تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: چهارشنبه سوری یا آخرت سوزی (آیین باستانی یا خرافه ای محض؟!)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
آخه من موندم ما که هر سال داریم کشته و مجروح میدیدم تو این مراسم نمیدونم چی چی ! چرا عبرت نمی گیریم ؟!
یه چیزیشونم بشه به عالم و آدم فحش میدن !!!
یارو تا 2 روز پیش ایران رو با سوئد مقایسه میکرد میگفت چرا ما از اونا عقب تریم ، دیروز داشت از رو آتیش می پرید ، ترقه مینداخت جلو ناموس مردم !
(۲۸/اسفند/۹۲ ۱۳:۴۱)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]چه اشکالی داره برادر من

خب جشن ملی ایرانیانه دیگه

مخالف شادی هستید؟

پیش میاد دیگه بالاخره

وحی منزله که از رو آتیش بپریم

باید آسایش مردم رو بهم بزنیم

مردم هم حق ندارن چیزی بگن چون دلمون میخواد

حق الناس کیلویی چند؟

اولین متهم افرادی هستن که حاضر نیستن جلوی این سنت جاهلی وایسن

و به بهانه بعضی موارد ....

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-32...#pid258770

افرادی که از ایران میگن(نه در این تالار) چند درصدشون موقعی که 8 سال جنگ بود اومدن خط مقدم؟

چو ایران نباشد تن من نباد

سوال بهتره صورت مسئله پاک بشه ( در این مسئله) یا روشش تغییر پیدا کنه؟

یعنی کلا این مراسم تعطیل کنیم یا به صورت مدیریت شده در پارک ها و مکان های مخصوص برگزار کنیم؟
که حق الناس نداشته باشه و تلفات هم پایین تر بیاد Huh
(۲۸/اسفند/۹۲ ۱۳:۴۱)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-32072-post-258770.html#pid258770

البته اینجا آقای مطهری خیلی تند حرف میزنه.
عقل میگه که «این» وضعی که الان پیدا کرده چهارشنبه سوری،به درد نمیخوره.
اما توی این سخنرانی آقای مطهری کلا،چهارشنبه سوری و هفت سین و سیزده به در و ... همه و همه رو وصل میکنه به جاهلیت و خلاص!!Smile
کلا اعتدال نقش هویج رو ایفا میکنه انگارDodgy
به عقیده ی ایشون:
« آتش شب چهارشنبه آخر سال نمونه‌ای از آتش پرستی‌های قدیم است»

در حالی که آتش پرستی،جمله عوامانه ایه برای زرتشتیا!Smile
سلام .

دوست عزیزمون عبد الرحمن خیلی موضوع رو نامناسب شروع کردن و با تفکرات خودشون یک خط بطلان رو کل مبحث کشیدن و ...!!!

برادر من اول بیا آیین رو کوتاه و مفید باز کن ، تو مرحله بعد بگو این آیین با این اصل و این اصل اسلام سازگاری نداره و در نهایت نظر خودتون رو بگید ، این ساده ترین کاری بود که میشد انجام داد در قبال این موضوعی که خیلیها روش حساسیت دارن .

مورد بعدی این که جناب عبد الرحمن چهارشنبه سوری رو با جشن هالووین تقریبا یکی کردن که خیلی تشابه نامناسبی بود !!!

یکی از دوستان هم حرف خوبی زدن و اون اینکه ملیت رو در مقابل دین قرار دادن ( تو این برهه ) کار مناسبی نیست .

این همه صحبت از جنگ نرم شد و برخورد مناسب و . .... پس چی شد نتیجه ؟؟

امروزه اگر کسی تو خیابون کار ناشایستی انجام بده به اسم اسلام گذاشته میشه ؟ ( اگر گذاشته بشه هم غلطه )
امروزه اگر کسی تو این مراسم بمب بندازه باید به اسم آیین باستانی تموم بشه ؟ ( اگر گذاشته بشه ...)

