سلام و خوشامدگویی خدمت شما دوست عزیز.
قبل از اینکه سایر دوستان بخوان مطالب رو موردی بهش اشاره کنن و خدایی ناکرده کمی تند برخورد کنن حقیر سعی میکنم جواب سوالات شما رو بدم.
خیلی خوب بود که قبل از اینکه نقد مطلبی رو بپذیرین خودتون با دقت در موردش تحقیق می کردین اما حقیر سعی میکنم در این مورد توضیحاتی بدم که شما رو به طور کامل از شک بیاره بیرون ان شاءالله هر چند توضیحات خانم m.shirazi خیلی خوب بود:
نقل قول: 1- چه مقدار خرج برداشته؟
2- آیا واقعا فیلمی به این عظیمی فقط کار سه یا چهار نفر هست؟
دوستمون m.shirazi اشاره کردن که این مستند شاید درصد کمی از اون رو خود سازندگان فیلمبرداری کردن. یه تکه با موبایل، یک تکه فیلمبرداری از دریا و فروشگاه بزرگ و صحبتهای خود نوریگا. اینها هم هر کسی که یه دوربین ساده داشته باشه میتونه انجام بده. اما مهم سایر تصاویر مستند بود که باید بگم این مستندها خیلی وقته که به صورت مجزا روی نت موجود بوده و فقط کافی بود کسی روی اونها تحقیق انجام بده.
مثالی می زنم. حقیر شخصا مستندی راجع به قربانی کردن انسان در آئین های رازآلود تهیه کردم. اینهم لینکش حتما مطالعه و بازدید بفرمایید:
http://forum.bidari-andishe.ir/thread-21.html
این مستند حدود یک ساعت هست که اگر میخواستیم 10 دقیقه ای اون رو روی یوتیوب بگذاریم میشد 6 قسمت. پس یک نفر، یک ماه، 6 قسمت، تجربه اول مستند سازی. برای تهیه این یک ساعت نزدیک چند گیگ مستند و اطلاعات جمع آوری کردم در زمینه های مختلفی که به این موضوع مربوط میشد و بعد سعی کردم گلچینی مفید و موثر و خلاصه از اونها تهیه کنم. اگر بخوایم فکر کنیم همه مستند ساخته بنده هست شاید نزدیک چندین میلیون دلار هزینه ساختش میشد اما 1000 تومان هم برای من خرجی نداشت فقط یکماه وقت و فکر و نیروی انسانی.
حالا مستند ظهور 8 برابر هست تعداد قسمتهاش. خوب خیلی ساده میشه نتیجه گرفت که چند نفر در عرض چند ماه و با تجربه بالاتر در زمینه مستند سازی و صرف هزینه ای اندک می تونن چنین مستندی بسازن. عرض کردم تصاویر بسیاری از مستند خودشون مستندهای مستقلی بودن که بنده سورس اکثریت اونها رو دارم مثل فیلم بدنام کردن عربها در هالیوود (بد نیست قسمت مستندها و پژوهشهای تالار رو نگاهی بندازین.)
نقل قول: 3- این فیلم دارد چه هدفی را دنبال می کند؟
4- آیا هدف این فیلم فقط آگاه سازی مردمی است که هزاران سال است که زندانی این سیستم پیچیده هستند؟
بله دقیقا هدف آگاه سازی بوده چه اینکه حقیر هم هدفم از ساخت و انتشار مستند و مقاله قربانی کردن انسان آگاه سازی بود. همه حتی بچه مسلمونها فکر میکردن تنها جرم اسرائیلیها اینه که به فلسطین حمله می کنن. یه شبهه می اندازن که اینها زمینها رو فروخته بودن. جوان ما هم خیلی ساده باور میکنه و هر چی یهودی نمای اسرائیلی هست رو از گناه مبری میدونه. هدف از ساختن اون مستند این بود که فکر و عقیده و آئین و فلسفه خطرناک اینها افشا بشه تا جوانان ما اینقدر ساده از کنار مسائل پیچیده نگذرن.
حالا عده ای جوان با همین طرز تفکر در جای دیگری از دنیا به حقایقی دست پیدا کردن و خواستن سایرین رو هم آگاه کنن. حتی کار به جایی میرسه که نام از 12 امام و شهادت 11 امام هم میارن با وجودیکه می دونن انعکاس بدی خواهد داشت و به ضررشون خواهد بود....
نقل قول: 5- چرا آمریکا و یا هر کشور دیگری این فیلم را ساخته؟
آمریکا این مستند رو نساخته. چند نفر جوان که دقیقا معلوم نیست اهل کدوم کشور هستن مستند رو ساختن. چون کلیپهایی از آمریکا و سایر کشورها نشون میده دلیل نمیشه اهل همون کشور باشن عزیز دل.
