|
چند سوال .شروع سوال دوم(گفتگو محور)
|
|
۲۲:۰۴, ۲۷/مهر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/آذر/۹۱ ۹:۰۱ توسط شهیدطیبه واعظی.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
1.چرا مردان با زنان شاغل ازدواج می کنند؟
قرآن كريم در آيات فراواني از خانواده و وظايف هر يك از زن و شوهر سخن گفته است; تأمين معاش و نفقة زن: "الرِّجَالُ قَوَّ َمُونَ عَلَي النِّسَآءِ بِمَا فَضَّلَ اللَّهُ بَعْضَهُمْ عَلَيَ بَعْضٍ وَبِمَآ أَنفَقُوا مِنْ أَمْوَ َلِهِم...;(نسأ،34) مردان، سرپرست و نگهبان زنانند; به خاطر برتريهايي كه ]از نظر نظام اجتماع[ خداوند براي بعضي نسبت به بعضي ديگر قرار داده است و به خاطر انفاقهايي كه از اموالشان ]در مورد زنان[ ميكنند..." بدين وسيله، مرد و سرپرست خانواده وظيفه دارد كه در برابر زن و فرزندان خود، براي پرداختن هزينههاي زندگي و پرداخت مهريه و تأمين زندگي آبرومندانه آنها تلاش و فعاليت نمايد. 2.چرا سن ازدواج بالا رفته است؟ با این همه تاکید درمورد ازدواج در اسلام: 1. تاثیر ازدواج قال رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم: اذا تزوج الرجل احرز نصف دینه. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: کسی که ازدواج کند، نصف دینش را حفظ کرده است. مستدرک الوسائل، ج 14، ص 154. 2. ازدواج در هنگام تنگدستی قال الامام الصادق علیه السلام: من ترک التزویج مخافة الفقر فقد اساء الظن بالله-عز و جل-، ان الله- عز و جل - یقول: «ان یکونوا فقراء یغنهم الله من فضله.» (2) امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کس از ترس فقر ازدواج نکند نسبتبه لطف خداوند بدگمان شده است. چرا که خداوند میفرماید: اگر آنان فقیر باشند خداوند از فضل و کرم خود بی نیازشان میکند. من لا یحضره الفقیه، ج 3، ص 251 3. ازدواج رحمت است قال النبی صلی الله علیه و آله و سلم: یفتح ابواب السماء بالرحمة فی اربع مواضع: عند نزول المطر، و عند نظر الولد فی وجه الوالدین، و عند فتح باب الکعبة، و عند النکاح. پیامبر خدا صلی الله علیه و آله و سلم فرمودند: درهای رحمت آسمانی در چهار وقت گشوده میشود: 1- موقع بارش باران. 2- زمانی که فرزند به چهره پدر و مادرش مینگرد. 3- هنگام گشوده شدن در کعبه. 4- هنگام برپایی مراسم عقد و عروسی. بحار الانوار، ج 103، ص 221 |
|||
|
| آغاز صفحه 8 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۹:۱۶, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #71
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام به نظر حقیر حق با آقای Reza71 است یعنی بخشی از مشکل از خود جووناست چون نمی دونند کجای زندگین و هدف خاصی ندارند اگه یه کم توجه کنید متوجه می شید که 20 یا 30 سال پیش (زمان مامام باباها) اینقدر زندگی ها متنوع و پیچ درپیچ نبود اینقدر چیز وجود نداشت که آدم بخواد بهشون برسه اینقدر اهداف متفاوت نبود اما الان .... اون زمانا هدف بزرگ افراد نهایت این بود که تحصیلاتی داشته باشند اما الان