|
قدم اول: وجود خدا اینگونه ثابت میشود!!!
|
|
۱۲:۱۶, ۲۵/دی/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۷/آذر/۹۱ ۱:۲۶ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
سلام به همه منتظران حضرت یار
در تاپیک قبلی خوب مباحث وجود خدا بیشتر جنبه شهودی و علمی و از روی براهین نظم در عالم بود که این حقیر به شدت مخالف آن براهین هستم و ادعای من این است که نمیشود با آن موارد به اثبات آن خدایی که ما با مذهبمان قبول کرده ایم برسیم... در عوض براهین دیگری است که با تکیه بر عقل محض جلو آمده است و بسیار محکم و عالی است و به واسطه آنها نه تنها وجود خدا اثبات میگردد بلکه به تکیه بر آنها میتوان صفات و افعال خداوند تبارک و تعالی را نیز اثبات کرد. به همه دوستان همین جا میگم که مطالبم را به عمد copy و paste نمیکنم البته همه اش از روی مطالب بزرگان این فن است ولی به عمد خودم تایپ میکنم و چون دارم با تمام وجودم روش کار میکنم لذا ازتون میخوام واقعا با من جلو بیایید تا به یک جای مناسب و خوب برسیم... این بحث باید به صورت مکالمه ای و گفتمانی باشد ... اگر امر خاصی دارید بفرمایید من به گوشم... |
|||
|
| آغاز صفحه 10 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۴۸, ۵/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #91
|
|||
|
|||
|
با اجازه آقا سید و دوستان تا شنبه من یه جمع بندی از مبحث رو توی یک ارسال میارم. (یکی از دوستان هم خواسته بودند.)
|
|||
|
|
۱۰:۳۵, ۶/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۰ ۱۰:۴۱ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #92
|
|||
|
|||
|
آقا سید قبل از اینکه من خلاصه بحث رو بیارم این یه گزاره رو می تونید اثبات کنید؟ (با دقت ریاضیاتی، اگر آنگاه. اگر دوستان دیگه هم می خوان جواب بدن نیازی به متن های طولانی نیست چندتا گزاره اگر آنگاه هم کفایت می کنه.) اگر موجودی از ازل تا حال وجود داشته باشد (برای آن موجود ابتدایی قابل تصور نباشد) دلیلی برای عدم ندارد در واقع ثابت کنید بی پایان نیز هست.
|
|||
|
|
۱۱:۵۶, ۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #93
|
|||
|
|||
(۶/بهمن/۹۰ ۱۰:۳۵)MohammadSadra نوشته است: یعنی شما معتقدید که پدیده ها بی آغازند و همیشه وجود داشته و دارند ؟ |
|||
|
|
۱۲:۰۱, ۶/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۶/بهمن/۹۰ ۱۲:۰۲ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #94
|
|||
|
|||
|
نه این اعتقاد نیست فقط یه گزاره است. ممکنه ارزشش درست باشه یا نادرست، همین.
گزارش هم از نوع سور عمومی نیست بلکه سور وجودیه، اگر وجود داشته باشد پدیده ای که از ازل بوده، این پدیده تا ابد نیز خواهد بود.
ارزش این گزاره درسته یا نادرست؟ اگر ارزشش درسته، چرا؟ اثبات کنید. |
|||
|
|
۱۷:۱۹, ۷/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #95
|
|||
|
|||
|
سلام بازم محمد صدرای عزیز به یه موضوع بسیار مهم اشاره کرد ولی من مطمئنم اگر وارد این بحث بشیم از مسیر اصلیمون باز بمونیم الفاظ بسیاری در این جا وارد میشوند که باید آنها را تعریف کرد و البته و البته بسیار هم مهم است.
ولی اگر اجازه بدهید ما ابتدا موجودی را که وجود برایش ضروری و واجب است ثابت کنیم سپس باید به این مسئله هم برسیم. بچه ها یه چیز خیلی مهم میخوام بگم... اگر خدا لطفی کنه و توانایی به این حقیر بده سعی ام بر این است که شما را با مسائلی آشنا کنم که کاملا دیدتون به هستی عوض بشه. البته من که نه.... من تنها یک انتقال دهنده بسیار کوچکم از معارف عظیمی که علمای ما به جا گذاشته اند و متاسفانه در جامعه ما نمود کمتری پیدا کرده است. من نظرم این است که اگر ابتدا وجود واجب الوجود را به صورتی که مو لای درزش نرود ثابت کنیم آنگاه میتوانیم بحث های فوق العاده زیادی را برآن مبنا و پایه ارائه دهیم. من همین الان ده تاپیک دیگر را برنامه ریزی کردم که باید و باید به ان ها هم بعد از این بپردازیم. فقط برای اینکه محمد صدرای عزیز و سالموه عزیز دست خالی نباشند در یک جمله میگویم بله میشود که پدیده ها بی آغاز باشند و هستند ولی باید بر آن بحث کرد بعد از مسائل خودمون. ![]() یا علی مدد. |
|||
|
|
۹:۴۹, ۸/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/بهمن/۹۰ ۱۲:۵۶ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #96
|
|||
|
|||
|
بسم الله الرحمن الرحیم تقسیم بندی سه گانه وجود، (۲۵/دی/۹۰ ۱۳:۲۱)سید ابراهیم نوشته است: ما در جملا روزانه مان مثلا میگوییم اسب وجود دارد... خانه وجود دارد.... سنگ وجود دارد.... ماهی وجود دارد... کوهی از طلا وجود داد... خاموشی روشن وجود دارد.... حذف دسته سوم، (۲۵/دی/۹۰ ۱۴:۱۶)سید ابراهیم نوشته است: در اصل تقسیم بندی اینه که میگه موجودی که ما در جهان خارج آن را میبینیم یا واجب الوجود است یا ممکن الوجود. توضیح تکمیلی دلیل حذف دسته سوم، (۲۷/دی/۹۰ ۱۴:۵۱)saloomeh نوشته است: پس نتیجه می گیریم که آن چه در خارج مشاهده می کنیم یعنی موجودات، از دو حال خارج نیستند، یا واجب الوجودند یا ممکن الوجود، زیرا موجود نمی تواند ممتنع الوجود باشد. چون ممتنع الوجود، وجود و تحققش در خارج ممتنع و محال است. بنابراین آن چه که موجود است و وجود خارجی دارد یا واجب الوجود است یا ممکن الوجود.و اینکه فکر میکنم تعریف ممتنع الوجود صرفاً برای روشن شدن ممکن الوجود یا واجب الوجود آمده . بسط بیشتر در مورد دسته دوم (ممکن الوجود)، (۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۱۰)سید ابراهیم نوشته است: بچه ها ممکن الوجود در ساده ترین معنا یعنی ذاتی که در حالت تساوی کامل است بین وجود و عدم. توضیح تکمیلی در مورد ذات، (۲۸/دی/۹۰ ۱:۴۷)سارا سلطانی نوشته است: بنام مهربانترین... سوال، آیا اعمال ما جزو ممکن الوجود ها هستند؟ (۱/بهمن/۹۰ ۱۳:۰۶)سارا سلطانی نوشته است: اعمال و رفتار های ما جزء دسته ی ممکن الوجودن درسته؟ جواب، (۱/بهمن/۹۰ ۱۳:۱۳)سید ابراهیم نوشته است: بله درسته ممکن الوجود همان طوری که گفتیم امری است که نسبتش به عدم و وجود یکسان است.... البته اون افعال و اعمالی که فرمودید در اصل حکم اعراض را دارند که در هر صورت هم نیازمند به یک موضوع هستند و هم وابسته به یک حقیقت که علت نامیده میشود. معرفی قانون علیت، (۱/بهمن/۹۰ ۱۳:۳۷)سید ابراهیم نوشته است: اجازه بدهید ابتدا در قالب مقدمه ای در مورد خود قانون علیت بحثی کنم. آیا تصادف منشا وجود ممکن الوجود می تواند باشد؟ (۱/بهمن/۹۰ ۱۳:۵۸)سید ابراهیم نوشته است: یه ممکن الوجود که ذاتش کاملا مساویه نسبت به عدم و وجود به ناگاه یک کفه ترازو سنگین میشه و به حالت وجود می رسه این به خاطر علتی است که بر ذات آن ممکن اثر میگذارد .... اینو همه قبول دارن یا کسی هست که بگه نه ممکن شاید از روی صدفه و اتفاق به مرحله وجود برسه؟ مثل اینکه کسی هم هست که تصادفی بودن رو یکی از احتمالات می دونه. (۱/بهمن/۹۰ ۱۴:۰۳)MohammadSadra نوشته است: آقا سید اگر کسی ادعای اتفاقی بودن بکنه چطور نظرش رو رد می کنید؟ شرح، (۱/بهمن/۹۰ ۱۴:۲۲)سید ابراهیم نوشته است: ابتدا معنای صدفه و اتفاق آیا ممکن الوجود اختیار برای موجود شدن دارد؟ (۱/بهمن/۹۰ ۱۵:۲۱)seyed reza نوشته است: بحث در حال حاضر در مورد موجود شدن ممکن الوجود است که فرض اتفاق رد شد. حال فرض زیر مطرح است اختیار مربوط به موجودات ذی شعور است، (۱/بهمن/۹۰ ۱۶:۵۲)سید ابراهیم نوشته است: انتخاب موضوعی است که تنها به موجودات ذی شعور اطلاق دارد ولاغیر. ممکن اصلا نیست است در مرحله اول یعنی معدوم است معدوم چگونه میتواند امری را انتخاب کند؟!!! سوال، (۱/بهمن/۹۰ ۱۷:۰۶)saloomeh نوشته است:(۲۷/دی/۹۰ ۱۵:۱۰)سید ابراهیم نوشته است: مساوی مساوی. بدون هیچ ارجحیتی. حال این الف به وجود میرسد و یکی از کفه ها (وجود) سنگین تر میشود. جواب، (۱/بهمن/۹۰ ۱۷:۱۷)سید ابراهیم نوشته است: نه نه چرا هیچ بر هیچ اضاف شود... علت که خود موجود است این معلول است که هنوز به دایره وجودات نرسیده و علت با افاضه ی که میکند راه موجود شدن را برای ممکن اختیار میکند. سید رضا گفته بود که ممکن میتواند انتخاب کند من گفتم چیزی که نیست چگونه میتواند انتخابی کند... سوال، (۱/بهمن/۹۰ ۱۷:۲۲)MohammadSadra نوشته است: آقا سید شما همیشه توی بحث خودتون فرض رو بر این می گیرید که این ممکن نبوده و ناگهان بودش با عاملی بوجود اومده. چه ایرادی داره که این ممکن از اول بوده باشه با همان مشخصات؟ جواب، (۱/بهمن/۹۰ ۱۷:۴۲)سید ابراهیم نوشته است: اگر ممکنی بخواد از اول وجود داشته باشد یعنی اینکه وجود برایش واجب است... یعنی اینکه ذاتش همان وجود است خب این دیگر ممکن نیست این میشود تعریف واجب الوجود که ما در پی اثباتش هستیم |
|||
|
|
۱۱:۳۶, ۸/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #97
|
|||
|
|||
|
با جمع بندی عالی که محمد صدرای عزیز انجام داد به ادامه بحثمون در مورد علیت میپردازیم.
یک سوال مهم: بچه ها بین این دو گزاره فکر میکنید کدام درست است 1- هر موجودی نیاز به علت دارد؟ 2- هر ممکنی نیاز به علت دارد؟ این بحث بسیار حیاتی است و اگر همین جا این دو را مشخص کنیم بسیار کارمون در جلو راحت تر میشود. حتی در بحث های مهم بعدی نیز به کار میآید. |
|||
|
|
۱۱:۴۲, ۸/بهمن/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/بهمن/۹۰ ۱۱:۴۶ توسط MohammadSadra.)
شماره ارسال: #98
|
|||
|
|||
|
آقا سید اگر فرض کنیم موجودی وجود دارد که وجود جزو ذاتش است و از اول بوده و قرار است تا ابد هم باشد و با توجه به تعریف واجب الوجود که وجود الزام بودنش بوده پس برای این موجود علت بودن بی معنیه.
در نتیجه علت فقط برای ممکن الوجود معنی پیدا می کنه. نتیجه می گیریم اگر شما ثابت کنید واجب الوجودی وجود داره، در نتیجه تبدیل میشه به حلقه اول قانون علیت و تسلسل بوجود نمیاد. |
|||
|
|
۱۱:۵۷, ۸/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #99
|
|||
|
|||
|
خب این ثابت کردن واجب الوجود را ما از پایین میخوایم شروع کنیم . نمیدونم دوستان دیگر هم در بحث هستن یا نه ... حالا ما ادامه میدهیم. پس معلوم شد که هر ممکنی نیازمند به یک علت است برای موجود شدن.
حال ما ابتدا به یک موجود در عالم خارج از ذهن مان میرسیم این موجود یا واجب است یا ممکن. اگر واجب است که هیچ ما توانستیم مطلوبمان را ثابت کنیم ولی اگر ممکن است حتما و حتما آن ممکن نیازمند به یک علت خازج از ذاتش است که وجود را به آن افاضه کرده است. در این جا سه راه در مقابل ما قرار میگیرد: 1- دور 2-تسلسل 3- رسیدن به یک موجود به عنوان واجب الوجود. |
|||
|
|
۱۲:۳۱, ۸/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #100
|
|||
|
|||
|
آقا سید دور با تسلسل چه فرقی داره؟
|