کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 5 رای - 4.2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
طرح آماده سازی جهت عضویت در گردان حسن بن علی(علیه السلام)...[مقدمه]
۱۹:۲۵, ۲۸/فروردین/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۳۱/فروردین/۹۱ ۱۳:۲۱ توسط Tolou.)
شماره ارسال: #1
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

سلام دوستان
قبل از این که وارد بحث بشیم، دوستانی که از قضیه گردانها هیچ اطلاعی ندارند لطفا به تاپیک زیر مراجعه نمایند

داستان از آنجا شروع شدکه خواستیم حرکتی بکنیم....
گروه های 41 نفره ای تشکیل دادیم و

(۱۴/بهمن/۹۰ ۱:۳۸)علی 110 نوشته است:  به خودمون باید حالی بکنیم که میخواهیم سرباز شویم
نه نه نه
به نظرم بهتر است به خود حالی کنیم که میخواهیم عبد شویم (عبد اوست کریم)
و در نتیجه عبد واقعی در مقابل امامش سمعاً و طاعتاً هست
کسی هم که سمعاً و طاعتاً شد خوب مشخصاً إن شاء الله نامش در لیست سربازخانه هم نوشته خواهد شد

(۱۴/بهمن/۹۰ ۱:۳۸)علی 110 نوشته است:  جان من باور کنید که قرار نیست شیعیان مریخ مقدمات ظهور را فراهم کنند

چرا هر کدام از ما نباید این نشان افتخار را دریافت نکنیم
یا کاشف الکرب عن وجه المهدی

(۱۴/بهمن/۹۰ ۱:۳۸)علی 110 نوشته است:  اینجا پاتوق گردان های آماده باش بیداری اندیشه است
اما اینجا کسی باید بیاید که خود را حقیقتاً مشغول آماده سازی برای حضرت حجت میداند
علاوه بر عشق به حضرت حجت ، اینجا نیازمند حس مسئولیت هم هستیم
مراقبتمان از اعمالمان ، رفتارمان با اطرافیانمان و کسانی که بر گردن ما حق دارند و حق الله و حق الناس و حق النفس را و.... باید حسابی رو به بهبود باشد

اوایل خوب بود اما......

(۱۹/فروردین/۹۱ ۲:۱۱)علی 110 نوشته است:  گله و درخواست دوم: علی 110 به علت بد عهدی خودش به احتمال فراوان آثار این دعا ها را نمیبیند چندان مانند آن اوایل! شما چه طور؟ اگه شما هم همنیطور تکانی باید بدهیم به خود که به عمل کار براید به سخن رانی نیست!

(۱۹/فروردین/۹۱ ۲:۱۱)علی 110 نوشته است:  گله و درخواست سوم: علی 110 باورش نشده که مقدمات ظهور را شیعیان مریخ فراهم نخواهند کرد، کسانی که خدا محبت حضرت حجت را در قلوبشان نهاده بیشترین مسئولیت را دارند آیا در حد لازم به این مهمترین نعمت (محبت و ولایت اهل بیت) شکرگزار بودیم و باور داریم که ما باید تکانی بخوریم تا عالم تکانی بخورد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

چرا ما اینهمه غافلیم از وظایفمان نسبت به امام زمانمان
امام ما میخواهد ما بندگی خدا کنیم
آیا ما باورد داریم که در محضر امام زمان خود هستیم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
فاصله زمانی 14 بهمن تا 19 فرودین فرصت خوبی برای شروع کردن و ساختن بود.... اما...

و حالا کم کم باید جبران کنیم کم کاری های گذشته را...

(۱۹/فروردین/۹۱ ۲:۱۱)علی 110 نوشته است:  منتظران موعود در تالار بیداری اندیشه
منتظر باشید إن شاء الله گردان ویژه حسن بن علی به زودی برای ثبت نام ایجاد خواهد شد!!!!!!!!!!!!!

شرایطش خیلی متفاوت است
گردان حسن بن علی مرد عمل میخواهد
چند تاش رو پیش پیش خواهم گفت:
تا بعد شرایطش را مفصل إن شاء الله تقدیم کنم در یک تاپیک مجزا اگه عمری بود و توفیقی!

