تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: نظر شما چيست؟ (راهکارهای بهبود حجاب)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
من خودم وقتی میرم توی جامعه احساس خفگی بهم دست میده . وقتی وضع جامعه رو میبینم واقعا جلوی خدا خجالت می کشم.اخه اینقدر گناه در مقابل خالق تمام آسمانها و زمین

خدایا به مردان ما غیرت و به زنان ما عفت عطا کن
(۳/خرداد/۹۰ ۱۰:۱۴)علی 110 نوشته است: [ -> ]مسئله ی حیا بسیار گسترده تر مهمتر و زیربنایی تر از حجاب هست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما به عقیده ی من و طبق تجربه های اطرافیانم و خودم این بی حجابی و بدحجابی هست که حیا رو از بین میبره
و بی حیایی نیست که بد حجابی میاره
لااقل در مورد خانوم ها که مطمئنم اینطوریه
یه خانوم رو تصور کنید که اولش حجاب زورکی داشته و ارزش حجاب رو متوجه نمیشه کم کم شروع میکنه به بیحجابی ممکنه درمورد کسایی که تو خانواده های نسبتا مذهبی هستن این خانوم یکم هم دچار عذاب وجدان بشه اما رفته رفته چون حیاش از بین میره بدحجابیش هم شدیدتر میشه

چیزایی که میخوام بگم بعضی از دوستان قضاوت ها ی بد میکنن

بدحجابی هیچ ربطی به فرهنگ خانواده نداره
بد حجابی هیچ ربطی به فقر نداره
بد حجابی هیچ ارتباطی با ازدواج نداره
(در این رابطه بگم اکثر افرادی که بدحجابن به فکره ازدواج هم نیستن چون ازدواج رو دست و پاگیره خودشون میدونن و محدود کننده
مشکل ازدواج در اکثر افراد همینه نه گرونی و بیکاری وهزار تا بهونه ی دیگه...منشا تو درون خودشون هست)

نظر من راههایی برای پر کردن صحیح خلا هایی که در درون جوانان هست و اونهارو به سمت بدحجابی میکشونه

باید ایمان قلبی قوی بشه
امربه معروف و نهی از منکر از راه درستش و اینکه کسی که اینکارو میکنه حتما تاحدودی درمورد این زمینه(حجاب)و زمینه های اخلاقیش کامل باشه...و فلسفه ی حجاب رو کامل بدونه
با عرض معذرت که طولانی شد

یا علی

(۳/خرداد/۹۰ ۱۰:۴۲)rastin نوشته است: [ -> ]5- برخورد جدي با توليد كنندگان و توزيع كنندگان لباس هاي نامناسب.
به نظرمن بعضی مواقع پیشگیری بهتر جواب میده...
-----------------------------------------------

[/b][/size]

برخورد با تولید کنندگان و توزیع کنندگان هیچ فایده ای نداره یعنی غیر ممکن هست جلوی ورود و دوخت این لباس ها هیچ جوری گرفته نمیشه که هیچ..نشونه ی درموندگی ماها که ادعای اسلام میکنیم هم هست. ..خشم این جوونارو نسبت به کشور و دولت که از نظر جوونا همون اسلام و نماد اسلام هست رو بیشتر میکنه
ما باید کاری کنیم تا این جوونا با شناخت ارزش حجاب به اسلام نزدیک بشن اونو بشناسن و بهش علاقه مند بشن نه اینکه با یک عمل نادرست فراریشون بدیم و متنفر کنیم از دین و اسلام و خدا...
(۳/خرداد/۹۰ ۱۳:۴۴)boghz نوشته است: [ -> ]
(۳/خرداد/۹۰ ۱۰:۱۴)علی 110 نوشته است: [ -> ]مسئله ی حیا بسیار گسترده تر مهمتر و زیربنایی تر از حجاب هست!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

اما به عقیده ی من و طبق تجربه های اطرافیانم و خودم این بی حجابی و بدحجابی هست که حیا رو از بین میبره
و بی حیایی نیست که بد حجابی میاره
لااقل در مورد خانوم ها که مطمئنم اینطوریه
یه خانوم رو تصور کنید که اولش حجاب زورکی داشته و ارزش حجاب رو متوجه نمیشه

