کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

موضوع بسته شده  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 2 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثبات وجود ازدواج موقت در اسلام
۱۵:۲۲, ۱۹/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۲۲:۵۰ توسط وحید110.)
شماره ارسال: #1

نقل قول:قوانین را کلی و جهان شمول اثبات کنید نه بر اساس اعتقادات من!

منظور شما از جهان شمول اثبات کردن شفاف نیست ، لطفا توضیح بدید که منظورتون چیه. یعنی باید اسلام رو با علم اثبات گرا اثبات کنیم؟

همه جا وقتی چیزی رو میخوان اثبات کنن باید یک مبنا داشته باشه یعنی شما چیزایی براتون قبلا اثبات شده باشه تا بر اساس اونها مسائل جدید رو به شما اثبات کنند. مثلا بدون اثبات خدا نمیشه رفت سراغ مسائل داخلی اسلام و...

بنابر این ، این روش اثباتی که مد نظر شما هست نه فقط در مورد اسلام بلکه در مورد هیچ تفکر دیگه ای قابل اثبات و استفاده نیست.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، یاســین ، R3Z4 ، ELENOR ، حسن.س. ، آرین (الهه.ع) ، قلب ، MohammadSadra ، mahdy30na

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۰:۴۶, ۲۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #21
آواتار
نقل قول:ابتدا باید بگویم وقتی کسی ادعایی می کند خودش ابتدا باید آن را ثابت کند. وقتی من میگویم زمین گرد است خودم باید آن را ثابت کنم نه اینکه بگویم تو ثابت کن زمین گرد نیست!! در همه جای جهان مدعی باید ادعایش را ثابت کند.

تا اینجای حرفتان مورد تأیید من هم هست، من هم می گویم باید مدعی ادعای خود را ثابت کند...
نقل قول:اما چون دوستان نتوانستند از قرآن شاهد بیاورند و به من گفتند که این حرفم شبیه به حرف برخی فرقه ها است بنده آن آیه را آوردم که بدانند اینگونه نیست.

شاید لفظ اثبات باعث شد شما منظور مرا درست برداشت نکنید. بهتر است میگفتم باید از دلیل خود دفاع کنید. شما آیه ای از قرآن آوردید که سخنی از ازدواج موقت در آن نبود و این آیه را به عنوان نسخ کننده آیه 24 سوره نساء آوردید. پس باید از ادعای نسخ شدن آیه 24 سوره نساء دفاع کنید. واما اشکالاتی که به نظر من به این ادعای شما وارد است:

[b]1. بحث تقدم و تأخر زمانی: شما چگونه معتقدید که زمان نزول آیات اهمیتی ندارد:[/b]
نقل قول:اولین شرط قول به نسخ، وجود تنافی (برخورد متضاد) بین دو آیه ناسخ و منسوخ است که از وجود این تنافر و تضاد به ثبوت نسخ پی برده می شود و اگر درمیان دو آیه برخوردی نباشد ضرورتی به قائل بودن به نسخ نیست. یعنی بازه زمانی ابتدا نازل شدن آیه ناسخ یا منسوخ در میان نیست. بلکه فقط تضاد مهم است.

بهتر است ابتدا مثالی بزنم. در بحث حرام بودن شراب ابتدا در قرآن آمده است که در شراب منافعی برای مردم هست و گناه بزرگی دارد، اما گناه آن بیشتر از سودش است (بقره-219) سپس آنرا از اعمال شیطانی برشمرده و از آن نهی کرده (مائده-90و91) حال اگر از لحاظ زمانی آیات 90 و 91 سوره مائده قبل از آیه 219 سوره بقره می آمد به نظر شما مسخره نبود که کاری که ابتدا از اعمال شیطانی خوانده شده و از آن نهی شده است حال بگوییم منافعی هم برای مردم دارد.
فرض کنید که در قرآن آیه ای بود که میگفت گوشت فلان حیوان حلال است و در آیه دیگری حکم بر حرام بودن گوشت آن حیوان میداد. پر واضح است که تقدم و تأخر زمانی تعیین کننده این بود که گوشت این حیوان حلال یا حرام است.
اینکه شما میگوئید زمان نزول آیات ناسخ و منسوخ مهم نیست با اصول ابتدایی عقل در تضاد است. فرض کنید به شما میگویند فلان کار بکنید و بعد میگویند آن کار را انجام ندهید، آیا برداشت شما در اینجا با زمانی که ابتدا بگویند آن کار را نکن و بعد بگویند انجام بده یکسان است؟ در رد ادعا شما مبنی بر نسخ شدن آیه 24 سوره نساء باید بگویم سوره مؤمنون یک سوره مکی است و سوره نساء یک سوره مدنی. پس نمی تواند یک آیه از سوره مکی نسخ کننده یک آیه از سوره مدنی باشد.

