کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بحث پیرامون برسی شبیه سازی نشانه های ظهور
۱۳:۰۸, ۲۱/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۶ توسط مرتضی اقبالی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه دوستان
استاد حجت الاسلام شهبازیان ضمن یک مصاحبه که درمورد یمانی و علائم ظهور که البته این روزها بحثش خوشبختانه خیلی داغ هم هست به یک نکته ای اشاره کرده که به دل من خیلی نشست و خواستم برای مابقی دوستان هم به عنوان یه نکته زیبا ارائه بدم. استاد شهبازیان میگه:
ما یک روایت داریم شاید این روایت را قبول کرده و بگوییم که یمانی از علائم حتمی است. اما نظر شخصی بنده این است که خیلی به روایات یمانی به عنوان نشانه های حتمی ظهور اطمینان ندارم، چون خلاف نظر مشهور است. آنچه که از مجموع روایات یمانی می توانیم بگوییم این است که یمانی جزء علائم محتوم است و پرچم او پرچم حق است؛ اما روایت معتبری در اینکه من وظیفه ای در شناخت یمانی دارم، وجود ندارد. به عبارت دیگر موظف به شناختن و تبعیت از او نیستم. به اعتقاد من نشانه های ظهور نقشی در شناخت حجت الهی ندارند. خودمان را درگیر نشانه های ظهور نکنیم چون اولاً باید بدانیم جایگاه و اعتبار نشانه های ظهور چه میزان است؟ ثانیاً این روایات آنقدر گنگ و مبهم اند که قابلیت تطبیق ندارند.

لذا در روایت آمده است همان معیارهایی که برای شناخت حضرت علی(علیه السلام) و سایر ائمه(علیه السلام) داریم به وسیله همان معیارها امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشناسیم. آیا الزاما حضرت علی(علیه السلام) را به وسیله سلمان شناختیم؟ نه؛ ما طبق آیات، روایات و تصریح رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فهمیدیم که حضرت علی(علیه السلام) همان مصداق امام است. به همین خاطر حضرت علی(علیه السلام) هم کُد می دهند که «اعرف الحق ثم تعرف اهله» اول معیار های حق را بشناس بعد معیارهای آن را مصداق یابی کن. ما امروزه در جامعه خود به یکسری روایات مبهم چنگ می زنیم که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و به دنبال سفیانی، دجال و یمانی می گردیم تا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشناسیم در حالی که نباید اینگونه باشد.

یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب پنهانی ، م.ط.مولایی

آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۱۳:۵۳, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #11
آواتار
(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۹:۱۷)مرتضی اقبالی نوشته است:  به نظر من این مل به اصطلاح امروزیها یک شو تبلیغاتیه! اون 313 نفر یاران اصلی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به این خاطر میرن همه دنیا رو میگردن و دوباره برمیگردن که دیگه هیچ شبهه ای واسه مردم باقی نمونه وگرنه کسانیکه همیشه با امام زمان در ارتباطن که احتیاجی به تحقیق ندارن چون با یک نظر امام زمانشونو میشناسن . این حرف دقیقا مثل این میمونه که ما برای شناسایی مادرمون که هر دفعه یه کاری رو به ما واگذار کرده بریم تحقیق کنیم ببنیم که آیا ایشوم مادرمون هست یا نه!

دوست عزیزم!
مردم عادی مگر ازین چیزها سر در میارن ؟!!

به قول علی 110 ، نشانه آخرالزمان جوره ، جور یعنی جابجا شدن ارزش ها. یعنی منکر بجای معروف. پس مشخص هست که ما در آخرالزمان هستیم اما این یک بازه داره. اون بازه کی میخواد تموم بشه با خداست.

نقل قول:این حرف دقیقا مثل این میمونه که ما برای شناسایی مادرمون که هر دفعه یه کاری رو به ما واگذار کرده بریم تحقیق کنیم ببنیم که آیا ایشوم مادرمون هست یا نه!

اولا چه ربطی داشت؟! دوما مگه شما مادرتون رو از روز تولد ندیدین؟
اضافه بر این ، این حرف و نظر شخصی من نبود که نقل کردم . یه عالم پشت این حرفه.
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
۱۳:۵۹, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #12
آواتار
به نام خدا

سلام . . .

در اسم مبحث و محتوای پیش رو هیچ سنخیتی وجود ندارد!

مبحث را بطور کامل مطالعه نمودم،خیلی از مطالب جای بحث و گفتگو دارد

بحث و تبادل نظر بسیار خوب و پسندیده است
ولی باید توجه داشت ک قرار است بر چه موضوعی تبادل نظر داشت!!!

هر یک از دوستان با ارسال هاشون ایجاد مسئله و سوالی جدید در این موضوع را دنبال میکنند

لذا

یکی از دوستان زحمت بکشند و چکیده مبحث را در یک ارسال دسته بندی نموده و مشخص نماید ک قرار است بر این محور و موضوع تبادل نظر کنیم

در این صورت میتوان به بحث وارد شد و نتیجه خوبی گرفت،ان شااله

منتظر حرکت دوستان هستم . . . .

یاعلی (علیه السلام) مدد است.