هرکی میخواد بیزنس من خودش باشه دکترای تخصصی داشته باشه یعنی یه جورایی یه کار بزرگ تو زندگیش انجام بده(البته شاید یه کم اغراق کرده باشم) مخصوصا این مشکل شاید بین دخترا وجود داشته باشه اون زمانا هدف مامانامون خونه داری و همسرداری و بچه داری بود نه این چیزا نهایت یه کارم کنارش اما الان دخترا هدفای بزرگی دارند که البته من براشون ارزش قائلم (خودم یکی شون) که شاید ترس از این داشته باشن که طرف مقابل مانع بشه یا کمکی نتونه بهشون بکنه شما فکر کنید دو نفر که اهداف کاملا متفاوت دارن حالا تو زندگی کاری یا خانوادگی دیگه اون بچه ها می خوان چی شن خدا می دونه در پناه حق موفق باشید یا علی (علیه السلام) مدد |
|||
|
|
۱۱:۳۲, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #72
|
|||
|
|||
(۲۸/آذر/۹۱ ۰:۳۷)Havbb 110 نوشته است: رضا جان همیشه یادت باشه ما مامور به تکلیف هستیم نه مامور به نتیجه....سلام ببخشیدمن بانظرشمامخالفم نمیتونیم بگیم مابابقیه ش کاری نداریم ونتیجه باخداست خب مثلامن بایدیه عمراین شرایطوتحمل کنم منم که زیرباراین فشارها، له میشم منم به نظرخودم اگه تنهاباشم راحتترمیتونم مشکلاتموحل کنم تااینکه یه نفردیگه هم باهام باشه...الان شرایط سخته شمامیگیدتوکل!خب وقتی من نمیتونم انتظارات طرف مقابلمو برآوره کنم اونم بااین حجم ازانتظارات که بوجوداومده مسلماازدواج نمیکنم میترسم واین کاملامنطقیه مانمیتونیم بگیم ازنداشتن توکل یانقص ایمانه....شرایط الان اینجوریه اون فردمطلوب ماهم که به راحتی پیدانمیشه...خب طرف ازدواج نمیکنه دیگه |
|||
|
۱۳:۳۹, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #73
|
|||
|
|||
|
سلام
شما از کجا می دونی له میشی زیر بار زندگی؟ بعد هم این همه شهید رفتند و در بدترین شرایط جنگیدند ، از اون ها که وضع بدتر نمیشه. |
|||
|
|
۱۴:۰۷, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #74
|
|||
|
|||
|
مگه شرایط الان اجتماع رونمیبینم؟؟؟
تواقوام وفامیل هم دارم میبینم شمازمانی میتونیدبگیدخوشبختیدکه باکسی زندگی کنیدکه براتون ارزش قائل باشه...توقعاتش درحدنرمال باشه...نه یه کسی که داره باهاتون معامله میکنه(منظورم به همه نیست) چراجوونای ماازدواج نمیکنن به نظرتون؟ نمیتونیم بگیم همه توکل ندارن یاایمانشون ضعیفه که! یه جای کارمشکل داره اونم این هست که الان آدم قانع کم پیدامیشه...الان کسی که به حداقل زندگی که نه باشرایط طرف مقابلش کناربیادکم هست پس بقیه بایدچی کارکنن؟ پس اگه اومدموازدواج کردم آیابعدهامشکل نخوهم داشت؟ |
|||
|
|
۱۴:۵۱, ۲۸/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۱ ۱۴:۵۲ توسط در جستجوی سختی.)
شماره ارسال: #75
|
|||
|
|||
(۲۷/آذر/۹۱ ۲۳:۵۲)Havbb 110 نوشته است: پژمان جان از این شوخی ها خواستی بکنی از جمع مدیرا میندازنت بیرون هامدیر ؟!!! ![]() جمع مدیران ؟ ![]() اگر شما جمع مدیران رو دیدی سلام من رو هم بهشون برسون برادر اینجا مدیر و مقام نداریم، در این تالار تنها سمتی که وجود داره مسئول هست.