مراسم چهارشنبه سوری خیلی مناسب میتونه باشه به شرطی که گذاره های نامناسب ازش برداشته و با گذاره های دینی ادغام بشه . چه ایرادی داره همین مراسم ملی بمونه اما جای طرقه و ... رسم بشه هر کسی باید تو این شب 2 رکعت نماز شکر بخونه یا باید به کسانی که مستضعف هستن شیرینی بده و و در واقع عید رو بهشون تبریک بگه و ...( رسم قابل تغییره )

اگر مدیریت فرهنگ سازی نداریم چرا از ریشه میزنیم ؟

اگر خدای ناکرده ما گیر بدیم که چرا از روی آتش میپرید و بعدش حکم مراجع رو بیاریم همین کار باعث شد طرف با دین اسلام مشکل پیدا کنه کی جوابگو میشه ؟ دوستمون گفتن از حرف جناب مطهری خوشم نیومد ( این کم موردی بود از نظر شما ؟
) ( اولین جرقه شبهه )

اونی که بخواد خودش میره و حکم مرجع خودش رو میخونه و عمل میکنه .

با این کار ما یک طرز فکر کوچک یا افراد رو زیر سوال نبردیم ، ما دست گذاشتیم رو نقطه ضعف مردممون . مردم ما با این تاریخ کهن همچنان رو این موضوع حساس هستن ( ملیت )

حداعقل الان و تو زمان این عید که همه حساس هستن مطرح کردنش مناسب نیست !
(۲۸/اسفند/۹۲ ۱۴:۰۴)Tishtar نوشته است: [ -> ]البته اینجا آقای مطهری خیلی تند حرف میزنه.
اما توی این سخنرانی آقای مطهری کلا،چهارشنبه سوری و هفت سین و سیزده به در و ... همه و همه رو وصل میکنه به جاهلیت و خلاص!!Smile
به عقیده ی ایشون:

سلام
آتش پرستی =/= زرتشتیت
آتش پرستی قبل از رتشت بوده و بعد از زرتشت با انحراف مذهب زرتشت دوباره وارد میشه و جای خودش رو باز می کنه
پس لطفا آتش و آتش پرستی رو با زرتشت مرتبط نکنید.
ایشون کاملا هم معتدل بودند!
رسم های خرافی به هیچ دردی نمی خورند ، اسلام در این مواقع جهت احترام مسائل بدون مشکل رو مجوز می ده ، اما مسائل دارای مشکل رو رد می کنه.
مثلا هفت سین اگر با اعتقاد به یمن و ... باشه خرافه هست چون روایتی نداره ،اما مثلا دید و بازدید عید یا گشت و گزار یا شادی ناشی از تولد دوباره طبیعت رو تایید می کنه و حتی توصیه هم می کنه.
در ضمن بنا بر نقل قوی عید غدیر به تاریخی شمسی برابر با نوروز میشه (می تونید خودتون حساب کنید ،من خودم حساب کردم میشه اواخر اسفند یا اوایل فروردین)
(۲۸/اسفند/۹۲ ۲۳:۲۲)دل خسته نوشته است: [ -> ]سلام
آتش پرستی =/= زرتشتیت
آتش پرستی قبل از رتشت بوده و بعد از زرتشت با انحراف مذهب زرتشت دوباره وارد میشه و جای خودش رو باز می کنه
پس لطفا آتش و آتش پرستی رو با زرتشت مرتبط نکنید.
ایشون کاملا هم معتدل بودند!
رسم های خرافی به هیچ دردی نمی خورند ، اسلام در این مواقع جهت احترام مسائل بدون مشکل رو مجوز می ده ، اما مسائل دارای مشکل رو رد می کنه.
مثلا هفت سین اگر با اعتقاد به یمن و ... باشه خرافه هست چون روایتی نداره ،اما مثلا دید و بازدید عید یا گشت و گزار یا شادی ناشی از تولد دوباره طبیعت رو تایید می کنه و حتی توصیه هم می کنه.
در ضمن بنا بر نقل قوی عید غدیر به تاریخی شمسی برابر با نوروز میشه (می تونید خودتون حساب کنید ،من خودم حساب کردم میشه اواخر اسفند یا اوایل فروردین)
قبل از زرتشت میتراییسم بوده،میتراییسم هم عوامانه ش باز میشه خورشید پرستی!
بازم ربطی به آتش پرستی نداره Smile
اصلا چیزی به اسم آتش پرستی وجود نداره،قدیما زرتشتی ها رو به این اسم میشناختن.

