کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 11 رای - 4.73 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
.::دقایقی با قرآن کریم::
۲۱:۳۹, ۲۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/اسفند/۹۲ ۱۱:۴۷ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله
.
.
در این تاپیک قصد داریم که نکته هایی رو بر گرفته از کتاب های "تفسیر نور" حجت الاسلام قرائتی قرار بدیم ....

(در کتاب "دقایقی با قرآن" ایشون هم به صورت مختصر این نکات آورده شده اند)
.

.
.
نکات کوتاه و خواندنی و کاربردی رو اینجا قرار میدیم ان شاء الله....
دوستانی که حال خوندن کل مطالب رو ندارین حداقل قسمت های قرمز رنگ رو بخونید...
باشد که با قران مانوس شویم....
.
.

.

.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
.
1
« بِسْمِ اللَّه الْرَّحْمَنِ الْرَّحِيمِ‏ »
.
::::.حضرت على عليه السلام فرمود: «بسم ‏اللَّه»، مايه بركت كارها و ترك آن موجب نافرجامى است.
::::.همچنين آن حضرت به شخصى كه جمله ‏ى «بسم ‏اللَّه» را مى‏نوشت، فرمود: «جَوِّدها» آنرا نيكو بنويس.
::::.در حديث مى‏خوانيم: «بسم ‏اللَّه» را فراموش نكن، حتّى در نوشتن يك بيت شعر. و رواياتى در پاداش كسى كه اوّلين بار «بسم ‏اللَّه» را به كودك ياد بدهد، وارد شده است.
::::.امام صادق‏عليه السلام نقل شده است: «بسم‏ اللَّه» تاج سوره‏هاست.
.
.
.
::.«بسم ‏اللَّه» رمز خروج از تكبّر و اظهار عجز به درگاه الهى است.
::.«بسم ‏اللَّه» گام اوّل در مسير بندگى و عبوديّت است.
::.«بسم ‏اللَّه» مايه فرار شيطان است.
::.«بسم ‏اللَّه» كلامى كه سخن خداوند با مردم و سخن مردم با خدا، با آن شروع مى‏شود.
.
.
.
شايد معناى اينكه مى‏گويند: تمام قرآن در سوره حمد، و تمام سوره حمد در بسم ‏اللَّه، و تمام بسم‏اللَّه در حرف (باء) خلاصه مى‏شود، اين باشد كه آفرينش هستى و هدايت آن، همه با استمداد از اوست. چنانكه رسالت پيامبر اكرم‏صلى الله عليه وآله نيز با نام او آغاز گرديد. «اقرأ باسم ربّك».
.
.

امضای میلاد.م
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، تفکر ، یا ثارالله ، sarallah ، فدک زهرا ، N.Mahdavian ، ats ، saloomeh ، Admirer ، محمد رضا. ، یاســین ، شهرام ، حقیر ، محیصا ، مطواعی ، ali.khm ، در جستجوی سختی ، محب الزهرا ، mohamad ، رهیافته ، mahdy30na ، fazel ، AMINI ، یاران مهدی ، میثاق ، سید ابراهیم ، hesam110 ، m.hossein ، meshkat ، zahra.shakiba ، mhvvhm ، جبریل ، MESSENGER ، Farzaneh ، أین المنتظر ، azade ، سلیلة الزهراء ، hed_gol ، مجید املشی ، mohaddese ، علی امینی ، help me ، مصباح ، شهیدطیبه واعظی ، mohammad reza ، مجتبی110 ، سدرة المنتهی ، آلاله ، عبدالرحیم ، عبدالرحمن ، دغویه ، nafas ، رهگذر. ، آیات ، لبخند خدا ، bat-man ، mahramaneh ، mahyamatin ، سیمرغ ، reyhan ، انتصـار ، حسن عزتي ، صبا ، fiftynine ، Ali#59 ، وافی ، ضحی ، aboutorab ، neyestan23 ، bi-ehsaas ، اسکای ، محمد حسین ، 135 ، آفتاب ، Ramin_Ghn ، نرگس مهدوی ، andishe ، sabrina ، یوسف יוסף ، محمدهادی ، ریحانه653 ، amirak ، غریب

