کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چرا امامان معصوم اند؟
۲۲:۴۲, ۱۵/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آبان/۹۳ ۱۸:۳۱ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #1
آواتار
با سلام.
همه ما با ضرورت وجود امام برای امت و معصوم بودن امام آگاهیم.
امروز یکی از دوستان یک سوال پرسید که به فکر فرو رفتم.
چرا امامان از بدو تولد گناه نمی کنند. از یکی از دوستان دیگر پرسیدم گفتش که خدا به امامان معرفت الهی داده است پس به همین دلیل عاقبت کار ها رو میبینند و گناه نمی کنند .
سوالی که من دارم اینه که چرا خدا به امامان معرفت خودش رو داده ولی به ما نداده؟ یا اگرم داده چرا ما نمی تونیم مثل امامان برخورد کنیم و عاقبت کار ها را ببینیم؟ چرا ما هیچ وقت نمیتونیم مثل یک امام بشیم؟
مثال :
" یک بچه نمی دونه که بخاری داغه و تا وقتی بهش دست نزنه، شک و تردید داره و دوست داره که به بخاری دست بزنه. داستان ما هم اینجوریه. "
این کار یک جور پارتی بازی محسوب میشه که خدا چیزی که مایه سعادت هست رو به کسی بده و به کسی نده .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==

پ.ن ناظر : جواب کامل در این ارسال

(۱۶/آبان/۹۳ ۱۶:۰۱)حسن.س. نوشته است:  
اساتید بزرگوار بنده یک مثال بزنم از جنبه ی پایین تری از سوال بالا تا بعد به خود سوال اشاره کنم! صفاتی که در مثالم عرض می کنم غلط است اما برای تقریب به ذهن چاره ای نیست.

می شود سوال بالا را طور دیگری پرسید که چرا مثلا فلانی عقل بالایی دارد (مثلا اگر شاخص را 100 بگریم عقلش 99 است اما من مثلا 50 است) یا چرا فلانی مهربان است (مثلا 99 است در مهربانی و من 50 هستم) ولی من اینگونه نیستم؟ آیا این عدالت است؟

ببینید استاد گرامی آقا محمد هادی یک نکته ی اساسی را گفتند ولی چون کمی فلسفی فرمودند شاید خوب فهم نشد؛ من کمی شرحش می دهم شاید درست ادراک شود:

خوب عنایت کنید شما چه هستید؟ شما مجموع آنچه که به شما داده شده هستید. خوب بفهمید من چه عرض می کنم:مثلا آقای KOl برابر است= با 70 قسمت عقل+ 80 قسمت مهربانی+ 50 قسمت شجاعت+..... حالا اگر در یکی از این قسمت بندی ها مثلا در عقل بشود 80 دیگر اصلا آقای KOl نيست بلكه مثلا آقای GOl است. خوب دقت کنید چه می گویم. اگر همه بگویند چرا ما همه مثل معصومین ع نیستیم آن وقت فقط یک نفر بیشتر در عالم نبود آن هم معصوم بود. دیگر بقیه نبودند. متوجه هستید؟! مثلا اگر مثلث به مربع اعتراض کند که چرا من یک ضلع کمتر از تو دارم و این عدالت خدا را زیر سوال می برد جوابش این است که اگر تو یک ضلع دیگر داشتی دیگر تویی به اسم مثلث وجود نداشت که اصلا اعتراض کند. خوب بفهم مثلث جان!

[تصویر: SquareToTriangle.gif]
حالا بالعکس این تفکر چه است که در بعضی از امثال ما دیده می شود؟ اینکه ما یک چیزی هستیم و بعد عقل و شجاعت و غیره به ما افزوده می شود. این غلط است. ما همان مجموع این ها هستیم. اگر همه بخواهند عقلشان مثل معصوم باشد و شجاعتشان مثل معصوم همه می شوند معصوم و تنها یک نفر در دنیا حاصل می شود و آن معصوم است. فقط یک نفر و تمام. دیگر نمی شود 7 میلیارد نفر!

