کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

نظرسنجی: سن درست ازدواج از نظر شما؟
16-20
20-24
24-30
 توجه: این نظرسنجی عمومی است و سایر کاربران می توانند گزینه منتخب شما را مشاهده کنند. [نمایش جزئیات آرا]

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سن درست ازدواج
۰:۳۱, ۱/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
سلامHeart
بعد از اینکه این تایپیک رو زدم :
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-32374-page-3.html
یه ماجرای جالبی برای من پیش اومد!*
بعد از اینکه این ماجرای جالب برای من پیش اومد،بعدش یه سوالی واسم مطرح شد،بعدش اومدم که این تایپیک رو بزنم!
(فهمیدید الان؟؟!Huh|)

خلاصه!
سوال من اینه که : « از نظر شما سن درست ازدواج کدومه؟ »

ذیل این پرسش فقط اشاره میکنم به ازدواج حضرت علی (علیه السلام) و حضرت فاطمه (سلام الله علیها)
حالا آیا اینها برای ما الگو و نمونه هستند یا اینکه نه،ما باید پیرو عرف جامعه باشیم؟

* ماجرا مربوط میشه به یکی از دوستان من،که توی 18 سالگی ازدواج کردن و حالا یه ماجراهایی پیش اومد!(بگذریمBig Grin)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، شهیدطیبه واعظی ، help me ، انتصـار ، أین المنتظر ، وافی ، یاســین ، Aryha ، fafa* ، sarallah ، لبخند خدا ، مجنون العباس ، السا ، حضرت عشق ، ضحی ، صبا ، 59-11(یامهدی) ، mahdy30na ، فانوس *7* ، ترنم ، آسمان ابری ، Mohammad Trust ، قلب ، فدايي ولايت ، nasimesaba

آغاز صفحه 14 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۹:۴۳, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #131
آواتار
(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۹:۳۶)Tishtar نوشته است:  شما رو نمیدونم،اما یک پسر 15 ساله کاملا در فکر ازدواج هست.
اگر هم دنبال مسائل احساسی-عاطفی ازدواج نباشه،حداقل با مسائل جنسی رو به رو میشه.
و خواسته و ناخواسته دو راه پیش رو داره :
خویشتنداری
یا
گناه که میتونه شامل دوستی با جنس مخالف باشه که مضرات خودش رو داره.

در ضمن شما تا 18 سالگی به پسرها فکر نمیکردید،اما الان این همه دختر 12-10 ساله دوست پسر دارن.....!
ماشالله داره فرهنگمون میشه دیگهConfused

آخه دوستی یه دختر پسر 10-12 ساله چی میتونه باشه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!
فوق فوقش با هم قرار میزارن تو راه مدرسه همدیگه رو 5 دقیقه ای ببینن , یکم با هم حرف بزنن . همین .
فک کردین دوستیشون مثل بزرگسالان هست !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
۲۰:۳۰, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #132
آواتار
مری جان!
دختر خواهر شوهر من 9 سالشه و مدام از مامانش میپرسه من کی میتونم صورت و ... اصلاح کنم...
میشه بفرمایید میخواد اصلاح کنه که چی بشه؟
اگه عقلش نمیرسید که چنین خواسته ای نداشت...
بعدشم دختر 12 ساله که با پسر 12 ساله دوست نمیشه که...
دختر 12 ساله با همون پسر 15 ساله دوست میشه که همونطوری که آقا تیشتر گفتن پسرا توی این سن زن میخوان...
یعنی نیاز جنسی دارن...
اینم بهتون بگم...
به لطف رسانه و فیلم ها و حتی کارتون ها بچه ها قبل از بلوغ جسمانی به یه بلوغی میرسن که خیلی چیزا رو میدونن...
بچه 5 ساله یه پسرو میبینه میگه این شوهر منه؟
بچه ها معنی جنسی رو شاید ندونن، اما از لحاظ عاطفی وابسته میشن و بعد که بفهمن موضوع فقط عاطفه نبوده، ضربه های بسیار جبران ناپذیری میخورن...
بهتره که از اول چشم و گوش بسته باشن و هیچ وقت نه سیندرلا ببینن و نه فریجولیتو که مبادا تو دامش بیفتن...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، Ali#59 ، انتصـار ، مجید املشی ، fafa* ، Havbb 110
۲۰:۴۷, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #133
آواتار
کاش تالار علاوه بر خانم یا اقا بودن کسی که پستی میذاره ، مینوشت که ایشون چند ساله هستند. یکم راحت تر میشد فکر کرد. فکر نکنم مشکلی هم داشته باشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve ، fafa*
۲۰:۵۴, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #134
آواتار
من خودم برای اولین بار 11 سالگی ابرو هامو برداشتم ولی اصلا نیتم برای ازدواج نبود . یه جور نظافته .
دوستای خودم بودن ,من میدیدم دوستی هاشون با پسرا چجوریه .
یه دوست داشتم که اصلا با دوست پسرش دستم نمی داد . فقط با هم میحرفیدن .
فک نمی کنم دختر 11-12 ساله به تونه نیاز های جنسی یه پسرو برآورده کنه .
۲۱:۲۰, ۱۹/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۲۷ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #135
آواتار
(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۷:۱۲)mary20 نوشته است:  شما ماشینو نمیدین به دختر تون چون اون ماشین شماست و شما راننده اش هستین و کس دیگه ای نباید تو کار شما دخالت کنه
در ازدواج هم این دختر شماست که قراره یک عمر با همسرش زندگی کنه نه شما پس تو کاراش دخالت نکنین شما فقط میتونین اونو راهنمایی کنید و در موارد خیلی حاد(مثل معتاد بودن پسر و...) با ازدواجش مخالفت کنین.
درضمن دختر شما که به سن ازدواج رسیده رو با یک دختر2 ساله مقایسه نکنین!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
من خودم به شخصه هر وقت که نیاز به همسر پیدا کردم ازدواج می کنم . البته باید مورده خوب پیداشه .
بین 20-24 سالگی خوبه .