2. معنای زوج: آیه ای که شما آوردید تضادی با آیه ای که دوستان آوردند ندارد زیرا کلمه زوج هم بر ازدواج دائم دلالت دارد هم بر ازدواج موقت. باید بگوئید کدام احکام مدنظر شماست که باعث می شود کلمه زوج بر صیغه دلالت نکند؟

سومین بحث هم این است که آیا قبول دارید صیغه در زمان پیامبر حلال بوده یا خیر؟ آیا قبول دارید عمر در زمان خلافت خود آن را حرام کرده؟ اگر ناسخ از قرآن بر حرام بودن صیغه دلالت میکرد چرا پیامبر آن را برای مردم بیان ننمود؟
نقل قول:بنابراین می بینید که از دید علما زمان اهمیت ندارد. تضاد میان معنای آیات است که مهم است.

از نظر علما؟ شما که فقط قرآن را قبول داشتید، پیامبر را و خدا را. حتی سخن معصومین را به دلیل اینکه از لحاظ تاریخی استناد آن به معصومین قابل اثبات نیست قبول نداشتید. حال برای اثبات حرف خود از سخن علما مایه می گذارید؟ چگونه به چیزی که قبول ندارید استناد می کنید؟

اما سرکار خانم ایرانی
شما می خواهید که از قرآن برایتان دلیل بیاوریم بر حلال بودن صیغه. جا دارد از شما بپرسم شما آیات قرآن که اشاره به نیمه بودن شهادت زن، 4 همسری و... دارد را قبول کرده اید که در این مورد به دنبال دلیل قرآنی می گردید؟ شما که تنها دلیل از قرآن را باور دارید به من بگوئید چگونه نماز می خوانید؟ دلیلی از قرآن برایم بیاورید که طرز نماز خواندن را بیان کند.
۱۱:۳۵, ۲۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۵:۴۸ توسط ایرانی.)
شماره ارسال: #22

نقل قول: شما آیه ای از قرآن آوردید که سخنی از ازدواج موقت در آن نبود و این آیه را به عنوان نسخ کننده آیه 24 سوره نساء آوردید.

قبل از هر چیز بگویم کل پست شما بحث از آیه ای است که من در رد صیغه آورده ام است و هیچ سخنی از اثبات صیغه نیاورده اید! یعنی دارید بحث را به حاشیه می برید.
از آن گذشته :‌
اولا :‌اصطلاح ازدواج موقت به طور مشخص و غیر قابل تردید در قرآن نیامده که بخواهد درباره آن آیه ای در تایید یا تکذیبش موجود باشد. شما اگر پستهای قبل من را خوانده باشید گفته ام تمتع و ... به معنای متعه و صیغه نیست.

ثانیا: در آیات سوره مومنون به صراحت می گوید فقط همسر و کنیز حلال است و کسانی که از حد این دو بگذرانند پاکدامن نیستند. از حد گذراندن یعنی چه؟ یعنی اینکه شما از حد همسر و کنیز تجاوز کنید و هر چیز دیگری (مثلا دوست دختر یا صیغه یا هرچیزی مشابه اینها) بخواهید. اینکه خیلی روشن بود اصلا احتیاج به پرسیدن نداشت!

