کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 2 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مبانی و چهارچوب های وحدت اسلامی
۱۰:۱۷, ۱۹/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۹/اسفند/۹۲ ۱۲:۵۱ توسط سید ابراهیم.)
شماره ارسال: #1
آواتار
. .بِسْمِ اللَّـهِ الرَّ‌حْمَـٰنِ الرَّ‌حِيم
دوستان گرامی و عزیزم، یکی از مهمترین مباحث از صدر اسلام و تا به امروز، مسئله وحدت اسلامی بوده است. خب این یک موضوع کلی است... شاید در وهله اول بسیار منطقی و بدیهی باشد که بلاخره در مواجهه با دشمن باید اندک اختلاف ها را حل کرده و به اتحادی موثر برسیم...ولی حد این وحدت تا کجاست؟؟؟؟ با ای مشکل در همین تالار خودمان هم مواجه بودیم و هستیم.
داشتم روی مباحث فکر میکردم تا اینکه دیدم چقدر زیبا شهید بزرگوار استاد مطهری فرموده اند و بنده دیگه گستاخی نکرده و عین مطلب ایشان را در بخش اول می آورم... به شدت هم مایلم دوستان بیان و نظراتشون را ارائه بدهند.

مقصود از وحدت اسلامى چيست؟ آيا مقصود اين است: از ميان مذاهب اسلامى يكى انتخاب شود و ساير مذاهب كنار گذاشته شود؟ يا مقصود اين است كه مشتركات همه مذاهب گرفته شود و مفترقات همه آنها كنار گذاشته شود و مذهب جديدى بدين نحو اختراع شود كه عين هيچ يك از مذاهب موجود نباشد؟ يا اينكه وحدت اسلامى به هيچ وجه ربطى به وحدت مذاهب ندارد و مقصود از اتحاد مسلمين اتحاد پيروان مذاهب مختلف در عين اختلافات مذهبى، در برابر بيگانگان است؟

مخالفين اتحاد مسلمين براى اينكه از وحدت اسلامى مفهومى غيرمنطقى و غيرعملى بسازند، آن را به نام وحدت مذهبى توجيه مى‏كنند تا در قدم اول با شكست مواجه گردد.

بديهى است كه منظور علماى روشنفكر اسلامى از وحدت اسلامى، حصر مذاهب به يك مذهب و يا اخذ مشتركات مذاهب و طرد مفترقات آنها- كه نه معقول و منطقى است و نه مطلوب و عملى- نيست. منظور اين دانشمندان متشكل شدن مسلمين است در يك صف در برابر دشمنان مشتركشان.

اين دانشمندان مى‏گويند مسلمين مايه وفاقهاى بسيارى دارند كه مى‏تواند مبناى يك اتحاد محكم گردد. مسلمين همه خداى يگانه را مى‏پرستند و همه به نبوت رسول اكرم ايمان و اذعان دارند، كتاب همه قرآن و قبله همه كعبه است، با هم و مانند هم حج مى‏كنند و مانند هم نماز مى‏خوانند و مانند هم روزه مى‏گيرند و مانند هم تشكيل خانواده مى‏دهند و داد و ستد مى‏نمايند و كودكان خود را تربيت مى‏كنند و اموات خود را دفن مى‏نمايند و جز در امورى جزئى، در اين كارها با هم تفاوتى ندارند. مسلمين همه از يك نوع جهان‏بينى برخوردارند و يك فرهنگ مشترك دارند و در يك تمدن عظيم و باشكوه و سابقه‏دار شركت دارند. وحدت در جهان‏بينى، در فرهنگ، در سابقه تمدن، در بينش و منش، در معتقَدات مذهبى، در پرستشها و نيايشها، در آداب و سنن اجتماعى خوب، مى‏تواند از آنها ملت واحد بسازد و قدرتى عظيم و هايل به وجود آورد كه قدرتهاى عظيم جهان ناچار در برابر آنها خضوع نمايند، خصوصاً اينكه در متن اسلام بر اين اصل تأكيد شده است‏

