تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: واکاوی معضلات زن امروز
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
نقل قول:بحث خانومای گرامی منحرف شد

چیزی که من در پست چند صفحه ی قبل گفتم خط مشی این تاپیک رو مشخص کنید .
هر چند وقتی تو تاپیک زنان برای فرار از واقعبت به ادم میگن داستان مینویسی و کلیله و دمنه مینویسی . غم نامه ی درد مینویسی . دیگه بحث کردن فایده نداره .
قرار نیست چیزی دیده بشه . قراره یک سری حرف ها فقط زده بشه .هدف شنیدن نبوده .
این متن به درخواست یکی از دوستان در اینجا میاورم:

یکی از بارزترین شناسه های فکری مولانا ، شناخت اندیشه های ایشان در مورد زنان است . زن در بینش مولانا برعکس آنچه که دیگران تصور کرده اند ویا بر عکس زشت ترین داستان مثنوی معنوی در دفتر پنجم که در مورد خاتون وخر است . همه وهمه نشان دهنده این است که در بینش مولوی زن نماد مهربانی ومهرورزی خداوند کریم است . در بینش او زن طفیل مرد نیست . زن موهبتی است که برای عیش وونوش مرد به وجود نیامده است . بلکه موهبت ومحبتی است که خداوند کریم بر اساس آیه مودّت ورحمت ( روم –21) زن را مایه آرامش وعزّت وآزادی انسانیت قرار داده است . نگاه مولوی در مثنوی اینگونه است . دیدگاه قرآنی او نه آنچنان که دیگران از قرآن برداشت ناصحیحی دارند . دیدگاهی خیرخواهانه واز سر شجاعت ودلیری آشکار است که می تواند در فضای بسته قونیه که مولوی را به فریاد وادارد:
[/font]
زین همرهان سست عناصر دلم گرفت شیر خدا ورستم دستانم آرزوست
شجاعت بسیاری می خواهد . چون به نص صریح قرآن :
«ولن تستطيعوا ان تعدلوا بين النّساء ولو حرصتم ….. . » نسا/129
يعني : « شما هرگز نمي توانيد در ميان زنان به عدالت رفتار كنيد هرچند كوشش نماييد …»
وقرآن دارای آیات متشابه ومحکمات است و محکمات قرآن در مورد زنان هموراه از طرف مفسران ما با دیده ای محافظه کارانه بررسی شده است درحالی که به شدت در مورد متشابهات احکام فراوانی را صادر نموده وصفحات گسترده ای را به آن پرداخته اند .
ای رهیده جان تو از ما و من
ای لطیفه ی روح اندر مرد و زن
مرد و زن چون یک شود آن یک تویی
چون که یکها محو شد آنک تویی
این من و ما بهر آن برساختی
تا تو با خود نرد خدمت باختی
تا من و توها همه یک جان شوند
عاقبت مستغرق جانان شوند
[font=Tahoma]
اینهمه هست و بیا ای امرِ «کُن»
ای منزه از بیا و از سخن

سعدی در جای دیگر زن را عالی همت می خواند و مرد را کوته نظر:

یكى طفل دندان برآورده بود
پدر سر به فكرت فرو برده بود
كه من نان و برگ از كجا آرمش؟
مروت نباشد كه بگذارمش
چو بیچاره گفت این سخن، پیش جفت
نگر تا زن او را چه مردانه گفت
مخور هول ابلیس تا جان دهد
همان كس كه دندان دهد نان دهد
تواناست آخر خداوند روز
كه روزى رساند، تو چندین مسوز
نگارنده ى كودك اندر شكم
نویسنده عمر و روزى است هم ...
(۲۳/آذر/۹۲ ۲۱:۱۴)skyeygirls نوشته است: [ -> ]چیزی که من در پست چند صفحه ی قبل گفتم خط مشی این تاپیک رو مشخص کنید .
هر چند وقتی تو تاپیک زنان برای فرار از واقعبت به ادم میگن داستان مینویسی و کلیله و دمنه مینویسی . غم نامه ی درد مینویسی . دیگه بحث کردن فایده نداره .
قرار نیست چیزی دیده بشه . قراره یک سری حرف ها فقط زده بشه .هدف شنیدن نبوده .
کلا باید تاپیک زد
ورود اقایون رو هم ممنوع
اما بچه ها بحث رو ول کردن
به قول شما خط مشیی وجود نداشت
اقای احمد شاکر در قالب اعتبار این جمله رو نوشتند
مردان داراى ولایت بر زنانند از آن جهت که خدا مردان را بر زنان برترى داده (قدرت بدنى، تولیدى و اراده بیشترى دارند) و از آن جهت که از اموال خود نفقه می‌دهند، پس زنانِ شایسته، فرمان بردارند...
اقای شاکر این به معنای برتری نیست
این به مسئله مدیریت بر میگردد که به برتری یکی از دو جنس مربوط نمی شود
بلکه به سازماندهی خانواده و اداره ان باز میگردد و این نقش را جز یک تن نمی تواند بر عهده بگیردد
و به دلیل برخی از ویژگیها مدیریت را به مرد داده اند
پس به معنای برتری انسانی نیست بلکه به معنای اجرایی ان است که واقعیت سامان دهی زندگی مشترک ان را اقتضا می کند
نقل قول:مردان داراى ولایت بر زنانند از آن جهت که خدا مردان را بر زنان برترى داده (قدرت بدنى، تولیدى و اراده بیشترى دارند) و از آن جهت که از اموال خود نفقه می‌دهند، پس زنانِ شایسته، فرمان بردارند...

