کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 7 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
شناخت بیشتر از ولایت مطلقه فقیه + نظرات و توضیحات آیت الله بهجت در باب ولایت فقیه
۸:۴۱, ۲۰/فروردین/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اردیبهشت/۹۰ ۲۲:۴۹ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
آیت الله جعفر سبحانی

ولایت مطلقه مثل وجود منبسط است که بدون وجود محدود معنا ندارد، مگر این که همة ماهیات را بریزیم تا وجود منبسط بشود؛ مثل وجود منبسط که در مقام پخش، رنگ پیدا می‌کند؛ یکی می‌شود حیوان و دیگری انسان و آن دیگری پلنگ. ولایت فقیه مطلق به آن معنایی که هیچ نوعی ظرف و قیدی در آن نباشد، در عالم ماده امکان ندارد.
متن زیر مجموعه ی پاسخ هی آیت الله جفعر سبحانی به سئوالاتی در مورد ولایت مطلقه فقیه و قانون می باشد:

با توجه به ویژگی‌هایی که امروزه در ادارة جامعه هست و همه باید به قانون، خصوصاً قانون اساسی متعهد بشوند جناب عالی ارتباط تئوری ولایت فقیه را با قانون مداری جامعه چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در قانون اساسی برایِ اعمال ولایت ولیّ فقیه مجرا معین شده است؛ مثلاً ولایتش در قضا از طریق قوه قضائیه و در مجلس از طریق قوة مقنّنه می‌باشد. ولایت فقیه بدون مجرا آن هم در جامعه‌ای قانون‌مند، اصلاً قابل پیاده شدن نیست و هر کسی هم بگوید به خیال این که خدمت به این ولایت فقیه می‌کند این خدمت نیست. من در کتاب «اجتهاد و تقلید» که در «الرسائل الاربع» چاپ شده است برای اعمال ولایت فقیه به صورت قانون‌مند، یازده کانال تعیین کرده‌ام. فقیه ولیّ است و اختیارات دارد ولی اختیاراتش به صورت فوضی و بی‌قانون نیست، بلکه باید از یکی از این راه‌ها تمام مشکلات را حل کند.

قانون‌مندی موجب تقیّد است و سؤال ما این است که آیا قانون‌مندی از جهت آن اختیارات، تقیدی برای ولی فقیه می‌آورد یا خیر؟

مقام اجرا غیر از مقام تشریع است، در مقام تشریع مسلماً مقام اجرا در نظر گرفته نمی‌شود. در مقام تشریع به کسی مقامی را می‌دهند و در رتبة بعد است که می‌گویند حال که می‌خواهی پیاده کنی به این صورت پیاده کن. تشریع یک مقام دارد و اجرا مقامی دیگر، لذا ما در اجرا معتقدیم که فقیه باید از این راه‌هایی که اسلام معین کرده است اعمال ولایت کند و کوچک‌ترین اشکالی هم به وجود نمی‌آید. آن چنان نیست که اگر این راه‌ها را ما برای فقیه معین بکنیم فقیه از کارش باز بماند و ولایت فقیهی که هیچ چارچوب و قانونی نداشته باشد، در یک فرد غیر معصوم ممکن نیست. همه این‌ راه‌ها راه‌های شرعی است، مثل «لاضرر»، «لاحرج»، «وجوب حفظ نظام» و امثال آن که این‌ها را شرع معین کرده است نه بنده.

ولایت مطلقه فقیه یعنی چه؟

ولایت مطلقه مثل وجود منبسط است که بدون وجود محدود معنا ندارد، مگر این که همة ماهیات را بریزیم تا وجود منبسط بشود؛ مثل وجود منبسط که در مقام پخش، رنگ پیدا می‌کند؛ یکی می‌شود حیوان و دیگری انسان و آن دیگری پلنگ. ولایت فقیه مطلق به آن معنایی که هیچ نوعی ظرف و قیدی در آن نباشد، در عالم ماده امکان ندارد.

مفهومی که واقعیت نداشه باشد چه فایده‌ای دارد؟

این باید در قالب ریخته شود تا عملی گردد. شما یک وجود بی‌قید می‌خواهید که در دنیا وجود بی‌قید نیست. ولایت مطلقه به معنای بی‌رنگ در عالم وجود امکان‌پذیر نیست. ولایت مطلقه است یعنی حدّی ندارد به این معنا که مشخص نیست تا بتوان گفت این جا ولایت دارد و آن جا ولایت ندارد، ولی لازم است همین ولایت را در قالب‌های قانونی که خداوند معین کرده است ارائه کند. مهم‌ترین قالب‌ها موارد اهمّ و مهمّ است که در اختیار اوست.
ولایت مطلقه فقیه در مقام تحقق نیست بلکه در مقام تشریع است؛ یعنی مقام تشریع بدون قید است ولی در مقام اجرا نمی‌تواند بدون رنگ باشد و این محال است که در مقام تحقق هم هر چه بخواهد بدهد. این را نه کتاب می‌پذیرد و نه سنت و نه مردم. مطلقه است یعنی قید نیست و محدود به حدی نیست ولی در مقام اجرا قالب و مجرا می‌خواهد.

*http://www.fahim12.com/ShowArticle.aspx?ID=84&AspxAutoDetectCookieSupport=1

ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ALPHA ، MESSENGER ، SARV ، خادمة الزهرا ، یوسف خان ، مهدی2012 ، Justice Bringer ، hesam110 ، شهیدطیبه واعظی ، بیداری اندیشه

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۱:۴۹, ۳۱/اردیبهشت/۹۰
شماره ارسال: #31
آواتار
(۳۱/اردیبهشت/۹۰ ۱۱:۲۴)basir نوشته است:  منم با این نظر شما موافقم
ولی سر مباحث قبلی هنوز جواب شما رو نشنیدم
منتظرم...

متوجه منظورتان نشدم. کدام مباحث را می گویید؟
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۸:۲۵, ۵/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #32
آواتار
جاده ی حیرت بسی پرپیچ بود / لطف ساقی بود وباقی هیچ بود
مکه زیر سایه ی خناس بود / شیعه در بند بر العباس بود
حضرت صادق اگر ساقی نبود / یک نشان از شیعگی باقی نبود
فقه شمشیر امام صادق است / هر که بی شمشیر شد نالایق است
فای فیض و قاف قرب و های هو(فقه) , / می دهد بر اهل تقوا آبرو
گر چه تعلیمات مردم واجب است / تزکیه قبل از تعلم واجب است
تربیت یعنی که خود را ساختن / بعد از آن بر دیگران پرداختن
یک مسلمان آن زمان کامل شود / که علوم وحی را عامل شود
نص قرآن مبین جز وحی نیست / آیه ای خالی زامر و نهی نیست
با چراغ وحی بنگر راه را / تا ببینی هر قدم الله را
گر مسلمانی سر تسلیم کو / سجده ای هم سنگ ابراهیم کو
۱۷:۰۳, ۲۰/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/خرداد/۹۰ ۱۷:۰۷ توسط fr60din.)
شماره ارسال: #33
آواتار
با عرض سلام خدمت تمامی دوستان عزیز راستش یه مطلبی هستش طوی مغزم که همیشه فکر مو به خودش مشغول میکنه .اون ولایت فقیه هستش( البته من ولایت فقیه رو قبول دارم )فقط به خاطر بهتر جا افتادن مطلب د وستان اگه مطلب خاصی در مورد ولایت فقیه دارند لطفا بیان کنند .
لطفا پاسخها رو بصورت منطقی وقابل قبول بیان کنید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MESSENGER ، moj
۱۸:۰۰, ۲۰/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #34
آواتار
به نظرم تکراریه
شناخت بیشتر از ولایت مطلقه فقیه + نظرات و توضیحات آیت الله بهجت در باب ولایت فقیه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MESSENGER ، Seyed Mohsen ، fr60din ، zarati313 ، خادمة الزهرا
۱۸:۰۲, ۲۰/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #35
آواتار
(۲۰/خرداد/۹۰ ۱۷:۰۳)fr60din نوشته است:  
با عرض سلام خدمت تمامی دوستان عزیز راستش یه مطلبی هستش طوی مغزم که همیشه فکر مو به خودش مشغول میکنه .اون ولایت فقیه هستش( البته من ولایت فقیه رو قبول دارم )فقط به خاطر بهتر جا افتادن مطلب د وستان اگه مطلب خاصی در مورد ولایت فقیه دارند لطفا بیان کنند .
لطفا پاسخها رو بصورت منطقی وقابل قبول بیان کنید