1- عزم راسخ برای پرداخت تمام حق الناس های مالی (نشانه ی عزم راسخ این است که اول کامل این حقوق از خمس و زکات و قرض و کفاره و ... درست بر طبق موازین شرعی و مرجع تقلید هر شخص محاسبه شود و سپس برنامه ی عملی برای آغاز پرداخت آغاز شود و پرداخت آن هم آغاز شود)
2- کسانی که میخواهند در گردان حسن بن علی شرکت کنند قبلش توفیق پیدا کرده باشند که 40 صباح پیایی دعای عهد را خوانده باشند
3- بنا داشته باشند تا هر شب جمعه سوره ی اسراء را بخوانند و صلواتی را به صورت مستحبی بدون عجل فرجهم نفرستند
4- حتی الامکان و حد اقل هفته ای یکبار زیارت عاشورا و ماهی یک بار زیارت جامعه ی کبیره بخوانند
5- حتی الامکان هر شب نماز شب (حد اقل نماز های شفع و وتر را بخوانند)
6- خدمت گذار و خاضع باشند در برابر پدر مادر به طور بسیار ویژه
7- گره از مشکلات برادران و خواهران دینی خود حتی الامکان بگشایند به صورت ویژه به این امر توجه داشته باشند
8-برای سلامتی و فرج آقا صدقه ی ماهانه ای کنار بگذارند
9-حقیقتاً به محاسبه ی نفس و مراقبه مشغول شوند و در پایان هر شب ببینند چند چند بوده اند در راه بندگی خدا و استغفار دایم و مجاهد دایم برای ترک معصیت و انجام واجب داشته باشند
10-....

میدونم که خیلی از دوستان جلوتر هستند... اماهستند کسانی مثل من که هنوز در اول راه مانده اند...
میخواهیم مثل گذشته و باهمدیگه شروع کنیم... شروع کنیم که آماده بشیم برای عضویت در گردان حسن بن علی(علیه السلام).......این تاپیک رو میذاریم واسه مقدمات... پیشنهادات و انتقادات و حرفهایی که نیاز است...
انشالله برای هر کدام از شرایط عضویت در گردان حسن بن علی(علیه السلام) تاپیکی جداگانه درست خواهیم کرد...انشالله

و یک نکته مهم... توسل فراموش نشود... آدمی هر قدر هم که بزرگ باشد بازهم نیاز به توسل به اهل بیت(علیه السلام) در هر مسیری را خواهد داشت... توسل پیدا کنید... و از آنجایی که
(۱۴/آذر/۹۰ ۱۳:۴۲)علی 110 نوشته است:  
میدانید تخصص ابالفضل چیست؟؟؟؟؟؟
ابالفضل فوق تخصص تربیت یاران درجه ی یک برای امام زمان است!!!!!!!!!!!!!!!
هر کس میخواهد جزو یاران درجه ی یک حضرت حجت باشد باید دخیل عباس بن حیدر شود!!!!!!!!!!!!
آنها که باید بگیرند
گرفتند من چه گفتم
یا ابالفضل العباس
ما را تربیت کن آقا جان

با توسل به ابالفضل العباس(علیه السلام) شروع میکنیم....

السلام علیک یا ابالفضل العباس(علیه السلام)

(از صبح دوسه باری اومدم این تاپیکو درست کنم... تا قبل از توسل هم نوشتم اما هر کاری کردم دلم راضی نبود... نمیدانم چه شد که ... آری، درست نبود بدون اسم برادرمان عباس(علیه السلام) شروع شود...)
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، یا ثارالله ، تازه مسلمان ، مسافر ، rastin ، meshkat ، برادر تعادل ، nasimesaba ، سدرة المنتهی ، أین المنتظر ، N.Mahdavian ، فدک زهرا ، فانوس *7* ، Agha sayyed ، parisan ، محب الزهرا ، fazel ، taleb ، حلما ، ats ، Havbb 110 ، yamin ، ساقی ، یاران مهدی ، محیصا ، علی 110 ، mohammad reza ، 872325 ، هدهد ، m.hossein ، hajiali.m ، nazxaton ، جوینده حق ، zahra.shakiba ، مجنون الحسین ، moflehoon

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۳۲, ۱۰/اردیبهشت/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۳۳ توسط Tolou.)
شماره ارسال: #21
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
السلام علیک یا ابالفضل العباس (علیه السلام)
بر آستان تو نشسته ایم ای عبد صالح

سلام

از عیسی بن مریم مروی است که فرمود:
ای بندگان دنیا! چگونه به آخرت میرسد کسی که خواهش او از دنیا به سرنیامده و رغبت او از دنیا منقطع نگشته؟ حق را به شما میگویم،

به درستی که دلهای شما گریه میکند از اعمال شما، دنیا را در زیر زبان خود گذارده اید و عبادت را در زیر قدمهای خود نهاده اید.

