کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 3.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خنده چیست، حلال چیست
۶:۰۷, ۲۴/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #1

به نام آنکه بندگی‌اش تمام شادی است

ای خوش منادی‌های تو در باغ شادی‌های تو - - - - بر جای نان شادی خورد جانی که شد مهمان تو

سلام

فکر می‌کنم لزومی به توضیح نباشه که تمام بدبختی ما در عقب‌نشینی روزبه‌روز فرهنگمون از اصول اسلامی، حاصل بی‌تفاوتی‌مون هست نسبت به همه‌نوع نافرمانی از حکم الهی، یا حتی پذیرش یا گسترش اونها.

با خودم گفتم چه خوب میشه اگر بتونیم تمرینی عملی داشته باشیم در تالار، از توجه به چگونگی فرهنگ‌سازی با گفته‌ها و مطالب. فرهنگ‌سازی‌ای که چه بخوایم چه نخوایم، در هر حال، با هر نوشته یا مطلبی، خودبه‌خود صورت میگیره.

فکر می‌کنم بخشی از این تمرین رو میتونیم اختصاص بدیم به مبحث ثقیلی تحت عنوان Barresi ta peak D' be estela halal (ترجمه: بررسی تاپیک خنده‌ی به‌اصطلاح حلال) که در دانشگاه‌های هیچ‌کجا درس داده نمیشه. خیلی ساده بعضی موارد رو بررسی می‌کنیم بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب، بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب، تأکید می‌کنم بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب. و بعد بررسی‌اش می‌کنیم(بدون هدف محاکمه‌ی آورنده‌ی مطلب).
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، سدرة المنتهی ، میلاد.م ، Havbb 110 ، مجید املشی ، عبدالرحیم ، zryy ، sagheb ، ضحی ، شیدا ، help me ، السا ، fatemeh ، m1374b ، صهبا ، یاســین ، yamin ، Hadith ، انتصـار ، mahramaneh ، عبدالرحمن ، سیمرغ ، meisamtiger ، مجنون العباس ، آیلار ، SAViOR ، لبخند خدا ، azade ، aleerz ، Ali#59 ، sabrina ، MohammadSadra ، fafa* ، soora ، amirhq21 ، آیات

آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۸:۴۶, ۵/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #51
آواتار
سلام...
آقا من خیلی وقت بود تالار نیومده بودم و با دیدن این تاپیک واقعا خوشحال شدم...چون دلیل اصلی نیومدنم هم همین بود .
همین گیر های به ظاهر منطقی (و در واقع الکی)دوستان....
اواخر حضورم تو تالار تقریبا فقط تو خنده حلال پست میزاشتم و پست گذاشتن تو این تاپیک هم بیشتر وقت کار کردن من با کامپیو تر رو میگرفت...چون واقعا خندوندن مردم رو دوست دارم درضمن فضایی هم بود که مسائل خنده دار بی اخلاقی(چیزی که از اول اول آدما بیشتر از هر چیز به اونا میخندیدن) درش مطرح نمیشد که همین هم اتفاقا منو تشویق به گذاشتن پست هایی می کرد که هم خنده دار باشن هم بد نباشن(ولی به نظر خودم کمی هم از این شوخی ها اشکال نداره)
بعد میومدم میدیدم که مثلا یک شوخی ساده با کبوترا (بعله ما اینجا وکیل مدافع حقوق کبوتران رو هم داریم به افتخارش..) به تریژ قبای آقا برخورده...
مثال زدم زیاد بوده از اینا...هیچی دیگه اعصابم خورد شد نیومدم (و این بود نتیجه کار به اصطلاح فرهنگی دوستان که بد تر آدمو از هرچی مسائل اخلاقیه زده میکنن)

خدا پدر قوم بنی اسرائیل رو بیامرزه ایراداشون منطقی تر بود .
همه ی پستا رو نخوندم ولی در کل با نظرات سید ابراهیم و آقا رضا موافق بودم...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza2035 ، السا ، علمدار133 ، MohammadSadra
۱۹:۴۱, ۵/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۵/اردیبهشت/۹۳ ۱۹:۴۶ توسط السا.)
شماره ارسال: #52
آواتار
این اصل تصویر

[تصویر: siNb5se_500.jpg]
تمام توضیحاتتون درباره زاویه دید رو کاملا قبول دارم ... ی دیدگاه کاملا منطقی و دو دوتا، چهارتایی ...

