کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 4.71 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
این است سبک زندگی...(بسیار مهم و کاربردی)
۲۰:۲۳, ۱۸/بهمن/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/مهر/۹۲ ۱۱:۳۲ توسط مجید املشی.)
شماره ارسال: #1
آواتار

[تصویر: Besmellah3.png]

[تصویر: Sabke_Zendegi_Eslami.gif]

این تاپیک در ادامه ی مبحث لزوم داشتن سبکی برای زندگی می باشد.
در مبحث قبلی به این نتیجه رسیدیم که برای زیستن نیاز به سبکی برای زیستن هم داریم و قله ای را که انسان از دید اسلامی باید به عنوان هدف و چشم انداز مدنظر داشته باشد همانا مقام عبد شدن است و لزوما باید سبکی برای نزدیک شدن به این مقام برگزینیم.
اگر هم وقت کافی برای پیگیری همه ی مبحث قبلی ندارید می توانید جمع بندی آنرا در این ارسال مشاهده نمایید:

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...#pid176187

[تصویر: Sabke_Zendegi.jpg]

برای دقیق شدن میخوام خودمونی و خیلی مصداقی بگم آقا اصلا میدونی چیه؟؟ میدونی چجوری باید زندگی کنی؟؟ راه و روش چیه؟؟ چه جوری حرف بزنی ؟؟ چه جوری لباس بپوشی ؟؟ خونت باید چه جوری باشه ؟ رفتارت باید چجوری باشه با خانواده با دوستان و..؟؟ چه جوری باید فکر کنی؟؟ چه جوری باید تصمیم بگیری ؟؟ و همه این چجوری ها که ریز به ریز تو زندگی همه ما هست.

[تصویر: Tavajjoh.gif]
نکته بسیار بسیار مهم اینه که حالا هر چقدر برویم جلوتر نکات بسیار کاربردی می شوند و می توان آن ها را در زندگی روزمره خیلی راحت عملی کرد. در مورد هر بندی سعی کنیم آن را عملی کنیم.

منتظر نظرات خوب شما دوستان عزیز هستیم.[تصویر: happy.png][تصویر: heart.png]

امضای مجید املشی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، Hadith ، Agha sayyed ، mohamad ، وحید110 ، عبدالرحیم ، Fatemeee ، حسن.س. ، Havbb 110 ، درست پسند ، من انقلابی ام ، ضحی ، fazel ، شیدا ، شیدا ، قلب ، mahdy30na ، mohammad reza ، aboutorab ، مفقود الاثر ، 135 ، شهـاب ، بیداری اندیشه ، Farzaneh ، shafagh_mah ، Reza71 ، yektasepas ، بیداری12 ، حوریه سادات ، nafas ، ya zahra 110 ، farzad313 ، ويانا مبين نژاد ، KABOOTAREHARAM ، seyed ahmad ، *مهاجر* ، omidman ، شهرام ، ترنم ، saloomeh ، ztb ، ساجد ، ANTI satan ، MohammadSadra ، احیاء ، منادی حق ، انتخاب ، فاطمه خانم ، علمدار133 ، vahrakan ، fiftynine ، MESSENGER ، *ریحانه* ، MohammadMeraj ، اولولالباب ، Tolou ، nasimesaba ، soheyl68 ، Bahar ، مهدی2012 ، m.hossein ، یاســین ، mhklord ، رضوانه ، مکیال ، medad.sefid ، ترنم بهاری ، sagheb ، سیمرغ ، soshiant ، mahramaneh ، azade ، danialdd ، آیات ، help me ، راسخون ، مجنون العباس ، danabash ، صهبا ، zahra11 ، السا ، fafa* ، سدرة المنتهی ، حسن عزتي ، warior ، بچه های گمنام ، علی املشی ، نورالسادات

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۲۱, ۳۰/بهمن/۹۱
شماره ارسال: #31
آواتار
سلام

فکر کنم این کلام مولا علی(علیه السلام) کاملا اهمیت علم و دانش رو نشون بده
حکمت 205 :
گنجايش نا محدود ظرف علم
وَ قَالَ [عليه السلام] كُلُّ وِعَاءٍ يَضِيقُ بِمَا جُعِلَ فِيهِ إِلَّا وِعَاءَ الْعِلْمِ فَإِنَّهُ يَتَّسِعُ بِهِ .
و درود خدا بر او ، فرمود : هر ظرفى با ريختن چيزى در آن پر مى شود جز ظرف دانش كه هر چه در آن جاى دهى ، وسعتش بيشتر مى شود.