خداوند مي فرمايد:" إنا خلقناكم من ذكر و أنثى و جعلناكم شعوباً و قبائل لتعارفوا إن أكرمكم عند الله أتقاكم" [الحجرات:13]

(اي مردم ما شما انسانها را از زن و مردي خلق كرديم و شما را در قالب گروهها و شعبه ها قرار داديم تا همديگر را باز شناسيد به راستي كه گرامي ترين شما نزد خداوند پرهيزگارترين شماست.
دوستان می خواین بحث چندش اور جنسیت و زن بودن و غیره رو به دست فراموشی بسپریم و به جای اون روی یه موضوع جذاب تر که مطمئنم همه بیشتر بهش علاقه دارن یعنی "ادم بودن و آدمتر شدن " بپردازیم.
به خدا خیلی جالب تره و ازون موضوعاتیه که با مطرح کردنش کاممون شیرین میشه ! به جای اینکه هی تمرکز کنیم روی موضوع زوار در رفته جنسیت و معضلات و بدبختی های زن بودن که هرگز تمام شدنی نیست و هرکلمه اش نمک رو زخم زنها می پاشه بدون هیچ استفاده ای!!!
من فکر می کنم بحث های مربوط به خانم ها رو فقط خانم های تالار پیگیری کنند، ورود مردها کار رو خراب می کنه!

زنها خودشون قطعا صلاح خودشون رو بهتر از ما می دونن فقط تنها چیزی که ممکنه زنها رو به سمت کارهایی سوق بده که صلاحشون نیست غلبه ی احساس بر عقل است (البته موضع نگیرید چون این برای مرد ها هم صادقه اما به نوعی دیگر مثل غلبه غضب ، شهوت و حتی احساس و... بر عقل) ! پس اینجا دو حالت وجود داره:
یا خانومی وجود داره که از حقایق بی خبره و ما می خواهیم که آگاهش کنیم! که این حالت احتمالش در اینجا تقریبا صفره!
حالت دومش اینه که خانومی حقیقت رو می دونه اما به خاطر احساسات و جوی که وجود داره راه درست رو انتخاب نمی کنه که در اون حالت بحث و جدل آقایون با ایجاد فضای دیالکتیکی این احساسات رو قوی تر می کنه و کار رو بیشتر خراب می کنه!
پس نتیجه اینست که ورود آقایون به مسائل خانم در این فضا کار درستی نیست! این تایپیک ها رو به خود خانوم ها واگذار کنید!!!
اووووووووووه...8 صفحه؟!؟!!؟!
خانوما حیلی نقشهای مهم و کلیدی دارن...کلا میتونن باعث روشن شدن آتیش جنگ بشن یا باعث صلح بشن...(مثله)..
کلا ما خانوما هنوز در حاله کشف خودمون هستیم ..هنوز به نتیجه نرسیدیم و من مطمئنم در آینده نزدیک هم به نتیجه نمیرسیم>>>...آقایون نمیخوام ناامیدتون کنم ولی حالا حالا ها موفق نمیشید...Smileهیچوقت
Big Grin

متاسفم که دانسته یا نادانسته از موضوع اصلی تاپیک باز ماندیم

اگر قراره اینجا چت روم باشه بگید

و اینکه بگن آقایون نظر ندن هم حرف اشتباهیه عبارت دیگه ای هم داره
من نمیدونم این تاپیک هدفش چیه؟؟Huh
قراره همش وظایفه خانوماRose رو گوشزد کنیم...
قراه خانوما Roseرو بهتر بشناسیم....
دنیای زنRose خیلی عنوان عمومی هستش...
دنیای زنRose خیلی پیچیدست..Confused.خیلی..چون خانوما Roseخیلی پیچیده هستند...و این واقعا نعمت بزرگیه که خدا به ما (خانوما )عطا کرده..
واین که خانوماRose احساساتشون خیلی قویه..(متاسفانه بعععضضی Confused از آقایون اینو نقطه ضعف میدونن..ولی سخت در اشتباهید یک توانایه بزرگه..)..
آقایون فکر نکنید چون شما در آن واحد میتونید به یک یا دو موضوع فکر کنید یا روی یک یا دو موضوع کار کنید خانوما هم همینطورن...سخت در اشتباهید..Wink
خب من خانوادهای زیادی رو دیدم..که خانوم بیرون کار میکنه تا به همسرش کمک کنه.....ضمن اینکه وظیفه مدیریت خونه(بسیار امر مهم که شما آقایون از پسش برنمیاییدWink) رو داره انجام میده...
و.......نقشای کلیدی...واقعا توی خانوادها...اون گوشه ها ...اون جاهایی که کسی زیاد بهش دقت نمیکنه یه زنRose هستش که داره روابط رو تنظیم میکنه...چون اصولا خانوما RoseRoseRoseRoseتوی برقراری روابط از آقایون خیلی قویترن...
نقل قول:اما وظیفه اصلی یک زن مدیریت خانواده است وتمام اموری که از انها نام بردیم نباید این وظیفه اصلی را تحت شعاع قرار دهد
در جامعه امروزی اگر به دید عمیق نگاه کنیم معمولا یک زن به تمام امور فرعی میپردازد و از وظیفه اصلی خود غافل مانده است
و این به نوبه خود سرچشمه بسیاری از مشکلات.........

به نظر من بله همینه...و هر فعالیتی که انجام میده باید حواسش باشه که زندگیشو تحت الشعاع قرار نده..نظر( شخصیم)
:اگر خونواده رو مثل یه خیمه تصور کنیم..ستون اصلی خیمه که خیمه رو سرپا نگه میداره زنه..RoseRoseRose
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
آدرس های مرجع