نقل قول: 6- آیا کسی به دروغ بزرگ این فیلم پی برده است؟
7- آیا کسی تا حالا فیلم نقد و بررسی فیلم ظهور که توسط سپاه پاسداران ساخته شده است را دیده؟
این مستند در همین تالار بیشتر از هر جایی مورد نقد و بررسی قرار گرفته. بعید میدونم موردی باشه که اینجا بحث نشده باشه. پاسخ و نظرات کاربران هم همینجا داده شده. حالا هر نهادی ممکنه مستقل نقدی کرده باشه اما اینکه در نهایت چه فکری در مورد اونها بشه به نیت و صد البته میزان تحقیقات فرد یا نهاد بستگی داره. عده ای در اینجا با دیدن مستند تلنگوری بزرگ خوردن و مسیر درست زندگی خودشون رو پیدا کردن عده ای هنوز شک دارن که مستند ساخت خود عمال صهیونیست هست. متاسفانه همین شک باعث میشه این افراد از بهره ای که حقیر و بعضی دوستان از مستند بردن محروم بشن. همه این شکها می تونست با تحقیق بیشتر از بین بره اما متاسفانه ما کمتر افرادی داریم که اهل تحقیق باشن. یادمه ابتدای مقاله قربانی کردن انسان ما آماری دادیم که به گزارش اف.بی.آی این تعداد بچه ناپدید شدن. چند نفر اومدن گفتن منبع این کجاست. در حالیکه با یه جستجوی کوچیک توی گوگل پیدا میشد همون صفحه اول نتایج گوگل. خود ما هم این آمار رو توی یه کلیپ دیدیم. وقتی تحقیق کردیم دیدیم درسته اون رو توی مقاله درج کردیم. خلاصه اینکه اگر کسی میخواد کار ارزنده ای رو نقد کنه قبلش باید خیلی راجع به موضوعات اون تحقیق کنه.
نقل قول:راستی آیا میدانید عبدالله هاشم که یک مسلمان بود،به تازگی یهودی شده؟
من این خبر را چند ماه پیش در وبلاگی خواندم که بالای صفحه ی وبسایت آقای عبدالله هاشم ستاره ی پنج پر ترسیم شده است.
در مورد عبدالله هاشم البته قبلا بارها گفتیم اما باز هم میگیم که ایشون سازنده این مستند نبوده و نیستن. قصه این بوده که کار قبلی عبدالله هاشم انگیزه ای داده به نوریگا و ارکنار که خودشون مستندی کوتاه و خلاصه و دقیقتر تهیه کنن. در مورد خود عبدالله هاشم ایشون یهودی نشده. عزیز دل نباید فقط یه نماد که در همه آئین ها از قدیم وجود داشته ملاک تصمیم گیری در مورد دین یه فرد باشه. ایشون اهل سنت بودن در مصر. طی تحقیقاتی گرایش پیدا می کنن به شیعه اما متاسفانه دچار انحرافات فکری میشن و مرید فردی میشن که افکار انحرافی در مورد شخصیت های آخرالزمان داره.... در مستند جدید خودشون این انحرافات خودشون رو برملا کردن. ما دعا می کنیم ایشون برگردن به راه راست. اما کلا قضیه عبدالله هاشم و مستندهاشون از قضیه مستند ظهور و سازندگانش مجزاست. اینهم خرجش ربع ساعت تحقیق اینترنتی بیشتر نیست

....
در مورد دوستتون که گفته ساخت مستند 3 میلیارد خرج برداشته و میگه در مستند ظهور دروغ های بزرگی گفته شده، با توجه به بی اساس بودن گزاره اول صحبتهاشون نباید به گزاره دوم و احیانا نقدی که در موردش حرف زده شک کرد؟
نقل قول: 8- تهیه کننده این فیلم یکی از بزرگترین روانشناسان مطرح آمریکا است،که فقط یک دروغ را،فقط یک دروغ را چنان زیبا در این سریال جاسازی کرده است که هیچ کس متوجه این دروغ نمی شود.
9- بذارید کمی واضح تر بگم:در جنگ روانی،وقتی دولتی بخواد دروغ بزرگی را به خورد مردم بدهد،خب مسلما هیچ عقل سلیمی آن را باور نمی کند،بخاطر همین میاد و صد تا حرف میزند که نود و نه تا راست است و آن یک دروغ بزرگ را هم بعنوان حرف راست قاطی آن میگوید و میشود صد تا حرف راست و این دروغ را چنان زیرکانه در دیگر حرف های راست جاسازی میکنند که هیچ کس متوجه دروغ بودن آن حرف نمی شود تا به موقع از آن حرف مثلا راست استفاده کنند و مردم پیش خود میگویند،وقتی این همه راست،خب حتما این یکی هم راست است و اینجوری کلاه بسیار تا بسیار گشادی سر مردم میرود.
تهیه کننده فیلم و کارگردان فیلم و سازنده فیلم همه اینها همون چند نفر هستن نه روانشناس آمریکایی و دولت آمریکا و ....
