کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
من میگویم که این امتحان خدا نیست بی کفایتی مسولین است!
۰:۲۲, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۱۳:۴۰ توسط علی 110.)
شماره ارسال: #1
آواتار
(۱۶/آبان/۹۱ ۱۹:۵۲)yektasepas نوشته است:  باسمه تعالی
سخن رانی "عبور ازنیل "استاد رائفی را گوش کنید بسیار عالی است و جواب این سوالتان را می گیرید
خلا صه اش این است که قبل از ظهور هر منجی ای از طرف خداوند در طول تاریخ 4 امتحان صورت می گیرد :
1- امتحان اقتصادی

می گویم که چرا این نوع امتحان اقتصادی فقط مخصوص مردم عادی است ؟! و مسئولان و روحانیون کوچکترین آسیب

و فشاری از تورم ها و گرانی ها نمی بیننند چون اولا حقوق رییس و روساخیلی بالاست , ثانیا اینها هزارجور رانت و

پاداش و ... دارند , ثالثا در خانه های مصادره ای زندگی می کنند و اجاره نمیدهند , رابعا هر چیزی ( مواد غذایی ,

لوازم و ...)را که بخرند از جیب حساب نمی کنند و خبر دقیق دارم که برای اداره یاورزاتخانه فاکتور می کنند ,پس این

تورم سرسام آور فقط آزارنده مردم عادی است نه سران درجه اول و دوم و سوم و روحانیت حاکم که از رفاه مطلق

برخوردارند . والله که حتی همین رائفی هم با پولهای اهدایی ح ک و مت ( از بیت المال) زندگی بسیار مرفهی دارد .

آیا راست گفته اند که کاهنان و بالایی ها ، با این جور حرفها که اوضاع بد اقتصادی(-ناشی از بی کفایتی و دزذی-)

امتحان و مشیت الهی است ، عوام الناس دیندار را تخدیر می کنند و خود در رفاه مطلق می زیند ؟!

پ.ن : لطفا این پست را مدیران پاک نکنند و جواب حرف را باید با حرف داد نه حذف , اگر پاک کنید مشمول ذمه

( -که عوام به غلط مشغول ذمه می گویند-) شمر و ابن زیاد و معاویه و اولی و دومی باشید . دی:

همین
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، mohammadhadi ، sadegh-a ، Imam12 ، ایرانی ، پارمیس

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۷:۱۸, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۵/دی/۹۱ ۱۵:۵۵ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #21

سلام به همگی Smile

بحث خوبی که تأثیرش روی کار لازم برای درست شدن اوضاع، مشخص نیست:
ببینید، تمامتون دارید تقریباً یک حرف واحد رو می زنید. فقط منشأ خوبی و بدی کامل تبیین نشده.

سوره نساء : أَيْنَمَا تَكُونُوا يُدْرِككُّمُ الْمَوْتُ وَلَوْ كُنتُمْ فِي بُرُوجٍ مُّشَيَّدَةٍ ۗ وَإِن تُصِبْهُمْ حَسَنَةٌ يَقُولُوا هَٰذِهِ مِنْ عِندِ اللَّهِ ۖ وَإِن تُصِبْهُمْ سَيِّئَةٌ يَقُولُوا هَٰذِهِ مِنْ عِندِكَ ۚ قُلْ كُلٌّ مِّنْ عِندِ اللَّهِ ۖ فَمَالِ هَٰؤُلَاءِ الْقَوْمِ لَا يَكَادُونَ يَفْقَهُونَ حَدِيثًا (78) مَّا أَصَابَكَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللَّهِ ۖ وَمَا أَصَابَكَ مِن سَيِّئَةٍ فَمِن نَّفْسِكَ ۚ وَأَرْسَلْنَاكَ لِلنَّاسِ رَسُولًا ۚ وَكَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا (79)

