کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بحث پیرامون برسی شبیه سازی نشانه های ظهور
۱۳:۰۸, ۲۱/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۶ توسط مرتضی اقبالی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه دوستان
استاد حجت الاسلام شهبازیان ضمن یک مصاحبه که درمورد یمانی و علائم ظهور که البته این روزها بحثش خوشبختانه خیلی داغ هم هست به یک نکته ای اشاره کرده که به دل من خیلی نشست و خواستم برای مابقی دوستان هم به عنوان یه نکته زیبا ارائه بدم. استاد شهبازیان میگه:
ما یک روایت داریم شاید این روایت را قبول کرده و بگوییم که یمانی از علائم حتمی است. اما نظر شخصی بنده این است که خیلی به روایات یمانی به عنوان نشانه های حتمی ظهور اطمینان ندارم، چون خلاف نظر مشهور است. آنچه که از مجموع روایات یمانی می توانیم بگوییم این است که یمانی جزء علائم محتوم است و پرچم او پرچم حق است؛ اما روایت معتبری در اینکه من وظیفه ای در شناخت یمانی دارم، وجود ندارد. به عبارت دیگر موظف به شناختن و تبعیت از او نیستم. به اعتقاد من نشانه های ظهور نقشی در شناخت حجت الهی ندارند. خودمان را درگیر نشانه های ظهور نکنیم چون اولاً باید بدانیم جایگاه و اعتبار نشانه های ظهور چه میزان است؟ ثانیاً این روایات آنقدر گنگ و مبهم اند که قابلیت تطبیق ندارند.

لذا در روایت آمده است همان معیارهایی که برای شناخت حضرت علی(علیه السلام) و سایر ائمه(علیه السلام) داریم به وسیله همان معیارها امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشناسیم. آیا الزاما حضرت علی(علیه السلام) را به وسیله سلمان شناختیم؟ نه؛ ما طبق آیات، روایات و تصریح رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فهمیدیم که حضرت علی(علیه السلام) همان مصداق امام است. به همین خاطر حضرت علی(علیه السلام) هم کُد می دهند که «اعرف الحق ثم تعرف اهله» اول معیار های حق را بشناس بعد معیارهای آن را مصداق یابی کن. ما امروزه در جامعه خود به یکسری روایات مبهم چنگ می زنیم که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و به دنبال سفیانی، دجال و یمانی می گردیم تا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشناسیم در حالی که نباید اینگونه باشد.

یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب پنهانی ، م.ط.مولایی

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۱:۲۲, ۲۲/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #21
آواتار
نقل قول:توقیت، به معنای وقت گذاشتن برای ظهور حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) است.

ممنون

یک نکته ای است که یک عده علامه حسن زاده ی املی(به خاطر همون سخنرانیشون در مورد ظهور) و امثال اقای پناهیان و... رو هدف قرار دادند.بحث این که از یک عده اشعثی صفت این مسئله شروع شد رو باز نمی کنم.

سوالی پیش میاد. با این اوصاف هر کسی بگه ظهور نزدیکه با توجه به نشانه ها اما تعیین دقیق وقت نکنه ،توقیت کرده؟ به عبارت دیگه ایا علامه حسن زاده و اقای پناهیان و... توقیت کردند؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، سدرة المنتهی
۰:۰۶, ۲۳/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۶:۵۲ توسط افشین.)
شماره ارسال: #22
آواتار
جناب موسوی وقتی میگید این ملک عبداله همونه خب من برداشتم این میشه که دیدیدSmile
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب
۱۰:۵۲, ۲۳/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۱:۰۱ توسط قلب.)
شماره ارسال: #23
آواتار
(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۹:۱۴)ام ابیها نوشته است:  شما در پست های قبلیتون بارها و بارها تاکید کردین که این ملک عبدا... همون ملک عبدا... احادیثه.
یعنی انکار میکنید؟
شما احتمالات من رو قبول دارین.
اما باز هم طبق ادله خودتون میگین ظهور نزدیکه.
با بررسی همین احتمالات باید متوجه شد که احتمال ضربه زدن با مطرح کردن زیاد نشانه های ظهور بیشتر از احتمال سود رسوندنه.
من به شخصه معتقدم بر من مسلمون واجبه که برم بررسی کنم درباره آخرالزمان.
اما از کتابهایی مثل آقای دستغیب و قص علی هذا...
نه از وبلاگ ها و سایت های غیر تخصصی.
این که مطرح میشه ملک عبدا... ازدن سفیانیه، ممکنه در واقع ذهن منو درگیر کنه در حالی که مثلاً اردوغان ممکنه باشه.
من حرفم اینه که وقتی آدم تطابق ایجاد میکنه، طبق حدیث نیست و احتمال خطاش زیاده.
همین چیزها چون ما علم غیب نداریم ممکنه باعث ناامنی و ... بشه.
همین مثال هایی که من میزنم هم ممکنه ذهن یه مسلمونی رو درگیر کنه که در جهت درستی پیش نره.
قبول ندارین مصداق سازی اشتباهه؟
سلام
طبق شواهد و اتفافات اینگونه استنباط میشود که انشاالله این حاکم حجاز همان ملک عبدالله بود