امضای سید ابراهیم
[تصویر: 70398176744835468767.png]
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یاســین ، sagheb ، أین المنتظر ، captaincharisma ، حسن عزتي ، آلاله ، حسن.س. ، Havbb 110 ، عبدالرحمن ، MohammadSadra ، علمدار133 ، مجید املشی ، صبح صادق ، Woodi2020 ، neyestan23 ، عایشه ، رضوانه ، Hadith ، ANTI satan ، عبدالرحیم ، مجتبی110 ، حضرت عشق ، Ali#59
۱۷:۵۰, ۱۹/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #2

بسم الله الرحمن الرحیم

وقتی صحبت از وحدت در جامعه اسلامی میشه, نمیدونم باید خندید یا گریه کرد!

اما اینو مطمئنم که یه سری کارا باعث میشه که این حرف چیزی جز لطیفه ای تلخ نباشه !!

شاید بشه به جرات گفت تنها حکومتی که داعیه دار وحدت اسلامیه , جمهوری اسلامی ایران باشه! چون خیلی از حکومت ها علنا نشون دادن که علاقه ای به وحدت ندارن!

اما فکر میکنید اینطوری میشه به وحدت رسید !؟

ما دنبال یکپارچگی هستیم, پس این ما هستیم که باید تاوان پس بدیم! باید هزینه بدیم!

چه هزینه ای دادیم !!؟؟؟ تحمل یه سر و صدای ساده رو هم نداشتیم !!

وقتی یه نفر از ما به طرف مقابل میگه " شما تقصیر خودت نیست, اسمی که روی نام کاربریت گذاشتی باعث میشه اینطور رفتار کنی! " چه توقعی داریم از طرف مقابل !!؟؟؟

شما اگه بودی چیکار میکردید !!؟؟؟ چرا اون فرد نباید یک لحظه با خودش فکر کنه که اگه اون طرفم بخواد مقابله به مثل کنه چی میشه !!؟؟؟؟؟ متوجه اید چی میشه !!؟؟؟

چرا به مقدسات دیگران توهین میکنه که خدای نکرده یه روزی یه جایی شاهد باشیم که ......

حتی از نوشتنشم میترسم, چطور جرات میکنیم اینطور رفتار کنیم !!؟؟؟؟

میگید تو پیام خصوصی به ما توهین کردن! خب هرچی بوده تو پیام خصوصی بوده! چرا علنی میکنید !!؟؟؟ خیلی حرفای زشتی زدن ؟ تحمل شنیدنش رو نداشتیم !؟

شیعه همون امامی هستیم که یه نفر میاد جلوشونو به پدر و مادرشون توهین میکنه ! ( پدرشونم که معصوم بوده ) رفتار امام با اون فرد چطور بود !!؟؟؟

علنا به دختران و پسران پاک شیعه توهین شده !؟ باید 80 ضربه شلاق بخورن ؟؟

تو خیابون روزی هزار نفر به هزار نفر فحش ناموسی میدن, همه رو شلاق میزنن !!!؟؟؟؟ خود ما تهمت زنا با محارم ندادیم !!؟؟؟ شما از کجا میدونید که اون فرد تو جهاد نکاح بوده !!؟؟؟ اون 4 تا شاهد و اینجور حرفا چی میشه پس !!؟؟ حکم فقط برای دیگرانه !!؟؟؟؟

موشک در جواب موشک دادیم! غیر از اینه !!؟؟؟ پس چرا مظلوم نمایی میکنیم !!؟؟؟

عادلانه اگه بخوایم قضاوت کنیم ما باید بیشتر شلاق بخوریم !

