کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
آیا آقای خامنه ای نایب امام زمان است؟
۷:۰۳, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۷:۱۴ توسط emadm.)
شماره ارسال: #1

سلام به همه دوستان
مطلبی به نظرم اومد که گفتم اینجا مطرح کنم:
مگر اعتقاد بر این نیست که امام زمان در دوران غیبت کبرا نایب ندارند، پس چرا گاهی اوقات به آقای خامنه ای، نایب بر حق امام زمان گفته می شود؟
گذشته از آن، اگر امام نایبی نیز داشته باشند، قاعدتا باید توسط خود ایشان انتخاب شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: hosein.kh ، Mohammad Trust ، MohammadSadra ، fereydun ، SARV ، stranger00 ، محمدصالح ، peimane ، t.kam67

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۶:۲۳, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #11
آواتار
(۱۲/دی/۹۰ ۱۲:۱۴)mahdy_mir نوشته است:  به نام خدا
سلام

دوست گرامی ممکنه چیزی که میگم کمی انتقادی باشه اما مثبت بهش نگاه کن چون خود منم به ولایت معتقدم .

مثالی که از آقای قرائتی زدید اینقدر محکمه Huh که مو لای درزش نمیره !!! بله ولایت لازمه اما چه ولایتی ؟ کدوم ولایت ؟
حالا که میدونیم در تاریکی چراغ لازمه پس آیا ایت الله خامنه ای اون چراقه ؟ چرا مثلا اون یکی نه ؟ چرا اون فرد دیگه نیست ؟

ببینید تو یه کشور دیگه ممکنه مثلا یه نفر بگه چراق من سلطان بن عبدالعزیزه Wink یا یه نفر دیگه چراقش میشه سای بابا در هند!

مهم اینه همه خیال میکنن که چراق خودشونه که نجاتشون میده Big Grin

متوجه سوال من حتما شدین ؟ شما که مطلع و دیدتون کامله , دلائلی رو بیارین که من بتونم تحقیق کنم و تشخیص بدم که ولایت با کیست Blush

در مورد آیت الله خامنه ای باید بگم که من سوالتی در مورد ایشون تو ذهنمه . میدونم اگه اینجا مطرح کنم شاید تعصب کسی رو ببینم . یه چیزو میدونین اینقدر شناخت آدمها سخت شده که من با وجود اینکه میدونم ولایت در دوران غیبت لازمه اما نمیدونم انتخابم درسته یا نه !!! شاید انتخاب من ایشون باشن اما تحلیل برخی اتفاقات برام مشکله و کسی جوابگو نیس.

الان چند تا جریان مطرحه ... جریان انحرافی .....جریان فتنه .....جریان DC .....جریان Dodgy

خلاصه تو این بلبشو بازار یکی نیست بیاد واضح بگه که آخه کی به کیه ! همه تهدید میکنن که مدارک نشون میدیم یا اتمام حجت میکنن یا میگن ما صبر میکنیم اما به همین راحتی نمیشه فهمید حق با کیه . تنها وجه مشترک اینه که همه نام مسلمان به خودشون دادن و میگن که پیرو خط امام هستن . و در ماشینهای چند میلیونی و منازل چند میلیادیشون دارن اسلامو حفظ میکنن Dodgy

اون امام در زمانی که ایران هیچی نداشت جز مردم , اومد گفت آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند ......

ببینید ولایت لازمه اما منم میخوام با دلائل کافی بدونم که کدوم ولایت ؟ کدوم شخص ؟ چطور میشه شناخت ؟

( بازم از دوستان خواهش میکنم تعصبی نگاه نکنن بلکه بعنوان یه نظر و نشون دادن راهی برای تشخیص درست نگاه کنن.)

موفق باشید.

سلام دوست عزیز شما که به ولایت اقای خامنه ای شک دارید و میخواید مطمئن بشید چرا در مورد خود ایشون تحقیق نمیکنید یکی از دلایل قبول داشتن اقای خامنه ای اینه که کسی که ایشونو تایید کردند اقای خمینی بوده یه نگاه گذرا به زندگی این دو عزیز نشون میده که اینها همه هم و غمشون زندگی مردم بوده و هست ولی بازم بهتون پیشنهاد میکنم بر اساس احساس تصمیم نگیرید تحقیق و عقل و منطق .موفق باشی.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، MohammadSadra ، yamin
۱۶:۲۳, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #12
آواتار
سلام:
من کاری ندارم که کی موافق ولایت فقیه کی نیست الانم نمی خوام که بگم چی درسته و چی غلط .
فقط دوستان یه سوال:Huh
مگه یک مرجع تقلید رو نباید مرجع تقلید دیگه ای با توجه به صلاحیتش انخاب
کنه؟؟؟؟
پس اگه این طوریه (آقای!!!) خامنه ای رو کی به عنوان مرجع تقلید انتخاب کرده؟
جوابو خودم می دونم :مجلس خبرگان !!!
حالا یه سوال دیگه :
وقتی که آقای خامنه ای رو مجلس به عنوان مرجع تقلید انتخاب کرده مرجع تقلیدی داخل
مجلس حضور داشته؟
جواب:نه
بازم یه سوال دیگه:پس حالا که ایشون به دلخواه افرادی که مرجع تقلید نبودن به عنوان مرجع
انتخاب شده پس می شه بش گفت مرجع تقلید؟
جواب: دو حالت وجود داره یا آره یا نه...
**اگه جواب اره باشه پس اینا Huh(نپرسید کیا چون خودتون می دونید!!) با این
حرکتی که کردن یعنی کسی رو به عنوان مرجع انتخاب کردن که هیچ مرجع دیگه
ای صلاحیت اونو تشخیص نداده (قبل از خودش)پس خودشونو به طور کامل نقص
کردن چون!!! (تونستم منظورو خوب برسونم؟Blush)
**خب حالا اگه جواب نه باشه پس آقای خامنه ای مرجع تقلید نیست خب حالا اگه
مرجع تقلید نباشه پس نمی تونه کسی رو به عنوان مرجع انتخاب کنه در نتیجه
مرجع تقلیدی یعنی کشک ...اگه این طوریه پس هیچ کدوم این مرجع تقلیداییکه
ایشون تشخیص صلاحیت دادن واسشون هیچ کدوم مرجع تقلید نیستن!!!