به حق با شما سخن میگویم، به جهت اصلاح خود، آخرت خود را فاسد کردید... پس صلاح دنیا در پیش شما دوست تر است از صلاح آخرت... پس کیست پست تر و خسیس تر از شما اگر بدانید؟

وای بر شما، تا کی به مردم راه می نمایید و خود در محله حیرت زدگان ایستاده اید؟

گویا شما اهل دنیا را امر میکنید که دنیا را بیفکنند که شما بردارید. قرار نگیرید مهلا مهلا وای برشما چه سود می بخشد خانه تاریک را که چراغ بر بالای آن نهید و اندرون آن موحش و تیره باشد...

همچنین چه سود می دهد شما را که نور علم در دهان شما باشد و باطن های شما از آن خالی و ظلمانی بوده باشد.

ای بندگان دنیا نزدیک شده است که دنیا شما را از بیخ برکند و بر رو در اندازد. و بینی های شما را بر زمین بمالد. و گناهان شما گریبان شما را بگیرد. و شما را به پادشاه جزا دهنده برهنه و تنها بسپارد پس شما را در موقف فضیحت و رسوایی بدارد و جزای اعمال بد شما را به شما برساند...
(معراج السعاده- باب ریا- صفحه 527)

اما عباس جان(علیه السلام)
من همچنان بر آستان تو نشسته ام
ای عبد صالح خدا
.
.
.

امضای Tolou
کیست که به خدا اعتماد کرد
و
پشیمان شد؟
...

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Agha sayyed ، Havbb 110 ، حلما ، nasimesaba ، fazel ، یا ثارالله ، mahdavi61313 ، mohammad reza
۵:۰۱, ۱۱/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #22
آواتار
بسم الله الرحمن الرحيم

سلام

امروز يازدهمين روز از 40 روز است .

التماس دعا از همگي همسنگرا
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، Tolou
۱۲:۱۲, ۱۳/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #23
آواتار
برای طالبان انصراف از گردانها بابت حق الناس

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: fazel ، nasimesaba ، محب الزهرا ، Tolou
۶:۳۸, ۲۶/اردیبهشت/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

السلام علیک یا ابالفضل العباس (علیه السلام)
سلام دوستان
مدت زیادی است که توفیق ادامه دادن این تاپیک را نداشتم...
امید است ادامه یابد....

یه نکته ای رو امروز بهش توجه کردم....
(۴/دی/۹۰ ۹:۲۲)saloomeh نوشته است:  
اهدِنَا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ
در كتاب فقيه و در تفسير عياشى از امام صادق عليه السلام روايت آورده اند، كه فرمود: صراط مستقيم ، اميرالمؤمنين عليه السلام است .

و ملاک کفر و ایمان هم محبت امام علی (علیه السلام) است...

(۲۶/فروردین/۹۱ ۱۹:۵۸)علی 110 نوشته است:  رسول اکرم میفرمایند: يَا عَلِيُّ حُبُّكَ تَقْوَى وَ إِيمَانٌ وَ بُغْضُكَ كُفْرٌ وَ نِفَاقٌ
ای علی حب و محبت تو، تقوا و ایمان است و بغض و دشمنی باتو کفر و نفاق است

این حدیث شریف در منابع بسیار معتبر مانند أمالی و معانی الأخبار شیخ صدوق، روضة الواعظين‏ فتال نیشابوری و... آمده است.
تفصیل این معنا که ریشه ایمان به خدا و تقوا حب مولا علی هست را میتوانید در مقاله ی بسیار مهم رابطه ی حب اهل بیت و ایمان مشاهده بفرماید.
از حدیث بالا مشخص میشود که مغز و ریشه تقوا محبت امیر المومنین است و بغض مولا علامت و نشانه ی بیتقوایی است. یعنی هر چه محبت ما نسبت به امیر المومنین بیشتر شود در نتیجه ی این محبت خویشتن نگهداری ما هم بیشتر میشود!!!!!!!!!

