سلام،
من سریال رو چند سال هست که دارم دنبال میکنم . یعنی از اپیزود 9 ، فصل 6 بطور هفتگی دارم دنبال میکنم ... این هفته هم اپیزود 17 از فصل 8 اومد که جالب بود .
نظرات رو نخوندم ولی معمولا تو این جور تاپیکا در مورد فیلما یا سریالای پر طرفدار که طرفدارا هم میان دفاع میکنن ، معمولا درگیری لفظی بوجود میاد ... ولی هر موقع وقت کنم میخونم کل 11 صفحه رو .
آخرین باری که یه تاپیک کامل رو تو این تالار خوندم ، تحلیل فیلم *ارباب حلقه ها* بود که کلی چیز یاد گرفتم و کلی تحلیلای جالب شنیدم و واقعا آموزنده بود برام .
...
در مورد این سریال فعلا میخواستم به یه چیزی اشاره کنم :
دوستانی که فصل 7 رو دیدن ، به نظر بنده توی فصل 7 *Castiel* نماد *Prometheus = یکی از تایتان ها در اساطیر یونان* هست .
البته تو فصل 8 اپیزود 16 بود (شایدم 15) یه اپیزود اختصاصی برای پرومتئوس ساختن . ولی بازم این موضوع اون حقیقت رو تغییر نمیده .
دلایلم رو بگم :
اولاً اینکه هالیوود چند ساله خیلی زوم کرده/گیر داده به پرومتئوس (درست همونجوری که چند ساله گیر دادن به حضرت نوح (علیه السلام) ... نمونش رو بخوام بگم ، فیلم Hugo یا فیلم Prometheus یا Rango (البته اینو زیاد مطمئن نیستم) .
اگه درباره پرومتئوس خونده باشین ، میدونین چی میگم !
خلاصش اینه : پرومتئوس نماد ابلیس/لوسیفر/شیطان/... هست (دکتر عباسی گفتن اینو ، البته مشخص هم هست) .
پرومتئوس آتش رو از خدایان میدزده و میده به انسان ها
ابلیس دانش رو می دزده و میده به آدم و حوا
یعنی آتش = دانش .
حالا ایناش مهم نیست .
اگه فیلم Prometheus رو دیده باشین . توی اون فیلم یه ماده های سیاهی هستن که نقش خیلی مهمی بازی میکنن .
ابتدای فیلم نشون داده میشه که یکی از مهندسا ! میره ازون مایه های سیاه میخوره بعد پودر میشه میفته تو آب و بعد نشون میده که اون آب تبدیل میشه به همون ماده های سیاه !
دقیقا همچین اتفاقی تو سریال Supernatural میفته . کستیل Leviathan ها رو از توی برزخ می بلعه و بعد میره تو آب شهر و نشون میده که اون ماده های سیاه (Black Goo) تو آب پخش میشن .
نکته دیگه اینکه Castiel تو سریال یه فرشته شورشی هست (و بارها اشاره میشه تو سریال که سقوط کرده از جمله آخر فصل 7 ، که خون یک فرشته سقوط کرده رو وینچسترها باید بگیرن از خون اون استفاده میکنن به این معنی که کستیل سقوط کرده) .
و از طرفی پرومتئوس هم از جایگاهی که داشت در بین خدایان سقوط کرد (اگه سری کتاب های *آتش دزد* رو خونده باشین میدونین چی میگم ... تو این کتاب هم پرومتئوس رو با
بال فرشته ها توصیف میکنه که یه جور کنایه هست که پرومتئوس همون لوسیفر هست)
نکته بعدی اینکه تو اپیزودای آخر فصل 7 (دقیق یادم نیست کدوم اپیزود ولی میتونم شرح بدم کجا بود) ... دین وینچستر از کستیل میخواد که ببرش پیش ماشینش و کستیل می بَرَش .
اونجاس که کستیل قبول میکنه که کمک کنه به وینچسترها که Dick رو بکشن ! ولی کستیل یه دیالوگ جالب میگه :
* میگه اینکه من همش می میرم و 2باره زنده میشم یجور تنبیه هست *
باز هم کسایی که ماجراهای پرومتئوس رو میدونن ، حتی اگه همین اپیزود 16 یا 15 فصل 8 هم نگاه کرده باشن . میدونن که پرومتئون بعد از اینکه آتش رو به انسان ها داد ، محکوم شد که تو یه کوهستان هر روز یه عقاب بیاد جیگرش رو بخوره (بکشش) و آخر هر روز دوباره زنده میشه و روز بعد هم به همین صورت .
یعنی میشه همون دیالوگی که Castiel گفت :
It's a punishment resurrection
...
شرمنده ، من معمولا با عکس تحلیلام رو میذارم . چون میدونم چقدر خسته کنندس تحلیل خوندن بدون عکس (مخصوصا برای کسایی که ندیده باشن فیلم/سریال رو) .
اگه بتونم بعداً عکسا رو اضافه میکنم .
در آخر یه تیکه از سریال سوپرنچرال رو میذارم براتون ... تو این تیکه کستیل انیمیشن Road Runner (میگ ، میگ) رو تحلیل میکنه ...
البته کسایی که طرفدار سریال هستن و معتقدن سریال هیچ مشکلی نداره و فقط برای سرگرمی هست اینو به شوخی میگیرن ولی بنده برداشت دیگه ای دارم .
یه نکته ای هم آخر آخر بگم :
این سریال پر از تناقض هست (نه تناقض هنری ، تناقض ارزشی) و زیرکانه هم اینکار انجام شده ... مخصوصا تو فصل 4 و 5 ، یعنی از یه طرف میشنوی که خدا وینچسترا و کستیل رو نجات داده از اون طرف میشنوی که کستیل برمیگرده به خدا فحش میده ، ازون طرف می بینی دنبال خدا میگردن ، ازون طرف میگن خدا نیست / مرده / بیخیال شده .
یه سری تناقضات ارزشی هست که باعث میشه مخاطب مسلمون (کسایی که از سریال طرفداری میکنن هم بالاخره مسلمون هستن دیگه) دچار سردرگمی میشه و یه جوری میشه که نه از سریال میتونه متنفر باشه . نه میتونه راضی مطلق باشه . نه میتونه کاراکترا رو ول کنه . نه میتونه شبهاتی که سریال وارد میکنه رو نادیده بگیره !
شاید دلیل یه سری از تنش هایی که بین دوستان هست این باشه .
مخلصیم، یاعلی (علیه السلام) .