آغاز صفحه 17 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۸:۲۰, ۷/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #161
آواتار
آيه شماره 10 از سوره مبارکه مجادله
تلاشهای شیطانی
متن آیه:إِنَّمَا النَّجْوَى مِنَ الشَّيْطَانِ لِيَحْزُنَ الَّذِينَ آمَنُوا وَلَيْسَ بِضَارِّهِمْ شَيْئًا إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
معنی آیه:چنان نجوايى صرفا از [القاآت] شيطان است تا كسانى را كه ايمان آورده‏اند دلتنگ گرداند و[لى] جز به فرمان خدا هيچ آسيبى به آنها نمى‏رساند و مؤمنان بايد بر خدا اعتماد كنند
تفسیر آیه:چنانكه ریخت و پاش و مصرف بیش از اندازه، انسان را برادر شیطان قرار مى‏دهد، «انّ المبذّرین كانوا اخوان الشّیاطین» نجوا نیز انسان را شیطان صفت مى‏كند. «انّما النّجوى من الشّیطان»
هر گونه سخن آشكار و نهانى كه موجب ترس و دلهره در میان مسلمانان گردد، كارى شیطانى است. «النّجوى من الشّیطان لیحزن الّذین آمنوا»
باید دغدغه‏ها را چنین تسلّى داد كه تا خدا نخواهد كسى نمى‏تواند آسیبى برساند. «لیحزن... لیس بضارّهم»
مؤمنان در حفظ و حراست خداوند هستند. «و لیس بضارهم شیئاً»
تلاشهاى منافقان، از مدار قدرت الهى خارج نیست. «و لیس بضارهم شیئاً الا باذن اللّه»
جنگ روانى دشمن را خنثى كنیم. «لیحزن... و لیس بضارهم شیئاً»
داروى شفابخش هر گونه ناآرامى و دلهره، توكّل بر خداوند است. «و على اللّه فلیتوكّل المؤمنون»
توكّل بر خدا كار هر كس نیست، ایمان مى‏خواهد. «فلیتوكّل المؤمنون» گرچه خداوند از مؤمنان حمایت مى‏كند، ولى آنان نیز باید بر خداوند توكّل كنند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، ISOD
۱۸:۲۴, ۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #162
آواتار
آيه شماره 13 از سوره مبارکه تغابن
توحید در معرفت
متن آیه:اللَّهُ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
معنی آیه:خدا[ست كه] جز او معبودى نيست و مؤمنان بايد تنها بر خدا اعتماد كنند
تفسیر آیه:اطاعت از خداوند باید همراه با اطاعت از رهبر آسمانى باشد. «اطیعوا اللّه و اطیعوا الرسول»
انسان، آزاد آفریده شده است، هم قدرت دارد سرپیچى كند و هم مى‏تواند اطاعت كند. «اطیعوا اللّه... فاِن تولّیتم»
مُبلّغ نباید انتظار پذیرش و پیروى همه مردم را داشته باشد. «فان تولّیتم...»
گرچه بعضى سرپیچى كنند، اما پیامبر وابسته به خداست و خداوند حامى اوست. «رسولنا»
پیامبران الهى، حق اجبار مردم را ندارند، فقط مسئول ابلاغ هستند. «فانّما على رسولنا البلاغ المبین»
اگر انسان به وظیفه خود عمل كند، نباید روى گردانى مردم سبب دلسردى یا نگرانى او شود. «فان تولّیتم فانّما على رسولنا البلاغ المبین»
تبلیغ دین باید آشكار و شفاف باشد. «البلاغ المبین»
اطاعت، تنها شایسته معبود حقیقى است. «اطیعوا اللّه... اللّه لا اله الا هو»
لازمه‏ى یكتاپرستى، توكّل به خداوند یكتاست. «اللّه لااله الا هو و على اللّه فلیتوكّل...»
نشانه ایمان واقعى، توكّل بر خداست. «و على اللّه فلیتوكّل المؤمنون»
