کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 4.33 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حدود شفافیت مالی در خانواده بین زن و شوهر
۱۲:۳۶, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام
یک راست میرم سراغ اصل مطلب ..
در خانواده زن و مرد چقدر باید در امور مالی با هم شفاف باشند ؟؟
مرد باید تمام درآمد های مالیش رو به زن بگوید؟
مثلا من نوعی n تومن در آمد دارم ...همش رو باید به همسر بگویم؟؟
خانم خونه باید همه خرجی که می کند را به همسرش بگوید؟؟
برخی از مرد های مذهبی که دوست ندارند زنشون در خارج از خانه کار کند باید چگونه برای خانمشون استقلال مالی در نظر بگیرند؟؟

پی نوشت:
1. لطفا بحث رو منحرف نکنبد ...
2. جواب برخی از سوالات رو میدونم ...می خواهم نظر دوستان رو بدونم
3. حتی المقدور متاهلین پاسخ بدهند ... دوستانی که مجرد هستند نظرشون اعتبار خیلی کمتری دارد بالطبع در این موارد
4. تیتر خیلی کلیه ...من هم چند مورد که برای خودم سوال بود رو نوشتم ... سوالاتی رو که به این مبحث ربط دارد رو هم عزیزان دیگر مطرح کنند استقبال می کنیم
موفق باشید
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، رضوانه ، یاســین ، Ali#59 ، mahdy30na ، شیدا ، zahra11 ، السا ، fafa* ، soheyl68 ، حسن عزتي ، حضرت عشق ، ترنم ، Hadith ، Farzaneh

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۰۷, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
به نظرم کاملا بستگی به ادمش داره و نمیشه نسخه کلی پیچید
ایده ال ترینش اینه که طرفین به بلوغ عقلی رسیدن که اینجا دلیلی نداره چیزی رو پنهان کرد
اما حالا اومدیم یکی ببخشید درکش پایینتر بود یا به قول رضوانه جان یکی ولخرج بود
اون موقع باید چیکار کرد؟
همیشه در خانواده یکی باید جان فدا بشه و زحمت مدیریت مالی خانواده رو به عهده بگیره،که واقعا سخته،اوایل ازدواج من همه خرج ها رو یادداشت میکردم و حساب و کتابش دست خودم بود،چون میدونی هر لحظه چقدر در خزانه داری لذا دیگه ادم دلش نمیاد واسه خودش چیزی بخره،همش داری حساب کتاب میکنی و ... الان این کار خطیر رو همسرم انجام میده و الان ایشون هستن که دیگه چیزی برای خودشون نمیخرن

اما بهترین تقسیم بندی اینه که خرج ها تخمین زده بشه و بعدا از جدا کردن قرض و قسط و ... هفتگی به خانم داده بشه که ریز خرج ها رو مدیریت کنه و خرج های کلان هم دست مرد باشه

اما نمونه هایی هم وجود داره
مثلا برادر من ادم ولخرجه،هنوزم ما متعجبیم تا حالا چه جوری زنده مونده،اینجا دیگه خانمش باید پول پس انداز کنه،اومدیم دو ماه حقوق ندادن یا ادم دندونش خراب شد(اندازه یه حقوق پول میگیرن)،مجبور نشه از این و اون قرض بگیره.در این موارد هر کس که ولخرج بود طرف مقابلش باید حواسش باشه.فکر نمیکنم اسمش بی اعتمادی باشه،این میشه تدبیر

یا یه دوست دیگه ام هست ولخرجه،واسه حقوق شوهرش همیشه نقشه داره،اخه ادم خرج چیز خوب کنه عیبی نداره،اما خرج چیز بی خود میشه،خوب این اقای شوهر حتما باید یه مقدار پس انداز که خانمش ندونه داشته باشه چون ولخرج ها بدونن پس انداز هست با دل خوشتری خرج میکنن.اینم بد نیست بازم تدبیره
خاله دوستم البته همسرش مرده،اینقدر عشقه خریده که ده روز اخر برج از خونه نمیاد بیرون چون خریدش رو نمیتونه کنترل کنه!!!

