کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: اغلب موارد زیر حتما هست ولی مهمترین موارد را انتخاب کنید
پیدا نکردن شخص مناسب
نداشتن شغل
نداشتن شغل با درآمد مکفی
از بین رفتن فرهنگ تشکیل خانواده و ازدواج
عدم توان تهیه مسکن مناسب
دخالت یا مخالفت اطرافیان و خانواده
ناآگاهی جوانان از فواید ازدواج
احساس عدم نیاز به ازدواج یا ترس از آن
اصرار روی تحصیلات بالاتر و سپس ازدواج
وجود خدمت سربازی برای پسران
احساس عدم توان مدیریت یک زندگی مستقل
خیالپردازی و انتظارات غیر عادی از ازدواج
وجود قواعد و سنتهای سختگیرانه
وجود هزینه های سنگین مثل هزینه های ازدواج و ماه عسل و مهریه و ...
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 3.86 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چند سوال .شروع سوال دوم(گفتگو محور)
۲۲:۰۴, ۲۷/مهر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۱ ۹:۰۱ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
1.چرا مردان با زنان شاغل ازدواج می کنند؟
قرآن كريم در آيات فراواني از خانواده و وظايف هر يك از زن و شوهر سخن گفته است‌;
تأمين معاش و نفقة زن‌:
"الرِّجَال‌ُ قَوَّ َمُون‌َ عَلَي النِّسَآءِ بِمَا فَضَّل‌َ اللَّه‌ُ بَعْضَهُم‌ْ عَلَي‌َ بَعْض‌ٍ وَبِمَآ أَنفَقُوا مِن‌ْ أَمْوَ َلِهِم‌...;(نسأ،34)
مردان‌، سرپرست و نگهبان زنانند; به خاطر برتري‌هايي كه ]از نظر نظام اجتماع‌[ خداوند براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است و به خاطر انفاق‌هايي كه از اموال‌شان ]در مورد زنان‌[ مي‌كنند..."
بدين وسيله‌، مرد و سرپرست خانواده وظيفه دارد كه در برابر زن و فرزندان خود، براي پرداختن هزينه‌هاي زندگي و پرداخت مهريه و تأمين زندگي آبرومندانه آن‌ها تلاش و فعاليت نمايد.

2.چرا سن ازدواج بالا رفته است؟

با این همه تاکید درمورد ازدواج در اسلام:

1. تاثیر ازدواج

قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
اذا تزوج الرجل احرز نصف دینه.
پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند:
کسی که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است.
مستدرک الوسائل، ج 14، ص 154.

2. ازدواج در هنگام تنگدستی

قال الامام الصادق علیه السلام:
من ترک التزویج مخافة الفقر فقد اساء الظن بالله-عز و جل-، ان الله- عز و جل - یقول: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.» (2)
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبت‏به لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند می‏فرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان می‏کند.
من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251

3. ازدواج رحمت است

قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم:
یفتح ابواب السماء بالرحمة فی اربع مواضع: عند نزول المطر، و عند نظر الولد فی وجه الوالدین، و عند فتح باب الکعبة، و عند النکاح.
درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده می‏شود:
1- موقع بارش باران.
2- زمانی که فرزند به چهره پدر و مادرش می‏نگرد.
3- هنگام گشوده شدن در کعبه.
4- هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی.
بحار الانوار، ج 103، ص 221
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علائم ظهور ، meshkat ، mhvvhm ، میلاد.م ، Agha sayyed ، امیریان ، مفقود الاثر ، سدرة المنتهی ، m.hossein ، در جستجوی سختی ، Tolou ، saloomeh ، mahdy30na ، خاک ، AMINI ، فدک زهرا ، hesam110 ، ANTI satan ، ضحی ، میثاق ، fatemeh ، یاســین ، Admirer ، parisan ، خیبر110 ، farzad313 ، بچه شیعه ، Mohammad Trust ، ترنم ، رنجستان ، ztb ، حلما ، مجید املشی ، آرام 2 ، جویای حقیقت ، Night_World ، ساقی ، Mitsonary ، Bamdaad ، MAHDI59

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۱۵, ۱۸/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/آبان/۹۱ ۱۹:۱۶ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #31
آواتار
(۱۷/آبان/۹۱ ۱۴:۵۷)نرجس نوشته است:  2.چرا سن ازدواج بالا رفته است؟

با این همه تاکید درمورد ازدواج در اسلام:

1. تاثیر ازدواج

قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم:
اذا تزوج الرجل احرز نصف دینه.
کسی که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است.
مستدرک الوسائل، ج 14، ص 154.