اینکه می گویند ما در عالم ذر همینطور که هستیم از خدا خواستیم ما را خلق کند مقصود همچنین چیزی که گفتم. حالا فقط می شود یک اعتراض نمود که خدایا چرا من را خلق کردی؟ مولوی خوب می فرمایند: ما نبودیم و تقاضامان نبود لطف تو نا گفته ی ما می شنود. شاید کسی جواب دهد ما خودمان خواستیم؟ بعد یکی اعتراض کند اصلا مایی نبودیم که بخواهیم بگوییم ما را خلق بفرما. اعتراضش بد نیست ولی من از مثلا آقای KOl می پرسم شما حقیقتا می خواستید اصلا نباشید یا حداقل به همین شکلی که هستید باشید؟ اگر بگویید دوست داشتم طور دیگر باشم اونوقت عرض می شود که جوابش را در بالا دادم. آن طور دیگر اصلا شما نبودید. بلکه مثلا آقای ایکس متولد سال 1246 در غرب اصفهان می شد! دیگری شمایی نبودید. شاید برای کسی که زندگی اش مثل یزید شده بگوید که نه من چرا باید می خواستم که باشم و یزید بشوم و امام حسین ع را را بکشم. اما من عرض می کنم این یزید همین یزید بودنش را می خواسته! کمی توضیحش اشراقی است؛ علامه حسن زاده یک مثال خوبی می زدند؛ می فرمودند (مضمون):" می شود مثلا پنجره اعتراض کند که چرا من پنجره هستم؟! آخر وقتی خانه بنا می شود جزوه ذاتش پنجره است، این که اعتراض ندارد." حقیقتا هم بودن ما در عالم ذاتی عالم است و یواشکی می گویم اصلا دست خدا هم نبوده! اقتضای ظهور او این عالم بوده است چون خودش را ظاهر نموده است و خودش را هم که خودش خلق نکرده است. پس اصلا جای اعتراض به خدا هم نیست!!!! دیگر کار خیلی دارد ناجور می شود تمامش کنم (فقط عرض کنم این ها که گفتم جنبه ی تکوینی عالم بود نه تشریعی. یک وقت اشتباه نشود و بگوییم که چون شر ذاتی عالم ماده است پس شخصی که مصداق آن می شود مجبور است. سخنم این بود که حقیقت شر در عالم ماده-مثل قاتل امام حسین ع بودن- ذاتی آن است ولی اینکه شخصی این قاتل بودن را انتخاب می کند به اختیار خداوند کاملا مختار است و با جبر و این ها اصلا اشتباه نشود. اینجا همان بحث امر بین امرین است؛ در اینجا طی چندین ارسال با جناب دیدگاه نوین بحث خوبی در این باره داشتیم.)....

نمی دانم مبهم تر شد یا بهتر شد؟Dodgy
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، محمدهادی ، نورالسادات ، Eve ، Anti gods

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۰:۱۸, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #11
آواتار
سلام
اقای kol این ارسال رو بخونید