[b]دوستان خواهش می کنم بدون هیچ تعصب و غیرت[/i]
[b][/i]
[b] الکی(منظورمو که گرفتید؟)جواب منو بدین.[/i]
[b][/i]
[b]باور کنید من اصلا قصد توهین به هیچ کسی رو ندارم [/i]
[b][/i]
[b] Angelفقط نظر شخصی خودمو گفتم.Angel[/i]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، emadm ، peimane ، Yaser_h2011
۱۶:۲۷, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۶:۳۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #13
آواتار
سلام و ممنون دوست عزیز pari74bala

از اینکه به جمع ما اومدید خوشحالم و تبریک میگم. توی این تالار آدم های گل زیادی هستند که از مصاحبت با اونها لذت خواهید برد.

من یه پیشنهاد دارم و اون اینه که به عنوان موضوع تحقیقی اول خودتون، نظر مراجع عظام تقلید رو راجع به آقای خامنه ای با پرسش از دفاترشون جمع آوری کنید و اینجا برای دوستان بیان کنید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، navid-313 ، rastin ، yamin
۱۶:۳۷, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #14

در زیر یه سری مطالبی گفتم که اگر تونستم جواب قابل قبولی بگیرم و همین طور جرات کردم,به موضوع تاپیک ربطش میدم.

همون طور که همه میدونیم و یادمونه تو کتابای دبیرستان(یا راهنمایی) بهمون میگفتن رهبر از 2 راه میتونه انتخاب بشه(با توجه به شرایط لازم که میشد همون مقبولیت و مشروعیت):
1-انتخاب به روش مستقیم:مانند ایت الله خمینی که با رای مستقیم مردم انتخاب شدند
2-انتخاب عیر مستقیم:در واقع در این روش نهادی به وجود میاد به نام "مجلس خبرگان" که اعضای اون همگی توسط مردم انتخاب میشوند و کار این نهاد در واقع انتخاب رهبر ور مواقع لازم میباشد مثالش هم الله خامنه ای هستند.

همون طور که میدونید خبرگان رهبری حتی قدرت این رو هم داره که در صورت نیاز رهبر رو عزل بکنه!!

خب حالا اینجا یه سوال برای بنده پیش اومده؟(خیلی به خودم افتخار میکنم که جرات کردم این سوالو بکنم!!!!!!)

تا حالا شده رهبر انقلاب به وسیله ی "خبرگان" مورد بازخواست قرار بگیره یا از رهبری انتقادی بشه؟!
چرا نهادی که باید بر تمامی کارهای رهبری نظارت داشته باشه هر ماه با تمام اعضا خدمت رهبر میرن و پای منبر ایشون میشینن و یه جورایی از ایشون درس میگیرن؟!
چرا من باید برای اینکه فقط سوال بکنم(و نه انتقاد) درباره ی رهبری کل تن و بدنم بلرزه؟

خدایا اخر و عاقبت ما رو به خیر کن...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، emadm ، peimane ، pari74bala
۱۷:۲۰, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۷:۲۴ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #15
آواتار
دوست عزیز ایشون که قذافی نیست تنت بلرزه. سوال پرسیدید، جواب می گیرید.

من یه سوال برام مطرح شد و اون هم اینکه اعضای خبرگان رهبری مگه مشکلی با ایشون دارند که نباید پای صحبتهای ایشون بشینند؟
مگه ایشون مرجع نیستند پس حداقل سطح علمی خوبی دارند، خوب پای حرف های ایشون نشستن چه مشکلی داره؟