پس اون کسی که بهم گفت:

نقل قول:4- هرشب وترجیحاً قبل از نماز صبح، سر به سجده گذاشته و 100 مرتبه "اهدنا الصراط المستقیم" بگوییم... و در صورت تمایل قبل از آن دو رکعت هم نماز خوانده شود...

خیلی چیزها میفهمیده.... و من نمیدونستم....
خدا خیرش بده....

در مورد غیبت هم دوتا نکته دیگه یاد گرفتم
WinkSmile
اولیشو به طور کاملا اتفاقی از سخنرانی های سمت خدا شنیدم. فکر کنم از آقای مهندسی بود...
گفتند که اگه غیبت کسی رو کردید و شرایط هم برای طلب حلالیت نبود، یکی از کارهایی که میشه جبران کرد اینه که در همون جمعی که غیبت اون فرد را کردی، از خوبی هاش بگی... همونطور که قبلا از بدی هاش میگفتی الان از خوبی هاش بگی..تا تصور بدی رو که از اون واسه دیگران ساختی اندکی جبران کنی... به نظرم خیلی موثره... حتما امتحانش کنید... باعث میشه به خوبی های کسی که فکر میکردی خیلی بده هم توجه کنی..

دوم این که تا میشه پیشگیری کرد که پیشگیری خیلی بهتر از درمانه.... مثلا با کسانی که میدونی غیبت میکنن کمتر حرف بزنی و رفت و آمد کنی البته قبلش باید از راه کارهایی که واسه عوض کردن بحث غیبت هست استفاده کنی... ولی واقعا برخی افراد هستند که هرکاری بکنی، چه به صورت مستقیم و چه به صورت غیر مستقیم، غیبت را می کنند و برای غیبت کردنشون هم توجیه دارند... و نمیشه نظرشونو عوض کرد.... بحث من در مورد این دسته از افراده...
یا این که اصلا سعی کنی در مورد موضوعی که احتمالش میره باب غیبت باز بشه حرف نزنی......

.
.
.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: nasimesaba ، ats ، یا ثارالله ، در جستجوی سختی
۱۹:۱۴, ۱۵/خرداد/۹۱
شماره ارسال: #25
آواتار
سلام خدمت همه همسنگران گرامی
دیدم تاپیک داره خاک می خوره گفتم یه سری بزنم و نبش قبر کنم.
بابا یه تکونی به خودتون بدید دیگه!!!
قرار نیست حرکتی بکنیم ؟
به این زودی همه چیز یادتون رفت یا من از همه جا بی خبر هستم ؟
یکی جواب بدهHuh
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، ats ، یا ثارالله
۱۷:۱۹, ۲۸/خرداد/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/خرداد/۹۱ ۱۷:۵۴ توسط ats.)
شماره ارسال: #26
آواتار
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم
و قضی ربک الا تعبدوا الا ایاه و بالوالدین احسانا إما یبلغن عندک الکبر احدهما أو کلاهما فلا تقل لهما اف و لا تنهرهما و قل لهما قولا کریما(23)
و اخفض لهما جناح الذل من الرحمة و قل رب ارحمهما کما ربیانی صغیرا(24)
سلام هم تالاری های محترم
به من گفتند تو که پیشنهاد میدی در مورد احسان به پدرو مادر کار کنیم خودت هم بنویس.من هم میگم چشم!
ان شاء الله به لطف خدا و کمک دوستان و با اجازه ی بزرگان تالار ،مخصوصا ندا خانم که این تاپیک را ایجاد کردن مطالبی را در مورد پدر و مادر در این تاپیک می نویسم تا هر کس مثل من در این رابطه مشکلی داره برای بند 6 گردان حسن بن علی(علیه السلام) آماده بشه!

