| نظرسنجی: به نظر شما ازدواج موقت باید رواج داده شود؟ این نظرسنجی بسته شده است. |
|||
| بله | ![]() ![]() |
23 | 60.53% |
| خیر | ![]() ![]() |
15 | 39.47% |
| تمام | 38 رأی | 100% | |
|
نظر شما راجع به ترویج ازدواج موقت چیست؟(نظر سنجی)
|
|
۳:۴۱, ۸/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۸/دی/۹۱ ۱۷:۲۰ توسط ahmad1300.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
|
با سلام
دوستان گرامی میخواستم بدونم با توجه به بالا رفتن سن ازدواج دائم نظر شما راجع به ترویج ازدواج موقت چیه؟ البته مقصود من دختران باکره نیست بلکه زنان بیوه هستند |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱:۴۲, ۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
یه مسئله:
یکی از مبانی فقاهت در مورد حکمهای دینی شان نزول آیات مربوط به هر حکمی هست. دوستانی که به ترویج این حکم رای مثبت دادن با شان نزول این آیه آشنا هستن؟؟؟؟ یا فقط به خاطر اینکه این دوستیهای امروزی رنگ دینی بگیره رای مثبت دادن؟ |
|||
|
|
۲:۲۸, ۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۸/دی/۹۱ ۳:۴۱)ahmad1300 نوشته است: با سلام وقتی ازدواج موقت برای زنهای مطلقه و بیوه هست چرا که نه... این باعث میشه که بی بندوباری در جامعه کاهش پیدا کنه. |
|||
|
|
۲:۴۱, ۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
(۹/دی/۹۱ ۲:۳۷)Reza2035 نوشته است: مبنای دوستی دختر و پسر که نیاز به جنس مخالف است که ان هم به دلیل نبود شرایط ازدواج و گاها هوسرانی شکل میگیرد و این رابطه از نظر دین اسلام مشکل دارد میتوانید به سوره نور مراجعه کنید که به مردان میگوید سرتون رو بندازید پایین نا محرم رو نبینید و متقابلا از دختران و زنان جامعه میخواد که به سنت جاهلیت زینت نکنن برای مردان نامحرم . ان شالله که با این سوره مشکلی ندارید ؟الان یک سوال اینجا پیش میاد!! اینطور که پیداس فقط زنانی که باکره نیستن(به هر دلیلی) میتونن صیغه بشن ولی برای مردها محدودیتی نیست!! تکلیف دخترهای باکره ی که امکان ازدواج ندارند چی میشه؟! ![]() مگر لذت جنسی و به گناه آلوده نشدن فقط برای مردها هست؟! |
|||
|
|
۳:۵۸, ۹/دی/۹۱
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
به نام خداوند بخشنده ی مهربان
سلام خب دوستان یه مثال بزنم: میدونید هیچکس نظر و احساس خوبی نسبت به طلاق نداره و همیشه امری ناراحت کننده و نامناسب بوده توی فرهنگ خانواده های ایرانی اما فکر کنید بعضی جاها دو نفر اصلا نمی تونن کنار هم بمونن...تمام راهها رو میرن و همه کار میکنن برای حفظ زندگی مشترک و سالها تلاش میکنن تا جدا نشن اما...