من که نشانی از اعتدال در این شیوه حرف زدن پیدا نمیکنم،ضمن این که چند تا جا صحبت های عوامانه فریاد میکنن!Smile
نیگا:
«بخدا ننگ این مردم است که روز سیزده و این ایام را (!) بعنوان جشن سیزده بدر بیرون میرن. ننگ باشه بر اینها که بعنوان پرورش افکار این‌ها را به مردم نمی‌گویند و شما احمقها هم این حرکات را هر سال انجام می‌دهید بلکه آنها شما بدبختهای احمق را تمجید می‌کنند تشویق می‌کنند اینها از اسلام نیست اینها ضد اسلام است... نیاکان ما در گذشته جشن می‌کردن؛ پس ما هم باید چنین کنیم چهار شنبه آخر سال می‌شود؛ بسیاری از خانواده‌ها که باید بگویم خانواده احمقها آتش روشن می‌کنند و هیزمی روشن می‌کنند و آدمهای سر و مر و گنده با آن هیکلهای نمی‌دانم چنین و چنین از روی آتش می‌پرن که‌ای آتش زردی من از تو سرخی تو از من این چقدر حماقت است خب چرا چنین می‌کنید می‌گویند پدران ما چنین می‌کردند ما نیز چنین می‌کنیم اگر پدران شما چنین می‌کردند و شما می‌بینید که آن کار احمقانه‌ است و دلیل خریت پدران شما است رویش را بپوشید چرا این سند حماقت را سال به سال تجدید می‌کنید؛ این یک سند حماقت است که شما هی می‌کوشید که این سند حماقت را زنده نگهدارید و بگویید ماییم که چنین پدران خری داشته‌ایم... پس شما باید بگویید که الحمدالله در روز نحس قرار نگرفته‌ایم؛ اتفاقا باید بدانیم که الان تمام روزهای ما نحس هست روز اول فروردینماه هم نحس است بین روز اول و دوم و سوم و چهارم فروردین؛ دوازدهم و سیزدهم فروردین هم نحس است ما از این نحس باید خارج بشیم چه باید بکنیم؟؛ بریم بیرون سبزه‌ها را گره بزنیم از نحسی خارج می‌شیم؟ (!!!) با سمنو پختن از نحسی خارج می‌شیم؟ (صحبت های بی ارتباط) با پهن کردن سفره هفت سین از نحسی خارج میشیم؟ بیچاره بد بخت چرا خانه‌ات را ول می‌کنی میری بیرون؛ از این کارهای زشت بیا بیرون از این عادت زشت بیرون بیا؛ از این حرکات زشت خودت خارج شو تا از نحوسات بیای بیرون از این حرکات زشت و کثیف و پلید که به آن گرفتار هستی خارج شو تا از نحوست بیای بیرون سیزده چه گناهی دارد؟ از سمنو چه کاری ساخته‌است؟ از سبزه و هفت سین چه کاری ساخته‌است؟»