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی
۱۴:۲۸, ۲۲/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۴:۳۰ توسط Islam.)
شماره ارسال: #13
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

به قول یک بنده خدایی هر کسی بچش رو گم میکنه ، تا در میزنن میپره بالا میگه بچمه. کسی که عاشق و منتظر است با هر نشانه ای شور و ولوله تو دلش میافته. حالا شاید نشانه معشوق باشه شاید هم نه . حال عاشق رو فقط عاشق میفهمه.Heart
البته باید حواسمون باشه که بهونه هم دست بداندیشان ندیمSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی
۱۴:۵۹, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #14
آواتار
(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۵۳)سدرة المنتهی نوشته است:  
به قول علی 110 ، نشانه آخرالزمان جوره ، جور یعنی جابجا شدن ارزش ها. یعنی منکر بجای معروف. پس مشخص هست که ما در آخرالزمان هستیم اما این یک بازه داره. اون بازه کی میخواد تموم بشه با خداست.

بر منکرش لعنت. ایشالا از منتظران واقعی باشیم. ولی بحثمون اینه که نباید توقیت کرد

(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۵۳)سدرة المنتهی
[size=large' نوشته است:  
ولا چه ربطی داشت؟! دوما مگه شما مادرتون رو از روز تولد ندیدین؟
اضافه بر این ، این حرف و نظر شخصی من نبود که نقل کردم . یه عالم پشت این حرفه. [/size]

منظور من این بود که اون افراد با امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) هماهنگ هستن و دقیقا اون حضرت رو میشناسن و با ایشان در ارتباط کامل هستن و آن حضرت رو میشناسن همون طور که فرزند والدینشو میشناسه و هیچوقت اشتباه نمیکنه.
۱۵:۰۷, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #15
آواتار
سلام
مطلب اینه که یکی میگه نباید تطبیق شخصیت و زمان بشه و یکی میگه این کار ایرادی نداره
جناب موسوی خدمتتون عرض کنم کسی اینجا نگفت ظهور نزدیک نیست،گفته میشه مصداق سازی نکنیم.اصلا ان شاءالله همین امسال ظهور محقق بشه ولی بازم بنظر بنده کار شما صحیح نیست.یعنی حتی اگه اماممون بیاد هم شما نمیتونید بگید کارتون درست بوده چون دقیقا دارید وقت تعیین میکنید!گفتن اینکه امسال سال ظهوره "در حالیکه هنوز هیچکدوم از علایم حتمی بوقوع نپیوسته" یعنی تعیین وقتSmile اینجا کسی نگفته ظهور دیرهSmile
ما نباید دنبال هر نشانه کوچیکی باشیم و روز و شبمون بشه گشتن دنبال نشانه ها چون ممکنه به خرافات رو بیاریم.باید خودمون رو اصلاح کنیم تا ان شاءالله سهمی در ظهور مولامون داشته باشیم
۱۵:۵۶, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #16

