|
ابلیس و شیاطین در غدیر چه میکردند؟ (مقاله ویژه عید غدیر)
|
|
۰:۳۹, ۲۴/آبان/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/آبان/۹۰ ۳:۰۲ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
همسنگران محترم. لطفا این مقاله را بادقت مطالعه بفرمایید بسم الله الرّحمن الرّحیم در این ایام با برکت جا دارد سری به پشت پرده ی غدیر بزنیم و نیم نگاهی داشته باشیم به آنجا که جز پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و علی (علیه السلام) ندیدند. شیاطین و در رأس آن ابلیس ایام غدیر را در غوغایی به سر میبردند و خوب میفهمیدند که در غدیر چه راه هدایت و نجاتی برای بنی آدم تا آخرین روز دنیا پیش بینی شده است. آنان پیش از همه در غدیر حاضر شده بودند و نتایج این مراسم عظیم را بررسی میکردند. و از سوی دیگر عکس العمل گروه های مردم را زیر نظر داشتند. آنان آینده ی بلند مدتی را میدیده اند که در آن زیبا ترین گونه ی هد ایت انسان پیش بینی شده بود. این بود که آن روز را هولناک تریم مقطع برای خود به حساب آوردند. که اگر فرامین آن روز به مرحله ی عمل میرسید، همه ی راه های انحراف تا ابد برای انسان ها بسته میشد. این را بزرگ شیاطین یعنی ابلیس، بهتر از اصحابش میفهمید. همین که پیامبر بر فراز منبر، امیرالمؤمنین (علیه السلام) را بر سر دست بلند و فرمود: «من کنت مولاه فهذا علی مولاه...»، ابلیس فریادی کشید و همه ی لشکریانش را فرا خواند. با این فریاد، همه ی شیاطین در هر جا که بودند، نزد او جمع شدند. گفتند: ای آقای ما و ای مولای ما! این چه فریادی بود؟ چه چیزی تو را اینگونه به وحشت انداخته؟ ما تاکنون فریادی وحشتناک تر از این از تو نشنیده بودیم. ابلیس گفت: این پیامبر کاری کرد که اگر به نتیجه برسد، هرگز در محضر خدا معصیت نخواهد شد. شیاطین که سابقه ی ماجرای حضرت آدم (علیه السلام) را بخاطر داشتند، گفتند: ای آقای ما؛ تو همان کسی هستی که آدم را گمراه کردی. ولی گویا از این پس، این امت، رحمت شده ی محفوظ از گناه خواهد بود. و دیگر تو و ما را بر اینان راهی نیست. چرا که امام و پناه خود بعد از پیمبرشان به آنان شناسانده شد. ابلیس گفت: وای بر شما؛ بخدا قسم مردم را درباره ی علی (علیه السلام) گمراه خواهم کرد. با اینکه ابلیس پاسخ اصحابش را داد، ولی آنان خاک بر سر ریختند و به جزع و فزع افتادند. ابلیس به آنان گفت: شما را چه شده است؟ آنان گفتند: این چه اتفاقی بود که رخ داد؟ ما گمان میکردیم وقتی محمد از دنیا برود، اصحاب او متفرق میشوند. ولی میبینیم که امر وصایت را برای شخصی بعد از خود قرار داد. بخدا قسم تو به ما اینگونه نگفته بودی. تو خبر داده بودی که وقتی این پیامبر از دنیا برود، اصحاب او متفرق میشوند. ولی این برنامه، یک مسئله ی مستحکم شد که هرکدام از جانشینانش از دنیا برود، دیگری بجای او قرار میگیرد. امروز این مرد پیمانی بست که هیچ انسانی تا روز قیامت نمیتواند آن را بشکند. ابلیس در پاسخ آنان گفت: «هرگز چنین نیست. خیالتان راحت باشد. اصحاب او به آنچه از آنان پیمان گرفت، وفا نمیکنند. آنان که همراه او هستند، در این باره به من وعده هایی داده اند که به چیزی از آنچه گفت، اقرار نکنند. و میدانم که هرگز در وعده ای که به من داده اند، تخلف نمیکنند.» با اععلام این مطلب، لشکر شیطان متفرق شد. با پایان مجلس شیاطین در پشت پرده ی غدیر، آیه ی 20 سوره سبأ نازل شد: «ابلیس گمان خود را به باور آنان رسانید، و پیرو او شدند...» با نزول این آیه، بار دیگر ابلیس فریادی زد. و شیاطین بازگشتند و گفتند: ای آقای ما! این فریاد دم چه بود؟ او گفت: وای بر شما؛ بخدا قسم خداوند سخن مرا در آیه ای نقل کرد و این آیه را نازل کرد: (همان آیه ی بالا). بعد از این خبر باز هم شیاطین متفرق شدند. ابلیس به دقت ناظر حرکات منافقین بود. وقتی با منصوب شدن علی (علیه السلام) گروهی از آنان گفتند: «از روی هوای نفس سخن میگوید» و نیز عمر به ابوبر گفت: «آیا چشمانش را نمیبینی که در سرش مانند دیوانگان میچرخد؟»، ابلیس از خوشحالی فریاد دیگری زد و بار دیگر دار و دسته اش را جمع کرد و به آنان گفت: «میدانید که من قبلا گمراه کننده ی آدم بوده ام؟ گفتند: آری. گفت: آدم پیمان را شکست ولی به خدا کافر نشد، امّا اینان هم پیمان را شکستند و هم بع پیامبر کافر شدند.» ابلیس که از نقل سخن خود در آیه ای از قرآن خرسند بود، با شنیدن ادامه ی آیه ی بالا:«إلّا فریقا من المؤمنین»: (مگر گروهی از مؤمنین)، سخت بر آشفت. و سر به سوی آسمان بلند کرد و خطاب به خداوند گفت: «قسم به عزت و جلالت، این گروه مؤمن را هم به بقیه ملحق خواهم کرد.» در اینجا آیه ی 42 سوره حجر نازل شد و پیامبر که شاهد گفتگوی ابلیس با لشکریانش بود، این آیه را خطاب به ابلیس تلاوت فرمود: «تو را بر بندگان واقعی من راهی نیست...» پس از این ماجرا ها، دار و دسته ی ابلیس متفرق شدند. امّا او بار دیگر فریادی زد و آنان بازگشتند و گفتند: ای آقای ما؛ این فریاد سوم چه بود؟ بخدا قسم بخاطر اصحاب علی بود آنگاه ابلیس در حضور شیاطین خطاب به خداوند گفت: «یارب؛ قسم به عزت و جلالت، چنان معاصی و گناهان را برای آنان زیبا جلوه دهم که مرتکب آن شوند و اینگونه آنان را نزد تو مبغوض مینمایم.» ابلیس که همچنان در منطر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قرار داشت و رفتار او زیر نگاه های پیامبر بود، برای آنکه مردم او را دیده و سخن او را شنیده باشند، بصورت پیر مردی نزد پیامبر آمد و به طعنه گفت: «ای محمد؛ چقدر کم هستند آنان که با تو بر سر آنچه درباره ی پسرعمویت گفتی، بیعت میکنند.» بدلیل زیاد بودن منابع ، تنها به ذکر کتاب بسنده کرده و از ذکر جلد و صفحه ی کتاب معذورم. کتاب سلیم - اصول کافی - تفسیر قمی - تأویل الآیات - تفسیر عیاشی - اقبال - شرح الأخبار - مدینةالمعاجز - بحارالأنوار - عوالم العلوم
|
|||
|
| آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۹:۳۸, ۲۰/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #31
|
|||
|
|||
|
۱۷:۴۲, ۲۲/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #32
|
|||
|
|||
|
کسی نبود جواب سوالمو بده؟
|
|||
|
۲۳:۲۴, ۲۴/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #33
|
|||
|
|||
(۲۲/شهریور/۹۶ ۱۷:۴۲)mbanki نوشته است: کسی نبود جواب سوالمو بده؟ مطالب گویا هستن. و پاسخ روشن . پرسشتون هم تکراری هست . پیش از مطرح کردن پرسش یک زخمت اگه کشیده میشد برای جستجو خوب بود . |
|||
|
|
۶:۲۹, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #34
|
|||
|
|||
|
۱۱:۱۸, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #35
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۶ ۶:۲۹)mbanki نوشته است: ممنون من تازه وارد شده ام جوابم رو پیدا نکردم اگه میدونید بنویسید واگر جائی اومده ادرسشو بدید سپاس ![]() (۲۰/شهریور/۹۶ ۱۹:۳۸)mbanki نوشته است: یه سوال برام پیش اومده آیا مردم مجبور بودند با امام بیعت کنند؟ یا اینکه آزاد بودند؟ در اطاعت از فرمان خدا و رسول اجبار وجود ندارد بلکه اطاعت امر واجب هست . همونطور که دستور نبی به انجام امور واجب بود تبعیت از اون هم واجب . چرا ؟ یا أَیهَا الَّذِینَ آمَنُوا أَطِیعُوا اللَّهَ وَ أَطِیعُوا الرَّسُولَ وَ لا تُبْطِلُوا أَعْمالَکمْ سوره محمد، آیه 33 مَنْ یُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ اَطاعَ اللّهَوَ مَنْ تَوَلّى فَما اَرْسَلْناکَ عَلَیْهِمْ حَفیظاً سوره نسا ، ایه 80 البته بازم دلایل بر اینکه اطاعت از رسول اطاعت از خدا هست و این دلیلی بر جبری بودن ( مجبود بودن ) نیست . وقتی خدا و نبی رو قبول کردی طبق اصول دین باید فرامین و دستورات رو هم قبول کنی . خوب بعدش ؟ خوب : وَ كُلُّ ذالِكَ لایَرْضَى اللَّهُ مِنّى اِلّا اَنْ اُبَلِّغَ ما اَنْزَلَ اللَّهُ اِلَىَّ فى حَقِّ عَلِىٍّ، یا اَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما اُنْزِلَ اِلَیْكَ مِنْ رَبِّكَ فى حَقِّ عَلِىٍّ. وَ اِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ وَ اللَّهُ یَعْصِمُكَ مِنَ النّاسِ . فَاعْلَمُوا مَعاشِرَ النّاسِ، ذالِكَ فیهِ وَ افْهَمُوهُ وَ اعْلَمُوا اَنَّ اللَّهَ قَدْ نَصَبَهُ لَكُمْ وَلِیّاً وَ اِماماً فَرَضَ طاعَتَهُ عَلَى الْمُهاجِرینَ وَ الْاَنْصارِ وَ عَلَى التّابِعینَ لَهُمْ بِاِحْسانٍ، وَ عَلَى الْبادى وَ الْحاضِرِ، وَ عَلَى الْعَجَمِىِّ وَ الْعَرَبِىِّ، وَ الْحُرِّ وَ الْمَمْلوكِ، وَ الصَّغیرِ وَ الْكَبیرِ، وَ عَلَى الْاَبْیَضِ وَ الْاَسْوَدِ، وَ عَلى كُلِّ مُوَحِّدٍ،ماضٍ حُكْمُهُ، جازٍ قَوْلُهُ، نافِذٌ اَمْرُهُ،مَلْعُونٌ مَنْ خالَفَهُ، مَرْحُومٌ مَنْ تَبِعَهُ وَ صَدَّقَهُ، فَقَدْ غَفَرَ اللَّهُ لَهُ وَ لِمَنْ سَمِعَ مِنْهُ وَ اَطاعَ لَهُ. مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّهُ آخِرُ مَقامٍ اَقُومُهُ فى هذَا الْمَشْهَدِ، فَاسْمَعُوا وَ اَطیعُوا وَ انْقادُوا لِاَمْرِ اللَّهِ رَبِّكُمْ،فَاِنَّ اللَّهَ - عَزَّوَجَلَّ - هُوَ مَوْلاكُمْ وَ اِلاهُكُمْ، ثُمَّ مِنْ دُونِهِ رَسُولُهُ وَ نَبِیُّهُ الْمُخاطِبُ لَكُمْ، ثُمَّ مِنْ بَعْدى عَلِىٌّ لِیُّكُمْ وَ اِمامُكُمْ بِاَمْرِ اللَّهِ رَبِّكُمْ،ثُمَّ الْاِمامَةُ فى ذُرِّیَّتى مِنْ وُلْدِهِ، اِلى یَوْمٍ تَلْقَوْنَ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ. مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّ عَلِیّاً وَ الطَّیِّبینَ مِنْ وُلْدى مِنْ صُلْبِهِ هُمُ الثَّقَلُ الْاَصْغَرُ، وَ الْقُرْآنُ الثَّقَلُ الْاَكْبَرُ،فَكُلُّ واحِدٍ مِنْهُما مُنْبِئٌ عَنْ صاحِبِهِ وَ مُوافِقٌ لَهُ، لَنْ یَفْتَرِقا حَتّى یَرِدا عَلَىَّ الْحَوْضَ. اَلا اِنَّهُمْ اُمَناءُ اللَّهِ فى خَلْقِهِ وَ حُكّامُهُ فى اَرْضِهِ. مَعاشِرَ النّاسِ، هذا عَلِىٌّ أخى وَ وَصیّى، وَ واعى عِلْمى، وَ خَلیفَتى فى اُمَّتى، عَلى مَنْ آمَنَ بى، وَ عَلى تَفْسیرِ كِتابِ اللَّهِ - عَزَّوَجَلَّ - وَالدّاعى اِلَیْهِ، وَ الْعامِلُ بِما یَرْضاهُ، وَ الْمُحارِبُ لِاَعْدائِهِ، وَ الْمُوالى عَلى طاعَتِهِ، وَ النّاهى عَنْ مَعْصِیَتِهِ. اِنَّهُ خَلیفَةُ رَسُولِ اللَّهِ وَ اَمیرُالْمُؤْمِنینَ وَ الْاِمامُ الْهادى مِنَ اللَّهِ،وَ قاتِلُ النّاكِثینَ وَ الْقاسِطینَ وَ الْمارِقینَ بِاَمْرِاللَّهِ. مَعاشِرَ النّاسِ، اَنَا صِراطُ اللَّهِ الْمُسْتَقیمُ الَّذى اَمَرَكُمْ بِاتِّباعِهِ ، ثُمَّ عَلِىٌّ مِنْ بَعْدى. ثُمَّ وُلْدى مِنْ صُلْبِهِ اَئِمَّةُ الْهُدى، یَهْدُونَ اِلَى الْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلُون ثُمَّ قَرَاَ : بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمانِ الرَّحیمِ، الْحَمْدُ للَّهِِ رَبِّ الْعالَمینَ، الرَّحْمانِ الرَّحیمِ، مَالِكِ یَوْمِ الدّینِ، اِیّاكَ نَعْبُدُ وَ اِیّاكَ نَسْتَعینُ، اِهْدِنَا الصِّراطَ الْمُسْتَقیمَ، صِراطَ الَّذینَ اَنْعَمْتَ عَلَیهِمْ غَیْرِ الْمَغْضُوبِ عَلَیْهِمْ وَ لَاالضّالّینَ. وَ قالَ: فِىَّ نَزَلَتْ وَ فیهِمْ - وَ اللَّهِ - نَزَلَتْ، وَ لَهُمْ عَمَّتْ وَ اِیَّاهُمْ خَصَّتْ،اُولئِكَ اَوْلِیاءُ اللَّهِ الَّذینَ لا خَوْفٌ عَلَیْهِمْ وَ لا هُمْ یَحْزَنُونَ ، اَلا اِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغالِبُونَ . اَلا وَ اِنّى قَدْ بایَعْتُ اللَّهَ وَ عَلِىٌّ قَدْ بایَعَنى، وَ اَنَا آخِذُكُمْ بِالْبَیْعَةِ لَهُ عَنِ اللَّهِ - عَزَّوَجَلَّ -. اِنَّ الَّذینَ یُبایِعُونَكَ اِنَّما یُبایِعُونَ اللَّهَ، یَدُ اللَّهِ فَوْقَ اَیْدیهِمْ. فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّما یَنْكُثُ عَلى نَفْسِهِ، وَ مَنْ اَوْفى بِما عاهَدَ عَلَیْهُ اللَّهَ فَسَیُؤْتیهِ اَجْراً عَظیماً . این فراز رو کلا بخونین ، چون کلاش بیعت نامه هست . مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّكُمْ اَكْثَرُ مِنْ اَنْ تُصافِقُونى بِكَفٍّ واحِدٍ فى وَقْتٍ واحِدٍ، وَ قَدْ اَمَرَنِىَ اللَّهُ - عَزَّوَجَلَّ - اَنْ آخُذَ مِنْ اَلْسِنَتِكُمُ الْاِقْرارَ بِما عَقَّدْتُ لِعَلِىٍّ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ، وَ لِمَنْ جاءَ بَعْدَهُ مِنَ الْاَئِمَّةِ مِنّى وَ مِنْهُ، عَلى ما اَعْلَمْتُكُمْ اَنَّ ذُرِّیَّتى مِنْ صُلْبِهِ. فَقُولُوا بِاَجْمَعِكُمْ: اِنّا سامِعُونَ مُطیعُونَ راضُونَ مُنْقادُونَ لِما بَلَّغْتَ عَنْ رَبِّنا وَ رَبِّكَ فى اَمْرِ اِمامِنا عَلِىٍّ اَمیرِالْمُؤْمِنینَ وَ مَنْ وُلِدَ مِنْ صُلْبِهِ مِنَ الْاَئِمَّةِ. نُبایِعُكَ عَلى ذالِكَ بِقُلوُبِنا وَ اَنْفُسِنا وَ اَلْسِنَتِنا وَ اَیْدینا.عَلى ذالِكَ نَحْیى وَ عَلَیْهِ نَمُوتُ وَ عَلَیْهِ نُبْعَثُ، وَ لانُغَیِّرُ وَ لانُبَدِّلُ، وَ لا نَشُكُّ وَ لانَجْحَدُ وَ لانَرْتابُ، وَ لا نَرْجِعُ عَنِ الْعَهْدِ وَ لا نَنْقُضُ الْمیثاقَ. وَعَظْتَنا بِوَعْظِ اللَّهِ فى عَلِىٍّ اَمیرِالْمؤْمِنینَ وَ الْاَئِمَّةِ، الَّذینَ ذَكَرْتَ مِنْ ذُرِّیَّتِكَ مِنْ وُلْدِهِ بَعْدَهُ، الْحَسَنِ وَ الْحُسَیْنِ وَ مَنْ نَصَبَهُ اللَّهُ بَعْدَهُما . فَالْعَهْدُ وَ الْمیثاقُ لَهُمْ مَأخُوذٌ مِنّا، مِنْ قُلُوبِنا وَ اَنْفُسِنا وَ اَلْسِنَتِنا وَ ضَمائِرِنا وَ اَیْدینا. مَنْ اَدْرَكَها بِیَدِهِ وَ اِلّا فَقَدْ اَقَرَّ بِلِسانِهِ، وَ لا نَبْتَغى بِذالِكَ بَدَلاً وَ لایَرَى اللَّهُ مِنْ اَنْفُسِنا حِوَلاً. نَحْنُ نُؤَدّى ذالِكَ عَنْكَ، الدّانى وَ الْقاصى مِنْ اَوْلادِنا وَ اَهالینا، وَ نُشْهِدُ اللَّهَ بِذالِكَ وَ كَفى بِاللَّهِ شَهیداً وَ اَنْتَ عَلَیْنا بِهِ شَهیدٌ. مَعاشِرَ النّاسِ، ماتَقُولُونَ؟فَاِنَّ اللَّهَ یَعْلَمُ كُلَّ صَوْتٍ وَ خافِیَةَ كُلِّ نَفْسٍ، فَمَنِ اهْتَدى فَلِنَفْسِهِ وَ مَنْ ضَلَّ فَاِنَّما یَضِلُّ عَلَیْها، وَ مَنْ بایَعَ فَاِنَّما یُبایِعُ اللَّهَ، یَدُاللَّهِ فَوْقَ اَیْدیهِمْ. مَعاشِرَ النّاسِ، فَبایِعُوا اللَّهَ وَ بایِعُونى وَ بایِعُوا عَلِیّاً اَمیرَالْمُؤْمِنینَ وَ الْحَسَنَ وَ الْحُسَیْنَ وَ الْاَئِمَّةَ مِنْهُمْ فِى الدُّنْیا وَالْاخِرَةِ كَلِمَةً باقِیَةً . یُهْلِكُ اللَّهُ مَنْ غَدَرَ وَ یَرْحَمُ مَنْ وَفى، فَمَنْ نَكَثَ فَاِنَّما یَنْكُثُ عَلى نَفْسِهِ وَ مَنْ اَوْفى بِما عاهَدَ عَلَیْهُ اللَّهَ فَ مَعاشِرَ النّاسِ، قُولُوا الَّذى قُلْتُ لَكُمْ وَ سَلِّمُوا عَلى عَلِىٍّ بِاِمْرَةِ الْمُؤْمِنینَ، وَ قُولُوا: سَمِعْنا وَ اَطَعْنا غُفْرانَكَ رَبَّنا وَ اِلَیْكَ الْمَصیرُ ، وَ قُولُوا: اَلْحَمْدُ للَّهِِ الَّذى هَدانا لِهذا وَ ما كُنّا لِنَهْتَدِىَ لَوْلا اَنْ هَدانَا اللَّهُ لَقَدْ جائَتْ رُسُلُ رَبِّنا