دوست عزیز اون زنی که ارزش حجاب رو متوجه نمیشه
چون گوهر حیا و عفت در درونش دچا نقصان شده
وگرنه زنی که عفت و حیای خودش رو داره میدونه مهمترین عامل حفظ عفت و حیایش همین حجاب هست!!!!
نه با حرفتون مخالفم زنی که ارزش حجاب رو نمیفهمه آگاهی نداره
آگاهی درست بهش نرسیده مثلا همین مقاله ای که راجع به فلسفه حجاب تو تالار یکی از دوستان گذاشته بودن بعید میدونم زنی این رو بخونه و حکمت حجاب در اسلام رو متوجه بشه ولی حجاب خودش رو رعایت نکنه
حداقل تاحدودی ....
پس طبق گفته ی شما بعضی از افراد به صورت بی عفت و بی حیا به دنیا می آن؟یانقص تو حیاشون وجود داره؟این مخالف عدالت خدا نیست؟
اگه اشتباه منظورتون رو متوجه شدم برام توضیح بدین.
چه عاملی باعث نقص در عفت و حیای یک زن میشه؟..ممنون
من هم با بیشتر حرف های علی آقا موافقم .
بیشترین علتش مربوط به بی غیرتی مردان و بی حیایی زنان هست.

خود بی حجابی یا بد حجابی زمینه اولیه بی حیایی نیست . حیا در مردان و زنان و غیرت در مردان یک چیز درونیست که در همه انسان ها هست منتهی در درجه اول خانواده و بعدش محیط این عوامل رو کم و زیاد میکنه .

من خودم بارها زنان چادری رو دیدم که حیا ندارن مثلا طرز نشستنشان در مکان های عمومی .....خنده با صدای بلند و ........
در طرف مقابلش هم کسانی رو دیدم که مانتویی هستند اما در رفتارشان حیا هست.

دوستان توجه کنید وضعیت حجاب در جامعه ایران و نوع مدی که در حال حاضر در بین جوانان رایج شده علت های مختلفی رو شامل میشه که در صورت تداوم حیا و غیرت رو در زنان و مردان از بین میبره.
من صدا و سیما رو خیلی مقصر میدونم .

اما راجب حرف اون شخص سوئدی احتمالا منظورش به آرایش بوده وگرنه این بی انصافی هست که بگیم زنان ایرانی همچون فاحشه های غرب میان بیرون ..(این به خاطر نوع مدی هست که در ایران رواج پیدا کرده . انواع شال ها و مانتو های کوتاه ورنگارنگ که برای خارجی ها که همچین چیزایی ندیدن کمی عجیبه ) مثل ما که اگر بریم آنطرف وقتی زنان رو با شلوارک و تاپ و ... ببینیم عجیبه.
خیلی ببخشید اما در غرب قبح مسئله از بین رفته و با مایو بیان بیرون کسی کاریشون نداره و براشون عجیب نیست.

من فقط مییتونم بگم الان همه دنیا بد شده از هرلحاظ که فکرشو کنید.
حجاب هم یکی از مسائل جامعه ی ایران هست .به جز حجاب در خیلی مواردایران عقبه.مثلا فرهنگ مردم که پایینه - دزدی قتل و ...
شما در خیابان که رد میشی فرقی نمیکنه مذکر باشی یا مونث پیر باشی یا جوان بهت متلک میگویند . البته این موضوع بیشتر برای دختران جوان اتفاق میافتد آن هم از طرف پسرهای بی ادب و لات .فرهنگ ایران در مقایسه با کشورهای اروپایی همچون سوئد , ایران حالا حالا ها نمیرسه .اگر در کشوری غربی کسی بهت بی احترامی کنه یا متلک بگه میتونی بدیش دست پلیس ازش شکایت کنی . پس غرب رو با ا ینور مقایسه کلی و سربسته نکنیم . ما نمیتونیم وضعیت زنان ایران رو از نظر پوشش با آنطرف مقایسه کنیم چون در هر دو کشور یکی از موارد مقایسه وجود نداره!!!!!
چیزایی رو مقایسه کنیم که در هر دو کشور وجود داشته باشه.

من دیدم چندین بار دوستان مال حرام رو به حجاب ربط دادن
اتفاقا امضای قبلی من این بود :
"ریشه بسیاری از مشکلات و گرفتاری ها مال حرام است"

اما در وضعیت فعلی جامعه ( توجه کنید میگویم وضعیت فعلی ) مال حرام نمیتونه مصداق و ریشه اصلی بد حجابی در جامعه باشه .
چون اولا وضعیت بد حجابی خیلی گسترده هست و تعداد کمی از افراد رو شامل نمیشه .نمیتونیم مال حرام رو یکی از ریشه های اصلی این موضوع در نظر بگیریم.

ثانیا مطمئنم همه ما دیدیم کسانی رو که وضعیت به ظاهر اسلامی دارن اما مال حرامشان کولاک میکنه .تعدادشان هم ماشاالله کم نیست !!!!