2. ازدواج در هنگام تنگدستی

قال الامام الصادق علیه السلام:
من ترک التزویج مخافة الفقر فقد اساء الظن بالله-عز و جل-، ان الله- عز و جل - یقول: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.» (2)
امام صادق علیه السلام فرمودند:
هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبت‏به لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند می‏فرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان می‏کند.
من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251

3. ازدواج رحمت است

قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم:
یفتح ابواب السماء بالرحمة فی اربع مواضع: عند نزول المطر، و عند نظر الولد فی وجه الوالدین، و عند فتح باب الکعبة، و عند النکاح.
درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده می‏شود:
1- موقع بارش باران.
2- زمانی که فرزند به چهره پدر و مادرش می‏نگرد.
3- هنگام گشوده شدن در کعبه.
4- هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی.
بحار الانوار، ج 103، ص 221

1.سست شدن معنویت وبی توجهی بزرگترها(اگه پدر و مادر وبچه ها مذهبی باشند و با دین آشنایی داشته باشند و از گناهایی که به خاطر عدم ازدواج آنها را تهدید می کنه آگاه باشند زودتر ازدواج می کنند.)

2.تجمل گرایی و افزایش بی حد توقعات.(انگارپدرومادرهای ما اول زندگی همه چی داشتن)

3.گناه بزرگ گرفتن جنس مخالف به دوستی.(قبل از تشکیل زندگی با لذتهای زندگی مشترک اشنا می شوند)

4.بزرگی می گفت مردان با نگاه کردن می توانند نیاز جنسی خود را تا حدی ارضا کنند.(خب وقتی این همه بی حجاب توی جامعه است پسران دیرتر برای ازدواج اقدام می کنند)

5.مشکلات اقتصادی.

.

.

.

.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فدک زهرا ، ضحی ، رنجستان ، حلما ، آوای انتظار ، مجید املشی
۱۱:۳۶, ۱۹/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آبان/۹۱ ۱۲:۱۵ توسط شیدا.)
شماره ارسال: #32
آواتار
یه روز داشتم با یه خانوم معلم صحبت میکردم بحث ازدواج پیش اومد
گفتم تقصیر دخترا هم هست خیلی سخت میگیرن میشه ساده شروع کرد
گفت: اگه اون ساده بگیره مردم فکر میکنن دختره چه عیبی داشته که از خیلی چیزا گذشته، می گفت جو جامعه الان اینطوریه

همه ی پستها رو نخوندم دوستان به نکته های درستی اشاره کردن
ولی شاید اصلی ترینش تجملگرایی باشه( این به این معنی نیست که بقیه دلایل بی تاثیر یا کم تاثیر باشن)
پسر وقتی میبینه امکاناتی رو که عرف جامعه برای ازدواج لازم میدونن نداره اصلا از فکر ازدواج هم فرار میکنه

دوست خودم دو، سه سال پیش ازدواج کرد، همسرش داشت ارشد میخوند، کار نداشت و سربازی هم نرفته بود ولی ازنظر اعتقادی و فرهنگی شخص مورد تایید دوستم بود( البته تا حدودی خانواده ها حمایت کردن ولی نه در حد لالیگا)
الان الحمدلله شوهرش کار خوبی داره و یه پسر نازنین هم داره
متاسفانه اکثر جوونا دوست دارن همه چی رو اول زندگی داشته باشن و خودشون رو با فلان دوست و فلان فامیل مقایسه میکنن
تا اونجایی که من دیدم تو اقشار مذهبی که به تجملات اهمیت نمیدن این امر مقدس صورت میگیره
و به قول جناب علائم ظهور:

(۲۷/مهر/۹۱ ۲۲:۱۶)علائم ظهور نوشته است:  راهکار Huh
الان دیگر سیم خاردار و مین های ضد نفر و خط دشمن نیستند که نیاز به خط شکن دارد

امروز ازدواج ساده و آسان خط شکن می خواهد
امروز خانه داری و انجام تکالیف الهی خط شکنی می خواهد
امروز فرزند صالح نیاز به خط شکن دارد
امروز دفاع از حق خط شکن می خواهد

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، Mitsonary ، درست پسند ، ضحی ، رنجستان
۱۹:۲۱, ۱۹/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آبان/۹۱ ۱۹:۲۸ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #33
آواتار
(۱۹/آبان/۹۱ ۱۱:۳۶)شیدا نوشته است:  تا اونجایی که من دیدم تو اقشار مذهبی که به تجملات اهمیت نمیدن این امر مقدس صورت میگیره