ما معمولا خیلی نگران جسم مادیمون هستیم که فانیه. نگران این هستیم چی بخوریم ، کم بخوریم، زیاد بخوریم، چی نخوریم. چی بپوشیم زیبا تر به نظر بیام و ....
اما چیزی که کمترین اهمیت رو نزد ما داره روحمونه. به زیباشدنش اهمیت نمیدیم، غذای روح ما علم و دانشه ولی اونطور که باید دغدغه مون نیست. انگار نه انگار که ابد در پیش داریم. اگه بتونیم دانشمون رو تو این دنیا که محلی برای آدم شدنه وسعت بدیم مطمئنا بهره ی بسیاری از فیوضات الهی هم در اینجا، هم در اونجا خواهیم برد.
یه تعبیر جالب شنیده بودم در مورد مرگ اینکه نذارید از این دنیا سقط شده و ناقص به اون دنیا کوچ کنید وقتی سعه ی وجودی پیدا نکنیم اگه لطف الهی هم شامل حالمونم بشه و بخوان فیضی افاضه کنن، چون قابلیت گرفتنشو در خودمون ایجاد نکردیم، از گرفتنش هم محروم میشیم.

امضای شیدا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: aboutorab ، Reza71 ، مفقود الاثر ، مجید املشی ، سید ابراهیم ، ترنم ، درست پسند ، من انقلابی ام ، Farzaneh ، Tolou ، ضحی ، danabash
۱۴:۳۳, ۱/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱/اسفند/۹۱ ۱۶:۳۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #32
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

یادگیری علوم مورد نیاز

توجه جامعه اسلامی به علوم مورد نیاز و فراگیری آنها، از ضرورت ها و موجب حفظ عزت و قدرت مسلمانان است. امیر المومنین علیه السلام می فرمایند: علم و دانش قدرت است، هرکس به آن دست یابد، غلبه می یابد و هرکس به آن دست نیابد زیر سلطه قرار می گیرد.

یک روایت بسیار بسیار جالب: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم در حالی وارد مسجد شدند که در آن دو مجلس برقرار بود: یکی مجلس درس معارف دینی و دیگری مجلس دعا. آن حضرت فرمودند: هر دو مجلس فرجامی نیک دارند،.... ولی این مجلس دین آموزان برتری دارد، من برای تعلیم فرستاده شده ام. سپس در کنار آن گروه نشستند.

یک روایت بسیار جالب دیگر: امام کاظم علیه السلام می فرمایند: رسول خدا وارد مسجد شد و دید گروهی گرد مردی را گرفته اند. پرسیدند: او کیست؟ گفتند: علامه ای است که در رشته های نسب های عرب و تاریخ ایام جاهلیت و شعر آن زمان استاد است. حضرت فرمودند: این دانشی است که هر کس آن را نداند برای او زیانی ندارد و هرکس آن را بداند برای اوسودی ندارد.
کنایه از اینکه مسلمانان و جامعه اسلامی باید برای فراگیری دانش ، اولویت بندی کند و به دانشی بپردازد که برای دنیا و آخرت او سودمند باشد.

امیرالمومنین علیه السلام می فرمایند: بهترین آموختنی ها برای جوانان و نوجوانان چیزهایی است که در بزرگسالی(یعنی آینده) به آن نیازمند می شوند. و در جایی می فرمایند دانش بسیار وسیع تر و افزون تر از آن است که شخص بتواند همه آن را گرد آوری کند، پس از هر دانشی بهترین آنها را فراگیرید.

پ. ن: خب طبق روایات فوق در می یابیم که برخی از علوم حتما از اهمیت بالاتری نسبت به باقی برخوردارند و انسانی که میخواهد در جامعه خویش هم پیشرفت کند و هم بتواند فرد موثر تر ی گردد در این انتخاب رشته بسیار بسیار باید دقت کند...

در این جا می توان روی این بحث کرد که به نظر شما چه نوع علومی در این عرصه می تواند راه گشا باشد.... بعد از بیانات شما یه جمع بندی هم میکنیم و میپردازیم به بحث بعدی.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شیدا ، ترنم ، Farzaneh ، مفقود الاثر ، Havbb 110 ، Reza71 ، fazel ، درست پسند ، *مهاجر* ، مجید املشی ، من انقلابی ام ، ويانا مبين نژاد ، ztb ، Tolou ، ضحی ، danabash
۲۰:۲۱, ۱/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اسفند/۹۱ ۲۱:۱۰ توسط *مهاجر*.)
شماره ارسال: #33

" بسم الله الرحمن الرحیم"

دوستان به عقیده من اگر هدفمون تو زندگی مشخص باشه خیلی راحت می تونیم تشخیص بدیم
که چه علمی مورد نیازمونه و به هدف نزدیکترمون میکنه!
توی تاپیک قبلی به این نتیجه رسیدیم که:

[b]
نقل قول:به عبارت دیگر سبک زندگی ما و رفتار های ما ابزاری برای رسیدن به مقام عبد شدن است.
[/b]

بس راه روشنه اولین قدم آموزش علوم دینی هست
البته طبق روایات:

امام رضا علیه السلام می فرماید: خدا رحمت کند بنده ای را که امر ما را زنده بدارد.
راوی پرسید: چگونه امر شما را زنده کند؟ آن حضرت فرمود: علوم ما را فرا گیرد و
به مردم بیاموزد، چرا که مردم اگر زیبایی های کلام ما را بدانند از ما پیروی می کنند.