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-34...#pid310695
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، دل خسته ، mahdy30na
۰:۴۲, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام
همه مردم بهره ای از عصمت دارند ، منتها در این 14 نفر عصمت به حد نهایی رسیده.
من و شما هم معصوم هستیم نسبت به بسیاری از اعمال ناشایست (مثل این که با سوزن چشم یک کودک بی گناه رو سوراخ سوراخ کنیم) ، یک مرجع تقلید معصوم هست از دروغ گفتن ، حضرت زینب سلام الله علیها معصوم بودند از گناه ، حتی داشتیم بزرگانی که در طول عمر یک مکروه هم نداشتند،یک کلاسپنجمی معصومه از این خطا که 2 ضربدر 2 رو 4 بدونه ، یک استاد دانشگاه معصوم هست از این که قائل به ظهور ماده از غیر ماده یا انرژی باشه اما بزرگان دینی ما که14 نفر باشند به دلیل علم بالاشون معصوم از هر خطا و اشتباه هستند ، دلیل عصمت علم هست و معصوم بدون علم نمی تونه معصوم باشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، mahdy30na ، Eve ، رکن الهدی ، Anti gods
۱:۰۷, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #13
آواتار
يک کلاس پنجمي ياد گرفته دو ضربدر دو ميشه چهار. استاد دانشگاه هم همينطور. اما امامان ما رو خدا بهشون داده. يکي لاغر بدنيا مياد . اما يکي چاق بدنيا مياد و با کلي تلاش خودشو لاغر ميکنه. فکر کنم رسونده باشم مطلبو
۱:۲۷, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #14
آواتار
سلام
ائمه علیهم السلام هم رندم انتخاب نشدند
شاید الآن سخت باشه بیانش ، اما باید بدونید جهان هستی توسط ایشان (به واسطه) ساخته شده و خداوند نور اون ها رو به صورت انسان بروز داده ، و الا پیش از خلقت آدم علیه السلام که پدر ائمه علیهم السلام هستند ، پنحتن خلق شده بودند ، و حتی قبل از خلقت فرشتگان و زمین و آسمان و ....
به واقع ایشان وسیله اولیه هستند که خداوند اون ها رو خلق کرده و از اون ها استفاده کرده.
لذا نمی تونید انتظار داشته باشیم ایشان هم علمشون در حد ما باشه و اکتسابی باشه.ولی خوب این انوار وقتی به قالب بشر در اومدند مشخصات بشری دارند ، لیکن علمشون بهشون عصمت داده.
در ضمن خود ایشان گفتند صبر شیعیان ما ارزشش از صبر ما بیشتره و این که ما هم می تونیم در بهشت در درجه ای مشابه ایشان باشیم
بالواقع خدا به اندازه چیزی که داده طلب می کنه، و قرار نیست ارزش نماز دست و پا شکسته ما که با تمام تلاش بهش رسیدیم با نماز کامل اون ها فرق چندانی داشته باشه.یعنی خداوند به کوشش ما پاداش می ده نه به نتیجه کوشش ما.ما مامور به وظیفه هستیم نه مامور به نتیجه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، یاســین ، mahdy30na ، رکن الهدی ، Anti gods
۲:۰۸, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #15
آواتار
نقل قول:ائمه علیهم السلام هم رندم انتخاب نشدند
شاید الآن سخت باشه بیانش ، اما باید بدونید جهان هستی توسط ایشان (به واسطه) ساخته شده و خداوند نور اون ها رو به صورت انسان بروز داده ، و الا پیش از خلقت آدم علیه السلام که پدر ائمه علیهم السلام هستند ، پنحتن خلق شده بودند ، و حتی قبل از خلقت فرشتگان و زمین و آسمان و ....
یاد پرومته افتادم.
از حرف های شما استنباط می کنم که ائمه از جنس آدمی نیستن.
پس چطوری الگوی ما هستن؟ الگوی انسان چطور می تونه از جنس غیر انسان باشه؟
نقل قول:بالواقع خدا به اندازه چیزی که داده طلب می کنه، و قرار نیست ارزش نماز دست و پا شکسته ما که با تمام تلاش بهش رسیدیم با نماز کامل اون ها فرق چندانی داشته باشه.یعنی خداوند به کوشش ما پاداش می ده نه به نتیجه کوشش ما.ما مامور به وظیفه هستیم نه مامور به نتیجه.
یه واحد اندازه گیری هست که ما بهش می گیم «حس و حال»
مضحک نیست
خیلی هم جدیه
فرض کنید من و شما دو تا سرباز هستیم در خدمت یک فرمانده
این فرمانده موقع عملیات به ما می گه یه نقطه هست و ما هرکدوم باید از یه راهی به اون نقطه برسیم. راه هامون هم متفاوت باید باشه.
راه اول: سخت، سنگین، پر از تله های قوی
راه دوم: روشن، با تله های ضعیف
حالا مونده به حس و حال ما! مثلا من حس و حالم پایینه و آسونه رو انتخاب می کنم. اونی که معصومه سخته رو انتخاب می کنه.
اما یه سوال. این حس و حال چیه؟
چی باعث شده که حس و حال من کم باشه و حس حال معصوم زیاد باشه؟ چراکه حس و حال اکتسابی نیست. ذاتی هست.
حالا فرض می کنیم حس و حال هم اکتسابی باشه. پس یه صفت x ای وجود داره که به معصوم کمک کرده حس و حالش رو بالا ببره ولی به من کمک نکرده. اگه x هم اکتسابی باشه...
متوجه شدین؟
این زنجیره در انتها به یه صفت غیر اکتسابی و ذاتی می رسه. به یه صفتی که قبل از تولد انسان در اون قرار داده شده.
جریان این صفت ذاتی که قبل از تولد در بین من و معصوم فرق گذاشته چیه؟ به عدل الهی خدشه وارد نمی کنه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Kol ، Eve
۲:۱۹, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۵/آبان/۹۳ ۲۲:۴۲)Kol نوشته است:  با سلام.
همه ما با ضرورت وجود امام برای امت و معصوم بودن امام آگاهیم.
امروز یکی از دوستان یک سوال پرسید که به فکر فرو رفتم.
چرا امامان از بدو تولد گناه نمی کنند. از یکی از دوستان دیگر پرسیدم گفتش که خدا به امامان معرفت الهی داده است پس به همین دلیل عاقبت کار ها رو میبینند و گناه نمی کنند .
سوالی که من دارم اینه که چرا خدا به امامان معرفت خودش رو داده ولی به ما نداده؟ یا اگرم داده چرا ما نمی تونیم مثل امامان برخورد کنیم و عاقبت کار ها را ببینیم؟ چرا ما هیچ وقت نمیتونیم مثل یک امام بشیم؟
مثال :
" یک بچه نمی دونه که بخاری داغه و تا وقتی بهش دست نزنه، شک و تردید داره و دوست داره که به بخاری دست بزنه. داستان ما هم اینجوریه. "
این کار یک جور پارتی بازی محسوب میشه که خدا چیزی که مایه سعادت هست رو به کسی بده و به کسی نده .
سلام
دوستان یک سوال
خدا بزرگتر میخواد؟Huh
دلش خواسته به یکی چنین چیزی رو بده کسی میتونه بگه چرا به من ندادی به اون دادی؟Dodgy

