تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: سن تکلیف دردختران ....چرا؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
(۹/آذر/۹۲ ۲۰:۵۹)درست پسند نوشته است: [ -> ]اشتباه می‌فرمایید.
مادر شدن توی بازی که با عروسک‌های نی‌نی(!) صورت میگیره، از زمین تا آسمون متفاوته با فکر کردن به جنس مخالف و ابراز علاقه و ... که بر اثر دادن الگوهای زنانه به دختربچه‌ها صورت گرفته و کودکی‌شون رو نابود کرده. این کار چندین سال هست که توسط رسانه‌ها و سازندگان اسباب‌بازی و البسه آغاز شده و در حال تشدید هست.
منظور تفاوت گرایش فطری دختر بچه ها تو اون سن بود که از بازیهاشون و حرفهاشون مشخصه
و اینکه یک پسر تو همون سن در این وادی سیر نمیکنه
(بحث تهاجمات و تاثیرات منفی اش صحیحه ولی این گرایش فطری که منظور بود در بازی ساده کودکانه بدون هیچ تاثیری از تهاجمات هم دیده میشه)
بحث بیشتر در این رابطه باعث انحراف موضوع تاپیک و پشیمانی بنده از اظهار نظر میشهBlush
(۹/آذر/۹۲ ۲۲:۵۵)مجنون الحسین نوشته است: [ -> ]بحث بیشتر در این رابطه باعث انحراف موضوع تاپیک و پشیمانی بنده از اظهار نظر میشهBlush
نه نمیشه.
صحبت شما با بحث مرتبط بود، و عرائض بنده هم در تکمیل فرمایشات شماست.

(۹/آذر/۹۲ ۲۲:۵۵)مجنون الحسین نوشته است: [ -> ]منظور تفاوت گرایش فطری دختر بچه ها تو اون سن بود که از بازیهاشون و حرفهاشون مشخصه
و اینکه یک پسر تو همون سن در این وادی سیر نمیکنه
(بحث تهاجمات و تاثیرات منفی اش صحیحه ولی این گرایش فطری که منظور بود در بازی ساده کودکانه بدون هیچ تاثیری از تهاجمات هم دیده میشه)
بله! مادر شدن توی بازی مربوط به گرایش فطری میشه، ولی ابراز علاقه به جنس مخالف با اون یکی نیست، و اصلاً داره بیرون از بازی اتفاق میفته و حتی به خودآرایی کردن براش هم میرسه! قبلاًها هم اینطور نبوده! چطور این هم از فطرتشونه؟
در واقع این بازیها و تمایلات کودکانه نوعی بازی قریب به واقعیت ، هدف دار ولی نا آگاهانه است !
فرض کنید دست یک بچه چیزی شبیه فرمان ماشین قرار بگیرد !
نمیشود گففت بچه در حال رانندگی هست !
ولی تمایل درونی خودش رو به شکل یک بازی در آورده . نمی داند در واقع چه میخواهد فقط حدودی شیبه سازی می کند .
ما هم خیلی کوچیک بودیم به زووووووووور میبردنمون خاله بازی کنیم Big GrinBig Grin

گذشته از شوخی ، من مشکل اصلی دوستمون رو متوجه نمیشم. یعنی مشکل اینه که چرا زودتر از یه پسر به سن تکلیف و انجام تکالیف میرسن ؟ بگم که با وجود اینکه خودم پسرم ، خانم ها همیشه چند سال بزرگتر از خودشون میتونن فکر کنن. واسه همینه که میگن برای ازدواح سن مرد بیشتر باشه. جدا از این کسی که نگفته تا 9 سالت شد ، به زور روزه بگیر و همیشه اول وقت نماز بخون و ... خیلی از مراجع توی رسالشون دارن که اگه دختر توی 9 سالگی نمیتونه روزه بگیره ، نگیره تا قوی تر بشه. البته اینجا دیگه باز موضوع تربیت میاد وسط. که مادر ها معمولا به بچه شون میگن روزه کله کنجیشکی بگیر. خیلی هم روش خوبیه.