با سلام
البته اگر واقعاً مذهبی باشند وگرنه با ریش گذاشتن و چادر سر کردن کسی مذهبی نمیشه
بنده خودم چند جا خواستگاری رفتم و ظاهراً آدم های متدینی هم بودند اما تا متوجه شدند که وضع مالی مناسبی ندارم - البته هم کار دارم هم وضعیت سربازیم مشخصه و هم یه پس انداز مختصر ولی باز هم متوجه نشدم از نظر اینها وضع مالی مناسب یعنی چی- جواب منفی دادند.
در عوض اونهایی که با این شرایط بنده کنار اومدن اصلاً آدم های معتقدی نبودند - نه اینکه آدم های ناجوری باشند بلکه اون چیزی نبودند که بنده مد نظرم باشه - و حاضر بودند با این شرایط کنار بیاییند.
نمی خواهم بگم مذهبی ها بد و غیز مذهبی ها خوب هستند اما این حرف ها به ادعا نیست.

بنده خودم شخصاً حاضرم با حداقل امکانات زندگیم رو شروع کنم. حتی بدون جشن عروسی و این جور تجملات اضافی که چیزی جز هزینه و حرف مفت اطرافیان برای آدم باقی نمیزاره.
نه جهزیه مفصل میخام نه انتظار دارم طرفم پولدار باشه.
فقط میخام طرفم آدم حسابی باشه
با تشکر
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، meshkat ، fatemeh ، شیدا ، ضحی ، ترنم ، رنجستان ، حلما ، آوای انتظار
۲۰:۳۹, ۱۹/آبان/۹۱
شماره ارسال: #34
آواتار
خوب دلایل زیادی برای بالا رفتن سن ازدواج وجود داره:مثل افزایش سطح تحصیلات که خودش باعث بالا رفتن سن ازدواج میشه.مشکلات اقتصادی.توقعات بالای طرفین.بی میل شدن جوون ها به ازدواج و روی آوردن به دوستی چون مسئولیت کمتری رو میطلبه.تغییر گسترده در شیوه زندگی و فرهنگ جامعه.مسئولیت گریز شدن جوان هاو...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mitsonary ، شیدا ، شهیدطیبه واعظی ، Agha sayyed ، ضحی ، حلما ، faateme-313 ، آوای انتظار
۲۱:۱۸, ۱۹/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/آبان/۹۱ ۲۱:۲۸ توسط Mitsonary.)
شماره ارسال: #35
آواتار
(۱۹/آبان/۹۱ ۲۰:۳۹)meshkat نوشته است:  .بی میل شدن جوون ها به ازدواج

والا اگه من جوونم ، میگم که بی میل نشدیم!Blush این مورد رو حذف کنید پلیز! Dodgy (الکی حرف تو دهنه ما نزارین!Big Grin)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: meshkat ، شیدا ، شهیدطیبه واعظی ، ضحی ، fatemeh ، حلما ، مجید املشی
۲۱:۰۵, ۲۱/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/آبان/۹۱ ۲۱:۱۰ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #36

دلایلی که باعث میشه یه نفر بخواد ازدواج کنه یا نخواد در جای خودش. اما اگر هم بخواد، باید توانایی درک زندگی رو هم داشته باشه.

ممکنه کسی که اقدام برای ازدواجش رو عقب میندازه متوجه زودگذر بودن زندگی نباشه. این فقط در خصوص ازدواج نیست، و در هر کاری میتونه باشه.

من زمانی که باید کاری انجام بدم این توی ذهنمه:
نقل قول:باید برم سراغ این موضوع. چکار کنم؟

1. همین الآن برم سراغش.
2. فعلاً بندازمش برای یه وقت دیگه.
ولی اگر عادت به انتخاب گزینه 2 داشته باشیم، متوجه خواهیم شد "یه وقت دیگه" همان زمانی است که آن زمان آرزو می کنیم الآن رفته بودیم سراغ این کار.

البته سراغ یک کار رفتن لزوماً به معنی انجامش در همین لحظه نیست. بلکه میتونه بصورت تعیین یک وقت دقیق برای انجام آن کار، یا یک وقت دقیق برای فکر کردن راجع به این موضوع باشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، ضحی ، شیدا
۱۱:۳۳, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #37
آواتار
یا حق...

سلام

بحث جالبیه...

