(۱۶/فروردین/۹۳ ۱۶:۲۳)yashar1374 نوشته است: [ -> ]به نام خدا
.........دوما:شمس یک فرد مذهبی بود و مولانا به دلیل اخلاق و رفتار شمس شیفته وی شده بود و از او این کار ناشایست بدور است مگر نه مولانا مرتب در شعرهایش از اخلاق شمس تعریف نمی کرد.برای اثبات می توان عالمان و ادیبان ترکیه را بیان کرد که آنها همیشه مولانا را در زمینه های مذهبی بیان می کنند و حتی رقصی مذهبی به اسم مولانا دارند ( رقص سماء) که گفته می شود در آن زمان وی همراه با مریدانش این رقص را انجام می دادند...
میشه بگید این رقص مذهبی! از کجا وارد شده است؟
چون وقتی میگید مذهبی یعنی باید ریششو بگید
من در مورد مولوی نظر جدایی دارم
ولی عمده طرفدارانش افراد سوای این تفکرات هستند
مثل افرادی که شعر حافظ رو دوست دارند در حالی که ذره ای نمی فهمند
فقط چون چندتا شراب و اینا تو شعراش هست سریع میچسبند به ظاهر
من خبر ندارم مولوی هم رقص انجام می داده یا بهش میچسبونن
ولی چیزی که در شعر میاد با واقعیت فرق داره
مثلا در اشعار امام هم رقص داریم
ولی نماده
گره از زلف خم اندر خم دلبر وا شد
زاهد پیر چو عُشاق جوان رُسوا شد
قطرهی باده ز جام کرمت نوشیدم
جانم از موج غمت، همقدم دریا شد
قصهی دوست رها کُن که در اندیشهی او
آتشی ریخت به جانمکه روانفرسا شد
مژدهی وصل به رندان خرابات رسید
ناگهان غلغله و، رقص و، طرب برپا شد
آتشی را که ز عشقش، به دل و جانم زد
جانم از خویش گذر کرد و، خلیل آسا شد.
در مجموع این جور شعرها برای برخی افراد لاقید مفری درونی برای خالی کردن عقده های درونیشان هست وگرنه از عرفان چیزی نمی دانند
سلام مطالب جالبی بود !
البته بنده که با برادران صوفی همنشین شده بودم حتی ذره ای فساد در مجالس آنان ندیدم .حتی وقتی که مختلط بودند ( لازمه که بدونید در مجالس بزرگ و رسمی بیشتر مردان وارد رقص می شوند ) البته در زمان قدیم به خصوص زمانی که روس ها به آذربایجان حمله کردن فیلم های بیشماری بر زد علاما و عارفان اسلامی ساخته شد که گهگاهی در آنها مجالس سماء را همراه با بزم و شادی و شراب و ... نشان میدادند اما به هر حال این مطالب جزء تاریخ اند و احتمال دستکاری در تاریخ ( در بعضی زمینه ها ) آنقدر زیاد هست که سعی می کنم طرف آنها نرم . در تلوزیون های رسمی ترکیه و مقالات ایرانی و دانشگاهی زیادی در مورد شاعران به خصوص در مورد شمس و مولانا وجود دارد که آنها عکس این قضایارا می گویند .
کلام آخر اینکه بنده فعلا علمم آنقدر نیست که بتوانم جواب شمارا محکم بگویم و تا الان با توجه به فرمایشات مراجع تقلید قانع شدم که مجالس سماء حرام است اما دلیلش را نمی دانم ؟! چون بنده در این مجلس هیچ نکته منفی نمی بینم که مارا از خدا و اهل بیت دور کند بلکه بیشتر مشتاق تر می کند !
(۱۷/فروردین/۹۳ ۱۸:۲۹)yashar1374 نوشته است: [ -> ]سلام مطالب جالبی بود !
البته بنده که با برادران صوفی همنشین شده بودم حتی ذره ای فساد در مجالس آنان ندیدم .حتی وقتی که مختلط بودند ( لازمه که بدونید در مجالس بزرگ و رسمی بیشتر مردان وارد رقص می شوند ) البته در زمان قدیم به خصوص زمانی که روس ها به آذربایجان حمله کردن فیلم های بیشماری بر زد علاما و عارفان اسلامی ساخته شد که گهگاهی در آنها مجالس سماء را همراه با بزم و شادی و شراب و ... نشان میدادند اما به هر حال این مطالب جزء تاریخ اند و احتمال دستکاری در تاریخ ( در بعضی زمینه ها ) آنقدر زیاد هست که سعی می کنم طرف آنها نرم . در تلوزیون های رسمی ترکیه و مقالات ایرانی و دانشگاهی زیادی در مورد شاعران به خصوص در مورد شمس و مولانا وجود دارد که آنها عکس این قضایارا می گویند .
کلام آخر اینکه بنده فعلا علمم آنقدر نیست که بتوانم جواب شمارا محکم بگویم و تا الان با توجه به فرمایشات مراجع تقلید قانع شدم که مجالس سماء حرام است اما دلیلش را نمی دانم ؟! چون بنده در این مجلس هیچ نکته منفی نمی بینم که مارا از خدا و اهل بیت دور کند بلکه بیشتر مشتاق تر می کند !
ببین برادر
این افرادی که شما میگید حتی با صوفیه قدیم هم فرق دارند
یعنی فرض گرفتم صوفیه در قدیم پاک و منزه بوده اند!!!!
در مورد دلیل می توانید تحقیق کنید چون در اسلام راه تحقیق بازه
ولی برعکس نیست
یعنی اینطور نیست که پس از نتیجه رسیدن مخرب بودن چیزی آن را ترک کنیم چون طبیعتا نمی توانیم کل عمرمان را صرف تمام زمینه ها بکنیم
این یکی از وجود قضیه است
این رقص صوفیانه و عرفانی به جنبه فرد بر می گرده.
بعضی با چند رسم ساده دینی آتش درونی شان خاموش می شود اما عده ای هستند که نه قدرت معصوم را در دریا نوشی و سکوت دارند و نه ساده انگاری عوام را...
اینجاست که به سوختن و سماع و رقص می افتند...
امام علی علیه السلام فرمودند:
هیچ بدعتی ایجاد نشد مگر آنکه به سبب آن سنتی متروک شد ...
بنابراین از بدعت ها بپرهیزید و راه راست را رها نکنید ...
(۱۷/فروردین/۹۳ ۱۸:۴۴)HermeS نوشته است: [ -> ]این رقص صوفیانه و عرفانی به جنبه فرد بر می گرده.
بعضی با چند رسم ساده دینی آتش درونی شان خاموش می شود اما عده ای هستند که نه قدرت معصوم را در دریا نوشی و سکوت دارند و نه ساده انگاری عوام را...
اینجاست که به سوختن و سماع و رقص می افتند...
خوب شد این مشخص شد که جنبه این گمراهان از معصومین نعوذ بالله بالاتره!!!
حقیقتا این افراد گمراه هستند (برام ثابت شده)
جز راه اهل بیت
هر راه و روشی بی راهس و منتهی به جهنم است
حالا شما فرض کن ما عوام هستیم
همون قضیه لبو فروش و استاد دانشگاهه