تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: (A)چهل نکته درباره مومن از نگاه علی (علیه السلام) ، خود را محک بزنیم.
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
(۲/دی/۸۹ ۱۴:۰۱)علی 110 نوشته است: [ -> ]حال سوال این است که در تمام زمان ها چه کسانی انقلاب ها را به انحراف کشیده اند و از مسیر حقیقی دور کرده اند؟
بله منافقینی که با تزویر و ظاهرسازی و عوام فریبی وارد میشوند در سیستم ها و تا رأس هرم قدرت پیش میروند و...
اما در سیستم امام زمان اصلاً منافق اجازه ورود به سیستم را پیدا نمیکند تا بخواهد کاری صورت دهد از درون سیستم
و این یکی از مهمترین وجوه تمایز قیام و انقلاب امام زمان است

(۳/دی/۸۹ ۱۴:۳۷)علی 110 نوشته است: [ -> ]البته دلایل دیگه ای هم داره

علی جان، قبل از اینکه ارسال شماره 12 را ویرایش کنی، می خواستم دو تا نقل قول بالا را همراه با این سوالی ازت بپرسم که منظور دقیقت از این حرفا چیه یا کیه؟

ولی الان دیگه نیازی نیست.
حالا دیگه مطمئن شدم. امیدوارم این "به یاد هم بودن ها" ادامه داشته باشه.
شاید نیازی به گفتن نباشه ولی نمره من 4.5 شد.

اين نه عشقست برادر که به پيشاني ماست
ور نه مهري ست که تاييد مسلماني ماست
داغ يک عمر گناهست که پنهان کرديم
سجده بر دوست که نه .سجده به شيطان کرديم
هي گنه کرده و گفتيم خدا مي بخشد
عذر آورده و گفتيم خدا مي بخشد
آخر اين بخشش و اين عفو وکرامت تا کي
او رحيم است ولي ننگ و خيانت تا کي

نکنيم اين همه بد در حق مولا نکنيم
کوفيان هرچه که کردنند بيا ما نکنيم
سلام محمد جان (و بقیه دوستانی که این مطلب را میخوانید) من نسحه هایی را که اهل بیت برای موارد خاصی پیچیده اند و خود به آنها عمل کردم و تتایج حیرت انگیزش را چشیده ام را خدمتت عرض میکنم
14 بار گفتن ذکر یا وهاب در سجده در گشایش و فراخی امر روزی بسیار موثر است (دقت کن عدد 14 مورد تاکید خود امام معصوم بوده و از این نسخه های عرفا یا ... نیست)
توضیح مختصری در باره ی نام وهاب خدا
هبه یعنی هدیه، و هدیه آن چیزی است که دریافتش موجب خوشنودی ماست ولی ما آن را از کسی در خواست نکرده ایم و به قول خودمان با دریافتش سورپرایز میشویم و خداوند وهاب است یعنی کسی که بسیار هبه و هدیه میدهد آن هم بی درخواست ما و کسی که خداوند را به این نام میخواند در حقیقت شهادت به این صفت خدا میدهد و خدا متناسب با این نامی که بنده اش او را خطاب میکند با او عمل میکند و....

خواند سوره واقعه قبل از خواب باعث می شود تا هرگز فقر به سراغت نیاید
حدیث و توصیه شخص پیغمبر است
روزی شخصی به عیادت یکی از اصحاب که در حال مرگ بوده می رود و برای همدردی به او میگوید پس از مرگت نگران اوضاع مالی فرزندانت نیستی
او در جواب میگوید نه به هیچ وجه چرا که به ایشان چیزی داده ام که با وجود آن هرگز فقر به سراغشان نمی آید و آن را از رسول خدا آموختم و آن قرائت سوره واقعه پیش از خواب است که با مداومت بر آن انشا الله هرگز فقر به شما روی نخواهد آورد