قبلا راجع به تطبیق بارها گفتم چرا اینقدر تکرار میکنید
تطبیق کاری عاقلانه و طبیعی است
بدون تطبیق که نمی‌شود احادیث را بررسی کرد

ما که نرفتیم بین مردم این کارها را انجام دهیم که حالا شما اینقدر نگران شدی
اینجا یه انجمن مذهبی است داریم مطرح می کنیم

چطور افرادی که خدا را اصلا قبول ندارند اینجا بیان اونوقت ما بچه حزب اللهی ساکت باشیم اصلا نظر دهیم هیچ نگوییم چون ممکن است اشتباه باشد!!!!

مهدویت که جزو اصول یا فروع دین نیست

درباره سفیانی هم باید گفت هنوز این فرد معلوم نیست کیه و پادشاه اردن نیست

(۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۰:۰۶)افشین نوشته است:  جناب موسوی وقتی میگید این ملک عبداله همونه خب من برداشتم این میشه که دیدیدSmile
سلام
انشاالله که همونه

وقتی مراجع و امام خامنه ای حفظه الله و امام خمینی ره آیت الله وحید و آیت الله بهجت و بسیاری از عالمان دیگر از نزدیکی ظهور می گویند این بدان مفهوم است که آنها هم با بررسی احادیث به این نتیجه رسیده اند

ما داشتیم زندگیمآن را می کردیم این عالمان از نزدیکی ظهور گفتند ما هم متوجه شدیم وگرنه ما که سرخود حرف نمیزنیم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی
۱۲:۲۸, ۲۳/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۲:۳۵ توسط ام ابیها.)
شماره ارسال: #24

(۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۰:۵۲)masoudmoosavy نوشته است:  قبلا راجع به تطبیق بارها گفتم چرا اینقدر تکرار میکنید
تطبیق کاری عاقلانه و طبیعی است
بدون تطبیق که نمی‌شود احادیث را بررسی کرد

ما که نرفتیم بین مردم این کارها را انجام دهیم که حالا شما اینقدر نگران شدی
اینجا یه انجمن مذهبی است داریم مطرح می کنیم

چطور افرادی که خدا را اصلا قبول ندارند اینجا بیان اونوقت ما بچه حزب اللهی ساکت باشیم اصلا نظر دهیم هیچ نگوییم چون ممکن است اشتباه باشد!!!!
1.چطور تطبیق کاری عاقلانه و طبیعیه؟
چرا بدون دلیل این کار رو کاری درست میدونین.
در حالی که من به شما گفتم که این کار مضراتی داره.
فایده این تطابق ها و مشابه سازی ها رو میشه بگین؟
اگر فواید این کار از مضراتش بیشتر بود، حق با شما خواهد بود و چنانچه مضراتش از فوایدش بیشتر باشه حکم مشروب رو داره.
(من باب مثال عرض کردم. وگرنه حکم شرعی ندادم)
اصلاً چطور با تطبیق آدم ها احادیث رو تفسیر کردن کار درستیه؟

2. این تالار با اجتماع فرقش چیه؟
تنها فرقش اینه که اینجا بچه مذهبی ها بیشتر میان.
اما یعنی آدمای معمولی یا بیمار و مریض نمیان؟
لزومی نداره که هر وقت هر به قول شما بی خدایی هر وقت حرف زد، بچه حزب اللهی ها واسه این که از قافله عقب نمونن جواب بدن.
گاهی سکوت و گذر زمان خودش بهترین پاسخه.

میگن قبل از ظهور تمام دنیا آشوب میشه.
درسته که اخبار ما گاهی از آشوب ها توی آمریکا و اروپا خبر میده.
اما مردم عادی اونجا زندگی های عجیب و غیر قابل تحملی ندارن که به خاطرش اغتشاش ایجاد بشه.
اگر قراره قبل از ظهور زلزله بیاد، چرا تو نپال میاد؟
چرا تو نیویورک نمیاد؟
چرا مردم انگلیس و آلمان احساس نمیکنن که به منجی احتیاج دارن؟
حداقل این که رفتار مردم دنیا نشون میده که زیاد با سیاست های سیاستمدارن دنیا مشکلی ندارن.
وگرنه یه تظاهرات میلیونی ای، اعتصابی، انقلابی چیزی...
همه این ها آیا ناقض حرف معصومه؟
ممکنه تا مردم واسه حضور منجی آماده بشن و بفهمن که چه کلاهی داره سرشون میره، سال ها بگذره.
شرط ظهور مرگ فلانی و قیام بهمانی نیست.
شرط ظهور آمادگی آدم هاست.