سوما خراب کردن جامعه ایران یک پروژه برنامه نویسی بوده از سال ها قبل .و هرچی که جلوتر بریم بهتر که نمیشه هیچ بدتر هم خواهد شد.
(۲/خرداد/۹۰ ۲۱:۲۲)shafagh_mah نوشته است: [ -> ]بسم الله الرحمن الرحيم

قبل از هر چيز ايام ولادت بانوي دوعالم حضرت فاطمه (سلام الله علیه) رو به محضر امام زمان (علیه السلام) و همه مسلمانان جهان تبريك ميگم.
من فقط سوال مي پرسم چون از از خودم چيزي بلد نيستم.
و اما سوال:

به نظر شما براي بهبود وضع حجاب كدام يك از گزينه هاي زير مهم تر و تاثير گذارتر است.

1- فرهنگ سازي از طريق رسانه هاي جمعي و كتب درسي.
2- برخورد سازمان هاي مربوط مانند نيروي انتظامي با افراد بي حجاب و بد حجاب در سطح جامعه.(شايد چيزي مانند حبس يا جريمه نقدي)
3- محدود كردن اين افراد در جامعه به اين صورت كه از حضور اين افراد در ادارات و مراكز جلوگيري شود.
4- امر به معروف و نهي از منكر.
5- برخورد جدي با توليد كنندگان و توزيع كنندگان لباس هاي نامناسب.
هــــــــــــــمه موارد لـــــــــــــــــــــــــــــــــــــازم ميـــــــــــــــــــــــباشد!
ببخشید که من جواب سوالتون رو میدم...
عفت و حیا کاملا درونی اند. یک انسان حتی اگر مسلمان نباشه هم نسبت به بعضی مسائل حیا داره. مثلا یک دختر بچه وقتی به سن بلوغ نزدیک میشه حتی اگر خانواده هم چیزی بهش نگن نسبت به برخی چیزها حساس میشه و حیا داره...
دوستمون گفتن اون زنی که ارزش حجاب رو متوجه نمیشه چون گوهر حیا و عفت درونش دچار نقصان شده...
آیا غیر از اینه؟ یک زن طبق فطرتی که خدا بهش داده حیا داره و باز طبق همون فطرت رفتارهای زنانه داره.
یک زن خودش میدونه برای جذب یک مرد چه کار هایی میتونه انجام بده و اینکه چقدر و چطور میتونه مرد رو تحت تاثیر قرار بده... حتی زنی که آموزش قیلی ندیده باشه! هر زنی قادر به انجام این کارهای فطری هست... اما چرا بعضی ها این کار رو میکنن و بعضی ها نه؟ چون بعضی حیا میکنن توانایی های زنانشون رو در جایی غیر از جاهایی که حلاله به کار ببرن، و بعضی که حیا در اونها ضعیف هست یا به قول دوستمون دچار نقصان حیا شدند ....
آیا اون زنی که همه کاری برای جلب توجه انجام میده مشکلش عدم آگاهیه؟؟؟؟؟یا اینکه خودش میدونه داره چی کار میکنه و اصول رو زیر پا میذاره؟
خداوند به انسانها فطرت یکسان داده و اینم ا هستیم که از این نعمات خدادادی استفاده میکنیم یا به اونها بی توجهیم...
یک مثال میزنم... بعضی ها دل ندارن یه مورچه رو له کنن و بعضی ها به راحتی آدم میکشن... اینجا میگیم که گوهر انسانیت اون فرد نابود شده! آیا اینجا میتونیم بگیم که نعوذبالله خدا بی عدالتی کرده و به اون آدم انسانیت نداده؟؟؟
خیر.. اون خود فرد هست که راهش رو انتخاب میکنه.
عوامل زیادی در بی حیایی یک زن نقش دارن از جمله کنترل نکردن غرایض، عدم تربیت صحیح، درونی نشدن عفت ، بی غیرتی یا عدم نظارت مرد های خانواده و...
(۳/خرداد/۹۰ ۱۴:۴۰)boghz نوشته است: [ -> ]پس طبق گفته ی شما بعضی از افراد به صورت بی عفت و بی حیا به دنیا می آن؟یانقص تو حیاشون وجود داره؟این
دوست عزیز کی علی آقا همچنین حرفی زدند!!!
به واسطه ی بعضی از گناه ها بعضی درجات و فیوضات الهی از ما گرفته میشه و در صورت ادامه ی گناه(اگر توبه نکنیم!) کم کم به موجودی لاقید تبدیل میشیم،که بی حیایی نقطه ی بارز اون هست،و الان در جامعه ی زندگی می کنیم که امر به معروف مهجور شده،و تهران به شهری تبدیل شده اکثر مصادیقی که از اون به عنوان گناه نام برده میشه(اگه نگیم همش) رو در پایتخت شاهدیم.

