|
اثبات امامت مولا علی (علیه السلام) مباحثه
|
|
۱۵:۲۵, ۳/آبان/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳/آبان/۹۲ ۱۵:۳۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
بنا به درخواست مکرر جناب عایشه این تاپیک ایجاد شد بنده نظرم این بود که اول اثبات شود نظر خداوند در مورد خلافت چیست و در تاپیک دلایل خلافت شیخین ابوبکر عمر عثمان بعد از پیامبر ( ص )مباحثه هم مشغول همین بودیم . منتها با اصرار ایشان همینجا در این مورد بحث میکنیم . از ارسال پست های بلند خودداری میکنم ان شاالله . یکی یکی با حوصله . با توجه به اینکه مسلمانان معتقدند قران بهترین راهنمایی است که دست نخورده باقی مانده است اول از همه مراجعه میکنیم به قران وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِی الْأَرْضِ کَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذینَ مِنْ قَبْلِهِمْ وَ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ وَ لَیُبَدِّلَنَّهُمْ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنی لا یُشْرِکُونَ بی شَیْئاً وَ مَنْ کَفَرَ بَعْدَ ذلِکَ فَأُولئِکَ هُمُ الْفاسِقُون اما ترجمه کامل آیه شریفه: «خداوند وعده داده است كساني از شما را كه ايمان آوردهاند وكارهاي نيكو انجام دادهاند به خلافت بر گزيند، همان طور كه قبلاً كساني را به خلافت برگزيده است و حتماً آن دینى را که براى آنها پسندیده است (دین اسلام) براى آنها مستقر و استوار سازد، و بىتردید حال آنها را پس از بیم و ترس به امن و ایمنى تبدیل نماید به طورى که تنها مرا بپرستند و چیزى را شریک من قرار ندهند. و هر کس پس از این (نعمت بزرگ) کفران ورزد، چنین کسانى به حقیقت نافرمانند» ۱ـ خداوند وعده میدهد . وعده خداوند راست است و حتما اجرا خواهد شد . ۲ـ کسانی را که ایمان اورده اند و عمل نیکو انجام داده اند به خلافت برگزیند . یعنی در اینده برگزیند ۳ـ خداوند خود این کار را خواهد کرد و این ایه ناظر به اینده است . و با توجه به اینکه بعد از رسالت نبی اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نازل شده . بنابرین این وعده برای بعد از ایشان است ۴ـ این کار به همان روشی است که قبلا هم انجام داده است و قبلا نیز خلافایی از مومنین را برای این کار برگزیده است . ۵ـ حتما ان دینی را که برای انها پسندیده است (مهم) برای انها مستقر سازد ۶ـ هر کس از این نعمت بزرگ کفران ورزد به حقیقت چنین کسانی فاسقند مفاهیم بسیاری از این ایه شریفه برداشت میشود که جهت دوری از اطاله کلام میسپاریم به اینده بنابرین خداوند میفرماید به همان روش قبلی عمل خواهد کرد فهل ینظرون إلّا سنّت الاولین فلن تجد لسنّت الله تبدیلاً و لن تجد لسنّت الله تحویلاً».(سوره فاطر، آیه 43) پس هرگز در روش و سنت الهی تغییری نمی بینی و هرگز برای روش خدا تبدیلی نخواهی یافت. و حتما خلیفه برخواهد گزید پس باید بگردیم ببینیم خداوند چه کسی را چگونه (به چه وسیله ای ) طوری که اتمام حجت باشد برای بندگان مثل قبل برگزیده است . یا علی (علیه السلام) |
|||
|
| آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۵:۰۲, ۲۶/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #91
|
|||
|
|||
|
خواهشمندم تا پایان جواب به سه پست اخرتان پستی ارسال نفرمایید تا برسیم ...
نقل قول:خصوصیاتی که شیعه برای امامان خود قائل است مانند منصوب بودن از طرف خدا، عصمت و مصونیت از هرگونه خطا و لغزش و گناه، علم موهبتی و مصون از خطا بما کان وما یکون، ارتباط مستمربا ملائکه، دریافت نامهای غیبی از خداوند که در آن وظایف و مأموریتهای امام تعیین شده است، توانایی تصرف تکوینی در نظام عالم و انجام معجزه، مفترض الطاعه بودن، عرضه شدن اعمال انسانها به ایشان و ...(تمام این اوصاف در کتب معتبرشیعه از جمله اصول کافی جلد 1 آمده است) فرض میکنیم ما اشتباه میکنیم . بحث اینجاست که خداوند کسی را انتخاب فرموده . حالا این انتخاب را ممکن است در خصوصیاتش اشتباه کنیم . یعنی اینکه مشخصات این بزرگواران میرسد به بعد از این بحث البته میتوانیم جای دیگری به بحث بپردازیم . منتها بنده هنوز دلایلم را کامل نگفته ام در خصوص اثبات امامت . نقل قول:نوبت آن است که بپرسیم اگر فلسفة ختم نبوت آن است که در فوق آمد، دیگر چگونه میتوان ادعای ضرورت وجود امامان معصوم بعد از پیامبر را قبول کرد؟ خوب نظرات شهید مطهری باد در کنار همان موضوع یعنی در خود کتاب مورد توجه قرار گیرد . ولی ما یک هست داریم . یک چرا هست و چرا چنین نیست . ما الان داریم از یک هست بحث میکنیم . نه فلسفه وجود امام یا خلیفه . یعنی در همان تاپیک هم بنده نمیگویم اصلا چه ازومی به خلیفه یک حکومت انارشیستی بهتر نبود؟ یک حکومت مجلس محور بهتر نبود ؟ بحث بر سر تاریخ است . بحث من هم همین است که اثبات کنم چنین چیزی هست . یا نه . مثلا ما کاهی میگوییم ایا خداوند دستور داد به انسان سجده شود؟ خوب دلیل میاوریم که بله . حالا میرسیم به اینکه چرا این کار را کرد . ایا دستور به شرک داده است و ... ایا اصلا لازم بود شیطان را بیافریند ... حالا بحث اصلی این است که چه اتفاقی افتاد . نظر خداوند چه بود یک توضیح کوتاه هم بدهم ما اعتقاد نداریم که به امام (علیه السلام) وحی تشریعی میشود . چون خداوند به زنبور عسل هم وحی میکند و خاص پیامبر نیست . که بحث دارد ما امام را مفسر و نگهبان قران و سنت میدانیم که خود پیامبر(علیه السلام) هم میفرماید من ۲ امانت را برای شما قرار دادم تا گمراه نشوید . قران و اهل بیت ... نقل قول:شما میخواهید بگویید امامت یک اصل است بنده با این پستها آن را رد کردم و میگویم امامت نه از نظر منطقی و نه از نظر شرعی وجاهت ندارد. یحث امامت در قران قبلا گذشت (کلیک کنید ) و شماره ۲ شماره ۳ شماره ۴ شماره ۵ در این پست(کلیک کنید ) هم که سوال و اساسی مطرح شد و نماینده شما جواب دادند که گویا معلوم بوده که نظر شما منفیه ولی هیچ دلیلی اقامه نشد اگر صلاح میدانید همین را جواب بدهید تا بقیه بحث . همین رد شود دیگه کل بحث بنده رد شده و کار تمام است . اصلا لازم نیست دیگر بحثی انجام شود . چون اولین شیعه همین است . نقل قول:الان بنده میگویم امام و خلیفه و سرپرست را خداوند تایین میکند . طبق این ایات قران . تشکر |
|||
|
|
۱۸:۳۸, ۲۶/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۸:۴۰ توسط عایشه.)
شماره ارسال: #92
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب معاون جنابعالی آیه استخلاف را در شرح تاپیک به عنوان اثبات امامت آوردید و به گفته خودتان در تاپیک شیخین به قدری آن را تکرار کردید که همه از حفظ شدند. بنده با طرح پرسشهایی این مساله را رد کردم و گفتم که این آیه رد قاطعی بر فرضیه امامان شیعه است. شما نه سابقا پاسخ دادیدو نه اکنون و هر بار بحث را عوض می کنید تا فراموش شود و بعد از مدتی دوباره این آیه را به عنوان اثبات می آورید. شما مرا خسته کردید. یا پرسش بنده را پاسخ بدهید یا این آیه از ردیف دلایل!! حذف میشود. تا زمانی که پاسخ پرسش سابقم را ندهید بنده بحث را ادامه نمیدهم. چگونه است می توانید این آیه را بارها تکرار کنید که همه حفظ شوند اما نمیتوانید پاسخ بنده را بدهید؟ (۲۶/بهمن/۹۲ ۳:۳۲)عایشه نوشته است: درخواست دارم یا دقیقا پاسخ بدهید یا دیگر این آیه را به عنوان دلیل نیاورید. |
|||
|
|
۱۹:۴۸, ۲۶/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۲ ۱۹:۴۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #93
|
|||
|
|||
نقل قول:جنابعالی آیه استخلاف را در شرح تاپیک به عنوان اثبات امامت آوردید و به گفته خودتان در تاپیک شیخین به قدری آن را تکرار کردید که همه از حفظ شدند. پس ثواب حفط این ایه به من میرسد . خدا را سپاس ![]() بروی چشم جواب هم میدهیم . نقل قول: در تاریخ هیچ دینی امام معصوم وجود نداردمنظورتان امامی است که پیامبر (علیه السلام) هم نبوده باشد ؟ چون امام به کسی یا چیزی گفته میشود که هدایت کند به طرف اتش یا خدا (طبق ایه قران که گذشت) در قران به تورات هم امام گفته شده است . و ایات بسیاری به وجود امام اشاره میکند که قبلا نشان دادیم نقل قول: اما خلیفه و فرمانروا و حاکم درتمامی دینها و کشورهاوجود دارد خلیفه و حاکم و فرمانروا داریم . یک عده را خدا خلیفه نامیده است و فرموده انها را انتخاب کردم و قرار دادم که به عنوان نمونه ۳ ایه خدمت شما نشان داده شد . ما هم منکر مقام حکومتی خلفا نیستیم . اصلا نمیتوان انکار کرد منتها انها را مثل همه این حاکم هایی که همه جا وجود دارد میدانیم نه بیشتر . شما از من میخواهید نشان دهم امامان شیعه باید حتما مقام حکومت داشته باشند تا خلیفه شوند . که بنده خدمت شما عرض کردم طبق روال همیشگب و ایات قران مقام امامت . خلافت الله هی و امامت کمتر زمانی با حکومت همراه بوده نقل قول:شما که میگویید این آیه به امام معصوم برمی گردد با توجه به اینکه خداگفته قبلا خلفایی را برگزیدم باید بتوانید حداقل سه امام معصوم را در گذشته معرفی کنید باز هم احتمالا منظورتان امام معصومی است که پیامبر نبوده باشد درست است ؟ نقل قول:با توجه به اینکه به هیچ وجه چنین کاری نمیتوانید انجام دهید رفع ابهام بفرمایید تا ان شاالله این کار را انجام دهیم . نقل قول: مگر میشود نیمی از آیه درست باشد نیمی غلط؟ اگر کسی چنین اعتقادی داشته باشد از دین خارج است ان شاالله شما هم در تاپیک خلافت بفرمایید خلفای غیر معصوم غیر انتخابی طبق قران به من نشان دهید تا خدای نکرده نیمی از این ایات غلط نشود نقل قول:همین قسمت آیه " همانطور كه قبلاً كساني را به خلافت برگزيده است" رد قاطعی است بر فرضیه امامان شیعه! و البته بر خلفای شما خواهر گرامی . چون وقتی از من میخواهید نشان دهم خلیفه ای غیر پیامبر را و اگر نشان ندهم این دلیل را از من نمیپدیرید. به طریق اولی خلفای خودتان هم از این قاءده بیرون است و اگر بگویید فقط مقام دنیوی کافیست و خدا هم انتخاب نکرده باز هم نصف ایه غلط میشود هم از نمرود و فرعون تا یزید و ... میشوند خلیفه خدا ! خوب اگر منظورتان را درست متوجه شدم بفرمایید تا پاسخی خدمت شما اراءه کنم |
|||
|
|
۳:۰۹, ۲۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۲ ۳:۲۸ توسط عایشه.)