دو آیه ی بالا حتما برای کسانی که می خواهند عضو این گردان بشوند آشنا است چون باید هر شب جمعه سوره اسراء را بخونن و این آیات مبارک هم در این سوره ی شریف ذکر شده اند.
مطالب در مورد احسان به پدر ومادر در قرآن و احادیث و نهج البلاغه و صحیفه سجادیه بسیار است و تاکید فراوانی بر آن شده است مخصوصا که خداوند متعال در قرآن 4 بار پس از توحید احسان به والدین را امر می کند.البته این دو آیه در تاپیک تفسیر سوره ی بنی اسراییل قطعا تفسیرش بیان خواهد شد ولی در این جا نیز اشاره ای در پست های آینده خواهیم داشت(با اجازه سرکار خانم nasimesaba

برای این که پست بنده طولانی نشه و از حوصله ی دوستان خارج نشه بدون مقدمه با اجازه ی صاحب نظران تالار پیشنهاد می کنم که هر کس می خواد اولین گام جدی را در احسان به پدرو مادر بردارد مدتی نگاه با محبت را تمرین کنه و مواظب باشه که نگاه خشمگینانه به پدر و مادرش نکنه !البته میدونم هیچ کس جز خودم به این کار احتیاج نداره ولی فعلا این را از من داشته باشین.

[b] رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند:هرکس از روی محبت و مهربانی به صورت پدر ومادر خود نگاه کند خداوند یک حج مقبول و پسندیده برای او ثبت می نماید
گفته شد یا رسول الله:اگرچه هر روز 100 بار نگاه کند؟
فرمودند:ولو اینکه در یک روز صدهزار بار نگاه کند!!!!

امام صادق (علیه السلام)فرمودند:کسی که به صورت پدر ومادر خویش نگاهی از روی خشم بیندازد آن هم پدر ومادری که در حق فرزند جفایی کرده باشند؛خداوند هیچ نمازی را از وی نخواهد پذیرفت
راستی آیه 25 سوره اسراء هم برای کسانی که می خوان احسان به والدین را جدی تر انجام بدن و ممکنه خدایی نکرده در اثر خطایی دپرس بشند.این آیه به زبان خودمونی می فرماید که ای جوونای خوب دپرس نشین اگه اشتباه کردین و زود پشیمون شدین خدا می بخشدتون!!
ربکم اعلم بما فی نفوسکم إن تکونوا صالحین فإنه کان للأوابین غفورا(25)
پروردگار شما به آنچه در دل های شما است (از خود شما)داناتر است اگر صالح باشید خدا بازگشت کتتدگان (با نیت پاک)را خواهد بخشید
برای این که وارد تفسیر آیات بالا بشیم لازم می دونم که اول سؤالی را مطرح کنم :
به نظر شما محبت خداوند رحمن الرحیم چه ویژگی هایی داره؟
(بالاخره هرکس می خواد عضو این گردان بشه یکم هم باید تمرین تفکر داشته باشه دیگهBlush)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، در جستجوی سختی ، بیداری12 ، یا ثارالله ، jamandeh ، nasimesaba
۱۹:۴۱, ۵/تیر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۷/تیر/۹۱ ۱:۴۳ توسط ats.)
شماره ارسال: #27
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
میلاد حضرت حسین بن علی و علی بن الحسین و ابالفضل العباس مبارک

موضوع:چرا احسان به والدین واجب است؟
سلام
ظاهرا هیچ کس به سؤال من جواب نداد.یا کسی پستم را نخونده یا جوابش را بلد نبودن!

حالا خودم جوابش را می دم.این مطالبی که در این جا عرض می کنم از سلسله جلسات تفسیر سوره اسرا دکتر محمد علی انصاری هست.

-اگه توجه کنیم خدا به محبت ما هیچ نیازی نداره فقط ما هستیم که به او و محبتش نیاز داریم
-حتما تا حالا توجه کردین که خداوند متعال همیشه می فرماید بنده ی عزیزم بیا به به سمت من، من 10 قدم میام به سمت تو!
ما بنده ها هم که هر وقت دلمون می خواد میریم به سمت خدا هر وقت دلمون نمی خواد بر میگردیم ولی خدا همیشه آغوشش بازه میگه هر وقت اومدی خوش اومدی
شبی نیمی می شود پرده ی چشمم پر کاهی گاهی
دیده ام هر دو جهان را به نگاهی گاهی
باقی عشق بسی دور و دراز است ولی

طی شود جاده ی صد ساله به آهی گاهی
در طلب کوش و مده دامن امید زکف

دولتی هست که یابی سر راهی گاهی
و نیز
صد بار اگر توبه شکستی بازآ
با این حساب سه ویژگی میشه برا محبت خدا بیان کرد:

1)یک سویه است وهیچ حاجتی نسبت به محبت ما نداره
2)محبت او در اوج غنی خدا و اوج نیاز مااست
3)محبت خدا انعطاف عجیبی داره نمیگه تا حالا کجا بودیدیگه راهت نمیدم بلکه آغوشش همیشه بازاست!