هر کجا باشید مرگ شما را در خواهد یافت گرچه در برجهای استوار باشید و اگر خوبی‌ای به آنها رسد گویند این از نزد خداست و اگر بدی‌ای به آنان رسد گویند این از نزد توست. بگو
همه از نزد خداست. پس این گروه(=منافقان مطرح شده در آیه) را چیست که به نظر نمی‌رسد سخنی را دریابند(78) هر خوبی‌ای که به تو رسد از خداست و هر بدی‌ای که به تو رسد از خود توست و تو را برای مردم به پیامبری فرستادیم و خدا گواهی بسنده است(79)

به تفاوت "
از نزد خدا" با "از خدا" دقت کنید.
"از نزد خدا" یعنی به قدرت الهی موجود و جاری است، از مشیت الهی است.
"از خدا" و "از خود توست" یعنی سرچشمه آن از آنجاست.

با توجه به اینکه:
همواره از خدا به انسان خوبی می رسد،
ممکن است از انسان به خودش بدی برسد،
خوبی و بدی همدیگر را از بین می برند،

نتیجه می گیریم:
انسان با میزان بدی که در حق خود می کند معین می کند که خوبی نصیبش شود یا بدی.

پس در مورد آیه 11 سوره رعد باید بگوییم، اینکه آن قوم چقدر به خود بدی برسانند معین می کند که خوبی نصیبشان شود یا بدی.

هدفی که مسلم است:
آقای نقوی، شما هم مثل همه درست شدن تمام اوضاع کشور را می خواهید.

سوءاستفاده از بیت المال و مقام چیزی است که وجود دارد و باید درست شود.

اما باید در پی راهکاری هوشمندانه بگردیم.

منظورم اینه که چیزی که از صحبتهای یک نفر برداشت می شود نباید سبب شود در مقابلش جبهه گرفته شود، وگرنه در حال ایجاد تنش است، نه حرکت.

احتمال وجود کسانی که لباس روحانی داشته باشند و لیاقت آنرا نداشته باشند، یا مسئولینی که از بیت المال یا مقام سوءاستفاده کنند، در هر زمان و در هر اجتماعی هست. اما این جمله که "روحانیون و مسئولین فاسد هستند" زیرسؤال بردن اسلام و نظام است. از آنجا که بسیاری از مردم به دین اسلام و نظام جمهوری اسلامی علاقه دارند، پس طبیعی است با این حرکت همراه نشوند، یا با آن مخالفت کنند. ایجاد تنش، نه حرکت.

مطمئنم که با راهکار خوب می شود به این هدف، که همه طرفدار آن هستند، دست یافت. پیروزی حق بر باطل وعده خداست.

ما باید جلوی سوءاستفاده بعضی شرکتها و بعضی مقامات را بگیریم. کسی که قدرت کافی برای به زانو در آوردن آنها دارد مردم هستند.

اگر شرکتی جنس بی کیفیت تولید می کند، راه ادب کردنش نخریدن از اوست. همچنین، اگر به فضای سیاسی قوام بدهیم، و کاری کنیم که ملت آگاهانه دست به انتخاب درست بزنند، همیشه مقامات صالح تر در رأس امور خطیر خواهند بود.

اگر راهکار هوشمندانه تری برای عمل دارید، یعنی راهی جدید برای پیاده سازی دموکراسی، لطفاً ارائه دهید.

(۱۷/آبان/۹۱ ۱۳:۴۵)علی 110 نوشته است:  فقط یک نکته
دوستان
مسئله ی اصلی مناظره تاپیک را فراموش نکنند
اینکه آیا فقر و غنا دست خدا هست یا خدا فقط ناظر است!
و دیگر این که آیا این از مصادیق آزمایش الهی هست یا نه؟
اصل بحث مناظره این ست
اگر بحث حاشیه ای دارید تقاضای حقیر این است که در تاپیک دیگر باشد

پ.ن: کسی منکر این نیست که بی کفایتی مسولین و یا احیاناً خیانت و سو استفاده در به وجود آمدن این وضعیت نقش ندارد
بحث این است که اینجا آیا خدا فقط ناظر است در مسئله ی روزی؟
و اینکه آیا این از مظاهر امتحان خدا نیست؟
فکر می کنم شما بعداً این را نوشتی، چون اول که من خوندم این رو ندیدم. بعد که به ارسال قبلی اضافه شده، متوجهش نشدم.

با تمام احترام، نظر من اینست که می شود از این راه هم به نتایج جالبی رسید. اگر به دنبال راه حل برای درست شدن اوضاع کشور بگردیم، درمی یابیم که درست شدن اوضاع کشور، از راهی به غیر از دوری از تنش و مبارزه با بدخواهان امکان پذیر نیست.(ویرایش: و این به کسی که خواهان درست کردن اوضاع باشد نشان می دهد که باید از تنش دور باشد، و به ما نشان می دهد کسی که از تنش دور نمی ایستد دنبال درست کردن اوضاع نیست)

در این صورت است که می توان درباره کاری که در امور مختلف باید انجام شود، با کسانی که عقیده متفاوتی دارند، به نتیجه مشابهی رسید.

چیزی که به نظر من بیشتر از همه چیز در جامعه امروز ما مورد نیاز است، دانش سیاسی و شمّ سیاسی است. منظور اینست که در مورد اینکه چه کسی از چه وضعیتی سود می برد فکر کنیم، بعد عمل کنیم. تأکید بسیار زیاد امام خمینی بر اینکه مردم و سیاسیون شمّ سیاسی پیدا کنند برای همین بوده است.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sadegh-a ، mhvvhm
۱۸:۵۷, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #22
آواتار
جناب نقوی عزیز

شما چرا همه رو با یه چوب میرونید؟ پست اول شما مشکل داره.....اونجایی که نوشتین چرا مسئولان و روحانیون از مشکلات اقتصادی رنج نمیبرن.....
مسئولان رو خبر ندارم ولی این روحانیون که همشون پولدار نیستن...
خود من میشناسم روحانیونی رو که در شرایطی به مراتب بدتر از وضع مردم عادی زندگی میکنند و حاضر نیستن حتی همسایه اونها چیزی دربارشون بدونه....اگه باور نمیکنی یه سر بیا ببرمت پیششون تا زندگیشون رو از نزدیک ببینی....

متاسفانه این هم از (با عرض پوزش فقر فرهنگی) جامعه هست که مردم زندگی یک نفر رو مدل اصلی قرار میدهند و بقیه افراد در اون شغل رو هم مانند اون میدونن....
اشتباهه حرفم؟؟ به دید افراد درباره ی طلا و سکه فروش ها یا فرش فروشها نگاه کنید.... چند نفر رو پیدا میکنیم که وضع مالی خوبی دارند و بعد تمام طلا و فرش فروشها رو نسبت میدهیم به پولداری.....
همین کار رو درباره ی روحانیون هم انجام میدهیم.....

جدای از این مسائل اگه کسی واقعا ثروتمند بود از کجا با اطمینان سخن میگوییم که فلانی دزدی کرده به اینجا رسیده؟؟؟

تهمت زدن چه اسونه در کشوری که مردمش مسلمانند و شما هم ظاهرا مسلمانید.....

شرمنده میدونم ارتباط مستقیمی با بحث نداشت ولی واقعیتی تلخه.....

معذرت میخوام اگه کسی از لحن نوشتم ناراحت شد...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، علی الهادی ، سید ابراهیم ، ELENOR ، درست پسند ، MiladYLH ، heaven ، Ramin_Ghn ، Havbb 110 ، mhvvhm ، زینب خانوم ، امیریان ، MAHDI59 ، blue.blood ، ترنم ، parisan ، saloomeh
۱۹:۱۷, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #23

سلام
اقای نقوی عزیز
اینکه اکثر مشکلات اقتصادی ما بی کفایتی مسولین است کاملا مشخص است .ولی چنین مسایلی دلیل اینکه بخواهید قسم بخورید که همه مسولین این طور هستند نمی شود.

کافی است جستجویی در اینترنت با موضوع تورم و نقدینگی در ایران داشته باشید تا متوجه شوید که فاجعه ای در این چند سال رخ داده است.(با توجه به اینکه این نقدینگی سرگردان وارد بازار سرمایه نشده است)

نقدینگی ایران از سال 1358 تا 1391 به میزان 1503 برابر افزایش یافته است
نقدینگی امریکا در طی دوره مشابه یعنی 1980 تا 2012 به میزان 6 برابر افزایش داشته است.

این ها هم موارد دیگر:
چند سال پیش به بهانه تولید داخلی موبایل به صورت ناگهانی و یک شبه گمرکی ان از 4 درصد به 60 درصد افزایش یافت .بار این افزایش قیمت روی عموم بود و در عوض عده دیگری میلیاردر شدند.و صد البته تولیدی هم انجام نشد.
پارسال یکی از اقوام که در استانداری اصفهان کار می کنه گفت تا میتونی دلار و سکه بخر قیمت دو برابر میشه و منم که عقیده ای به چنین کارهایی ندارم نخریدم و بهمن پارسال اقای مصلحی وزیر اطلاعات گفتند که: جاهایی بودند که جزو مجموعه نظامند و رفتند میلیاردی سکه خریدند.و باز هم در این قضیه بار مالی ان روی دوش اقشار ضعیف است.

این یک طرف قضیه و طرف دیگر امکاناتی مانند درمان و خانه و وام است که برای برخی سازمان ها و ارگان ها در نظر گرفته می شود که کمتر متوجه گرانی ها می شوند.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: sadegh-a ، Reza71 ، mhvvhm ، Mohammad ، parisan
۲۰:۰۴, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۰۶ توسط درست پسند.)
شماره ارسال: #24

(۱۷/آبان/۹۱ ۱۹:۱۷)mohammadhadi نوشته است:  اینکه اکثر مشکلات اقتصادی ما بی کفایتی مسولین است کاملا مشخص است.
خیلی هم نامشخص است!
Big Grin این هم بحث خودش رو داره. لطفاً وسط دعوا نرخ تعیین نفرمایید.SmileRose

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza71 ، mhvvhm
۲۰:۲۴, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۲۵ توسط شاهین نقوی.)
شماره ارسال: #25
آواتار
(۱۷/آبان/۹۱ ۱۸:۵۷)Castiel نوشته است:  جناب نقوی عزیز

شما چرا همه رو با یه چوب میرونید؟ پست اول شما مشکل داره.....اونجایی که نوشتین چرا مسئولان و روحانیون از مشکلات اقتصادی رنج نمیبرن.....
مسئولان رو خبر ندارم ولی این روحانیون که همشون پولدار نیستن...
خود من میشناسم روحانیونی رو که در شرایطی به مراتب بدتر از وضع مردم عادی زندگی میکنند و حاضر نیستن حتی همسایه اونها چیزی دربارشون بدونه....اگه باور نمیکنی یه سر بیا ببرمت پیششون تا زندگیشون رو از نزدیک ببینی....

[size=large
[font=Tahoma]معذرت میخوام اگه کسی از لحن نوشتم ناراحت شد...

من هم همه روحانیت را نگفتم ، بلکه روحانیت حاکم ( و وابسته به قدرت) را گفتم که نمی گویم همگی ثروت نجومی

دارند ولی تقریبا همگی خیلی بالاتر از طبقه متوسط هستند، حتی استاد شریعتی هم بسیار به این قشر ( یعنی

روحانیت وابسته به حکومت و قدرت) به شدت مشکوک بود .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: A L I ، blue.blood
۲۰:۴۶, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #26
آواتار
(۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۲۴)شاهین نقوی نوشته است:  من هم همه روحانیت را نگفتم ، بلکه روحانیت حاکم ( و وابسته به قدرت) را گفتم که نمی گویم همگی ثروت نجومی

دارند ولی تقریبا همگی خیلی بالاتر از طبقه متوسط هستند، حتی استاد شریعتی هم بسیار به این قشر ( یعنی

روحانیت وابسته به حکومت و قدرت) به شدت مشکوک بود .