اصلا توی چهارشنبه سوری و هفت سین و سمنو و سبزه گره زدن صحبتی از نحسی هست؟!Smile
اصلا سبزی گره زدن که واسه وا شدن بخته!!
سمنو پختن که یه نماد و سمبل دیگه ایه!
به این میگن خلط مبحث (متاسفانه)
با کمترین تحقیقی معلوم میشه که نحسی فقط فلسفه ی بیرون رفتن توی سیزده به دره.
که اتفاقا امام هادی (علیه السلام) میفرمایند :
مَنْ خَرَجَ یوْمَ الْارْبَعاءِ لایدورُ خِلافاً عَلی اهْلِ الطِّیرَةِ وُقِی مِنْ کلِّ افَةٍ وَ عوفِی مِنْ کلِّ عاهَةٍ.
هرکسی که به رغم مردمی که فال بد می‌زنند مخصوصاً روز چهارشنبه آخر ماه (یا آخر سال) بیرون برود یعنی به خدا توکل کند، خداوند در ازای این توکل و این مخالفت با اهل تطیر، او را از هر آفت و بیماری‌ای حفظ می‌کند.
Smile

پ.ن : من به صحبت های آقای مطهری توی مباحث عرفان عملی،کلام و ... خیلی اعتقاد دارم،اما قبول کنید این جور صحبت کردن ها ... !Smile
(۲۸/اسفند/۹۲ ۱۴:۰۴)Tishtar نوشته است: [ -> ]البته اینجا آقای مطهری خیلی تند حرف میزنه.
به عقیده ی ایشون:

تیشتار!

کجا در مورد هفت سین و سیزده بدر گفتن؟

میدونید

جو طوری شده که این نوع صحبت لحن بد حساب میشه

باز هم اعتدال!!!

توجه کنید

اصلا وجود باطل در اسلام پذیرفته شده نیست

حق و لاغیر

این صحبت در جای دیگه باید انجام بشه

ولی یکی از چیزایی که در ذهن ماها جا انداختن اینه که تعادل داشته باش

یکم از این یکم هم از اون

یکار نکن بعضی دلشون بشکنه

اونا هم دل دارن و ....

خوش بختانه بعد ظهور بساط تمام این چیزا برداشته میشه

[تصویر: yinYang.gif]

در ضمن

انقدر زرتشتی ها خوب تبلیغ کردند که عقایدشون خوب جا افتاده

متاسفانه مسلمونا هم ازشون دفاع میکنند

کاسه داغ تر از آش شدن

(۲۸/اسفند/۹۲ ۲۰:۵۹)soshiant نوشته است: [ -> ]سلام .

دوست عزیزمون عبد الرحمن خیلی موضوع رو نامناسب شروع کردن و با تفکرات خودشون یک خط بطلان رو کل مبحث کشیدن و ...!!!

برادر من اول بیا آیین رو کوتاه و مفید باز کن ، تو مرحله بعد بگو این آیین با این اصل و این اصل اسلام سازگاری نداره و در نهایت نظر خودتون رو بگید ، این ساده ترین کاری بود که میشد انجام داد در قبال این موضوعی که خیلیها روش حساسیت دارن .

مورد بعدی این که جناب عبد الرحمن چهارشنبه سوری رو با جشن هالووین تقریبا یکی کردن که خیلی تشابه نامناسبی بود !!!

یکی از دوستان هم حرف خوبی زدن و اون اینکه ملیت رو در مقابل دین قرار دادن ( تو این برهه ) کار مناسبی نیست .

این همه صحبت از جنگ نرم شد و برخورد مناسب و . .... پس چی شد نتیجه ؟؟

امروزه اگر کسی تو خیابون کار ناشایستی انجام بده به اسم اسلام گذاشته میشه ؟ ( اگر گذاشته بشه هم غلطه )
امروزه اگر کسی تو این مراسم بمب بندازه باید به اسم آیین باستانی تموم بشه ؟ ( اگر گذاشته بشه ...)