من میگم منم معصومم ولی از عصمتی که دارم پا پیش میزارم بخاطر نفس خودم و چون نمیتونم جلو نفسم رو بگیرم گناه و خطا و اشتباه میکنم.
نمیخوام بحث رو سخت کنم ولی یه تفکر کنین که تو عالم در چه گذشت به ما و ما چه قولی دادیم و چه شدیم.
بعدشم ، خدا ایا عالم مطلق هست و به همه اتفاقات و حوادث و اعمال و فتارها اگاه هست.
حالا چون میدونسته که کیا چیکار میکنن و چه میشن ، به این عزیز دوردونه های خودش عصمت داده.
البته بگم ما هم به بعضی کارها و رفتارها عصمت داریم.ولی نه معنای تام و کاملش.
پیشنهاد میکنم این دو لینک رو هم مطالعه بفرمایید برای نمونه
چه ضرورتی دارد که امام معصوم باشد و چگونه مشخص می‌شود که امام معصوم است؟
چه دلیلی بر انحصار عصمت در امامان و پیامبران وجود داره؟بعدشم ، خدا علم به این بزرگواران داده .علم این بزرگواران مانع از انجام فعل خطا میشه.
شما فکر کن تو یک کلاس همه 20 میشن اما یکی از شاگردا رو علاوه بر نمره 20 یک شکلات هم معلم بهش میده.
کسی میتونه بگه که چرا به اون دادی به من ندادی؟ ممکنه بگین ولی معلم میگه دلم خواست و چیزی در او دیدم که در بقیه ندیدم.
حالا اگه به این شک داریم که چرا من رو خدا در این مقام قرار نداد باید به علم خدا شک کرد و اگر به علم خدا یقین داشته باشیم میشه خیلی راحت فهمید که حتما حکمت و علتی داشته.
شما پا فراتر بزار که چطور حضرت عیسی در گهواره به سخن اومد و ادعای نبوت و داشتن کتاب کرد ، ایا انبیا نباید معصوم باشن؟امام هم معصوم است نه اینکه جون پیامبر معصوم است ، بلکه مسئوول هدایت بشر است و نباید قول و فعلش خلاف امر و حکم خدا باشه .اگه خدا کسی رو که درشان این کار نیست برای هدایت من قرار بده به حکیم بودن خدا شک میکنم.
پ.ن : در کل امام معصوم است چون خدا خواسته.خدا هرکاری بخواد بکنه به کسی جواب پس نمیده . نگاهی به بحث عالم ذر هم داشته باشین که چه پیمانی از ما گرفته شد و ما چقدر پایبند بودیم .

امضای mahdy30na
بسم الله الرحمن الرحیم
ادع إلى سبيل ربك بالحكمة والموعظة الحسنة وجادلهم بالتي هي أحسن إن ربك هو أعلم بمن ضل عن سبيله وهو أعلم بالمهتدين

با حکمت و اندرز نيکو، به راه پروردگارت دعوت نما! و با آنها به روشى که نيکوتر است، استدلال و مناظره کن! پروردگارت، از هر کسى بهتر می‏داند چه کسى از راه او گمراه شده است؛ و او به هدايت‏يافتگان داناتر است

Invite to the way of your Lord with wisdom and good instruction, and argue with them in a way that is best. Indeed, your Lord is most knowing of who has strayed from His way, and He is most knowing of who is [rightly] guided.
نحل 125
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب ، یاســین ، زینب خانوم ، آسمانه سجادی
۳:۰۰, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #17
آواتار
دیدین سر کلاس درس، ی سریها خنگ تر هستن، ی سری ها باهوش تر
برای ی سری ها باید ده بار ی مطلب رو توضیح داد، اما یکی همون بار اول میفهمه و مسئله رو حل می کنه و مسئله های سخت تر میخواد