در کلامی زیبایی دیگرامام حسن عسکری سلام الله علیه به نقل از پیامبر اکرم صلی الله علیه می فرماید:
هر کس از پیروان ما به علوم ما دانا باشد و جاهلی را هدایت و ارشاد کند و شریعت
ما را به او بیاموزد، در بهشت همراه ما خواهد بود.

حالا می تونیم به این بپردازیم که علوم دینی ما شامل چه آموزه هایی هستن؟؟؟
بهتره از مهم ترینها شروع کنیم....
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، شیدا ، مجید املشی ، سید ابراهیم ، من انقلابی ام ، ويانا مبين نژاد ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou ، ضحی ، danabash
۲۱:۰۶, ۵/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۶/اسفند/۹۱ ۰:۲۶ توسط *مهاجر*.)
شماره ارسال: #34

"بسم الله الرحمن الرحیم"

نقل قول:حالا می تونیم به این بپردازیم که علوم دینی ما شامل چه آموزه هایی هستن؟؟؟
بهتره از مهم ترینها شروع کنیم....

1- آموزش عقاید:
رسول خدا
"صلی الله علیه واله و سلم" می فرمایند:
نخستین کلمه ای که به زبان کودکانتان می آورید کلمه ی لا اله الا الله [: توحید[ باشد.
همیشه خاطرم هست که پدر و مادرها دنبال این هستن ببینند اولین کلمه ای که کودکشون
میگه کدوم یکیه: مامان یا بابا؟؟!! نه چیز دیگه ای...
شما چطور دوست عزیز؟!!

2- آموزش قرآن:
امام باقر
"سلام الله علیه" می فرماید:
امیرالمؤمنین
"سلام الله علیه" به فرزندش فرمان می داد تا قرآن بخوانند.
هر چی به اطرافم نگاه میکنم مادرهایی رو می بینم که بچه شون رو با موسیقی "ترانه" خواب میکنن
و میگن تنها چیزی که آرومش میکنه و راحت میخوابه همینه!!!
هر چیم که قد میکشن دنبال اینن آموزشگاه زبان انگلیسی یا همون زبان کده خودمون ثبت نامش کنن
تا مبادا از هم سن و سالاش جا بمونه! بعدشم کلاس آی سی دی ال، باشگاه و ...
دیگه وقتی واسه آموزش قرآن پیدا نمیشه!!
منکر ملزم بودن اون آموزشا نمیشم اما کاش آموزش قرآن هم یه جایی تو زندگیمون داشت!!!
آخه دردم رو به کی بگم که هیچ وقت تو مدارس ما مربی مختص قرآن نیست،
مدیر مدرسه: خوب خانم ادبیات ورزش و هنرواسه پر شدن ساعات کلاسی تون
درس قرآن کلاسای اول و دوم و سوم با شما...

و چه زیبا فرمود رسول خدا
"صلی الله علیه و اله وسلم":
حق دختر بر پدر است که سوره ی نور را به او بیاموزد...
اما توی جامعه مون من پدرهایی رو میشناسم که دخترش پیرو دینه اما باباش شاکیه
و ازش میخواد رها کنه خدا و دستوراتش رو، و چقدر سخت است در چنین شرایطی حفظ ایمان!!!!

3- آموزش حدیث:

امام باقر
" سلام الله علیه" می فرماید:
در یاد گیری [علوم دینی] بر یکدیگر پیشی بگیرید؛ به خدا سوگند! هر آینه یک حدیث که در حلال و حرام از
شخص راستگویی فرا گیرید از دنیا و طلا و نقره آن بهتر است و این همان سخن خداست که فرمود: آنچه
را رسول خدا به شما دستور می دهد بجا آورید و از آنچه شما را باز داشت دست بردارید.
شنیدید میگن شاهد هم از غیب رسید! اینم شاهد و دلیل ایجاد این تاپیک
لازم شد یه تشکر ویژه از آقای املشی کنیم...
توجه کردی بیشترین اطلاع رسانی و بروزترینش بین جوونای ما تو چیه؟؟؟
بازیگران سینما و هالیود- خوانندگان- شبکه های ماهواره- آمار دوستیای جنس مخالف-
فیس بوک و.. و... و...
دلم گرفت...

4- آموزش فقه و واجبات:

رسول خدا
"صلی الله علیه واله وسلم" درباره احکام ارث می فرماید:
مسائل ارث را فرا گیرید و آن را به مردم بیاموزید، چرا که من از دنیا خواهم رفت...
و فتنه ها تا جایی آشکار می شود که دو نفری در موضوع ارث اختلاف دارند کسی را نمی یابند
که در میانشان فصل خصومت کند.
چقدر آگاه بود پیغمبرمان که چنین موضوعی را مدبرانه پیش بینی کرد
همه ی ما به عینه شاهد ضایع شدن حق ها در ارث و میراث بو ده ایم و هیچ کس حل معما نکرده!!!

