کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 3 رای - 3.67 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بحث پیرامون برسی شبیه سازی نشانه های ظهور
۱۳:۰۸, ۲۱/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۲/اردیبهشت/۹۴ ۱۶:۰۶ توسط مرتضی اقبالی.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام به همه دوستان
استاد حجت الاسلام شهبازیان ضمن یک مصاحبه که درمورد یمانی و علائم ظهور که البته این روزها بحثش خوشبختانه خیلی داغ هم هست به یک نکته ای اشاره کرده که به دل من خیلی نشست و خواستم برای مابقی دوستان هم به عنوان یه نکته زیبا ارائه بدم. استاد شهبازیان میگه:
ما یک روایت داریم شاید این روایت را قبول کرده و بگوییم که یمانی از علائم حتمی است. اما نظر شخصی بنده این است که خیلی به روایات یمانی به عنوان نشانه های حتمی ظهور اطمینان ندارم، چون خلاف نظر مشهور است. آنچه که از مجموع روایات یمانی می توانیم بگوییم این است که یمانی جزء علائم محتوم است و پرچم او پرچم حق است؛ اما روایت معتبری در اینکه من وظیفه ای در شناخت یمانی دارم، وجود ندارد. به عبارت دیگر موظف به شناختن و تبعیت از او نیستم. به اعتقاد من نشانه های ظهور نقشی در شناخت حجت الهی ندارند. خودمان را درگیر نشانه های ظهور نکنیم چون اولاً باید بدانیم جایگاه و اعتبار نشانه های ظهور چه میزان است؟ ثانیاً این روایات آنقدر گنگ و مبهم اند که قابلیت تطبیق ندارند.

لذا در روایت آمده است همان معیارهایی که برای شناخت حضرت علی(علیه السلام) و سایر ائمه(علیه السلام) داریم به وسیله همان معیارها امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشناسیم. آیا الزاما حضرت علی(علیه السلام) را به وسیله سلمان شناختیم؟ نه؛ ما طبق آیات، روایات و تصریح رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فهمیدیم که حضرت علی(علیه السلام) همان مصداق امام است. به همین خاطر حضرت علی(علیه السلام) هم کُد می دهند که «اعرف الحق ثم تعرف اهله» اول معیار های حق را بشناس بعد معیارهای آن را مصداق یابی کن. ما امروزه در جامعه خود به یکسری روایات مبهم چنگ می زنیم که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد و به دنبال سفیانی، دجال و یمانی می گردیم تا امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) را بشناسیم در حالی که نباید اینگونه باشد.

یا حق
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: آفتاب پنهانی ، م.ط.مولایی

آغاز صفحه 4 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۸:۰۹, ۲۴/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #31

(۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۵۱)افشین نوشته است:  البته درسته که ربطی به بحث نداره ولی با این قسمت از گفته هاتون موافق نیستم.اگر قراره امام باقر از آینده خبر داشته باشن فقط در مورد یکی دو سال نیست،بلکه تا زندگی در جریانه ایشون علم دارن که چه اتفاقی میفته.پس اینکه ممکنه امام باقر یه چیزی بگه و با مرگ یه نفر گفته امام به انجام نرسه اصلا منطقی نیست.اگر قراره اون فرد از دنیا بره مطمئن باشید امام میدونه وگرنه اگر مطمئن نبود اصلا حرفی به میان نمی آورد.مثل اینه که بگیم امام حسین وقتی به عمر سعد گفتن حکومت ری رو نمیبینی احتمالش بود با یه اتفاق غیر منتظره این حرف امام خراب در بیاد العیاذ بالله!
اگر تناقضی در احادیث هست یا به دلیل برداشت اشتباه از اوناست و یا ساختگی بودن یکی از اونها و یا شاید هر دو

جایی خونده بودم که از قضا و قدر الهی کسی جز خود خدا آگاهی نداره.
اگه قرار باشه که معصومین از تمام اتفاقات به طور کامل در تمام ازمنه اطلاع داشته باشن که ستار العیوبی خدا زیر سوال میره.
شاید من گناهی کنم که عمرم رو کوتاه کنه و شاید هم ثوابی بکنم که عمرم رو زیاد کنه.
به نظر میرسه ممکنه که ائمه از بخشی از زندگی ما اطلاع داشته باشن.
اما بعید میدونم معصومین تمام علم خدا رو داشته باشن.
۱۱:۰۸, ۲۴/اردیبهشت/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۴/اردیبهشت/۹۴ ۱۱:۴۱ توسط قلب.)
شماره ارسال: #32
آواتار
(۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۲:۲۸)ام ابیها نوشته است:  1.چطور تطبیق کاری عاقلانه و طبیعیه؟
چرا بدون دلیل این کار رو کاری درست میدونین.
در حالی که من به شما گفتم که این کار مضراتی داره.
فایده این تطابق ها و مشابه سازی ها رو میشه بگین؟
اگر فواید این کار از مضراتش بیشتر بود، حق با شما خواهد بود و چنانچه مضراتش از فوایدش بیشتر باشه حکم مشروب رو داره.
(من باب مثال عرض کردم. وگرنه حکم شرعی ندادم)
اصلاً چطور با تطبیق آدم ها احادیث رو تفسیر کردن کار درستیه؟

2. این تالار با اجتماع فرقش چیه؟
تنها فرقش اینه که اینجا بچه مذهبی ها بیشتر میان.
اما یعنی آدمای معمولی یا بیمار و مریض نمیان؟
لزومی نداره که هر وقت هر به قول شما بی خدایی هر وقت حرف زد، بچه حزب اللهی ها واسه این که از قافله عقب نمونن جواب بدن.
گاهی سکوت و گذر زمان خودش بهترین پاسخه.

