|
چرا امامان معصوم اند؟
|
|
۲۲:۴۲, ۱۵/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آبان/۹۳ ۱۸:۳۱ توسط مصباح.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام.
همه ما با ضرورت وجود امام برای امت و معصوم بودن امام آگاهیم. امروز یکی از دوستان یک سوال پرسید که به فکر فرو رفتم. چرا امامان از بدو تولد گناه نمی کنند. از یکی از دوستان دیگر پرسیدم گفتش که خدا به امامان معرفت الهی داده است پس به همین دلیل عاقبت کار ها رو میبینند و گناه نمی کنند . سوالی که من دارم اینه که چرا خدا به امامان معرفت خودش رو داده ولی به ما نداده؟ یا اگرم داده چرا ما نمی تونیم مثل امامان برخورد کنیم و عاقبت کار ها را ببینیم؟ چرا ما هیچ وقت نمیتونیم مثل یک امام بشیم؟ مثال : " یک بچه نمی دونه که بخاری داغه و تا وقتی بهش دست نزنه، شک و تردید داره و دوست داره که به بخاری دست بزنه. داستان ما هم اینجوریه. " این کار یک جور پارتی بازی محسوب میشه که خدا چیزی که مایه سعادت هست رو به کسی بده و به کسی نده . -=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-== پ.ن ناظر : جواب کامل در این ارسال (۱۶/آبان/۹۳ ۱۶:۰۱)حسن.س. نوشته است: |
|||
|
|
۲۲:۴۴, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #2
|
|||
|
|||
|
این سوال مثل اینه که بگیم چرا آسمون، زمین نشده و چرا زمین مریخ نشده.
|
|||
|
|
۲۲:۵۱, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #3
|
|||
|
|||
|
۲۲:۵۸, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #4
|
|||
|
|||
|
بله این مطلب شما زمانی صحیحه که بگوییم همه ما انسانیم و این از رسوخ یک نوع تفکر اصالت ماهوی شکل می گیره.
در حالیکه ما هر کداممان یک فرد خاص در نظام هستی هستیم. انسان، نوع نیست بلکه جنسه. هر فردی از انسان به تعبیر شما، خودش یک ماهیت خاصه که براش اسم نداریم به تعبیر دقیق. |
|||
|
|
۲۳:۰۴, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #5
|
|||
|
|||
(۱۵/آبان/۹۳ ۲۲:۵۸)محمدهادی نوشته است: بله این مطلب شما زمانی صحیحه که بگوییم همه ما انسانیم و این از رسوخ یک نوع تفکر اصالت ماهوی شکل می گیره. یا علی مدد هادی جان سخت ترش نکن. بحث را فلسفی نکنید، اگر بشود خیلی ساده و کلامی پاسخ بگوییم چی؟ |
|||
|
|
۲۳:۰۷, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #6
|
|||
|
|||
|
این مطلب هم درست. ولی آیا این قانع کنندست؟ فرض کنید این سوال رو یک خارجی بپرسه . هر چیزی یک دلیلی داره و همین مثال شما که چرا زمین مریخ نشده هم دلیلی داره.
|
|||
|
|
۲۳:۰۹, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #7
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
(۱۵/آبان/۹۳ ۲۲:۴۲)Kol نوشته است: چرا امامان از بدو تولد گناه نمی کنند. از یکی از دوستان دیگر پرسیدم گفتش که خدا به امامان معرفت الهی داده است پس به همین دلیل عاقبت کار ها رو میبینند و گناه نمی کنند . ببینید معصوم بودن به معنی مجبور بودن برای انجام وظایف و تکالیف و ترک گناها نیستش. اتفاقا این معصومیت، مسئولیتشون رو سنگینتر می کنه و بالتبع پاداش و عقاب مضاعف رو برای فردی که این عنایت بهش شده داره (البته این شخص معصوم با حسن انتخاب خودش دنبال کارهای مستحق کیفر نمی ره) یعنی این نیست که بگیم خدا انسان معصوم رو جبرا از گناه حفظ می کنه و اختیار رو از او می گیره. . |
|||
|
|
۲۳:۱۲, ۱۵/آبان/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/آبان/۹۳ ۲۳:۱۴ توسط محمدهادی.)
شماره ارسال: #8
|
|||
|
|||
(۱۵/آبان/۹۳ ۲۳:۰۹)مصباح نوشته است: یعنی این نیست که بگیم خدا انسان معصوم رو جبرا از گناه حفظ می کنه و اختیار رو از او می گیره. فرمایشتون صحیحه، ولی مقصود جناب kol این نیست،به نظرم میاید که ایشون می گه اصلا چرا معصوم باید بتونه اختیار کنه که گناه نکنه ولی من نتونم؟ (۱۵/آبان/۹۳ ۲۳:۰۷)Kol نوشته است: این مطلب هم درست. ولی آیا این قانع کنندست؟ فرض کنید این سوال رو یک خارجی بپرسه . هر چیزی یک دلیلی داره و همین مثال شما که چرا زمین مریخ نشده هم دلیلی داره. بله دلیلش اینه که در علم ازلی حضرت حق، زمین زمین بوده و مریخ مریخ.و هر کدام اقتضای ظهور اسمی از اسماءالله هستند به تعبیر اهل معرفت. |
|||
|
|
۲۳:۳۸, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #9
|
|||
|
|||
|
من اين حرف شما رو نفهميدم. علم الهي اين وسط چيه؟ مپ درس فلسفه نخوندم لطفا ساده بگيد .
|
|||
|
|
۲۳:۴۱, ۱۵/آبان/۹۳
شماره ارسال: #10
|
|||
|
|||
|
همه موجودات عالم از علم خداوند ناشی می شن؛ ما من شیء الا عندنا خزاینه و ما ننزله الا بقدر معلوم
|
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |

![[تصویر: SquareToTriangle.gif]](http://www.puzzles.com/puzzleplayground/SquareToTriangle/SquareToTriangle.gif)