|
|||
|
|
۱۷:۱۴, ۲۸/آذر/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۸/آذر/۹۱ ۱۷:۲۰ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #76
|
|||
|
|||
نقل قول:در این تالار تنها سمتی که وجود داره مسئول هست ببخشید کلمه رو اصلاح میکنم ، به جای مدیر باید میگفتم رئیس!! البته امیدوارم کاربرانی که جدیدا سبز شدند مانند چند نفر از مدیران فعلی به جای رئیس ، مسئول باشن ![]() نقل قول:اگه یه کم توجه کنید متوجه می شید که 20 یا 30 سال پیش (زمان مامام باباها) اینقدر زندگی ها متنوع و پیچ درپیچ نبود اینقدر چیز وجود نداشت که آدم بخواد بهشون برسه اینقدر اهداف متفاوت نبود اما الان .... اگه یه کم توجه کنید متوجه میشید که این نیاز ها رو خودمون الکی برای خودمون تراشیدیم! من به اینها میگم بهانه ، نه نیاز! نسل ما انتظار داره چیزایی که پدر مادرمون بعد از بیست سی سال کار کردن و زحمت کشیدن به دست اوردن رو شب عروسیمون داشته باشیم! من نمیدونم بر چه اساسی شما این مسئله رو تایید میکنید که اینجور تجمل گرایی ممدوح هست. ![]() (۲۸/آذر/۹۱ ۱۱:۳۲)moude49 نوشته است: سلام به به ، عجب استدلالهایی عزیز من شما مگه نمیخوای به راه و مسیر انبیا بری؟ بله ، همیشه در طول تاریخ اینطور بوده که خواهی نشوی رسوا ، همرنگ جماعت شو الانم شما میگی من اگه تنها باشم راحت ترم ببخشید نمیخوام بگم شما مثل فلان قوم هستی ، ولی در زمان پیامبر اسلام مردم خیلی راحت تر بودند که بت بپرستند ، تا اینکه اسلام بیارن و کلی تحریم و شکنجه بشن زمان دیگر پیامبران هم وضعیت به همین ترتیب بوده که هرکس به دنبال سنت های غلط و جاهلی جامعه ی خودش میرفته خیلی راحت بوده ، بله طبیعیه که اگر ما هم امروز به دنبال سنت های غلط جامعه بریم خیلی راحت تریم. ولی آیا دستور خدا و سیره ی معصومین همینه؟ بر چه استدلالی شما راحت طلبی رو اساس انتخاب مسیر درست از غلط گذاشتید؟ حالا دیدید همه ی اینها ریشه در ایمان ما داره؟ نقل قول:نمیتونیم بگیم مابابقیه ش کاری نداریم ونتیجه باخداستاین جمله رو هیچ وقت نفهمیدم ، پس نتیجه با کیه اگه با خدا نیست؟ ![]() ![]()
|
|||
|
|
۱۷:۴۱, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #77
|
|||
|
|||
|
یه سوال :
مگه شمانمیگیداین رسومات غلطی هست که توجامعه ی مارواج داره...همه چیزمامان باباهامونو میخوایم یه شبه به دست بیاریم خب من اینطوری نیستم بااکثریت جووناوخونواده های اوناکه به این شکل هست بایدچیکارکرد؟ من بایدچیکارکنم که بتونم انتظارات طرف مقابلموبرآورده کنم درحالی که نمیتونم؟من یه خانومم...آقانیستم که بخوام اینطوری صحبت کنم ولی جواب سوال منوبدید. |
|||
|
|
۱۷:۴۴, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #78
|
|||
|
|||
نقل قول:خب من اینطوری نیستم هر کس باید خودش رو اصلاح کنه تا جامعه اصلاح بشه نقل قول:من بایدچیکارکنم که بتونم انتظارات طرف مقابلموبرآورده کنم درحالی که نمیتونم؟ مثلا کدوم انتظار طرف مقابل؟ شما وقتی ابتدای زندگی قانع باشید و صبور ، خیلی از مشکلات دیگه هم حل میشه. دقیقا متوجه منظور شما نشدم |
|||
|
|
۱۷:۵۵, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #79
|
|||
|
|||
|
ای آقاتاملت بخوان بیان خودشونواصلاح کنن...!!!