نقل قول: باید بگوئید کدام احکام مدنظر شماست که باعث می شود کلمه زوج بر صیغه دلالت نکند؟

این بحثتان هم کاملا حاشیه ای است و هم پاسخش توضیح واضحات است! احکام همسر دائم (زوجه) با همسر موقت زمین تا آسمان تفاوت دارد. از بحث ارث و اجازه خروج از خانه گرفته تا .....
بنابراین نمی توان گفت زوجه هم به دائم گفته می شود هم موقت چون احکامش با هم تفاوت دارد.

نقل قول:از نظر علما؟ شما که فقط قرآن را قبول داشتید، پیامبر را و خدا را. حتی سخن معصومین را به دلیل اینکه از لحاظ تاریخی استناد آن به معصومین قابل اثبات نیست قبول نداشتید. حال برای اثبات حرف خود از سخن علما مایه می گذارید؟ چگونه به چیزی که قبول ندارید استناد می کنید؟

این را برای دوستانی گذاشتم که به علما و تفاسیر و ... معتقد هستند تا بدانند هم می توانم از قرآن دلیل بیاورم هم غیر قرآن. از آن گذشته نظری که من آورده ام اصلا در تایید یا رد صیغه نبود بلکه درباره آیات ناسخ و منسوخ بود. بنابراین بنده به چیزی که قبول داشته ام یا نداشته ام استناد نکرده ام.

بهر حال شما به جای اینکه بحث را به حاشیه ببرید سعی کنید صیغه را طبق قرآن اثبات کنید.

زیرا اگر سخن آقای خویی هم نباشد دو آیه متضاد در قرآن نمی تواند همزمان صحیح باشد. و با توجه به معنای آيات سوره مومنون محال است که این آیه نسخ شده باشد اما از آنجا که آیه سوره نساء کاملا غیرمستقیم است پس منطقی است که این آیه نسخ شده باشد.

نقل قول: شما می خواهید که از قرآن برایتان دلیل بیاوریم بر حلال بودن صیغه. جا دارد از شما بپرسم شما آیات قرآن که اشاره به نیمه بودن شهادت زن، 4 همسری و... دارد را قبول کرده اید که در این مورد به دنبال دلیل قرآنی می گردید؟

باز هم حاشیه رفتن بجای پاسخ دادن!!!!
قبلا گفته ام اما باز هم تکرار می کنم:

1. از یک طرف به ما می گویند فلان قانون درقرآن آمده و باید عین آیه قرآن اجرا شود: 4 همسری - شهادت و ....
2. از طرف دیگر درباره مسئله ای مثل صیغه که غیرمستقیم است به ما میگویند باید به تفاسیر و احادیث و روایات رجوع کرد نه فقط قرآن
چگونه است یک جا باید عین آیه قرآن اجرا شود اما در جای دیگر با توجه به تفاسیر و احادیث و روایات؟
اگر در مسئله شماره دو تفسیر می تواند مسئله را حل کند در مسئله شماره یک تفسیر هم می تواند امروزی شود و مثلا 4 همسری را با توجه به اینکه در قسمت دوم آیه گفته شده که کسی نمی تواند عدالت را اجرا کند باید حذف کرد.

پس یا باید درهمه چیز فقط قرآن مبنا باشد یا چون ما شیعیان به تفسیر معتقدیم درهمه چیز باید تفسیر برقرار باشد.
اینکه برخی میگویند تفسیر برای احکام غیرواضح و شفاف است نه همه احکام یعنی تفسیر به رای!
[size=medium]
چه کسی می تواند ادعاکند فلان حکم واضح و شفاف است فلان حکم نیست؟
اصلا مبنای واضح بودن یا نبودن یک حکم چیست؟ آن مبنا تا چه حد اعتبار دارد؟

وقتی آیه به صراحت می گوید درصورتی 4 همسر بگیرید که بتوانید رعایت عدالت کنید و بعد بگوید نمی توانید عدالت را رعایت کنید این حکم واضح است و تفسیر لازم ندارد؟!!
۱۳:۳۶, ۲۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۴:۰۳ توسط ایرانی.)
شماره ارسال: #23

نقل قول: منظور شما از جهان شمول اثبات کردن شفاف نیست ، لطفا توضیح بدید که منظورتون چیه. یعنی باید اسلام رو با علم اثبات گرا اثبات کنیم؟

جناب
Havbb 110

شما پرسش خودتان را در عنوان این تاپیک آوردید اما پستی که من در پاسخ شما نوشته بودم را نیاوردید. چرا؟

اینهم پاسخهای من که نقل قول نکردید!!!!

