|
دلایل خلافت شیخین ابوبکر عمر عثمان بعد از پیامبر ( ص )مباحثه
|
|
۲۳:۰۸, ۲۸/آبان/۹۲
شماره ارسال: #74
|
|||
|
|||
(۲۸/آبان/۹۲ ۲۱:۲۸)عایشه نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم «ما را به راه راست راهنمايي فرما؛ راه كساني كه به ايشان نعمت دادهاي، نه راه آنان كه بر ايشان خشم گرفتهاي و نه راه گمراهان.» در اين آيه خداوند متعال، به بندگانش آموزش ميدهد كه از اوبخواهند تا آنان را به راه راست، يعني راه كساني كه به آنان نعمت داده، راهنمايي كند. خداوند متعال، در آيهي 69 سورهي نساء، چهار دسته را نام ميبردكه به ايشان نعمت داده است؛ يكي از اين گروهها، صديقين ميباشند. رسولخدا نيزابوبكر صديق را از جرگه صديقين معرفي كرده و بلكه بر او لقب صديق نهادهاند. بنابراين ابوبكريكي از صديقين است و سزاوارترين شخص امت براي جانشيني رسولخداص ميباشد. محمد بن عمر رازي رحمه الله ميگويد: «اين آيات سوره فاتحه، بر خلافت ابوبكر دلالت ميكند؛ چراكه راه راست در اين آيات، راه كساني تعريف ميشود كه خداوند، به آنان نعمت داده است و خداوند متعال، در آيات ديگر (69 سورهي نساء)بيان ميكند كه آنان، عبارتند از: انبياء، صديقين، شهدا و صالحين. بدون شك ابوبكر در رأس صديقين قرار دارد و به عبارتي مفهوم آيات سورهي فاتحه ازاين قرار است كه خداي متعال به ما دستور ميدهد از او هدايتي را درخواست كنيم كه ابوبكر صديق و ساير صديقين بر آن بودهاند. اگر ابوبكر شخص گمراهي بود، اصلاً اقتدا به او درست نبود؛ بنا بر آنچه آورديم، اين آيه، دليلي بر خلافت ابوبكر صديق ميباشد. محمد امين شنقيطي ميگويد: «از اين آيه، درستي خلافت ابوبكرصديق برداشت ميشود؛ چراكه ابوبكر در جرگهي كساني قرار دارد كه خداوندمتعال، در سورهي فاتحه به ما ياد ميدهد كه از او هدايت و رهيابي به راه كسانيرا بخواهيم كه راهشان، راست و مستقيم است. خداوند، اين نعمتيافتگان را معرفي نموده و صديقين را از جملهي آنان برشمرده است. قطعاً ابوبكر از جرگهي صديقين است و از اينرو در جمع كساني ميگنجد كه خداوند متعال، به آنان نعمت داده و به ما امرفرموده تا از خداي مهربان بخواهيم كه ما را به راه چنين كساني راهنمايي كند. لذاهيچ ترديدي بهجا نميماند كه ابوبكر صديق بر راه راست بوده و خلافتش نيز حق ميباشد.» در سوره مائده آیه 54 آمده: «اي اهل ايمان! هركس از شما از دين خود برگردد (و مرتد شود)، خداوند (به جاي ايشان و براي جنگ بااينها) كساني را خواهد آورد كه ايشان را دوست دارد و آنها هم خدا را دوست دارند؛(اينها) نسبت به مؤمنان نرم و فروتن هستند و در برابر كافران سخت و نيرومند؛ درراه خدا جهاد ميكنند و از سرزنش هيچ سرزنشكنندهاي نميهراسند. اين فضل خدا است(كه به كسي، چنين ويژگيهايي بدهد و) خداوند، آن را به هر كس كه بخواهد، عطا ميكندو خداوند، آگاه است و داراي فضل فراوان.» ويژگيهايي كه در اين آيه بيان شد، بر ابوبكر صديق و كسانيكه او را در جنگ با مرتدان و از دينبرگشتهها همراهي نمودند، منطبق ميگردد.خداوند متعال، در اين آيه، ابوبكر و لشكريان مسلماني را كه روياروي مرتدين ايستادند، به كاملترين و برترين ويژگيها ستوده است. اين آيه از آن جهت دليلي برخلافت ابوبكر صديق است كه: «خداوند عليم ميدانست كه عدهاي، پس از وفات رسولخداص از دين بر ميگردند؛ خداوند متعال نيز وعده داد كه در چنان زماني، كساني را روياروي مرتدين قرار ميدهدكه در مقابل مؤمنان، فروتن و در برابر كافران، سخت و نيرومند هستند؛ در راه خداجهاد ميكنند و از هيچ سرزنشي باك ندارند. پس از وفات رسول اكرم اين حادثه به وقوع پيوست و عدهاي از دين برگشتند؛ خداوند متعال، نيز وعدهاش را تحقق بخشيد وابوبكر صديق را براي جهاد با مرتدين بلند كرد و به صحابه توفيق داد تا ابوبكررا در انجام اين مهم همراهي نمايند. ابوبكر در انجام اين وظيفه از هيچ سرزنشي نهراسيد و بدينگونه حق، پيروزشد و وعدهي الهي دربارهي جهاد بندگان برگزيدهاش با مرتدين به حقيقت پيوست ودليل و حجتي براي جهانيان در مورد درستي خلافت ابوبكر صديق شد.»