مراسم چهارشنبه سوری خیلی مناسب میتونه باشه به شرطی که گذاره های نامناسب ازش برداشته و با گذاره های دینی ادغام بشه . چه ایرادی داره همین مراسم ملی بمونه اما جای طرقه و ... رسم بشه هر کسی باید تو این شب 2 رکعت نماز شکر بخونه یا باید به کسانی که مستضعف هستن شیرینی بده و و در واقع عید رو بهشون تبریک بگه و ...( رسم قابل تغییره )

اگر مدیریت فرهنگ سازی نداریم چرا از ریشه میزنیم ؟

اگر خدای ناکرده ما گیر بدیم که چرا از روی آتش میپرید و بعدش حکم مراجع رو بیاریم همین کار باعث شد طرف با دین اسلام مشکل پیدا کنه کی جوابگو میشه ؟ دوستمون گفتن از حرف جناب مطهری خوشم نیومد ( این کم موردی بود از نظر شما ؟
) ( اولین جرقه شبهه )
اونی که بخواد خودش میره و حکم مرجع خودش رو میخونه و عمل میکنه .

با این کار ما یک طرز فکر کوچک یا افراد رو زیر سوال نبردیم ، ما دست گذاشتیم رو نقطه ضعف مردممون . مردم ما با این تاریخ کهن همچنان رو این موضوع حساس هستن ( ملیت )

حداعقل الان و تو زمان این عید که همه حساس هستن مطرح کردنش مناسب نیست !

دوست من

شما صفحات قبل رو ببین

این صحبتا انجام شده

من مسلمونم در درجه اول و بعدش ایرانی و اگر هر چیزی با اسلام تضاد نداشته باشه و استقبال شده باشه ازش مثل دید و بازدید عید و این مسائل خوبه و استقبال میکنیم

ولی این کارها همون چیزیه که دشمن ما داره تبلیغشو میکنه

نمیدونم دیگه به چه زبونی بگم

هرکاری خواستید بکنید

(۲۸/اسفند/۹۲ ۱۸:۵۲)Night_World نوشته است: [ -> ]
به نام خدا

متاسفانه تعداد فوتی امسال به سه تن رسید،Sad

بالاخره یسری هم امسال حاجتشونو از این مراسم گرفتند

اگر به این مراسم نرسیدید اشکال نداره

سال دیگه هست
(۲۸/اسفند/۹۲ ۲۳:۵۶)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]تیشتار!

کجا در مورد هفت سین و سیزده بدر گفتن؟

میدونید

جو طوری شده که این نوع صحبت لحن بد حساب میشه

با هم اعتدال!!!

[تصویر: yinYang.gif]
برادر من اصلا بحث عقیده ی دینی رو من گذاشتم کنار!

«تاریخ» میگه که چیزی به اسم آتش پرستی وجود نداره.
اعتدال هم اینجاست،وقتی خدا درباره مومنان صحبت میکنه...نه توی اون تصویر:
وَ الَّذینَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَ لَمْ یَقْتُرُوا وَ کانَ بَیْنَ ذلِکَ قَوامًا. (فرقان: 67)

(۲۸/اسفند/۹۲ ۲۳:۵۶)عبدالرحمن نوشته است: [ -> ]کجا در مورد هفت سین و سیزده بدر گفتن؟
متن سخنرانی رو گذاشتم
(۲۹/اسفند/۹۲ ۰:۰۲)Tishtar نوشته است: [ -> ]برادر من اصلا بحث عقیده ی دینی رو من گذاشتم کنار!

«تاریخ» میگه که چیزی به اسم آتش پرستی وجود نداره.
اعتدال هم اینجاست،وقتی خدا درباره مومنان صحبت میکنه...نه توی اون تصویر:

وَ الَّذینَ إِذا أَنْفَقُوا لَمْ یُسْرِفُوا وَ لَمْ یَقْتُرُوا وَ کانَ بَیْنَ ذلِکَ قَوامًا. (فرقان: 67)

متن سخنرانی رو گذاشتم

چرا گذاشتی کنار!!؟

باشه شما فکر کن وجود نداشته

اعتدالی که شما میگی یعنی یکم از چیزای باطل هم باشه به جایی بر نمیخوره فقط افراط نشه
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
آدرس های مرجع