کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: با مساوی شدن دیه زن و مرد در قانون مجازات اسلامی موافق هستید یا مخالف ( لطفا ابتدا پست اول را بخواهید بعد در نظر سنجی شرکت کنید)
موافقم
مخالفم

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 2.8 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
قانون جدید مجازات اسلامی و برابر شدن دیه زن و مرد
۰:۱۲, ۱۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۱ ۱۵:۰۲ توسط ahmad1300.)
شماره ارسال: #1

با سلام به گزارش جناب اقای جواد طهماسبی ( مدیر کل تدوین لوایح قوه قضاییه ) در قانون جدید مجازات اسلامی که در حال تصویبه دیه زن و مرد یکسان شده به این ترتیب که کسی که مثلا یک زن رو به طور غیر عمد بکشه نصف دیه رو میده و نصف دیگه دیه رو دولت میده و اقای طهماسبی هدف از این طرح رو حمایت از حقوق زنان دونستند (البته این رو هم اضافه کنم که قانون هنوز اجرایی نشده)
البته اقای طهماسبی استاد دانشگاه من هستش و اگر هفته دیگه ایشون رو دیدم ازشون اطلاعات تکمیلی رو میگیرم
حالا دوستان به نظر شما این کار خوبه یا بد ؟
به نظر من این کار کاملا غلطه و به نظر من کسی که این حرف رو بزنه نعوذ بالله خودش رو بالاتر از خدا دیده !!!!! چون هدف از این طرح این عنوان شده که از حقوق زن حمایت بشه حالا سوال من از این افراذ اینه که ایا شما دلشوز تر نسبت به حقوق زن ها هستید یا خدا؟؟؟ یعنی نعوذ بالله شما از خدا هم مهربون تر هستید؟؟؟
طبیعتا اگر لازم بود که دیه مساوی باشه خود خدا این کار رو میکرد و کسی که این حرف رو بزنه نعوذ بالله خودش زو بالاتر از خدا دیده
حالا شما دوستان هم نظر بدید که با این طرح موافقید یا نه
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza71 ، دل خسته ، Havbb 110 ، درست پسند ، شیدا ، سرباز سید علی ، مهدی2012

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱:۱۱, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #11

(۱۳/بهمن/۹۱ ۱:۰۴)Reza71 نوشته است:  من اینطور فکر نمیکنم...
شرایط جامعه رو هم باید در نظر گرفت. به دید من شرایط جامعه الان این حکم رو میپذیره و فعلا میشه اجراش کرد.
یعنی شما بیشر از خدا میفهمی شرایط جامعه چه چیزی رو اقتضا میکنه؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته
۱:۱۴, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #12
آواتار
سخن خدا در بعد کلی و زمانی باعث اجرای عدالت میشه که کاملا رعایت بشه... تمام قوانینش.
الان که جامعه ی ما تنها چیزی که نداره همین عمل به سخنهای الهیه... پس قوانین متناسب با هنجارها باید تغییر کنه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فرمیسک ، M912 ، Bahar ، L.H
۱:۱۶, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #13

نقل قول:سخن خدا در بعد کلی و زمانی باعث اجرای عدالت میشه که کاملا رعایت بشه... تمام قوانینش.
الان که جامعه ی ما تنها چیزی که نداره همین عمل به سخنهای الهیه... پس قوانین متناسب با هنجارها باید تغییر کنه.
خب من که گفتم یک قانون الهی مثال بزن که اجرا نمیشه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته
۱:۱۹, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #14
آواتار
من نوشتم کاملا رعایت بشه... یعنی تمام قوانینش مثل دوره ی پیامبر...
خوب وقتی هنجار و طرز فکر مردم تغییر کرده که نمیشه قانون رو مخالف اون طرز فکر نوشت... بالاخره این قانون برای اجرای عدالت بیت این مردمه و وقتی اون قانون رو ناعادلانه بدونن ازش اطاعت نمیکنن.
هنجارها و تفکرات عوض شده قانونم عوض میشه (که هنوز نشده)
۱:۲۳, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #15

