کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: چقدر به حلال یا حرام بودن سرگرمی که دارید اهمیت میدید؟
خیلی
اندک
اصلا اهمیت نیمدم
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چه نوع سرگرمی و چه زمانی حلال است؟
۱۶:۵۶, ۲۱/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/دی/۹۰ ۱۶:۵۹ توسط Detector.)
شماره ارسال: #1

بسم الله الرحمن الرحیم
سلام خدمت همه دوستان
سوالی برام پیش اومده
امید وارم همه دوستان در این بحث شرکت کنن
حتما به عنوان یک جوان یا نوجوان سرگرمی خاصی دارید و بخشی از روز رو با اون سرگرمی سپری میکنید اما چه نوع سرگرمی حلاله؟
بحث من بیشتر روی دو نوع سرگرمی هست:
1. بازی های رایانه ای
2. کتاب های رمان

اول بازی ها
گیمخور های عزیز توی تالار کم نیستنWink
نمیگم بازی کردن سود نداره، چرا داره خیلی هم سود داره ولی الان بحثمون رو ضرر هایی باشه که ممکنه باعث شه بازی حرام تلقی شه.
کلا بازی های کامپیوتری چون همش پشت میزن و آدم ساکنه، چاق کنندس و باعث تنبلی میشه اما به نظر من چاقی دلیل قانع کننده ای برای حرام بودن بازی های کامپیوتری نیست (درست میگم؟) یعنی قابل جبرانه
بدتر از اون تاثیریه که رو اعصاب آدم میذاره، برخی سبک های بازی مخصوصا ترسناک و شوتینگ اگه به یه مرحله سخت برسی و نتونی رد کنی حسابی اعصابت خورد میشه و عصبانی، خود به خود هم این عصبانیت از دنیای مجازی کامپیوتر بیرون میاد و به دیگران انتقال داده میشه ولی باز هم این دلیل قانع کننده ای نیست! چون اگه هر کس بازی مخصوص به گروه سنی خودش رو اونم به اندازه بازی کنه همچین مشکلی پیش نماد
و دلایل دیگری که حتما خودتون میدونید و تجربه داشتید ولی بخش مبهم این بازی ها دوچیز هست:
1. زمانی که برای بازی کردن گذاشته میشه
2. پیام های نهفته در بازی

منظورم از زمان مثلا روزی 1ساعت یا 2ساعت نیست
منظورم به طورکلی زمانیه که شما بازی میکنی
یعنی وقتی که به قول معروف پای pc یا کنسول تلف میکنی
بعضی بازی ها واقعا اعتیاد آورن مثل دوتا و کانتر که گرافیک اصلا ندارن ولی به خاطر گیم پلی خاص و عالی و این که بازی دست جمعیه و یک جور رقابت بین شما و دوستانت ایجاد میشه؛ مثل گرداب شما رو به سمت خودش میکشونن
آیا این تلف شدن وقت و اعتیاد و وابستگی به بازی دلیلی بر حرام بودنش نیست؟
یا اگر بازی به چیز هایی مثل درس یا زندگی لطمه بزنن باز هم حرام نیست؟

پیام های نهفته در بازی هم که نسبتا چیز جدیدیه و تازه متوجهش شدیم
در یک بازی که دارای پیام های ضد دین یا اصلا ضد انسانیت هست، دلیل بر این میشه که اون بازی حرام باشه؟
مثال واضحش همین اساسینز یا بعضی بازی های واقعا محشیانه مثل شکارچی انسان (man hunter) یا بازی های دیگه که شما رو از اون زندگی روزمره خارج میکنن و فکرخیالتون رو مشغول میکنن
گاهی اوقات هم نه، اکثر اوقات اصلا نمیدونی اون پیام پنهانی که طی بازی به شما الغا میشه چیه و چه اثراتی رو به دنبال داره
پس از کجا بفهمیم چه بازی اشکال نداره و چه بازی اشکال داره؟
تکلیف چیه؟

رومان هم مثل بازی تاثیری که روی ذهن آدم میذاره و وقت و هزینه و ... که تلف میشه، اشکالی نداره؟
بعضی رومان ها یا بهتره بگم شاهکارها، واقعا ذهنیت آدم رو به جاده خاکی میکنشونن و به قولی سرکار میذارن مثل هری پاتر
خب این سبک داستان خودندنش اشکالی نداره یا آگاه بودن در این مورد کافیه یا باید کارخاصی انجام داد تا مشکلی برامون پیش نیاد؟

میتونیم روی سبک های بازی و رومان هم بحث کنیم که کدوم سبک و چرا حرامه و...
ممنون از وقتی که میگذازید
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، alitalebi ، آیدین ، هاشم نقوی ، محب الزهرا ، Mohammad Trust ، vahrakan ، SARV ، mhvvhm ، محمدجواد ، بچه شیعه ، amir-kratos ، مجید املشی ، na3r

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۲:۴۱, ۲۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #11

نقل قول:با روزی 2 ساعت بازی کردن سیر میشن و این مدل بازی کردن اگه وجود داشته باشه(!) به نظر من هیچ اشکالی نداره. ولی اگه روزی چند ساعتتونو میگیره باور کنید دیگه سرگرمی نیست... یه وسیله شده که داره ساعت زندگیتونو با یه سرعت باور نکردنی جلو می بره...)
پس شما هم مثل من و دوست عزیزمون محمد صدرا فکر میکنید اگه بازی اعتیاد آور نباشه، تا حدی که روزی دو ساعت آدم سیر شه اشکالی نداره
پس قاعدتا هر جور بازی که تموم شدنی نباشه برای آدم ضرر داره مثل GTA!!!