آقای موسوی!
من نمیتونم شماره بندی کنم، چون تمام ادله ای که میارم به هم مرتبطند.
لذا از انسان اهل مطالعه ای مثل شما انتظار میره کل مبحث رو در دست بگیرین و به جمله بندی ها و شماره گذاری ها ایراد وارد نکنید.
ضمناً...
این موضوع برای من اصلاً شخصی نیست که به شما بگم مگه شما چقدر اطلاعات دارید...
یا مگه شما چند تا کتاب در این زمینه خوندین که اظهار نظر میکنین.
من عقل و شعور شما رو زیر سوال نبردم.(بر خلاف شما)
من با اعتقادات شخص شما کاری ندارم.
مهم اتفاق و طرز تفکریه که بعد از رواج این کار در ایران خودمون و دنیا میفته.
بنده هم از ذوق ظهور شبها تا ساعت 2-3 نیمه شب خوابم نمی بره.
سجاده آب نمیکشم.
با موبایل بازی میکنم.
اما تمام اتفاقات رو مدام تحلیل میکنم.
حقیقت اینه که نظر من و شما درباره نزدیکی ظهور هر چه که هست، نباید مطرح بشه.
شما میگین باید مطرح بشه.
چون معصوم واسه ما قصه کلثوم ننه نگفته.
معصوم حرف بیهوده نمیزنه.
پس باید این احادیث مطرح بشه.
خود مراجع هم مطرح کردند که ظهور نزدیکه.
من برای شما مثال زدم:
میگم در حدیثی منصوب به امام محمد باقر (علیه السلام) گفته شده که ظهور در روز شنبه اتفاق میفته.
در حدیثی منصوب به امام جعفر صادق (علیه السلام) گفته شده ظهور در روز جمعه اتفاق میفته.
آیا چون معتقدیم مثلاً امسال سال ظهوره و عاشورای امسال شنبه است، پس امام جعفر صادق (علیه السلام) کذاب هستن؟
نه....
پناه میبرم به خدا.
من به شما میگم:
1. قطع به یقین قوی ترین احادیث هم احتمال تحریف درش وجود داره.
حتی کتابی مثل نهج البلاغه هم ممکنه تحریف شده باشه.
چه برسه به کتابی مثل اصول کافی یا بحار الانوار که هم خود کتب میتونسته تحریف شده باشه و هم میشه که احادیث جعلی در این کتب آورده شده باشه.
فقط قرآنه که 100% تحریف نشده.
2. ممکنه سیر اتفاقات در زمان امام محمد باقر یه طور بوده و در زمان امام جعفر صادق یه طور دیگه.
اتفاقاً چون شخصا با فیزیک آشنایی دارم، این نکته رو عرض کردم.
ممکنه مثلا در زمان امام باقر قرار بوده فلانی بره به یه شهری و مردمش رو شیعه کنه و مردم اون شهر در آخرالزمان به کمک ظهور بشتابند، اما صبح که از در خونه میره بیرون، صدقه نمیده و میفته زمین و میمیره.
لذا آخرالزمان در زمان امام جعفر صادق طور دیگه ای مطرح میشه.
این به دلیل کذاب بودن این عزیزان نیست.
هر کدوم - با توجه به علم کاملی که دارن - باز هم طبق آنچه پیش رو هست اقدام کنند.
چرا که از قضا و قدر الهی جز خدا کسی خبری نداره.
3. تطبیق دادن احادیث الآن به مرحله شبیه سازی رسیده.
یعنی من میگم از نشانه هایی که واسه سفیانی میدن، معلومه که داعشه.
خوب در احادیث داریم که اسمش عثمان بن غنبسه است.
میخواین با ابجد بشینیم هی حساب کنیم ببینیم داعش و عثمان با هم جور در میان یا نه!!!
یا در احادیث داریم چشم آبی و سرخ روئه.
واسه این که جور جور شه مطرح کنیم که فلانی یا بهمانی سفیانی هستن.
ما خودمون داریم احادیث رو به میل خودمون تفسیر میکنیم.
در ضمن من هم میدونم مراجع درباره آخرالزمان هم صحبت میکنند.
اما من از شما خواهش کردم که نمونه ای بیارید که مرجعی درباره این مصداق سازی ها موافقت اعلام کرده باشه.
این که امسال بارون زیاد اومده، یا ملک عبدا... پارسال مرده، دلیل نمیشه که امسال سال ظهور باشه.
اگه صیهه آسمانی شنیده شد، اون وقت قطع به یقین میگیم امسال سال ظهوره.
اگه نفس زکیه ای کشته شد، اون وقت من و شما باید آماده ظهور بشیم.
در غیر این صورت مطرح کردن این مسائل و مصداق سازی ها خطرات اجتماعی به دنبال داره.
اولاً این که بلاخره خواست خدا اگه خواست تغییر کنه و امسال ایشون نیان، جواب آدمایی که با این مصداق ها امیدوار شده بودن و حالا ناامید شدن رو کی میده؟
دوم این که من اگه بدونم ظهور نزدیکه، محاله خرید و فروش کلانی داشته باشم.
چون میدونم کشور من میفته توی جنگ و ممکنه تمام سرمایه من دود بشه.
پس جامعه از لحاظ اقتصادی و اعتقادی در یک انفعالی پا میذاره.
مردم دست از کار برمیدارن و مدام در حال تماشا کردن این موضوع هستن که آیا فلان اتفاق هم عیناً میفته یا نه!
اونقدر گفته شده که ظهور نزدیکه که توی هر قسمتی از اجتماع که پا میذاری پیر و جوون در حال مسخره کردن اعتقاد به ظهور هستن.
یعنی بخش زیادی نا امید شدن.
این هم تقصیر کسانیه که مدام گفتن ببین! این اتفاق بیفته بعدش ظهور اتفاق میفته.
بعد ظهوری واقع نشده و مردم دلسرد شدن.
لذا حلقه امنیتی امام زمان کمرنگ تر میشه و شاید همین موضوع باعث بشه ظهور به تعویق بیفته.
این طرز تفکر شما به نظر من بیشتر از اون که به ظهور کمک کنه، ضربه میزنه.
من بر خلاف شما، کاری با مطالعات شخصی و نظرات شخصی شما ندارم.
فقط نتیجه این طرز تفکر رو چیزی جر انفعال و نا امیدی نمیدونم.

پ.ن:
ناظران محترم!
چنانچه بحث با عنوان تاپیک همخوانی نداره، لطفاً خودتون درستش کنین.
اما خواهش میکنم اساتید این حوزه هم به این بحث ورود کنن تا یک بار برای همیشه درستی یا غلطی این کارها مطرح بشه.
۱۶:۵۲, ۲۲/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۸:۲۲ توسط ـــ.)
شماره ارسال: #17

سلام

سوره آل عمران:
مَّا كَانَ اللّهُ لِيَذَرَ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى مَآ أَنتُمْ عَلَيْهِ حَتَّىَ يَمِيزَ الْخَبِيثَ مِنَ الطَّيِّبِ وَ مَا كَانَ اللّهُ لِيُطْلِعَكُمْ عَلَى الْغَيْبِ وَ لَكِنَّ اللّهَ يَجْتَبِي مِن رُّسُلِهِ مَن يَشَاء فَآمِنُواْ بِاللّهِ وَ رُسُلِهِ وَإِن تُؤْمِنُواْ وَ تَتَّقُواْ فَلَكُمْ أَجْرٌ عَظِيمٌ (179)

خدا بر آن نيست كه مؤمنان را بر آنچه كه بر آن هستيد واگذارد تا آنکه پلید را از پاک جدا كند و خدا بر آن نيست كه شما را از غيب آگاه گرداند بلکه خدا از ميان فرستادگانش هر كه را بخواهد برمی‌گزيند. پس به خدا و فرستادگانش ايمان بياوريد و اگر ايمان بياوريد و پرهيزگارى كنيد براى شما پاداش بزرگى خواهد بود.