(۳/خرداد/۹۰ ۱۴:۵۸)m.shirazi80 نوشته است: [ -> ]من دیدم چندین بار دوستان مال حرام رو به حجاب ربط دادن
اتفاقا امضای قبلی من این بود :
"ریشه بسیاری از مشکلات و گرفتاری ها مال حرام است"
اما در وضعیت فعلی جامعه ( توجه کنید میگویم وضعیت فعلی ) مال حرام نمیتونه مصداق و ریشه اصلی بد حجابی در جامعه باشه .
چون اولا وضعیت بد حجابی خیلی گسترده هست و تعداد کمی از افراد رو شامل نمیشه .نمیتونیم مال حرام رو یکی از ریشه های اصلی این موضوع در نظر بگیریم.
ثانیا مطمئنم همه ما دیدیم کسانی رو که وضعیت به ظاهر اسلامی دارن اما مال حرامشان کولاک میکنه .تعدادشان هم ماشاالله کم نیست !!!!
سوما خراب کردن جامعه ایران یک پروژه برنامه نویسی بوده از سال ها قبل .و هرچی که جلوتر بریم بهتر که نمیشه هیچ بدتر هم خواهد شد.
دوست عزیز مایی که جهان بینی الهی داریم،اگر در زندگی و جامعه به مشکلاتی دچار مشکل بشیم، به جای رفتن دنبال مصادیق غیر الهی،باید دنبال راهی اسلامی و مطابق با آیات و روایات گشت.
« كَسْبُ الْحَرَامِ یَبِینُ فِی الذُّرِّیَّةِ ؛ مال حرام در فرزندان آشكار می شود و روی آن‌ها اثر می ‌گذارد.»

برای گناه و مصادیق آن در روایات شیعی مطالب بسیار هست،اگه ما اذعان می کنیم که پیرو مکتب اهل بیت هستیم باید درد و درمان را از آنها بخواهیم.
شاید علی الظاهر اینگونه به نظر بیاد که نه تنها معضل بد حجابی بلکه بسیاری از گناهان دیگر که در جامعه عادی شده،مصادق عینی دینی نداره،ولی اینطور نیست.
با کمی اعتماد و مطالعه متوجه میشیم که بسیار قبل تر از این نسبت به این گناهان و روشهای درمان آن هشدار داده اند،ولی از اونجایی که ما دلیل غیر از اون شرایط رو غائلیم به جای رفتن دنبال درمان دینی آن به دنبال راهی دیگری هستیم.
(۳/خرداد/۹۰ ۱۴:۵۸)m.shirazi80 نوشته است: [ -> ]من خودم بارها زنان چادری رو دیدم که حیا ندارن مثلا طرز نشستنشان در مکان های عمومی .....خنده با صدای بلند و ........
در طرف مقابلش هم کسانی رو دیدم که مانتویی هستند اما در رفتارشان حیا هست.
اول دوست عزیزم حجاب فقط چادر نیست این مسئله مسلمه و مانتویی بودن بدحجابی نیست
من حتی دوستای بد حجابی هم دارم که واقعا اخلاقشون عالیه چون اعتقادشون اینه که آدم باید اخلاقش درست باشه و دلش پاک باشه

اصلا خودم رو مثال میزنم

من یه مدتی بد حجاب بودم معتقد بودم ظاهر مهم نیست درون آدمها مهمه...و این بدحجابی هم باور داشتم فقط به خاطره اینه که خودمو این شکلی دوست دارم
در عین حال نماز هم میخوندم
حتی یک بار که با دوستم کلاس زبان رفته بودیم ما داشتیم کارهایی که روزانه انجام میدیم میگفتیم و به نماز که رسیدیم چشای استاد زبانمون گرد شد و پرسید واقعا شما نماز میخونین؟
این در حالتی بود که من نماز و قران و معنی قران هم میخوندم ولی به حجاب که میرسیدم میگفتم فقط این یکی رو ببخش خداجونم چون نمیتونم