خیلی جالبه که این حرفها عین متن یکی از قسمتهای مستند هست که حالا داره علیه خودشون به کار میره. در قسمت 37 ابتدای قسمت که داره مستند دیگه ای به نام Zeitgeist رو نقد میکنه این جملات رو میگه:
عین متن ترجمه مستند قسمت 37:
نقل قول:می دونین disinformation (اطلاعات به منظور گمراهی) چیست؟
هنری است که طی آن، آنقدر اطلاعات درست ارائه می شود که وقتی
اطلاعات غلط ارائه شد، آن اطلاعات غلط، به عنوان حقیقت شمرده شود.
فیلم "روح زمان"، از سه بخش تشکیل شده بود.
اولی با دین سر و کار داشت.
دومی با یازده سپتامبر.
و آخری در مورد بانک فدرال و آینده جهان ما بود.
حال، تکنیکی که در این فیلم به کار رفته بود، چه بود؟
بخش دوم و سوم آنقدر دقیق و درست بود که آنهایی که در مورد
بخش اول، اطلاعات کمی داشتند، آن را به عنوان حقیقت پذیرفتند.
این افراد، بخش اول را به عنوان حقیقت می پذیرند چون
آنها از قبل، درستی اطلاعات بخش های دوم و سوم را می دانستند.
نقل قول:در پایان فیلم همیشه یک جمله تکرار می شود(اگر خدا بخواهد ادامه دارد) خدا چه چیزی را میخواهد ادامه داشته باشد؟
آیا خدا میخواهد که تشکیلات فراماسونری ها ادامه داشته باشد و یا ظهور دجال
در مورد «ان شاءالله ادامه دارد...» فرموده بودین البته گفتین شک دارین و این خیلی خوبه که نظر قطعی و قضاوت قطعی نمی کنین. خوب خیلی از دوستان در همین تالار وقتی مطلب طولانی داشته باشن یا تهیه اون زمان بر باشه تکه تکه مطلبشون رو میگذارن و در انتها می نویسن ان شاءالله ادامه دارد... این همونطور که دوستمون گفتن اعتقاد دینی ماست که اگر خدا نخواد ممکنه دیگه مطلب ادامه پیدا نکنه یا اتفاقی بیافته یا .... توی مستند هم چون مستند قسمت به قسمت ساخته میشده و روی نت قرار می گرفته از این عبارت استفاده می کردن و در واقع از خدا کمک می گرفتن برای ساخت قسمتهای بعدی....
اما در مورد شما با توجه به کم بودن تجربه شما و اینکه تازه وارد این حوزه شدین شاید حق داشتین بعضی مسائل اشتباه رو باور کنین مثل خیلی از ماها در ابتدای کار. اما بچه هایی که لااقل مستند ظهور و سایر مستندات رو دیدن دیگه به حالتی رسیدن که هر حرف بدون سند و مدرکی رو نمی پذیرن. برای همین مستند به نقد کشیده شده. بعضی مطالب مستند سندی براش ارائه نشد و هنوز حتی توسط حقیر باور نشده. شما هم ان شاءالله از این به بعد همین روحیه رو داشته باشین. در دین ماست که بدون تحقیق قضاوت نکنیم و نسبت به برادر مسلمان خودمون حسن ظن داشته باشیم.
صحبتهای بالای حقیر مخاطبش کسانی هستن که با وجود سن بالا و تجربه، باز از روی بی اطلاعی و بدون تحقیق کافی میان به یه کار ارزنده که الحمدلله سر منشأ خیر و برکات بوده تهمت می زنن. برای همین حقیر مفصلا پاسخ دادم و اصلا منظورم شما نبودین. آخه این سوالات زیاد تکرار میشه. یه وقت خدایی ناکرده به دل نگیرین. من وضعیت شما رو درک میکنم. اما در مورد خود مستند مطمئنا اشتباهاتی داره خصوصا از دیدگاه تفکر شیعه. در همین تالار هم در موردش بحث شده.
یه نکته بسیار مهم دیگه اینکه ما نمیگیم این مستند باعث هدایت شده بلکه به قول شهید دستغیب نگاهمون به مسبب الاسباب یعنی خداوند هست. خدای بزرگ بود که به واسطه دیدن مستند عده ای رو هدایت کرد. خود مستند تا خدا نخواد کاری نمی تونه بکنه چه اینکه بسیاری دیدن و فقط عده ای از اونها بیدار شدن. بعضی ها هم بودن با صحبتهای آقای رائفی پور، بعضی ها حتی در یک سخنرانی مذهبی و بعضی ها با خوندن کتابی از علما هدایت شدن. فقط خواستم تذکری داده باشم به خودم و دوستان که یادمون نره اگر با دیدن مستند بیدار شدیم و تغییر رویه زندگی دادیم این هدایت فقط و فقط از ناحیه خداوند بوده. صد البته این وسط خداوند اسبابی داره که این مستند و سازندگان اون مصداق همون اسباب هستن و حقیر به نوبه خودم از سازندگان مستند ظهور تشکر میکنم و 100 درصد مطمئن هستم نیت اونها پاک بوده ولو اشتباهاتی در کارشون بوده باشه چه اینکه این اشتباهات در تمامی آثار دیگران و محققان و ... هم ممکنه وجود داشته باشه.
عذرخواهی میکنم بابت اطاله کلام.
یا حق.