من ممکنه با دوست مسحی خودم یه طور دیگه نسبت به دوست مسلمانم رفتار کنم ! دلیلش چیه !!؟؟؟

یه مقدار رو حرکاتمون بیشتر فکر کنیم! رفتار ما با اقلیت ها بیشتر زیر ذره بینه !
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: عبدالرحمن ، سید ابراهیم ، MohammadSadra ، مجید املشی ، صبح صادق ، Woodi2020 ، Havbb 110 ، عایشه ، رضوانه ، مجتبی110
۹:۴۳, ۲۰/اسفند/۹۲
شماره ارسال: #3
آواتار
سخنان آلاله گرامی کاملا درست و قابل تأمل است، در جهت تایید سخن ایشان، چند جمله ی دیگر از شهید بزرگوار، استاد مطهری می اورم، بسیار جالب است:

مسلمانان به نصّ صريح قرآن برادر يكديگرند و حقوق و تكاليف خاصى آنها را به يكديگر مربوط مى‏كند. با اين وضع چرا مسلمين از اين‏همه امكانات وسيع كه از بركت اسلام نصيبشان گشته استفاده نكنند؟
تنها چيزى كه وحدت اسلامى، از اين نظر، ايجاب مى‏كند، اين است كه مسلمين- براى اينكه احساسات كينه‏توزى در ميانشان پيدا نشود يا شعله‏ور نگردد- متانت را حفظ كنند، يكديگر را سبّ و شتم ننمايند، به يكديگر تهمت نزنند و دروغ نبندند، منطق يكديگر را مسخره نكنند و بالاخره عواطف يكديگر را مجروح نسازند و از حدود منطق و استدلال خارج نشوند و در حقيقت- لااقل- حدودى را كه اسلام در دعوت غيرمسلمان به اسلام لازم دانسته است، درباره خودشان رعايت كنند: ادْعُ الى‏ سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتى هِىَ احْسَنُ
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: MohammadSadra ، علمدار133 ، مجید املشی ، صبح صادق ، Woodi2020 ، عبدالرحمن ، Havbb 110 ، عایشه ، رضوانه ، مجتبی110
۱۰:۵۸, ۲۰/اسفند/۹۲ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اسفند/۹۲ ۱۱:۰۱ توسط اسکای.)
شماره ارسال: #4
آواتار
[تصویر: pr1.gif]

من تنها حرفم اینه اگر در این 5 حدیث تنها اشتراک داشته باشیم به فرض محال!!! و اگر واقعا باور داشته باشیم که پیامبرمون همین پیامبر هستن!!! این برخورد ها رو هرگز نداشتیم.
**********************************************************************************
http://s5.picofile.com/file/8116409800/pr1.gif
***********************************************************************************

وَ قَالَ [عليه السلام] لَا تَظُنَّنَّ بِكَلِمَةٍ خَرَجَتْ مِنْ أَحَدٍ سُوءاً وَ أَنْتَ تَجِدُ لَهَا فِى الْخَيْرِ مُحْتَمَلًا .
و درود خدا بر او ، فرمود: شايسته نيست به سخنى كه از دهان كسى خارج شد، گمان بد ببرى ، چرا كه براى آن برداشت نيكويى مى توان داشت.
(!)
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، Woodi2020 ، captaincharisma ، یاســین ، Havbb 110 ، عایشه ، رضوانه ، مجید املشی ، soheyl68 ، مجتبی110
۲:۲۹, ۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #5
آواتار
بسیار تاپیک ارزشمندیه
یه نکته ای رو بگم فقط
خودم تازگی ها بهش رسیدم...
و دارم رو خودم پیادش میکنم.....
خیلی خیلی سخته
وحشتناک سخته!

میدونید چی؟!

این عادت که سعی کنم٬٬٬٬٬ جـــــواب ندم که جواب داده باشم!

خیلی سخته ها
در واقع میدونید منظورم چیه
یه جوری قضیه همون عمل و عکس العمل
وقتی به در با مشت بکوبی٬میخوره به دیوار بعد دوباره کوبیده میشه تو دست و سر خودت!