همراستا با آیه‌ی بالا، من همیشه می‌اندیشیده‌ام که هدف نهایی از دونستن غیب در مورد وقوع آخر‌الزمان و ظهور منجی و اینکه ظهور نزدیک هست یا نیست چیه؟
هدف نهایی یعنی: در نهایت ِ این تحقیق و این دونسته‌ها چه کاری باید انجام بدیم؟
یعنی عملی که از این علم سرچشمه میگیره.
متوجه شدید علت سؤالم رو؟
علت سؤالم اینه که از اول هم همین هدف به ما دستور داده شده است!
در قرآن کریم به ما دستور داده شده که از گناه دوری کنیم و عمل صالح انجام بدیم و دینمون رو برای خدا خالص کنیم.
در انتهای آخرالزمان‌شناسی هم، نتیجه‌ی نهایی که گرفته میشه دقیقاً همینه.
پس اگر نتیجه‌ی نهایی ِ آخرالزمان‌شناسی همونیه که از اول میدونیم، واقعاً هدف نهایی ِ آخرالزمان‌شناسی چیه؟
خوشحال میشم که یک نفر بنده رو روشن کنه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، قلب ، افشین
۱۷:۳۲, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #18
آواتار
به نام خدا

اگر مباحث مطرح شده را بصورت کلی بررسی کنیم،یکی از مهمترین مواردی ک باید مطرح شود و نسبت به ان به تفاهم نظر رسید،بحث توقیت است و ابداء

از آنجایی ک شاید برخی دوستان با این واژه ها اشنایی نداشته باشند توضیحی مختصر در مورد آن بیان خواهم نمود:

توقیت، به معنای وقت گذاشتن برای ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.

توقیت و وقت گذاشتن ، لازم نیست حتمن دقیق و با قید سال، ماه، روز و ساعت باشد و اگر کسی بگوید که ظهور در سال مشخص شده و فلان ماه و فلان روز انجام میگیرد هم توقیت است، و اگر کسی بگوید که ظهور ده قرن دیگر، پنج قرن دیگر یا سال دیگر اتفاق می‌افتد نیز نوعی توقیت و تعیین وقت است.

و همین طور اگر کسی به صورت قاطع بگوید ظهور تا سال دیگر یا ده سال دیگر یا صد سال دیگر حتماً اتفاق نمی‌افتد نیز به نوعی توقیت و حرام است!

بصورت کلی باید دقت داشت که وقت و زمان ظهور ،ب مانند وقت و زمان قیامت فقط از جانب خداوند متعال مشخص و معین میگردد و خداوند زمان وقوع هیچ یک از این دو را به هیچ کسی نگفته است.

پس هر کس هر چه در این باب بگوید، دروغ و افترا است. چه بگوید فلان تاریخ اتفاق می‌افتد و چه بگوید تا فلان تاریخ اتفاق نمی‌افتد و چه بگوید تا فلان تاریخ حتماً اتفاق نمی‌افتد.

ما در مذهب گرانسنگمان،صفت بارز و ارزشمندی به نام انتظار را داریم

لذا اگر وقت خاصی تعیین بشود که دیگر کسی در انتظار باقی نمی ماند، و از حالت انتظار خارج می شود.
شیعه هر آن ندبه خوان،منتظر، دعاگو است که فرمان خدا صادر شده و ظهور محقق گردد.

بداء؛

بسيار مي‌شود كه مقدّمات كاري در نظر ما از هر جهت مهيّاست، ولي پيشامدهاي غيرمنتظره‌اي رخ مي‌دهد و آن وضع به هم مي‌خورد و آن كار انجام نمي‌شود در اينجا گفته مي‌شود: خدا نخواست چنين مطلبي انجام يابد، و ممكن است در همين جا كلمه «بدا» به كار برده شود
و گفته شود: «بدا لله انّه لا يريد هذا» يعني از خداوند آشكار شد كه نمي‌خواهد اين كار انجام شود.

بنابراين مقصود اين نيست كه براي خدا آشكار شد، تا مستلزم جهل به تقدير دوم باشد بلكه مقصود اين است كه از خدا براي ما آشكار گشت.
(در این مورد داستانی از اسماعیل فرزند امام صادق(علیه السلام) در مجامع اهل تسنن موجود است که آن را از ضعف شیعه میدانند و تعریف دیگری از ابداء داشته و به شیعه نسبت داده اند!در صورت لزون توضیح آن را خاهم داد)

بديهي است اين مطلب اشكالي ندارد و موضوعي است كه در طول زندگي هر كس بارها واقع مي‌شود كه اموري بر خلاف آنچه انتظار مي‌رفت رخ مي‌دهد، اين همان «حقيقت بداء» است.

بداء نیز ناشی از گفته‌ی این و آن نیست، بلکه به فراهم شدن و از بین رفتن شرایط و زمینه‌های ظهور بستگی دارد.