خب حالا جلوه ای ازاین نوع محبت را کجا می تونیم پیدا کنیم؟
اولین جا در پیامبران:همیشه آغوششان برای هدایت انسان ها باز است دشمن هم که باشی وقتی می گی می خوام ایمان بیارم چون و چرا نمی کنن میگن بفرمایین

دومین در محبت پدر و مادر نسبت به فرزندان است

وقتی کودک و در اوج ضعف بودیم و بیش ترین نیاز را به محبت پدر و مادرمون داشتیم آنها منت بر ما نگذاشتندو ما را در آغوش پر از محبت خودشون گرفتند.آنها در اوج غنی بودند و ما در اوج نیاز!

یا هرکاری ممکنه بعضی ها با پدر و مادرشون کنن ولی آخر پدر و مادر با آغوش باز او را می پذیرند.جوان با تمام غرور و تکبر پدر و مادر را ترک می کنه ولی پدر و مادر میرن سراغ مشاور میگن یه کاری کن بچمون برگرده آخه بچمه!!!!

[b]
مقصود من از گفتن این مطالب فهماندن مطلبی دیگر است و آن این که خداوند در کنار توحید احسان به والدین را توصیه می کند چون: جلوه ای از محبتش را در پدر و مادر فقط می توان دید و در واقع پدر و مادر جلوه ای از خدا برای ما هستند.

آیه 23 سوره اسرا می فرماید: وقضی ربک الا تعبدوا الا ایاه و بالوالدین احسانا
[/b]
قضی حکمی است غیر قابل تزلزل و بدون هیچ استثنایی!یعنی احسان به والدین هیچ استثنایی نداره حتی اگر بدترین ظلم ها را کرده باشن!

ان شاء الله در مورد احسان بیش تر صحبت خواهم کرد!

حدیثیی در رابطه با نگاه نیک به والدین:
چهار زمان وقت استجابت دعا است:1.وقتی در کعبه گشوده می شود
2.وقتی نگاه نیک به پدر و مادر می کنیم
3.زمان نزول باران
4.در زمان نکاح دو نفر
نگاه خوب وبا محبت و دوری از نگاه خشمگینانه فراموش نشود
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: در جستجوی سختی ، سید ابراهیم ، Tolou ، یا ثارالله ، jamandeh ، nasimesaba
۲۰:۰۱, ۱۱/تیر/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/تیر/۹۱ ۱:۳۹ توسط ats.)
شماره ارسال: #28
آواتار
(۱۱/تیر/۹۱ ۱۹:۲۰)علی 110 نوشته است:  سلام
یه کار مفید کنید بچه ها
اینو بخونید:

طالبین ثبتنام در گردان حسن بن علی باید این کتاب را بخوانند!!!!!!!!***!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، مسافر ، nasimesaba
۱۷:۰۲, ۲۲/تیر/۹۱
شماره ارسال: #29
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
عدل چیست؟احسان چیست؟

آیا می دونید عدل چیه؟من معنی وسیعی از آن نمی دونم ولی چیزی که در جلسات یاد گرفتم اینه که عدل یعنی :هر چیزی باید سر جای خودش باشد.با عدل هست که استعدادها به کمال می رسه.
هرگونه تجاوز به حقوق دیگران ،افراط و تفریط بر خلاف عدل است

مثلا اگر خورشید سر جای خودش نباشد عالم به می خورد اگر روی افراط کند و بیش از اندازه نور دهد و یا تفریط کندو کمتر نور دهد عالم به هم می خورد.
انسان هم بر عدل بر پاست اگر اعضای بدن افراط و تفریط داشته باشن انسان بیمار می شود.
در جامعه ی انسانی هم باید عدل وجود داشته باشه تا جامعه سالم باشه.
بعضی اوقات هست که عدل با آن همه عظمتش به تنهایی پاسخ گو نیست.مثلا اتفاقات غیر مترقبه مثل سیل و زلزله اتفاق می افتد آیا می توان در این مواقع بگوییم که دادن خوراکی یا رساندن امداد به فلان شخص حق است و به دیگری حق نیست؟این جاست که بحث احسان پیش می آید همه باید در این لحظات احسان و فداکاری کنند تا آن جامعه به سلامت خود برسد.یعنی بدون این که حق و حقوق را ببینی از حق خودت بگذری و محبت و فداکاری کنی!!