میگن قبل از ظهور تمام دنیا آشوب میشه.
درسته که اخبار ما گاهی از آشوب ها توی آمریکا و اروپا خبر میده.
اما مردم عادی اونجا زندگی های عجیب و غیر قابل تحملی ندارن که به خاطرش اغتشاش ایجاد بشه.
اگر قراره قبل از ظهور زلزله بیاد، چرا تو نپال میاد؟
چرا تو نیویورک نمیاد؟
چرا مردم انگلیس و آلمان احساس نمیکنن که به منجی احتیاج دارن؟
حداقل این که رفتار مردم دنیا نشون میده که زیاد با سیاست های سیاستمدارن دنیا مشکلی ندارن.
وگرنه یه تظاهرات میلیونی ای، اعتصابی، انقلابی چیزی...
همه این ها آیا ناقض حرف معصومه؟
ممکنه تا مردم واسه حضور منجی آماده بشن و بفهمن که چه کلاهی داره سرشون میره، سال ها بگذره.
شرط ظهور مرگ فلانی و قیام بهمانی نیست.
شرط ظهور آمادگی آدم هاست.

آقای عزتی!
از مطالبتون استفاده میکنم.
لطفاً اگه میشه ادامه بدین.
سلام
این حرف هایی که زدید جواب نداره خواهر من
یا در پست های قبلی اشاره شد یا ربطی به موضوع نداره

شما هی از بنده سؤال می کنید تا یه سوتی بنده بدم تا اونو دست بگیرین
اینطور حرف زدن اصلا درست نیست

شما خودت ببین در نوشته هاتون چه ادعا هایی کردید

اینکه من از اطلاعات شما در پست قبل سوال کردم به همین خاطر بود که شما ناراحت شدید

بله احتمال همه چیز وجود داره و اگر شما بخواهید هی احتمالات را بیان کنید تمامی ندارد

بحث از احتمال گذشته حالا اگر شما میخواهید چشمتان را بر علایم ظاهر شده آخرالزمان ببندید خب ببندید به بقیه چیکار دارید ما ظهور را نزدیک میبینیم آن هم خیلی جدی نه شوخی

به جای اینکه هی نشانه ها و آخرالزمان را انکار کنیم باید برای آخرین فتنه ها آماده باشیم

(۲۳/اردیبهشت/۹۴ ۱۳:۵۸)حسن عزتي نوشته است:  ممکن است که به ذهن کسی چنین خطور کند که نشر شرایط و علامات ظهور در جامعه، با احادیث نهی از توقیت و معین‌کردن وقت ظهور منافات داشته باشد، پس چرا از آنها سخن به ‌میان می‌آید؟

پاسخ این است که توقیت و تعیین وقت ظهور که در روایات از آنها نهی شده، شامل نقل علائم و شرایط ظهور نیست؛

زیرا مقصود از توقیت، آن است که به‌طور دقیق، وقت خاصی را برای ظهور معین کنیم، که روایات از آن نهی کرده‌اند.

وقت معین‌کردن برای ظهور، غیر از آنکه مشتمل بر نهی است دارای اشکالات دیگری نیز می‌باشد:

۱. ادعایی بدون دلیل است؛

۲. اگر تاریخ ظهور معلوم باشد، دشمنان درصدد مقابله و جلوگیری از آن برخواهند آمد و لذا در روایات می‌خوانیم که ظهور حضرت‌ مهدی علیه‌السلام به‌طور ناگهانی خواهد بود؛

۳. با وقت معین‌نکردن، روحیه امید و حیات در جامعه دمیده خواهد شد؛ زیرا در هر لحظه، احتمال داده می‌شود که ظهور حضرت فرا رسد.
سلام
ازتون ممنونم که چشم به روی حقایق نبستید

بنده هم حرف اصلیم همین بود که شما تایید کردید

امیدوارم دوستان دیگر هم توجه کنند که حرف بنده درست بوده و با تحقیق و همینطوری چیزی نگفتم

متشکرم
۱۲:۰۴, ۲۴/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #33
آواتار
(۲۴/اردیبهشت/۹۴ ۸:۰۹)ام ابیها نوشته است:  جایی خونده بودم که از قضا و قدر الهی کسی جز خود خدا آگاهی نداره.
اگه قرار باشه که معصومین از تمام اتفاقات به طور کامل در تمام ازمنه اطلاع داشته باشن که ستار العیوبی خدا زیر سوال میره.
شاید من گناهی کنم که عمرم رو کوتاه کنه و شاید هم ثوابی بکنم که عمرم رو زیاد کنه.
به نظر میرسه ممکنه که ائمه از بخشی از زندگی ما اطلاع داشته باشن.
اما بعید میدونم معصومین تمام علم خدا رو داشته باشن.
بنده عرضم اینه که اگه ائمه بدونن با یک گناه و ثواب بنده ها،گفته هاشون اشتباه در میاد هرگز در مورد آینده چیزی نمیگن
امام باقر (علیه السلام) وقتی میگن ظهور شنبه هست صددرصد شنبه میشه مگر اینکه منظور دیگری داشته باشن.طبق گفته شما امام باقر (علیه السلام) باید میگفتن اگه همه چی طبق روال پیش بره و اتفاق خاصی نیفته و ... ظهور شنبه هست وگرنه یه روز دیگه میشه!
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: قلب
۱۰:۵۰, ۲۷/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #34

این کلیپ برای من بسیار جالب بود.
خیلی نظراتشون با نظرات من همسوئه.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: مرتضی اقبالی ، افشین ، حسن عزتي
۱۴:۰۵, ۲۸/اردیبهشت/۹۴
شماره ارسال: #35