کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 3 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
محرمیت برای ازدواج ...
۱۵:۰۹, ۲۵/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #1
آواتار
[تصویر: Besmella.png]

سلام Smile

همه ما میدونیم که تشکیل زندگی و ازدواج کردن چقدر خوب و مفید هست برای شخص و جامعه و خانواده و آینده و... انسانها...
و چقدر این انتخاب حساس هست و باید با درک جوانب صورت بگیره...

طبیعتا یک آدم رو از همه جوانب نمیشه شناخت و هر چقدر هم که بخواهیم کنکاش کنیم باز هم فقط میتونیم قبل از ازدواج اندک شناختی از طرف مقابل پیدا کنیم... الا من رحم ربی !

طبیعتا اگر بخواهیم کاملا شناخت پیدا کنیم باید صدها سال وقت بگذاریم اما شناخت چند ماهه از طرف مشاوران ضروری اعلام شده و این شناخت در حالی که دو طرف نامحرم هستند و ارتباط دارند، رعایت جوانبش خصوصا برای مذهبی ها سخته!

حالا میخوام نظرات شخصی و عمومی شما دوستان رو بدونم که تا چه حد :

1. با صیغه محرمیت برای شناخت پیش از ازدواج موافق هستید؟یا به کسی توصیه می کنید و یا نفی می کنید ؟!
  2. اگر بدونید طرف مقابلِ شما بنا به دلایلی این تجربه رو داشته (منحصرا برای رفت و آمد شرعی پیش از ازدواج و نه برای هرمورد دیگری) و بنا به هر دلیلی به هم خورده... چی کار میکنید؟
خواهش میکنم عاجزانه و مجدّانه که از این حرف که صیغه حلاله یا حرامه حرفی به میان نیارید. هر کس دوست داره راجع به این موضوع حرف بزنه تاپیک ایجاد کنه و بهش بپردازه و در این موضوع فقط به جواب دادن به سوالات بنده اکتفا کنید.

امضای فاطمه خانم
[تصویر: 793255_714.jpg]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ممرضا ، Eve ، شیدا ، غریب ، علائم ظهور ، مجتبی110 ، mahdy30na ، sarallah ، MAHDI59 ، fafa* ، Hadith ، مجنون العباس ، عـرفان ، مهدی2012 ، السا ، ام ابیها ، sagheb ، nafas

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۵۵, ۳۰/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #41
آواتار
(۳۰/فروردین/۹۵ ۱۹:۰۳)مصباح نوشته است:  سلام

دلایلی که آورده شد، برای رد صیغه در دوران نامزدی و برای شناخت اصلا قابل قبول نیست
اولا اینکه همون روز اول خواستگاری فک نکنم کسی از صیغه بگه
توی خانواده های ما رسم اینه که بعد از چند جلسه صحبت توی محیط خانوادگی و یا حالا بیرون که تحت نظر خانواده ها شد، و به یه حدودی از شناخت و رضایت رسید، اون موقع شب نامزدی صیغه رو می خونیم
شب نامزدی... یعنی به یک شناخته رسیدیم... یعنی این برنامه برای هر خواستگاری نیست
الحمدالله، تا حد زیادی هم خوب بوده اون شناخت اولیه که بعدش به جدایی نکشیده. جز یه مورد که اتفاقا توی همون دوره خدا رو شکر متوجه شدن حالا کفو هم نیستن یا هر چیزی، برا تباه نشدن جفتشون، همون موقع رابطه تمام شد. الان هم هر دو طرف خدا رو شکر زندگی خوبی رو دارند