مسئله‌ی ظهور وابسته به شرایط موجود در جامع ای است ک قرار است پذیرای ظهور حضرت باشد و بستر های ظهور را در خود داشته باشد.

اگر به فرض اوضاع حاکم بر جهان و به ویژه جهان اسلام و بالاخص جهان تشیع 50٪ شرایط ظهور را فراهم نموده باشد و به ناگاه اوضاع متغیر گردد، مسلمانان بیدار، بصیر و پر تلاش و مجاهد گردند،‌ مابقی شرایط ظهور بسیار زودتر فراهم می‌گردد، اما اگر اتفاقات متفاوتی رخ دهد، مثلاً عده‌ای دوباره به خواب غفلت روند، مسلمانان از پیروزی‌های به دست آمده خوشحال شده و دچار غرور یا امیدواری کاذب شوند، دست از کار و تلاش بکشند، خسته شوند، طمع‌شان به متامع دنیا زیاد گردد، گوش به شایعه‌ها بسپارند، با هر نسیمی تغییر جبهه دهند، از خشم و اداهای دشمنان بترسند ... و در نهایت مراقب کید دشمنان نگردند، حتی ممکن است شرایطی که قبلاً فراهم شده بود نیز از بین برود.

البته دقت شود که مبحث «توقیت» با مباحث مربوط به شرایط، علائم و تکالیف کاملاً متفاوت است.

به عنوان مثال:
اگر به نقل از احادیث معتبر بیان شود که از «شرایط ظهور» برخورداری از 313 یار اولیه (فرماندهان و کارگزاران اولیه)، ناامیدی مردم جهان از مکاتب و حکومت‌ها و منجی‌خواهی است. و یا اگر بیان شود از «علائم ظهور» خروج سفیانی است. و یا اگر بیان شود که از «تکالیف مسلمین» برای تسریع ظهور علم، ایمان، عمل صالح، بصیرت، ولایت‌پذیری، روح جهادگری و ...، می‌باشد. اینها هیچ کدام «وقت گذاشتن» برای ظهور نیست.

در ارسال های بعدی ب مسئله شبیه سازی و مقایسه علائم ظهور و زمان حال خاهیم پرداخت،ان شا الله

یاعلی (علیه السلام) مدد است.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، مرتضی اقبالی ، ام ابیها ، Agha sayyed
۱۷:۵۷, ۲۲/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۹:۱۰ توسط قلب.)
شماره ارسال: #19
آواتار
(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۴۷)مرتضی اقبالی نوشته است:  بله در اینکه در آخر الزمان و نزدیکیهای ظهور هستیم هیچ شکی ندارم البته این را هم میدانم خود ائمه ما رو از توقیت منع کردن. گیرم که حضرت آقا سید خراسانی باشن که توی این دوران هیچکس از نظر شواهد و قرائن محتملتر از ایشون نیستن. ولی اگه حتی به کوچکترین احتمال ایشان سید خراسانی نبودن تکلیف مردم نا امید شده چیه؟ ثانیا بایک نفر بعنوان سید خراسانی و یکنفر دیگه بعنوان سید یمانی و یا سفیانی پس ما عملا داریم میگیم که امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در طول زمان زندگی این افراد ظهور میکنه ! درسته؟ در این صورت با این حدیث چکنیم:
«فضيل»‌ از امام باقر (عليه‌ السلام) پرسيد: آيا براي اين امر وقتي تعيين مي‌شود؟ اما سه بار فرمودند: ‌«كذب الوقّّاتون» تعيين كنندگان وقت دروغگويند.
سلام
بسیار خوب پس شما هم از نشانه ها اینطور اثبات کردید که خبری در راه است

اول اینکه امید باید به رحمت خدا باشد

بعدش اصلا عقلانی نیست انسان از ترس نا امیدی چشم به روی حقایق ببندد

خب پس حکمت این نشانه ها زیر سوال میرود
فرض کنیم ظهور در زمان ما نیست و در زمانی دیگر است حالا انسان هایی که در آن زمان هستند هم آیا درست است از ترس نا امیدی امید به ظهور نداشته باشند
کار غیر عقلانی در هر زمانی غیر عقلانی است

درباره حدیث کذب الوقاتون باید گفت اگر واقعاً حدیث درست باشد و حرف معصوم حتما منظور وقت خاص و زمان دقیق ظهور است چرا که معصومين علیهم السلام با گفتن نشانه ها حدود ظهور را تعیین کردند

آنوقتاگر ما این حدیث را در مورد حدود ظهور هم بدانیم پس هزاران حدیث دیگر بی فایده میشود!!!