ممکنه طلاق بگیرن و جدا بشن هر چند که ماها متاسفانه دید خوبی نداریم به طلاق و مطلقه ها و دلمون میخواد هیچ طلاقی حادث نشه.. حالا فکر کنید که خداوند متعال طلاق را امری مذموم و زشت و نامناسب و حرام برای ما تعریف میکرد چی می شد اگر طلاقی وجود نداشت..و چی میشد اگر خداوند آخرین راه و چاره را در ناهمواری زندگی مشترک برای ما تبین نمی کرد؟ الان هم خیلیها دارن از طلاق سواستفاده میکنن و تا میگی بهشون تو طلاق رو اولین راه میدونن ازدواج موقت هم همینطوره و غالبا در مورد افرادی ست که تقوا و پاکدامنی پیشه کردند و همیشه منتظر راه صحیح بوده اند اما شرایط دنیایی اشان به گونه ای نیست که که به خواسته اشان برسند..شاید چون ما ازدواج موقت رو به عنوان اولین راه میدونیم موضع شدید میگیریم در صورتی که این اولین راهش نیست..هست؟ ماها کلی باید صبر پیشه کنیم کلی راه هست که ازش جلوگیری کنیم اگر نشد و نشد و نشد تازه باید به خودمون و وجدانمون اجازه ی ازدواج موقت بدیم اصلا خداوند برای چی حیا را در زن و غیرت را در مرد گذاشت ؟ برای اینکه ازدواج موقت را بذاریم اولین راه حل ؟ آره متعه در قرآن هست...اما به عنوان اولین راه ؟ هر کس بگه اولین راه من بهش میگم فساد در کسوت قانون! بهش میگم که برای کامجویی خودشه که میگه ازدواج موقت..بهش میگم همون خدا گفته هزاران کار نکن و کردی حالا که بحث کامجویی شد میگی خدا گفته؟ بهش میگم میدونی که خدا چقدر از تشکیل [b]خانواده و آرامش و ...گفته اونا چی؟.. . کی توی این دنیا طلاق رو ترویج میده که ما ازدواج موقت رو ترویج بدیم؟ ترویجش فقط باعث میشه یه عده ای که هیچی از خدا نمیدونن ازش استفاده ابزاری کنن و بگن خب خدا گفته وگرنه اونی که خداوند متعال رو در تک تک کارهاش ناظر و حاضر ببینه نه فکر کامجویی ست و نه عجول است و اگر احیانا روزی ازدواج موقت کند حتما یک مورد خیلی خاصی داشته است و بعد سالها صبر و تقوا و با اجازه ی والدینش... اگر کسی هم به عنوان اولین راه ازش استفاده کرد دیگر خودشو خدا..چون به نظرم استفاده نکرده سوء استفاده کرده.. من گزینه ی خیر را زدم |
|||
|
|
۴:۰۷, ۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/دی/۹۱ ۱۸:۰۷ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۹/دی/۹۱ ۳:۵۸)nafas نوشته است: به نام خداوند بخشنده ی مهرباناحسنت.حیفم اومد که تشکر نکنم. واقعا بحث شیرینی کردین. دقیقا بحث من هم همینه.البته یکسری اضافات رو هم باید گفت.اما به همین هم میشه بسنده کرد. متاسفانه دوستان با این تاکیدی که شما کردین مخالفن و میگن دیگه الان هیچ راهی نیست به جز ازدواج موقت و اصلا به شرایطی و زمینه هایی که دین برای پیشگیری در مورد این مسئله گذاشته دقت نمیکنن و فقط گزینه ترویج رو قبول میکنن. |
|||
|
|
۸:۴۴, ۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/دی/۹۱ ۹:۱۱ توسط mhvvhm.)