همسنگر گلم باور بفرما اشتباه فکر می کنید. نمی تونم خیلی توضیح بدم ولی مختصر.

من برای ازدواج معیارهام رو تو کل فامیل یکی برای مامانم، یکی هم دختر خالم، که خیلی قبولش دارم، گفتم اونها با معیارهای من دنبال دختر گشتند. دختر و پسر باید معیارها رو مشخص کنند و انتخاب با خانواده است. خانواده شخص رو انتخاب نمی کنند بلکه بازه انتخاب رو مشخص می کنند. خود طرف همسرش رو از اون بازه انتخاب می کنه.

باور بفرمایید مثال راننده درسته. یکی از فامیل ها تو اوکراین زندگی می کنه، میگفت اینجا بچه به 15 سال میرسه دیگه مستقله. مثل این حیوون ها تو تلوزیون دیدید بچشون از یه مدت بعد دیگه از خانواده رونده میشه و بعداً هم ممکن شوهر مادرش بشه!! (مثال بسیار زیبایی از زندگی لیبرال دموکرات) ما بخوایم یا نخوایم اینطوری نیستیم. اگر دختر یا پسر من مشکلی تو زندگیشون پیش بیاد ما رو هم داغون می کنن. (ما همگی تو یه ماشین هستیم)

من الان پس ذهن رو به شما میگم نه تکنیک اجرای اون رو. تکنیک اجراش تو خونه به دموکراسی نزدیک خواهد بود در مورد دختر که خیلی راحتتره ولی در مورد پسر هم اگر با پدر و مادر نزدیک باشه مشکلی نخواهد بود.

من پدر خانومم هم تو کار مشاوره به این جوون هاست n مورد رو یا مستقیم دیدم یا اطلاعاتشون رو دارم. باور بفرمایید انتخاب یه آدم احمق با توهم دانایی حتماً نتیجش میشه شکست. (الان بی تعارف دانشگاه های ما آدم های کج و معوج تحویل میدن این آدم انتخاب کنه خراب کاری خواهد کرد.)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فانوس *7* ، Reza2035 ، انتصـار ، مجید املشی ، السا ، fafa*
۲۱:۴۵, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #136
آواتار
توجه :