متاسفانه ما هر چی میکشیم از تربیت نادرست و خلاء های تربیتیه. نه اینکه پدر مادر کم کذاشته باشن ، بلکه واقعا شاید اونا هم تربیت صحیح رو بلد نباشند ! یا گوشه هایی از تربیت صحیح ! به نظر من یه پدر و مادر باید با بچه شون رفیق باشن ، نه اینکه فقط زبونی بگن ، واقعا رفیق باشن که مثل یه دوت حرف بزنن.

دوستمون نوشته که ممکنه قبل 9 سالگی یا بعدش که ادم مطلع تر میشه ممکنه بار ها گناهی به صورت ناخواسته انجام داده باشه ، خوب خودتون میگید که اطلاع نداشته و اگه درست تربیت شده باشه ، وقتی فهمید که این کار اشکال داره ، دیگه اصلا انجام نمیده. موضوع تربیت و تکریم بچه ها توی سن پایین اولین شرط شکوفاهی اجتماعی یه فرده به نظر من.
سلام...
این که بخوایم به راحتی بگیم یه دختر 9 ساله نمی تونه بفهمه خدا و دین و این چیزا یعنی چی کاملا اشتباهه.....
من 4 سالم که بود...همش پیش خودم فکر میکردم که خدا نمی تونه یه نفر باشه..(احد باشه)
خیلی سخته بتونه جهان رو یه نفری اداره کنه!!!!..همش فکر میکردم ما چندتا خدا داریم...!!..یکی نیست...
و این موضوع که من تو سن 4 سالگی به صورت فطری برام پیش اومده بود....
سال سوم دبیرستان تو کتاب دین و زندگی مطرح شده بود.... پس ببینید نمیشه گفت که دختر 9 ساله چیزی نمیفهمه...
پس خدا یه چیزی میدونسته که سن بلوغ فکری و ایمانی ما دخترا رو سن 9 سالگی قرار داده...
شما وقتی تو بچگی حالا بین سن 4 سال تا 6 سال میفهمی که مثلا یواشکی پول برداشتن کار اشتباهیه...
یا خیلی کارهای دیگه...پس مسئله گناه کردن برات روشنه و سن 9 سالگی کامل میفهمیش...!
اصلا نمیشه مقایسه کرد..
ما یکی اقواممون سن 9 سال به بلوغ "جسمی" رسید...همه چیزو هم میفهمید...
خودتون پیش خودتون فکر کنید..واقعا تو سن 9 سالگی چیزی متوجه نمیشدین؟؟
همین الان هم با این سن و سال آدم هزار تا گناه میکنه...پس ربطی به سن نداره..
و بچه های الان هم که ماشاالله از من با این سن بیشتر میفهمن...

از 9 سالگی متعهد میشن...!!!

و حتی دوست دارن از سن های پایین تر نماز هم بخونن...البته اولش یه جور تقلید هست...
شما وقتی 4 سالت بود دوست نداشتی مثل مادرت نماز بخونی؟؟؟ همینجور که دوست داشتی مامان بازی کنی..
دوست داشتی نماز رو هم بخونی..روسری هم بپوشی...

خدا هم تو فطرت ما قرار داده...واقعا فطری هست که به سمت خودش کشیده میشیم و میل داریم که بندگی کنیم...
ما دخترا رو بیشتر دوست داشته ..گفته از سن 9 سالگی بندگی کنید...
شاید هم میخواسته زمان هایی رو که مشکل شرعی داریم و نمیتونیم نماز بخونیم رو از این سن جبران کنیم...!!
Wink
(۸/آذر/۹۲ ۱۲:۱۷)Fateme135 نوشته است: [ -> ]
بسم الله الرحمن الرحیم
سلامSmile
نمیدونم تاحالااین بحث توتالارمطرح بوده یاخیر...
ولی قبلابهش فکرکرده بودم....
دوست دارم نظرات دوستان روبدونم....
به نظرشمادرسن 9سالگی که دختربه سن تکلیف میرسه،سختگیری خدانبوده؟؟؟Huh
آخه یه بچه ی 9ساله مگه چقدرمیتونه درک وفهم داشته باشه که مثلا گناه نکنه!!!
دخترای 10ساله رومیبینی که هنوزوقتی باهاشون حرف میزنی نمیتونن یه جمع وتفریق ساده انجام بدن...اونوقت رسیدن به سن تکلیف وتشخیص خوب وبد ازهم توسن 9سالگی وبعدش هم معادل هرکاراشتباه وناپسند یک گناه دردفتراعمالش نوشته بشه؟؟؟
برام سواله ها....
چطوری میشه آخه؟؟؟Huh
یاعلی.