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
احادیثی راجبه متعه(ازدواج موقت)
سلام دوستان من نظرم نظر ائمه و رسول خداست والسلام>>>>>>>>>>>>>>>>........."أُشْهِدُ اللَّهَ وَ أُشْهِدُكُمْ أَنِّي مُؤْمِنٌ بِكُمْ وَ بِمَا آمَنْتُمْ".....(زیارت جامعه کبیره) 1)- ازدواج موقت یا متعه از مسلمات فقه شیعه بوده و هیچ جای انکار و تردید در او وجود ندارد در کتاب وسائل الشیعه ج 14 تحت 46 باب حدود 219 حدیث در مورد متعه و احکام مربوط به آن جمع آوری شده است. که چنانچه مایل باشید می توانید به همان آدرس کتاب نکاح باب 9 ابواب المتعه (ص 436 البته چاپها مختلف می باشد و این چاپ احیاء التراث عربی است) رجوع فرمائید این احادیث معمولاً از کتب اربعه (فروع کافی ـ تهذیب و استبصار و من لا یحضره الفقیه) جمع آوری شده اند. البته بررسی و فتوا بر اساس آنها کار مجتهدین است. 2)- اینک چند حدیث در این باب را می آوریم و تفصیل آن را به آدرس فوق موکول می کنیم. الف: از امام صادق (علیه السلام) راجع به متعه سؤال شد ایشان فرمود: در قرآن کریم آمده است که:“فَمَا استَمْتَعْتُم بِهِ مِنهُنَّ فَئَاتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِیضةً وَ لا جُنَاحَ عَلَیْکُمْ فِیمَا تَرَضیْتُم بِهِ مِن بَعْدِ الْفَرِیضةِ إِنَّ اللَّهَ کانَ عَلِیماً حَکِیما" "و زنانی را که متعه [= ازدواج موقت] میکنید، واجب است مهر آنها را بپردازید. و گناهی بر شما نیست در آنچه بعد از تعیین مهر، با یکدیگر توافق کردهاید. (بعداً میتوانید با توافق، آن را کم یا زیاد کنید.) خداوند، دانا و حکیم است.[1] ب: امام صادق می فرمود که حضرت علی (علیه السلام) بارها می گفت: اگر عمر بر من سبقت نمی گرفت (و متعه را تحریم نمی کرد) جز انسانهای شقی (و یا خیلی کم) کسی زنا نمی کرد.[2] ج: ابوحنیفه از امام صادق (علیه السلام) در مورد متعة نساء سئوال کرد امام فرمود: سبحان الله آیا کتاب خدا را قرائت نکرده ای که فرمود“فَمَا استَمْتَعْتُم بِهِ مِنهُنَّ فَئَاتُوهُنَّ أُجُورَهُنَّ فَرِیضةً”ابوحنیفه گفت به خدا سوگند تو گویی که من اصلاً این آیه را قرائت نکرده ام[3]. د: ابی ساره می گوید از امام صادق (علیه السلام) راجع به متعه سؤال کردم فرمود حلال است. [4] [1] سوره نساء، آیه24 [2] فروع، ج 2، ص 42 [3] فروع، ج 2، ص 43 [4] فروع ،ج 2، ص 44 صالح بن عقبه از پدرش نقل میکند :به امام صادق علیه السلام گفتم: آیا متعه ثواب هم دارد؟ فرمودند : «اگر شخصی متعه کننده با این کار، رضایت خداوند و مخالفت با منکران این کار را خواسته باشد، خداوند برای هر کلمه ای که با متعه صحبت می کند، یک حسنه برایش می نویسد و با هر بار که دست خود را به سویش دراز می کند، یک حسنه برایش ثبت می شود و هنگامی که نزدیکش می شود، خداوند یک گناه از او پاک میگرداند و در هنگام غسل، خداوند به اندازة آبی که از موهایش می گذرد ، گناه او را پاک می کند» پرسید : به اندازة موهایش؟فرمودند« آری به اندازه موهایش» وسائل ج 14/ لئالی ج3/من لا یحضر ج 3 . از امام صادق علیه السلام سئوال شد آیا رسول خدا متعه کرد؟ فرمودند: آری. پیامبر اعظم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)فرمودند:هر که یک بار متعه کند، ایمن شود از خشم خدای تعالی و هر که دو بار متعه کند ،با نیکوکاران محشور شود و هر که سه بار متعه کند، در درجه روضه جنان با من خواهد بود. امام صادق علیه السلام فرمودند: هر کسی که ازدواج موقت کند و بعد غسل کند، از هر قطرهای که از آب غسل میچکد، خداوند هفتاد ملک را خلق مینماید که تا روز قیامت برای او طلب آمرزش و بخشش نمایند و تا روز قیامت بر کسی که از این عمل دوری کند لعنت میفرستند. وسائل الشیعه ج 14 ص 444-447 امام صادق علیه السلام فرمود: هنگامی که