|
آشنایی و تعریف اصطلاحات تجوید
|
|
۳:۵۴, ۲۴/دی/۹۳
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/دی/۹۳ ۲۳:۰۴ توسط mahdy30na. علت ویرایش: تجدید نظر)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام دوستان در مجالی چندین جلسه ای البته با صبر و تامل و حوصله از شما دوستان ، بحث تجوید رو با هم قدم قدم میریم جلو. امیدوارم مورد استفاده شما برادر و خواهر ایمانی قرار بگیره. منبع هم مصطفی اسرار ـ فرهنگ اصطلاحات تجوید سیر مباحث رو هم براتون میزارم تا قدم قدم پیش بریم.
![]() [b] بسم الله الرحمن الرحیم
تاء تأنیث مانند: صلوه ـ زکوه ـ فَاکِهَه ـ مَرَّه ـ حُمْرَه که در حال وقف به جای تاء (ه) هاء (ه) تلفظ میشود مثلاً صَلوه میشود صَلوه.[سوره بقره، آیه ۳.] البته در کلمات: تَوریه و تُقیه و امثال آن بعضی با ابدال و برخی بدون ابدال میخوانند. و نیز کلماتی که در رسم الخط قرآن با تاء مبسوطه (یعنی کشیده) نوشته شدهاند به همان تاء وقف میگردند. مانند: جَنّاتٌ ـ اَلبَیّناتُ ـ بِالْآیاتِ ـ ثَمَراتِ ـ سُنّت. مثلاً جَنّاتٌ میشود جنَّاتْ.[سوره نساء، آیه ۵۷.] و کلمات منصوب مثل: رَحِیماً ـ شَکُوراً ـ مَاءً ـ مُسَمّیً ـ بَیَاتاً به هنگام وقف، تنوین به الف بدل میگردد رَحیماً میشود رَحِیماً.[سوره احزاب، آیه ۳۳.] إبدال یکی از اقسام وقف است. |
|||
|
| آغاز صفحه 6 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۲:۳۷, ۲۵/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #51
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم هُوَ اللَّهُ الَّذِي لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ الْمَلِكُ الْقُدُّوسُ السَّلَامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَيْمِنُ الْعَزِيزُ الْجَبَّارُ الْمُتَكَبِّرُ سُبْحَانَ اللَّهِ عَمَّا يُشْرِكُونَ و خدايى است که معبودى جز او نيست، حاکم و مالک اصلى اوست، از هر عيب منزّه است، به کسى يتم نمیکند، امنيّت بخش است، مراقب همه چيز است، قدرتمندى شکست ناپذير که با اراده نافذ خود هر امرى را اصلاح میکند، و شايسته عظمت است؛ خداوند منزّه است از آنچه شريک براى او قرارمیدهند! سوره حشر ایه 23 عاشق این ایه هستم خواستم شما رو هم به حس خودم دعوت کنم سلام پ.ن : این برنامه فایل رو با کیفیت بالا تا جایی که زوم کنین باهاتون راه میاد و کیفیتش کم نمیشه.دوستان قران آموز این هم کل مطالب این مبحث تجوید که بصورت فایل اجرایی ( در قالب فشره ) برای شما دوستام تهیه کردم. امیدوارم استفاده ببرید از این کار پیشنهادات و انتقاداتتون رو بگید تا در این کار ( تا جایی که راه داشته باشه ) و چه برای کارهای بعدی ترتیب اثر بدم. ![]() دوستان این هم تقدیم به شما به مناسبت ایام فاطمیه
ای خوش ان روز که ما در خانه مادر داشتیم اگه دلتون گرفت التماس دعا |
|||
|
|
۲:۴۹, ۲۵/اسفند/۹۳
شماره ارسال: #52
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
باسلام خدمت تمامی دوستان قرآن آموز وسپاس ازبرادر محترم مهدی سینا بنده تنها چندارسال ازدوصفحه پایانی روخوندم ان شاالله درالباقی اندک زمانی که درتالارم مطالب روخواهم خواند ان شاالله موفق باشیم همگی درسایه سار قرآن |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |