کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثبات وجود ازدواج موقت در اسلام
۱۵:۲۲, ۱۹/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۲۲:۵۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1

نقل قول:قوانین را کلی و جهان شمول اثبات کنید نه بر اساس اعتقادات من!

منظور شما از جهان شمول اثبات کردن شفاف نیست ، لطفا توضیح بدید که منظورتون چیه. یعنی باید اسلام رو با علم اثبات گرا اثبات کنیم؟

همه جا وقتی چیزی رو میخوان اثبات کنن باید یک مبنا داشته باشه یعنی شما چیزایی براتون قبلا اثبات شده باشه تا بر اساس اونها مسائل جدید رو به شما اثبات کنند. مثلا بدون اثبات خدا نمیشه رفت سراغ مسائل داخلی اسلام و...

بنابر این ، این روش اثباتی که مد نظر شما هست نه فقط در مورد اسلام بلکه در مورد هیچ تفکر دیگه ای قابل اثبات و استفاده نیست.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، یاســین ، R3Z4 ، ELENOR ، حسن.س. ، آرین (الهه.ع) ، قلب ، MohammadSadra ، mahdy30na

آغاز صفحه 5 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۵:۳۸, ۲۴/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/دی/۹۱ ۱۵:۴۲ توسط black.)
شماره ارسال: #41
آواتار
(۲۲/دی/۹۱ ۱۶:۳۱)Havbb 110 نوشته است:  خانم ایرانی میشه بیاید و اسلام رو به طور صحیح به ما یاد بدید. مثلا من الان از شما که مدرس قرآن هستید سوال میکنم که در آیه ی «انما وليكم الله و رسوله و الذين آمنوا الذين يقيمون الصلوة و يؤتون الزكوة و هم راكعون‏»

منظور از اون قسمتی که قرمز کردم چیه؟

یا مثلا در آیه ی « اطیعو الله و اطیعو الرّسول و اولی الامر منکم » منظور از اون قسمتی که قرمز کردم چیه؟
البته منم مثل شما فقط قرآن رو قبول دارم. لطفا از منابع غیر معتبر نیارید. ترجیحا جهان شمول هم باشه!

راستی جواب ندادید که چطور با اینکه تفاسیر قرآن رو چون غیر معصوم انجام داده قبول ندارید ، خودتون چیزی که قبول ندارید رو تدریس میکنید؟!
HuhHuhHuhHuh
این پست رو فکر کنم ندیدین. چرا هنوز جواب ندادین به این پست ؟
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، وحید110
۱۹:۱۷, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #42
آواتار
پیروان مكتب اهل بیت (علیه السلام) معتقدند كه ازدواج موقت امر مشروعى است كه در فقه اسلامى به عنوان‏ «متعه‏» معروف شده است. به این ترتیب ازدواج، دو گونه است: 1. ازدواج دائم كه وقت و زمان آن نامحدود است و 2. ازدواج موقت كه مدت آن با توافق طرفین تعیین مى‏گردد.

این ازدواج با ازدواج دائم در بسیارى از مسائل شباهت دارد از جمله:

1. مساله مهریه

2. لزوم خالى بودن زن از هر گونه مانع

3. احكام مربوط به فرزندانى كه از این ازدواج متولد مى‏شوند كه با فرزندان ازدواج دائم هیچ تفاوتى ندارد

4. نگهداشتن عده بعد از جدایى.

اینها همه نزد ما جزء مسلمات است، به تعبیر دیگر عقد موقت (متعه) یك نوع ازدواج است،با تمام ویژگیهایش.

البته تفاوتهایى میان عقد موقت و دائم وجود دارد از جمله این كه در عقد موقت نفقه زن بر شوهر واجب نیست، و دو همسر از همدیگر ارث نمى‏برند (ولى فرزندان آنها از پدر و مادر و یكدیگر ارث مى‏برند) .

شیعه این حكم را از قرآن مجید گرفته ‏است كه مى‏فرماید: «فما استمتعتم به منهن فآتوهن اجورهن فریضة» یعتی «زنانى را كه متعه مى‏كنید، مهریه آنها را باید بپردازید». (1)

بسیارى از محدثان معروف و مفسران بزرگ تصریح كرده‏اند كه این آیه درباره عقد موقت است. برخی از بزرگان اهل سنت عبارتند از:

در تفسیر طبرى روایات زیادى در ذیل این آیه نقل شده كه نشان مى‏دهد آیه فوق مربوط به ازدواج موقت است و گروه كثیرى از صحابه پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) به آن شهادت داده‏اند. (2)

در تفسیر «الدر المنثور» و «سنن بیهقى‏» نیز روایات در این زمینه فراوان است. (32)

در«صحیح بخارى‏» و «مسند احمد» و «صحیح مسلم‏» و كتب فراوان دیگر نیز روایاتى كه دلیل بر وجود عقد موقت در عصر پیامبر اكرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است دیده مى‏شود، هر چند روایات مخالف آن نیز وجود دارد. (3)

جمعى از فقهاى اهل سنت معتقدند كه نكاح متعه در عصر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بوده سپس این حكم نسخ شده است ؛ در حالى كه جمعى مى‏گویند این حكم تا آخر عمر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بوده و «عمر» آن را نسخ كرده است. این عبارت‏ از عمر كه: «متعتان كانتا على عهد رسول الله و انا محرمهما و معاقب علیهما:متعة النساء و متعة الحج» یعنی «دو متعه در عصر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) وجود داشت و من آنها را تحریم كردم و بر آنها مجازات مى‏كنم!متعه زنان و متعه حج (كه نوع خاصى از حج است) » گواه این معنى است. (4)

بدون شك در این حكم اسلامى در میان روات اهل سنت - مانند بسیارى از احكام دیگر - اختلاف نظر است، بعضى معتقد به نسخ آن در زمان پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و بعضى به نسخ آن در زمان خلیفه دوم هستند و گروه اندكى بكلى آن را انكار مى‏كنند، و این گونه اختلافات در مسائل فقهى وجود دارد ؛ ولى فقهاى شیعه در مشروعیت آن اتفاق نظر دارند و مى‏گویند در عصر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نسخ نشده و بعد از رحلت آن حضرت نیز نسخ آن غیر ممكن است.

به هر حال ما معتقدیم: ازدواج موقت اگر مورد سوء استفاده واقع نشود، پاسخگوى قسمتى از ضرورت‌هاى اجتماعى در مورد جوانانى است كه قادر به ازدواج دائم نیستند، یا مسافرانى كه به خاطر كارهاى تجارى و اقتصادى یا تحصیلى یا جهات دیگر مدتى از خانواده خود دور مى‏مانند و مواردى دیگر از این قبیل و مبارزه با ازدواج موقت راه را براى توسعه فحشا در میان این گروهها باز مى‏كند ؛ مخصوصا در عصر و زمان ما كه سن ازدواج دائمى به علل مختلفى بالا رفته و از سوى دیگر عوامل تحریك كننده شهوات، بسیار فراوان است. اگر این راه بسته شود، راه براى فحشا بیقین گشوده خواهد شد.

بار دیگر تكرار مى‏كنیم كه ما با هر گونه سوء استفاده از این حكم اسلامى، و آن را بازیچه دست هوسبازان قرار دادن، و زنان را به آلودگى كشاندن، شدیدا مخالفیم، ؛ ولى سوء‌استفاده بعضى هوسبازان از قانون نباید موجب جلوگیرى از اصل قانون شود، بلكه باید از سوء استفاده جلوگیرى گردد.

..........................