نقل قول:من نوشتم کاملا رعایت بشه... یعنی تمام قوانینش مثل دوره ی پیامبر...
خوب وقتی هنجار و طرز فکر مردم تغییر کرده که نمیشه قانون رو مخالف اون طرز فکر نوشت... بالاخره این قانون برای اجرای عدالت بیت این مردمه و وقتی اون قانون رو ناعادلانه بدونن ازش اطاعت نمیکنن.
هنجارها و تفکرات عوض شده قانونم عوض میشه (که هنوز نشده)
به!!!!!!!!! مرد مومن مگه قانون خدا بازیچه مردمه که باعوض شدن طرز فکرشون قانون عوض بشه؟؟؟؟؟؟؟
فکر نمیکنی برعکس داری میگی؟؟؟؟ اگر قانون خدا با طرز فکر مردم متفاوت بود این طرز فکر مردمه که باید عوض بشه نه قانون خدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، در جستجوی سختی ، Reza71 ، خیبر110 ، Bahar
۱:۴۰, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #16
آواتار
سلام
یعنی اگر کشور غریبه بود ، من خیلی اعتراض داشتم به این امر ، اما توی اسلام؟یعنی این قدر ما از آرمان های انقلاب دور شدیم؟توی یک کشور لائیک مثل ترکیه چنین چیزی عجیبه ، چی برسه به کشور ما!
فکر کنم چند وقت دیگه این طوری پیش بره بیان بگن زن نیاز نیست چادر سرش کنه ، ما یک سری مانکن می سازیم جای خانم ها چادر سرشون می کنند ، خانم ها راحت باشند ، گامی هست در جهت احقاق حقوق زنان!
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ahmad1300 ، علی 110 ، Havbb 110 ، در جستجوی سختی ، خیبر110 ، دیدگاه نوین
۲:۰۹, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #17
آواتار
اولاً حلال محمد (صلوات الله علیه ) حلال إلی یوم القیامة
و حرامش هم همین طور!

اگر بنا باشد مخالف محکمات احکام قرآن بیاستیم به بهانه ی تطابق با جامعه که دیگه سنگ روی سنگ بنده نمیشه

شاید یه روز جامعه به این نتیجه رسید که همجنس گرایی هم خوب است!!!!!!! و قانونی بشه مثل انگلیس و ....

تمام بحث ما در مورد احکام دین و رویکرد ما در مواجه شدن با آن در این تاپیک همین مسئله است!!!!

حتی امام زمان هم قابل نقد است (پاسخی به گوینده ی این سخن!)

حتماً مفصل بخونید
خیلی مختصرش رو بخوام اینجا تکرار کنم:

ببینید شما اگر بخواهید بگویی چیزی درست است یا غلط
نیاز به دو مسئله دارید
اول دستگاه منطق درست
دوم اطلاعات ورودی کامل که بر اساس دستگاه منطق بتواند بگوید حکمی حق است یا نا حق
در مسئله اولش که میشود دستگاه منطق هم شما و هم من و هر غیر معصومی مشکلاتی بسیار دارد و دستگاه منطقش درست کار نمیکند
در ادبیات قرآن از آن عقلی که خدا مخاطب قرار میدهد تعبیر لُب می شود
یا اولوالالباب
یا صاحبان عقل و خرد
لُب به عقل خالی از هوا و هوس گویند
میدانید چرا تقوا به انسان بر اساس آیات قرآن فرقان (قوه ی تشخیص حق از باطل را میدهد)
ارتباط تقوا و فرقان چیست؟
تقوا اولین کاری که میکند این است که هوای نفس را کنترل میکند و بعد در سایه ی کنترل هوای نفس است که این عقل میتواند بر اساس منطق درست حکم کند! تازه هنوز بحث اطلاعات را وارد نشدم
من و شما همه گرفتار هوای نفسیم
هیتلر هم که می خواست اعمال و فجایع خود را انجام دهد بر اساس منطقی که خودش فکر میکرد درست است عمل می کرد
تا حالا به این فکر نکردید که چرا این فطرتی که خدا همه را بر اساس آن سرشته می گوید اکثر مردم از این فطرت آگاه نیستند؟
فَأَقِمْ وَجْهَكَ لِلدِّينِ حَنيفاً فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتي‏ فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْها لا تَبْديلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَ لكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ (30)
به يكتاپرستى روى به دين آور. فطرتى است كه خدا همه را بدان فطرت بيافريده است و در آفرينش خدا تغييرى نيست. دين پاك و پايدار اين است. ولى بيشتر مردم نمى‏دانند. (30)
خیلی از مردم آنچه هوای نفسشان می پسندد را مترادف فطرت میدانند!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پس ما عجالتاً دستگاه منطقمان منفک از اثرات هوای نفس نیست که فکر کنیم که منطقمان درست فکر میکند
تا کنون با خود نیاندیشیده اید که چرا پیامبران که قوی ترین استدلال ها را می آوردند و منطقی ترین کلام ها را داشتند و از آن بالاتر معجزات را هم نشان مردم میدادند باز این هم منکر داشتند؟؟
اساساً ایمان خیلی ارتباط مستقیم به استدلال ندارد
ایمان اقرار قلب است که استدلال عقلی میتواند به آن کمک کند
اما به هیچ وجه به تنهایی کافی نیست!!!!!!!!!!
تازه اگر به لطف خدا ، خدا کمکی کرد و منطقمان درست شد تازه گرفتار مسئله ای خواهیم شد که تحت هیچ شرایطی از آن رها نخواهیم بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
و آن نقص در اطلاعات است که دومین عامل مهم بعد از داشتن منطق درست برای تشخیص درست و غلط است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
شما اگر بخواهید مسیر حرکت یک جسم را که نیرویهایی به آن وارد میشود درست پیش بینی کنید نیاز دارید تا اندازه و جهت تمام نیروهای وارد بر جسم را داشته باشید (یعنی کامل بودن اطلاعات و علم) و در مرحله ی بعد در صورتی که به قواعد جمع بردار کاملاً مسلط باشید و آن را درست به کار گیرید (منطق درست) می توانید پیش بینی درستی داشته باشید
حتی اگر تمام نیرو ها را به جز یک نیرو نداشته باشید باز هم پیش بینی شما می تواند 100 درصد غلط باشد به خواطر ندانستن اندازه و جهت همان یک نیروی مجهول
در احکام هم فقط کسی میتواند به درست و غلط بودن آن نظر دهد که تمام عوامل موثر در سعادت دنیوی و اخروی انسان را بداند و او فقط و فقط خداست
ببینیند موسی علیه السلام که هوای نفس نداشت نعوذاً بالله اما در علم، در مقابل حضر نقص داشت
لذا اطلاعاتی که داشت را در دستگاه منطقش می ریخت و بدیهی میدید که افعال و احکامی که خضر صادر می کند غلط و ظالمانه است!
و این نبود مگر به علت جهلی که نسبت به علم خضر داشت!!!!!!!!!!!!!
پس مهمترین کار عقل پیدا کردن حجت خدا است !!!!
بعد از پیدا کردن حجت اگر خود را معبود میداند در احکام وظیفه اش تبعیت است نه چون و چرا!!!!
چرا که اولاً دستگاه منطقش خالی از هوای نفس نیست و ثانیاً هر چه کند گرفتار نقص اطلاعات است
همانطور که ابلیس هم بود!!!!!!!!!!!!!!!!!!! و به حکم خدا معترض شد و وجه مشترک ابلیس و همه ی مترودین درگاه الهی همین رویکرد است!!
عقل باید خودش به حقانیت اصول دین برسد
بعد از آن در فروع و احکام اگر مدعی است که عبد است وظیفه اش به همان دلایلی که در بالا ذکر شد اطاعات کردن است!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
اما نکته ای دیگر
اگر کسی بخواهد در مقابل احکام دین بگوید تا من نفهمم که چرا باید مثلاً نماز صبح را دو رکعت خواند یا چرا باید وضو را اینچنین گرفت آن ها را انجام نمیدهم
این شخص دیگر عبد خدا نیست و گرفتار انانیت و منیت خودش است
اگر حتی بعد از علم به چرایی هم مشغول انجام آنها شد باز تحت ولایت الله نیست بلکه تحت ولایت طاغوت است که این طاغوت میتواند حتی خودش باشد
شما با عقل خود می روید و میگردید دکتر خوب را می یابید
بعد که دیگر پیدا کردید به دستوراتش بی چون و چرا عمل میکنید و نمی گویید من تا جزء جزء چرایی استفاده از اینها را به طور کامل برای من توضیح ندهید و نگویید که هر یک با من چه خواهد کرد این نسخه را استفاده نمی کند
البته بسیار ارزشمند است و از ما هم خواسته شده که تفقه در دین داشته باشیم و دنبال تعمیق اعتقادات و چرایی های دین برویم
اما این غیر از آن است که بگوییم تا من ندانم چرا خدا این حکم را داده عمل نمی کنم
عمل میکنم چون میدانم حکم خداست
اما به دنبال تعمیق اطلاعات و چرایی آنها هم می روم
به این میگویند بندگی

پس در مورد احکام صریح و محکم خدا اگر بخواهیم با این رویکرد که الان جواب نمیده پیش بریم
دیگه چیزی از دین باقی نمیمونه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اینکه در ظلمات آخرالزمان

همه چیز قاطی شده و جهل مرکب انسان باعث شده گرفتار جاهلیت مدرن بشیم و نقش ها و وظایف مردان و زنان جابه جا بشه و ........