سوال:

سن ازدواج درست چنده ؟؟؟

بالا رفته یعنی چند شده؟؟؟

میشه این رو مشخص کنید

نقل قول:باز هم متوجه نشدم از نظر اینها وضع مالی مناسب یعنی چی

یعنی غیر ممکنBig Grin
لابد خونه و ماشین نداشتین دیگه

در پناه حق موفق باشید
یا علی (علیه السلام) مدد
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی
۱۲:۰۴, ۲۲/آبان/۹۱
شماره ارسال: #38
آواتار
(۲۲/آبان/۹۱ ۱۱:۳۳)جویای... نوشته است:  یعنی غیر ممکنBig Grin
لابد خونه و ماشین نداشتین دیگه

اون وقت به نظر شما چند تا آدم توی سن و سال بنده خونه و ماشین دارند ؟!Dodgy
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، شیدا ، ترنم ، Mohammad Trust ، حلما
۱۳:۲۲, ۲۲/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/آبان/۹۱ ۱۳:۲۳ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #39
آواتار
(۲۲/آبان/۹۱ ۱۱:۳۳)جویای... نوشته است:  سن ازدواج درست چنده ؟؟؟

بالا رفته یعنی چند شده؟؟؟

محمد مدد، رییس مرکز آمار ایران در خصوص جمعیت زن و مرد گفت:مطابق نتایج سرشماری سال گذشته، سن ازدواج در مردها ‌6 دهم سال و در زنان ‌8 دهم سال نسبت به سال ‌75 افزایش یافته است .
میانگین سن ازدواج در مردان 26.2سال و در زنان با یک صدم سال کاهش نسبت به سال ‌75 به ‌23.2سال رسیده است.

خبرگزاری فارس: رئیس مرکز سلامت خانواده، جمعیت و مدارس وزارت بهداشت گفت: بیشترین مشکل ما در دهک‌های بالای جامعه یعنی قشر ثروتمند است که یا ازدواج نمی‌کنند یا تأخیر در فرزندآوری دارند و نهایتاً یک فرزند دارند.به طوری که میانگین سن ازدواج در کشور 7 تا 10 سال افزایش یافته است.

ميانگين سن ازدواج دختران و پسران
معاون سابق وزارت بهداشت، در ادامه، ميانگين سن ازدواج دختران را در كشور 25 تا 26 سال و پسران را 27 سال عنوان مي كند و مي گويد: «ميانگين سني ازدواج دختران اگر چه كمي بالااست، ولي در صورتي درست است كه بيشتر خانم ها و جوانان ازدواج كرده باشند و آنهايي كه ازدواج نكرده اند در اين محاسبه وارد نمي شوند، در حالي كه 21 درصد خانم هاي 25 تا 35 ساله مجرد هستند و اين افراد در اين محاسبه وارد نشده اند، بهتر است ما دو شاخص ارائه دهيم يكي از شاخص ها درصد افراد در سني كه بايد ازدواج كنند، ولي ازدواج نكرده اند و ديگري ميانگين سن ازدواج كرده ها ست.»

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fatemeh ، مجید املشی ، شیدا ، ضحی
۲:۲۷, ۲۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/آبان/۹۱ ۲۰:۵۲ توسط Agha sayyed.)
شماره ارسال: #40

در جستجوی سختی گفته که
نقل قول:با سلام
البته اگر واقعاً مذهبی باشند وگرنه با ریش گذاشتن و چادر سر کردن کسی مذهبی نمیشه
بنده خودم چند جا خواستگاری رفتم و ظاهراً آدم های متدینی هم بودند اما تا متوجه شدند که وضع مالی مناسبی ندارم - البته هم کار دارم هم وضعیت سربازیم مشخصه و هم یه پس انداز مختصر ولی باز هم متوجه نشدم از نظر اینها وضع مالی مناسب یعنی چی- جواب منفی دادند.
در عوض اونهایی که با این شرایط بنده کنار اومدن اصلاً آدم های معتقدی نبودند - نه اینکه آدم های ناجوری باشند بلکه اون چیزی نبودند که بنده مد نظرم باشه - و حاضر بودند با این شرایط کنار بیاییند.
اخ قربون دهنت دادش گل کفتی خوشم اومد نمرت بیسته خلاصه. ما یه همسایه دارم از این مثبات هستن این بنده خدا میگه ما هر جا میریم تو خونه های مذهبی ها میگن پول کار درامد و برخی هم خونه یا ماشین هم میخوان خلاصه به سکه هم که میرسه میگن فلان قد ما دهنمون وا میمونه. و تازه کلی هم از توکل بر خدا میگن. برعکس وقتی ممیریم خونه ادمهای معمولی ساده میگیرن .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]