مستندات:
1- سوره نساء، آیه 24.
2- تفسیر طبرى، جلد 5، صفحه 9.
3- الدر المنثور، جلد 2، صفحه 140- سنن بیهقى، جلد 7، صفحه 206.
4- مسند احمد، جلد 4، صفحه 436- صحیح بخارى، جلد 7، صفحه 16 و صحیح مسلم، جلد 2، صفحه 1022 تحت عنوان‏«باب نكاح المتعه‏» آمده است.
5- این حدیث ‏به همین عبارت یا عباراتى شبیه آن از نظر محتوا در سنن بیهقى، جلد 7، صفحه 206 و بسیارى از كتب دیگر آمده است. نویسنده كتاب الغدیر، بیست و پنج‏حدیث از كتب صحاح و مسندها نقل مى‏كند كه ‏«متعه‏» در شرع اسلام، حلال و در عصر پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و خلیفه اول و مقدارى از زمان عمر معمول بوده، سپس او در اواخر عمرش از آن نهى كرد (الغدیر،جلد 3،صفحه 332) .

(اقتباس از کتاب : اعتقاد ما ؛‌ نوشته آیت‌الله ناصر مكارم شیرازی)

پایگاه فرهنگی هنری تکناز
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soora ، Havbb 110 ، مجید املشی
۱۹:۳۴, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #43
آواتار
من هنوز برام سواله :
یه آقای متاهل یا پسر میاد و می گه من می خوام مثلا 2-3 ماه همسر دختر (یا خواهر)ت باشم.
دلیلشم مثلا اینه که مهندسه و چند ماهی در شهر شما باید باشه و ازدواج نکرده یا همسرش به دلیل کار یا بارداری و ... نمی تونه پیشش باشه.
اگر قبول کنی، خداپسندانه ست؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soora ، رهگذر.
۲۱:۲۳, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #44
آواتار
(۲۹/خرداد/۹۳ ۱۹:۳۴)soheyl68 نوشته است:  من هنوز برام سواله :
یه آقای متاهل یا پسر میاد و می گه من می خوام مثلا 2-3 ماه همسر دختر (یا خواهر)ت باشم.
دلیلشم مثلا اینه که مهندسه و چند ماهی در شهر شما باید باشه و ازدواج نکرده یا همسرش به دلیل کار یا بارداری و ... نمی تونه پیشش باشه.
اگر قبول کنی، خداپسندانه ست؟

اگر قبول کنی کار بدی نکردی اگر قبول نکنی گناه نکردی بستگی به خودت داره Cool

( مورد دیده شده زنه قهر کرده رفته خونه باباش .... شوهرش خواهر دوستش عقد موقت کرد و دوستش اجازه داد Big Grin )
۲۱:۳۲, ۲۹/خرداد/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۹/خرداد/۹۳ ۲۱:۳۲ توسط Mohammad Trust.)
شماره ارسال: #45
آواتار
والا به نظر من همونطور که برای دختری که قبلا ازدواج نکرده ، اجازه نداره، برای پسر هم اینطور باید باشه

اخه چطوری یه پسر بعدا روش میشه تو چشمای همسرش نگاه کنه!

ترجیح میدم به گناه بیوفتم.Blush یا خود کشی کنم

ازدواج دائم سخت نیست، فرهنگشو باید درست کنیم

هفته پیش دوستم عقد کرد، با پدر دختر که حرف زده بود، بهش گفته بود من نه کار دارم، نه سربازی رفتم و الان دارم درس میخونم، پدر دختره هم گفته بود مشکلی نداره و فعلا فقط درس بخون. خدا شانس بده

البته وضع پدره دوستم خوبه
شاید واسه این قبول کرده
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Bamdaad ، soora ، زینب خانوم ، رهگذر. ، soheyl68
۲۱:۳۲, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #46
آواتار
بسم الله..

این همه در این مورد بحث شده و دیدید که آخرش به کجا رسیده... چرا؟ واقعاً چرا دوباره مطرحش می کنید؟
اگر واقعاً درمورد فلسفه‌اش سوال دارید،زنگ بزنید 09640،قسمت شبهات یا سوالات؛ کارشناسان پاسخگو هستند.
اگر بنا بر نظرسنجی‌ه،بارها در همین تالار درموردش بحث شده و از نظرات دوستان مطلع شدید..
اگر هم بحث جذب بازدید کننده است،که به نتیجه‌اش اصلاً نمی ارزه.
و اگر هم که هدف بهم خوردن نظم بخش‌ه (بعید می دونم اینطور باشه) که خدا همه‌ی ما رو به راه راست هدایت کنه..