خب این تفاوت از کجا ناشی میشه ؟ Smile

درک ماها از گناه هم همینطوریه ... یکی بهتر درکش می کنه، یکی درکش در حد من و امثال منه
ی جایی خوندم : از امام پرسیدن شما چطوری گناه نمی کنین، حتی فکر گناه کردن هم ب سرتون نمیزنه
ایشون فرمودن : مگه تو ب ذهنت خطور می کنه ک بری سرت رو بکنی توی سطل زباله و ...

این همون تفاوته ست ک باعث شده امامها، امام بشن و معصوم

البته، وقتی کسی تا ی حدی پیش بره، از اون ب بعد بخشش های خدا شاملش میشه و ادامه راه رو خدا دستش میگیره ...
فکر می کنم اینطور نبوده ک کلا توی آسایش و آرامش ِ گناه نکردن بزرگ شده باشن چراکه " خدا خواسته" ...

تا ی مرحله ای رو خودشون باید پیش برن، از اون ب بعد رو خدا خودش کمک می کنه ...

پ.ن : بدون منبع Smile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، آسمانه سجادی ، رکن الهدی ، Anti gods
۱۱:۰۰, ۱۶/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۳ ۱۱:۰۲ توسط Kol.)
شماره ارسال: #18
آواتار
نقل قول:شما فکر کن تو یک کلاس همه 20 میشن اما یکی از شاگردا رو علاوه بر نمره 20 یک شکلات هم معلم بهش میده.
کسی میتونه بگه که چرا به اون دادی به من ندادی؟ ممکنه بگین ولی معلم میگه دلم خواست و چیزی در او دیدم که در بقیه ندیدم.

"دلم خواست " جوابه؟
یا اینکه میگید خدا از آینده خبر داشت و میدونسته همه چیو
ولی آیا این دلیل میشه که به ما شکلات رو نده؟
مثل این میمونه که
معلم قبل امتحان بیاد به چند نفر شکلات بده. بگه بقیه شما که ظرفیت 20 گرفتن ندارید. اصلا حق با معلم هم باشه اینا ظرفیت ندارند ولی این معلم بوده که به شاگردا درس داده و همش نمیتونه با ذات شاگرد برگرده.

نقل قول:ائمه علیهم السلام هم رندم انتخاب نشدند
نمیدونم چرا یاد حرف های داروین درباره انتخاب طبیعی افتادم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
۱۱:۲۶, ۱۶/آبان/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۶/آبان/۹۳ ۱۱:۲۷ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #19
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

(۱۶/آبان/۹۳ ۱۱:۰۰)Kol نوشته است:  "دلم خواست " جوابه؟
یا اینکه میگید خدا از آینده خبر داشت و میدونسته همه چیو

با اینکه طولانیه، ولی لطفا دقیق دقیق بخونید که به جواب رسیدنتون خیلی کمک می کنه :

حضرت فاطمه (سلام الله علیها) می فرمایند:
خداوند سبحان شرك را (در امور مختلف ) حرام گرداند تا آن كه همگان به ربوبيّت او تن در دهند و به سعادت نائل آيند.(فرازی از خطبه فدکیه حضرت)

و اين اعتراف به ربوبیت پروردگار همان تكليفي است كه خداي متعال از تمامي مراتب عالم و رتبه‏ هاي خلقت متناسب با ظرفيت وجوديشان از آنها خواسته است، تا اینکه در تمامي حالات تنها خدا را پرستش کنند و در همه حال تسليم محض او باشند:

وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَني‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلينَ (اعراف-172)

و زمانى كه پروردگارت از پشت و صلب فرزندان آدم، ذريه آنها را برگرفت و آنها را گواه بر خويشتن ساخت و فرمود: «آيا من پروردگار شما نيستم؟» گفتند: «آرى، گواهى مى‏ دهيم!» (چنين كرد تا مبادا) روز رستاخيز بگوييد: «ما از اين امر، غافل بوديم

وپيشگام تمامي مخلوقات خداوند كه نسبت به اين ميثاق الهي به نحو تمام و کمال عهد گذارده ‏اند و ولايت الهيه را در تمامي شؤون پذيرفته ‏اند، شخص نبي مكرم اسلام (صلوات ا... علیه) و اهل بيت عصمت و طهارت ايشان (علیهم السلام) مي‏ باشند.