احساس میکنم اگر من هم قرار باشه مثل یه در توی زندگیم عمل کنم....دیگه چه فرقی با در دارم!!!!!

بین اون ضربه خوردنه تا ضربه وارد کردنه٬ یه چیزی توی انسان ها وجود داره به نام عقل و اختیار

این من هستم که انتخاب میکنم عکس العملم چی باشه....
از بین هزاران عکس العمل.....باید بهترین رو انتخاب کرد....وگرنه بی رودرواسی با سنگ و چوب فرقی ندارم! و نداریم!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، مجید املشی ، soheyl68 ، عبدالرحمن
۱۳:۰۳, ۲/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۲/فروردین/۹۳ ۱۳:۰۵ توسط al-shia.)
شماره ارسال: #6

بسم الله الرحمن الرحیم

این از افتخارات تشیع هستش که همواره پرچم دار وحدت بوده و از اهل سنت متاسفانه فقط در برهه ی کوتاهی عکس العمل ها و اقدامات مناسب مشاهده شده و در شرایط حاضر هم متاسفانه عده ی خاص و کمی از علمای اهل سنت خلفاء هستند که در پی اقدامات لازم برای وحدت اسلامی هستند.

وهابیت که دشمن سرسخت وحدت بوده و هست و اصولا هر کسی را جز خودش کافر می داند و در مورد شیعه هم که نظرشان کاملا مشخص است.اما این علمای اهل سنت خلفاء هستند که باید پای کار بیان.الان اکثریت قریب به اتفاق علمای شیعه و مراجع شدیدا بر وحدت امت اسلامی پافشاری کرده اند و انتظار است که مراکز وابسته به اهل سنت خلفاء در داخل و خارج ایران هم اقدام کنند.
متاسفانه علیه ایران تبلیغات مسمومی در کشور های اسلامی وجود داشته و دارد و حتی کسی مثل عبد الباسط هم زمانی که در اوائل انقلاب دکتر تیجانی از ایشان برای شرکت در اجلاس وحدت در ایران دعوت می کند،عبد الباسط نه تنها نمی پذیرد بلکه با همکاری پسرش در خیانتی آشکار دکتر تیجانی را به زندان و تحت شکنجه های شدید می اندازد.

امیدوارم عزیزان پیرو مکتب خلفاء مصمم و جدی برای وحدت اقدام کنند و البته انتظار اصلی ما از علمای آن هاست.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ali-0110
۲۰:۰۸, ۲/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #7
آواتار
(۲/فروردین/۹۳ ۱۳:۰۳)farshid2002002 نوشته است:  بسم الله الرحمن الرحیم

این از افتخارات تشیع هستش که همواره پرچم دار وحدت بوده و از اهل سنت متاسفانه فقط در برهه ی کوتاهی عکس العمل ها و اقدامات مناسب مشاهده شده
فرشید گرامی

در این مباحث خیلی باید دقت کنیم... کلمه هموراه ای که شما به کار بردید اصلا و اصلا درست نبوده. گروه هایی هم بوده اند که نام شیعه بر پیشانی داشته اند و ضربه های جبران ناپذیری به اسلام زدند...

در ضمن اینجا دنبال این نیستیم که ببینیم کی وحدت را رعایت کرده کی نکردهDodgy
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مجید املشی ، soheyl68 ، رضوانه ، al-shia ، أین المنتظر ، عبدالرحمن ، مجتبی110
۲:۰۲, ۳/فروردین/۹۳ (آخرین ویرایش ارسال: ۳/فروردین/۹۳ ۲:۰۷ توسط al-shia.)
شماره ارسال: #8

(۲/فروردین/۹۳ ۲۰:۰۸)سید ابراهیم نوشته است:  فرشید گرامی

در این مباحث خیلی باید دقت کنیم... کلمه هموراه ای که شما به کار بردید اصلا و اصلا درست نبوده. گروه هایی هم بوده اند که نام شیعه بر پیشانی داشته اند و ضربه های جبران ناپذیری به اسلام زدند...