بِالْحَقِّ. مَعاشِرَ النّاسِ، اِنَّ فَضائِلَ عَلِىّ بْنِ اَبى طالِبٍ عِنْدَ اللَّهِ - عَزَّوَجَلَّ وَ قَدْ اَنْزَلَها فِى الْقُرْآنِ - اَكْثَرُ مِنْ اَنْ اُحْصِیَها فى مَقامٍ واحِدٍ، فَمَنْ اَنْبَاَكُمْ بِها وَ عَرَفَها فَصَدِّقُوهُ. مَعاشِرَ النّاسِ، مَنْ یُطِعِ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ عَلِیّاً وَ الْاَئِمَّةَ الَّذینَ ذَكرْتُهُمْ فَقَدْ فازَ فَوْزاً عَظیماً. مَعاشِرَ النّاسِ، السّابِقُونَ اِلى مُبایَعَتِهِ وَ مُوالاتِهِ وَ التَّسْلیمِ عَلَیْهِ بِاِمْرَةِ الْمُؤْمِنینَ اُولئِكَ هُمُ الْفائِزُونَ فى جَنّاتِ النَّعیمِ. مَعاشِرَ النّاسِ، قُولُوا ما یَرْضَى اللَّهُ بِهِ عَنْكُمْ مِنَ الْقَوْلِ، فَاِنْ تَكْفُرُوا اَنْتُمْ وَ مَنْ فِى الْاَرْضِ جَمیعاً فَلَنْ یَضُرَّ اللَّهَ شَیْئاً. اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُؤْمِنینَ بِما اَدَّیْتُ وَ اَمَرْتُ وَاغْضَبْ عَلَى الْجاحِدینَ الْكافِرینَ، وَالْحَمْدُ للَّهِ رَبِّ الْعالَمینَ. ترجمه لازم ندیدم بیارم ، متنش اشنا و سبک هست برای درکش . اگه نیاز داشتین میتونین به متب تاریخی و حدیثی مراجعه کنین . خوب جناب تازه وارد ،متوجه شدید که در بیعت اجباری نیست ؟ اگه باشه شرایط عقد بهم میخوره اجبار رضایت رو برهم میزنه از طرفی اوامر خدا بوده در غدیر و مجری این بیعت هم رسول خدا که اطاعت از کلام و افعالش واجب هست . اگه ابهامی هست میتونین بصورت جدا مطرح کنید در همین بخش . البته بنده میتونم بگم شما به چی میخوایین ایراد بگیرید . ولی امیدوارم اون نباشه . بگذریم . اینهم از پیروان سقیفه 330- إياس بن عمرو الأسلمي ، عن علي بن أبي طالب قال : قال لي النبي (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) : يكون إختلاف أو أمر فإن إستطعت أن تكون السلم فإفعل. بخاري - التاريخ الكبير - الجزء : ( 1 ) - رقم الصفحة : ( 440 ) |
|||
|
|
۱۳:۳۸, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #36
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۶ ۱۱:۱۸)mahdy30na نوشته است: در اطاعت از فرمان خدا و رسول اجبار وجود ندارد بلکه اطاعت امر واجب هست .بله ممنون درسته اطاعت ازخدا ورسول وامام واجبه اما اجباری نیست واگر کسی اطاعت نکنه مسووله اما اطاعت در امورد احکامه نه عقاید وامامت جزء عقایده این آیه مربوط نمیشه واساسا برای عقاید یک مسلمون بحث اطاعت مطرح نیست بلکه ایمان مطرحه .درست؟ |
|||
|
۱۶:۴۹, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #37
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۶ ۱۳:۳۸)mbanki نوشته است: بله ممنون درسته اطاعت ازخدا ورسول وامام واجبه اما اجباری نیست واگر کسی اطاعت نکنه مسووله اما اطاعت در امورد احکامه نه عقاید وامامت جزء عقایده این آیه مربوط نمیشه واساسا برای عقاید یک مسلمون بحث اطاعت مطرح نیست بلکه ایمان مطرحه .درست؟خدا میفرماد از نبی اطاعت کامل انجام بده شما میگی اطاعت در احکام ؟ اصول دین چند تاست ؟ گرامی اجبار و واجب دو مقوله هستنا . خلط نکن اینا رو . احکام تکلیفی رو با موارد دیگه دارین اشتباه میگیرید . واجب ؛ حرام ؛ مستحب ؛ مکروه ؛ مباح . شما اجبار میبینی ؟ اطاعت از امر خدا واجب است یا اجبار ؟ من میتونم اینطوری بگم ولی این سوال کلش غلط هست . امر وقتی بشه 5 حالت توش فرض میشه .وارد ریز کاربرد ها نمیشم فعلا چون در سطرهای بعد به اصطلاحاتی میرسیم که بعدها احتمالا یکی یکی باید توضیح داده بشه . احکام جمع حکم ، میشه دستورهایی از جانب خدا و به مبین احکام اعلام میشه !_