انشا الله ادامه دارد....
سلام محمد جان و باقی دوستانی که این مطلب را مطالعه میکنند
استاد من جمله ای دارد
میگوید روی تمام گناهان را یک لایه شکلات کشیده اند ولی باطنش و زیر این لایه شکلات کسافت است
حال معصومین و کسانی که تا درجات بسیار بالای نزدیک عصمت پیش میروند بعد از انجام دادن و پشت سر گزاشتن امتحانات (البته معصومین این امتحانات را در عالم ذر پشت سر گذاشته اند) خداوند به ایشان باطن و کسافت بودن گناه را نشان میدهند
شما عذر میخوام هرگز کله خود را در کسافت فرو نمی برید و معصومین و کسانی هم که نزدیک عصمت هستند هم چون کسافت بودن گناه را آشکارا حس میکنند طرف آن نمی روند
اما در مورد تک تک گناهان هم همین قضیه بر قرار است
یعنی اگر شخصی به طور مداوم و با آزمایش های پی در پی گناهی را انجام نداد خداوند باطن کسافت آن گناه را به او مینماید و فرد تقریباً از آن گناه با توجه به این که باطنش برایش مشهود میشود دیگر محل آزمایش ایمانش نمی شود و به مراحل بالاتر می رود
به طور مثال کسانی که چشم برزخی دارند
این چشم برزخی کرامتی برای ایشان نیست بلکه محل آزمایش و امتحان ایمان آن هاست باید ستارالعیوبی و حلم خود را در این مرحله امتحان بدهند که کار بسیار سختی است

به خاطره ای در این مورد به یادم آمد که بی واسطه برایتان نقل میکنم دقت کنید
دوتا از دوستان من میرن قم برای دیدن یکی از علما و عرفای بسیار معروف که ایشان را تک وتنها در کوچه شان که آرام آرام داشتند میرفتند مشاهده میکنند، یکی از دوستانم میره جلو برای عرض ادب که ایشان به او میگوید برو کنار سگ هار!
و این دوست بدبخت ما به یک باره همان کف کوچه مینشیند و به حال خود میگرید
البته وقتی من از استادم پرسیدم چرا ستارالعیوبی نکردند
ایشان گفتند اولاً آن عالمِ عارف و دوست شما تنها بودند و کس دیگه ای این نقل را نشنیده که آبروی این شخص در خطر بیافته ثانیاً بعضاً غالب های مختلفی را این بزرگان برای تذکر دادن انتخاب میکنند متناسب با حالِ شخصی که به ایشان مراجعه کرده و ایشان باتوجه به ویژگیهای دوست شما این غالب را برگزیده و من دیدم که انصافاً هم تحولی در اون بنده خدا به وجود آمد

اما نکته دیگه اینکه خود ماهم اگه بر ترک بعضی معاصی مداومت کنیم خداوند لطف میفرمایند و باطن آن گناه را تا حدی به ما مینمایانند و ما از آن گناه حقیقتاً متنفر میشویم
مانند مداومت بر ترک غیبت و یا دروغ گفتن

اما من گناهی را به لطف و عنایت خداوند تا حد بسیار زیادی که در حیطه اختیارم باشم ترک کردم و به برکت این توفیق ، توفیق مضاعفی شامل حالم شد و مقادیری شدت کسافت بودن و ضررهای وحشتناکی را که این گناه بر روح و جان میگذارد را چشیدم و فهمیدم

آن گناه بسیار مضر، گوش دادن به موسقی و آهنگی است که خواننده آن زن است
(۴/دی/۸۹ ۱۲:۱۶)علی 110 نوشته است: [ -> ]اما نکته دیگه اینکه خود ماهم اگه بر ترک بعضی معاصی مداومت کنیم خداوند لطف میفرمایند و باطن آن گناه را تا حدی به ما مینمایانند و ما از آن گناه حقیقتاً متنفر میشویم
جمله بسیاری پرمایه ای گفتید، فقط به جای کلمه "مداومت" بهتر بود از کلمه "مقاومت" استفاده می کردی.

(۴/دی/۸۹ ۱۲:۱۶)علی 110 نوشته است: [ -> ]اما من گناهی را به لطف و عنایت خداوند تا حد بسیار زیادی که در حیطه اختیارم باشم ترک کردم و به برکت این توفیق ، توفیق مضاعفی شامل حالم شد و مقادیری شدت کسافت بودن و ضررهای وحشتناکی را که این گناه بر روح و جان میگذارد را چشیدم و فهمیدم

اولین آثاری که ترک گناه در انسان میذاره، آرمش خیال واقعی و مداوم است. گناه کردن مثل خوردن شراب می مونه. آدم رو مست می کنه و از خود بی خود. و آرامش نسبی میده. ولی پس از مدتی بسیار کوتاه، عوارضش آدم رو گرفتار می کنه.
تنها راهش کاملش هم ترک او کار و گناه است. البته ترک هر عادتی اولش خیلی خیلی سخته. ولی وقتی لذت ترک گناه را بچشیم، و روح و جسم خودمون را سالم کنیم، تازه می فهمیم که چه غلطی می کردیم.