این تایپیک پرسیده سن درست ازدواج
بچه ها بیایین منطقی باشیم
شاید بگید بلوغ زودرس شده
اما آیا فقط بلوغ هس
خواه یا ناخواه خیلی از شرایط دارن روز زندگی ما تاثیر میذارن
این نسخه پیچندن ها هم که بیاییم ت 10 سالگی ازدواج کنی بعد پیش خانواده باشیم منطقی نیست
فکر کنید پسر 16 ساله با دختر 14 ساله
تا 20 سالگی باهم ازدواج کردن همین زندگی رو دارن بعد 20 سالگی ذهنشون عوض میشه
حتی معیاراشون
شخصیتشون همه ی جودشون
درسته خیلی باهم هستن شاید بگی دارن با هم رشد می کنن مثل هم میشن
نه این طور نیس
بلکه به هم عادت می کنن
منو خاهرم باور بفرمایید بی نهایت با هم فرق داریم شاید نقاط اشتراک داشته باشیم اما نه بازم رق داریم
حالا این دختر پسر 20 یا 25 ساله
میگه : نه من که عقلم نمیرسید شما برام انتخاب کردید منم دیدم بد نیس قبول کردم من نمیدونستم میشه گزینه های دیگه ای رو هم ملاک قرار داد ما اون موقع خیلی خام بودیم
نتیجه اش چی میشه :
یه کامیون خیانت
شاید در لحظه این مدل مناسب باشه یا در چند مورد اما باید کلی و بلند مدت ننگاه کرد
جامعه در تمام ابعاد پخش شده
بعد همین ما میاییم ت همین تالار میگیم
چرا بلوغ عقلی رو در نظر نمیگیریم فلان ......
ببینید بحث درس و تحصیل و از همه مهم تر سربازی پسر و شغل ه دوشون و بیشتر پسر هس
تا آخر عمر که بابا نمیتونه خرجشون رو بده اصلا همه بعدش خسته میشن حس بدی دارن
ترجیح میدن با فقر زندگی کنن اما خودشون باشن
حالا دو سال هم بابای خرجشن رو داد پسر 18 ساله ی سربازی نرفته ی دیپلمه رو کی بهش کار میده جز دست فروشی و کارگری
و آیا این کارها آینده دار هس آیا همه میتونن این کار رو بکنن
نه نمیشه
ببینید
سربازی هس
درس هس
کار هس
پول جمع کردن هس
بابا هم یکم کمک کنه
اما بحث یه عمر زندگی هس
پسرا شاید بلغ جنسیشون زود باشه اما یه پسره 16 ساه که هیچی 18 ساله هم هیچی 20 ساله بچه اس
نمی تونه بفهمه خیلی چیز ها رو
اون جوری هم نیس که بگی خب کامل میشه و اینا نه نمیشه
زوده اسش
الان ما تو کلاسمون ترم اول بودیم پسرا داغن بودن اما الان دارن عاقل تر میشن بعضی حرفا رو رفتارا رو انجام نمیدن
باید جامعه مسائل جامعه هم در نظر بگیریم
ازدواج چند بعدی
وابسته به جامعه
خاناده
فرد
و فق العاده مهم
سر یه زندگیه
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Eve
۲۱:۵۴, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #137
آواتار
مری جان!
این که شما توی سن 11 سالگی ابرو برداشتین نشون میده از بچه های دهه 70 هستین و سنتون هم زیاد نیست...
البته امیدوارم اینو توهین تلقی نکنین...
اما من بعید میدونم نظرات شما با نظرات کارشناسی کسانی که بچه هایی به سن شما دارن یا مشاورها یکی باشه.
یعنی ممکنه دیدن یه فیلم بلایی سر بیننده بیاره و بیننده هم حتی متوجه نشه که این بلا سرش اومده...
روزگاری که شادابی جوانی و زیبایی بهش رو کرد، تمام اون آموزه ها رو در معرض اجرا قرار میده...
شما بذار به سن من برسی و یا خودت بچه دار بشی، اونوقته که به احتمال زیاد این نظرات رو تایید خواهی کرد...
یعنی ماهایی که 30 سالمونه سن 20 سالگی شما رو گذروندیم و همه اونایی که شما میخواین یه روزی بهش برسین، ماها بهش رسیدیم و از اون Level هم رد شدیم...
اگه بتونی با عقل و منطقت فکر کنی، میبینی که شما ممکنه حرفای ما رو درک نکنین، اما ما حرفای شما رو درک میکنیم...
عزیزم!
اگه من الآن آمار بدم، باز یکی میاد ننه من غریبم بازی درمیاره...
