تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سن تکلیف دردختران ....چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
(۹/آذر/۹۲ ۲:۱۷)طالب نور نوشته است: [ -> ]من با بچه ها طروکار دارم و مىىبىنم 70 درصد دختر بچه ها ى9ساله , ظرىف و لاغر و بچه سالن.فکر بچه ها شاىد رشد کرده اما فىزىکشون کوچکتر و نحىفتر هم شده. نمددونم چرا خدا اىن رو گزاشته ولى خوبه که روى روح و فکر بچها از 3سالگى تخصصى کار کنىم
سلام
بلوغ جنسی به فکر بر می گرده ، نه به فیزیک بدنی.
من یک پسر رو میشناسم ، قد کوتاهی داره ، اما حدود 10-12 سالگی به بلوغ جنسی رسیده ، این مسائل ربطی به جسه نداره ، شرایط نامناسب و محیط آلوده باعث تسریع در بلوغ جنسی میشه.
شما برید ببینید ، یک دختر 9 ساله الآنی بیشتر به فکر دوست پسر و عشق و .. هست ، یا یک دختر 40 سال پیش.
برای بار چندم می گم ، مشگلات فیزیکی رفع جزئی تکلیف می کنه (مثلا روزه حرام میشه و .. ) ، اما کلیت رو عوض نمی کنه!
بلوغ از مغز سرچشمه می گیره ، نه از فیزیک جسمی.
همین که یک دختر و یا پسر به جنس مخالف به دید متفاوت نسبت به هم جنس نگاه کنند ف خطر ساز هست ، و نیازمند مراقبت.
همین که یک دختر یا پسر بفهمند خدا رو ، برای نماز خوندن کفایت می کنه.
در تفاوت فکری سن دختر و پسر همین بس ، که اکثرا دخترها در سن خاص ، یک سری مسائل سطح بالا رو بهتر از پسر ها می فهمند (منظورم فیزیک و شیمی و .. نیست! منظور فهم زندگی هست).
شما یک آمار گیری بکنید ، خواهید دید که یک دختر مثلا 3 ساله ، از نظر فکری و گوش به بازی نبودن ، سر تر از یک پسر بزرگ تر هست. یک سری مسائل رو بهتر از یک پسر می فهمه.
(۹/آذر/۹۲ ۲:۲۳)دل خسته نوشته است: [ -> ]سلام
بلوغ جنسی به فکر بر می گرده ، نه به فیزیک بدنی.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh
(۹/آذر/۹۲ ۲:۳۳)Atosa نوشته است: [ -> ]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuhHuh
جای تعجب نداره!
این مسائل در حوزه روانشناسی دسته بندی میشه!
ذهن و نفس انسان انسان رو به گناه می ندازه ، فطرت و عقل انسان انسان رو به خدا رهنمون می شه ، نه جسم انسان.
(۹/آذر/۹۲ ۲:۲۳)دل خسته نوشته است: [ -> ]همین که یک دختر و یا پسر به جنس مخالف به دید متفاوت نسبت به هم جنس نگاه کنند ف خطر ساز هست ، و نیازمند مراقبت.
بله! و اصلاً نمی‌فهمم چرا فکر میکنن پسر زیر سن بلوغ نباید چیزی رو رعایت کنه! بخصوص در حوزه‌ی حجاب! سن تمییز مسلماً بسیار کمتر از سن بلوغ هست. دختران هم همینطور.
بطور کلی باید پیش از بلوغ بتونن درک کنن در رفتار انسانها معنای عفاف چیه. در غیر این صورت، وقتی که بالغ بشن، یه فرد بی‌حیا روبرومون هست، که باید با هزار کلک بهش بگیم حیا تعریفش اینه، چیز خوبیه(!)، اونی که میگه حق داری تو این مسائل دنبال چیزی که دوست داری بری شیطانه، دوست داشتن این نیست اونه، تعریف پاکی اینه، دلت رو ول کن، دل اصلاً تعریفش یه چیز دیگه است این نفسته، برای دنیا و آخرتت لازمه!!! Big GrinAngry واقعاً که از دست اهمال‌های بعضی مسلمونا!