کسانی که می گن تمام روایات رو زیر و رو کردن و توی روایات گفته نشده، صیغه برای دوران نامزدی و شناخت و از این چیزاست و فقط برای یه سری حالات اورژانسی و خاصهIdea
قانون اساسی ایران مبنای ثقلینی داره. یعنی قرآن و سنت
وقتی توی قانون آمده که می شه تمام روابط ایام متعه رو ضابطه مند کرد، که هیچ رابطه ای هم اتفاق نیفته حتی دست زدن به همدیگه... این رو از توی ثقلین درآوردن نه نظرات شخصی یه عده
نظر شخصی یه عده تو همچین موردی که مربوط به حلال خداست و تا این حد مهمه که امام علی (علیه السلام) شخصی رو براش لعن می کنه، تا این حد مهمه که ... (لطفا یه نگاه به سیره امام حسن (علیه السلام) در این رابطه بندازید)
مطمئنا دخیل نیست

البته نظر خانواده ها هم متفاوته برای این قضیه
بعضی بنابر دلایلی قبول نمی کنند
بعضی هم می کنند
ولی اینکه نظر شخصی خودمون رو تعمیم بدیم این کار درستی نیست

به نام خدا

درکنار پاسخ برخی دوستان
پاسخ دوست خوبم خانم مصباح بسیارمنطقی ودلنشین بود

درخانواده ما هم باب براین است
که پس از چند جلسه صحبت درشب نامزدی صیغه محرمیت خوانده میشه

اگه نگاه برخی افراد به این موضوع خوب نیس شاید دلایلی داشته
مورد بوده شخص صیغه براش مثله آب خوردن راحت بوده
اینکه تا چند بارباطرف صحبت کرد سریع پیشنهاد صیغه میده برای اجتناب ازگناه

حالا اگه خانواده ها درجریان باشن باز قابل هضم
ولی اینکه تنها فرد برای خودش به تنهایی تصمیم بگیره واقعاااااا.........

امضای مجنون العباس
یاعلی ماراسفارش کن به دل بندت حسین
عشق این دردانه ماراآبرو بخشیده است.Heart
صلوات
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012 ، عبدالرحمن ، مصباح
۱۴:۱۲, ۳۱/فروردین/۹۵ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/فروردین/۹۵ ۱۴:۱۳ توسط Islam.)
شماره ارسال: #42
آواتار
(۳۰/فروردین/۹۵ ۱۹:۰۳)مصباح نوشته است:  سلام

دلایلی که آورده شد، برای رد صیغه در دوران نامزدی و برای شناخت اصلا قابل قبول نیست
اولا اینکه همون روز اول خواستگاری فک نکنم کسی از صیغه بگه
توی خانواده های ما رسم اینه که بعد از چند جلسه صحبت توی محیط خانوادگی و یا حالا بیرون که تحت نظر خانواده ها شد، و به یه حدودی از شناخت و رضایت رسید، اون موقع شب نامزدی صیغه رو می خونیم
شب نامزدی... یعنی به یک شناخته رسیدیم... یعنی این برنامه برای هر خواستگاری نیست
الحمدالله، تا حد زیادی هم خوب بوده اون شناخت اولیه که بعدش به جدایی نکشیده. جز یه مورد که اتفاقا توی همون دوره خدا رو شکر متوجه شدن حالا کفو هم نیستن یا هر چیزی، برا تباه نشدن جفتشون، همون موقع رابطه تمام شد. الان هم هر دو طرف خدا رو شکر زندگی خوبی رو دارند

کسانی که می گن تمام روایات رو زیر و رو کردن و توی روایات گفته نشده، صیغه برای دوران نامزدی و شناخت و از این چیزاست و فقط برای یه سری حالات اورژانسی و خاصهIdea
قانون اساسی ایران مبنای ثقلینی داره. یعنی قرآن و سنت
وقتی توی قانون آمده که می شه تمام روابط ایام متعه رو ضابطه مند کرد، که هیچ رابطه ای هم اتفاق نیفته حتی دست زدن به همدیگه... این رو از توی ثقلین درآوردن نه نظرات شخصی یه عده
نظر شخصی یه عده تو همچین موردی که مربوط به حلال خداست و تا این حد مهمه که امام علی (علیه السلام) شخصی رو براش لعن می کنه، تا این حد مهمه که ... (لطفا یه نگاه به سیره امام حسن (علیه السلام) در این رابطه بندازید)
مطمئنا دخیل نیست

البته نظر خانواده ها هم متفاوته برای این قضیه
بعضی بنابر دلایلی قبول نمی کنند
بعضی هم می کنند
ولی اینکه نظر شخصی خودمون رو تعمیم بدیم این کار درستی نیست

این دو پست اخر ، مبحث دیگری رو به نظر من مطرح میکنه.

