیقی مشکل دارند . ومی گویند که موسیقی در کل برای انسان مضر است !!!

تحقیقی که به صورت پاورپوینت در اختیار شما قرار میدهم حاصل 4 ماه مطالعه بر روی موسیقی می باشد .

در این تحقیق موسیقی به صورت علمی تحلیل شده است .

همچنین در انتها، آیات قرآنی که مربوط به موسیقی می باشد نیز اورده شده است .

لطفا نظرتون رو درمورد این پژوهش بنویسید.

دانلود کنید

متأسفانه مشکلی پیش اومدی!!
به زودی لینک سالم جایگزین میشود
نقل قول: بستگی داره شما اسلامو چه طوری ببینی!

اولا دین خدا دست من نیست که هر جور عشقم کشید بهش نگاه کنم .

نقل قول: خیر بنده همچین ادعایی ندارم و نخواهم داشت این مشکل شماست که تا حرف از آزدای میاد وسط تنها و تهنا جنبه های منفیشو میبینین!

تنها جلوه ی ازادی که میگه : بذار هر کاری دوست دارم بکنم توی فلسفه ی : لاک , کانت و بقیه فیلسوف های غربی اومده و ما هیچ اثری از این ازادی در دین اسلام نمیبینیم چون دین میگه : فلان کارو بکن فلان کارو نکن و شما رو محدود میکنه !

نقل قول: مشکل اینجاست که افراد کثیری از اجتماع همیشه حرفایی که توسط بزرگان زده میشه رو چشم بسته قبول میکنن بدون اینکه مفهوم اون سخن رو بفهمن یا حتی لحظه ای روش فک کنن!!

در زمینه ی دینی تقلید از مراجع اعظام تقلید و رفتار ائمه بر هر مسلمانی واجبه !بدون اینکه بهش فکر کنی به این میگن ایمان !!!یعنی چشم بسته بگی : چشم !
همان طور که ما راجع به عالم غیب نمیتونیم تعلقات ایمان رو اثبات کنیم و چشم بسته داریم خدا و فرشتگان و اخرت رو قبول میکنیم و اطاعت از حرفاشون هم بر ما واجبه .
ضمن اینکه به قول وحید 110 عزیز : اسلام با موسیقی مخالف نیست با غنا مخالف است .

اگرعقاید ازادی طلبانه دارید و نمیخواهید در بند قیود دینی باشید بحث ما همین جا به پایان رسیده است و نیازی به مباحثه بیشتر نیست میتوانید هر موسیقی که دوست دارید گوش بدهید کسی هم با شما مخالف نیست و انواع فروم های موسیقی از شما دعوت میکنند در ارتباط با این مسئله بحث و گفت و گو کنید !
نقل قول:تمام دنیا دارن موسیقی رو گرامی میدارن

نمام دنیا ممکنه خیلی کارها بکنند

دوست گرامی بهتره کل تاپیک رو بخونید و بعد اگر در توانتون هست با منطق و استدلال . حد اقل محترمانه نطرتون رو بیان کنید

کسی اینجا نگفته موسقی بد هست به کل .
بلکه در دین مبین اسلام انواعی از موسیقی حرام اعلام شده که تشخیض موضوعیش با مکلفه

مهم تر از همه اینها یاد گیری روش صحبت کردن و احترام متقابل است . حتی به کسی که نظرش با شما یکی نباشه .

در پناه خدا
موسیقی بحث گسترده ایست و علم موسیقی از شاخه های علم ریاضی است .

در مورد موسیقی دوستان نظر خودشون رو دادند . شما هم مثل دوستان دیگه

و خوشحالم که به بحث ارام رو اوردید . در یک فروم دوستان با هم ارام بحث میکنند کسی هم مجبور نیست عقیده ای رو دپذیره یا نمیتونه عقیده ای رو تحمیل کنه

مخصوصا در این فروم دوستان خیلی روی احترام متقابل حساس هستند و احترام همدیگه رو نگه میدارند .
ما در درجه اول دوستیم بعد از اون بر سر مسایل صحبت میکنیم

در این مورد هم شما میتونید به مرجع تقلیدتون رجوع کنید

در پناه خدا
(۲۷/آبان/۹۰ ۱۸:۳۹)One to be نوشته است: [ -> ]
(۲۷/آبان/۹۰ ۱۸:۳۶)stranger00 نوشته است: [ -> ]الان دقیقا توی این تاپیک دنبال چی هستی؟ تا راهنماییت کنم .
دنبال اینم ببینم تکلیف این موسیقی چی میشه با تفاسیر شما!!!

یه مقدمه :
دوست عزیز جامعه امروز از لحاظ استنباط امور دینی و عمل به تکلیف به 3 دسته تقسیم می شه .

0- در اصول دین تقلید جایز نیست و آدم باید خودش اصول رو بفهمه .(توحید معاد نبوت عدالت امامت )

1- شما فروع دین و مسائل شرعی (نماز روزه و... موسیقی و هر چیز دیگه) مقلد هستی( به فتح ق) یعنی از کسی که مرجع تقلید هست پیروی می کنی یعنی در هر مورد به فتوای اون مرجع عمل می کنی.

2- خودت مجتهد هستی که راهش معلومه و تحصیل علم برای همه آزاد است. و با درس خوندن میشه به اجتهاد رسید.(یعنی درجه ای که خودت می تونی احکام رو استنباط کنی )

3- هیچکدوم یعنی محتاط هستی. به این صورت که مرجع خاصی نداری؛ و در عمل به تکالیف طوری عمل می کنی که نظر تمامی مراجع تقلید لحاظ بشه که خیلی سخته .

-مورد 2 و 3 سخت هست . من خودم ترجیح دادم 1 رو انتخاب کنم .

این رو به عنوان یه مقدمه گفتم.

Angel

حالا می ریم سر موسیقی .

با فرض اینکه شما نوع 1 ی باشی باید به فتوای مرجع تقلید خودت عمل کنی این رو هم بگم که در آخرت تکلیف از شما با عمل به فتوای مرجع ساقط میشه و در هر صورت مرجع بایدپاسخگو باشه .

حالا فتاوا در مورد موسیقی بسیار متفاوت ه : یه دسته بندی کلی:

مراجعی داریم که کلا موسیقی رو غیر مجاز (= حرام) اعلام کردند.

مراجعی داریم که نواهایی که مخصوص مجالس لهو و لعب هست رو حرام و مابقی رو حلال اعلام کرده و تکلیف تشخیص رو به عهده عرف گذاشته اند.

مراجعی داریم که نواهایی که مخصوص مجالس لهو و لعب هست رو حرام و مابقی رو حلال اعلام کرده و تکلیف تشخیص رو به عهده شخص مکلف گذاشته اند.

مسائل متفرقه از قبیل صدای زن و مرد و غنا و انواعش و حرمت و حلیت ش هم هست که بسیار متنوعه .

Angel

پاسخ شما ا قبول مقدمه و انتخاب مرجع تقلید و عمل به فتوای او ست . Blush

خیلی خلاصه اش کردم که طولانی نشه.Smile امیدوارم تقریبا جواب گرفته باشی.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
آدرس های مرجع