سلام...

من با بچه ها کار میکنم...فرق یه دختر 9 ساله با یه پسر 9 ساله زمین تا آسمونه....درسته که آقایون ادعای عقلشون زیاده..Big GrinBi Dandoon....ولی دخترها خیلی زودتر از پسرها به رشد عقلی ، روحی و جسمی میرسن..Wink.....
در ضمن عدل خدا به جاهایی میرسه که عقل ماها بهش نمیرسه.......به نظر من این موضوع رو اینقدرا سخت نگیرید.. ........Smile
ای همه حرف میزنی !!!!!!!!!!
باز میان سر خونه اول!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

چطوریه دختر تو ای مسائل ک ب ضررشه زود ب عقل میرسه!!!!!!!!!!

ولی اگه بگی چرا زن قاضی نشه میگن زن احساسیه نه عقلی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HuhHuh
(۱۰/آذر/۹۲ ۱۳:۴۲)Atosa نوشته است: [ -> ]ای همه حرف میزنی !!!!!!!!!!
باز میان سر خونه اول!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

چطوریه دختر تو ای مسائل ک ب ضررشه زود ب عقل میرسه!!!!!!!!!!

ولی اگه بگی چرا زن قاضی نشه میگن زن احساسیه نه عقلی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HuhHuh
خب اشکال اینه که خانوما احساساتی هستن..وگرنه عقلشون بیشتره..اینو همه میدونن..Wink.Smile...میدونی چرا چون ذاتشون اینجوریه....چون انسان سازن....نسل تربیت میکنن.......حالا یه نوزاد و بده دسته یه قاضی .....ببین سر بچه ممکنه چه بلایی بیاد...Big GrinBig Grin
سلام علیکم

البته سخن همه را خواندم و با دقت هم خواندم. بعضی رفقا به چیزهایی اشاره کرده اند ولی با اجازه سعی میکنم کوتاه به صورت اشاره نظرم را مطرح کنم و اگر کسی سؤالی برایش پیش آمد مطرح کند و جواب بگیرد.

اساسا مسئله بلوغ نمیتواند مسئله ای تقلیدی باشد مثلا من قبل از این که بالغ بشم باید مقلد کسی بشوم؟؟ چطور ممکن است؟ یعنی من هنوز بالغ نیستم که احکام بر من واجب باشد و بتوانم از کسی تقلید کنم مثال واضح میزنم که دوستان متوجه بشوند:

بنده الآن 8 سالم است و میخواهم بدانم سال دیگر بالغ هستم یا خیر! چه کسی پاسخگوست؟ اگر بگویید آقای مثلا ایکس میگوید 9 سالگی بالغ هستی. بنده میگویم از کجا معلوم حرف آقای ایگرگ که میگوید 13 سالگی بالغ هستی درست نباشد؟

اگر بگویید تو موظف به تقلید هستی!!!!! میگویم بنده که هنوز بالغ نیستم! چطور موظف به تقلید هستم!

اما بلوغ امری انسانی است و مراحل متفاوت آن به مراحل مختلف رشد انسانها برمیگردد به حدیث زیر توجه کنید:

الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج‌3، ص: 409
1- عَلِيٌّ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ الْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عَنْ أَبِيهِ ع قَالَ: إِنَّا نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي خَمْسِ سِنِينَ فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ بِالصَّلَاةِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ وَ نَحْنُ نَأْمُرُ صِبْيَانَنَا بِالصَّوْمِ إِذَا كَانُوا بَنِي سَبْعِ سِنِينَ بِمَا أَطَاقُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ إِنْ كَانَ إِلَى نِصْفِ النَّهَارِ أَوْ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ أَوْ أَقَلَّ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ وَ الْغَرَثُ أَفْطَرُوا حَتَّى يَتَعَوَّدُوا الصَّوْمَ وَ يُطِيقُوهُ فَمُرُوا صِبْيَانَكُمْ إِذَا كَانُوا بَنِي تِسْعِ سِنِينَ بِالصَّوْمِ مَا اسْتَطَاعُوا مِنْ صِيَامِ الْيَوْمِ فَإِذَا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ أَفْطَرُوا.
امام میفرماید : ما تمام کودکانمان را از 5 سالگی امر به نماز میکنیم و شما از 7 سالگی امر کنید(فرقی بین دختر و پسر نیست!! لطفا دقت کنید) ما تمام بچه هایمان را به روزه از 7 سالگی امر میکنیم البته به اندازه ای که طاقت دارند مثلا اگر با نصف روز یا بیشتر از آن یا کمتر ، پس وقتی عطش و گرسنگی بهشون غلبه کرد افطار میکنند تا این که به روزه عادت کنند و طاقتش در آنها ایجاد شود(برای سن روزه حد تعیین نکرده بلکه تا زمانی که بتوانند بگیرند این تمرین واجب است و از آن به بعد خود روزه گرفتن برایشان واجب است!) پس شما هم تمام بچه هایتان را هنگامی که 9 ساله اند به روزه در حد توانشان امر کنید پس وقتی عطش بر ایشان غلبه کرد افطار کنن.(ترجمه نقل به معنی است نه کاملا تحت اللفظی)
دقت کنید در جامعه اسلامی بچه هر زمان که توانست باید روزه را بگیرد و امام خودش را الگوی ما قرار داده با تفاوت این که ما قدرت تربیتیمان نسبت به فرزندانمان کمتر است پس نباید از ایشان انتظار زیاد داشته باشیم! هر چقدر مایه بگذاریم همانقدر انتظار صحیح است.
سؤال: ما که درست تربیت نشدیم و تا سن 14 سالگی مثلا نمیفهمیدیم و اصلا پدر و مادر ما فقط اسم مسلمان داشتند چی؟ حکم ما چیست؟
جواب: شما تا آن سن بالغ نشده بودید زیرا گاهی بلوغ خودی است و گاهی خودی با تکیه به غیر! مثلا شما توانایی فهم مسائل را داشتید ولی باید کسی به شما آن را میرساند. و اگر به شما میرسید ، آنگاه شما بلوغتان کامل میشد! و به همین دلیل خدا میفرماید:
قل للذین کفروا ان ینتهوا یغفر لهم ما قد سلف و ان یعودوا فقد مضت سنت الاولین(38انفال)
به کسانی که (حق را) پوشاندند بگو: «اگر باز ایستند، آنچه گذشته است برایشان پوشیده می‌شود و اگر (بدان) باز گردند، بی‌گمان سنّت (خدا در مورد) پیشینیان، گذشته است.»
اگر انسان حقیقت را دریابد و بر گمراهی اصرار ورزد تنها مورد غضب خدا قرار خواهد گرفت. در این مورد سن هم ملاک نیست گاهی کسی در 15 سالگی مجتهد است! و گاهی .....
تنها چیزی که ملاک عمل است بلوغ است و بس!(حتی حیوانات هم بلوغ دارند و باید روز قیامت پاسخ اعمالشان را بدهند و آیا انسان تا زمانی که به بلوغ انسانی نرسیده دارای بلوغ حیوانی نیست؟ اگر بالغ نیست تنبیه برای چیست؟ آیا شما فرزند خطاکار خود را تنبیه نمیکنید؟ و .....)
سؤال : اگر پدر و مادری موجب دیر فهمی و عقب ماندگی فرزندشان شوند چه؟ اگر موجب زود فهمی شوند چه؟
همانطور که دومی پسندیده است و راجح میباشد ظاهرا اولی نیز گناه و کم کاری در حیطه وظایف محسوب میشود.
فعلا بحث را تمام میکنم.

البته روایت زیر را در نظر بگیرید:
الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج‌5، ص: 463
5- عَلِيٌّ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ رَجُلٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: قُلْتُ الْجَارِيَةُ ابْنَةُ كَمْ لَا تُسْتَصْبَى ابْنَةُ سِتٍّ أَوْ سَبْعٍ فَقَالَ لَا ابْنَةُ تِسْعٍ لَا تُسْتَصْبَى وَ أَجْمَعُوا كُلُّهُمْ عَلَى أَنَّ ابْنَةَ تِسْعٍ لَا تُسْتَصْبَى إِلَّا أَنْ يَكُونَ فِي عَقْلِهَا ضَعْفٌ وَ إِلَّا فَهِيَ إِذَا بَلَغَتْ تِسْعاً فَقَدْ بَلَغَتْ.

گفتم ..... دختر چند ساله بچه حساب نمیشود (و به عبارتی گول نمیخورد) فرمود: دختر 9 ساله..... همه اجماع کردند که دختر 9 ساله بچه حساب نمیشود مگر آن که در عقلش ضعفی باشد و الا وقتی به 9 برسد بالغ شده است!
این
ضعف عقل را پدر و مادر با تربیت ناصحیح به وجود می آورند متأسفانه (مگر آن که ذاتی باشد) به هر حال اگر هم سنی معرفی شده است جهت بلوغ! مثلا 9 سالگی، تنها به عنوان حد معمول و اجرای احکام اجتماعی بر او است. نه برای اثبات یقینی این که حتما دختر در این سن بالغ است نه دیرتر و نه زودتر!!!!!
مثلا اگر گفته شود بلوغ پسران 15 سال است نه دیرتر نه زودتر! باید گفت امام مهدی اصلا بالغ نبوده نعوذ بالله!! در حالی که خدای تعالی مأموریت رسولش را چنین توصیف میکند:
الأنعام : 19 وَ أُوحِيَ إِلَيَّ هذَا الْقُرْآنُ لِأُنْذِرَكُمْ بِهِ وَ مَنْ بَلَغَ
این قران سوی من اشاره شده برای آن که شما را به (وسیله) او انذار کنم و کسی که (به او این قرآن) رسید (هم باید انذار کند و به کسی که پخته شد و رسید هم باید برسانم)
اینجا من بلغ هم عطف به فاعل است هم به مفعول که بنده سعی کردم در پرانتز آن را بفهمانم.
الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج‌7، ص: 69
سِنَانٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: إِذَا بَلَغَ الْغُلَامُ ثَلَاثَ عَشْرَةَ سَنَةً كُتِبَتْ لَهُ الْحَسَنَةُ وَ كُتِبَتْ عَلَيْهِ السَّيِّئَةُ وَ عُوقِبَ وَ إِذَا بَلَغَتِ الْجَارِيَةُ تِسْعَ سِنِينَ فَكَذَلِكَ وَ ذَلِكَ أَنَّهَا تَحِيضُ لِتِسْعِ سِنِينَ.
اینجا فرموده اگر آقا به 13 سالگی برسد برایش حسنه و علیه و سیئه نوشته میشود و کارهایش بعدا مورد بازخواست و عقاب قرار میگیرد و وقتی خانم به 9 سالگی میرسد هم چنین است چون دختر در 9 سالگی حیض میشود!
کاملا واضح است که این روایت سخنش بلوغ جسمی برای روزه و ... باقی اعمال جسمی است که عموما پسر در 13 و دختر در 9 برایش حاصل میشده!! اما ایا الآن دختران 9 سالگی حیض میشوند؟ ایا دختران توانایی روزه کامل را در 9 سالگی دارند؟ اگر کسی بگوید موظفند در خیابان نخورند بنده سخنی ندارم زیرا طبق روایات حدود از 9 سالگی برای او بار میشود (به طریق اولی تعزیر هم هست) ولی در خلوت خانه آیا دختری که توان روزه گرفتن را ندارد بالغ جسمی است؟ هرگز

مطلب آخر که لازم به ذکر است:

از بین علما آیت الله العظمی صادقی تهرانی نظرشان این است که عموما دختر و پسر هر دو در پایان 9 سالگی (و ابتدای 10 سالگی) بالغ میشوند به طوری که نماز بر ایشان واجب است(توقعات اجتماعی طبعا از این سن ایجاد میشود) و هر دوی دختر و پسر عموما در پایان 12 سالگی (و ابتدای 13 سالگی) بالغ میشوند به طوری که روزه برایشان واجب است.(ازدواج و ... طبعا در این بلوغ اتفاق میفتد)
زیرا ایشان بلوغ را به چند نوع تقسیم میکنند: بلوغ جمادی ، گیاهی ، حیوانی ، فکری انسانی، جسمی انسانی.