دو تا مبحث است.

اولی، بدون هیچ شناختی صیغه خونده بشه تا شناخت صورت بگیره.
دومی ، بعد از اینکه کمی شناخت صورت گرفت، قبل از نامزدی صیغه ای خونده بشه تا طرفین همدیگر رو بهتر بشناسند.

به نظر من بین این دو تا مبحث باید تمایز قائل بشیم. چرا که در دومی کلا صیغه به عنوان یک مرحله اضافه برای شناخت مطرح میشه اما در اولی بدون هیچ شناختی صیغه مطرح میشه.

--------------------------------------

اما بنده نگاهی سیره ای به این موضوع داشتم.

نمیدونم چرا دوستان فکر میکنند که من میگم صیغه غیر قانونی و نادرست است؟!!!

اگر خانواده ای این کار رو میکنه بنده نمیگم که شرعا حرام است . اصلا بحث بنده شرعی نیست بلکه اخلاقی است.
من هیچ جایی در تاریخ و سیره ندیدم که توصیه شده باشه به صیغه. حتی گفته شده که میشه به زینت های خانم نگاه کرد بدون نیاز به صیغه! یعنی تا این حد هم حتی نیازی به صیغه نیست.

فلسفه ی صیغه و دلایلش رو مطالعه کنید. ببینید اصلا چیزی به اسم متعه در خواستگاری مطرح شده؟!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: فاطمه خانم ، شیدا ، مهدی2012
۲۲:۳۱, ۳۱/فروردین/۹۵
شماره ارسال: #43
آواتار
خیلی باحاله
تز های خفنی می دید. ولی دم حجله بند رو آب می دید.
منم برای خودم معیار های زیادی دارم. اما هیچ اعتمادی به عقلم ندارم.
من اولش دیدم این تاپیک دو تا سوال با جواب آره یا نه و بیان دلایل هست.
الان دارید هم دیگه به توپ می بندید ماشالله
می گما الان مجتبی نیست. ولی همچنان یادآوری کنم من اون دوتا قمه ای که از اراذل محله کش رفتم رو زیر تختم قایم کردم. یه کاری نکنید صاف بکوبمشون وسط تاپیک شقه اش کنمAngel
۱۱:۴۱, ۱/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #44
آواتار
(۳۱/فروردین/۹۵ ۲۲:۳۱)Bidel.s نوشته است:  خیلی باحاله
می گما الان مجتبی نیست. ولی همچنان یادآوری کنم من اون دوتا قمه ای که از اراذل محله کش رفتم رو زیر تختم قایم کردم. یه کاری نکنید صاف بکوبمشون وسط تاپیک شقه اش کنمAngel

بحث میکنیم که إن شاء الله موجب عمل بشه دیگه!

به عنوان مثال من چندان موافق صیغه برای شناخت نیستم اما تز دوستان که بعد از شناخت برای انجام کارهای ازدواج صیغه کنید رو دوست داشتم. شاید خودم هم تو ازدواجم از این روش استفاده کنم.

بحث هم الحمدلله خوب داره پیش میره و علی رغم این موضوع جنجالی، دوستان با احترام در اکثر مواقع دارند بحث میکنند.

راستی مومن به مانیتور خودت رحم کنBig Grin
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012
۱۴:۰۷, ۱/اردیبهشت/۹۵
شماره ارسال: #45

(۳۱/فروردین/۹۵ ۲۲:۳۱)Bidel.s نوشته است:  خیلی باحاله
UndecidedMat
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مهدی2012
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]