نقل قول:من گفتم قوانین را کلی و جهان شمول اثبات کنید نه بر اساس اعتقادات من!
شاید من شیطان پرست یا بت پرست باشم! شاید من یک بودایی یا برهمایی باشم! می خواهید از آنجا برای من دلیل بیاورید؟!!!!!!!
اگر شما بخواهید برای یک مسیحی اسلام را تبلیغ کنید چگونه این قوانین را شرح می دهید؟ میگویید اول مسلمان شو بعد من طبق قوانین شرع اسلام برایت اقامه دلیل خواهم کرد؟!!!!!!

نقل قول: وقتی شما مدعی هستید اسلامی دینی جهانی و برای همه زمانها و مکانها است یعنی باید بتوانید قوانینش را فارغ از نوع دین یا عقاید مخاطب اثبات کنید. فرض کنید شما می خواهید با یک غیرمسلمان درباره حقانیت اسلام بحث کنید! فرض کنید میخواهید برای اسلام تبلیغ کنید. چه پاسخی می دهید؟ سوای ارجاع به منابع اسلامی چگونه قادرید درستی این قوانین را اثبات کنید؟

نقل قول:البته چون شما دنبال یک بنچ مارک مشترک می گردید من مبنا را بر این می گذارم که خدا و پیامبر و اسلام و وحیانی بودن قرآن را قبول دارم.

نقل قول: فقط از منابع دینی برای اثبات چیزی نیاورید. چون خودم همه اش را (یا لااقل مهمترینش را ) می دانم. و نگویید اگر قرآن را قبول داری باید تمامی احکامش را قبول کنی. چون شیعه به تفسیر معتقد است و بنده به تفسیرهای کنونی اعتراض دارم!
۱۴:۵۵, ۲۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #24
آواتار
بحثی که از 10 پست 9 تاش این باشه که توهین نکن . من نکردم . پس کی بود پ
نگفتم ببینم خودت میدونی! بعد به کسی که در بحث نبوده حمله کنیم که نمیدونسته دیه در قران نیست بی فایده و خاله زنگیه

اما در مورد اینکه احادیث را قبول ندارید!!!

لطفا یک کتاب اموزش فقه بخوانید تا مطلب دستتان بیاید و

شما نماز میخوانید؟ روزه؟ خمس و ...
چطوری از روی قران میفهمید باید چطوری خوند؟!

دوم اینکه راه های زیادی برای تشخیص احادیث صحیح است و این که چون جعلی هم دارد پس ...
این فقط یک فرار از زیر تکلیف است . این حرف ها را خدا نمیپذیرد وگر نه در قران برای کشف سنت پیامبر را اسوه حسنه و اهل بیت را معصوم معرفی نمیفرمود .

در ضمن این تفاسیر را از کجا و بر چه مبنایی اراءه میدهید !!!!
این ناسخ و منسوخ را از کجا اوردید؟!!!!!(که این ایه نسخ ان است ؟!!)البته این اعتراف ضمنی به صحت ایه ازدواج موقت است .

شما هیچ کدام از سوالات بنده را جواب نمیدهید .