همان گرامی فرموده اند:
مسایل ارث را بیاموزید و آنها را به مردم یاد دهید، زیرا آموزش آن نیمی از دانش است و
[اگر پیگیری نشود] فراموش می گردد و آن نخستین چیزی است که [تلاش می شود] از امتم جدا شود.
این جملات چقدر به گوشت آشناست؟؟
برو بابا تو هم با این حرفات اسلام همیشه به ضرر من بوده اون از دایی (یا عموی) مذهبیم
که همه ی ارث رو بالا کشید و یه ریالم به ما نداد.. اسلامتون بدرد خودتون میخوره؛
هیچ نفعی واسه ما نداشته!!
اینها نشون از چیه؟؟ اینکه حدیث فوق در زندگیمان هیچ نقشی ندارد...

این یکیم گوش کن:
مردی به امیرالمؤمنین
"سلام الله علیه" عرض کرد: میخواهم تجارت کنم.
آن حضرت فرمود آیا دانش دین (فقه) آموخته ای؟ عرض کرد: بعد می آموزم.
وای بر تو! نخست فقه بیاموز، آن گاه تجارت کن، زیرا کسی که خرید و فروش کند ولی از
[مسائل] حلال و حرام نپرسد در گرداب ربا می افتد.
این سخن چقدر حکیمانه است و آشکارا می بینی که چگونه رخنه کرده در وجود ما مسلمانان
و عین خیالمان هم نیست ...

و حسن ختام آموزش فقه و واجبات رو کلام امام صادق
"سلام الله علیه" قرار میدیم:
مسلمانان را جز سه چیز اصلاح نکند: دین شناسی، شکیبایی در گرفتاریها و برنامه ریزی نیکو در زندگی.

5- آموزش حرفه و صنعت:

این حدیث قابل توجه اونایی که فقط در پی پول هستن.
امیرالمؤمنین
اشتغال به حرفه ای همراه با عزت نفس از ثروت همراه با ناپاکی بهتر است.

قابل توجه اون دسته ای که دین رو تو عبادت خلاصه کردن،
و ایضاً کسایی که هر کاری رو در شأن خودشون نمی بینن:
روایات فراوانی فضیلت حرفه هایی مانند دامداری، کشاورزی، باغداری، کشتیرانی، صید ماهی،
شیلات و نیز سحرگاهان به دنبال کار رفتن را بیان می کنند و قهراً آموزش مربوط به آنها نیز
مورد تأکید است.

6- آموزش شعر دینی:

مگه اسلام به شعرم اهمیت میده!! نمی دونستم... با هم بخونیم ببینیم درسته یا نه؟
اسلام به آموزش هنر متعهد و بهره مندی از زیبایی های هنر در مسیر توحید و معارف دین توصیه کرده
و امامان و اهل بیت "سلام الله علیه" به آموزش اشعاری با مضامین دینی و اعتقادی سفارش کرده اند.

امام صادق
امیرالمؤمنین "سلام الله علیه" خوش داشت که شعر ابو طالب "سلام الله علیه"
روایت و تدوین شود و می فرمود: آن را فرا گیرید و به فرزندانتان بیاموزید، چرا که او [ابو طالب]
بر دین خدا بود و در آن دانش بسیاری داشت.

هم چنین در جای دیگر فرموده اند: ای شیعیان! به فرزندانتان شعر عبدی را بیاموزید،

چرا که او بر دین خداست.
چه زیبا بهمون خط داد که چه شاعری را انتخاب کنیم!! نه تنها این دو عزیز که اسمشون ذکر شد
بلکه توی هر زمانی خط مشی انتخاب شاعر مسلمون کسی است که بر دین خدا باشد.
راستی اگه دوستان اطلاعاتی در مورد شعر این شاعر معرفی شده داشتن ما رو بی خبر نذارن
مشتاق شدم بخونمشون... یادتون نره.

7- آموزش مهارت:

رسول خدا
"صلی الله علیه واله وسلم" می فرماید:
به فرزندانتان تیراندازی بیاموزید. و در حدیثی دیگر می فرماید به فرزندانتان شنا بیاموزید.