نبی کسی هست که در جایگاه ولایت قرار داره بر مومنین که براشون احکام خدا رو تبیین میکنه و دستورهایی که ابلاغ میکنه بر همه واجب هست اطاعتشو، وَ ما يَنْطِقُ عَنِ الْهَوى إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْيٌ يُوحى سوره نجم ایه 3-4 هستن . برای معین کردن کلام ایشون که هیچ سنخنی نیست مگر وحی ، میشه گفت ساده ترش نبی ، سخنشون خارج از اراده و کلام خدای منان نیست . البته میشه عمل نکرد مثل رفتاری که برخی در سپاه اسامه انجام دادن و یا در جنگ ها بجای نبرد به بالای کوه برای دعا کردن رفتن . اینها رو گفتم که مصادیق برای عدم اطلاعت ببنین . عقاید ! اطاعت ! ایمان ! اهل ایمان ! اهل اطاعت ! مَنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطاعَ اللَّهَ وَمَنْ تَوَلَّى فَما أَرْسَلْناكَ عَلَيْهِمْ حَفيظاً.جناب ، اطاعت مطلق هست و هیچ راهی ندارید برای رد این ، برایتون نقل قولی میارم حدثنا محمد بن سِنَانٍ حدثنا فُلَيْحٌ حدثنا هِلَالُ بن عَلِيٍّ عن عَطَاءِ بن يَسَارٍ عن أبي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم قال كُلُّ أُمَّتِي يَدْخُلُونَ الْجَنَّةَ إلا من أَبَى قالوا يا رَسُولَ اللَّهِ وَمَنْ يَأْبَى قال من أَطَاعَنِي دخل الْجَنَّةَ وَمَنْ عَصَانِي فَقَدْ أَبَى. احتمالا متن براتون سنگین باشه _ بخاری توی جلد ششم میاره اینو . ابوهريره از رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل كرده است كه آن حضرت فرمود: تمام امت من وارد بهشت مىشوند؛ مگر كسى كه سرباز زند، گفتند: اى پيامبر خدا ! چه كسانى سرباز زنند؟ فرمود: هر كس از من اطاعت كند، وارد بهشت مىشود و هر كس از فرمان من سرپيچی كند، سرباز زدهاند. خوب اطاعت در امر احکام هست اینجا ؟ بازریم از فخر رازی هم براتون بگم شاید از توش فقط احکام بیاد بیرون و به شما کمک کنه قوله: «مَّنْ يُطِعِ الرَّسُولَ فَقَدْ أَطَاعَ اللَّهَ» من أقوى الدلائل على أنه معصوم في جميع الأوامر والنواهي وفي كل ما يبلغه عن الله، لأنه لو أخطأ في شيء منها لم تكن طاعته طاعة الله وأيضا وجب أن يكون معصوما في جميع أفعاله، لأنه تعالى أمر بمتابعته في قوله: «فَاتَّبَعُوهُ» ( الأنعام: 153 155 ) والمتابعة عبارة عن الاتيان بمثل فعل الغير لأجل أنه فعل ذلك الغير، فكان الآتي بمثل ذلك الفعل مطيعاً لله في قوله: «فَاتَّبَعُوهُ» فثبت أن الانقياد له في جميع أقواله وفي جميع أفعاله، إلا ما خصه الدليل، طاعة لله وانقياد لحكم الله. توی کتاب تفسیر کبیرش جلد 10 بیان میکنه . اين گفته خداوند «من يطع الرسول...» از قوىترين دلايل بر عصمت پيامبر خدا است در تمام اوامر و نواهى و همه چيزهايى كه از جانب خداوند ابلاغ مىكند؛ چرا كه اگر او در يكى از اينها اشتباه كند، اطاعت از او، اطاعت از خداوند نخواهد بود. همچنين طبق اين آيه، واجب است كه در تمام كارهايش نيز معصوم باشد؛ چرا كه خداوند در جمله «فاتبعوه» دستور به پيروى از او را داده است و پيروى عبارت است از انجام كارها همانند كارهاى پيامبر خدا انجام داده؛ پس كسى كه كردارش همانند پيامبر باشد، در حقيقت از خداوند در جمله «فاتبعوه» اطاعت كرده است؛ در نتيجه پيروى مطلق از رسول خدا در گفتار و رفتار؛ مگر در چيزهايى كه با دليل از اين عموم خارج شود، اطاعت از خداوند و گردن نهادن بر فرمان خداوند است. وقتی پیامبر دستور میدن به امری غیر از احکام عبادی ، ایا جواز به عدم پذیرشش وجود داره ؟ از اون حرفایی هست که میشه هرجور توضیخش داد که بشه یه هدفی رو ازش خارج کرد ، میشه در غدیر هم اطاعت نکرد و کلام نبی خاتم رو گوش نداد . یعنی امر دلالت بر وجوب ندارد ! درحالی که امر دلالت بر وجوب داره . حالا شما و دوستانتون و همفکرانتون کدوم رو دوست دارین انتخاب کنین با خودتون هست . ایا عقل میپذیره که امامی وجود نداشته باشه از غیر نصب الهی ؟ صرف اینکه اصلا نبی سخنی نگفته باشن و هیچ نصی ( بر فرض ) در کلام معصوم هم نباشه . بحث تقلیدو تحقیق رو که میخوایین بچسبونین به احکام عبادی که اخکام تقلیدی هست ولی اصول تقلید پذیر نیست ، توی امامت نمیچسبه ولی میدونم اگه بخواید واردش بشین ، پاسخ ندارین فقط لفاظی میکنین . يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْر. اینجا اطاعت در احکام است یا در همه موارد ؟ چرا دوباره فلش بک میزنم ؟ چون تکرار کلام برای برخی ها یکم سنگین میشه ولی تکرار میکنم که مطالب بالا بیشتر به ذهنتون بشینه و درگیر کنه ذهنتون رو . النبي اولي بالمؤمنين من انفسهم این چه ؟ ایا پیامبر بر دیگران ولایت دارد یا خیر؟ أيّها النّاس الست أولى بالمؤمنين من أنفسهم ثلاث مرات، قالوا: بلى يا أيها الناس من أولى بكم من أنفسكم؟ قالوا اللّه و رسوله این چه ؟ ایا اینجا هم بحث اطاعت از احکام هست ؟ خوب بزارین دوباره یه نقل قول از استاد بخاری ، ابن ابی شیبه نقل کنم براتون ، حدثنا وكيع بن الجراح قال ثنا الأعمش عن أبي صالح عن أبي هريرة قال قال رسول الله صلى الله عليه وسلم من أطاعني فقد أطاع الله ومن أطاع الإمام فقد أطاعني ومن عصاني فقد عصى الله ومن عصى الإمام فقد عصاني. ابوهريره از رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل مىكند كه آن حضرت فرمود: هر كس از من اطاعت از خدا اطاعت كرده است، و هر كس از «امام» اطاعت كند، به درستى كه از من اطاعت كرده است، هر كس از فرمان من سرپيچى كند، از فرمان خداوند سرپيچى كرده است و هر كس از فرمان امام سرپيچى كند، از فرمان من سرپيچى كرده است. خوب چرا پس بحث احکام نیست ؟ چرا گفت نشد که اطاعت در احکام صورت بدن ؟
شما اطاعت مطلق باید انجام بدین در همه موارد ، الا ما خرج بالدلیل . پس وارد این موضوع نشید که فقط اطاعت از احکام هست . اطاعت بی چون و چرا در همه موارد صدق میکنه گرامی . اگر هم میخوایید بگید که در غدیر فقط پیشنهاد بود و حکم امرانه نبود ، خدمت شما پیشنهاد میکنم وارد این مقوله هم نشید ، اگه هم وارد چنین مصادیقی بشید به سوالات شما پاسخ داده نخواهد شد . من پیشفرض ها رو گفتم که اگه پاسخی نگرفتید بدونین و بیهوده وارد نشید . یک پرسش : ایا وقتی نبی حکمی میکند این حکم واجب الاطاعه هست یا اینکه میشه ازش سر باز زد ؟ البته تاریخ هر دو رو داره بستکی داره شما کدوم رو مدنظر بگیرین . ایا در همین متنی که برای شما نقل شد بحث امامت مطرح شد یا نه ؟ ایا این عمل از سوی خدا بود یا از سوی غیر خدا ؟ میشه اینها رو هم توضیح صحیح بدید و روش تامل کنین ؟ مطالب رو از شقوقی بیان کردم که بدونین از چه دری میخوایید وارد بشید واگه میخوایین وارد بشین ناجار میشید از راه جاده خاکی بزنین بیایین که خوب میشه پستهای فرسایشی که قطعا طنی بر اون باشه ، با عدم پاسخ روبرو خواهسد شد چون بینتجیه هست این راه . نصب امام الهی هست ! کلام معصوم خالی از سهو ! اطاعت از امر الله و رسول ، واجب ! در بیعت _ متبایعین : الله و ناس _ امر میشه و واجب ، کسی که امر واجبی رو ترک کنه ؟ نتیجه ؟ (۲۵/شهریور/۹۶ ۱۳:۳۸)mbanki نوشته است: بله ممنون درسته اطاعت ازخدا ورسول وامام واجبه اما اجباری نیست واگر کسی اطاعت نکنه مسووله اما اطاعت در امورد احکامه نه عقاید وامامت جزء عقایده این آیه مربوط نمیشه واساسا برای عقاید یک مسلمون بحث اطاعت مطرح نیست بلکه ایمان مطرحه .درست؟نتیجه ایمان ؟ اطاعت بی چون و چرا از فرمان خدای منان هست نشانه های ایمان یکیش اطاعت از امر خدا و رسول هست . |
|||
|
|