به نظرم اگر لینک آقا وحید رو مطالعه کنید خیلی از مشکلات حل میشه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، hesam110 ، yamin ، hosein.kh
۱۷:۲۲, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۷:۲۶ توسط حسن.س..)
شماره ارسال: #16
آواتار
(۱۲/دی/۹۰ ۱۶:۲۳)pari74bala نوشته است:  سلام:
من کاری ندارم که کی موافق ولایت فقیه کی نیست الانم نمی خوام که بگم چی درسته و چی غلط .
فقط دوستان یه سوال:Huh
مگه یک مرجع تقلید رو نباید مرجع تقلید دیگه ای با توجه به صلاحیتش انخاب
کنه؟؟؟؟
جوابو خودم می دونم :مجلس خبرگان !!!
حالا یه سوال دیگه :
وقتی که آقای خامنه ای رو مجلس به عنوان مرجع تقلید انتخاب کرده مرجع تقلیدی داخل
مجلس حضور داشته؟
جواب:نه
بازم یه سوال دیگه:پس حالا که ایشون به دلخواه افرادی که مرجع تقلید نبودن به عنوان مرجع
انتخاب شده پس می شه بش گفت مرجع تقلید؟
جواب: دو حالت وجود داره یا آره یا نه...
**اگه جواب اره باشه پس اینا Huh(نپرسید کیا چون خودتون می دونید!!) با این
حرکتی که کردن یعنی کسی رو به عنوان مرجع انتخاب کردن که هیچ مرجع دیگه
ای صلاحیت اونو تشخیص نداده (قبل از خودش)پس خودشونو به طور کامل نقص
کردن چون!!! (تونستم منظورو خوب برسونم؟Blush)
**خب حالا اگه جواب نه باشه پس آقای خامنه ای مرجع تقلید نیست خب حالا اگه
مرجع تقلید نباشه پس نمی تونه کسی رو به عنوان مرجع انتخاب کنه در نتیجه
مرجع تقلیدی یعنی کشک ...اگه این طوریه پس هیچ کدوم این مرجع تقلیداییکه
ایشون تشخیص صلاحیت دادن واسشون هیچ کدوم مرجع تقلید نیستن!!!

دوستان خواهش می کنم بدون هیچ تعصب و غیرت
الکی(منظورمو که گرفتید؟)جواب منو بدین.
باور کنید من اصلا قصد توهین به هیچ کسی رو ندارم
Angelفقط نظر شخصی خودمو گفتم.Angel

سلام خدمت دوست عزیز.شما اطلاعاتت ناقص است.

در انتخاب رهبری برای نظام جمهوری اسلامی یکی از شرایط مرجع تقلیدی بود که در جلسه ی خبرگان سال 68 با اعلان نظر امام مبنی بر کافی بودن اجتهاد این شرط کنار گذاشته شد.پس رهبری احتیاج به مرجعیت نداشت.

پس از انتخاب ایشان به عنوان ولی فقیه، طی سال های آینده اش تقریبا اکثریت مراجع به صلاحیت ایشان صحه گزاردند.در ضمن مرجعیت یک فرد را اکثریت علمای تراز اول حوزه تایید می کنند که در حال حاضر جامعه ی روحانیون حوزه ی علمیه قم این رسالت را به عهده دارند که آیت الله صانعی را هم اینان از صلاحیت ساقط کردند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، SARV ، emadm ، navid-313 ، hesam110 ، دیدگاه نوین ، yamin ، hosein.kh ، Agha sayyed ، خادمة الزهرا ، sayed reza ، ترنم ، m.hossein
۱۷:۲۷, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #17
آواتار
(۱۲/دی/۹۰ ۷:۰۳)emadm نوشته است:  سلام به همه دوستان
مطلبی به نظرم اومد که گفتم اینجا مطرح کنم:
مگر اعتقاد بر این نیست که امام زمان در دوران غیبت کبرا نایب ندارند، پس چرا گاهی اوقات به آقای خامنه ای، نایب بر حق امام زمان گفته می شود؟
گذشته از آن، اگر امام نایبی نیز داشته باشند، قاعدتا باید توسط خود ایشان انتخاب شود.

همونطوری که دوستان گفتن بحث نائب امام زمان از این جهت که با امام زمان ارتباط داشته باشند و رابط بین مردم و امام باشند نیست ! بلکه این لقب نائب بر حق امام زمان بودن آقای خامنه ای بخاطر این هستش که ما معتقدیم که چون این عنوان رهبری امت اسلامی برعهده ایشون هست تا زمانی که اما زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) ظهور کنن و همچنین تنها حکومت اسلامی در دنیا هستیم و هدف همه ما رساندن این حکومت به دست امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) هست ، با این تفاسیر میشه به این نتیجه رسید که لقب دادن کلمه نائب ( یعنی جانشین بودن در زمانی که خودشون نباشند) به آقای خامنه ای منطقی هست و ایشون هم به نظر من دارن تمام تلاششون رو میکنن که این حکومت به دست خود امام برسه !
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، rastin ، emadm ، hesam110 ، yamin ، sayed reza
۱۷:۳۹, ۱۲/دی/۹۰
شماره ارسال: #18
آواتار
سلام به دوستان تازه وارد تالار!خوش اومدین!

بحث خوبی رو مطرح کردید. همسنگر گرامی pari74bala!

تمام سوالات شما جواب داره.فقط قبل از جواب دادن خیلی دوست دارم بدونم این اطلاعات رو از کجا گیر آوردین؟(حتما بگید)

و اما پاسخ شما

1- مگه یک مرجع تقلید رو نباید مرجع تقلید دیگه ای با توجه به صلاحیتش انخاب
کنه؟؟؟؟

سوال شما رو به دو صورت میشه جواب داد:

آیا شرط مرجع تقلید بودن برای ولایت فقیه لازم است :