اینجا یک تناقض پدید می آید

مگر آنکه حدیث کذب الوقاتون را درباره زمان دقیق ظهور بدانیم که این تناقض رفع میشود

در ضمن بارها رهبری به تعابیر مختلف به ما میفهمانند که ما در زمانی خاص قرار داریم و دایم نوید فرج و پیروزی می دهند که با گذاشتن حرف های ایشان کنار هم به آخرالزمان میرسیم

(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۵:۰۷)افشین نوشته است:  سلام
مطلب اینه که یکی میگه نباید تطبیق شخصیت و زمان بشه و یکی میگه این کار ایرادی نداره
جناب موسوی خدمتتون عرض کنم کسی اینجا نگفت ظهور نزدیک نیست،گفته میشه مصداق سازی نکنیم.اصلا ان شاءالله همین امسال ظهور محقق بشه ولی بازم بنظر بنده کار شما صحیح نیست.یعنی حتی اگه اماممون بیاد هم شما نمیتونید بگید کارتون درست بوده چون دقیقا دارید وقت تعیین میکنید!گفتن اینکه امسال سال ظهوره "در حالیکه هنوز هیچکدوم از علایم حتمی بوقوع نپیوسته" یعنی تعیین وقتSmile اینجا کسی نگفته ظهور دیرهSmile
ما نباید دنبال هر نشانه کوچیکی باشیم و روز و شبمون بشه گشتن دنبال نشانه ها چون ممکنه به خرافات رو بیاریم.باید خودمون رو اصلاح کنیم تا ان شاءالله سهمی در ظهور مولامون داشته باشیم

سلام
این وسط چندتا مسئله باهم قاطی شده

1_ شما از کجا فهمیدید که ظهور نزدیکه؟!؟!؟!

2_ من کجای حرفام گفتم ظهور امسال یا سال دیگه هست؟!؟!

3_ مگه دنبال کردن نشانه ها چقدر کار داره؟ حالا کی گفت همه وقت را صرف اینکار کنیم

4_ انتظار و وظایف منتظر منتظران با نشانه های ظهور فرق دارد و بحثی جداگانه دارد

(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۵:۵۶)ام ابیها نوشته است:  آقای موسوی!
لذا از انسان اهل مطالعه ای مثل شما انتظار میره کل مبحث رو در دست بگیرین و به جمله بندی ها و شماره گذاری ها ایراد وارد نکنید.
ضمناً...
سجاده آب نمیکشم.
با موبایل بازی میکنم.
شما میگین باید مطرح بشه.
معصوم حرف بیهوده نمیزنه.
من برای شما مثال زدم:
میگم در حدیثی منصوب به امام محمد باقر (علیه السلام) گفته شده که ظهور در روز شنبه اتفاق میفته.
در حدیثی منصوب به امام جعفر صادق (علیه السلام) گفته شده ظهور در روز جمعه اتفاق میفته.
آیا چون معتقدیم مثلاً امسال سال ظهوره و عاشورای امسال شنبه است، پس امام جعفر صادق (علیه السلام) کذاب هستن؟
نه....
پناه میبرم به خدا.
سلام
اگر از حرفهای من برداشت توهین آمیز کردید من رسما و علنی از شما عذر خواهی میکنم ببخشید قصد توهین نداشتم

ما تا وقتی صیحه آسمانی را نشنیده آیم درباره زمان دقیق ظهور و روز آن چیزی نمی دانیم

چرا شما فکر کردید من میگم ظهور امسال هست چون روز جمعه یا شنبه با عاشورا یکسانه
من در هیچ یک از حرف هام اینو نگفتم که زمان دقیق ظهور کی است