خب بیاید ی جور دیگه برسیش کنیم ...

بیاید نسبت ب ناظری ک ما باشیم نگاهش نکنیم، نسبت ب اجزای داخلی خودش بسنجیم
بیاید زاویه ایستادن رو با اون پیاده روی سمت راست عکس مقایسه کنیم، چطوره ؟

[تصویر: siNb5se_500.jpg]

و همینطور میشه زاویه ایستادنشون رو با پیاده رو سمت چپشون هم مقایسه کرد،

درباره این عکس هم،
اینکه برای شیعه هاست یا برای وهابی ها ...
من هرچی گشتم توی نت، چیز خاصی پیدا نکردم ب جز ی سری تصاویر سر بریدن و .... ک از دیدنشون تا مدت ها ذهنم رو مشغول می کنه و اعصاب و روانم رو داغون ...
اما هر جا این عکس رو زده بودن، ی وهابی هم کنارش نوشته بودن ....
__________________________________________________________________________________
نقل قول:
اینکه گذاشتید توی تاپیک خنده حلال، برای این بود که بهشون بخندیم دیگه؟

شما قصد خندیدن به نماز جماعتشون رو داشتید. آیا این کار ماهیتاً برابر با مسخره کردن نیست؟

Angel :دی

_________________________________________________________________________________
نقل قول:
چند بار خوندم، ولی نتونستم منظورتون رو بفهمم. لطفاً واضحتر توضیح بفرمایید.

منظور اینکه همیشه پشت این جملاتی میگیم، دقیقا تحت اللفظی برداشت نمی کنیم ....
گاهی وقتا داریم ی چیزیو میگیم، بر عکسش منظورمونه ... مخصوصا اینجا ک مبحث خنده ست ... !

گفته بودم ک فقط ی جمله درباره این نوشته ایشون میگم،
الان هم ترجیح می دم خودشون منظورشونو واضح بگن ....

من هرچی بگم، شما می فرمایین ک میشه اونطرفش رو هم برداشت کرد .....
میشه ی جمله رو خنده دار خوند، میشه جدی جدی خوند، میشه برعکس خوندش، میشه .....

فرمودن. یعنی اگر موضوع مهمی زیرپا گذاشته میشه و خنده‌دار نیست، خندیدن بهش باعث میشه قبح ِ زیرپا گذاشته شدنش از دست بره، و در این صورت، مسلماً خود موضوع نیز اهمیتش رو از دست خواهد داد.

با این تصویر، نماز خوندن مورد استهزاء واقع نمیشه،
بی توجهی و خنگولیت کسایی ک دارن نماز می خونن دیده میشه ....

اصلااین سجده شونه،
وقتی قیام می کنن و می ایستن، این دوستانی ک صف آخر ایستادن، اون عزیزان جلویی رو نمیبینن ؟؟؟

زاویه ایستادنشون رو نمی بینن ؟

می دونید مثل چی می مونه این عکس؟
مثل همون عکسی ک سال 88 گذاشته بودن، نماز خوندن دختر ها و پسرها باهم ... توی اون نماز جمعه مشهور ....

وقتی ما اون عکس ها رو میذاریم و می خندیم ب اون عکس ها،
یعنی داریم ارزش نماز خوندن رو در کل پایین میاریم ؟؟؟

[تصویر: 1426618_730243536994454_1258160110_n-1385799495.jpg]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، علمدار133 ، fafa*
۱۹:۰۱, ۸/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #53

بسم الله الرحمن الرحیم

دوستان آخر بعضی جوکها این کلمه رو مینویسن: والا !
این همون والله هستش و بالاترین مرتبه ی قسم خوردن... قسم برای چیزهای درست هم کراهت داره چه برسه قسم به این بزرگی برای جوک و شوخی و خنده!
از این به بعد این کلمه رو حذف کنید.

