۲۸/آبان/۹۲, ۲۲:۴۶
اگر اجازه بفرمایید جواب ان ۴ سوال را بدهیم بعد به این بپردازیم.
در مورد ۱۲ نفر قبلا هم اشاراتی داشتیم و گفتیم که
همراه با اسناد و مدارک
شما هم گفتید :
بنده هم این منبع از احادیث فراوانی که در کتبی همچون صحیح مسلم است را خدمت شما اراءه کردم و لطفا قبل از اینکه بخواهید در سندیت ان اشکال کنید به رفرنس های تقدیمی مراجعه شود
که البته خودتان هم پذیرفته بودید این حدیث را و من به شکلس که شما ذکر کردید اوردم
روایت امامان ۱۲ گانه در شیعه و سنی
البته در منابع شیعه نقل شده که از بنی هاشم هستند . ولی خوب قریش بنی هاشم را هم شامل میشود
حالا این که چطور پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نمیدانسته ۱۲ نفر فوقش ۲۰۰ یا ۳۰۰ هستند . و خداوند هم قول داده (طبق ایات قبلی ) همیشه امام خلیفه اش موجود باشد
و یا پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که فرموده تا قبل از قیامت یا به عبارتی تا زمانی که ۲ نفر روی زمین زندگی میکنند یک نفر از قریش خلیفه و امیر (و عبارات دیگر) است ؟
یعنی پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) علاوه بر این که دروغ نمیگوید و نادانسته هم چیزی نمیگوید
وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولـئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً
و از چيزى كه بدان علم ندارى (در مرحله اعتقاد و گفتار و عمل) پيروى مكن، زيرا گوش و چشم و دل، هر يك مورد سؤال قرار خواهند گرفت (از انسان درباره كارهاى آنها و از آنها درباره كارهاى خودشان مىپرسند)
الان پیدا کنید پرتقال فروش را
تنها حالتی که این حدیث درست از اب در بیاید گفته شیعیان است که اولا همین ۱۲ امام را دارند یا خلیفه که گفتیم برای خلیفه الهی یا امام به حق بودن سبق ایات قران حکومت لازم نیست .
از طرفی هم تا قیام قیامت یکی از قریش(بنی هاشم ) در میان امت به عنوان خلیفه الله یا امام وجود دارد
بنده میتوان احادیث متواتری از دید شیعه نقل کنم در این که پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نام مبارک این ۱۲ نفر را اورده است اما مثل همیشه استناد به منابع اهل سنت در مورد حتی نام ۱۲ خلیفه میکنیم .
جناب اقای خوارزمی از بزرگان اهل سنت که ازش به عنوان اخطب الخواطب یاد میشود و ذهبی و دیگران چقدر تقدیر میکنند از ایشان نقل میکنند در کتاب مقتل الحسین خوارزمی ص 95 حدیث 203
و همچنین اقای جوینی که ذهبی در مورد ایشون میگه الامام الحافط الاوحد در کتاب فراءد السمطین ج ۲ ص 319 حدیث شماره 571 نقل میکنند که :
1- حدیث جابر بن عبدالله انصاری در کتاب ینابیع باب 76 از مناقب خوارزمی از وائله بن اسقع ابن قرخاب از جابر بن عبد الله انصاری از رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)در مورد خلفا وامامان بعد از خود فرمودند:
4- همچنین در کتاب ينابيع المودة نقل شده است:
وقد جاء في ينابيع المودة للقندوزي الحنفي الباب (94) عن المناقب بسنده عن جابر بن عبد الله الأنصاري قال: قال رسول الله (صلى الله عليه وآله وسلم):
یک نکته ای رو یادم رفت اشاره کنم . و دوستان یاداوری کردند
در مورد اینکه ایا برای خلیفه و امام که خدا تعیین میکند حکومت شرط است یا نه علاوه بر ایات قران که ذکر شد . این معنی به ذهن میرسد که پیامبر اسلام تا قبل از هجرت که هیچ حکومتی نداشت ایا خلیفه الله و امام (رهبر مسلمین ) نبود ؟ یعنی باید از حکومت اطاعت میشد؟
یا بعد از تشکیل حکومت در مدنه کسی در مکه نباید از ایشون تبعیت میکرد و ایشون فقط برای مردم مدینه بود چون در مکه حکومت نداشت .