آیه ای در قرآن هست که دوباره تکرار شده:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
وَاسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ وَإِنَّهَا لَكَبِيرَةٌ إِلاَّ عَلَى الْخَاشِعِينَ

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد از شكيبايى و نماز يارى جوييد زيرا خدا با شكيبايان است
از شكيبايى و نماز يارى جوييد و به راستى اين [كار] گران است مگر بر فروتنان

البته به تعبیری، "شکیبایی و صبر" به روزه گرفتن تشبیه شده. البته به گفته خود قرآن این کاری بسیار دشوار است. من وقتی برای اولین بار تصمیم گرفتم قسمتی از گناهانم را ترک کنم، خیلی برام سخت بود ولی با خواندن این آیه که : "خدا خودش قبول داره که این کار خیلی سخت و بزرگه"، و اینکه "خداوند با صابران است"، کمی آروم شدم.

خداوند می فرماید: اگه بنده ای بداند که من برای بازگشت و توبه او چقدر مشتاق هستم، از دانستن آن خبر می میرد.
محمد من و تو یه اشکال بسیار بسیار بزرگ داریم
البته من قطعا و شما به احتمال فراوان
ما شبخیز شدیم و سحر نداریم و سحر خیز نیستیم و در آغاز صبح خوابیم
دقیقاٌ برعکس سنت پیغمبر و معصومین و اولیای خدا عمل میکنیم و در این زمینه اگه رو راست باشیم رودست خوردیم از دست شیطون
کره عمر آدمها سحر است و شیطان نظم نوین جهانی را به گونه ای طراحی کرده که مردم این کره خاکی سحر نداشته باشند
و خدا میدونه در سحر چه خبر هست و چخ رحمتهای رحیمیه و برکات و عنایات و ارزاق و چشم روشنی هایی تقسیم میشه و
شدیداً خواب در صبح مزمت شده
بیا ساعت خوابمون رو موحدانه کنیم
من برات از صمیم قلب دعا میکنم که توفیق خواب سر شب و سحر خیزی رو خدا بهت بده
برای تو و تمام کسانی که این متن رو میخونن و دوست دارن سحر خیز بشن
و از تو و تمام کسانی که این متن رو میخونن و دوست دارن سحر خیز بشن هم میخوام که صادقانه برای حقیر دعا کنند
یا علی
برادر زدی تو خال
من بهش فکر کردی بودم، ولی تفسیرم ازش "اهم و مهم" بود که به اشتباه، جای اهم و مهم جابجا شد.
تصمیم بر این است:
1: خوابیدن پس از نماز صبح تعطیل
2: کمی خواب عصر (قیلوله)
3: خواب قبل از نیمه شب.
به نظر من بهترین برنامه خواب همینه. که البته من چند سال تجربه اش را داشتم. واقعا عالیه.
چطوره؟
یا علی گفتیم و عشق آغاز شد
چند توصیه برای سحرخیزی

شخصی از عارف بزرگ، ملا حسینقلی همدانی پرسید: چکار کنیم سحر خیز شویم و از فوائد سحر بهره ببریم؟
فرمود: از چهار چیز پرهیز کن:
1- پرگویی و پرحرفی
2- پرخوری
3- پرخوابی
4- معاشرت و رفت و آمد زیاد با مردم . (مراد رفت و آمدهای بدون بهره معنوی و شب نشینی های بی جا و معنی …) و تا می توانی این امور را تبدیل کن به ذکر خدا. تذکرةالمتقین

کره یا دوغ، مسئله این است!!