(۹/آذر/۹۲ ۰:۱۹)Aban نوشته است: [ -> ]من فکر می کنم توی این یک مورد آقای صانعی درست فتوا دادن .....
Big Grin واقعاً «یک مورد» رو خوب اومدینSmile با این فتواهای عجیب و غریب و شاذ(کمیاب!) که صادر میکنن!
(۸/آذر/۹۲ ۱۲:۱۷)Fateme135 نوشته است: [ -> ]به نظرشمادرسن 9سالگی که دختربه سن تکلیف میرسه،سختگیری خدانبوده؟؟؟Huh
آخه یه بچه ی 9ساله مگه چقدرمیتونه درک وفهم داشته باشه که مثلا گناه نکنه!!!
خواهر گلم
پستهای قبل رو نخوندم و نمیدونم به چه نتایجی رسیدید..ولی چند تا ماجرای جالب براتون تعریف میکنم خودتون در مورد تفاوت دختر و پسر قضاوت کنیدSmile
پسرم از بچگی خواستگار زیاد داشت..از دوست و آشنا بگیر تا فامیل و غریبه و...
نمیدونم چه سری بوده و هست که برای جنس مخالف کوچک و بزرگ جذابهSmileHuh
وقتی کوچیک بود بزرگها میگفتن یا ما رو بزار تو فریزر یا ایمان رو بزار تو مایکروفر
کوچیکها هم که بماند!!! همون دختر 4 ساله ای که فکر میکنیم هیچ فهم و درکی نداره!!!
مامانش میگفت سر سفره افطار به دخترم گفتم دستتو بیار بالا دعا کن و هر چی دوست داری از خدا بخواه
اونم دستهاشو برده بالا و از ته دل گفته:"خدایا من بزرگ شدم با ایمان ازدواج کنم" Smile
مامانش که تعجب کرده و کلی خندیده ازش پرسیده ازدواج کنم یعنی چی؟؟
گفته یعنی زن و شوهر باشیم..با هم زندگی کنیم
میومدن زنگ ما رو میزدن فرار میکردن..ما هم نمیدونستیم موضوع چیه!!
تا اینکه دیدیم یه روز گل گذاشتن رو پله پشت در کوچه!!
یه روز هم اومدیم بیرون دیدیم رو اسفالت با گچ مدرسه بزرگ نوشتن:" ایمان دوستت داریم" Smile
و از همین بچگی عروسک دستش میگیره و میشه مامانش و بابا هم براش انتخاب میکنه!!!
ولی یک پسر تو همون سن و بلکه تو سن بالاتر از اون هم اصلا تو این باغها نیست!!!
منم کل ارسال ها رو نخوندم ببخشید
اما با اقای دلخسته موافقم،بلوغ فکریه نه جسمی
بچه ها خیلی لاغر و نحیفن ،اگر در توانشون نباشه میتونن روزه هاشون رو نگیرن،اینو یه اقای روحانی تو تلوزیون میگفت،مطمئن باشید خدا در حد خودشون تکلیف میخواد،وقتی یه دختری یه سری کارها رو نفهمه که بده،معلومه که خدا ازش حساب کتاب نمیکنه،حالا سن تکلیف از هرجا میخواد شروع شه
اما در مورد بچه های امروزی
من یه مثال عجیب میزنم،البته من چون میشناسمشون کلی خندیدیم
یکی از اقوام ما فکر کنید مثلا یه پسر 20 ساله است،قیافه اشم خوبه
یه دختر خاله 3-4 ساله داره،مامانش میگه اونا میخوستن بیان،دخترش رفته تو اتاق موهاشو درست کرده،لباس خوب پوشیده ،مامانش پرسیده،اونم گفته حمید میخواد بیاد !!!!!! همیشه ام میگه من میخوام با حمید عروسی کنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
والا ما تا چندسال پیش میرفتیم مدرسه مقنعه مون کج بودBig Grin
به نظرم بچه های الان بهتر از من شما قدرت تمییر دارن،دوستم مربی مهد کودکه،یه چیزایی میگه!!
ببخشید که میون بحث تون وارد شدم
خیلی خلاصه چندتا نکته رو خدمت دوستان عرض میکنم
اول یه سوال می پرسم:
مثلا اگر کسی از شما بپرسه «چرا نماز صبح دو رکعت هست و نماز ظهر چهار رکعت و نماز عصر چهار رکعت؟ بعد یهویی نماز مغرب میشه سه رکعت و باز نماز عشاء چهار رکعت؟! اصلا چرا باید نماز رو این شکلی خوند؟! چرا تو رکعت دوم باید تشهد خوند و نمیشه تو رکعت اول باشه؟! چرا چرا چرا و هزارتا چرای دیگری که فقط درباره ی نماز -یکی از واجبات- میشه پرسید» اگر یه نفر این سوال ها رو از شما بپرسه چی میگید؟! آیا شروع میکنید توضیح بدید که از نظر فیزیولوژیک و... باید اینگونه باشه؟! اگر همچین توجیهی کنید باز هزارتا سوال دیگه میشه پرسید که مسأله پیچیده تر و لاینحلّ تر بشه!
اما جوابی که قطعا همه ی شما خواهید داد اینه که «من نمیدونم ؛ چون خدا واجب کرده پس باید این کار رو انجام داد» و این جوابی هست که گرچه ظاهرش سطحی و عامیانه و غیرعالمانه و غیرمستدلّ و تقلیدگرایانه هست، اما واقعیت امر اینه که این جواب بهترین و منطقی ترین و مستدلّ ترین و واقع گرایانه ترین جوابی هست که به اینجور سوال ها میشه داد!...
اما توضیح سخن:
اول توجه کنیم که ما باید «دین» - به طور خاص اسلام و تشیع - رو به صورت یک منظومه ی جامع، کامل و منسجم ببینیم که همه ی بخش های اون با بقیه ی اجزاء و بخش های دیگرش تناسب داره. بخش مهمی از دین «انسان شناسی» هست. یعنی اسلام نسبت به انسان رویکرد و نگاه خاصی داره که همین رویکرد و نگاه منشأ احکام شرعی مربوط به انسان میشه. به طور کلی احکام شرعی ایکه وجود داره، ریشه در انسان شناسی داره. به اصطلاح ما طلبه ها، «تشریع» ریشه در «تکوین» داره. بدین معنا که هرآنچه از احکام شرعی واجب و حرام و... هست، ریشه داره در واقعیت های هستی و حقیقت انسانی. هیچ حکمی از طرف دین واجب نشده مگر اینکه براساس یک واقعیت و یک نیاز اساسی در روح انسان هست و اون رو برای حیات ابدی (همون قیامت که اساساً این دنیا مقدمه ش هست) آماده میکنه.
پس نتیجه میگیریم ملاک تشریع احکام رو هیچ انسانی به جز چهارده معصوم علیهم السلام نمیتونه مطلع باشه و بهمین دلیل فقط چیزی رو میتونیم ازش بعنوان یک «ملاک حکم شرعی» یاد بکنیم که در آیه یا روایت صحیح السندی تصریح شده باشه. درباره ی این موضوع اگر لازم بود بعدا توضیح بیشتری خواهم داد-ان شاءالله-