سلامدر پاسخ به خانم عایشه ( فقط جهت رد کردن بحث صدیق ) باعرض تشکر بابت مطالب خوبتون ، فقط ذکر مواردی برای متن خوبتون که جاهایی ایراد داشت. تفسیر صدیق به خلیفه اول : چون این لقب هم برای ایشون جعل کردند و برای ایشون نبوده. خواستم بگم که بدونید . ابن جوزي ، عالم معروف اهل سنت در كتاب الموضوعات مينويسد : عن أبى الدرداء عن النبي صلى الله عليه وسلم قال : «رأيت ليلة أسرى بى في العرش فرندة خضراء فيها مكتوب بنور أبيض : لا إله إلا الله محمد رسول الله أبو بكر الصديق عمر الفاروق». أبي درداء از پيامبر اسلام صلي الله عليه وآله وسلم نقل ميكند كه آن حضرت فرمود : در شب معراج ديدم كه در عرش خداوند بر لوحي سبز با نور سفيد نوشته شده بود « خدايي جز خداي يكتا نيست ، محمد صلي الله عليه وآله وسلم رسول او است ، ابوبكر صديق و عمر فاروق است ! . بعد در نقد روايت مينويسد : هذا حديث لا يصحّ ، والمتّهم به عمر بن إسماعيل قال يحيى : ليس بشئ كذّاب ، دجال ، سوء ، خبيث ، وقال النسائي والدارقطني : متروك الحديث . [/font] الموضوعات ، ابن جوزي ، ج1 ، ص 327 . اين حديث صحيح نيست و كسي كه به آن متهم است عمر بن اسماعيل است . يحيي بن معين در باره او گفته است : سخن او ارزش ندارد ، دروغگو است ، آدمي بد و خبيث است . نسائي و دارقطني گفتهاند : حديث او متروك است . و در جاي ديگر مي نويسد : هذا باطل موضوع وعلى بن جميل كان يضع الحديث ... . الموضوعات ، ابن جوزي ، ج1 ، ص 336 . اين روايت باطل و ساختگي است و علي بن جميل حديث جعل مي كرده است و در جاي سوم ميگويد : هذا حديث لا يصح عن رسول الله صلى الله عليه وسلم . وأبو بكر الصوفى ومحمد بن مجيب كذابان ، قاله يحيى بن معين . الموضوعات ، ج1 ، ص337 . اين حديث از رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم صحيح نيست ؛ زيرا ابوبكر صوفي و محمد بن مجيب هر دو دروغگو هستند ، اين سخن را يحيي بن معين گفته است . هيثمي نيز بعد از نقل روايت مي نويسد : رواه الطبراني وفيه على بن جميل الرقى وهو ضعيف . [font=Tahoma]مجمع الزوائد ، الهيثمي ، ج9 ، ص58 . اين روايت را طبراني نقل كرده و در سند آن علي بن جميل رقي است و او ضعيف است . و متقي هندي بعد از نقل آن ميگويد : كر وفيه محمد بن عامر كذّاب كنز العمال ، ج13 ، ص236 . ابن عساكر آن را نقل كرده و در سند آن محمد بن عامر ، دروغگو است . ابن حبان بعد از نقل دو روايت در اين باره ، مينويسد : وهذان خبران باطلان موضوعان لا شكّ فيه ، وله مثل هذا، أشياء كثيرة يطول الكتاب بذكرها . كتاب المجروحين ،ج ج2 ، ص116. شكي نيست كه اين دو روايت باطل و ساختگي است . روايات بسياري همانند آن وجود دارد كه با ذكر همه آنها كتاب ما طولاني خواهد شد . ابن حجر عسقلاني و شمس الدين ذهبي نيز بعد نقل روايت ميگويند : هذا باطل ، والمتهم به حسين . ميزان الاعتدال ، ذهبي ، ج1 ، ص540 و لسان الميزان ، ابن حجر ، ج2 ، ص295 . اين روايت باطل است و متهم به آن حسين است . و ابن كثير دمشقي سلفي نيز در اين باره ميگويد : فإنّه حديث ضعيف في إسناده من تكلم فيه ولا يخلو من نكارة ، والله أعلم . البداية والنهاية ، ج7 ، ص230 . اين حديث ضعيفي است و در سند آن كسي است كه در باره او سخنها گفته شده و سخن او از منكرات خالي نيست پس هم تقسیر شما از یک طرف و هم لقب جعل شده باهم رد میشود. درباره گمراه نبودن ایشان هم فقط از قول خود بزرگوار نقل میکنم که عبد الرزاق صنعاني از قول خلیفه اول مگوید که ایشان گفتند: أما والله ما أنا بخيركم ، ولقد كنت لمقامي هذا كارها ، ولوددت لو أن فيكم من يكفيني ، فتظنون أني أعمل فيكم سنة رسول الله صلى الله عليه وسلم إذا لا أقوم لها ، إن رسول الله صلى الله عليه وسلم كان يعصم بالوحي ، وكان معه ملك ، وإن لي شيطانا يعتريني ، فإذا غضبت فاجتنبوني ، لا أوثر في أشعاركم ولا أبشاركم ، ألا فراعوني ! فإن استقمت فأعينوني ، . إن زغت فقوموني . قسم به خدا كه من بهترين شما نيستم ، والى شما شدم و از شماها بهتر نيستم اگر درست رفتم پيرو من باشيد و اگر كج رفتم مرا راست كنيد زيرا من شيطانى دارم كه بمن در آويزد نزد خشم كردنم و چون ديديد بخشم آمدم از من كناره كنيد مبادا دست اندازم به موهاي شما و پوست شما ؛ آگاه باشيد که بايد مراقب من باشيد ؛ و اگر راه درست را مي رفتم من را ياري کنيد ؛ و اگر به راه کج رفتم من را راست کنيد . المصنف ، عبد الرزاق الصنعاني ، ج 11 ، ص 336 و الطبقات الكبرى ، محمد بن سعد ، ج 3 ، ص 212 و تاريخ الطبري ، الطبري ، ج 2 ، ص 460 و البداية والنهاية ، ابن كثير ، ج 6 ، ص 334 و تفسير أبي السعود ، أبي السعود ، ج 3 ، ص 308 و تفسير النسفي ، النسفي ، ج 2 ، ص 52 و تمهيد الأوائل وتلخيص الدلائل ، الباقلاني ، ص 492 و الكشاف عن حقائق التنزيل وعيون الأقاويل ، الزمخشري ، ج 2 ، شرح ص 139 و كنز العمال ، المتقي الهندي ، ج 5 ، ص 590 و شرح نهج البلاغة ، ابن أبي الحديد ، ج 17 ، ص 156 و ... . حال خودتان هم گفتید که (۲۸/آبان/۹۲ ۲۱:۲۸)عایشه نوشته است: اگر ابوبكر شخص گمراهي بود، اصلاً اقتدا به او درست نبود؛ بنا بر آنچه آورديم حال در طول تاریخ جایی دارید که حضرت علی شبیه به این جمله را گفته باشد؟ یا حق |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| شاهکار احتجاج مولا علی در دلایل سکوتش در برابر غصب خلافت!!! | علی 110 | 17 | 12,751 |
۸/فروردین/۰۳ ۱۵:۱۹ آخرین ارسال: علی 110 |
|
| تفاوت حکومت ابوبکر با جمهوری اسلامی ایران | aaaaa | 12 | 4,497 |
۲۳/بهمن/۹۳ ۱:۱۶ آخرین ارسال: aaaaa |
|
| دلایل قرانی عدم عدالت صحابه+دیگر دلایل | وحید110 | 5 | 3,531 |
۲۰/مرداد/۹۳ ۲۳:۵۱ آخرین ارسال: jemill hasanov |
|
| میزان کدورت فاطمه سلام الله علیها از شیخین چه اندازه بود؟ | عالم مقدس لاهوت | 5 | 2,902 |
۱۹/تیر/۹۳ ۱:۳۲ آخرین ارسال: عالم مقدس لاهوت |
|
| شاهکارهای علمی ابوبکر | ذوالفقار | 0 | 1,116 |
۲۸/فروردین/۹۳ ۱۶:۰۴ آخرین ارسال: ذوالفقار |
|
| اهل بیت پیامبر چه کسانی هستند؟مباحثه | عالم مقدس ملکوت | 38 | 16,102 |
۲۹/اسفند/۹۲ ۲:۱۹ آخرین ارسال: al-shia |
|
| آیا عمر،ابوبکر را اغفال کرد؟ | صبح صادق | 20 | 7,265 |
۱۴/بهمن/۹۲ ۱۱:۴۶ آخرین ارسال: سید ابراهیم |
|