یک شاهد مثال دیگر هم برای دوستان از روایات می آورم:
تهذيب الأحكام؛ ج‌9، ص: 183
736- 11- عَنْهُ عَنِ الْعَبْدِيِّ عَنِ الْحَسَنِ بْنِ رَاشِدٍ عَنِ الْعَسْكَرِيِّ ع قَالَ: إِذَا بَلَغَ الْغُلَامُ ثَمَانَ سِنِينَ فَجَائِزٌ أَمْرُهُ فِي مَالِهِ وَ قَدْ وَجَبَ عَلَيْهِ الْفَرَائِضُ وَ الْحُدُودُ وَ إِذَا تَمَّ لِلْجَارِيَةِ سَبْعُ سِنِينَ فَكَذَلِكَ.

یعنی وقتی آقا به 8 سالگی رسید پس میتونه توی مالش تصرف کنه و واجبات براش واجب است و حدود هم برش جاری میشود و وقتی خانم به 7 سالگی رسید هم این است.
دقت کنید که این حدیث مال زمان امام حسن عسگری هست و ظاهرا این بلوغ ، بلوغ عقلی. باید توجه داشت که در هر عصر و زمانی ممکن است بلوغ افراد بالا یا پایین برود. و ملاک عموم مردم یک جامعه هستند و استثناها را کاری نداریم(هرچند که به وجودشان اذعان داریم).
الكافي (ط - الإسلامية)؛ ج‌5، ص: 398
1- عِدَّةٌ مِنْ أَصْحَابِنَا عَنْ سَهْلِ بْنِ زِيَادٍ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ أَبِي نَصْرٍ عَنْ عَبْدِ الْكَرِيمِ بْنِ عَمْرٍو عَنْ أَبِي بَصِيرٍ عَنْ أَبِي جَعْفَرٍ ع قَالَ: لَا يُدْخَلُ بِالْجَارِيَةِ حَتَّى يَأْتِيَ لَهَا تِسْعُ سِنِينَ أَوْ عَشْرُ سِنِينَ.

یعنی به خانم دخول(که عمل جسمی است و اگر زودتر از سن خاصی به دختر صورت بگیرد موجب افضای او ممکن است بشود) صورت نمیگیرد تا برای او سنش به 9 یا 10 برسد.
این أو برای چیست؟ آیا امام خودش به حکم خدای تعالی تردید دارد نعوذ بالله؟ خیر برای این است که بسته به افراد آن عصر عموما 9 یا 10 سالگی از لحاظ جسمی رسیده میشدند و توانایی این عمل را داشتند. ایا دختران 9 ساله یا 10 ساله ما هم دارند؟
البته گمان نشود که حد بلوغ جسمی حتما حیض هست و بس! خیر بلکه منظور آن است که جسمش به یک توانایی برسد که جامعه به او میگوید مثلا میتواند ازدواج کند و روزه بگیرد. برای خواندن یک گزارش جالب اینجا را کلیک کنید. در آن گزارش بلوغ جنسی پسران در اصل 16 سالگی و دختران 14 سالگی دانسته شده که به دلیل فساد جامعه و .... پایین آمده و به 12 سالگی و 10 سالگی رسیده! البته همه اینها بسته به شرایط دارد.
حرف زیاده و ظاهرا مطلب کمی طولانی شد ولی چون از نظر بنده این مطلب نمیتواند تقلیدی باشد بلکه باید با فکر و اندیشه و اجتهادی باشد لازم بود کمی کامل ذکر شود.
و السلام علی من اتبع الهدی

صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9
آدرس های مرجع