شرایط ولایت فقیه عبارت است از:
1. فقاهت یا اجتهاد مطلق؛ یعنی، از نظر علمی در حدی باشد که در تمام مسائل بتواند احکام الهی را با مراجعه به ادله تفصیلی (کتاب، سنت، عقل و اجماع) کشف و استنباط کند.
2. عدالت و تقوا؛
3. قدرت مدیریت، تدبیر، شجاعت و توان اداره کلان جامعه؛
با توجه به شرایط بالا، روشن می‏شود که مرجعیت، شرط لازم رهبری و ولایت فقیه نیست. اصطلاح «مرجعیت» -که به مراتب کمال علمی، اخلاقی و اجتماعی فقیه اطلاق می‏شود ظاهراً برای کسانی است که عنوان بزرگ‏ترین و مشهورترین مجتهد یک کشور (و حتی یک شهر) را دارا باشد. به عبارت دیگر دانشمندترین همه علمای هر ناحیه، عنوان مرجع تقلید را دارد و آن، عبارت از کسی است که محل مراجعه مقلّدان و دارای رساله مدوّن عملی، برای استفاده مریدان خویش است.حائری، عبدالهادی، تشیع و مشروطیت در ایران، صص 81 - 85.

همچنین در نامه امام(رحمة الله علیه) به ریاست شورای بازنگری قانون اساسی چنین آمده است:«در مورد رهبری ما که نمی‏توانیم نظام اسلامی‏مان را بدون سرپرست رها کنیم. باید فردی را انتخاب کنیم که از حیثیت اسلامی‏مان درجهان سیاست و نیرنگ دفاع کند. من از ابتدا معتقد بودم و اصرار داشتم که شرط مرجعیّت لازم نیست. مجتهد عادل مورد تأیید خبرگان محترم سراسر کشور کفایت می‏کند. اگر مردم به خبرگان رأی دادند تا مجتهد عادلی را برای رهبری حکومتشان تعیین کند، وقتی آنها هم فردی را تعیین کردند تا رهبری را بر عهده بگیرد، قهراً او مورد قبول مردم است. در این صورت او ولی منتخب مردم می‏شود و حکمش نافذ است».قانون جمهوری اسلامی ایران، ج 1، ص 58 (نامه مورخ 9/2/1368).

آیا امام خامنه ای و یا به قول شما(آقای!!!) خامنه ای مرجع هستند یا خیر :

اسناد مرجعیت امام خامنه ای:
بعد از ارتحال سه تن از مراجع بزرگ شيعه، حضرات آيات خويي، گلپايگاني و مرعشي نجفي و در پي آن ها ارتحال جانگداز شيخ الفقها حضرت آيه الله العظمي اراكي، جامعه مدرسين حوزه علميه قم، اقدام به معرفي تعدادي از فقهاي حوزه، به عنوان مراجع تقليد كرد كه نام مقام معظم رهبري نيز در ميان آنها به چشم مي خورد.
آیت الله جوادی آملی :

«بسمه تعالي شانه العزيز اجتهاد و عدالت آيت الله جناب آقاي سيدعلي خامنه اي دامت بركاته مورد تأييد مي باشد. لازم است امت اسلامي ايدهم الله در تقويت رهبري معظم له در بذل نفس و نفيس، در هيچگونه نثار و ايثار دريغ نفرمايند. لتكون كلمه الله هي العلياءو السلام علي من اتبع الهدي. جوادي آملي، 30 ذيحجه الحرام 1410 ه- ق»
ایت الله فاضل لنکرانی:

«بسمه تعالي
در مورد مقام معظم رهبري آيت الله خامنه اي دامت بركاته اشعار مي دارد كه مقام شامخ علمي و اجتهاد و فقاهت معظم له جاي هيچگونه ترديد نيست. اينجانب با توجه به سابقه آشنايي ديرين با ايشان و اطلاع از مراتب تحصيلي، اذعان به اجتهاد بنحو اطلاق وي دارم. علاوه بر اشاره و بلكه تصريح امام عظيم الشأن قدس سره الشريف در موارد متعدد به صلاحيت و شايستگي رهبري ايشان دليل عمده بر مقام اجتهاد معظم له مي باشد.
قم، حوزه علميه، محمدفاضل
7 محرم الحرام 1411 ه- ق»

حضرت آيت الله شيخ علي مشكيني:
«بسم الله الرحمن الرحيم بعد الحمدالله و الصلاه و السلام علي رسوله و آله توضيح اينكه حضرت مستطاب آيت الله حاج سيدعلي خامنه اي (مد ظله العالي) واجد مقام فقاهت و اجتهاد و قدرت استنباط احكام شرعيه كه تصدي مقام معظم رهبري بدان نيازمند است، مي باشند. چنانچه معظم له حائز ساير شرايط ولايت امت و رهبري جامعه مسلمين نيز بنحو اوفي مي باشند و اين امر را خبرگان محترم رهبري از روي درايت و اطلاع خود و استفاده از بيانات و تأييدات رهبر عظيم الشأن راحل امام خميني قدس الله سره در مواقع متعدده، تأييد و تصويب نموده اند و لذا براي همه مسلمين جهان اعم از سني و شيعه و بويژه روحانيت محترم و علمأ عظام، فرقين ايدهم الله تعالي، و بر همه كسانيكه علاقه به دوام انقلاب اسلامي ايران و نفوذ و گسترش اسلام در جهان دارند و طالب امتثال اقيموا الدين و لا تتفرقوا هستند و ميل به تحقق ليظهره علي الدين كله دارند واجد مؤكد شرعي و عقلي است معظم له را به فقاهت و ولايت امر مسلمين بشناسند و بپذيرند. توفيق همه پيروان قرآن مجيد و مصلين الي القبله را از حضرت حق جل و علا خواستارم. والسلام علينا و علي عبادالله الصالحين - 15/5/1369 علي مشكيني، 14/1/1411»