حالا مسأله اینجاست که اگر کسی بتونه تمام حقائق عالم خلقت رو بشناسه، همون شخص هم میتونه به علت اصلی (فلسفه ی) احکام پی ببره و درباره ش اظهار نظر کنه. و همه ی ما خوب میدونیم که در بین انسان ها فقط چهارده نور مقدس (صلواةالله و سلامه علیهم) هستن که بخاطر «علم لدنّی» ایکه دارن ((که این علم از علم نامتناهی الهی سرچشمه میگیره)) نسبت به حقائق عالم خلقت تسلط و اشراف دارند و به همین دلیل فقط اون بزرگواران هستن که میتونن فلسفه ی حقیقی احکام رو بشناسند و درباره ش اظهار نظر کنن.
و این ، خلاصه و عصاره ی منطق و استدلال ِ همون جواب به ظاهر ساده و سطحی ای هست که همه ی ما بهش توجه داریم. اما من یک نکته رو میخوام یادآوری کنم و اون اینکه حواسمون باشه بین احکام شرعی و دینی از این جهت (همین توضیحاتی که دادم) هیچ تفاوتی نیست و همه ی احکام شرعی در همون منظومه ی منسجم و جامع و کامل «دین» هستند و باید همه ی احکام رو اینچنین نگاه کنیم. بنابراین تفاوتی وجود نداره بین اینکه بپرسیم «چرا نماز صبح دو رکعت هست؟» و «چرا بلوغ دختران در 9 سالگی هست؟» تو هر دوی این سوال ها، علم نامتنهای الهی فقط میتونه پاسخگو باشه که دسترسی به اون علم فقط توسط امام معصوم امکانپذیر هست.