اصلا نمیخواستم و نمیخواهم وارد این بحث بشوم.... فقط جناب شاهین از افراد دیگر برای تایید سخنان خودتان مایه نگذارید...

هم خودتان و هم خودمان می دانیم که منظور استاد شریعتی چه روحانیتی بوده است!!!!!

ایشان قبل از انقلاب فوت کرده اند یا شهید شده اند.... بحث کاملا فرق می کند.....

آنقدر مسئله بین و واضح است که لازم نمی بینم دیگر توضیحی اضافه کنم.

یا علی مدد.

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، جویای حقیقت ، heaven ، Reza71 ، Havbb 110 ، freewish ، امیریان ، saloomeh
۲۰:۴۷, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۴۹ توسط شاهین نقوی.)
شماره ارسال: #27
آواتار
(۱۷/آبان/۹۱ ۱:۳۲)علی 110 نوشته است:  آیا ذکر آیات قرآن یعنی جبر گرایی؟

مسلماً معنای آن جبر گرایی نیست
صریح آیات دارد به سادگی و وضوح مطرح میکند که گشایش روزی و تنگی روزی به دست خداست
اگر منکر شوید که کافر به آیات خدا هستید

در آیه دیگر هم صراحتاً دارد بیان میکند که بیماری و نقص در اموال و .... همگی از مظاهر امتحان الهی هستند
و اگر باز منکر این معنا شوید هم باز این کفر به آیات خداست

اما در مورد جبرگرایی که خود از مظاهر عظیم انحراف اعتقادی است

حال سوالی از شما دارم
جبر است
یا
اختیار است
یا چیزی ما بین آن
با مسئله ی روزی هم آغاز میکنیم
موافقید؟
ببینیم نقش انسان در کسب روزق روزی اش جبر است، یا اختیار است یا چیزی ما بین آن است

وظیفه ی انسان در قبال کسب روزی چیست
و تلاش او و تدبیر او چه میزان در افزایش و کاهش رزقش اثر دارد؟
استدعا دارم شما به این سوالات پاسخ دهید
تا بعد حقیر هم پاسخ مبسوط را تقدیم کنم

به هر حال اگر مایل بودید برادر
ما به توفیق الهی إن شاء الله آماده ایم که تا هر جا که لازم میدانید به مناظره در مورد این بحث بپردازیمSmile

سلام علیکم ، اینطور که من تاریخ اسلام را خوانده ام ، بحث جبر و اختیار در بین مکاتب اسلامی بسیار شدید

بوده و هر گروهی هم با نفسیر خاص خود از قرآن ،حق را به خود می داده ، و هیچکدان هم نتوانستند آن یکی

را قانع کنند ، به هرحال من زیاد این بحث کلامی مدنظرم نیست بلکه با این جمله روحانیت حاکم فعلی مشکل

دارم که به مردم عوام الناس( و به خصوص قشر ضعیف ) می گویند که اگر اوضاع اقتصادی بد است ( و روز به روز

هم بدتر می شود ) این مشیت خداست و آزمون الهی است و شما مردم دیندار باید صبر کنید و راضی باشید

به این حالتی که خدا به وجود آورده است !
(۱۷/آبان/۹۱ ۱:۳۲)علی 110 نوشته است:  مسلماً معنای آن جبر گرایی نیست
صریح آیات دارد به سادگی و وضوح مطرح میکند که گشایش روزی و تنگی روزی به دست خداست
اگر منکر شوید که کافر به آیات خدا هستید

منظور آن روزی، روزی معنوی است ، خدا در امور مادی جهان مادی فعلی ، نقش ناظر را دارد و در امور مادی دخالت