سلام دوست عزیزم
البته در همین سایت بصورت پراکنده در این مورد بحث هایی شده از جمله این تاپیک که شما هم ارسال پست بسیار مناسبی داشته اید:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-23...B%8C%D9%87
.
.
.
با این حال؛
پایگاه اطلاع رسانی زیر که در خصوص "ولایت فقیه" بطور اختصاصی ایجاد شده، بعنوان یک سایت مناسب و بامحتوی، خدمت شما و دوستان معرفی می شود:
http://www.velaiatefaghih.com
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Seyed Mohsen ، fr60din ، zarati313 ، علی 110 ، moj ، خادمة الزهرا
۲۳:۵۰, ۲۰/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #36

من هم فقط موندم شما بر چه اساسي و بنا بر چه اسنادي ميگيد كه آقاي خامنه اي جانشين امام زمان هستند
خود حضرت امام رضوان اله عليه براي مشكلاتي كه پيش ميومد به آيت الله بهجت مراجعه ميكردند ، خود آيت اله بهجت هيچ وقت اين فضيلت خودشون رو كه با امام زمان ارتباط داشتند بر ملا نكردند بعد شما ميايد ميگيد آقاي خامنه اي نايب امام زمانه ، من هميشه گفتم ايشون آدم پاك و موني هستند ، مرجع تقليد هستند قبول ولي نايب امام زمان نيستند
خود مجلش خبرگان در اصل درست نيست ، مجلس خبرگان همون حكم زمان عثمان رو داره كه جمع شدند و عثمان رو به عنوان خليفه مسلمانان انتخاب كردند، هر چقدر مولا علي عليه السلام گفتند كسي قبول نكرد
رهبر هم بايد توسط مردم انتخاب شه نه خبرگان ، فرق خبرگان با كساني كه بعد ابوبكر كه گفت چند نفر جمع شوند و خليفه را انتخاب كنند چيه ؟
اين كه من آقاي خامنه اي رو دوست دارم ، بهش عشق ميورزم ولي نايب امام زمان نميدونم ديگه من شدم ضد انقلابي
اين كارها باعث شده خيلي از جوون ها از دين زده شن
خدا كنه هر چه زود تر آقا ظهور كنه و همه ما چشممون به جمال نوراني حضرت عصر روشن شه ان شا الله
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MESSENGER ، ساقی
۲۳:۵۸, ۲۰/خرداد/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/خرداد/۹۰ ۰:۳۰ توسط MESSENGER.)
شماره ارسال: #37
آواتار
(۲۰/خرداد/۹۰ ۲۳:۵۰)ONLY66 نوشته است:  من هم فقط موندم شما بر چه اساسي و بنا بر چه اسنادي ميگيد كه آقاي خامنه اي جانشين امام زمان هستند
خود حضرت امام رضوان اله عليه براي مشكلاتي كه پيش ميومد به آيت الله بهجت مراجعه ميكردند ، خود آيت اله بهجت هيچ وقت اين فضيلت خودشون رو كه با امام زمان ارتباط داشتند بر ملا نكردند بعد شما ميايد ميگيد آقاي خامنه اي نايب امام زمانه ، من هميشه گفتم ايشون آدم پاك و موني هستند ، مرجع تقليد هستند قبول ولي نايب امام زمان نيستند
خود مجلش خبرگان در اصل درست نيست ، مجلس خبرگان همون حكم زمان عثمان رو داره كه جمع شدند و عثمان رو به عنوان خليفه مسلمانان انتخاب كردند، هر چقدر مولا علي عليه السلام گفتند كسي قبول نكرد
رهبر هم بايد توسط مردم انتخاب شه نه خبرگان ، فرق خبرگان با كساني كه بعد ابوبكر كه گفت چند نفر جمع شوند و خليفه را انتخاب كنند چيه ؟
اين كه من آقاي خامنه اي رو دوست دارم ، بهش عشق ميورزم ولي نايب امام زمان نميدونم ديگه من شدم ضد انقلابي
اين كارها باعث شده خيلي از جوون ها از دين زده شن
خدا كنه هر چه زود تر آقا ظهور كنه و همه ما چشممون به جمال نوراني حضرت عصر روشن شه ان شا الله

با سلام و ارادت خدمت دوست عزیزم
اگه به یادتون بیاد،همین مسئله در این تالار صحبت شده...
لطفا مجدداً لینک زیر رو مطالعه بفرمایید:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-30...l#pid20036