اینم آخرین آموزش بود. کجا میخوای بری؟؟ تازه دوست پایه پیدا کردیم که توی زندگیمون پیاده
کنیم اصول اسلامی را؛ تا به آرمانهایمان در عرصه ظهور شکل بدیم
آخه پست های این مملکت رو فردا پس فردا آقا میخواد به امثال شما بده پس ناامیدش نکن!!
من که میدونم میخوای برگردی دوباره پست و بخونی تا قدم به قدم پیش بریم با هم....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: من انقلابی ام ، meshkat ، شیدا ، مجید املشی ، سید ابراهیم ، حسن عزتي ، MAHDI59 ، وحید110 ، احیاء ، mohamad ، ويانا مبين نژاد ، فاطمه خانم ، ANTI satan ، بیداری اندیشه ، ztb ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou
۱۹:۲۱, ۱۶/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۱ ۸:۰۲ توسط *مهاجر*.)
شماره ارسال: #35

"بسم الله الرحمن الرحیم"

انسان جز محصول کوشش خویش مالک چیزی نیست. (سوره نجم. 39)
در بسیاری از روایات از کار و تلاش برای روزی حلال به عبادت برتر تعبیر شده است.
امیرالمؤمنین
سلام الله علیه آن را از سحرخیزی در راه خدا کمتر ندانسته.
و امام رضا
سلام الله علیه نیز اجرش را بیشتر از جهاد در راه خدا دانسته است.
و در حدیثی قدسی نه دهم عبادت معرفی شده است.

بنابراین بر آنیم که در مورد اهمیت کار و تلاش با هم گپ و گفتی داشته باشیم:

[b]1- کارگری سیره انبیاء و امامان.

وقتی لفظ کارگری به گوشم میخوره میگم بابا شمام دلت خوشه ها همین جوری واسه خودت
یه چیزی میگیا، یه عمر درس خوندم خیر سرم مدرک گرفتم حالا برم کارگری؟!! محاله... ور دل بابام
میمونم و ازش پول تو جیبی میگیرم وقتمم میزارم پای نت و تلوزیون و ... هر وقت کاری که در
شأنم بود پیدا شد اونوقت سرم رو بالا میگیرم و میرم سر کار، خوب این حرف دل اکثراًمونه
ضرر نداره یه سر بریم ببینیم ائمه واسه مشکل ما چه راه حلی دادن؟؟
فکر می کنید اونا هم نظر ما رو دارن؟؟!!...

خدا در قرآن درباره حضرت داوود می فرماید:
و به او فن زره سازی را که به سود شماست آموختیم، تا شما در جنگ هایتان از آسیب های سخت
سلاح ها حفظ کند، پس آیا شما سپاس گذار نعمت های ما خواهید بود؟

پیامبر
[/b]صلی الله علیه واله فرمود:
هیچ کس غذایی بهتر از غذای فراهم آمده از کار خویش نخورد و داوود پیامبر از دسترنج خویش می خورد.
شعار ما چیه: مفت باشه کوفت باشه!

امیرالمؤمنان
سلام الله علیه می فرماید:
خدای عزوجل به داوود سلام الله علیه وحی فرمود که تو بنده خوبی هستی به شرط آنکه از
بیت المال ارتزاق نکنی و با دستان خویش کار کنی. داوود سلام الله علیه چهل روز گریست؛
آن گاه خداوند به آهن وحی فرمود که برای بنده ام داوود نرم شو و داوود سلام الله علیه هر
روز زرهی می ساخت و آن را به هزار درهم می فروخت و از بیت المال بی نیاز شد.

شخصی به امام صادق
سلام الله علیه عرض کرد: من نمی توانم با دستم کار کنم و راه تجارت را نیز
به خوبی نمی دانم و اکنون محروم و محتاج هستم آن حضرت فرمو کارگری کن و بر سر خود بار
ببر تا از مردم بی نیاز شوی.
خودمونیما ائمه خودشون این کارها رو کردن که به اون بدبخت اینو گفتن؟؟!!!!

بله رفیق رسول خدا صلی الله علیه واله هم سنگی بر شانه خود حمل کرد و در یکی از دیوارهای
باغ خود به کار برد که آن سنگ هنوز هم در آنجا هست.

اینم یه نمونه دیگش:
امام صادق
سلام الله علیه می فرمود: امیرالمؤمنان سلام الله علیه هیزم جمع میکرد و آب از چاه می کشید

و شخم میزد و از دسترنج خود هزار برده آزاد می کرد و به جارو کردن خانه می پرداخت و فاطمه
سلام الله علیها نیز با دستانش گندم آرد می کرد و آن را خمیر میکرد و نان می پخت.
توجه کردی درآمد تو نسل امروز کفاف خرجمون رو نمیده!!!
چه جوری بوده امام علی با جمع کردن هیزم به غیر از خرج و مخارج کلی پولم اضاف میاورده برده
آزاد میکرده اونم نه یکی هزاااااااااااارتا!! قضیه چیه؟
اینه که الان مصرف ما بالاتر از درآمدمون هست. کلی مصرف های الکی و بیهوده داریم که مبادا از
همسایه یا همکارمون جا بمونیم... پامون هم گذاشتیم رو دنده آخر...