یا پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بعد از حکومت عربستان برای هیچ جای عالم امام و خیفه الله نبود؟
نقل قول:[. در این آیه خداوند میگوید وعده داده کسانی را به خلافت برگزیند و ذکری نشده که این افرادی که به خلافت می رسند منحصر به تعداد خاصی (12نفر) هستند و پس از این تعداد دیگر خلیفه ای انتخاب نمیشود!! که فرض کنیم منظورامامان شیعه استاز سورة فاتحه تا سورة ناس تمام قرآن را بخوانيد؛ در هيچ آيه اي نام و نشاني از 12امام نخواهيد يافت كه الله تعالي آنان را - بنابر قول شيعه تا قيامت تعين كرده باشد.
[وقتي كه در آيه اي ازقرآن كريم يا در سنت متواتره صراحتاً يا اشارتاً يادي از اين دوازده امام نشده پس از كجا معلوم كه الله تعالي تا قيام قيامت اين دوازده نفر را به امامت منصوب كرده است؟
اگر خداوند خودش کسانی را انتخاب می کند با توجه به اینکه در آیه گفته نشده که بالاخره در زمان خاصی تعداد این انتخابها تمام میشود پس بایدبعد از امام دوازدهم شیعه هم امام دیگری به خلافت برسد تا آیه برای همه زمانها صدق پیدا کند.چون آیات قرآن متعلق به مکان و زمان خاصی نیست و شما نمیتوانید بگوییداین آیه تا زمان خاصی است!
در مورد ۱۲ نفر قبلا هم اشاراتی داشتیم و گفتیم که
نقل قول:روايت «اثنا عشر» با اين تعبير، بخش قابل توجهى از منابع حديث را به خود اختصاصداده، و توسط علماى طراز اول اهل سنت گزارش شده است.
همراه با اسناد و مدارک
شما هم گفتید :
نقل قول:در خصوص حدیث پیامبر که می فرماید (امامت و خلافت) در قريش باقي است تا زماني كه دو نفر از مردم باقي باشند باید گفت لازم نيست كه امام فقط از بني هاشم و فرزندان سیدنا علی باشد. چون خلفاء سه گانه(ابوبكر و عمر و عثمان رضي الله عنهم) از بني هاشم نبودند بلكه قريشي بودند.
نقل قول:از آن گذشته بنده چیزی از 12 امام در کتبمان ندیده ام پس یادر اصل وجود ندارد و یا مجعول و غیرمعتبر است.
همه آن چیزی که مورد قبول اهل تسنن است این است که :
رسول خدا فرمود: «الأئمة من قريش» ((امامان از قريش اند)).اين حديث اگر چه خبري است واحد، اما چون كسي از صحابه منكر آن نشد پس در حكم خبري است كه متفق الراي و قطعي است، و نيز بنا به حديثي كه بخاري ومسلم از رسول خدا روايت كرده اند كه حضرت فرمود: «لا يزال هذا الأمر في قريش ما بقي من الناس اثنان».یعنی این امر (امامت و خلافت) در قريش باقي است تا زمانيكه دو نفر از مردم باقي باشند.
بنده هم این منبع از احادیث فراوانی که در کتبی همچون صحیح مسلم است را خدمت شما اراءه کردم و لطفا قبل از اینکه بخواهید در سندیت ان اشکال کنید به رفرنس های تقدیمی مراجعه شود
که البته خودتان هم پذیرفته بودید این حدیث را و من به شکلس که شما ذکر کردید اوردم
روایت امامان ۱۲ گانه در شیعه و سنی
البته در منابع شیعه نقل شده که از بنی هاشم هستند . ولی خوب قریش بنی هاشم را هم شامل میشود
حالا این که چطور پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نمیدانسته ۱۲ نفر فوقش ۲۰۰ یا ۳۰۰ هستند . و خداوند هم قول داده (طبق ایات قبلی ) همیشه امام خلیفه اش موجود باشد
و یا پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که فرموده تا قبل از قیامت یا به عبارتی تا زمانی که ۲ نفر روی زمین زندگی میکنند یک نفر از قریش خلیفه و امیر (و عبارات دیگر) است ؟
یعنی پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) علاوه بر این که دروغ نمیگوید و نادانسته هم چیزی نمیگوید
وَلاَ تَقْفُ مَا لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولـئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْؤُولاً
و از چيزى كه بدان علم ندارى (در مرحله اعتقاد و گفتار و عمل) پيروى مكن، زيرا گوش و چشم و دل، هر يك مورد سؤال قرار خواهند گرفت (از انسان درباره كارهاى آنها و از آنها درباره كارهاى خودشان مىپرسند)
الان پیدا کنید پرتقال فروش را
تنها حالتی که این حدیث درست از اب در بیاید گفته شیعیان است که اولا همین ۱۲ امام را دارند یا خلیفه که گفتیم برای خلیفه الهی یا امام به حق بودن سبق ایات قران حکومت لازم نیست .