---------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------

نقش مردم در تعیین رهبر چگونه است آیا درست است که تعیین رهبری به عهده خبرگان است؟

در ترسیمی که شما کرده ‏اید، هیچ جایی برای مردم نیست؛
لیکن این تصویر با واقعیت نظام جمهوری اسلامی فاصله بسیاری دارد.
مکانیسم ترسیم شده در قانون اساسی، این است که:
الف) خبرگان، رهبری را شناسایی و معرفی می‏کنند و بر کار او نظارت دارند. بنابراین عزل و نصب رهبری و نظارت بر عملکرد او، بر عهده آنان است.
ب ) نامزدهای خبرگان پس از تعیین صلاحیت، توسط مردم انتخاب می‏شوند. بنابراین رهبری با واسطه توسط مردم انتخاب می‏شود.
ج ) انتخاب مرجع تعیین صلاحیت نامزدهای خبرگان غیر از دور اول، بر عهده خود خبرگان نهاده شده و خبرگان دوم نیز این وظیفه را - که عملی کار شناختی است - بر دوش شورای نگهبان نهاده است. بنابراین اگر بخواهیم متناسب با قانون تصویری ارائه کنیم، چنین خواهد بود:
نامزد شدن داوطلبان خبرگان --- تعیین صلاحیت [نه تعیینی که مطلقا به معنای نصب و انتخاب است] توسط شورای نگهبان --- مردم --- انتخاب خبرگان ---انتخاب رهبری

حضرت امام خمینی(رحمة الله علیه) در این باره فرموده‏ اند:
«اگر مردم به خبرگان رأی دادند، تا مجتهدی عادل را برای رهبری حکومتشان تعیین کنند،وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را بر عهده گیرد، قهرا او مورد قبول مردم است. در این صورت او، ولی منتخب مردم می‏شود وحکمش نافذ است».(صحیفه نور، ج 21، ص 183)

.
.
.
.

جایگاه مجلس خبرگان در تعیین ولی فقیه چیست؟آیا طبق نظریه نصب هم جایگاهی دارد؟

یکم. بنابر نظریه نصب، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، فرد اصلح را از بین مجتهدان واجد شرایط شناسایی می‏کنند.
شناخت آنان، دو فایده دارد:
1. موجب کشف جواز اعمال ولایت برای مجتهد منتخب است.
2. موجب کشف اطاعت از ولی منتخب برای دیگران است.

دوّم. بنابر نظریه انتخاب، ائمه اطهار(علیه السلام) فقهای جامع شرایط را برای منصب ولایت معرفی کرده، ولی نصب نکرده ‏اند.
در این صورت اگر مردم آنان را برای رهبری انتخاب کنند، ولایت‏ شان فعلیت یافته و مشروع می‏شود.
طبق این دیدگاه، نمایندگان مجلس خبرگان رهبری، به نمایندگی از مردم، مجتهد واجد شرایط یا فرد اصلح را از بین مجتهدان، انتخاب می‏کنند.

تفاوت این دو نظریه این است که طبق نظریه اول، منشأ جواز تصرفات ولی فقیه، نصب او از سوی ائمه اطهار(علیه السلام) است.
بنابر نظریه دوم، منشأ آن، انتخاب مردم از طریق خبرگان رهبری است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ONLY66 ، MAHDI59 ، خادمة الزهرا
۲۰:۰۴, ۲۱/خرداد/۹۰
شماره ارسال: #38