(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۵:۵۶)ام ابیها نوشته است:  آقای موسوی!
ضمناً...
سجاده آب نمیکشم.
با موبایل بازی میکنم.
شما میگین باید مطرح بشه.
معصوم حرف بیهوده نمیزنه.
من برای شما مثال زدم:
نه....
پناه میبرم به خدا.
من به شما میگم:
1. قطع به یقین قوی ترین احادیث هم احتمال تحریف درش وجود داره.
حتی کتابی مثل نهج البلاغه هم ممکنه تحریف شده باشه.
چه برسه به کتابی مثل اصول کافی یا بحار الانوار که هم خود کتب میتونسته تحریف شده باشه و هم میشه که احادیث جعلی در این کتب آورده شده باشه.
فقط قرآنه که 100% تحریف نشده.
2. ممکنه سیر اتفاقات در زمان امام محمد باقر یه طور بوده و در زمان امام جعفر صادق یه طور دیگه.
اتفاقاً چون شخصا با فیزیک آشنایی دارم، این نکته رو عرض کردم.
ممکنه مثلا در زمان امام باقر قرار بوده فلانی بره به یه شهری و مردمش رو شیعه کنه و مردم اون شهر در آخرالزمان به کمک ظهور بشتابند، اما صبح که از در خونه میره بیرون، صدقه نمیده و میفته زمین و میمیره.
لذا آخرالزمان در زمان امام جعفر صادق طور دیگه ای مطرح میشه.
این به دلیل کذاب بودن این عزیزان نیست.
هر کدوم - با توجه به علم کاملی که دارن - باز هم طبق آنچه پیش رو هست اقدام کنند.
چرا که از قضا و قدر الهی جز خدا کسی خبری نداره.
3. تطبیق دادن احادیث الآن به مرحله شبیه سازی رسیده.
یعنی من میگم از نشانه هایی که واسه سفیانی میدن، معلومه که داعشه.
خوب در احادیث داریم که اسمش عثمان بن غنبسه است.
میخواین با ابجد بشینیم هی حساب کنیم ببینیم داعش و عثمان با هم جور در میان یا نه!!!
یا در احادیث داریم چشم آبی و سرخ روئه.
واسه این که جور جور شه مطرح کنیم که فلانی یا بهمانی سفیانی هستن.
ما خودمون داریم احادیث رو به میل خودمون تفسیر میکنیم.
در ضمن من هم میدونم مراجع درباره آخرالزمان هم صحبت میکنند.
اما من از شما خواهش کردم که نمونه ای بیارید که مرجعی درباره این مصداق سازی ها موافقت اعلام کرده باشه.
این که امسال بارون زیاد اومده، یا ملک عبدا... پارسال مرده، دلیل نمیشه که امسال سال ظهور باشه.
اگه صیهه آسمانی شنیده شد، اون وقت قطع به یقین میگیم امسال سال ظهوره.
اگه نفس زکیه ای کشته شد، اون وقت من و شما باید آماده ظهور بشیم.
در غیر این صورت مطرح کردن این مسائل و مصداق سازی ها خطرات اجتماعی به دنبال داره.
اولاً این که بلاخره خواست خدا اگه خواست تغییر کنه و امسال ایشون نیان، جواب آدمایی که با این مصداق ها امیدوار شده بودن و حالا ناامید شدن رو کی میده؟
دوم این که من اگه بدونم ظهور نزدیکه، محاله خرید و فروش کلانی داشته باشم.
چون میدونم کشور من میفته توی جنگ و ممکنه تمام سرمایه من دود بشه.
پس جامعه از لحاظ اقتصادی و اعتقادی در یک انفعالی پا میذاره.
مردم دست از کار برمیدارن و مدام در حال تماشا کردن این موضوع هستن که آیا فلان اتفاق هم عیناً میفته یا نه!
اونقدر گفته شده که ظهور نزدیکه که توی هر قسمتی از اجتماع که پا میذاری پیر و جوون در حال مسخره کردن اعتقاد به ظهور هستن.
یعنی بخش زیادی نا امید شدن.
این هم تقصیر کسانیه که مدام گفتن ببین! این اتفاق بیفته بعدش ظهور اتفاق میفته.
بعد ظهوری واقع نشده و مردم دلسرد شدن.
لذا حلقه امنیتی امام زمان کمرنگ تر میشه و شاید همین موضوع باعث بشه ظهور به تعویق بیفته.
این طرز تفکر شما به نظر من بیشتر از اون که به ظهور کمک کنه، ضربه میزنه.
من بر خلاف شما، کاری با مطالعات شخصی و نظرات شخصی شما ندارم.
فقط نتیجه این طرز تفکر رو چیزی جر انفعال و نا امیدی نمیدونم.

پ.ن:
ناظران محترم!
چنانچه بحث با عنوان تاپیک همخوانی نداره، لطفاً خودتون درستش کنین.
اما خواهش میکنم اساتید این حوزه هم به این بحث ورود کنن تا یک بار برای همیشه درستی یا غلطی این کارها مطرح بشه.
سلام

1_ بله احتمال همه چیز وجود دارد ولی به این احتمال نمی توان تمام احادیث را جعلی دانست این احتمال هم وجود دارد که صحیح باشد

2_
این گفته ها فقط در حد یک احتمال است که شما دادید

علم خداوند متعال فراتر از این چیزها است خداوند متعال از زمان خارج است در زمان نیست

خداوند به هرکه بخواهد از غیب خودش می دهد
اگر بر مبنای حدیث حرف میزنید پس باید حدیث را کامل نقل کنید
طبق گفته خودتان شاید این حدیثی که گفتید درست نباشد پس ممکن است تحلیل شما هم غلط باشد

3_ سفیانی ربطی به داعش نداره سفیانی طبق روایات یک شخص هست
بنده هم نگفتم برید با ابجد حساب کنید که چی میشه
کسی نگفته شما برید دنبال اشخاص بگردید

4_ درباره نزدیکی ظهور همه مراجع نظر دادن ولی طبق گفته قبلیم گفتم احادیث آخرالزمان ربطی به تقلید نداره

طبق چیزی که درباره تطبیق از بعضی مراجع شنیدم دانستن احتمال را ایرادی نگرفتن
هرچند این احادیث ربطی به تقلید نداره

شما بفرمایید مراجع از کجا فهمیدن ظهور نزدیکه؟ ؟ !؟!؟!؟

5_ من در هیچ یک از حرفهام چه در این تاپیک و چه در هر تاپیکی نگفتم امسال یا سال دیگه ظهور هست

6_
مهم صیحه آسمانی هست ولی اگر بنا بود بعد از آن بفهمیم پس این چندهزار حدیث آخرالزمانی را معصوم برای چه گفتند!؟!؟!؟

اگر اینگونه بود پس فقط همین چند حدیث حتمی را ميگفتند چرا احادیث غیر حتمی را گفتند!؟!؟!؟

شما که بدون تطبیق نمی توانید احادیث را بررسی کنید!!!!!!

7_ قبلا درباره امید و ناامیدی جواب دادم گویا دقت نمی کنید

همان خدا و معصومین علیهم السلام که با گفتن نشانه ها مارا امیدوار کردند خودشان جواب ناامیدی را بدهند به من چه مگر من نشانه های ظهور را گفتم!!!