اینها توجیهی برای این نیست که ما احکام خدا رو عوض کنیم تا با باقی جهالت ما هماهنگی پیدا کنه!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

استدعا دارم به طور کامل این تاپیک رو بخوانید یکبار:

حتی امام زمان هم قابل نقد است (پاسخی به گوینده ی این سخن!)

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، درست پسند ، R3Z4 ، در جستجوی سختی ، Reza71 ، mahdy30na ، Bahar
۲:۴۳, ۱۳/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #18
آواتار
ببینید مقایسه زن امروزی با زن صدر اسلام خیلی دیگه سخت شده.
الان کدوم یک از مصداق های زن امروز به یک زن واقعی نزدیک هست؟
در ضمن الان در بیشتر خانوار ها بخاطر شرایط اقتصادی زن هم نان آور خانه هست. ( چرا زنان شاغل داریم در جامعه اسلامی در حالی که پیامبر میفرماید بهترین شغل برای زنان تربیت فرزندان و خانه داری هست)
۵:۰۱, ۱۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۱ ۵:۰۲ توسط یاســین.)
شماره ارسال: #19
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
زمانی این مسئله خلاف اسلامه که دیه دهنده مجبور شه کامل بده در حالیکه اینجا قراره مابقی رو دولت بده، در ضمن وقتی ما اینجوری حرف میزنیم یعنی از مجتهدای مملکت بیشتر میفهمیم!!!
البته این نظر شخصیه منه: بهتر بود دولت این پول رو به حالتی اختصاص میداد که مثلا زنی رو از یه خانواده کشتن، خانواده طرف باید نصف دیه قاتل رو بده تا بتونه قصاص کنه، اصل حکم خوبه چون خانواده قاتل گناهی ندارن و نون اورشون که کشته میشه باید یه پولی بهش تعلق بگیره اما خانواده دختر چه گناهی دارن که هم باید کلی میلیون پول بدن هم عزیزشون رو از دست دادن، به نظرم بهتر بود این پول رو دولت میداد
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sadegh-a ، Bahar
۵:۴۵, ۱۳/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۱ ۱۱:۵۱ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #20

(۱۳/بهمن/۹۱ ۰:۱۲)ahmad1300 نوشته است:  نصف دیه رو میده و نصف دیگه دیه رو دولت میده
اینکه گفتن شخص خاطی نصفش رو بده، یعنی خودشون هم اعتراف کرده‌اند که این درسته، نه دیه کامل.
بعد هم، چقدر باحال از کیسه‌ی خلیفه بذل و بخشش کرده‌اند: نصف دیه رو شخص خاطی میده، نصف دیگه رو بقیه‌ی هموطنان!

حتی بیمه هم نباید دیه رو پرداخت کنه. دیده‌ام کسانی رو که میگن اگر یک نفر رو زیر گرفتی دعا کن بمیره، و گرنه خرج دوا دکترش میفته گردنت. البته بیمه کلاً اشتباهه. بجای اینکه خسارت رو با کمک یک جمع جبران کنه، اونقدر میگیره که یه وقت نشه که نتونه جبران کنه. بیمه بحای اینکه تلاش کنه حوادث رو کمتر کنه و از کمتر شدن حوادث سود ببره، نرخ حوادث سال آینده رو حدس میزنه تا در این دنیای پرحادثه از نوشتن بیمه‌نامه‌های بیشتر و پرداختهای کمتر سود ببره.

شاید بهتر باشه بحای این طرح، یه سیستم درست کنند که افراد وامدار فقیر رو معرفی کنه(طوری که هویتشون شناخته نشه) تا مردم به اندازه نیاز بهشون کمک کنند. اینطوری ملت ثواب می‌برند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، Bahar
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:

[-]