امام صادق عليه السّلام فرمود:
از رسول خدا (صلى اللَّه عليه وآله) پرسيدند به چه علت از همه فرزندان آدم پيش افتادى؟
فرمود: زيرا من نخستين اقراركننده به پروردگارم بودم، خدا از پيغمبران پيمان‏ گرفت و آنها را بر خودشان گواه ساخت كه مگر من پروردگار شما نيستم؟ گفتند: چرا، در آنجا من نخستين پاسخ دهنده بودم
(اصول كافى-ترجمه مصطفوى، ج‏3،کتاب ایمان و کفر ص: 19)

از آنجا که انوار پاك چهارده معصوم نخستین اقرار کنندگان بر اين ميثاق بودند و مختارانه اراده خود را فانی در اراده حق تعالی کرده اند و راضی به رضایت و مشیت پروردگار به طور تمام و کمال شده اند. به همين خاطر اين شايستگي را در محضر ربوبي يافتند كه مجراي ولايت الهيه در عالم شوند.
«نحن محالّ مشيّة ا... » ما جايگاه اراده و خواست خداييم (فرازی از دعای صباح)

در نتیجه ميثاق ولايت ايشان از تمامي عوالم گرفته شد.

در این خصوص در ذیل آیه شریفه ی:

وَ إِذْ أَخَذَ رَبُّكَ مِنْ بَني‏ آدَمَ مِنْ ظُهُورِهِمْ ذُرِّيَّتَهُمْ وَ أَشْهَدَهُمْ عَلى‏ أَنْفُسِهِمْ أَ لَسْتُ بِرَبِّكُمْ قالُوا بَلى‏ شَهِدْنا أَنْ تَقُولُوا يَوْمَ الْقِيامَةِ إِنَّا كُنَّا عَنْ هذا غافِلينَ (172-اعراف)

و آن گاه كه پروردگار تو از بنى آدم، از صلبشان اولادشان را برگرفت و آنها را بر خودشان گواه گرفت كه آيا من پروردگار شما نيستم؟ همه آنها گفتند: چرا، گواهى داديم. (خدا چنين كرد) تا مبادا در روز قيامت بگوييد: ما از اين غافل بوديم.

حضرت امام صادق علیه السلام به صحابی بزرگ خود داود رِقیّ فرمودند:

هنگامی که خدای بزرگ اراده کرد مخلوقات را بیافریند، آنان را آفرید و در مقابل پراکنده ساخت، آنگاه به آنان گفت: پروردگار شما کیست؟
پس اول کسی که سخن گفت: رسول خدا، امیرالمومنین و ائمه صلوات الله علیه بودند.
آنان گفتند: خدایا تو پروردگار ما هستی و لذا خداوند آنان را حامل علم و دین خود فرمود.
آنگاه به ملائکه فرمود: اینان حاملان دین و علم من بوده و امین من در میان خلقم هستند و درباره ی آنان پرسش خواهد شد!
آنگاه خدا به ارواح آدمیزادگان گفت: به ربوبیت خدا و لزوم اطاعت و ولایت این افراد (اهل بیت) اقرار کنید...
سپس فرمود ای داود، ولایت ما در عالم میثاق (قبل از دنیا) مورد تأکید بوده است.
بحار ج 5/ص244/ح33

پ.ن : از پست های جناب علی 110

.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محمدهادی ، یاســین ، Eve ، سید ابراهیم ، السا ، آسمانه سجادی ، mahdy30na
۱۲:۱۳, ۱۶/آبان/۹۳
شماره ارسال: #20
آواتار
نقل قول:از آنجا که انوار پاك چهارده معصوم نخستین اقرار کنندگان بر اين ميثاق بودند و مختارانه اراده خود را فانی در اراده حق تعالی کرده اند و راضی به رضایت و مشیت پروردگار به طور تمام و کمال شده اند. به همين خاطر اين شايستگي را در محضر ربوبي يافتند كه مجراي ولايت الهيه در عالم شوند.
من متوجه نشدم
یعنی ما هم بودیم
اونها هم بودن
بعدش چون اون ها به توحید اقرار کردن، خداوند اونا رو ولی قرار داد و تکریم کرد؟
خوب ما چه مرگمون بوده که قبل از اونا به توحید اقرار نکردیم؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Kol
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

پرش در بین بخشها:

بالا