در همه امور باید به خداوند توكّل نمود. «فلیتوكّل المؤمنون» به صورت مطلق آمده است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: حضرت عشق ، ISOD ، لبخند خدا ، mahdy30na
۱۹:۰۱, ۹/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #163
آواتار
ای کسانی که ایمان آورده اید! چرا سخنی می گویید که عمل نمی کنید؟! نزد خدا بسیار موجب خشم است که سخنی بگویید که عمل نمی کنید!
( سوره ی صف/ آیه 2-3)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: شهیدطیبه واعظی ، ISOD ، لبخند خدا ، mahdy30na
۱۰:۴۰, ۱۰/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #164
آواتار
آيه شماره 3 از سوره مبارکه طلاق
رزق الهی
متن آیه:وَيَرْزُقْهُ مِنْ حَيْثُ لَا يَحْتَسِبُ وَمَن يَتَوَكَّلْ عَلَى اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ إِنَّ اللَّهَ بَالِغُ أَمْرِهِ قَدْ جَعَلَ اللَّهُ لِكُلِّ شَيْءٍ قَدْرًا
معنی آیه:و از جايى كه حسابش را نمى‏كند به او روزى مى‏رساند و هر كس بر خدا اعتماد كند او براى وى بس است‏خدا فرمانش را به انجام‏رساننده است به راستى خدا براى هر چيزى اندازه‏اى مقرر كرده است
تفسیر آیه:كسانى كه با گناه زندگى خود را تأمین مى‏كنند، راه دریافت روزى‏هاى پیش بینى نشده را به روى خود مى‏بندند. «و من یتق اللّه... یرزقه من حیث لایحتسب»
اراده خدا در چارچوب محاسبات انسان نیست. «یرزقه من حیث لایحتسب»
رعایت امور معنوى، در زندگى مادّى اثر گذار است. (امدادهاى غیبى، در زندگى انسان نقش مؤثرى دارند.) «من حیث لایحتسب»
انسان متقى، خواست خود را در مسیر خواست و اراده خدا قرار مى‏دهد و چون اراده الهى بن بست ندارد، انسان متقى نیز به بن بست نخواهد رسید. «و من یتق اللّه یجعل له مخرجاً»
همیشه رزق زیاد وابسته به كار زیاد نیست. «و من یتق اللّه... یرزقه» (همان گونه كه همیشه مقدار و كمّیت آن مهم نیست. امام صادق‏علیه السلام در تفسیر «یرزقه من حیث لایحتسب» فرمود: خداوند در آنچه به او داده بركت مى‏دهد.)
تقوا و توكل دو اهرم براى خروج از بن بست است. «و من یتق اللّه... و من یتوكل على اللّه...»
براى تأمین زندگى امروز، تقوا «و من یتق اللّه... یرزقه» و براى آینده، توكل لازم است. «و من یتوكل على اللّه فهو حسبه»
تقوا، مقدّم بر توكل است. «و من یتق اللّه... و من یتوكل على اللّه»
بدون لطف خداوند، هیچ عامل دیگرى كارآمد و كافى نیست. «فهو حسبه»
در اراده و خواست تمام افراد و حكومت‏ها، احتمال شكست و ناكارآمدى و بن بست وجود دارد. تنها امرى كه شكست در آن راه ندارد، خواست و اراده خداوند است. «انّ اللّه بالغ امره»
دلیل توكل ما، قدرت بى نهایت الهى است. «و من یتوكل ... انّ اللّه بالغ امره»
معناى توكل ما و قدرت خداوند آن نیست كه انسان به همه خواسته‏هاى خود مى‏رسد، زیرا تمام امور هستى قانونمند است و حساب و كتاب دارد. «و من یتوكل على اللّه فهو حسبه ان اللّه بالغ امره قد جعل اللّه لكل شى‏ءٍ قدراً»
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: لبخند خدا ، mahdy30na ، ISOD
۵:۱۶, ۱۱/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #165
آواتار