پ.ن: درست پسند چاییتو که خوردی بیا پست رو از من تحویل بگیر Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مصباح ، Arash.j ، یاســین ، علمدار133 ، مجید املشی ، Justice Bringer
۱۹:۰۷, ۸/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #54
آواتار
به نام خدا

نقل قول:قسم برای چیزهای درست هم کراهت داره چه برسه قسم به این بزرگی برای جوک و شوخی و خنده!

>>>>>>>>راجع به قسم های ما ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، یاســین ، علمدار133 ، مجید املشی
۲۰:۰۴, ۸/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۸/خرداد/۹۳ ۲۱:۴۴ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #55

(۸/خرداد/۹۳ ۱۹:۰۷)مصباح نوشته است:  >>>>>>>>راجع به قسم های ما ...
قضیه‌ی اون آیه با مشاهده‌ی آیات قبل و بعد روشن میشه:

سوره بقره: وَلَا تَجۡعَلُواْ ٱللَّهَ عُرۡضَةً۬ لِّأَيۡمَـٰنِكُمۡ أَن تَبَرُّواْ وَتَتَّقُواْ وَتُصۡلِحُواْ بَيۡنَ ٱلنَّاسِ‌ۗ وَٱللَّهُ سَمِيعٌ عَلِيمٌ۬ (٢٢٤) لَّا يُؤَاخِذُكُمُ ٱللَّهُ بِٱللَّغۡوِ فِىٓ أَيۡمَـٰنِكُمۡ وَلَـٰكِن يُؤَاخِذُكُم بِمَا كَسَبَتۡ قُلُوبُكُمۡ‌ۗ وَٱللَّهُ غَفُورٌ حَلِيمٌ۬ (٢٢٥) لِّلَّذِينَ يُؤۡلُونَ مِن نِّسَآٮِٕهِمۡ تَرَبُّصُ أَرۡبَعَةِ أَشۡہُرٍ۬‌ۖ فَإِن فَآءُو فَإِنَّ ٱللَّهَ غَفُورٌ۬ رَّحِيمٌ۬ (٢٢٦)
خدا را وسيله سوگندهاى خويش قرار مدهيد تا از نيکوکارى و تقوى و اصلاح در ميان مردم بازايستيد، که خدا شنوا و داناست. (٢٢٤) خدا شما را به سبب سوگندهاى لغوتان بازخواست نمى‌کند، بلکه به خاطر نيّتى که در دل نهان مى‌داريد بازخواست مى‌کند. خدا آمرزنده و بردبار است. (٢٢٥) براى کسانى که سوگند مى‌خورند که با زنان خويش نياميزند چهار ماه مهلت است. پس اگر بازآيند، خدا آمرزنده و مهربان است. (٢٢٦)

سرکار ایجادکننده‌ی اون تاپیک اشتباه کرده‌اند.

(۸/خرداد/۹۳ ۱۹:۰۱)Havbb 110 نوشته است:  دوستان آخر بعضی جوکها این کلمه رو مینویسن: والا !
این همون والله هستش و بالاترین مرتبه ی قسم خوردن... قسم برای چیزهای درست هم کراهت داره چه برسه قسم به این بزرگی برای جوک و شوخی و خنده!
از این به بعد این کلمه رو حذف کنید.
اولش گول خوردم و موافقت کردم!Big Grin اما بعد یاد این آیه افتادم:

سوره مائده، آیه ٨٩: لَا يُؤَاخِذُكُمُ ٱللَّهُ بِٱللَّغۡوِ فِىٓ أَيۡمَـٰنِكُمۡ وَلَـٰكِن يُؤَاخِذُكُم بِمَا عَقَّدتُّمُ ٱلۡأَيۡمَـٰنَ‌ۖ فَكَفَّـٰرَتُهُ ۥۤ إِطۡعَامُ عَشَرَةِ مَسَـٰكِينَ مِنۡ أَوۡسَطِ مَا تُطۡعِمُونَ أَهۡلِيكُمۡ أَوۡ كِسۡوَتُهُمۡ أَوۡ تَحۡرِيرُ رَقَبَةٍ۬‌ۖ فَمَن لَّمۡ يَجِدۡ فَصِيَامُ ثَلَـٰثَةِ أَيَّامٍ۬‌ۚ ذَٲلِكَ كَفَّـٰرَةُ أَيۡمَـٰنِكُمۡ إِذَا حَلَفۡتُمۡ‌ۚ وَٱحۡفَظُوٓاْ أَيۡمَـٰنَكُمۡ‌ۚ كَذَٲلِكَ يُبَيِّنُ ٱللَّهُ لَكُمۡ ءَايَـٰتِهِۦ لَعَلَّكُمۡ تَشۡكُرُونَ
خداوند شما را به سبب سوگندهاى لغوتان بازخواست نخواهد کرد. ولى به سبب شکستن سوگندهايى که به قصد مى‌خوريد، بازخواست مى‌کند و کفاره آن اطعام ده مسکين است از غذاى متوسطى که به خانواده خويش مى‌خورانيد يا پوشيدن آنها يا آزاد کردن يک بنده، و هر که نيابد، سه روز روزه داشتن. اين کفاره قسم است، هرگاه که قسم خورديد، به قسمهاى خود وفا کنيد. خدا آيات خود را براى شما اينچنين بيان مى‌کند، باشد که سپاسگزار باشيد.

(۸/خرداد/۹۳ ۱۹:۰۱)Havbb 110 نوشته است:  پ.ن: درست پسند چاییتو که خوردی بیا پست رو از من تحویل بگیر Big Grin
تشکر.
خیلی دوست داشتم که موافقت کنم تا ثابت کنم که موافقت هم بلدم!Big Grin
ولی وقتی توی این پست هستم باید بی‌رحمانه عمل کنم!Big Grin
شما هم تا زمانی که در پست بودید باید یک اشکالی مثلاً از ارسال اول خود ِ تاپیک پیدا می‌کردید!Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، علمدار133 ، مجید املشی ، Havbb 110 ، Ali#59 ، عبدالرحیم ، اولولالباب
۲۰:۱۱, ۸/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #56
آواتار
وای چه بد!!
والا تیکه کلام منم هستConfused
اما به نیت قسم که نمیگیم
علما به اجماع برسید و حلش کنید

نیت مهم نیس؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، مجید املشی ، Eve
۲۰:۱۶, ۸/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #57

(۸/خرداد/۹۳ ۲۰:۱۱)یاســین نوشته است:  وای چه بد!!
والا تیکه کلام منم هستConfused
اما به نیت قسم که نمیگیم
علما به اجماع برسید و حلش کنید
در کل انسان باید از کار لغو پرهیز کنه.
ولی آیه‌ی قرآن کاملاً روشن بود. متوجه نمیشم چرا هنوز منتظرید قضیه روشنتر بشه؟

(۸/خرداد/۹۳ ۲۰:۱۱)یاســین نوشته است:  نیت مهم نیست؟
در محاسبه‌ی اعمال فقط نیت حسابه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: علمدار133 ، یاســین ، مجید املشی ، Havbb 110 ، azade
۱۹:۳۷, ۲۴/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/خرداد/۹۳ ۱۹:۴۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #58

موردی تکراری:

چه کرده! همه رو دیوونه کرده!

(۲۹/بهمن/۹۲ ۶:۰۶)درست پسند نوشته است:  یک مشکل بعضی مطالب میتونه این باشه که انجامشون از جانب یک فرد به معنی اعلام عدم تقید تلقی بشه. مثلاً یک نفر قسمتی از شعر یک خواننده‌ی مبتذل رو میذاره(که بعضی افراد هم قبلاً شنیده‌اند، چه الآن اهلش باشن چه اینکه قبلاً بوده‌اند و ترک کرده‌اند) بدون اینکه ازش اعلام تبری کنه. اگر در بحثی لازم باشه که برای یک استدلال چنین مطالبی آورد، میشه همراه با اعلام تبری این کار رو کرد، اما در موضوعی که لهو و لعب هست و بدون اعلام تبری، بطور غیرمستقیم این معنا رو داره که نسبت به اون اصول مذهبی که در اون نوع مطلب زیرپا گذاشته میشه اعلام عدم تقید میکنه.
مثلاً در مورد اشعار موسیقی‌های مبتذل، به معنی اینه که دارید میگید من تقیدی به اشعار موسیقی مبتذل ندارم! و نیز با گفتنش دارید میگید من تقیدی نسبت به گفتنش ندارم!
به عبارتی بازتاب ضمنی این عمل ایراد داره.
وقتی فردی در رفتارش التزام به حیا نشون میده، در انظار به عنوان یک فرد مقید بازتاب پیدا میکنه، اما وقتی چیزی مهیا کنه که زمینه‌ساز خلاف این التزام هست، لطمه میزنه به بازتاب التزامی که به حیا داره(هر چند در نظر خودش التزام داشته باشه). به زبان ساده‌تر، در نزد دیگران فردی تلقی میشه که نداشتن التزام رو دارای اشکال نمیدونه(نمیدونم تونستم منظورم رو برسونم یا نه. اگر خدا قبول کنه أنَاْ لَكُمْ نَاصِحٌ أَمِينٌ).