یه دوست دیگه دارم حقوق خانم بیشتر از اقاست،اقاهه تو بانک کار میکنه و خلاصه امار پولای زنش رو داره،نه اینکه دوستم تو تشکش قایم کنه،خلاصه اول پولای دوستم تا قرون اخر خرج میشه بعد اقاهه حقوقش رو میاره وسط
خوب بی انصافیه،این اقا غیرت نداره،این دوست منم باید پول واسه خودش پس انداز کنه وگرنه بی تدبیری کرده

نتیجه کلی: به شدت بستگی به ادم اش داره بعضیا واقعا جنبه ندارن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: اسکای ، سید ابراهیم ، السا ، zahra11 ، ELENOR ، شیدا ، رضوانه ، fafa* ، علمدار133 ، mahdy30na ، مجید املشی ، محب الزهرا ، ترنم ، Hadith
۱۶:۰۷, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
دقیقاً به همین دلیل بود که گفتم قبل از ازدواج چشماتون رو باز کنین و این چیزا رو از طرفتون بپرسین...
چه دختر و چه پسر...
خسیس بودن و ولخرج بودن دو خسیسه بسیار بسیار افتضاحه...
بعدشم رضوانه جان!
توی این دوره و زمونه که همه هشتشون گرو نهشونه و با بدبختی به آخر برج میرسن، معمولاً کسی ولخرجی نمیکنه...
اما نمیشه گفت وجود ندارن...
این جور آدما بهتره که با کسی ازدواج کنن که پول خودش و باباش از پارو بالا میره...
متاسفانه اینجور آدما هم که پول دارن، فقط یه تاج سر نمیخوان که بیان با اون طرف ازدواج کنن...
اینجور آدما هزار و یک راه نرفته رو میرن...
آقای النور!
حالا یه چیز دیگه...
تا اونجایی که من یادمه شما مجرد بودین...
اگر این سوال رو برای مراحل خواستگاری میپرسین کمی سیاست بد نیست...
حتی برای دوران نامزدی هم کمی سکوت خوبه...
اما بعد از ازدواج و عروسی صداقت محض...
بلاخره اون دروان ها برای شناخته دیگه...
البته لزومی نداره دروغ بگین...
مطمئن باشین ایشون هم اگه دختر عاقلی باشن، حتماً همین کار رو میکنن...
این حدیث رو همیشه یادتون باشه که "المومن کیاس"

مومن سیاستمداره...

موفق باشین.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، سید ابراهیم ، شیدا ، رضوانه ، fafa* ، mahdy30na ، مجید املشی ، محب الزهرا ، السا ، Hadith
۱۶:۳۵, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
بسیار سپاس از جواب های دوستان
راستش من توی اطرافیان خودم
مثلا خواهر بزرگم
تمام حساب و کتاب زندگی دست ایشونه
خیلی دقیق هستن
ولخرج هم نیستن
همسرشون هم کلا ترجیح داده حساب کتاب دست خواهرم باشه
البته خواهر بنده هم کاملا راضیه!

ولی اون یکی خواهرم کاملا ولخرج می باشند!(عین خودم!Big Grin)
کلا حساب کتاب دست همسرشونه...

نمیدونم هر کسی یه مدلیه
ولی من احساس میکنم اگر کل حساب کتاب دست خانم خونه باشه خیلی اذیت میشه...
یه جوری کار سنگینیه!
هرچند باز هم به آدمش بستگی داره ها
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fafa* ، ELENOR ، شیدا ، محب الزهرا ، mahdy30na ، السا
۱۶:۳۸, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
زنده باد مجردی، منکه مغزم هنگ کردBig Grin
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، محب الزهرا ، ترنم
۱۷:۰۵, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
(۱۲/خرداد/۹۳ ۱۵:۰۷)یاســین نوشته است:  به نظرم کاملا بستگی به ادمش داره و نمیشه نسخه کلی پیچید

نتیجه کلی: به شدت بستگی به ادم اش داره بعضیا واقعا جنبه ندارن
%100 درسته
به شدت با نظرتون موافقم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، رضوانه ، سید ابراهیم ، mahdy30na ، السا ، ترنم
۱۸:۲۸, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۲/خرداد/۹۳ ۱۶:۳۸)soora نوشته است:  زنده باد مجردی، منکه مغزم هنگ کردBig Grin

مجردی یه داستانه تاهل یه داستان
تو مجردی باید حساب پس بدی که داری جمع میکنی یا نهDodgy
متاهلی چقدر تو حسابت از من مخفی کردیDodgy
رازهاتونو به خودتونم نگید.Confused