[b]اینجا میرسیم به موضوع اصلی این تاپیک و مسأله ی بلوغ دختران
باید حواسمون باشه که هیچ معلوم نیست بلوغ ِ شرعی (نه جنسی و نه جسمی و نه عقلی) دختر و پسر صرفاً ریشه در فهم و درک او یا شرائط فیزیکی او داشته باشه. بلکه مهمتر از اینها ، این مسأله براساس خصوصیات روحانی (قلبی و معنوی) هریک از دختر و پسر تشریع شده. البته منظورم این نیست که شرائط فیزیولوژیک و روان شناختی و مسائل اجتماعی و... اثری در این حکم شرعی نداره. بلکه منظورم اینه که علت اصلی و اساسی ِ این حکم شرعی هم خودش منظومه ای از علل هست که مجموعاً انسان رو به سمت حیات ابدی سوق میده. حالا بخشی از این منظومه ی علل -که فقط چهارده معصوم ازش اطلاع دقیق و کامل و جامع دارن) ممکنه -دقت شود : صرفاً احتمال داره- علل روانشناختی و فیزیولوژیک و... هم باشه. اما ما نمیتونیم با اینجور تشخیص ها و این احتمال ها ، اصل حکم شرعی رو زیر سوال ببریم و بعدهم بگیم به همین دلیل پس فلان شخصی که یه فتوای شاذّ و نادر داده، حرفش صحیح تر هست!...

فقط میمونه دو سه تا سوالی که توی این تاپیک خیلی بهش پرداخته شد:
اینکه دختر توی سن 9 سالگی نمیتونه تکالیفش رو درست انجام بده یا درک کافی نداره، مشکل و مسأله ی خاصی نیست. چون کسی که نسبت به برخی احکام شرعی ناتوانی جسمی داره اصلا اون حکم شرعی -مثلا روزه- متوجه این شخص نمیشه و این وظیفه بر گردن او نیست که بخواد با انجام ندادنش گناه کرده باشه یا... چونکه "قدرت و توانایی بر انجام تکلیف" اولین شرط این است که تکلیفی بر شخصی واجب بشه.
نکته ی دیگری که من دیدم یکی از دوستان همون ابتدا بهش توجه داشتن اینه که «لایکلّف الله نفساً إلا وُسعها» (بقره ؛ 286) خدا از هرکس به اندازه ی توان خودش توقع داره. این توان ، چه توان جسمی باشه، و چه توان عقلی و فهم و درک ؛ همه رو شامل میشه. پس شک نکنید عدل الهی اقتضا میکنه از دختر 9 ساله به اندازه ی فهم و شعور خودش توقع داشته باشه و به همون نسبت هم برای او گناه بنویسه. فراموش نکنیم که خدا «أرحم الراحمین» هست و مهربانی اش نسبت به بنده ها، صدها برابر محبت و مهربانی پدر و مادر به فرزند هست. بنابراین خوب میدونه برای چه کسی گناه بنویسه و برای چه کسی ننویسه.
اما ممکنه سوال پیش بیاد که پس میومدن تو احکام شرعی این رو قید میکردن که -مثلا- "در ابتدای سن تکلیف که قدرت درک و فهم پایین است، فلان واجبات از گردن مکلف ساقط میشود"...! اما باید حواسمون باشه که خدا میخواد یک قانون کلی وضع کنه برای تمامی بشریت تا روز قیامت (که ممکنه میلیون ها سال طول بکشه) پس باید تبصره های این قانون هم به گونه ای باشه که با این محدوده سنخیت داشته باشه. بخاطر همین خدا اومده این حکم رو ذیل قانون «لا یکلّف الله نفساً إلا وسعها» قرار داده تا هم این بچه ها رو شامل بشه و هم بزرگ تر هایی که مشکل خاصی دارن.
فکر میکنم اگر این چند تا نکته رو خوب توجه و دقت کنیم ، این مشکل و خیلی سوال های این شکلی برامون قابل حل باشه و اساسا اینجور سوالات برامون پیش نمیاد که بخواهیم به دنبال جواب باشیم.
در پایان بخاطر طولانی شدن عرائض و اینکه مباحث اندکی سخت بود معذرت میخوام. امیدوارم اگر مشکلی بود با بحث هایی که دوستان مطرح میکنن حل بشه.
مجنون حسین
نینا
اینا چیه نوشتین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بچه بازی بچه ها شد دلیل برا بلوغ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