اما یه نگاه سطحی توی مدارس بندازین کاملاً متوجه میشین که پسرای دبیرستانی - البته با عرض معذرت - خطرناکن و دخترای دبیرستانی و راهنمایی - باز هم با عرض معذرت - نادون و احساساتی هستن...
این دو تا کنار هم جرقه میزنن...
حالا ممکنه یکی دو تا از دوستای شما اتفاقی براشون نیافتاده باشه، اما این قانون نیست...
قانون اونیه که روش تحقیق میشه و بررسی رفتارهای نوجوانان انجام میشه و بعد میگن که این کار به صلاح نیست...
اگر اینیه که شما میفرمایید ما نباید خبر بشنویم که نوزاد 6 ماهه دختر به خاطر این که 4 تا افغانی باهاش راضی شدن، مرده...
اما متاسفانه دختر در هر سنی میتونه برای یه پسر جذاب باشه...
باید مراقب بود...
بذار دختر دار بشی عزیزم...
بازم میگم امیدوارم حرفای منو آویزه گوشت کنی و روزی که بهش رسیدی، بیای بقیه حرفامونو بخونی و بدونی این روزگاری که تو داری میگذرونی، ما 10 سال پیش گذروندیم....
و اما در جواب فانوس جان که معتقد بود بیچاره دختر من که براش حق انتخاب نمیذارم...
اون داستان مقدس اردبیلی رو شنیدین؟
مقدس اردبیلی توی یه رودخونه یه سیب میبینه و سیبه بهش چشمک میزنه و یه گاز میزنه و سیبه رو میخوره...
یعد به خودش میگه این چه کاری بود؟
ممکنه صاحبش راضی نباشه...
میره بالای رودخونه و باغ سیب رو پیدا میکنه و باغبونش رو پیدا میکنه و میگه حلال کن که یه سیب از باغت رو خوردم...
باغبون هم میگه الا و بلا باید بیای دختر منو بگیری که من حلالت کنم...
دختر من لاله و کوره و چلاقه...
مقدس اردبیلی هم خیلی ناراحت میشه و هر کاری میکنه باغبونه رضایت نمیده...
با لب و لوچه آویزون موافقت میکنه و میره دخترش رو عقد میکنه...
شب عروسی میبینه دختره بسیار زیبا و رشید و سالمه...
باغبون بهش میگه دختر من کوره و هیچ نامحرمی رو ندیده...
کره و هیچ حرف چرتی رو نشنیده ...
چلاقه و هیچ راه بدی نرفته...
(قریب به مضمون)
حالا من بعید میدونم بتونم همچین دختری تربیت کنم، اما میتونم تلاشم رو بکنم که...
من تمام تلاشم رو میکنم که دخترم هرگز نه کارتون و نه فیلم سینمایی ببینه که نه خلاقیت هاش از بین بره و نه ته دلش آرزوی شاهزاده سوار بر اسب سفید داشته باشه...
تمام تلاشم رو میکنم که 4-5 تا مورد براش پیدا کنم...
من از باب مسائل عقلی به نیابت از دخترم بررسی میکنم که پسر و خانواده اش خوب هستن یا نه!
اگه خوب بود میره جزء گزینه هایی که حالا دخترم باید انتخاب کنه...
اگر بد بود که همون جا خداحافظی میکنیم...
یعنی هر همسری باید هم از فی*ل*تر دختر یا پسر رد بشه و هم از فی*ل*تر خانواده ها...
قدیما اول فی*ل*تر خانواده بود، بعد فی*ل*تر شخص که زیاد هم مهم نبود...
امروزه اول فی*ل*تر خود جوونه و بعد فی*ل*تر خانواده که زیاد هم مهم نیست...
بهترین شیوه ازدواج اینه که همسر اول از فی*ل*تر خانواده رد بشه و بعد از فی*ل*تر خود جوون...
این یعنی یه ازدواج بی دردسر و یه زندگی شیرین...
حالا من تصور مدینه فاضله ای شاید دارم ارائه میدم...
اما اینجوری دوست دارم که بشه...
اگرم بشه، من توش ایرادی نمیبینم...
اما اگه نشد، تقصیر عوامل دیگه ایه که توی تربیت فرزند من دخیل بودن...
فعلاً که من دخترمو به کس کسونش نمیدم...
Big Grin
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، مجید املشی ، السا ، Eve ، فانوس *7* ، انتصـار ، Havbb 110 ، یاســین ، MohammadSadra
۲۱:۵۴, ۱۹/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۳۰ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #138
آواتار
همسنگر با این فرضیاتی که شما مطرح کردید، سن ازدواج درست برای پسر 35 و برای دختر 32 هستش. یعنی هنوز هم دارند زود ازدواج می کنند.