پیامبر صلی الله علیه و آله به معراج رفت، فرمود: جبرئیل نزد من آمده و گفت: ای محمد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خداوند تبارک و تعالی می فرماید: من گناهان زنانی که از امت تو متعه شوند را بخشیدم. رسائل ج 14/ لئالی ج 3 / من لا یحضر ج 3. در خلاصه الاخبار از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نقل شده که یک روز به یارانش فرمود: «برادرم جبرئیل ، از پروردگارم برایم هدیهای آورد که خداوند به هیچ یک از پیامبران پیش از من هدیه نکرده بود و آن متعه است. لئالی ج 3 ص 243 پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله می فرمایند: دو نفری که ازدواج موقت می نمایند هنگامی که با هم صحبت می کنند، کلام آن ها تسبیح خداوند است و هنگامی که دست همدیگر را گرفتند، گناهانشان از میان انگشتانشان فرو می ریزد. هنگامی که یکی از آنان دیگری را میبوسد، خداوند برای هر بوسه، ثواب یک حج و عمره را می دهد و هنگامی که ازهم جدا میشوند خداوند برای هر دوی آنان به هر لذت و شهوتی که برده اند، حسنه ای به بزرگی کوههای بسیار بلند در نامه عملشان می نویسد و هنگامی که بلند شده و غسل کردند، خداوند گناهان آنان را می بخشد و آبی بر مویی از موهایشان مرور نمی کند، مگر اینکه خداوند برای هریک از آن ها ده ثواب نوشته و ده گناه محو کرده و ده درجه بالا می برد. پس پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند: و برای هر کسی که پیوند بین آنها را ایجاد کرده باشد همین ثوابها خواهد بود. و در ادامه فرمودند یک درهم (خرج برای) متعه ،از هزار درهمی که درراه خدا خرج شود برتراست به خدا سوگند که متعه برتر است و آن چیزی است که قرآن دربارة آن سخن گفته و سنت بر آن جاری شده است. لئالی الاخبار ج 1 ص 244 . در روایت است که : مؤمن، کامل نمی شود تا این که متعه انجام دهد.من لا یحضر ج 3 / وسائل ج 14. هشام بن سالم از امام جعفر صادق علیه السلام نقل می کند که آن حضرت فرمودند: مستحب است که مرد متعه کند و برای مردان شما دوست ندارم که از دنیا بروند بدون اینکه حتی یک بار متعه کرده باشند. وسائل ج 14 باب 2 حدیث 7 بکر بن حمد می گوید از امام صادق علیه السلام در مورد متعه سؤال کردم، فرمود: من دوست ندارم مرد مسلمانی را که از دنیا خارج شود و یکی از سنت های پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را انجام ندهد. من لا یحضر ج3 . ابو بصیر میگوید بر امام جعفر صادق علیه السلام وارد شدم .او به من فرمود:ای ابومحمد! آیا از هنگامی که از نزد خانواده ات خارج شده ای متعه کرده ای گفتم: نه فرمودند: چرا؟ گفتم: به اندازه کافی توانایی مالی ندارم. حضرت دستور دادند یک دینار به من بدهند و فرمودند: تو را قسم می دهم که به خانه نروی مگر آن که این کار را انجام دهی. وسائل ج 14 باب 2 حدیث 14. اسماعیل بن فضل هاشمی نقل می کند که امام صادق علیه السلام به من فرمودند : آیا از هنگامی که از نزد خانواده ات خارج شده ای متعه کرده ای ؟ گفتم: چون مشاغل زیادی دارم خداوند مرا از آن بی نیاز کرده است. حضرت فرمودند: حتی اگر بی نیاز باشی من دوست دارم که سنت پیامبر صلی الله علیه و آله را احیا نمایی. وسائل ج 14 باب 2 حدیث 13 رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند:هرکس یکبار متعه کند، یک سوم او از آتش جهنم آزاد می شود وهر کس دو بار متعه کند، دو سوم او از آتش جهنم آزادمی شود وهرکس سه بارمتعه کند، تمام بدن او از آتش جهنم آزاد می شود. از سلمان فارسی و مقداد و عماریاسر رضوان الله علیهم اجمعین مرویست رسول خدا صلی الله علیه و آله فرمودند: هرگاه مردی با متعه خود بنشیند، فرشته ای بر ایشان نازل می شود وایشان را پاسبانی میکند تا اینکه ازآن مجلس برخیزند وحق تعالی به فرشتگان میگوید: نظر کنید به این دو بنده من وگواه باشید که من آمرزیدم ایشان را ،پس امیر المومنین علیه السلام برخواست وگفت:یارسول الله! چیست جزای کسی که در این باب سعی کند؟