در ضمن برای ادامه دوستان فقط و فقط بحث علمی .
اگر کسی توهینی کرد و مکرر گفت من میدانم تو نمیدانی جوابی ندهید
مشک ان است که خود ببوید . همه هم عقل دارند خود تشخیص میدهند

و بنده هنوز منتظرم بدانم قوانین جهان شمول مورد قبول همه چیست؟!!!!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، Havbb 110 ، خیبر110 ، قلب ، بیداری اندیشه
۱۵:۲۳, ۲۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۵:۲۶ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #25

نقل قول:جناب
Havbb 110

شما پرسش خودتان را در عنوان این تاپیک آوردید اما پستی که من در پاسخ شما نوشته بودم را نیاوردید. چرا؟

سلام
اولا این تاپیک رو من ایجاد نکردم بلکه این تاپیک از اون تاپیک (صیغه یا فاحشگی) جدا شده است.

=-=-=-==-=-==-

فکر کردم اون چندین مرتبه ای که تاکید کردید که «من دیگر با شما بحثی ندارم و...» سر حرفتون هستید!

شما ابتدایی ترین اصول مناظره رو رعایت نمیکنید. شما باید اول به صورت شفاف و قطعی مشخص کنید که چی رو قبول دارید و اهل کدوم مکتب فکری هستید (تا از منابعی که قبول دارید سند اورده شود)

اینکه هرجا منبع ما به ضررتان بود بگید قبول ندارم بی اخلاقی در مناظره هست. بنابر این اگر مایل هستید که ادامه بدید باید واضح و شفاف لیست کتابهایی که قبول دارید (یا مکتب فکریتان) را بنویسید (به صورت کامل)

البته مثلا اگر بخواهید از دین های من در اوردی استفاده کنید (مثلا بگید فقط قرآن رو قبول دارم) میل خودتان است ولی اگر موارد دیگری به جز مطلب مورد نظر شما (مثلا کافر بودن یا ...) از دلش اثبات شد شاکی نشوید.

به دوستان دیگر هم پیشنهاد میکنم تا مشخص شدن این کتب و منابع از بحث کردن با این خانم خودداری کنند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110 ، Mohammad Trust ، دل خسته ، قلب
۱۵:۵۲, ۲۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #26

چرا پست قبلی من نصفه اش حذف شده؟!! دوباره کپی اش کردم .

نقل قول: شما ابتدایی ترین اصول مناظره رو رعایت نمیکنید. شما باید اول به صورت شفاف و قطعی مشخص کنید که چی رو قبول دارید و اهل کدوم مکتب فکری هستید (تا از منابعی که قبول دارید سند اورده شود)

من صد بار به این حرف شما پاسخ داده ام!!! خوب است که در همین تاپیک هم نقل قولها را گذاشته ام!! از جمله

نقل قول:البته چون شما دنبال یک بنچ مارک مشترک می گردید من مبنا را بر این می گذارم که خدا و پیامبر و اسلام و وحیانی بودن قرآن را قبول دارم.

برادر عزیز وقتی نمی توانید مناظره کنید دیگر چرا حاشیه می روید؟ بگویید نمی توانم خلاص!

نقل قول: در ضمن این تفاسیر را از کجا و بر چه مبنایی اراءه میدهید !!!!

بنده مهندس کامپیوتر و همچنین مربی قرآن کریم (مدرس درس تفسیر) هستم. پرسش دیگه ای نبود؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: وحید110
۱۶:۰۴, ۲۲/دی/۹۱
شماره ارسال: #27
آواتار
نقل قول: بنده مهندس کامپیوتر و همچنین مربی قرآن کریم (مدرس درس تفسیر) هستم. پرسش دیگه ای نبود؟

منظور بنده از اینکه از کجاست
یعنی منبع این که این 2 ایه را ناسخ و منسوخ میدانید کجاست !؟ کیست؟ چه کتابی و چه قولی!

اگر هم خودتان مفسر قرانید! که میدانید باید بر چه مبانی استدلال کنید

به علمای بزرگ هم که اشکال میکنند نمیگویند من 60 سال سابقه تدریس و 100 تا کتاب نوشته ام . رفرنس میدهند و استدلال میکنند

کاری به شغلتان ندارم.