نقل قول:طرف دوست داره وقتش رو با بازي تلف كنه و با همين روال به درس خوندنش لطمه وارد شه.اين نه حرامه و به كس ديگري هم
ربط نداره و فقط به خودش ربط داره.[تصویر: angry.gif]
شما هم فکر میکنی اصلا بازی حروم و حلال نداره و فقط به خود آدم مربوط میشه

خب تا اینجا دوتا نتیجه به دردبخور به دست اومد
دیگه چه فاکتور هایی باید رعایت شه تا بازی اثرات منفیش کم شه؟؟؟
درباره رومان هم صحبت کنید
اگر نمیدونید رومان هایی مثل هری پاتر چه جوری رو آدم تاثیر میذارن، سری به انجمن هریپاتریست ها بزنین تا ببینین چه حساسیتی رو هری پاتر و جی کی رولینگ به خرج میدن
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، آیدین ، MohammadSadra ، mhvvhm ، amir-kratos
۱۳:۰۴, ۲۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
بازی برای سرگرمیه و هدفی رو دنبال نمی کنه! اگه قرار بود هدف دار باشه که تفریح و سرگرمی نمی شد می شد کار
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، amir-kratos
۱۳:۳۱, ۲۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #13
آواتار
(۲۲/دی/۹۰ ۱۳:۰۴)Unname28 نوشته است:  بازی برای سرگرمیه و هدفی رو دنبال نمی کنه! اگه قرار بود هدف دار باشه که تفریح و سرگرمی نمی شد می شد کار
نه عزیزم بازی هدفی رو دنبال نمی کنه به نظر من کسانی که بازی رو می سازند هدفی دارند و هدف تو را نیز می خواهد عوض کنند و تحت کنترل خودشون در بیاورند البته این نظر شخص منه نظر ها متفاوته اما من به این شکل معتقدم.

باتشکر
آیدین
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، Detector ، MohammadSadra ، mhvvhm ، amir-kratos
۲۳:۰۷, ۲۳/دی/۹۰
شماره ارسال: #14
آواتار

سلام
بازی کردن خوبه اما تا جایی که به سلامت و روحیه و روان انسان اسیب وارد نکنه و این مربوط به همه نوع بازی میشه چه رایانه ای و چه فکری و چه فیزیکی ...در کل هر بازی که باعث ایجاد اختلال روانی و فیزیکی و تنش و استرس بشه مفید نیست و ممکنه در لحظه بازی و یا در اینده به افراد اسیب برسونه.
[تصویر: r-3-300x281.jpg]
جنگ نرم در دنیای کنونی نوعی پیشرفته از جنگ در فضای مجازی و دنیای ارتباطات است. در این میان جبهه بازی‌های رایانه‌ای سهم مهمی از این نبرد رسانه‌ای را به خود اختصاص داده است.
[تصویر: r-21-300x188.jpg]
BlushBlushBlush
[/b]

[url=http://marsad.ir/wp-content/uploads/r-3.jpg][/url]
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Detector ، MohammadSadra ، mhvvhm
۱۸:۲۵, ۲۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #15

(۲۲/دی/۹۰ ۱۲:۴۱)Detector نوشته است:  
نقل قول:با روزی 2 ساعت بازی کردن سیر میشن و این مدل بازی کردن اگه وجود داشته باشه(!) به نظر من هیچ اشکالی نداره. ولی اگه روزی چند ساعتتونو میگیره باور کنید دیگه سرگرمی نیست... یه وسیله شده که داره ساعت زندگیتونو با یه سرعت باور نکردنی جلو می بره...)
پس شما هم مثل من و دوست عزیزمون محمد صدرا فکر میکنید اگه بازی اعتیاد آور نباشه، تا حدی که روزی دو ساعت آدم سیر شه اشکالی نداره
پس قاعدتا هر جور بازی که تموم شدنی نباشه برای آدم ضرر داره مثل GTA!!!