آقای عزتی!
از مطالبتون استفاده میکنم.
لطفاً اگه میشه ادامه بدین.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: پارمیس
۱۳:۵۱, ۲۳/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #25
آواتار
(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۵:۵۶)ام ابیها نوشته است:  2. ممکنه سیر اتفاقات در زمان امام محمد باقر یه طور بوده و در زمان امام جعفر صادق یه طور دیگه.
اتفاقاً چون شخصا با فیزیک آشنایی دارم، این نکته رو عرض کردم.
ممکنه مثلا در زمان امام باقر قرار بوده فلانی بره به یه شهری و مردمش رو شیعه کنه و مردم اون شهر در آخرالزمان به کمک ظهور بشتابند، اما صبح که از در خونه میره بیرون، صدقه نمیده و میفته زمین و میمیره.
لذا آخرالزمان در زمان امام جعفر صادق طور دیگه ای مطرح میشه.
این به دلیل کذاب بودن این عزیزان نیست.
هر کدوم - با توجه به علم کاملی که دارن - باز هم طبق آنچه پیش رو هست اقدام کنند.
البته درسته که ربطی به بحث نداره ولی با این قسمت از گفته هاتون موافق نیستم.اگر قراره امام باقر از آینده خبر داشته باشن فقط در مورد یکی دو سال نیست،بلکه تا زندگی در جریانه ایشون علم دارن که چه اتفاقی میفته.پس اینکه ممکنه امام باقر یه چیزی بگه و با مرگ یه نفر گفته امام به انجام نرسه اصلا منطقی نیست.اگر قراره اون فرد از دنیا بره مطمئن باشید امام میدونه وگرنه اگر مطمئن نبود اصلا حرفی به میان نمی آورد.مثل اینه که بگیم امام حسین وقتی به عمر سعد گفتن حکومت ری رو نمیبینی احتمالش بود با یه اتفاق غیر منتظره این حرف امام خراب در بیاد العیاذ بالله!
اگر تناقضی در احادیث هست یا به دلیل برداشت اشتباه از اوناست و یا ساختگی بودن یکی از اونها و یا شاید هر دو
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب
۱۳:۵۸, ۲۳/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #26
آواتار
(۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۲۱:۲۲)Islam نوشته است:  ممنون

یک نکته ای است که یک عده علامه حسن زاده ی املی(به خاطر همون سخنرانیشون در مورد ظهور) و امثال اقای پناهیان و... رو هدف قرار دادند.بحث این که از یک عده اشعثی صفت این مسئله شروع شد رو باز نمی کنم.

سوالی پیش میاد. با این اوصاف هر کسی بگه ظهور نزدیکه با توجه به نشانه ها اما تعیین دقیق وقت نکنه ،توقیت کرده؟ به عبارت دیگه ایا علامه حسن زاده و اقای پناهیان و... توقیت کردند؟

ممکن است که به ذهن کسی چنین خطور کند که نشر شرایط و علامات ظهور در جامعه، با احادیث نهی از توقیت و معین‌کردن وقت ظهور منافات داشته باشد، پس چرا از آنها سخن به ‌میان می‌آید؟

پاسخ این است که توقیت و تعیین وقت ظهور که در روایات از آنها نهی شده، شامل نقل علائم و شرایط ظهور نیست؛

زیرا مقصود از توقیت، آن است که به‌طور دقیق، وقت خاصی را برای ظهور معین کنیم، که روایات از آن نهی کرده‌اند.

وقت معین‌کردن برای ظهور، غیر از آنکه مشتمل بر نهی است دارای اشکالات دیگری نیز می‌باشد:

۱. ادعایی بدون دلیل است؛

۲. اگر تاریخ ظهور معلوم باشد، دشمنان درصدد مقابله و جلوگیری از آن برخواهند آمد و لذا در روایات می‌خوانیم که ظهور حضرت‌ مهدی علیه‌السلام به‌طور ناگهانی خواهد بود؛

۳. با وقت معین‌نکردن، روحیه امید و حیات در جامعه دمیده خواهد شد؛ زیرا در هر لحظه، احتمال داده می‌شود که ظهور حضرت فرا رسد.