مشکلی که این روز ها پیش امده اینست که همه فکر میکنند دین خدا خم رنگرزیست و قانون قاءده ای ندارد!!!
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، خیبر110 ، قلب ، بیداری اندیشه
۱۶:۰۹, ۲۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۶:۱۷ توسط Havbb 110.)
شماره ارسال: #28

نقل قول: خدا و پیامبر و اسلام و وحیانی بودن قرآن را قبول دارم.

اهل سنت هستید شما؟ صحیحین رو قبول دارید؟

نقل قول: و همچنین مربی قرآن کریم (مدرس درس تفسیر) هستم

شما که گفتی تفسیر رو چون فرد غیر معصوم انجام میده قبول ندارم. چیزی که قبول دارید رو تدریس میکنید؟

میشه یه مقدار از اون تفسیرهایی که درس میدید رو بنویسید اینجا ما هم یاد بگیریم؟ (شاید خودتون تفسیر میکنید)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دل خسته ، قلب
۱۶:۱۲, ۲۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۶:۱۴ توسط دل خسته.)
شماره ارسال: #29
آواتار
(۲۲/دی/۹۱ ۱۵:۵۲)ایرانی نوشته است:  بنده مهندس کامپیوتر و همچنین مربی قرآن کریم (مدرس درس تفسیر) هستم. پرسش دیگه ای نبود؟
سلام
شما که مهندس کامپیوتر هستید ، به خودتون اجازه می دیدید وقتی یکی از بزرگان اینتل حرفی در رابطه با سی پی یو ها می زنه بهش نقد وارد کنید؟من که مهندس الکترونیک هستم به خودم چنین اجازه ای نمی دم.اون وقت شما که مربی قرآن هستید ، چه طور به خودتون اجازه می دیدید فتوای مشترک تمام مراجع نقلید رو نقد کنید؟شما مگر مجتهد هستید؟
در ضمن ، شما که مدرس تفسیر هستید ، چه طور به آیه "اطیعوا الله و اطیعوا الرسول و اولوا الامر منکم" توجه ندارید؟اطیعوا الله رو گرفتید ، ما بقیش رو رها کردید؟این کار مثل این هست که آیه "کلوا و اشربوا و لا تسرفوا" رو بخونیم ، "کلوا و اشربوا" ش رو قبول کنیم ، ما بقیش رو فراموش کنیم.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Havbb 110 ، خیبر110 ، قلب ، بیداری اندیشه
۱۶:۱۹, ۲۲/دی/۹۱ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/دی/۹۱ ۱۶:۲۲ توسط ایرانی.)
شماره ارسال: #30

نقل قول: اهل سنت هستید شما؟ صحیحین رو قبول دارید؟

نقل قول: مشکلی که این روز ها پیش امده اینست که همه فکر میکنند دین خدا خم رنگرزیست و قانون قاءده ای ندارد!!!

ای بابا
دوستان یا با ما شوخی دارید یا نمی توانید بحث کنید.
من که چند بار گفتم ازبحث انصراف می دهم!

شما اصرار می کنید و پستهایی میگذارید که بنده مجبور شوم بحث را ادامه دهم.

ادامه میدهیم و از قرآن دلیل می آوریم نمی توانید ادامه بدهید شروع می کنید به حاشیه رفتن و اهانت کردن!
آقای دل خسته بنده با شما بحثی ندارم. باز شما می آیید به من میگویید بی عقل و ناقص عقل هستم و آقای بیداری ازشما تشکر می کنند!!!! بنده هم نمیتوانم چیزی به رئیس بگویم!!
دوستان معاون و کاربر:
بنده سنی هستم؟ دین خدا را بی قاعده می دانم؟ دینی که خودم مدرسش هستم؟!

تا وقتی یک پست مرتبط نبینم دیگر هیچ پاسخی نمی دهم.

گرچه آخر این تاپیک هم معلوم است. مانند سایر تاپیکها بحث یک طرفه نتیجه گیری می شود که حق با شمایان است و ما اشتباه گفته ایم (بدون دلیل اساسی) و تاپیک بسته میشود و همه از هم تشکر می کنید و تمام!!!!! Big Grin
موضوع بسته شده  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]