نقل قول:طرف دوست داره وقتش رو با بازي تلف كنه و با همين روال به درس خوندنش لطمه وارد شه.اين نه حرامه و به كس ديگري هم
ربط نداره و فقط به خودش ربط داره.[تصویر: angry.gif]
شما هم فکر میکنی اصلا بازی حروم و حلال نداره و فقط به خود آدم مربوط میشه

خب تا اینجا دوتا نتیجه به دردبخور به دست اومد
دیگه چه فاکتور هایی باید رعایت شه تا بازی اثرات منفیش کم شه؟؟؟
درباره رومان هم صحبت کنید
اگر نمیدونید رومان هایی مثل هری پاتر چه جوری رو آدم تاثیر میذارن، سری به انجمن هریپاتریست ها بزنین تا ببینین چه حساسیتی رو هری پاتر و جی کی رولینگ به خرج میدن

حالا كه چي؟طرفدار هري پاتر بوده واسش ي فن پيج درست كرده.منم طرفدار هري پاترم و تا حالا 3 بار همه ي هشت قسمتش رو پشت سر هم ديدم.مشكلي داره؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: amir-kratos
۲۰:۲۶, ۲۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #16

اولا فن اصلی هری پاتر با کتاب هاشه نه فیلماش برو از خودشون بپرس . دوما جوابی بهتر از دوست عزیزمون یا ثارالله نمیتونم بهت بدم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: vahrakan ، یا ثارالله ، MohammadSadra ، amir-kratos
۲۱:۲۸, ۲۴/دی/۹۰
شماره ارسال: #17
آواتار
سلام به دوستان عزیز

خیلی بحث خوبی رو راه انداختی ، خداییش درسته.

ولی گیمخور های ابتدایی دقیقا عصبانی میشن. ولی ماهایی که پیر شدیم ، دیگه حالش هم نیست که عصبانی بشیم.Big Grin

ولی خدا وکیلی من سنم کمتر بود خیلی روم تاثیر گذاشته بود. مخصوصا بازی هایی که مورد دار بودن.

این هفته ای چند روز مسجد نبود الان از هیچ جا نمیشد جمعم کنن Big Grin

ولی در کل گیم چیز خوبیه ، ولی باید کنترل بشه. طوری که به زندگیش ضربه نخوره. اون دنیا ازمون بپرسن با جوونیت چیکار کردی ، طوری نباشه که ندونیم چی جواب بدیم.

با این حال اگه یه گیمخور بیکار باشه ، تمام وقتشون با گیم میگذرونه.

من یه مدت وحشتناک اینطوری بودم ولی تفریحمو با بیرون رفتن با دوستام تقسیم کردم و الان خیلی شاد ترم و خیلی روحیم بهتره.

HeartHeart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: vahrakan ، mahdyshr ، Detector ، MohammadSadra ، mhvvhm
۲۰:۳۱, ۲۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/دی/۹۰ ۰:۴۸ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #18

(۲۴/دی/۹۰ ۲۰:۲۶)Detector نوشته است:  اولا فن اصلی هری پاتر با کتاب هاشه نه فیلماش برو از خودشون بپرس . دوما جوابی بهتر از دوست عزیزمون یا ثارالله نمیتونم بهت بدم.

من دوست دارم بازي كنم.هري پاتر ببينم،كتاباش رو بخونم،فيس بوك برم،آهنگ گوش كنم،فيلم هاليوودي ببينم،اينا نشانه ي نادانيه؟Big Grin
۲۳:۱۲, ۲۵/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/دی/۹۰ ۰:۴۹ توسط MAHDI59.)
شماره ارسال: #19

(۲۵/دی/۹۰ ۲۰:۳۱)amiredge نوشته است:  
(۲۴/دی/۹۰ ۲۰:۲۶)Detector نوشته است:  اولا فن اصلی هری پاتر با کتاب هاشه نه فیلماش برو از خودشون بپرس . دوما جوابی بهتر از دوست عزیزمون یا ثارالله نمیتونم بهت بدم.

من دوست دارم بازي كنم.هري پاتر ببينم،كتاباش رو بخونم،فيس بوك برم،آهنگ گوش كنم،فيلم هاليوودي ببينم،اينا نشانه ي نادانيه؟Big Grin

من از تو بیشتر اینایی رو که گفتی دوست دارم
کی گفت نادانیه؟؟؟؟؟
سر همشون باهات کل میندازم!Cool
ومطمئنم همشون رو هم بیشتر از تو انجام دادم!
جز فیس بوک چون وقتی میتونی باهاش حال کنی که همه جیک و پیکت رو بذاری جلوی دید مردم ولی من خوشم نمیاد هرکس و ناکسی همه زندگیم رو بدونهConfused
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mhvvhm ، amir-kratos
۰:۴۶, ۲۶/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/دی/۹۰ ۰:۴۷ توسط dark.knight.)
شماره ارسال: #20
آواتار
اول اینکه بازی فراماسونری وجود نداره!!شما هم تا تقی به توقی میخوره میندازید گردن اتزیوی بدبخت!!!بابا بی خیال این نماد هایی که توی این بازی به کار می برن برای گسترش شیطان پرستی نیست!!!به عنوان نماد جادویی و به کار انداختن ایماجینیشنه!!!
رمان هم...نه اصلا...بهترین چیز برای سرگرمیه.مخصوصا اگه موضوع تخیلی-ترسناک یا اکشن داشته باشه.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]