نتیجه این مبحث عیان و مشخص‌ه...

امضای Hadith
بیایید ارتباطمان را هر روز با حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) حفظ کنیم.
حتی به اندازه ی خواندن یک دعای فرج و
یـا ذکر صلواتی با تقدیم ثواب آن به امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)..
و یار امام زمانمان باشیم،حداقل به اندازه ی ترک یک گــــــناه..

[تصویر: Marg.jpg]

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Mohammad Trust ، زینب خانوم ، ELENOR ، Eve ، رهگذر. ، یاســین
۲۱:۴۳, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #47
آواتار
(۲۹/خرداد/۹۳ ۲۱:۳۲)Hadith نوشته است:  بسم الله..

این همه در این مورد بحث شده و دیدید که آخرش به کجا رسیده... چرا؟ واقعاً چرا دوباره مطرحش می کنید؟
اگر واقعاً درمورد فلسفه‌اش سوال دارید،زنگ بزنید 09640،قسمت شبهات یا سوالات؛ کارشناسان پاسخگو هستند.
اگر بنا بر نظرسنجی‌ه،بارها در همین تالار درموردش بحث شده و از نظرات دوستان مطلع شدید..
اگر هم بحث جذب بازدید کننده است،که به نتیجه‌اش اصلاً نمی ارزه.
و اگر هم که هدف بهم خوردن نظم بخش‌ه (بعید می دونم اینطور باشه) که خدا همه‌ی ما رو به راه راست هدایت کنه..

نتیجه این مبحث عیان و مشخص‌ه...
بله...خب راستش میخواستم اولش یه توضیحی در همین مورد بذارم.
مباحث مربوط به این موضوع رو در تالار خوندم،منتها این مقاله به نظرم جامع و خلاصه تر از باقی مقالات اومد.
چون اکثر مطالب در این مورد بهانه تراشی میکردند یا اینکه یک مقداری به شعور خواننده توهین میکردند... .

فکر کردم خوبه این مقاله هم تو انجمن باشه،میتونید برای جلوگیری از بحث های بیهوده و تکراری ببندینش.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، زینب خانوم ، Eve ، Havbb 110 ، soheyl68
۲۲:۰۴, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #48
آواتار
حدیث جان تورو خدا این بحث و ببندید، دوباره بحث و دعوا میشه.... من خودم به شخصه خیلی خودم و کنترل کردم حرفی نزنم، احساس میکنم ما زن ها شدیم ملعبه دست مردها هر وقت بخوان میگیرنموون، هروقت بخوان میندازنمون دور، آخرش هم میگن مهریه شو میدیم.....
تنش و زیاد میکنه این مبحث
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Hadith ، Mohammad Trust ، Eve
۲۲:۲۳, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #49
آواتار
بوی خون میاد!
بود دعوا! تنش... اینجا کاروزار دو قطب عالم است...
سه...دو...یک
بروس اون قمه رو بیار اینجا! خون جلو چشمامو گرفته. انگاری بعضی فکر کردن می تونن با بیدل خان دعوا کنن...
دوست عزیزم! جناب تیشتر! چرا بحث اینجوری راه میندازین؟ مگه بحث های اونجوری چیشون کم بود؟ می فهمی من چی می گم؟ ( داوود ززززز )
بهتره این تاپیک رو از چشم اون دو تا کاربری که همه می شناسیم دور کنیم. واگرنه من قمه ام تو دستمه!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: soora ، Eve
۲۲:۴۱, ۲۹/خرداد/۹۳
شماره ارسال: #50
آواتار
آقای بیداری اندیشه خیلی صریح هشدار داده بودن که از این بحث ها دوباره ایجاد نشه.
البته مادامی که در بچه ها جنبه تولید بشه...
به همین دلیل این موضوع بسته میشود.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ELENOR ، Eve ، mahdy30na ، soora ، مجید املشی ، Ali#59
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]