شماره ارسال: #94
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم
در خصوص مثالها بنده بارها توضیح داده ام و تعجب میکنم چرا مجدد پرسش می نمایید؟ بنده میگویم آیه به افراد عادی غیرپیامبر و غیرمعصوم اشاره دارد شما میگویید خیر. به ائمه اشاره دارد. پس سه امام غیرپیامبر معصوم در گذشته معرفی بفرمایید. (۲۶/بهمن/۹۲ ۱۹:۴۸)وحید110 نوشته است: خلیفه و حاکم و فرمانروا داریم . یک عده را خدا خلیفه نامیده است و فرموده انها را انتخاب کردم و قرار دادم که به عنوان نمونه ۳ ایه خدمت شما نشان داده شد . (۲۳/آبان/۹۲ ۲۳:۵۷)وحید110 نوشته است: نخستين آيه، بر الهى بودن نصب امامت، آيه ذيل است كه در رابطه با مقام امامت حضرت ابراهيم عليه السلام صحبت مىكند: بهترین تفسیر آیات قرآن، تفسیر آیه با آیه است/ در آیه فوق شرایط امام برای مردم بیان شده که نمیبایست ظالم باشد (ابراهیم نیز خلیفه نبوده) و اما در آیه دیگری از قرآن نشان داده شده که این امام همان امام معنوی است نه خلیفه و حاکم! در آیه 74 سوره فرقان آمده: یعنی: «مارا امام پرهیزکاران و متقین قرار بده». در صورتیکه خلیفه وحاکم سیاسی، امام فاجر و متقی و خوب و بد و تمامی مردم بطور کلی است، پس معنا ومقصود آیات روشن میشود و در آیاتی که جعلنا برای خلیفه بکار رفته و صحبت از خلیفه است، میبینیم که بطور کلی خطاب و صحبت شده است نه اینکه تنها مصداق متقین بوده باشد، مانند: [الأنعام: 165] «و اوست كسى كه شما رادر زمين جانشين (يكديگر) قرار داد و بعضى از شما را بر برخى ديگر به درجاتى برترى داد تا شما را در آنچه به شما داده است بيازمايد، آرى پروردگار تو زودكيفر است و (هم)او بس آمرزنده مهربان است». [یونس: 14] «آنگاه شما را پس از آنان در زمين جانشين قرار داديم تا بنگريم چگونه رفتار مىكنيد». [یونس: 73] «پس او را تكذيب كردند آنگاه وى را با كسانى كه در كشتى همراه او بودند نجات داديم وآنان را جانشين (تبهكاران) ساختيم و كسانى را كه آيات ما را تكذيب كردند غرق كرديم پس بنگر كه فرجام بيمدادهشدگان چگونه بود». [فاطر: 39] «اوست آن كس كه شما را در اين سرزمين جانشين گردانيد پس هركس كفر ورزد كفرش به زيان اوست و كافران را كفرشان جز دشمنى نزد پروردگارشان نمىافزايد و كافران را كفرشان غيراز زيان نمىافزايد». بنابراین نمیتوانید در سیاق کلی آیات قرآن، امام و خلیفه را مترادف اعلام کنید. (۲۶/بهمن/۹۲ ۱۹:۴۸)وحید110 نوشته است: به طریق اولی خلفای خودتان هم از این قاءده بیرون است و اگر بگویید فقط مقام دنیوی کافیست و خدا هم انتخاب نکرده باز هم نصف ایه غلط میشود در انتهای آیه نکته بسیار زیبایی وجود دارد خداوند در انتهای آیه میفرماید: «عهد من به ظالمین نمیرسد»، یعنی اینکه امامت (امامت مومنین، وگرنه امام کفر نیز داریم) در سیاق قرآن عهد و رابطه ای است بین خداوند و شخص امام. در صورتیکه خلافت، عهد و بیعتی است میان امام (شخص) و مردم (ناس) و همین کلمه عهد خدا که به ظالمین نمیرسد، بیانگر این است که منظور از امام نه خلافت وحکومت بر مردم، بلکه هدایت معنوی آنها توسط پیامبر به سوی الله است، هدایتی که بدون قدرت سیاسی نیز امکان پذیر است. مثلا هم اکنون کشورهای مسلمانی چون اندونزی و مالزی وجود دارند و شاید بسیاری فکر میکنند که حکومت آنجا اسلامی است، در حالیکه مردم آنها مسلمان ولی حکومتشان لائیک است!! ضمنا کجای تاریخ نوشته شده که حضرت ابراهیم یا فرزندان ایشان (به جز چند پیامبر) به مقامات حکومتی و سیاسی رسیده باشند؟ معنای امام یعنی کسی که چشم عده زیادی به دنبال وی باشد و البته درقرآن ائمه کفر نیز داریم و نیازی نیست چنین شخصی حتما خلیفه باشد (و یا ممکن است باشد، همچون: فرعون) و چنانچه شما امام را رهبری معنوی و دینی میدانید که ما باشما مشکلی نداریم، ولی اگر آن را تواماً و همراه با خلافت و حکومت سیاسی میدانید،این مطرود و باطل است. براستی تکلیف زمان حال چیست؟ چون طبق قول خودتان کسی معصوم نیست، پس تکلیف این سالهای زیادی که گذشته چه بوده است؟ |
|||
|
|
۵:۴۴, ۲۷/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۲ ۸:۲۹ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #95
|
|||
|
|||