امضای حسن عزتي
اگر چه خرمن عمرم غم تو داد به باد
به خاک پای عزیزت که عـهـد نشکستم

چگونه سر ز خجالت برآورم بر دوست
که خدمتی به سزا برنیامد از دستم
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مرتضی اقبالی ، سدرة المنتهی ، Islam ، افشین ، قلب
۲۰:۴۶, ۲۳/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #27
آواتار
(۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۵۸)حسن عزتي نوشته است:  ممکن است که به ذهن کسی چنین خطور کند که نشر شرایط و علامات ظهور در جامعه، با احادیث نهی از توقیت و معین‌کردن وقت ظهور منافات داشته باشد، پس چرا از آنها سخن به ‌میان می‌آید؟

پاسخ این است که توقیت و تعیین وقت ظهور که در روایات از آنها نهی شده، شامل نقل علائم و شرایط ظهور نیست؛

زیرا مقصود از توقیت، آن است که به‌طور دقیق، وقت خاصی را برای ظهور معین کنیم، که روایات از آن نهی کرده‌اند.

وقت معین‌کردن برای ظهور، غیر از آنکه مشتمل بر نهی است دارای اشکالات دیگری نیز می‌باشد:

۱. ادعایی بدون دلیل است؛

۲. اگر تاریخ ظهور معلوم باشد، دشمنان درصدد مقابله و جلوگیری از آن برخواهند آمد و لذا در روایات می‌خوانیم که ظهور حضرت‌ مهدی علیه‌السلام به‌طور ناگهانی خواهد بود؛

۳. با وقت معین‌نکردن، روحیه امید و حیات در جامعه دمیده خواهد شد؛ زیرا در هر لحظه، احتمال داده می‌شود که ظهور حضرت فرا رسد.

احسنت .جواب همینه.

اما یک عده متاسفانه مسائل رو قاطی کردند. تا یکی میاد میگه طبق نشانه های ظهور،این امر نزدیکه(تعیین وقت دقیق نمیکنه)، فکر می کنند توقیت کرده وی رو نهی می کنند. اتفاقی که برای یک عده در برخورد نا مناسب با سخنان این دو بزرگوار به وجود امده.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: سدرة المنتهی ، قلب
۲۱:۱۱, ۲۳/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #28
آواتار
سلام به دوستان
با کسب اجازه از آقای اقبالی من این مطلب که به نظرم جالب اومد رو کپی میکنم برای اینکه تو اولین کار فرهنگی معرفتکده امام شناسیمون درج و بشه و انتشار پیدا کنه.
ممنون از همه دوستان[تصویر: wink.png]
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: افشین ، مرتضی اقبالی
۲۱:۲۷, ۲۳/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #29
آواتار
به گزارش خبرگزاری فارس، به مناسبت فرا رسیدن سالروز میلاد یگانه منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود(عجل الله تعالی فرجه الشریف) با آیت‌الله روح‌الله قرهی مدیر حوزه علمیه امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) گفت‌وگویی انجام شده است که در این مصاحبه ایشان عنوان داشتند که :

عرض شود یک نکته‌ای که سربسته بیان می‌کنم این است که ما در آخرالزمان هستیم و علائمی که در روایات شریفه هست دارد محقق می‌شود از جمله در شام و عراق، البته بشارت دادند این‌ها به هیچ عنوان به ایران نمی‌توانند بیایند. سربسته می‌گوییم، چون نمی‌توانیم بیان بکنیم؛ عرض شود آنجا هم نمی‌توانند ورود پیدا بکنند و کامل مسلط شوند، ان‌شاءالله نابود خواهند شد و این یک قضیه است، اما امکان کشش هست، امکان کشدار بودن قضیه هست و خدای متعال نهایتاً به واسطه تقوا و ایمان که از خصائص یاران امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) همین متقین بودن است، این قضیه را ختم به خیر می‌کند.

ان‌شاء‌الله بتوانیم آن صفات حقیقی یاران و سربازان آقا جانمان امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را داشته باشیم تا در این آخرالزمان که علائمی آمده است مطالبی هست که بعضاً نمی‌شود تبیین کرد و کسی هم نمی‌تواند بیان کند که دقیقاً کی هست، اما علائم داریم، ما به واسطه علائم عرض می‌کنیم، حسب علائم شریفه ان‌شاءالله ظهور نزدیک است.

این خبر مال دیماه پارسال هستش...
یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Islam ، قلب
۲۱:۳۲, ۲۳/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #30
آواتار
نقل قول:حسب علائم شریفه ان‌شاءالله ظهور نزدیک است.

عالی.....SmileHeart
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب ، سدرة المنتهی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]