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه
۱۹:۰۹, ۱۲/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
بسم ا...
سلام
زندگي كه نشه توش واسه 2 قرون پول به همسر اعتماد كرد به درد نميخوره
صداقت وشفافيت توي هر زندگي يه اصل خيلي مهمه ،‌ توي همه ي مسائل و زواياي زندگي خصوصا مسائل مالي
همسر ( چون من خودم پسر هستم در مورد خانوم ها ميگم ) بايد طوري اعتماد مرد رو جلب كنه ( و همينطور بلعكس ) كه هيچ نقطه تاريكي رو براي هم باقي نگذارند ، هر نقطه تاريك توي زندگي ميتونه باعث جنجال بشه
به نظر من پنهان كاري و دروغ توي زندگي مشترك جايي نداره
نقل قول:متاهلی چقدر تو حسابت از من مخفی کردی[تصویر: dodgy.png]
متاسفانه سر منشاء اين حرف شما از عدم اطمينان و اعتماد متقابل هستش
پس در نتيجه كسي رو انتخاب كنيد بتونيد بهش اعتماد كنيد و همه مسائل زندگي رو با هم درميون بذاريد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: رضوانه ، شیدا ، mahdy30na ، السا ، fafa*
۰:۴۰, ۱۳/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/خرداد/۹۳ ۰:۴۴ توسط zahra11.)
شماره ارسال: #18
آواتار
حالا من یه چیزی بگم خدمت آقایون! شفاف سازی خوبه مخصوصا در مورد کسایی که حقوق بگیر هستند!! ولی به فرض اگر شما مهندس باشی و یا پزشک یا کاسب اونوقت چه طور! یا استاد دانشگاهی بودی که حالا بر اساس پروژه ها و پایان نامه ها حقوقت متغییر بود چی!! اگه همسرتون مثل همسر من شریک داشت و قرار گذاشته بودند که مسائل مالی بین خودشون حل و فصل بشه چه طور؟؟؟؟

الان صحبت های دوستان یه خورده بوی خامی و کم تجربگی میده!!

النور عزیز!! همسر آینده شما و خانوادشون حق دارند بدونند شما میتونید تامینشون کنید یا نه!! ولی آیا لازمه ریز حساب و کتاب شما رو بدونند و براش نقشه بکشند!! ؟؟؟( به قول آقای ارسطو این کار خوبیست)

شاید شما مثلا بنا به دلائلی تصمیم بگیرید ماشینتون رو عوض کنید و لازم بدونید به فرض برای این کار برید تدریس خصوصی!!! حتما باید آمار ریز کارتون رو هنوز ازدواج نکرده به همسر آیندتون بدید!!؟؟ یا مثلا همسرتون کاری یا هنری داشته باشه لازمه به شما دائم حساب پس بده!!!

به نظرم آزادی دادن به همسران و قبول این حق (منظور بحث مالی)خیلی کمک میکنه به حل مناقشات داخل خانواده!!
یکی از دوستانم که مهندس خیلی ماهری بود منزلی خرید چون حقوقش از همسرش بیشتر بود!! مرد مرتب فشار آورد که من مردم و تصمیم گیرنده مالی خانواده ام و همه چیز باید به اسم من باشه! خانمه هم بچه داشت و از طرفی همسرش رو دوست داشت! منزل رو به اسم همسرش کرد....

می دونید نتیجه چی شد؟؟؟ آقا منزل رو فروخت خانمش رو طلاق داد البته مهریشون رو هم داد از همون پول !!!!و رفت یه زن خانه دار کم سواد گرفت!!

البته درهای رحمت به روی دوستم باز شد و بسیار بسیار ثروتمند شد الان 30 40 تا بچه یتیم سرپرستی می کنه و چند تا باغ و خونه خیلی شیک هم خرید !!! ولی به خاطر لجاجت همسرش و دخالت بی جای ایشون زندگیشو از دست داد!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، fafa* ، mahdy30na ، ELENOR ، السا ، رضوانه
۰:۴۵, ۱۳/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #19
آواتار
(۱۲/خرداد/۹۳ ۱۸:۲۸)mahdy30na نوشته است:  مجردی یه داستانه تاهل یه داستان
تو مجردی باید حساب پس بدی که داری جمع میکنی یا نهDodgy
متاهلی چقدر تو حسابت از من مخفی کردیDodgy
رازهاتونو به خودتونم نگید.Confused

تو بحث مجردی اگر حساب پس بدی ایرادی نداره هرچی باشه خانواده آدم هستند، چیه کسی بهتر از پدر مادر آدم که آدم و راهنماییهای میکنن که پول و بی حساب کتاب خرج نکنیم....
تو بحث متاهلی هم زندگی که مخفی کاری توش باشه مفت نمی ارزه....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: zahra11 ، fafa* ، السا ، رضوانه
۰:۵۶, ۱۳/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
اگر میتونید بپذیرید خانمتون استقلال مالی داشته باشه و قسمتی از موجودیش از دید شما پنهان باشه،شما هم مختارSmile
آنچه برای خود نمیپسندی برای دیگران مپسند ؛-)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، رضوانه
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]