راوی می گوید: وقتی امیرالمؤمنین از جهاد فارغ میشد به آموزش مردم و داوری میان آنان می پرداخت
و هرگاه از آن نیز فارغ میشد در باغ خویش مشغول به کار میشد و با این وصف به ذکر خدای جل جلاله
اشتغال داشت.
ما که همش دنبال اینیم یه وقت اضاف بیاریم با دوستامون بریم بیرون خوش گذرونی یا پای
تلفن فک بزنیم ،تلوزیون، نت و در غیر این صورت خواب ناز رو به هیچی ترجیح نمیدیم...
بعد از کلاس درسم اگه یکی ازمون کمک بخواد میگیم حالا وقت زیاده باشه واسه بعد.
تازشم اگه فوت و فن کاریم بلد باشیم همش مواظبیم مبادا دیگری یاد بگیره!!
و خلاصه تو دنیای ما هیچی خواب نمیشه!!! که اونم فقط از غفلتمونه....

حسین بن علی بن أبی حمزه از پدرش نقل می کند که گفت: امام موسی کاظم را دیدم در زمین خودش کار
میکرد و پاهای او غرق عرق شده بود. گفتم: فدایت شوم! کارگران کجایند؟ فرمود: ای علی! کسانی با
دست خود در زمین خود کار کردند که از من و پدرم برتر بودند. گفتم: کدام کسان؟ فرمود: رسول خدا
صلی الله علیه واله وسلم امیرمؤمنان سلام الله علیه و همه پدرانم با دست خود کار میکردند و این سیره انبیاء و رسولان و صالحان است.

هر چی که نگاه میکنم می بینم سیره شیطان تو زندگیمون رخنه کرده...
آخه خدا به داد اون روزی برسه که به یه پست و مقامی برسیم اون وقته که انجام دادن خیلی از کارها
رو واسه خودمون افت می دونیم....

ابوعمره شیبانی گوید: امام صادق سلام الله علیه را دیدم بیلی در دست و پوششی درشت در تن داشت و در

باغ خود کار می کرد و عرق از بدنش فرو می ریخت. عرض کردم فدایت شوم! بیل را به من دهید تا به
جای شما کار کنم. فرمود: من چنان دوست دارم که شخص، در گرمای آزار دهنده آفتاب، برای تأمین
نیازهای زندگی خود رنج بکشد.
ما آدما همش دنبال راحتی هستیم. و اینکه کار خودمن رو بندازیم رو دوش دیگران هزار و یکیم بهونه
واسه از زیر کار فرار کردن میاریم...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، من انقلابی ام ، مجید املشی ، ztb ، بیداری اندیشه ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou
۸:۰۰, ۱۷/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/اسفند/۹۱ ۸:۰۱ توسط *مهاجر*.)
شماره ارسال: #36

"بسم الله الرحمن الرحیم"

2- پرهیز از تنبلی و کم همتی

امیرمؤمنان سلام الله علیه می فرماید: اگر کار سخت و توانفرساست، بیکاری دایمی هم فساد آور است.
جای دوری نمیخواد بری همین گوشی مبایلت روزی چندتا مزاحم داری؟؟!!! تا آخرش رو خودت بخون....

امام باقر سلام الله علیه می فرماید:
از دو خصلت تنبلی و بی حوصلگی (بیقراری) بپرهیز که این دو مانع بهره گیری تو از دنیا و آخرت می شوند.
اما واسه ما آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است!

نیز می فرماید: سست نباش تا آن که تو را می شناسد تحقیرت نکند...
منو بگو خیال میکرد از زیر کار فرار کردن زرنگیه و تو این کار رتبه اول بودم همیشه!

و می فرماید: سربار مردم نباشید.
و باز می فرماید: منفورترین مردم نزد خدا کسی است که شب خواب و روز بیکار باشد.
یه که هلاجی اش تو ذهنم سخته...!!!! چه برسه به قبولش!!!
آخه من جز این برنامه ای ندارم....
یادمون باشه... منفورترین نزد خدا...

امام کاظم سلام الله علیه هم می فرماید:
خدا بنده پرخواب بیکار را دشمن میدارد.
بابا قبلش که شدیم منفورترین... حالام که میگی دشمن خداییم!!!
پس بگو چرا هر چی صداش میزنم، صدام از ملک وجودی خودم بالاتر نمیره!!!....

ابن عباس می گوید رسول خدا صلی الله علیه واله هرگاه کسی را میدید که از او خوشش می آمد می پرسید:
آیا حرفه ای دارد؟ اگر می گفتند: نه، می فرمود: از چشمم افتاد. پرسیدند: چرا ای رسول خدا؟فرمود: چون
هرگاه مؤمن دارای حرفه ای نباشد به ناچار از دینش برای تأمین زندگیش بهره می برد. [دین فروشی می کند]

پس بگو... همیشه با خودم میگفتم چطوری جوونای ما به راحتی و مثه آب خوردن....
نمونه اش جریان فتنه!
خدایا به همه ی ما شغل خوب و سحرخیزی عنایت بفرما.
تا در زمره ی: دشمنان، منفورترین آدمان و دین فروشان توبه حساب نیاییم...
آمین یا رب العالمین....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، ztb ، من انقلابی ام ، سید ابراهیم ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou
۱۶:۱۳, ۱۷/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #37