من ی پسر خاله 7 ساله دارم همیشه میگفت ک میخوام با آوا (اجیم ک 25 سالشه) عروسی کنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
حالا اوا عروسی کرده چند وقت دیگه هم بچه دار میشه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

بابایی ب شوخی میگه اوا رفت !!!!!!! بیا اتوسا میدمت
میدونین چی میگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
میگه اوا خوبه اتوسا لوسه نمیخوام!!!!!!!!!!!!! Big GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig GrinBig Grin

حالا خودش ازمن لوس تره هااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

اینا نمیفهمن یعنی چی!!!!!!!!!!!!
ی چی شنیدن از این و اون تکرار میکنن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(۹/آذر/۹۲ ۱۶:۴۳)Atosa نوشته است: [ -> ]مجنون حسین
نینا
اینا چیه نوشتین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
بچه بازی بچه ها شد دلیل برا بلوغ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مگه ما گفتبم اینا از علائم بلوغه؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SmileSmileSmile

(۹/آذر/۹۲ ۸:۴۰)مجنون الحسین نوشته است: [ -> ]چند تا ماجرای جالب براتون تعریف میکنم خودتون در مورد تفاوت دختر و پسر قضاوت کنیدSmile
.
.

.
دختری که از همون کوچکی به طور فطری بازیش عروسک بازی هست و تو رویاهای مادر شدن و همسر شدن و ...به سر میبره پس وقتی به 9 سالگی میرسه خیلی این فطرتش شکوفاتر شده
و این تکلیف تمرینی میشه تا از فطرت پاکش محافظت میکنه
جناب mouj82 هم توضیحات کامل رو دادند
(۹/آذر/۹۲ ۸:۴۰)مجنون الحسین نوشته است: [ -> ]پستهای قبل رو نخوندم و نمیدونم به چه نتایجی رسیدید..ولی چند تا ماجرای جالب براتون تعریف میکنم خودتون در مورد تفاوت دختر و پسر قضاوت کنیدSmile
...
و از همین بچگی عروسک دستش میگیره و میشه مامانش و بابا هم براش انتخاب میکنه!!!
ولی یک پسر تو همون سن و بلکه تو سن بالاتر از اون هم اصلا تو این باغها نیست!!!
(۹/آذر/۹۲ ۱۰:۰۶)nina نوشته است: [ -> ]یه دختر خاله 3-4 ساله داره،مامانش میگه اونا میخوستن بیان،دخترش رفته تو اتاق موهاشو درست کرده،لباس خوب پوشیده ،مامانش پرسیده،اونم گفته حمید میخواد بیاد !!!!!! همیشه ام میگه من میخوام با حمید عروسی کنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اشتباه می‌فرمایید.
مادر شدن توی بازی که با عروسک‌های نی‌نی(!) صورت میگیره، از زمین تا آسمون متفاوته با فکر کردن به جنس مخالف و ابراز علاقه و ... که بر اثر دادن الگوهای زنانه به دختربچه‌ها صورت گرفته و کودکی‌شون رو نابود کرده. این کار چندین سال هست که توسط رسانه‌ها و سازندگان اسباب‌بازی و البسه آغاز شده و در حال تشدید هست. شاید در ایران نسبتاً تازه باشه، ولی در غرب و کشورهایی که غربزده‌تر هستن الآن بحث به جایی رسیده که صدای اهالی همین فرهنگ رو هم درآورده، و میگن نباید از بازگرداندن کودکی به کودکان ناامید بشیم!
نمیدونم این تاپیک رو مشاهده فرمودین یا نه: بچه‌هایی که بچه نیستند

(۹/آذر/۹۲ ۱۰:۰۶)nina نوشته است: [ -> ]به نظرم بچه های الان بهتر از من شما قدرت تمییر دارن،دوستم مربی مهد کودکه،یه چیزایی میگه!!
این حرف همراه با دیدن تاپیک بحران خاموش یه وحشتی میده تو این مایه‌ها:

[تصویر: 300px-Scream.jpg]

همیشه از این تابلو متنفر بوده‌ام، ولی قبلاً اصلاً درک نمی‌کردم که داشتن چنین احساسی در صورت فاصله گرفتن از خدا اصلاً بی‌دلیل و نامربوط نیست.
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
آدرس های مرجع