نقل قول: امام همان امام معنوی است نه خلیفه و حاکم! درست است . پس ابراهیم امام بوده ان هم بعد از پیامبری این مقام به ایشان اعطا میشود که مفصل گذشت. یعنی امامت و هدایت خلق هیچ دخلی به داشتن حکومت ندارد ان حاکمی که از جانب غیر خدا باشد خوب حاکم است . مثل فرعون . اگر خداوند بخواهد به این برگزیده حکومت بدهد میگوید میخواهم خلیفه اش کنم . یعنی جانشین من کسی که غیر خدا انتخابش کند همان حاکم است نه خلیفه . اتفاقا این نشام میدهد که خلیفه ای که خدا میفرماید انتخاب میکند باید شرایط خاصی داشته باشد ان کس که خدا برای حکومت انتخاب میکند باید هم امام باشد هم خلیفه . یعنی خلیفه الله باید امام باشد و این را فقط خداوند انتخاب میکند نقل قول:در آیه 74 سوره فرقان آمده: یعنی: «مارا امام پرهیزکاران و متقین قرار بده». در صورتیکه خلیفه وحاکم سیاسی، امام فاجر و متقی و خوب و بد و تمامی مردم بطور کلی است، گفتم که قران انها را به دو دسته تقسیم میکند امام ظالم و حاکم ظالم امامی که خود انتخاب میکند خلیفه یعنی جانشین . خلیفه خدا که انتخاب خداست خلیفه الله است باید واجد شرایطی باشد مثل همین ۳ ایه خلافت که به شما نشان دادم به این حاکم ظالم و غبر انتخابی خلیفه الشیطان . خلیفه مردم . خلیفه پدرش و ... میگویند . شما با واژه خلیفه خلط مبحث میفرمایید بزرگوار . هر خلیفه ای خلیفه الله نیست . هر حاکمی از طرف خدا نیست . حکومت میتواند الهی یا غیر الهی باشد اینگونه نیست هر حاکمی لازم الاطاعه باشد که قبلا هم با دلایل فراوان نشان دادیم و از تکرار پرهیر میکنم در همین ایاتی که نشان دادید هم همین است خلیفه های تفاوت مثل امامان متفاوت ولی اینجا که خداوند میفرماید من امام به اتش انتخاب مبکنم (که قبلا هم توضیح دادیم ) یا انجا که میفرماید هر کس را خواستیم هدایت میکنیم . اشاره به قدرت لایزال خود دارد که البته توضیح میطبد در همین ایه استخلاف که منظور شماست خپاوند کاملا مشخص میکند چه خلیفه ای انتخاب میکند وَعَدَ اللَّهُ الَّذینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ أَمْناً یَعْبُدُونَنی لا یُشْرِکُونَ بی شَیْئاً پس نمیتوانید حکام ظالم را داخل در الهیت کنید که البته دلایل زیادی اقامه شد باز هم از تکرار خودداری میکنم لَیُمَکِّنَنَّ لَهُمْ دینَهُمُ الَّذِی ارْتَضى لَهُمْ حتماً آن دینى را که براى آنها پسندیده است (دین اسلام) براى آنها مستقر و استوار سازد، اليوم يئس الذين كفروا من دينكم فلا تخشوهم و اخشون اليوم اكملت لكم دينكم و اتممت عليكم نعمتى و رضيت لكم الاسلام دينا. «امروز نااميد شدهاند آنانكه كافر شدهاند از دين شما! پس بنابراين از آنها مترسيد و از من بترسيد! در امروز من دين شما را براى شما كامل كردم، و نعمتخود را بر شما تمام نمودم، و پسنديدم و راضى شدم كه اسلام دين شما باشد». این ۲ ایه من باب تفسیر ایه به ایه بررسی بفرمایید . ان دینی که در روز غدیر پسندیده شد . همانی است که قرار است این خلفا با این همه جا اسلام را گشترش دهند و ... نقل قول:در صورتیکه خلافت، عهد و بیعتی است میان امام (شخص) و مردم (ناس) و همین کلمه عهد خدا که به ظالمین نمیرسد، بیانگر این است که منظور از امام نه خلافت وحکومت بر مردم، بلکه هدایت معنوی آنها توسط پیامبر به سوی الله است، هدایتی که بدون قدرت سیاسی نیز امکان پذیر است. خوب کاملا درست است منتها این میشود همان خلیفه مردم نه خلیفه الله و بزگزیده خدا . ببینید خدا وقتی به خلیفه الله اشاره میکند به انتخاب کردن خودش انتخاب میکند . خلیفه خدا مسٔولیتش با خداست چون خود انتخاب فرموده . خلیفه مردم ممکن است هر چیزی از اب در بیاید و اصلا ظالم باشد حالا این خلیفه مردم هیچ شروعیت الهی ندارد و ممکن است مجبوری و از سر ناچاری باشد اتفاقا این صحبت شما تاییدی بر امامت شیعه است . ولی چرا خداوند نباید به امامش حکومت بدهد یا ان را برای او بخواهد . چون در این ایه شریفه به استخلاف اشاره دارد و خلیفه حکومت هم دارد مثل این ایه که به داوود خلیفه میگوید . حالا طبق ایات قران و سخنان دیامبر که خواهد امد خداوند عهد خود را به انان که پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) ابلاغ میکند میدهد و به قول شما این عهد کاری به حکومت ندارد ما هم همین را گفتیم . خدا رحمت کند اموات شما را منتها این هم حقی بود در راستای هدایت که خدا برای ایشان خواسته بود ولی گرفتند که برای این هنوز دلایل زیادی اقامه نکرده داریم . قرار نیست عهدی که خدا داده را وانهیم و حاکم را بگیریم . مثلا همان ایه حضرت ابراهیم . ایشان امام شد . نمرود حاکم بود یا خلیفه شیطان . وظیفه ما تیعیت از کدام است ؟ نقل قول:مثلا هم اکنون کشورهای مسلمانی چون اندونزی و مالزی وجود دارند و شاید بسیاری فکر میکنند که حکومت آنجا اسلامی است، در حالیکه مردم آنها مسلمان ولی حکومتشان لائیک است!! بعله ما هم همین را میگوییم میگوییم این که یک نفر خلیفه الهر چیزی بجز خدا باشد دلیل بر تبعیت از ایشان نیست . فقط در صورتی که امامت و خلافت یا حکومت او الهی باشد لازم الاطاعه است یعنی شما ثابت کنید خلافت خلفا الهی بوده یعنی امامت و یهدون بامرنا دارند ما از ایشان تبعیت میکنیم . حالا ما میخواهیم اثبات کنیم امامان ما از طرف خدا بوده اند پس بدون حکومت هم لازم الاطاعه هستند . یعنی حکومت شرط اطاعت نیست یک محبتی بفرمایید اجازه دهید فردا یک پست دیگر در پاسخ به سوال اصلی شما ارسال کنم بعد پستی ارسال بفرمایید . تشکر فراوان بابت صبر و تحمل جراک الله خیر و العافیه |
|||
|
|
۷:۵۸, ۲۸/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/بهمن/۹۲ ۱:۰۳ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #96
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
بنده، فکر میکنم ما یک جاهایی ذهنیتی داریم که فکر میکنیم اون موضوع مسلم است، واسه همین هم از بعدش صحبت میکنیم و دلیل میاریم. در حالی که الان روی الفاظ هم اشتراک نداریم اول معنای کلمه خلیفه. شما معنای خلیفه و حاکم را یکی میدانید. یعنی خلیفه، کسی است که از طرف مردم حکومت داشته باشد در صورتی که فقط این نیست ابن فارس. فراهیدی. زمخشری. شرتونی. راغب اصفهانی و ... مجموعا اعتقاد دارند: از آنچه تا این جا بیان شد می توان دریافت که «خلیفه» یعنی کسی که جای شخص دیگر می نشیند از سویی باتوجه به تعریف «سعید شرتونی» در «أقرب الموارد» می توان دو معنا را برای «خلافت» در نظر گرفت که عبارتند از: الف) اگر «مستخلف» پس از «مستخلف عنه» جانشین او شود و دیگر «مستخلف» قدرت و سلطنتی نداشته باشد که آیات: )فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ وَرِثُوا الْکِتابَ یَأْخُذُونَ عَرَضَ هذَا الْأَدْنَی... ) و )فَخَلَفَ مِنْ بَعْدِهِمْ خَلْفٌ أَضَاعُوا الصَّلاه وَ اتَّبَعُوا الشَّهَوَاتِ) از این دست است؛ ب) «مستخلف عنه» خلیفه را در مکان یا در عمل با خود قرار دهد؛ یا این که به او تفویض کند که جانشینش باشد. پس در این جا حق سرپرستی و سلطنت برای «مستخلف عنه» بر خلیفه باقیست و اگر کوتاهی و کم روی از «خلیفه» سر بزند یا کارایی «خلیفه» تمام شود پس «مستخلف عنه» می تواند «خلیفه» را عزل کند. در بین این دو معنا قطعاً در آیه مورد بحث، معنای اوّل صادق نیست چون بر خلاف توحید میشود بنابرین مشخص میشود « خلیفه » نمونه های زیادی دارد و هر کسی به جای فرد دیگری بیاید میشود خلیفه همان فرد همانطور هم که شما گفتید یکی از معانی خلیفه عهدی است بین مردم و حاکم یعنی اگر مردم کسی را انتخاب کردند این حاکم خلیفه انهاست و در امر حکومت . یعنی جانشینی برای حکومت و اداره امور ... اما خلفای دیگری هم هستند مثلا 1- حاکمی که حاکم بعد از خودش را انتخاب می کند که جانشینش شده و اخیارات خود را به او داده باشد 2- خلیفه ای که شیطان انتخاب کرده برای اوامرش 3- خلیفه ای که پسری است جانشین پدر همانطور که میگویند فلانی فرزند خلف پدرش است . برای کفالت امورش سوال کلیدی این است که خدا برای چه امری فردی را جانشین خودش قرار میدهد و برای این ماموریت چه ابزاری و چه اختیاراتی به او میدهد ؟؟؟ به همین دلایل و دلیل عقلی که خلیفه بدون اختیار عملا خلیفه نیست پس فردی که خدا به عنوان «خلیفه» خودش انتخاب میکند باید طبق ایات قران باید دارای اختیاراتی از جانب خدا باشد حال لازمه خلیفه بودن ۲ شرط است: اول جانشیت شدن از طرف کسی. دوم واگذاری اختیار و تفویض نمودن کارهایی از طرف مستخلف یا فرد اصلی. چون بدون انجام دادن امری به نیابت اصلا خلیفگی معنا نمیدهد چنانچه گذشت پس خلیفه خدا بودن لازمه انجام دادن اموری است که: 1- خدا بخواهد 2- اذن و اجازه از طرف خدا داشته باشد خوب امام به معنای رهبر نیز به همین گونه است و امام میتواند به طرف چیزی راهنمایی کند که اگر ان امر خدا و هدایت به توحید باشد خداوند طبق ایاتی که از نظر گذشت و شما هم اشاره کردید خودش انتخاب می کند. بنابرین وظیفه خلیفه خدا طبق همین ایه شریفه هدایت به سوی خداوند است که ایات امامت و لزوم انتخاب انها از طرف خدا قبلا به عرض رسید یعنی اصلی ترین وظیفه خلیفه خدا هدایت مردم به خداست که خلیفه را هم فقط خود خدا انتخاب میکند و اینجا خلیفه و امام یکی میشود و برای اداره اجتماع به صورت انچه خدا میخواهد و توان گسترش دین (همانطور که در ایه امده است ) لازم است که امام همان خلیفه و حاکم اجتماع مسلمین باشد مثل پیامبر اسلام (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قسمت بعدی بنده در این ایه نظر شما را که خلیفه خدا، لازم نیست پیامبر باشد میپذیرم. از اول هم نظرم این نبود که خلیفه باید پیامبر باشد به 2 دلیل: 1- چرا که اولا وعده خدا نسبت به اینده است 2- در اینده پیامبری نیست چون ختم نبوت اعلام شد الله تعالی در متن آیه فرموده است « از میان شما کسانی که ایمان اورده، و عمل صالح انجام دهند.» بعد میفرمایند که همانطور که خلفایی را قبلا برگزیدم. در این آیه صراحتا به کلمه و لغت برگزیده شدن توسط خودم اشاره دارد و نفرموده پیامبری را به خلافت برمیگزینم بنابرین این برگزیده جدید طبق استنادات قبل اختیاراتی را از طرف خدا دارد بجز پیامبری در این زمینه خود پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در حدیثی که مورد قبول شیعه و سنی است می فرماید : از مشهورترین نقلهای این حدیث آن است که پیامبر اکرم خطاب به حضرت علی علیهالسلام فرمود: «أنتَ مِنّی بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسی، اِلّاأنـّه لانَبیَّ بَعدی» یعنی ای علی تو نسبت به من منزلت هارون نسبت به موسی را داری بجز پیامبری. این حدیث متواتر است و در منابع اهل سنت و شیعه امده و جای شکی نیست. البته اگر از نظر شما در سند آن مشکلی است در مورد ان بعدا بیشتر بحث میکنیم بنابرین خلیفه ای که خداوند تعیین کند و اختیاراتی را بجز پیامبری به او بدهد در این ایه صراحتا و شفاف مشخص کرده است. و بر این اساس ان ۳ مثال ما را که شما بیان کردید انها پیامبر (علیه السلام) بوده اند درست است. خداوند همه ان اختیارات را بجز نبوت به خلیفه اش اعطا خواهد نمود تا بتواند به وظایفش عمل کند باز تاکید میکنیم خلیفه ای که خدا بر میگزیند و به او اختیاراتی میدهد که طبق این ایه باید عمل صالح انجام دهد و شرک را بردارد و ... که لازمه اینها مشخصا عادل بودن خلیفه است که این مشخصات رو هم خداوند بیان نموده است و باز طبق همین ایه شریفه دو صفت ایمان و عمل صالح را ذکر کرده است ایمان و میزان آن را فقط خداوند میداند که در قلب چه کسی است. پس بایستی خودش شخصی را با این مشخصات پیدا کند و اعلام کند مصداق عمل صالح طبق ایه قران وَجَعَلْنَاهُمْ أَئِمَّةً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا وَأَوْحَيْنَا إِلَيْهِمْ فِعْلَ الْخَيْرَاتِ وَإِقَامَ الصَّلَاةِ وَإِيتَاءَ الزَّكَاةِ ۖ وَكَانُوا لَنَا عَابِدِينَ ( الأنبياء / 73 ) ... به برگزیدگان خودش الهام می کند ... بنابرین نمیشود خداوند فعل ناشایست به خلیفه خودش (که البته امام، یهدون بامرنا هم باشد، ) الهام کند و گر نه کلا سیستم توحید و عدالت الله دچار نقص می شود خوب حالا سوال این است که این خلیفه ای که خدا تعیین فرموده باید حکومت داشته باشد یا خیر ؟ خداوند این را هم برای او خواسته است چرا که لازمه ی امن شدن زمین، گسترش توحید و یکتا پرستی و ... میتواند حکومت هم داشته باشد سوال بعدی این است پس چرا وقتی خداوند خلیفه ای انتخاب کرده او خلیفه ناس نشده است ؟ یعنی ایا خداوند برای پیامبرانش حکومت را نمیخواسته و انها لیاقتشان برای حکومت کمتر از فرعون و نمرود بوده است ؟!!!!!!!!!!!!!! و باز هم چالش در عدل خداوند انسان مثل همه احکام تشریعی در انجام دادن یا ندادن، اختیار دارد. و میتواند اراده انجام دادن یا ندادن کاری را داشته باشد. و البته این نکته خالی از لطف نیست که در تاپیک اثبات خلافت مشخص شد ابوبکر به واسطه انتخاب 2 نفر خلیفه شد و عمر را یک نفر انتخاب کرد و ... حال نکته اصلی تر اینجاست که زمانی خداوند خلیفه ای را مشخص کرده و تعدادی از انسان ها هم فردی را خلیفه انتخاب کرده اند ما الزام به اطاعت از امر الله تعالی داریم یا امر 2 نفر ؟؟؟ شما میگویید در به تعداد خلیفه های منتخب خداوند اشاره نشده است که برای بار چندم عرض می کنم: پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در حدیثی ک اهل سنت و شیعه ان را قبول دارند تعداد انها را اعلام کرده و بحث ان هم به تفصیل گذشت تعداد انها را به نام و کنیه اعلام نموده تا بعد از پیامبر که راه وحی قطع شد، مسلمین سرگردان نشوند و به ضلالت نیفتند. و چند نفر مدعی جامعه اسلامی را به جنگ نکشانند و در اخر وقتی فردی توسط مردم بعنوان حاکم انتخاب شود، اون فرد خلیفه مردم هست، ان هم فقط در امور حکومتی همان زمان قابل اطاعت است و نه امور دینی، اعتقادی و نه برای دیگر زمان ها یه مثال ساده جهت تثبیت این مبحث مثل اینکه الان بنده به احکام نادر شاه عمل کنم.... بنابرین وظیفه اصلی ما اطاعت از برگزیده خداست. در همه زمانها و همه مکانها.چه حاکم باشد و چه به او اجازه نداده باشند حکومت کند و این خواست خداوند است |
|||
|
|
۱:۱۷, ۳۰/بهمن/۹۲
شماره ارسال: #97
|
|||
|
|||
(۲۷/بهمن/۹۲ ۵:۴۴)وحید110 نوشته است: اجازه دهید فردا یک پست دیگر در پاسخ به سوال اصلی شما ارسال کنم بعد پستی ارسال بفرمایید .بسم الله الرحمن الرحیم با توجه به اینکه شما پاسخی در این خصوص ننوشتید (البته سابقا هم گفتم به هیچوجه نمیتوانید خلفایی مشابه امامان شیعه در گذشته بیابید) پس آیه استخلاف از دلایل حذف میشود. |
|||
|
|
۷:۱۷, ۳۰/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/بهمن/۹۲ ۱۰:۴۷ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #98
|
|||
|
|||
(۳۰/بهمن/۹۲ ۱:۱۷)عایشه نوشته است: بسم الله الرحمن الرحیم از این پاسخ شما تعجب میکنم !!!!! به هر حال قضاوت در این مورد را به خوانندگان گرامی و منصف واگذار میکنیم و به اقامه بقیه ادله میپردازیم ... همین نوع پاسخ شما گویای خیلی چیز هاست یا حق |
|||
|
|
۱۱:۱۹, ۳۰/بهمن/۹۲
(آخرین ویرایش ارسال: ۳۰/بهمن/۹۲ ۱۱:۲۸ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #99
|
|||
|
|||
|
خوب برای اینکه بریم مرحله بعد یک توضیحی خدمت دوستان اراءه کنم
نقل قول:پس معنا ومقصود آیات روشن میشود و در آیاتی که جعلنا برای خلیفه بکار رفته و صحبت از خلیفه است، میبینیم که بطور کلی خطاب و صحبت شده است نه اینکه تنها مصداق متقین بوده باشد، در بعضی ایات از انسان یعنی نوع بشر به عنوان خلیفه یاد شده است اما نه خلیفه یعنی حاکم بنا به برداشت شما . به معنای جانشین . اما برای چه کسی؟ نقل قول:[یونس: 14] «آنگاه شما را پس از آنان در زمين جانشين قرار داديم تا بنگريم چگونه رفتار مىكنيد». در ایه قبلی خداوند میفرماید اقوام و مللی را قبل از انسان عداب کرده و انسان را جانشین انها قرار داده است . بنابرین این نیست که از نوع انسان خلقایی را بصورت عام قرار داده باشد معنای ایه بسیار روشن است . کلمه(( ثم )) کاملا مشخص میکند که این ایه ادامه ایه قبلیست ( 12 ) ما امتهاي پيش از شما را، هنگامي که ظلم کردند، هلاک نموديم، در حالي که پيامبرانشان دلايل روشن براي آنها آوردند، ولي آنها ايمان نياوردند، اينگونه گروه مجرمان را کيفر ميدهيم! ( 13 ) سپس شما را جانشينان آنها در روي زمين -پس از ايشان- قرار داديم، تا ببينيم شما چگونه عمل ميکنيد! ( 14 ) نقل قول:مانند: [الأنعام: 165] «و اوست كسى كه شما رادر زمين جانشين (يكديگر) قرار داد و بعضى از شما را بر برخى ديگر به درجاتى برترى داد تا شما را در آنچه به شما داده است بيازمايد، آرى پروردگار تو زودكيفر است و (هم)او بس آمرزنده مهربان است». این یکدیگر را شما از کجای ایه پیدا کردید خدا