آيه شماره
121
از سوره

مبارکه
نحل

برگزیدگان « ولادت امام باقر علیه السلام »

متن آیه:شَاكِرًا لِّأَنْعُمِهِ اجْتَبَاهُ وَهَدَاهُ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
ترجمه:نعمتهاى او را شكرگزار بود [خدا] او را برگزيد و به راهى راست هدايتش كرد
تفسیر:
آن را كه خدا برگزیند، به مقصدش مى‏رساند. «اجتباه... هداه الى صراط مستقیم»
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سیمرغ ، mahdy30na ، ISOD
۱۱:۳۳, ۱۱/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #166
آواتار
آيه شماره 121 از سوره مبارکه نحل
برگزیدگان « ولادت امام باقر علیه السلام »
متن آیه:شَاكِرًا لِّأَنْعُمِهِ اجْتَبَاهُ وَهَدَاهُ إِلَى صِرَاطٍ مُّسْتَقِيمٍ
معنی آیه:نعمتهاى او را شكرگزار بود [خدا] او را برگزيد و به راهى راست هدايتش كرد
تفسیر آیه:آن را كه خدا برگزیند، به مقصدش مى‏رساند. «اجتباه... هداه الى صراط مستقیم»
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: لبخند خدا ، mahdy30na ، ISOD
۱۵:۳۴, ۱۱/اردیبهشت/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۱/اردیبهشت/۹۳ ۱۵:۳۴ توسط حضرت عشق.)
شماره ارسال: #167
آواتار
و هرگز در مورد کاری نگو (( من فردا آن را انجام می دهم)) مگر اینکه خدا بخواهد! ...
(سوره کهف/آیه 23 -24)[/b]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: لبخند خدا ، شهیدطیبه واعظی ، mahdy30na ، ISOD
۹:۳۷, ۱۲/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #168
آواتار
آيه شماره 9 از سورهمبارکه مزمل
همه جا خداست (خدا همه جا هست)
متن آیه:رَبُّ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ لَا إِلَهَ إِلَّا هُوَ فَاتَّخِذْهُ وَكِيلًا
معنی آیه:پروردگار خاور و باختر خدايى جز او نيست پس او را كارساز خويش اختيار كن
تفسیر آیه:ربوبیّت خداوند نسبت به مشرق و مغرب، دلیل یكتایى او و لزوم توكّل بر او است. «ربّ المشرق والمغرب لا اله الاّ هو فاتّخذه وكیلاً»
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mahdy30na ، لبخند خدا ، یاســین ، ISOD
۶:۰۰, ۱۳/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #169
آواتار
آیه ی شماره 3 از سوره مبارکه اسراء
نسل برگزیده «شهادت امام هادی (علیه السلام)»

متن آیه‌:ذُرِّيَّةَ مَنْ حَمَلْنَا مَعَ نُوحٍ إِنَّهُ كَانَ عَبْدًا شَكُورًا
ترجمه : فرزندان كسانى كه [آنان را در كشتى] با نوح برداشتيم راستى كه او بنده‏اى سپاسگزار بود
تفسیر :
در مكتب انبیا بودن و همراهى با آنان، رمز نجات و بقاى انسان است. «ذُرّیة مَن حَمَلنا مع نوحٍ»
تاریخِ گذشتگان، عامل تربیت و هشدار براى آیندگان است. «ذُرّیة مَن حملنا»
توجّه دادن فرزندان به شرافت و ایمان نیاكان، راهى عاطفى براى تربیت و پذیرش دعوت و مسئولیّت آنان است. «ذُرّیة مَن حمَلنا»
عبودیّت وبندگى خدا، زمینه ایمنى از حوادث و مهالك است. «حَملنا مع نوح انّه كان عبداً شكوراً»
تجلیل از مردان والا و اسوه، از عوامل تربیت است. «كان عبداً شكوراً»
یكى از بركات شكور بودن، ذرّیه پایدار داشتن است.«ذرّیة مَن... عبداً شكوراً»
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، ISOD
۱۴:۱۷, ۱۳/اردیبهشت/۹۳
شماره ارسال: #170
آواتار
پروردگارت را در دل خود، از روی تضرع و خوف، آهسته و آرام، صبحگاهان و شامگاهان یاد کن و از غافلان مباش!!!!!!!!!!
((سوره منافقون/آیه 9)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: لبخند خدا ، شهیدطیبه واعظی ، ISOD
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]