"بسم الله الرحمن الرحیم"

3- سحر خیزی و کار
رسول خدا صلی الله علیه و اله می فرماید: سحرخیزی مبارک است و همه نعمت ها به ویژه روزی را می افزاید.
ما صبح که وقت تقسیم روزی هست خوابیم و در کل روز دنبال روزق و روزی ام! شدیم پت ومت[تصویر: blush.png]

هم چنین آن حضرت می فرمایند: صبحگاهان در پی نیازمندی هایتان بروید چرا که آسان بدست می آید.
چه خبرته سر صبحی سر آوردی.. تو خواب نداری.. فکر آسایش بقیه باش...
چقدر این حرفا به گوشت آشناست؟؟!!

امیر مؤمنان سلام الله علیه می فرماید: صبح زود در پی روزی رفتن، روزی را افزون می کند.
اصلاً توجه کردی وقتی صبح زود بیدار میشی تا آخر روز چقدر انرژیت زیاده و سرحالتری...

هم چنین می فرمایند: هیچ سحرخیزی در راه خدا برتر از سحرخیزی برای تأمین معاش فرزندان و خانواده نیست.

امام صادق سلام الله علیه می فرماید: جدیت و تلاش کنید! هرگاه نماز صبح گذاردید و
بازگشتید صبحگاهان در پی روزی روید و کسب حلال کنید، چرا که خدای عزوجل روزیتان دهد و یاریتان رساند.
چه چیز بهتر از اینکه خدا ضامن روزیت بشه! من جای تو بودم خواب صبح و به خودم حروم می کردم!

هم چنین می فرماید: امام سجاد هنگام صبح در پی روزی بیرون میرفت. پرسیدند: کجا میروی ای فرزند
رسول خدا؟ فرمود: برای پذیرش صدقه برای خانواده ام. پرسیدند: آیا برای خانواده ات صدقه می پذیری؟
فرمود: هر که کسب حلال کند صدقه عایله خود را از خدا می پذیرد و به آنان میرساند.
و چقدر زیبا می شود که ما هم به آن عزیزان اقتدا کنیم...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، یار کوچک ، ztb ، من انقلابی ام ، سید ابراهیم ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou
۱۸:۱۲, ۱۸/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #38

"بسم الله الرحمن الرحیم"

4- مدیریت در کار

امام صادق
علیه السلام میفرماید:
مسلمان را جز سه چیز اصلاح نکند: دین شناسی، شکیبایی در گرفتاری و مدیریت نیکو در زندگی.

نیز می فرمایند: باید میزان تلاش تو برای معاش بیشتر از ضایع کنندگان وقت
[b]و کمتر از تلاش آزمندی باشد،که به دنیایش دلخوش و مطمئن است.

پس تلاش خود را در مسیر شخص با انصاف و عفیف قرار ده تا برتر از افراد سست و ناتوان باشی
و آنچه را که شایسته مؤمن است به دست آوری [در عین حال به لطف خدا امیدوار باش] زیرا کسانی که مالی به
آنها داده شود ولی سپاس نگذارند [در حقیقت] مالی ندارند.

خدایا این توفیق را به همه ما عطا کن تا افرادی کوشا و فعال و سحرخیز باشیم
تا در زمره دشمنان و منفورترین کسان در نزدت قرار نگیریم.
آمین یا رب العالمین...
«اللهم صل علی محمد وال محمو وعجل فرجهم»

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، من انقلابی ام ، سید ابراهیم ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou
۷:۰۶, ۱۹/اسفند/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اسفند/۹۱ ۱۳:۰۳ توسط *مهاجر*.)
شماره ارسال: #39

"بسم الله الرحمن الرحیم"

بد نیست در این میان از
آداب تعلیم و تربیت هم اندوخته ای کسب کنیم:
البته پوزش می طلبم از دوستان خودم جای این مبحث قبل از اهمیت کار و تلاش بود...

براستی مگر یاد گرفتن هم آدابی دارد؟!
می شود هر علمی را در هر زمان کسب کرد؟!
هر کسی شایستگی معلمی و استادی ما را دارد؟!
اصلاً برای چه باید دنبال علم و تعلیم و تربیت رفت؟! به چه انگیزه ای؟

اگر اینها سؤالات شما هم است بهتر است کمی وقتتان را با ما باشید!

آموختن از شایستگان

رسول خدا
صلی الله علیه واله می فرماید: دانش آموزی بر هر مسلمانی واجب است.

پس دانش را از جایگاه آن و اهلش بخواهید.
تبریکات ویژه به دوست خودم... احسنت تا اینجا به یه واجب عمل کردی.
حالا اهلش رو از کجا پیدا کنم؟! عجله نکن به اونم میرسیم...