توصیه دین هم زود ازدواج کردنه.

درس و تحصیل خوبه ولی اولویت یک زندگی نیست. ما برای تحصیل آفریده نشدیم. (منکر اهمیت زیادش نیستم ولی شماره یک نیست.)

(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۴۵)فانوس *7* نوشته است:  فکر کنید پسر 16 ساله با دختر 14 ساله
تا 20 سالگی باهم ازدواج کردن همین زندگی رو دارن بعد 20 سالگی ذهنشون عوض میشه
حتی معیاراشون
شخصیتشون همه ی جودشون
درسته خیلی باهم هستن شاید بگی دارن با هم رشد می کنن مثل هم میشن
نه این طور نیس
بلکه به هم عادت می کنن

همسنگرم ذهنشون عوض میشه، بله. البته بزرگتر میشن نه بچه تر. ضمناً مگه درصورتی که سی سالگی ازدواج کنن نباید به هم عادت کنن فرقش اینه که دیگه تو سن بالا عادت کردن بسیار سخت تره. تو سن بالا عادت کردن نیست تحمل کردنه (چون کسی تو سن بالا عوض نمیشه)، میشن سوهان روح هم.

(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۴۵)فانوس *7* نوشته است:  چرا بلوغ عقلی رو در نظر نمیگیریم فلان ......

باور بفرمایید بلوغ عقلی بعد از ازدواج اتفاق می افته نه قبل از اون. اگر تو فامیل داشته باشید آدمهایی که تا سن بالا مجرد موندن (حتی تو محل کار) خواهید دید حتی با سن زیاد هم رفتارهای خامی دارن. یک سری پختگی ها فقط بعد از ازدواج ایجاد خواهند شد نه با افزایش سن. بدون ازدواج هم هرگز رخ نمی دهند.

(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۱:۴۵)فانوس *7* نوشته است:  ترجیح میدن با فقر زندگی کنن اما خودشون باشن

این برای تئوری ازدواج در زمان یک پا لب گوره. زمانی که آقا مهندس خانوم مهندس بی سواد تازه هوس کردن کنار هم باشن. هر کدوم هم یه سری تئوری و فرضیه کاملاً خام همراهشونه تو مغز نخودیشون. چون سنشون زیاد شده عقلشون کودک مونده.

پ.ن.
در مورد خودم عرض می کنم. هر وقت بی پول میشم یه راست میرم خونه پدر خانوم.
از اول زندگی مشترک تا حالا یک ریال پول برنج و چای و عسل ندادم. (خدا پدر خانوم رو حفظ کنه شمالی هستند.) پرتغال فقط در حد ضرورت زمانی که نرسیده هزینه کردم. (باور کن من خسیس نیستم اگر اینها رو بخرم اونهایی که از خونه پدر خانوم میاد میگنده. اونها کاری ندارن خونه ما چی هست، می فرستند. چند بار گفتم: "بابا بپرسید شاید داشته باشیم. خراب میشن.")
به هر بهانه ای برای بچه های من خرید می کنند.
خانواده پدری من هم همینطوره. من خیلی کم پول میوه میدم چون خانواده پدری اکثراً باغ دارن. مادرم هر عیدی (نه تنها عید آخر سال) کلی هزینه لباس و کفش به پسر و دخترم میده.

خوب همسنگر با این فرهنگ به نظرت من هم همین کار رو با دختر و پسرم نخواهم کرد؟؟؟؟
این تئوری مسخره، روی پای خودم دیگه چیه؟؟؟؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Ali#59 ، مجید املشی ، Reza2035 ، السا ، فانوس *7* ، انصارالمهدی ، انتصـار ، Havbb 110 ، یاســین
۲۲:۰۱, ۱۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #139
آواتار
خداییش اینا که میگن سن ازدواج بالای 30 سال ، خب کلا ادم مگه چند سال زندگی میکنه که تازه بخواد 30 سالگی زن بگیره Big Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، Ali#59 ، مجید املشی ، فانوس *7* ، Havbb 110 ، Hadith ، انتصـار ، یاســین
۲۲:۰۳, ۱۹/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۰۴ توسط Ali#59.)
شماره ارسال: #140
آواتار
(۱۹/اردیبهشت/۹۳ ۲۲:۰۱)Mohammad Trust نوشته است:  خداییش اینا که میگن سن ازدواج بالای 30 سال ، خب کلا ادم مگه چند سال زندگی میکنه که تازه بخواد 30 سالگی زن بگیره

دیدی که در جامعه وجود داره اینه که یک پسر برای ازدواج باید شرایط زیر رو -حداقل- داشته باشه :
  • بلوغ (فکری،جنسی،مذهبی)
  • خونه،یا مبلغی که بتونه یک خونه اجاره کنه
  • پول! به مقدار لازم برای خرج و مخارج عروسی
  • کارت پایان خدمت
  • مدرک تحصیلی مرتبط،معمولا کارشناسی

انصافا این معیارها درسته؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
چرا آخه؟!HuhAngel
الان این معیارها رو یه پسر توی 30 سالگی میتونه کسب کنه!تازه اگه تمام تلاشش رو کنه.
ولی کمتر خانواده ای هست که از این معیارها کوتاه بیاد... .
نه به این شوری شور،نه به اون بی نمکی!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، السا ، انتصـار ، Havbb 110 ، یاســین
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]