مسنجر عزيز ممنون از جوابت
من قبول دارم همه اين ها رو ، من خودم عاشق آقاي خامنه اي هستم ، خيلي دوسش دارم
ولي من اين موضوع رو ميگم كه چرا ميگيد ايشون نايب امام زمانه
آيا دليل و حكم و سندي در اين باره داريد ، اگه داشته باشيد والله منم اين موضوع رو قبول ميكنم
اين كه ما ميگيم نايب امام زان خيلي حرف بزرگي هستش ، يعني ايشون از طرف امام زمان انتخاب شدند
زير تريبون نماز جمعه مينويسند ولايت ما همان ولايت محمد رسول الله هست
در حالي كه ميدونيد خيلي ما از ولايت حضرت رسول دور هستيم
حتي حديث داريم هر كه قبل از ظهور حضرت مهدي اعلان حكومت اسلامي كند دروغگوست
حالا اين حديث ميتونه خيلي معناي ديگري داشته باشه
مسنجر جان برادر گلم اگر مايل باشي جواب هاي همديگر رو در پيام خصوصي بديم تا خدايي ناكرده شبهه بوجود نياد
اگر هم مايل بودي همين جا ادامه ميديدم ، فقط براي رسيدن به نتيجه
به اميد ظهور مولا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MESSENGER ، علی 110
۱۲:۴۵, ۴/مرداد/۹۰
شماره ارسال: #39
آواتار
یکی از آسیبهایی که وحدت امت اسلامی را خدشه دارساخته و زمینه را برای فعالیت دشمنان دین و مهدویت(به صورت مختلف مانند دشمنی روشن و بی واسطه ،فرقه سازی،مدعیان و ...)فراهم می آورد،عدم پیروی از نواب عام امام عصر است با آن که اطاعت از این بزرگواران ،در روایات تاکید شده است.
پیامدها...
1-گمراهی و ضلالت
2-پراکندگی افراد و عدم وحدت در سایه رهبر واحد
3-شکست پذیر بودن در مقابل دشمن
خاستگاه...
1-عدم بصیرت کافی در دین
2-توجه نکردن به دلایل نقلی
3-توهم پیروی مستقیم . بی واسطه از امام عصر
4-توقع نیابت خاصه در عصر غیبت کبری
5-هوی و هوس
6-اغراض سیاسی و شیطنتهای استکبار
درمان
تبیین نقلی ضرورت رویکرد به نواب عام

ادلۀ نقلی...
1-امام صادق (علیه السلام)فرمودند:از میان فقیهان ،فقیهی که نفس و دین خود را –نه دنیایش را-نگاهدار باشد(پرهیزگار)،با هوی و هوس هایش مخالفت نماید و فرمان مولایش را اطاعت کند،باید مردم از او تقلید کنند و دارای چنین صفات ولایی نباشد مگر برخی از فقهای شیعه ،نه همه آنان .
در توقیع محمد بن عثمان عمری خطاب به اسحاق بن یعقوب از امام زمان (علیه السلام) چنین آمده است:در حوادث و پیشامدها به راویان احادیث ما (فقها)مراجعه کنید چرا که آنان حجت من بر شما و من حجّت خدا بر شمایم.
2-بصیرت دینی و سیاسی
3-هماهنگی و وحدت رویه بین اندیشمندان و علما در حمایت از فقیهی که عهده دار امور گشته است.
4-تلاش برای حل مشکلات دینی ،فکری،سیاسی و اجتماعی جامعه با همفکری اندیشمندان و علما.

(اندیشه مهدویت و آسیبها؛محمد صابر جعفری
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: محب الزهرا ، سپهسالار ، Behnam-Az
۰:۴۵, ۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #40
آواتار
(۲۱/خرداد/۹۰ ۲۰:۰۴)ONLY66 نوشته است:  مسنجر عزيز ممنون از جوابت
من قبول دارم همه اين ها رو ، من خودم عاشق آقاي خامنه اي هستم ، خيلي دوسش دارم
ولي من اين موضوع رو ميگم كه چرا ميگيد ايشون نايب امام زمانه
آيا دليل و حكم و سندي در اين باره داريد ، اگه داشته باشيد والله منم اين موضوع رو قبول ميكنم
اين كه ما ميگيم نايب امام زان خيلي حرف بزرگي هستش ، يعني ايشون از طرف امام زمان انتخاب شدند
زير تريبون نماز جمعه مينويسند ولايت ما همان ولايت محمد رسول الله هست
در حالي كه ميدونيد خيلي ما از ولايت حضرت رسول دور هستيم
حتي حديث داريم هر كه قبل از ظهور حضرت مهدي اعلان حكومت اسلامي كند دروغگوست
حالا اين حديث ميتونه خيلي معناي ديگري داشته باشه
مسنجر جان برادر گلم اگر مايل باشي جواب هاي همديگر رو در پيام خصوصي بديم تا خدايي ناكرده شبهه بوجود نياد
اگر هم مايل بودي همين جا ادامه ميديدم ، فقط براي رسيدن به نتيجه
به اميد ظهور مولا

دوستان اگر به نتیجه واحدی رسیدید خوشحال میشم ما را هم در جریان بگذارید.
من تالار رو خیلی گشتم و مباحث مربوط به ولایت فقیه رو خوندم به نتایج خوبی هم رسیدم.
و دوست دارم به نتایج خوب تری هم برسم.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]