ایت الله هاشمی شاهرودی:

«آنچه بيشتر در بحث صغروي مورد نظر من بود، مسئله اجتهاد ايشان است كه در همين هتاكي ها و حرف هاي مغرضانه مورد اسائه ادب واقع شده بود، بنده مدت ها است در خدمت مقام معظم رهبري در بحث هاي فقهي مفصل و بسيار سختي كه در مسائل مستحدثه و محل ابتلاي نظام انجام مي گيرد، حاضر بوده ام معمولاً در اين مسائل مستحدثه كه فقهأ هم بحثي را ارائه نداده اند، يا كمتر ارائه داده اند، آن قابليت ها و ويژگي هاي اجتهادي يك مجتهد مطلق مشخص و نمايان مي شود والا بحث هائي را كه همه مطرح كرده اند و در جواهر، عروه و شروح عروه و كتاب هاي ديگر هست هر كسي مي تواند مطالعه كرده و تقرير كند

ایت الله(!!)صانعی:

«بسمه تعالي
اجتهاد حضرت آيت الله خامنه اي مدظله العالي ثبوتاً و اثباتاً نياز به نظر دادن نداشته و ندارد و نه تنها مجتهد مسلم مي باشد، بلكه فقيه جامع الشرايط واجب الاتباع است. اميد آنكه سايه اش بر سر مسلمين مستدام.
يوسف صانعي، 4 صفر 1411»

آیت الله قدیری:
شما راجع به مرجعیت ایشان صحبت کرده اید، میخواهید بگوئید ایشان بالفعل مرجع نیستند که بکوری جشم کسانی که راضی به تقدیر الهی نیستند امروز بزرگترین مرجع شیعه ایشان هستند و امیدواریم خداوند روز بروز بر عزت ایشان که عزت اسلام و تشیع است بیفزاید و مرجعیت شانیه ایشان هم با حجت شرعیه اثبات شده است، و گفتار شما هم اعتبار شرعی ندارد.یکی از ادله آن همین سخنرانی و هتک واهانتی است که کرده اید.
آخر شما که خوب میدانیدهتک مومنی جایز نیست، و گناه بزرگی است، تاچه رسد به هتک عالمی، تاچه رسد به هتک مرجعی .
چه مجوز شرعی داشتید که مثل مقام معظم رهبری را هتک کنید، ایشان چه گناه کبیره ای مرتکب شدند که مستحق اینطور هتک شدند، آیا تصدی رهبری که بر طبق قانون اساسی خبرگان منتخب مردم بایشان رای دادند جرم است، با اینکه خود ایشان فرمودند:"من گفتم بمن رای ندهید لکن رای دادند".
آیا مرجعیت ایشان جرم است، کدام قدم را ایشان برای مرجعیت برداشته اند، اگر کسانی بهر دلیل ایشان را مرجع بدانند یا به هرطریق ایشان را بعنوان مرجع معرفی کنند، جرم ایشان است.
شما بواسطه نقل کرده اید از کسی که استفتائات ایشان را مینویسد که باو گفته شده که از تحریر امام بنویسد و بعد با کلمه بدی اهانت کردید، آیا این جرم است، اگر کسی بقاء بر تقلید را جایز بداند یا بالاتر تقلید ابتدائی از مثل حضرت امام را اجازه دهد، جرم است، گذشته از این که آنچه نوسنده استفتائات مینویسد باید به مهر آنحضرت برسد وایشان تا اعتقاد به آنچه نوشته شده پیدا نکنندمهر نمیکنند و بسیاری از موارد نوشته شده تصحیح می شود...
آيت الله حاج شيخ حسين راستي كاشاني:
«بسمه تعالي

بعدالحمد و الصلوه و عرض تسليت به پيشگاه حضرت بقيه الله الاعظم امام زمان (ارواحنا فداه) و مقام معظم رهبري (دام ظله العالي)، در جواب سؤال مذكور عرض مي شود وجوب پيروي و اطاعت از ولي امر مسلمين حضرت آيت الله خامنه اي در احكام مربوطه به جامعه اسلامي (فقه حكومتي) بر كسي پوشيده نيست و اما در احكام شخصي (اگر چه همانگونه كه ايشان در پيام تسليتشان فرمودند در حوزه علميه قم مجتهديني كه جامع شرايط تقليد باشند وجود دارد) ولي در شرايط موجود كه تشخيص اعلم ولو احتمالاً متعذر يا متعسر است، تقليد معظم له كه يگانه حافظ و نگهبان مصالح اسلام و مسلمين اند، مجزي و مبري ذمه، بلكه با توجه به توطئه هاي دشمنان اسلام و خوف تفرقه در صفوف مؤمنين، اولي مي باشد. مسلمين جهان بايد وحدت كلمه را كه عطيه اي الهي است حفظ نموده و همواره مضمون كلام خداوند متعال در دو آيه شريفه: «واعتصمو ب حبل الله جميعاً و لا تف رقوا» و «و لا تنازعوا فتفشلوا و تذهب ر يحكم» را نصب العين قرار داده و با عمل به آن، عزت و عظمت و استقلال اسلام را در جميع جهات، تضمين نمايند. ولله الحمد
حسين راستي كاشاني