8_
اینکه مردم بعد از شنیدن نزدیکی ظهور چه می کنند به خودشان مربوط است
ما درباره انتظار و وظایف منتظران مطلب داریم مردم بروند مطالعه کنند
بابا نشانه های ظهور را معصومین گفتند

9_ هرچیزی حسابی دارد با مسخره کردن مردم ظهور به تعویق بیفتد

خب این حرف از کجا آمده!؟ دراين باره اگر حدیثی هست بفرمایید!؟
ما که نمی توانیم دایم با احتمال پیش بریم!!!

10_ طرز تفکر من چیه؟
من میگم بر اساس شواهد ظهور نزدیکه همین
مگه دیگه چی گفتم

(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۷:۳۲)حسن عزتي نوشته است:  به نام خدا

اگر مباحث مطرح شده را بصورت کلی بررسی کنیم،یکی از مهمترین مواردی ک باید مطرح شود و نسبت به ان به تفاهم نظر رسید،بحث توقیت است و ابداء

از آنجایی ک شاید برخی دوستان با این واژه ها اشنایی نداشته باشند توضیحی مختصر در مورد آن بیان خواهم نمود:

توقیت، به معنای وقت گذاشتن برای ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.

توقیت و وقت گذاشتن ، لازم نیست حتمن دقیق و با قید سال، ماه، روز و ساعت باشد و اگر کسی بگوید که ظهور در سال مشخص شده و فلان ماه و فلان روز انجام میگیرد هم توقیت است، و اگر کسی بگوید که ظهور ده قرن دیگر، پنج قرن دیگر یا سال دیگر اتفاق می‌افتد نیز نوعی توقیت و تعیین وقت است.

و همین طور اگر کسی به صورت قاطع بگوید ظهور تا سال دیگر یا ده سال دیگر یا صد سال دیگر حتماً اتفاق نمی‌افتد نیز به نوعی توقیت و حرام است!

بصورت کلی باید دقت داشت که وقت و زمان ظهور ،ب مانند وقت و زمان قیامت فقط از جانب خداوند متعال مشخص و معین میگردد و خداوند زمان وقوع هیچ یک از این دو را به هیچ کسی نگفته است.

پس هر کس هر چه در این باب بگوید، دروغ و افترا است. چه بگوید فلان تاریخ اتفاق می‌افتد و چه بگوید تا فلان تاریخ اتفاق نمی‌افتد و چه بگوید تا فلان تاریخ حتماً اتفاق نمی‌افتد.

ما در مذهب گرانسنگمان،صفت بارز و ارزشمندی به نام انتظار را داریم

لذا اگر وقت خاصی تعیین بشود که دیگر کسی در انتظار باقی نمی ماند، و از حالت انتظار خارج می شود.
شیعه هر آن ندبه خوان،منتظر، دعاگو است که فرمان خدا صادر شده و ظهور محقق گردد.
سلام
امیدوارم صبورانه با بنده برخورد کنید

1_ با این تفسیر شما از تعیین وقت پس باید تمام احادیث آخرالزمان و نشانه های ظهور را بلا استثنا دروغ پنداشت و معصومین علیهم السلام را جزو تعیین کنندگان وقت دانست

بدون هیچ شکی این تفسیر از حدیث کذب الوقاتون اشتباه است

2_ نشانه چیزی است که خداوند برای اطمینان قلبی بندگان و پایداری آنان در راه دین و اجرای آن قرار داده

گفتن نشانه ها منافاتی با انتظار ندارد که اگر داشت معصومین علیهم السلام نشانه ها را بیان نمی کردند
معصومین نشانه های ظهور را گفتند

دانستن زمان ظهور چه حدود و چه دقیق ربطی به اجرای دین ندارد اگر کمک کننده نباشد که هست دارای ضرر هم نیست

چه امام زمان علیهم السلام ظهور کنند چه نکنند خدا هست و اطاعت از او در هر شرایطی واجب است

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: ام ابیها ، mason-enemy
۱۹:۱۴, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #20

شما در پست های قبلیتون بارها و بارها تاکید کردین که این ملک عبدا... همون ملک عبدا... احادیثه.
یعنی انکار میکنید؟
شما احتمالات من رو قبول دارین.
اما باز هم طبق ادله خودتون میگین ظهور نزدیکه.
با بررسی همین احتمالات باید متوجه شد که احتمال ضربه زدن با مطرح کردن زیاد نشانه های ظهور بیشتر از احتمال سود رسوندنه.
من به شخصه معتقدم بر من مسلمون واجبه که برم بررسی کنم درباره آخرالزمان.
اما از کتابهایی مثل آقای دستغیب و قص علی هذا...
نه از وبلاگ ها و سایت های غیر تخصصی.
این که مطرح میشه ملک عبدا... ازدن سفیانیه، ممکنه در واقع ذهن منو درگیر کنه در حالی که مثلاً اردوغان ممکنه باشه.
من حرفم اینه که وقتی آدم تطابق ایجاد میکنه، طبق حدیث نیست و احتمال خطاش زیاده.
همین چیزها چون ما علم غیب نداریم ممکنه باعث ناامنی و ... بشه.
همین مثال هایی که من میزنم هم ممکنه ذهن یه مسلمونی رو درگیر کنه که در جهت درستی پیش نره.
قبول ندارین مصداق سازی اشتباهه؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]