نمی کند تا اختیار انسانی از بین نرود ( چون اگر اختیار به هر شکلی از بین برود مفهوم عقاب و ثواب هم بی معنا

می شد ) مثلا اگر می خواست دخالت کند صاعقه ای بر سر اولی و دومی می فرستاد یا کشندگان حسین را قبل از

عمل شنیعشان به سنگ تبدیل می کرد ! ( البته در امور معنوی و توفیق های روحی و ملکوتی ، دخالت دارد)

در ضمن آن روایاتی از شیعه که می گویند نه جبر است نه اختیار بل امری بین آنها، ضعیف هستند و قابل تشکیک،

چون جبر و اختیار مفهومی باینری است یعنی مثل لامپ برق است یعنی یا خاموش خاموش است یا روشن روشن

و حالت میانه ندارد .
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: blue.blood ، ایرانی
۲۰:۵۱, ۱۷/آبان/۹۱
شماره ارسال: #28
آواتار
(۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۴۶)سید ابراهیم نوشته است:  اصلا نمیخواستم و نمیخواهم وارد این بحث بشوم.... فقط جناب شاهین از افراد دیگر برای تایید سخنان خودتان مایه نگذارید...

یا علی مدد.

طبق نظر شیعه، نفس قدرت برای غیرمعصوم ، فساد آور است و این موضوع ردخور ندارد .
۲۱:۱۳, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۲۱:۱۴ توسط شاهین نقوی.)
شماره ارسال: #29
آواتار
(۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۴۶)سید ابراهیم نوشته است:  اصلا نمیخواستم و نمیخواهم وارد این بحث بشوم.... فقط جناب شاهین از افراد دیگر برای تایید سخنان خودتان مایه نگذارید...

یا علی مدد.

شوربختانه نمی توانم پاسخ پیام خصوصی شما را بدهم ( چون پیام خصوصی ام از بالا بسته شده ) ، حرفهای استاد

شریعتی فراتر از دوره و برهه هستند و حقیقتی جاودانه بر تارک زمان ، در ضمن، قدرت در فضایی که شفافیت و فضای

باز نباشد خود به خود فسادآور است به خصوص اگر در هاله تقدس( غیرمعصوم) پیچیده شده باشد و مصلحت انگاری

بر حقیقت انگاری چیره باشد و به ویژه آنکه روحانیت حاکم به ابزاری ( تفسیر و فقه ) متکی است که عوام چشم

بسته از آن اطاعت می کنند .

(۱۷/آبان/۹۱ ۲۰:۵۹)Amirsaeed نوشته است:  باشه.
ولی اگر نام کاربریشو عوض کنه من حاضرم کل اعتبارمو در این تالار که خیلی ناچیز هست و از دستم بر میاد رو بدم به ایشون

تصویض نام کاربری در حوزه اختیارات کاربران نیست و نمی باشد .
۲۱:۱۸, ۱۷/آبان/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آبان/۹۱ ۲۱:۲۲ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #30
آواتار
البته دوستان تصور خاصی نکنند حقیر در پیام خصوصی تنها از ایشان خواستم که به سوالم پاسخ دهند همین.

دو بحث مجزا هست که شما به عمد یا ناآگاهانه خلط کردید. فساد و اشتباه و تخلف.

اولا در نظام جمهوری اسلامی فضای به شدت شفاف تری نسبت به سایر کشورهای دیگر دارد....

این روحانیتی که در راس کار هستند خودشان از هم بحثی های امثال استاد بودند....

کلاحرف بسیار است ولی چون این تاپیک به هیچ وجه روند خوبی رو دنبال نکرد من اصلا نمی دونم از کجا بگم....

ای کاش کمی دقیق تر و روشمندانه تر بحث می فرمودید.

یا علی مدد.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Amirsaeed ، مجید املشی ، mhvvhm ، درست پسند ، امیریان ، saloomeh
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]