پس توفکرتغییرجامعه نباشیدچون هیچ کس جزیه عده ی معدودفکراصلاح خودشون نیستن! شمامیگیدصبوروقانع ...من هستم خب، طرف مقابلموچیکارکنم؟ من یه دخترم ....باتعجب یه بارتوی دانشگاه ازدختردانشجوشنیدم که داشت به دوستش توصیه میکرددرکم نگرفتن مهریه ببینیدشمامیخواین همه روبادیدخودتون تفسیرکنیدباناراحتی نمیگمایه وقت خدایی نکرده ناراحت نشید... الان جامعه طوری شده که به کمتراازین،به زندگی ساده ،به خرج کمترراضی نمیشه...شمامیگی صبورباش ولی وقتی شریک زندگیت نیست میخوای چیکارکنی؟یابایداونی روکه میخوای انتخاب وپیداکنی یانمیتونی بایدازدواج کنی تبعاتش روبعدهامی بینی یاهیچی ازخیرازدواج میگذری!اونی روهم که میخوای پیداکنی به نظرشماالان توی جامعه ی ماچقدرن که حاضرباشن خیلی قناعت بارزندگی کنن باشما؟؟؟کسی که ازشماخونه ی آنچنانی نخواد،شغل آنچنانی نخوادحقوق بالانخواد....مردم به خاطرهمین چیزاس که جلونمیرن.... |
|||
|
|
۱۸:۱۳, ۲۸/آذر/۹۱
شماره ارسال: #80
|
|||
|
|||
|
سلام
دوستان اول باید ماهیت مهریه و تمام چیزایی که موجبات سنگین شدن ازدواج رو فراهم میاره و از طرفی یکی از طرفین را در فشار قرار میده رو بتونیم در اطرافیان خودمان کم کنین ( این کار میتونه با حرف زدن و نصیحت کردن و خیلی جیزا ) و بهترین مثال این هست که اگه خودمون تو خونواده موردی داریم از خودمو شرع کنیم .حساب کنید اگه هر کدوم از ماها که تو تالار هستیم 2 تا3 مورد را به کم تر قرار دادن مهر و دیگر مسائل هدایت کنیم چه اندازه میشه قدم برداشت تو این زمینه. عر زمان تونستیم خودمون تو این زمینه قدم برداشتیم میتونیم دیگران رو دعوت کنیم. چون خودمون عمل کردیم دیگران نمیتونن بگن خودت بزار وقتش برسه بعد خودتم میشی مثل ما. اصلا مهریه مگه برای زن نیست؟ چرا خونواده برای اون تصمیم میگیرند؟ و پافشاری میکنند که باید این مقدار بشه بعد میگن این که برای طرفین هستش و برای اینده خودشون. تازه :اگه رضایت در مهر نباشد و شخص داماد از روی اجبار و اکراه ان را قبول کند اون زندگی همیشه تلخ خواهد بود . اميرالمؤمنين فرمود: «لَا تُغَالُوا بِمُهُورِ النِّسَاءِ فَتَكُونَ عَدَاوَةً»(وسائلالشيعة، ج21، ص252)مهریه زنها را سنگین نگیرید که موجب کدورت و دشمنی گرددد. «فَتَكُونَ عَدَاوَةً» مهر زياد کينه ميآورد چون مرد احساس ميکند دوشيدند او را. |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| جلسه آشنایی سوال بپرسیم؟! نپرسیم؟! | علائم ظهور | 8 | 2,890 |
۱۶/بهمن/۹۵ ۰:۵۱ آخرین ارسال: علائم ظهور |
|
| سوال از آقایونی که قصد ازدواج دارن | بهسا | 28 | 11,362 |
۲۴/شهریور/۹۳ ۱۲:۰۶ آخرین ارسال: رکن الهدی |
|
| یه سوال دارم: شغل خواستگار | fish | 22 | 9,137 |
۲۲/تیر/۹۳ ۲۰:۲۹ آخرین ارسال: زینب خانوم |
|
| !!!!!!!!مهریه رو کی داده ،کی گرفته!!!!!!!!!{{گفتگو محور}} | ترنم | 122 | 53,199 |
۳۰/مهر/۹۲ ۰:۳۱ آخرین ارسال: ترنم |
|
| سوال از متاهل ها(انگیزه و هدف درست ازدواج) | boghz | 43 | 27,330 |
۳/بهمن/۹۱ ۱:۱۳ آخرین ارسال: parisan |
|

)