رسول خدا
صلی الله علیه واله
می فرماید: یکی از وصیت های ذوالقرنین این است:
علم را از کسی که از دانش خود بهره نبرده است یاد مگیر، زیرا کسی که علمش برای
خودش سود نداشته باشد به تو سود نرساند.
خوب این کلید اول... نگهش دار تا برسیم به بقیه اش!

امیرمؤمنان
سلام الله علیه می فرماید: ای مردم! دانش نزد اهلش اندوخته است و
شما مأمورید آن را از اهلش بجویید.
بی انصاف نباش دیگه تو حدیث بالایی گفتیم که اهلش شامل چه کسایی میشه!

صبوری
پیامبر
صلی الله علیه واله
می فرماید: هرکه ساعتی که بر خضوع یادگیری شکیبایی
نورزد، همواره در خواری جهل بماند.
خاطرت مونده که تا یه مسئله رو یاد نمی گرفتیم یا هضم یه موضوع تو لحظه اول واسمون
ثقیل بود، سریع حکم صادر می کردیم که ما نمی تونیم یاد بگیرم!!!... چقدر نادان بودیم!!!

شرم نکردن
امام رضا
سلام الله علیه
میفرماید: کسی که علم ندارد، نباید از یادگیری شرم کند.
دوستی زود تا استاد نرفته این سؤال رو واسم بپرس...
ما که جزء ش نیستیم... امام رضام که واسه ما حدیث نگفته!!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، من انقلابی ام ، مجید املشی ، فاطمه خانم ، Farzaneh ، Reza71 ، Tolou ، danabash
۲۳:۴۱, ۲۰/اسفند/۹۱
شماره ارسال: #40

"بسم الله الرحمن الرحیم"

جواز تملق در تعلم

رسول خدا
صلی الله علیه واله می فرمایند: تملق از اخلاق مؤمنان نیست، مگر در یادگیری دانش.
امیر المؤمنان سلام الله علیه می فرمایند: تملق و حسد از خوی مؤمنان نیستند، مگر در یادگیری دانش.
حسابی بهمون فاز دادین از این به بعد دیگه با خیال آسوده نسبت به اساتید محترم چاپلوسی می کنم
Smile
آخه شیرین عسلی گفتن دیگه
HeartWink

دوری از انگیزه های دنیایی

رسول خدا
صلی الله علیه واله می فرمایند: علم را با انگیزه مباهات بر دانشمندان و جدال با بی خردان
و ریا در مجالس و جلب توجه مردم به سوی خود جهت ریاست طلبی نیاموزید، چون هر کس چنین کند در
آتش است و روز قیامت علم او حجتی بر ضد او خواهد بود؛ لیکن آن را فرا بگیرید و به دیگران یاد بدهید.
نبودی جات حسابی خالی... همچین حالش رو گرفتم بیا و ببین
Big GrinBig GrinBig Grin
کم مونده بود از خجالت بزاره بره Blush
اسم خودشم گذاشته دکتررررررررر. فک کرده خیلی حالیشهBig Grin
انگار جام جهانی رو برنده شدیم؛ سندش میزنیم به نام خودمون. مبادا این افتخار نصیب کس دیگه ای بشه!!
اما ای دل غافل که فقط هیزم واسه آتیش خودمون جمع کردیم
SadSad

راوی می گوید: از امام
صادق سلام الله علیه شنیدم که می فرمودند: هر کس جیره خوار عملش باشد
تهیدست شود. به آن حضرت عرض کردم: فدایت شوم! در میان شیعیان و دوستان شما گروهی هستند که
علوم شما را ترویج می کنند و مردم هم نسبت به آنان احسان و اهداء و اکرام دارند. آن حضرت فرمود:
اینان جیره خوار علم نیستند، بلکه جیره خوار علم کسی است که بدون علم و هدایت الهی به طمع کالای
بی بها و زودگذر دنیا فتوا میدهد تا حقوق دیگران را زیر پا نهد.
خوب برو پایین دیگه... منتظر چی هستی حدیث خودش راوی داشت دیگه احتیاجی به زیرنویس من نداشت

یاداشت کردن
امام حسن
سلام الله علیه پسران خود و پسران برادرش را خواست و به آنان فرمود: شما
اکنون نوباوگان خانواده هستید و روزی فرا رسد که بزرگسالان خانواده های دیگری باشید،
پس علم بیاموزید و هر یک از شما نمی تواند علم را حفظ کند، آن را بنویسد و در منزل نگه
دارد [تا در موقع لزوم از آن بهره مند شود].
ما جزء کدوم هستیم: نوباوگانی که دنبال علم باشن؟
یا وقت اینه که این توصیه رو به فرزندان خودمون کنیم؟
حتی اگه جزء گزینه دوم هم باشیم هنوز برای کسب علم دور نشده
زگهواره تا گور دانش بجوی....
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، سید ابراهیم ، فاطمه خانم ، Farzaneh ، من انقلابی ام ، Reza71 ، Tolou ، danabash
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]