(۲۹/بهمن/۹۲ ۶:۰۶)درست پسند نوشته است:  همچنین تا جایی که بنده آگاهم، در دنیای واقعی شوخی‌های خودمونی خانمها حتی اگر خطاب به نامحرمان هم نباشه، در محضر نامحرمان اشکال داره. فکر می‌کنم بشه به دنیای مجازی هم تعمیم داد و شوخی‌های خودمونی خانمها با هم، جاش در پیام خصوصی هست.

امام علی (علیه السلام):
عدالت خوب است، اما از امرا خوب‌تر است،
سخاوت خوب است، اما از اغنیاء خوب‌تر و پسندیده‌تر است،
صبر خوب است، اما از فقرا خوب‌تر است،
حیا و عفت خوب است که همه داشته باشند، اما از زنان پسندیده‌تر و خوب‌تر است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: azade
۱۴:۴۴, ۲۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #59

مشکل در اشاره به کلمات بسیار بسیار زشت و رکیک:

[تصویر: 81577883794877538949.jpg]

فقط میشه گفت که خواهشاً قبح چیزهای زشت رو دست‌کم نگیرید و در مطالب ارسالی دقت کنید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میلاد.م ، help me
۱۵:۰۹, ۲۶/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #60
آواتار
(۲۴/خرداد/۹۳ ۱۹:۳۷)درست پسند نوشته است:  موردی تکراری:

چه کرده! همه رو دیوونه کرده!

مثلاً در مورد اشعار موسیقی‌های مبتذل، به معنی اینه که دارید میگید من تقیدی به اشعار موسیقی مبتذل ندارم! و نیز با گفتنش دارید میگید من تقیدی نسبت به گفتنش ندارم!
به عبارتی بازتاب ضمنی این عمل ایراد داره.
وقتی فردی در رفتارش التزام به حیا نشون میده، در انظار به عنوان یک فرد مقید بازتاب پیدا میکنه، اما وقتی چیزی مهیا کنه که زمینه‌ساز خلاف این التزام هست، لطمه میزنه به بازتاب التزامی که به حیا داره(هر چند در نظر خودش التزام داشته باشه). به زبان ساده‌تر، در نزد دیگران فردی تلقی میشه که نداشتن التزام رو دارای اشکال نمیدونه(نمیدونم تونستم منظورم رو برسونم یا نه. اگر خدا قبول کنه أنَاْ لَكُمْ نَاصِحٌ أَمِينٌ).

امام علی (علیه السلام):
عدالت خوب است، اما از امرا خوب‌تر است،
سخاوت خوب است، اما از اغنیاء خوب‌تر و پسندیده‌تر است،
صبر خوب است، اما از فقرا خوب‌تر است،
حیا و عفت خوب است که همه داشته باشند، اما از زنان پسندیده‌تر و خوب‌تر است.
آقای محترم
مگه این کلام برای یک شاعر مبتذل هست؟؟؟؟!
جدا؟؟؟!
من نمیدونستم...شما از کجا میدونستید؟؟؟!
حتما در راستای درست پسند بودن نیاز دارید که از همه مسائل آگاهی داشته باشید!
God help us alllll
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: namekarbary
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]