حالا ارتباط این بحث با بحث والدین چیه؟
قرآن می فرماید:به پدر و مادرت احسان کن نه این که با عدل با آنها رفتار کنی!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
مثلا اگر پدر و مادرمون کوتاهی یا خدایی نکرده ظلمی در حق ما کرده باشند ما اجازه نداریم تقابل به مثل بکنیم باید با آنها به احسان رفتار کنیم
قصد بنده از بیان این مطالب اینه که با مفاهیم اولیه آشنا بشیم تا بتوانیم وارد عمل بشویم. لطفا اگر کسی اعتراضی به نحوه ی پیشروی بحث داره تذکر بده ممنون
راستش من احساس می کنم هیچ کس در این تالار به جز خودم نیاز به این مباحث نداره یعنی لازم هست که بحث ادامه پیدا کنه؟؟

دعای 24 صحیفه سجادیه
اَللَّهُمَّ وَ ما تَعَدَّيا عَلَىَّ فيهِ مِنْ قَوْلٍ،
الهى اگر در گفتار با من از اندازه بيرون رفته ‏اند،

اَوْ اَسْرَفا عَلَىَّ فيهِ مِنْ فِعْلٍ، اَوْضَيَّعاهُ لى مِنْ حَقٍّ
يا در عملى نسبت به من زياده‏ روى نموده‏ اند، يا حقى از من ضايع كرده ‏اند،

، اَوْ قَصَّرا بى‏عَنْهُ مِنْ‏واجِبٍ، فَقَدْ وَهَبْتُهُ لَهُما، وَ جُدْتُ
يا از وظيفه پدر و مادرى در حق من كوتاهى نموده ‏اند، حق خود را به آنان بخشيدم،

وَ جُدْتُ بِهِ عَلَيْهِما، وَ رَغِبْتُ اِلَيْكَ فى وَضْعِ تَبِعَتِهِ عَنْهُما، فَاِنّى
و آن را برايشان نثار كردم، و از تو مى‏خواهم كه وزر و وبال آن را از دوش آنان بردارى، زيرا كه من

لااَتَّهِمُهُما عَلى‏ نَفْسى، وَلااَسْتَبْطِئُهُما فى بِرّى،
نسبت به‏ خود آنان را در كوتاهى حق متهم نمى‏ كنم، و آنان را در مهربانى در حق خودم سهل‏انگار نمى ‏دانم،
وَ لااَكْرَهُ ما تَوَلَّياهُ مِنْ اَمْرى

و از آنچه درباره ‏ام انجام داده‏ اند ناراضى نيستم

يا رَبِّ، فَهُما اَوْجَبُ حَقّاً عَلَىَّ، وَ اَقْدَمُ اِحْساناً اِلَىَّ،
اى پروردگار من، زيرا رعايت حق آنان بر من واجب‏ تر، و احسانشان نسبت به من ديرينه‏ تر،

وَاَعْظَمُ مِنَّةً لَدَىَّ مِنْ اَنْ اُقآصَّهُما بِعَدْلٍ، اَوْ اُجازِيَهُما
و منّتشان بر من بيشتر از آن است كه از آنان از روى عدل تقاص بكشم، يا نسبت به
عَلى‏ مِثْلٍ،
ايشان معامله به مثل كنم،...

http://forum.bidari-andishe.ir/thread-12733.html
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Tolou ، در جستجوی سختی ، nasimesaba ، السا
۹:۴۱, ۲۳/تیر/۹۱
شماره ارسال: #30
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم
با سلام

نه دوستم... من پیگیر هستم... مطالب خوبن ... بخصوص این آخری...

خیلی قشنگ بود....
راستش مگه خدا الان با عدلش داره با ما رفتار میکنه که ما بخوایم با بقیه و بخصوص با پدر و مادرمون به عدل رفتار کنیم... بسیار کاربردی بود.... خیلی خیلی ممنون...

یه سوالی هم چند وقته برام پیش اومده... دوستان میتونید راهنمایی کنید؟

اگه ما از پدر یا مادرمون بخوایم یه کاری رو برامون انجام بدیم، مثلا وقتی از اتاق بیرون میرن بگیم لامپ رو خاموش کننBlush، مشکلی داره؟؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ats ، nasimesaba
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]