(یعنی واسطه شود) فرمود: برای اوست ثواب مرد متعه کننده و زن متعه شونده،یا علی!متمتع ومتمتعه از غسل فارغ شوند ،به هر قطره که آب ازبدن آنها ساقط می شود ،حقتعالی ملک وفرشتهای بیافریند که تسبیح و تقدیس خدای سبحان کنندو ثواب آن از برای آ ن دو نفر غسل کننده باشد. یا علی! هر که این سنت را سهل گیرد و آنرا احیا نکند، او از امت من واز شیعه تو نمی باشد ومن از او بیزارم. لازم به ذکر است که این همه تاکیید از ائمه علیه السلام در مورد ازدواج موقت بخاطر مشروعیت بخشیدن به این امر مهم مخصوصا بعد از حرام اعلام کردن آن توسط خلیفه دوم بود .چرا که هرچند اهل بیت و شیعیان آنها قائل به حلیت متعه همانند زمان پیامبر بودند اما بخاطر جو حاکم به مرور زمان در بین شیعیان هم این مسئله قبح پیدا کرد همچنان که میبینیم فرهنگ غالب بر عرف تشیع امروزه قبیح بودن صیغه میباشد هر چند در حکم شرعی آنرا حلال میدانند یعنی ازدواج موقت در جامعه شیعه عرفا حرام و شرعا حلال است لذا بر همه ما که خود را پیرو اهل بیت میدانیم لازم و ضروری است که در ترویج این امر مقدس تلاش و فرهنگ سازی نماییم .اما باید به این نکته هم توجه کنیم که حد و حدود آن هم باید رعایت شود .چرا که یکی از مسائلی که باعث بدبینی به این مهم شده سوءاستفاده و رعایت نکردن حدود آن است .در روایتی از امام صادق علیه السلام وارد شده که به یکی از یارانش که زیاد صیغه میکرد فرمودندکه:فلانی این کار را نکن چرا که دوست ندارم بگویند اصحاب جعفر هوسبازند پس میبینیم که اهل بیت همانطور که مواظب بوده و تلاش میکردند که صیغه در چشم مردم حرمت و قباحت پیدا نکند .همانطور هم مواظب بودند که این امر اساسی ملعبه دست یک عده و باعث بد بینی و تهمت زدن عده ای دیگر نشود. |
|||
|
|
۱۳:۴۷, ۹/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۹/دی/۹۱ ۱۴:۳۳ توسط meshkat.)
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
دوستان چند باری به بنده گفته شد که این تاپیک آخر و عاقبت خوبی نخواهد داشت ولی متاسفانه بنده باور نکردم.
چرا اصولی ترین مبانی بحث رو رعایت نمیکنید؟ این تاپیک موقتا بسته خواهد شد و تمامی توهین ها و پست های نامربوط حذف خواهد شد. دقت بفرمایید که موضوع تاپیک فقط اینه که آیا ما متعه رو رواج بدیم یا نه؟ نه اینکه بیاییم سر درست بودن یا نبودن احکام مسلم الهی بحث کنیم. اگر هم شبهه ای دارید که طبق قوانین تالار اینجا محل پاسخگویی به شبهات نیست. دوستان گرامی تمامی پست هایی که مربوط به تایید و یا عدم تایید یک حکم مسلم الهی بود حذف و یا ویرایش شد. از اونجایی که تمامی مراجع تقلید ما متعه را یک حکم الهی میشمارند و به هیچ وجه بحثی در این مساله نیست و اصلا موضوع این تاپیک هم تایید و یا رد متعه نبود. در ضمن مرد بودن مراجع تقلید دلیلی بر این نمیشه که حقوق زن را در نظر نگیرند.اصلا یکی از شرایط اینکه کسی به مرجعیت برسه عادل بودن یک شخصه و اینکه نظرات مرجع که حکم دینه باب میل شخصی ما نباشه دلیل بر عادل نبودن آنها و نقض کردن حقوق زنان نیست. اگر کسی از دوستان مایل بود در مورد موضوع تاپیک که بحثش ترویج و یا عدم ترویج متعه هستش بحث کنه به بنده پیام بده تا تاپیک رو باز کنم. کوچکترین پستی در مورد تایید و یا رد حکم اسلامی از اونجایی که به هیچ وجه در تخصص هیچ یک از ما نیست بدون اغماض حذف خواهد شد. اگر دوستان شبهه ای دارند به مراگز پاسخگویی به شبهات مراجعه کنند. |
|||
|
|
۱:۲۷, ۱۰/دی/۹۱
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۰/دی/۹۱ ۱:۳۷ توسط رنجستان.)