10/9/1373 مطابق 27 جمادي الثاني 1415»

حضرت آيت الله حاج سيدجعفر كريمي:
«بسمه تعالي
ضمن تقديم سلام وتحيات به محضر مقدس حضرت بقيه الله (ارواحنا لتراب مقدمه الفدأ) و عرض تسليت به پيشگاه مبارك آن حضرت و محضر مقام معظم رهبري حضرت آيت الله خامنه اي (دامت بركاته) به مناسبت ارتحال شيخ الفقهأ آيت الله العظمي الشيخ محمدعلي الاراكي (تغمده الله سبحانه بغفرانه)، بدين وسيله اعلام مي دارم با توجه به شرايط اهليت نيابت از وجود مقدس حضرت بقيه الله (ارواح العالمين لتراب مقدمه الفدأ) در امور فقهي و ديني و اجتماعي و سياسي امت اسلامي در زمان غيبت صاحب الامر (سلام الله عليه و علي آبائه المعصومين)، اينجانب تقليد فقيه الامه الاسلاميه، رهبر معظم انقلاب اسلامي، حضرت مستطاب آيت الله خامنه اي (دامت بركاته) را بي اشكال و بلامانع و مجزي و مبري ذمه مي دانم. والسلام علي عبادالله الصالحين
تاريخ 26 جمادي الثانيه سنه 1415 سيدجعفر كريمي 9/9/1373»

نظر حضرت آيت الله حاج شيخ مرتضي بني فضل:

«بسمه تعالي
با عرض تسليت به محضر مقدس حضرت بقيه الله الاعظم (ارواحنا لمقدمه الفدأ) به مناسبت سالگرد مرجع عاليقدر حضرت آيت الله العظمي گلپايگاني و رحلت مرجع عظيم الشأن حضرت آيت الله العظمي اراكي (قدس سرهما) از آنجا كه در روز رحلت مرحوم امام (قدس سره) بيش از هفتاد نفر از علماي بزرگ و معروف سرتاسر ايران مخصوصاً از حوزه علميه قم كه كثيري از آنان مجتهد مسلم و عادل هستند (خبرگان محترم دوره اول مجلس خبرگان)، رهبر معظم انقلاب اسلامي، حضرت آيت الله خامنه اي (مد ظله العالي) را واجد صلاحيت براي افتأ در ابواب مختلف فقه تشخيص داده و به دنيا معرفي نموده اند. لذا تقليد از ايشان جائز و موجب تقويت نظام جمهوري اسلامي و يأس دشمنان اسلام است. خداوند سبحان به همه علما توفيق خدمت به اسلام و مسلمين مرحمت فرمايد.

مرتضي بني فضل، 26 جمادي الثاني 1415»

حضرت آيت الله حاج شيخ احمد جنتي:

«بسمه تعالي
تقليد از مقام معظم رهبري بلا اشكال و موجب تقويت اسلام و انقلاب و قطع اميد دشمناني است كه مي خواستند از طريق دخالت در اين امر حياتي، نظام جمهوري اسلامي را تضعيف نمايند. موفق باشيد. احمد جنتي 15/9/1373»

امیدوارم با تعصب ثابت نکرده باشم.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، navid-313 ، rastin ، emadm ، hesam110 ، حسن.س. ، yamin ، stranger00 ، خادمة الزهرا ، m.hossein
۱۷:۵۰, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۸:۳۴ توسط emadm.)
شماره ارسال: #19

راستش من یادمه که در مباحث مربوط به عصمت امامان که در کتابهای درسی مطرح میشد، یکی از استدلالها این بود که خدا انسان رو به پذیرش ولایت فردی که معصوم نیست و احتمال خطا داره فرمان نمیده. (با توجه به معنایی که ولایت داره، یعنی اولی به تصرف بودن)
پس آیا میشه ولایت آقای خامنه ای رو پذیرفت؟
اگر منظور ما از ولایت فقیه این باشه که بر اساس دین حکومت کنه، چرا میگن ولایت فقیه، میشه گفت مثلا حکومت فقیه.
نقل قول:عصمت در آيه «اولي الأمر»
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُم‏.
النساء/59.

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! اطاعت كنيد خدا را! و اطاعت كنيد پيامبر خدا و اولو الأمر را!
يكى از آياتى كه عصمت پيامبر اسلام و ائمه عليهم السلام را ثابت مى‌كند، همين آيه است؛ چرا كه خداوند در اين آيه، اطاعت از رسول خدا و « اولى الأمر » را به صورت مطلق واجب كرده است؛ يعنى هر دستورى كه آن‌ها در هر زمينه‌اى دادند، بايد بدون چون و چرا پذيرفته شود.

اگر «اولى الأمر» معصوم نباشد، ممكن است عمداً و يا سهواً دستورى بدهد كه مخالف دستور خداوند و يا رسول خدا صلى الله عليه وآله باشد كه در اين صورت اگر از دستور خدا و رسول او اطاعت شود، از دستور «اولى الأمر» سر پيچى شده است، و اين مخالف با صريح آيه است؛ چون

در اين آيه، اطاعت از آن‌ها به صورت مطلق واجب شده است. و اگر از دستور « اولى الأمر » اطاعت شود، از دستور خداوند سر پيچى شده است.