۱۷:۲۵, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #38
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۶ ۱۶:۴۹)mahdy30na نوشته است: نتیجه ایمان ؟ اطاعت بی چون و چرا از فرمان خدای منان هستدوست عزیز به مطلب بنده دقت نکردی من مساله عدم اجبار در بیعت رو پذیرفتم مشکلی نیست اشکال دراین است که امامت از اصول دین ومذهب ماست واینها باید مورد ایمان قرار گیره تا بعدش اطاعت از دستورات آنها. در مورد امام وپیامبر اول باید ایمان آورد برای نشان دادن ایمان مثلا بیعت انجام میشه بعد مساله اطاعت از دستور اینجاست که دستور همان حکم است وبقول شما 5 نوع است. نتیجه اینکه اگر کسی بیعت نکنه منظور اینه که هنوز ایمان نداره نه اینکه عدم اطاعت مطرح باشه .درسته؟ |
|||
|
۱۷:۴۴, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #39
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۶ ۱۷:۲۵)mbanki نوشته است: دوست عزیز به مطلب بنده دقت نکردی من مساله عدم اجبار در بیعت رو پذیرفتم مشکلی نیست اشکال دراین است که امامت از اصول دین ومذهب ماست واینها باید مورد ایمان قرار گیره تا بعدش اطاعت از دستورات آنها. در مورد امام وپیامبر اول باید ایمان آورد برای نشان دادن ایمان مثلا بیعت انجام میشه بعد مساله اطاعت از دستور اینجاست که دستور همان حکم است وبقول شما 5 نوع است. نتیجه اینکه اگر کسی بیعت نکنه منظور اینه که هنوز ایمان نداره نه اینکه عدم اطاعت مطرح باشه .درسته؟ ایمان یعنی چی ؟ و شرایط ایمان رو بیان کنین . ایتدا این دو رو بیان کنین /بعد قسمت اخر رو مطالعه بفرمایید کسی که خلاف امر الهی رفتار میکنه = عدم قبول نبی و امر خدا . . |
|||
|
۱۹:۲۵, ۲۵/شهریور/۹۶
شماره ارسال: #40
|
|||
|
|||
(۲۵/شهریور/۹۶ ۱۷:۴۴)mahdy30na نوشته است: ایمان یعنی چی ؟ایمان امری درونی است مانند باور بخدا یا معاد یا نبوت یا امامت شرایط اونو بلد نیستم شما بفرمائید . امر الهی چیست؟ امر یا واجب است یا حرام مگر شکل دیگری هم هست؟ امامت یک حقیقته وانسان بایداونو با قلبش بپذیره این میشه بیعت اینجا جای اطاعت نیست .پیامبر وقتی علی رو معرفی میکنه در واقع یک حقیقت رو اعلام میکنه مثل نبوت خودش مردم باید فکر کنند واگر باور کردند بیعت کنند بنابراین بیعت کشکی وازروی اجبار ویا ناآگاهی اثری نداره هروقت پذیرفت اونوقت مرحله عمل واطاعته |
|||
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| قضا وقدر و ارتباط آن بااختیار(مقاله ویژه) + توضیح تکمیلی مهم | حسن عزتي | 12 | 8,875 |
۲۴/خرداد/۹۹ ۹:۱۹ آخرین ارسال: علی 110 |
|
| عیدی غدیر و شرط چالشی یه سید | سدرة المنتهی | 5 | 1,976 |
۲۲/شهریور/۹۶ ۱۱:۵۲ آخرین ارسال: sagheb |
|
| تقوا چیست؟ چگونه بدست می آید ؟ چگونه تقویت میشود؟ آثارش چیست؟ (مقاله ی ویژه)#$ | علی 110 | 32 | 34,767 |
۸/شهریور/۹۶ ۹:۰۵ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| فصل الخطابی بر اختلاف شیعه و سنی (مقاله ی ویژه)# | علی 110 | 29 | 15,865 |
۷/شهریور/۹۶ ۱۹:۵۶ آخرین ارسال: mahdy30na |
|
| فضایل عجیب غدیر - استاد پناهیان | بیداری اندیشه | 0 | 991 |
۲۵/شهریور/۹۵ ۷:۴۵ آخرین ارسال: بیداری اندیشه |
|
| ایاک نعبد!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟(مقاله ی ویژه!)#$ | علی 110 | 50 | 45,645 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۲۸ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| حدیثی که اساس عبودیت را بیان میکند (مقاله ویژه)!!!! | علی 110 | 3 | 5,473 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۲۶ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|