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
جالبه باز هیچ خانیم اینجا حضور نداره و یکی دو نفرم که اومدن مخالفن. . در ضمن فقط الان گذری میگم چون فعلا این پست جاش نیس که این حرفو بزنم اونم اینکه دختر بدونه اذن باباش هم میتونه صیغه بشه برخی علما گفتن میشه برخی هم گفتن نمیشه من شنیدم ایت الله روحانی و صادقی تهرانی و اقای بهجت و ...گفتن میشه .
خدا لعنت کنه اونی رو که این کارو حراوم کرد. و من متاسفم واس این خانمهای این مملکت که انقدر بی انصافی قضاوت میکنن برای این که دیگه زیاد حرف و حدیث نشه حرف پیامبرو میزارم تا دیگه کسی از خودش نظر نده. 1- رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند : هر آیینه خداوند قسم یاد نموده که مرد و زنی که متعه ( ازدواج موقت )انجام می دهند و کسی که در انجام این کار خیر (ترویج آن ) کوشش و تلاش می کند را عذاب نکندو درجات ایمان انها را بالا ببرد 2- منابع احادیث فوق : عجالة حسنه اثر علامه مجلسی صفحه 16 و باز ایشان فرمودند : خداوند به ذات خودش سوگند یاد نموده که متعه کنندگان و کسانی که در اشاعة این امر خیر تلاش می کنند را عذاب ننماید در مورد منبع یکم بد نوشته بود شاید غلط نوشته باشم البت شاید الان نیاد یمارو بکوبیدا |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| به نظر شما مقدمات و شرایط ازدواج چیست ؟؟؟ | قبیله منتظر | 14 | 4,828 |
۱۸/اسفند/۹۴ ۱۵:۱۴ آخرین ارسال: قبیله منتظر |
|
| درماندگی چیست و چرا آن را در ازدواج انتخاب می کنیم ؟ | razihz | 0 | 992 |
۱۷/اسفند/۹۴ ۱۰:۵۸ آخرین ارسال: razihz |
|
| نظرتون راجع به ازدواج فامیـــــــــلی چیـــــست؟؟؟! | رضوانه | 39 | 15,839 |
۲۹/آذر/۹۳ ۲:۴۷ آخرین ارسال: del@ |
|
| آیا صحیح است؟(این روشی که برای ازدواج موقت به کار میگیرند) | mahpare | 11 | 6,986 |
۲۸/مهر/۹۳ ۹:۰۲ آخرین ارسال: زینب خانوم |
|
| اثبات وجود ازدواج موقت در اسلام | Havbb 110 | 49 | 20,214 |
۲۹/خرداد/۹۳ ۲۲:۴۱ آخرین ارسال: زینب خانوم |
|
| بررسی دلایل رشد ازدواج موقت در کشور | soheyl68 | 213 | 73,359 |
۹/اردیبهشت/۹۳ ۱۸:۰۱ آخرین ارسال: ترنم |
|
| ازدواج چیست ؟ | soshiant | 60 | 25,444 |
۱۸/بهمن/۹۲ ۱۲:۳۵ آخرین ارسال: Mohammad Trust |
|