اين تناقض در صورتى حل مى‌شود كه «اولى الأمر» معصوم از هر گونه خطا و اشتباه باشد.
حتى فخر رازى، مفسر معروف اهل سنت نيز از اين آيه عصمت «اولى الأمر» را فهميده است. و ذيل همين آيه مى‌گويد:
فثبت أن الله تعالى أمر بطاعة أولي الأمر على سبيل الجزم، وثبت أن كل من أمر الله بطاعته على سبيل الجزم وجب أن يكون معصوما عن الخطأ، فثبت قطعا أن أولي الأمر المذكور في هذه الآية لا بد وأن يكون معصوما.
بنابراين ثابت شد که فرمان خدا به اطاعت از أولو الامر حتمى و قطعى است (چون خداوند با کسى شوخى ندارد) و نيز ثابت شد که هر کس خداوند پيروى و اطاعتش را واجب بداند بايد معصوم از خطا و اشتباه باشد وقتى اين چنين بود اولى الامر در اين آيه به ناچار و قطعا بايد معصوم باشند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: SARV ، MohammadSadra
۱۸:۰۴, ۱۲/دی/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۲/دی/۹۰ ۱۸:۲۶ توسط SARV.)
شماره ارسال: #20
آواتار
(۱۲/دی/۹۰ ۱۶:۳۷)Rman نوشته است:  در زیر یه سری مطالبی گفتم که اگر تونستم جواب قابل قبولی بگیرم و همین طور جرات کردم,به موضوع تاپیک ربطش میدم.

همون طور که همه میدونیم و یادمونه تو کتابای دبیرستان(یا راهنمایی) بهمون میگفتن رهبر از 2 راه میتونه انتخاب بشه(با توجه به شرایط لازم که میشد همون مقبولیت و مشروعیت):
1-انتخاب به روش مستقیم:مانند ایت الله خمینی که با رای مستقیم مردم انتخاب شدند
2-انتخاب عیر مستقیم:در واقع در این روش نهادی به وجود میاد به نام "مجلس خبرگان" که اعضای اون همگی توسط مردم انتخاب میشوند و کار این نهاد در واقع انتخاب رهبر ور مواقع لازم میباشد مثالش هم الله خامنه ای هستند.

همون طور که میدونید خبرگان رهبری حتی قدرت این رو هم داره که در صورت نیاز رهبر رو عزل بکنه!!

خب حالا اینجا یه سوال برای بنده پیش اومده؟(خیلی به خودم افتخار میکنم که جرات کردم این سوالو بکنم!!!!!!)

تا حالا شده رهبر انقلاب به وسیله ی "خبرگان" مورد بازخواست قرار بگیره یا از رهبری انتقادی بشه؟!
چرا نهادی که باید بر تمامی کارهای رهبری نظارت داشته باشه هر ماه با تمام اعضا خدمت رهبر میرن و پای منبر ایشون میشینن و یه جورایی از ایشون درس میگیرن؟!
چرا من باید برای اینکه فقط سوال بکنم(و نه انتقاد) درباره ی رهبری کل تن و بدنم بلرزه؟

خدایا اخر و عاقبت ما رو به خیر کن...

من از ته قلب اعلام میکنم کسی که باعث شده شما بترسی از اینکه در مورد ولایت فقیه سوال کنی بویی از ولایت نبرده و از کسانی که حامی عقلانی رهبر هستند تشکر میکنم.

اما پاسخ سوالاتتون :

1- آیا از رهبر تابحال از طرف شورای خبرگان بازخواست شده؟

باید بگم که اگر از ایشون بازخواست و انتقاد بشه شما نمیفهمی و مطلع نمیشی چرا؟ چونکه باعث میشه سوژه دست دشمن بدیم. دشمن رو که میشناسی که چقدر مارموزه!اما اینکه آیا انتقاد شده از ایشون یا نه رو نمیدووننم!

2-چرا نهادی که باید بر تمامی کارهای رهبری نظارت داشته باشه هر ماه با تمام اعضا خدمت رهبر میرن و پای منبر ایشون میشینن و یه جورایی از ایشون درس میگیرن؟!

یک مثال : بیداری اندیشه و.... در این تالار مسئول هستند و مدیران و ناظران تالار رو انتخاب میکنند و اگر تخلف کردند بهشون هشدار میدن. این به این معنیه که اینها از همه بالاتر و بهترند و دیگه هیچ کسی از اینها بهتر نیست؟ نه اینطوری نیست.

شورای خبرگان هم وظیفش این هست که ناظر اعمال رهبر باشند چونکه قدرت کلا برای انسان غیر معصوم ممکنه یک سری مشکلات رو بوجود بیاره.

و این دلیل نمیشه که دیگه از بیانات ایشون استفاده نکنند.
(۱۲/دی/۹۰ ۱۷:۵۰)emadm نوشته است:  راستش من یادمه که در مباحث مربوط به عصمت امامان که در کتابهای درسی مطرح میشد، یکی از استدلالها این بود که خدا انسان رو به پذیرش ولایت فردی که معصوم نیست و احتمال خطا داره نمیده. (با توجه به معنایی که ولایت داره، یعنی اولی به تصرف بودن)
پس آیا میشه ولایت آقای خامنه ای رو پذیرفت؟
اگر منظور ما از ولایت فقیه این باشه که بر اساس دین حکومت کنه، چرا میگن ولایت فقیه، میشه گفت مثلا حکومت فقیه.
نقل قول:عصمت در آيه «اولي الأمر»
يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنُوا أَطيعُوا اللَّهَ وَ أَطيعُوا الرَّسُولَ وَ أُولِي الْأَمْرِ مِنْكُم‏.
النساء/59.