وقتی آخر شب (نزدیک اذان صبح) می شود خداوند سبحانه و تعالی می فرماید: کسی نیست که مرا صدا بزند تا جوابش رابدهم؟
کسی نیست که چیزی بخواهد تا خواهشش را برآورده کنم؟
کسی نیست که بخواهد او را بیامرزمش؟
کسی نیست که توبه کند تا توبه اش را بپذیرم؟

هر کس به جایی رسید در سحر رسید؛
از رزق و روزی تا علم و حکمت تا صحت و سلامت و تا سعادت و معرفت را همه و همه در سحر می دهند. بدبختانه در 24 ساعت شبانه روز، شیطان خواب سحر را بسیار شیرین می کند (خداوکیلی هم شیرین است) تا مردم از فیض سحر محروم شوند و در این کار هم موفق بوده است. دیده اید، روستاییان ماست را می زنند تا کره اش را بگیرند، یعنی از چند مَن ماست، مقداری کره می شود و بقیه اش دوغ؛ حال، انسان هم چنین است، از 24 ساعت عمر انسان در شبانه روز کره اش در هنگام سحر است، که آن موقع همه درخوابند و شیطان، کره عمرها را می گیرد، آنچه برای مردم می ماند دوغ است.

داستان های اصول کافی ج 1 ص 81 نقل از کتاب داستان های شگفت انگیزی از نماز شب، نوشته حیدر قنبری

محمد جان بیا نماز شب هم بخونیم
ولو شده دو رکعت

فقط خواب آلوده ها بخوانند!!

علی بن محمّد نوفلی می گوید: از یکی از معصومین شنیدم که فرمود:
«همانا بنده ای در شب از خواب بلند می شود و از شدّت خواب و چرت به راست و چپ می افتد و سرش روی سینه اش می افتد، امّا با این حال مشغول نماز شب می شود، خداوند به ملائکه اش دستور می فرماید:
به این بندۀ من نگاه کنید که برای تقرّب و نزدیکی به من به چه حالی افتاده، با اینکه من این نماز را بر او واجب نکرده ام امّا او به امید سه خصلت با این حال مشغول نماز شب است.
1- به خاطر گناهی که من او را بیامرزم
2- به خاطر توبه ای که با او تجدید کنم و توبه اش را قبول کنم. 3
- و رزق و روزی اش را زیاد نمایم.

ای ملائکه من! شما را شاهد و گواه می گیرم که من همۀ این خصلت ها را برای او جمع کردم. علل الشرایع، ج2، ص52

توجه کن خدا نگفته با حضور قلب و چند رکعت
همون دو رکعت بی حضور قلبم به فضل خدا از ما قبول
می ارزه به نظر من
حتی تاجرانه هم که به قضیه بنگریم
تجارت با خدا ممدوح است

من میرم بخوابم برادر
لعنت به دل سیاه شیطون
"این حرفی که می زنم شاید به خاطر هوای نفسم باشه: ولی خوندن نماز شب سخته."
منظور دقیق ترم اینه که اگه من بیام با خودم و خدا عهد ببیندم که این کار رو انجام بدم و بعد بزنم زیرش، اونوقت خیلی برام سخت میشه. پس باید آهسته آهسته حرکت کرد.
"رهرو آن نیست گهی تند و گهی خسته رود". ."رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود"
در حال حاضر به لطف خدا، من تقربیا همه نمازام رو می خونم و باز به لطف خدا اکثرا سر وقت و باز بیشتر به لطف خدا اکثرا با توجه. انشاالله که ادامه داشته باشه.
ولی این نماز خوندن من از اونجایی شروع شد که من نمازم رو یکی در میون می خوندم و خیلی اهمیت نمی دادم. تا اینکه دوستی پیدا کردم که بهم گفت فقط نماز صبح را بخون و بقیه اصلا مهم نیست. با همین صراحت.
این حرفش خیلی برام جالب بود و من سعی کردم اون کارو انجام بدم و پس از مدتی تاثیرش این بود که بقیه نمازام رو هم خوندم.
این روش رو من هم بروی آدمهای دیگه استفاده می کنم. و امیدوارم جواب بده. که البته جواب هم میده.
در مورد اون قضیه روزه گرفتن (این دیگه خصوصیه) هم اولش از یک روز معمولی و با تشویق یک نفر شروع شد و حالا به اینجا رسیده.
در مورد نماز شب هم قصد دارم همین کار رو انجام بدم و همین روش رو پیش بگیرم.
انشاالله.
سلام محمد جان و تمام کسانی این مطلب رو میخونند