از طرفی هم تا قیام قیامت یکی از قریش(بنی هاشم ) در میان امت به عنوان خلیفه الله یا امام وجود دارد
بنده میتوان احادیث متواتری از دید شیعه نقل کنم در این که پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نام مبارک این ۱۲ نفر را اورده است اما مثل همیشه استناد به منابع اهل سنت در مورد حتی نام ۱۲ خلیفه میکنیم .
جناب اقای خوارزمی از بزرگان اهل سنت که ازش به عنوان اخطب الخواطب یاد میشود و ذهبی و دیگران چقدر تقدیر میکنند از ایشان نقل میکنند در کتاب مقتل الحسین خوارزمی ص 95 حدیث 203
و همچنین اقای جوینی که ذهبی در مورد ایشون میگه الامام الحافط الاوحد در کتاب فراءد السمطین ج ۲ ص 319 حدیث شماره 571 نقل میکنند که :
1- حدیث جابر بن عبدالله انصاری در کتاب ینابیع باب 76 از مناقب خوارزمی از وائله بن اسقع ابن قرخاب از جابر بن عبد الله انصاری از رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)در مورد خلفا وامامان بعد از خود فرمودند:
اولهم سید الاوصیاء ابوالائمه علی ،ثم ابناه الحسن والحسین،اذا انقضت مده الحسین فالامام ابنه علی یلقب بزین العابدین ، فبعده ابنه محمد یلقب بالباقر، فبعده ابنه جعفر یدعی بالصادق ، فبعده ابنه موسی یدعی بالکاظم ، فبعده ابنه علی یدعی بالرضا ، فبعده ابنه محمد یدعی بالتقی والزکی، فبعده ابنه علی یدعی بالنقی والهادی ، فبعده ابنه الحسن یدعی بالعسکری ، فبعده ابنه محمد یدعی بالمهدی والقائم والحجه فیغیب ثم یخرج فاذا خرج یملاء الارض قسطا وعدلا کما ملئت جورا وظلما.
2- خوارزمي ــ كه اهل سنت از او تعبير به أخطب خواطب ميكنند ــ در كتاب مقتل الحسين عليه السلام ، ص95 ، ح203 آورده است:
از نبي مكرم اسلام(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) كه فرمود :
وقتي من به معراج رفتم به يمين عرش نگاه كردم ، فإذاً علي و فاطمة و الحسن و الحسين و علي بن الحسين و محمد بن علي و جعفر بن محمد و موسي بن جعفر و علي بن موسي و محمد بن علي و علي بن محمد و الحسن بن علي و محمد المهدي كأنّه كوكب درّيّ بينهم ،.. ديدم مهدي مانند يك ستارهاي در ميان آنها ميدرخشد ، پس از سوي خداوند خطاب آمد :
اي پيغمبر اينها حجتهاي من و اوصياء تو هستند و مهدي هم از اينهاست و قسم به عزت و جلالم كه اين مهدي از دشمنان من انتقام ميگيرد و نسبت به اولياء من كمك و ياور است .