اى كسانى كه ايمان آورده‏ايد! اطاعت كنيد خدا را! و اطاعت كنيد پيامبر خدا و اولو الأمر را!
يكى از آياتى كه عصمت پيامبر اسلام و ائمه عليهم السلام را ثابت مى‌كند، همين آيه است؛ چرا كه خداوند در اين آيه، اطاعت از رسول خدا و « اولى الأمر » را به صورت مطلق واجب كرده است؛ يعنى هر دستورى كه آن‌ها در هر زمينه‌اى دادند، بايد بدون چون و چرا پذيرفته شود.

اگر «اولى الأمر» معصوم نباشد، ممكن است عمداً و يا سهواً دستورى بدهد كه مخالف دستور خداوند و يا رسول خدا صلى الله عليه وآله باشد كه در اين صورت اگر از دستور خدا و رسول او اطاعت شود، از دستور «اولى الأمر» سر پيچى شده است، و اين مخالف با صريح آيه است؛ چون

در اين آيه، اطاعت از آن‌ها به صورت مطلق واجب شده است. و اگر از دستور « اولى الأمر » اطاعت شود، از دستور خداوند سر پيچى شده است.

اين تناقض در صورتى حل مى‌شود كه «اولى الأمر» معصوم از هر گونه خطا و اشتباه باشد.
حتى فخر رازى، مفسر معروف اهل سنت نيز از اين آيه عصمت «اولى الأمر» را فهميده است. و ذيل همين آيه مى‌گويد:
فثبت أن الله تعالى أمر بطاعة أولي الأمر على سبيل الجزم، وثبت أن كل من أمر الله بطاعته على سبيل الجزم وجب أن يكون معصوما عن الخطأ، فثبت قطعا أن أولي الأمر المذكور في هذه الآية لا بد وأن يكون معصوما.
بنابراين ثابت شد که فرمان خدا به اطاعت از أولو الامر حتمى و قطعى است (چون خداوند با کسى شوخى ندارد) و نيز ثابت شد که هر کس خداوند پيروى و اطاعتش را واجب بداند بايد معصوم از خطا و اشتباه باشد وقتى اين چنين بود اولى الامر در اين آيه به ناچار و قطعا بايد معصوم باشند.

وقتی می گوییم ولایتی را که رسول اکرم (صلی الله علیه واله) و ائمه (علیهم السلام) داشتند, بعد از غیبت , فقیه عادل دارد, برای هیچ کس این توهم نباید پیدا شود که مقام فقها همان مقام ائمه و رسول اکرم است. زیرا اینجا صحبت از مقام نیست بلکه صحبت از وظیفه است.
((ولایت)): یعنی حکومت و اداره کشور و اجرای قوانین شرع مقدس - یک وظیفه سنگین و مهم است نه اینکه برای کسی شان و مقام غیر عادی به وجود بیاورد و او را از حد انسان عادی بالاتر ببرد.

به عبارت دیگر , ((ولایت)) مورد بحث , یعنی حکومت و اجرا و اداره بر خلاف تصوری که خیلی از افراد دارند - امتیاز نیست بلکه وظیفه ای خطیر است مثل این است که امام (علیه السلام) کسی را برای حضانت , حکومت ,یا منصبی از مناصب ,تعیین کند.در این موارد معقول نیست که رسول اکرم و امام با فقیه فرق داشته باشد.
مثلا یکی از اموری که فقیه متصدی ولایت آن است اجرای ((حدود)) یهنی قانون جزای اسلام است.
آیا در اجرای حدود بین رسول اکرم و امام و فقیه امتیازی است؟
یا چون رتبه فقیه پایین تر است باید کمتر بزند ؟

حدزنی که صد تازیانه است اگر رسول اکرم جاری کند, 150 تازیانه می زند, و حضرت امیر المومنین (علیه السلام) صد تازیانه , و فقیه 50 تازیانه ؟ ...
آیا در این امور ولایت رسول اکرم با حضرت امیر المومنین و فقیه فرق دارد؟
خداوند متعال رسول اکرم را ((ولی )) همه مسلمانان قرار داده و تا وقتی آن حضرت باشند, حتی بر حضرت امیر ولایت دارند.

پس از آن حضرت , امام بر همه مسلمانان , حتی بر امام بعد خود ولایت دارد یعنی , اوامر حکومتی او درباره همه نافذ و جاری است و می تواند قاضی و والی نصب و عزل کند.

همین ولایتی که برای رسول اکرم و امام در تشکیل حکومت و اجرا و تصدی اداره هست , برای فقیه هم هست... در این معنا مراتب و درجات نیست که یکی در مرتبه بالاتر و دیگری در مرتبه پایین تر باشد , یکی والی و دیگری والی تر باشد.
منبع : کتاب ولایت فقیه ص 50
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: emadm ، MohammadSadra ، yamin ، خادمة الزهرا
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]