برادر من این ها استدلالاتی بیشتر استدلال های نفس و شیطان هست

و ریشه ی اونم ، عدم دریافت و فهمیدن حقیقی حساسیت و اهمیت اون هست

ببین برادرم
اولاً آهسته و پیوسته در مورد خوندن و نخوندنش خیلی مصداق پیدا نمیکنه در کمیت و کیفیتش مصداق پیدا میکنه
یعنی چی؟
یعنی همونطور که در حدیث قدسی هم خوندی شرط اینکه خدا اون برکات و آثار کم نظیر رو به آدم عنایت کنه یعنی قبولی توبه ، وسعت رزق و پاک کردن گناهان و معاصی و...
نه حضور قلب در نماز است و نه تعداد رکعات خاص خوندن نماز هست
ما فقط دو رکعت نماز بی حضور قلب هم بخونیم اونم هر موقع از شب که شده مقبول است، به فضل و کرم خدا که این کار 4 دقیقه هم طول نمیکشه و به خدا قسم که معامله¬ای سراسر سود است در دنیا و عقبا
اگه ما بهش اهتمام نداریم یکی از مهم ترین دلایلش عدم درک همین سخن مولا علی است که میفرمایند
آه و امان از طول سفر و سختی راه و قلت توشه
ما نمیدونیم پس از مرگ چه گرفتاری هایی داریم و تا چه اندازه محتاج توشه ایم برادر
وگرنه آثار و برکات نماز شب را به این آسانی از دست نمیدادیم
چند نکته ظریف
یکی از مهمترین بخشهای حضور قلب در نماز شب همان است که در دل شب که اکثر خلایق در غفلت از یاد خدا هستند شما تصمیم میگیری به امری بپردازی که در نظر خدا بسیار ممدوح است و همین نیت و اقدام برای عملی کردن این نیت خود مرتبه ی مهمی از حضور قلب است
دو، شیطان به قول امضای خودت عدو مبین ما هست و تمام تلاشش رو میکنه که ما طرف خدا و بندگی خدا نریم، به خصوص اون کارهایی که در رشد بندگی بسیار بسیار مهم و اثر گزار است مانند نماز خواند و قرائت قرآن کردن و...
حالا در مورد نماز شب 4 دقیقه ای هم هزار جور توجیه و تفسیر میاره که: بابا مگه تو چیکاره ای که نماز شب می خوای بخونی تو فعلاً نماز یومیه ات و درست بخون نماز شب پیشکش و ... مزخرفاتی از این دست
پس برادرم شیطان را لعنت کن و به خدا پناه ببر
از خدا میخوام که به همه ما توفیق نماز شب رو عنایت فرماید
میدونی که نماز شب به طور کامل 11 رکعت هست و 5 دو رکعتی و 1 یک رکعتی
4 دورکعتی اول مانند نماز صبح است
اما مهمترین رکعات نماز شب 3 رکعت هست
2 رکعت که بهش میگن نماز شفع و مستحب است در رکعت اول بعد از حمد سوره فلق خونده بشه
و در رکعت دومش بعد از حمد سوره ناس خونده بشه
که منظور من از دو رکعت که میگم همین دو رکعت به نیت نماز شفع هست که خیلی بهش تاکید شده
و یک نماز 1 رکعتی آخر هم که بهش میگن وتر که بعد از حمد سوره توحید رو میخونند و بعد بسیار مستحب است تا در قنوت 40 مومن رو دعا کنی که به واسطه دعای شما اونها بهتر از آنکه برایشان دعا کردی برایت دعا میکنند چون مومن باید جواب تهیت رو بهتر از نفر اول بده
و بعد از دعا برای 40 مومن باید استغفار کنی
نماز وتر رو هم ان شا الله بگذار برای آهسته و پیوسته
یعنی برای مرحله بعد از دو رکعت شفع، در گام بعد بیا وتر هم اضافه کن که برکات بی نظیر داره
منم دعا کن برادر!!!!
و همه کسانی که این متن رو خوندید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
آدرس های مرجع