خوارزمی، مقتل الحسين عليه السلام ، ص95 ، ح203
3- حمويني در كتاب فرائد السمطين ، ج2 ، ص132 و قندوزي حنفي در كتاب ينابيع المودة ، ج3 ، ص282 نقل ميكنند كه :
روزي شخصي يهودي نزد نبي مكرم صلي الله عليه و آله كه در مسجد بودند آمد و عرضه داشت :
أخبرني عن وصيّك مَن هُوَ ؟ فما مِن نبيٍّ إلا و له وصيٌّ ، و إنّ نبيّنا موسي بن عمران أوصي الي يوشع بن نون فقال رسول الله : إن وصيي علي بن أبي طالب ، وبعده سبطاي الحسن والحسين ، تتلوه تسعة أئمة من صلب الحسين . قال : يا محمد فسمهم لي ؟ قال : إذا مضى الحسين فابنه علي ، فإذا مضى علي فابنه محمد ، فإذا مضى محمد فابنه جعفر ، فإذا مضى جعفر فابنه موسى ، فإذا مضى موسى فابنه علي ، فإذا مضى علي فابنه محمد ، فإذا مضى محمد فابنه علي ، فإذا مضى علي فابنه الحسن ، فإذا مضى الحسن فابنه الحجة محمد المهدي ، فهؤلاء إثنا عشر .
اي پيغمبر بگو: وصيت كيست ؟ چرا كه هيچ پيغمبري نبوده مگر آنكه جانشيني هم داشته است . موسي پيغمبر ما بعد از آنكه هارون از دنيا رفت يوشع بن نون را وصي خود قرار داد . رسول خدا فرمود : وصي من علي بن ابيطالب است و بعد از او ... تا آخر روايت .
4- همچنین در کتاب ينابيع المودة نقل شده است:
عن كتاب مودة القربى عن عبد الملك بن عمير عن جابر بن سمرة قال: كنت مع أبى عند النبي (صلى الله عليه وآله) فسمعته يقول:
" بعدي اثني عشر خليفة ثم أخفى صوته فقلت لأبي ما الذي أخفى صوته ؟ قال: قال: " كلهم من بني هاشم " .
ينابيع المودة: (صفحة 445 طبعة اسلامبول ) وقد جاء في ينابيع المودة للقندوزي الحنفي الباب (94) عن المناقب بسنده عن جابر بن عبد الله الأنصاري قال: قال رسول الله (صلى الله عليه وآله وسلم):
يا جابر إن أوصيائي وأئمة المسلمين من بعدي أولهم علي ثم الحسن ثم الحسين ثم علي بن الحسين ثم محمد بن علي المعروف بالباقر ستدركه يا جابر فإذا لقيته فأقرئه مني السلام ثم جعفر بن محمد ثم موسى بن جعفر ثم علي بن موسى ثم محمد بن علي ثم علي بن محمد ثم الحسن بن علي ثم القائم اسمه اسمي وكنيته كنيتي محمد بن الحسن بن علي " المهدي " ذلك الذي يفتح الله تبارك وتعالى على يديه مشارق الأرض ومغاربها
5- ابن حجر عسقلاني نقل مي کند پيامبر اكرم (صلي الله عليه و آله و سلم) فرمود:
من أحب أن يحيي حياتي و يموت ميتتي و يدخل الجنة، فليتول علياً و ذريته من بعده.
هر كس ميخواهد حيات و مماتش، زندگيش و مرگش مانند منِ پيامبر باشد و وارد بهشت هم بشود، علي و ذريۀ او را به عنوان ولي و امام انتخاب بكند.
الإصابة لإبن حجر عسقلاني ، ج2، ص485
البته دلیل دیگر را هم خدمت شما راءه خواهیم نمود ان شاالله یک نکته ای رو یادم رفت اشاره کنم . و دوستان یاداوری کردند
در مورد اینکه ایا برای خلیفه و امام که خدا تعیین میکند حکومت شرط است یا نه علاوه بر ایات قران که ذکر شد . این معنی به ذهن میرسد که پیامبر اسلام تا قبل از هجرت که هیچ حکومتی نداشت ایا خلیفه الله و امام (رهبر مسلمین ) نبود ؟ یعنی باید از حکومت اطاعت میشد؟
یا بعد از تشکیل حکومت در مدنه کسی در مکه نباید از ایشون تبعیت میکرد و ایشون فقط برای مردم مدینه بود چون در مکه حکومت نداشت .
یا پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بعد از حکومت عربستان برای هیچ جای عالم امام و خیفه الله نبود؟