میداند!!! وَ هُوَ الَّذي جَعَلَکُمْ خَلائِفَ الْأَرْضِ وَ رَفَعَ بَعْضَکُمْ فَوْقَ بَعْضٍ دَرَجاتٍ لِيَبْلُوَکُمْ في ما آتاکُمْ إِنَّ رَبَّکَ سَريعُ الْعِقابِ وَ إِنَّهُ لَغَفُورٌ رَحيمٌ این ایه نیز مانند ایه قبلیست . نقل قول:[یونس: 73] «پس او را تكذيب كردند آنگاه وى را با كسانى كه در كشتى همراه او بودند نجات داديم وآنان را جانشين (تبهكاران) ساختيم و كسانى را كه آيات ما را تكذيب كردند غرق كرديم پس بنگر كه فرجام بيمدادهشدگان چگونه بود». ببینید کلمه معنای متفاوتی دارد همانطور که اشاره کردم خلیفه یعنی جانشین . تینجا هم نجات یافتگان را را جانشین انهایی که در کشتی هلاک شدند قرار داده است نقل قول:[فاطر: 39] «اوست آن كس كه شما را در اين سرزمين جانشين گردانيد پس هركس كفر ورزد كفرش به زيان اوست و كافران را كفرشان جز دشمنى نزد پروردگارشان نمىافزايد و كافران را كفرشان غيراز زيان نمىافزايد». باز طبق سیاق ایات قبل و خود ایه شریفه نشان میدهد که نوع انسان را در زمین جانشین قرار داد . نه سرزمین که شما نوشته اید هُوَ الَّذي جَعَلَکُمْ خَلائِفَ فِي الْأَرْضِ فَمَنْ کَفَرَ فَعَلَيْهِ کُفْرُهُ وَ لا يَزيدُ الْکافِرينَ کُفْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ إِلاَّ مَقْتاً وَ لا يَزيدُ الْکافِرينَ کُفْرُهُمْ إِلاَّ خَساراً میبینیم که در این ایات کل بشر را جانشین ملل قبلی قرار داده است خداوندگار عالم در ایات مورد اشاره ما به جانشیت خود قرار دادن عده ای خاص اشاره میکند . بنابرین استناد شما به اینکه عپه ای عام عنوان خلیفه دارند نشان از این است که شما خلیفه را به معنی حاکم گرفته اید که اشاره شد اشتباه است جنانچه خدا همه نسل بشر را حاکم قرار نداده . در مورد ایه مورد اشاره ما برای انکه نشان دهیم خلیفه خاصی از بین بشر انتخاب خواهد شد کافیست به معنای ایه بنگرید مِنْکُمْ از شما . عده ای خاص برای عملی خاص که از بین بردن شرک و گسترش ان اسلامی است که خداوند پسندیده است بر خواهد گزید همانطور که قبلا داوود برا برگزید و ... یا حق |
|||
|
|
۳:۰۴, ۱/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #100
|
|||
|
|||
|
ن ل
(۳۰/بهمن/۹۲ ۷:۱۷)وحید110 نوشته است: از این پاسخ شما تعجب میکنم !!!!!بسم الله الرحمن الرحیم یعنی شما به پرسش بنده پاسخ دادید؟ کجاست نام سه امام ؛ در گذشته که مشابه امامان شیعه هستند؟ سابقا به شما گفتم نام بردن از پیامبرانی که امام هم هستند با اصل خاتمیت تعارض دارد و اصلا امامت پیامبران با امامت مورد ادعای شیعه زمین تا آسمان تفاوت دارد. نوع پاسخ بنده مشکل ندارد. مشکل از این است که شما حاضر به پذیرش اشتباه خود نیستید و تصور میکردید بنده چیزی میگویم که شما بتوانید از آن علیه خودم در بحث استفاده کنید. اگر غیر از این است صریح و بدون ابهام و حاشیه روی اسم سه امام را بنویسید تا بنده بحث را ادامه بدهم. زیرا بنده نهایتا تا اواخر اسفند در خدمت شما هستم و از سال آینده وقتی برای این تالار نخواهم گذاشت. تشکر |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| پذیرش ولایت علی علیه السلام شرط ایمان در ادیان پیش از اسلام!! | علی 110 | 39 | 27,359 |
۵/شهریور/۰۱ ۸:۵۱ آخرین ارسال: علی 110 |
|
| هفتاد فضیلتی که فقط حضرت علی (علیه السلام) آن ها را داشت | ghoran | 7 | 3,238 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۹:۳۱ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| مهم ترین درس قیام امام حسین (علیه السلام) | ghoran | 4 | 2,630 |
۱۵/مرداد/۹۴ ۸:۴۵ آخرین ارسال: zaviyehdid |
|
| 《~■~ خضر نبی(علیه السلام) در سوگ امیر(علیه السلام) ~■~》 | آوا | 0 | 1,248 |
۱۷/تیر/۹۴ ۱۲:۴۳ آخرین ارسال: آوا |
|
| روز خاتم بخشی حضرت علی (علیه السلام) | aboutorab | 3 | 2,435 |
۲۷/مهر/۹۳ ۱۶:۰۳ آخرین ارسال: آفتاب |
|
| چرا «حبّ علی علیه السلام» نشانه ایمان است، نه حبّ پیامبر اکرم | راوی110 | 0 | 1,514 |
۱۹/مهر/۹۳ ۱۵:۱۷ آخرین ارسال: راوی110 |
|
| امیرالمومنین شناسی به تعلیم امام صادق علیه السلام!!!! | علی 110 | 9 | 5,890 |
۱۰/اسفند/۹۲ ۱۳:۴۹ آخرین ارسال: ali-0110 |
|