در ضمن اینجا دنبال این نیستیم که ببینیم کی وحدت را رعایت کرده کی نکردهDodgy

اتفاقا بنده کاملا در نظری که ارائه کردم،دقت کرده ام و از نظرم هم قاطعانه دفاع می کنم.ما باید تشیع را بر اساس سخن ائمه تعریف کنیم و نه بر اساس اشخاص.بعد از آن تعریف تشیع را بر اشخاص تطبیق می دهیم و هر کس در قالب آن قرار گرفت،شیعه است وگرنه بقیه یا مسلمانند و یا محب و برخی هم حتی خائن و دروغگو و نفوذی ...

شما به مراجع شیعه در طول تاریخ و به 61 زعیم و ولی فقیه شیعه در طول تاریخ نگاه کنید و به پیروان مکتب خلفاء هم نگاه کنید.این همواره شیعه بوده که پرچمدار تشیع بوده و از علمای اهل سنت کمتر بوده که پای کار وایستند.

علمای شیعه و مراجع شیعه مثل آیت الله بروجردی،امام خمینی،امام خامنه ای ( اصلی ترین پرچمدار وحدت امت اسلام در جهان)،آیت الله مکارم،آیت الله نوری همدانی،آیت الله دکتر حسینی قزوینی( افتخار جهان تشیع - فخر الشیعه) بنگرید ...

علمای اهل سنت :

شیخ بوطی ( رحمة الله علیه که به دست کوردلان وهابی ترور شد)،شیخ بدر الدین حسون رضی الله عنه(مفتی اعظم سوریه)،پروفسور احمد محمود کریمة ( که از علمای بزرگ اهل سنت است و حق گویی های عجیب او خواب را از چمشان بسیاری از وهابیون و حتی افراد متعصب اهل سنت گرفته است)

جالب اینکه همه ی این علمای بزرگ اهل سنت یا ترور شده اند و یا تهدید به ترور شده اند و یا تحت فشار هستند.

اصلی ترین قدم اهل سنت برای ایجاد وحدت،محکوم کردن وهابیت است ...

* در ضمن یکی از اصلی ترین خطر ها برای وحدت،تکفیر کردن است که عالمی از علمای شیعه کسی را تکفیر نکرده ولی در مقابل تا دلتان بخواهد تکفیر وجود داشته و دارد حتی قبل از ظهور وهابیت و محمد بن عبد الوهاب ...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ذوالفقار
۱۵:۵۳, ۶/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #9
آواتار
اخوی عزیز... در یک مبحث وحدتی هم شما دنبال ایجاد اختلاف هستید؟؟؟ اصلا اینجا بنای این را نداریم که ببینیم کی دنبال وحدته و کی دنبال اختلاف افکنی و... میخواهیم بحث کنیم ببینیم حقیقتا چه لوازم و چارچوبهایی برای این مهم نیاز داریم...
با قسمت دوم فرمایشتان کاملا موافقم، بله اهل سنت برای ایجاد وحدت، باید خودش را از وهابیت جدا کند، همانطور که شیعیان نیز همچنین باید سعی کنند، چهره های منحرفی که متاسفانه با حمایت انگلیس و امریکا بال و پر گرفته اند و به نام شیعه مشغول فتنه بر پاکردن هستند، ابتدا شناسایی و سپس طرد کنند...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، عبدالرحمن ، حسن.س.
۱۶:۰۱, ۶/فروردین/۹۳
شماره ارسال: #10
آواتار
** ختم الکلام هایی در باب وحدت بین شیعه و سنّی! (بسیار مهم) **
** پاسخ به چند شبهه در باب وحدت بین شیعه و سنّی! **

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سید ابراهیم ، عبدالرحمن ، حسن.س.
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]