من نه دروغ میگفتمو نه خیلی از اخلاقای گنده دیگه رو داشتم در برخورد با نامحرمان هم کاملا مراقب بودم
فکر میکردم درونم پاک میمونه...تا اینکه حرف یکی از بزرگان رو شنیدم که گفت کسایی که فکر میکنن حجاب مهم نیس و دل مهمه نمیدونن که حجاب کم کم حیای اینهارو از بین میبره....این حرف خیلی رو من تاثیر گذاشت
و تاثیر مهمتر نماز هایی بودن که خونده بودم
درمورد خودم فکر کردم که از وقتی که من این پوشش رو دارم چقدر حیای من تخریب شده....مثلا من که دیگه کم کم برام عادی شده بود که با مردهاو پسرای فامیلمون راحت برخورد کنم و...حتی درمورد حرفایی که میزدم

خلاصه شاید کاره خوبی نکردم که این رو گفتم چون افتخار نیست
ولی میخوام بگم درسته شاید در بعضی موارد بیحیایی باعث بدحجابی میشه اما کسی که بدحجابه ریشه ی حیا و عفتش کم کم میخشکه و میشه صفر

(۳/خرداد/۹۰ ۱۵:۱۹)Seyed Mohsen نوشته است: [ -> ]
(۳/خرداد/۹۰ ۱۴:۴۰)boghz نوشته است: [ -> ]پس طبق گفته ی شما بعضی از افراد به صورت بی عفت و بی حیا به دنیا می آن؟یانقص تو حیاشون وجود داره؟این
دوست عزیز کی علی آقا همچنین حرفی زدند!!!
به واسطه ی بعضی از گناه ها بعضی درجات و فیوضات الهی از ما گرفته میشه و در صورت ادامه ی گناه(اگر توبه نکنیم!) کم کم به موجودی لاقید تبدیل میشیم،که بی حیایی نقطه ی بارز اون هست،و الان در جامعه ی زندگی می کنیم که امر به معروف مهجور شده،و تهران به شهری تبدیل شده اکثر مصادیقی که از اون به عنوان گناه نام برده میشه(اگه نگیم همش) رو در پایتخت شاهدیم.

برادر عزیزم پشت سرش که گفتم علی آقا اگه اشتباه منظورتون رو متوجه شدم بگین و توضیح بدین برام
و منتظر جواب علی اقا هم میمونم

خوب این گناه هایی که میگین کدوم ها هستن؟یک مثال که عفت و حیا رو از بین میبره///

- برخورد سازمان هاي مربوط مانند نيروي انتظامي با افراد بي حجاب و بد حجاب در سطح جامعه.(شايد چيزي مانند حبس يا جريمه نقدي)
3- محدود كردن اين افراد در جامعه به اين صورت كه از حضور اين افراد در ادارات و مراكز جلوگيري شود.
- برخورد جدي با توليد كنندگان و توزيع كنندگان لباس هاي نامناسب.

این کارها اشتباه ترین راه های ممکن هستن....و نشونه ی ایمان ضعیف ما و یه جورایی کم آوردنمون

در صورتی که دین ما خیلی خیلی زیبا و ناز هست و هرجوونی اگه واقعیت اون رو بشناسه عاشقش میشه چون تو وجودش خلا هایی هست که فقط با چیزی به اسم اسلام واقعی پر میشه
چرا پیامبر تونست تو دله جونای اون زمون نفوذ کنه ...با اینکه اون موقع آزادی خیلی بیشتر بود روابط نامشروع هم آزاد بود و عیب نیود.....ولی ما که ادعای مسلمونیمون میشه یا بزرگامون نمیتونیم و نمیتونن؟ و به خودخواهانه ترین راهها و مزخرف ترین راهها که نشونه ی درموندگیمونه متصل میشیم...چرا؟
اولین باری که شخص ، چه زن و یا چه مرد در برابر وسوسه ی جذابیت ارتباط با جنس مخالف بر حیای فطری غلبه میکنه
قوای جهل بر قوای عقل غلبه پیدا میکنه
اولین باری که یه پسر وسوسه میشه با یه دختر نامحرم نگاه کنه به هر میزان که هیزتر نگاه کنه غیرتش آب میشه
اولین باری که یه دختر جوری قدم میزنه که جذاب باشه
آرایشی میکنه تا میل به خودنمایی و افسونگری خودش رو برای نامحرم بروز بده و از دیده شدن لذت ببره
اولین باری که به یه تیکه ی جنس مخالف جواب مثبت میده ولو با یه لبخند
اولین باری که به شوخی یه نامحرم میخنده

تمام اینها مقدماتی هست که حیای زن رو که ودیعه ی الهی به هر زنی هست که ولادتش پاک بوده رو میدرد
و قطره قطره حیای زن آب میره
به علاوه مال حرام
تمام مولفه های مربوط به فطرت پاک و ایمان رو میخوره
یکیش هم میشه حیا و غیرت
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
آدرس های مرجع