کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 1 رای - 5 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اثبات وجود خدا از طریق برهان فطرت
۲۳:۲۹, ۹/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #1
آواتار
آقای ایمان علیخانی
آموزش فلسفه به زبان ساده
قدم اول
اثبات برهان فطرت
کسی که ادعا می کند به هیچ چیز اعتقاد ندارد (پوچ گرا) نیز الزاماً اعتقاداتی دارد. نمونه ی بارز این اعتقادات، اعتقاد به وجود گرسنگی و وجود غذاست. اگر کسی این دو را واقعاً قبول نداشته باشد طی چند روز می میرد. لذا تمام انسان ها اعتقاداتی دارند.
از طرفی این سخن کاملاً بر حق است که نمی توان برای تمام اعتقادها برهان آورد. هر برهانی که اعتقادی را اثبات کند، خود فرضیاتی دارد که نیاز به اثبات دارند. لذا الزاماً اعتقاداتی هست که برایشان برهانی نیست و برای اثبات دیگر اعتقادات به این ها نیاز است.
دو پاراگراف بالا را می توان اینگونه جمع بندی کرد که هر کسی اعتقاداتی دارد و در میان این اعتقادات، الزاماً اعتقاداتی اثبات ناپذیر موجود است. لذا هر کسی -هر قدر هم که برای استدلال تلاش کند- اعتقاداتی دارد که بدون اثبات پذیرفته است.
حال چگونه باید از میان این همه اعتقاد، عده ای را انتخاب کنیم که بدون اثبات بپذیریم؟ اگر روشی منطقی برای رسیدن به این اعتقادات کشف کنیم، به عبارتی آن ها را اثبات کرده ایم که این محال است. لذا اعتقادات اثبات ناپذیر را نمی توان انتخاب کرد و پذیرفت.
در ساختار منطقی و فلسفی ذهن ما ستون هایی ست مستحکم که تمام این بنای عظیم بر این ستون ها بنا شده است. این ستون ها اعتقاداتی هستند که بدون اثبات پذیرفته ایم و برای پذیرششان هیچ انتخابی نداریم؛ بلکه پیش از آن که در صحت هر گزاره ای فکر کنیم، در ما وجود دارند. اسلام به این اعتقادات اولیه و اساسی می گوید فطرت
قدم دوم
نشان‌ دادن فطری بودن اعتقاد به خدا
امروز، علوم روان شناسی و ژنتیک، هردو به این نتیجه رسیده اند که انسان ذاتاً به خدا معتقد است و ژن هایی مربوط به خدا در انسان موجود است.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/God_gene

Spirituality and mental health

سایت NIH.gov__National Instute of Health است که از برترین مراکز تحقیقات پزشکی جهان است. پسوند gov که در آدرس این سایت مشاهده می کنید، مخفف کلمه ی government(حکومت) است که تنها به سایت های حکومتی امریکا داده می شود.
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، MohammadSadra

آغاز صفحه 3 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۰:۴۲, ۱۳/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۴ ۲۰:۴۴ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #21
آواتار
آقای مجتبی

اما پاسخ های مناسب قطعا باز به حوزه فلسفه برمی گرده نه علم<<< پس این همه بحث بین بیگ بنگ و جهان پاستار و مدل کهکشانی سیکلی بین طرفین بی مورد است؟ خوب شد استاد روشنگری کردند
من نمیدونم شما بر چه اساس این حرف را میزنید؟

دوست من آقای فرانسیس کالینز را میشناسید؟
ایشان یکی از بزرگترین متخصصین ژنتیک جهان و یک خداباور است
ایشان بعد از کشف رابطه های dna خداباور شد
چگونه میگویید هیچ دلیل ژنتیکی برای وجود خدا نیست؟

علم ژنتیک کلیه تمایلات و رفتارهای انسانی را تبیین میکند
حتی بر اساس ژن خودخواهی در کتاب آقای داوکینز به همین نام نیکوکاری جانداران تشریح ژنتیکی میشود

من از شما میپرسم چگونه ژنتیک خداباوری را به صورت علمی بیان میکند؟
بدون وجود ژن خداگرا امکان این کار نیست

در ضمن فرض میکنیم که ژن خداگرا وجود نداشته باشد
بر استدلال من خللی وارد نمیشود
من یک برهان آوردم و دو منبع علمی
بر فرض اینکه یکی از منابع علمی من باطل بشود منبع دیگر من پابرجا میماند
۲۲:۳۸, ۱۳/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۴ ۲۲:۴۱ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #22

(۱۳/بهمن/۹۴ ۲۰:۴۲)دوست حقیقت نوشته است:  آقای مجتبی

اما پاسخ های مناسب قطعا باز به حوزه فلسفه برمی گرده نه علم<<< پس این همه بحث بین بیگ بنگ و جهان پاستار و مدل کهکشانی سیکلی بین طرفین بی مورد است؟ خوب شد استاد روشنگری کردند
من نمیدونم شما بر چه اساس این حرف را میزنید؟
دوست عزیز چون درکی از فلسفه ندارید و اون رو یک شاخه ی جدا می دونید و به توضیحات من از فلسفه در پست های قبلی توجه نکردید من مجدد تکرار مکررات نخواهم کرد.
ولی با این رویکرد به هیچ کجا نخواهید رسید، قبل از شما هم کسی نرسیده.
(۱۳/بهمن/۹۴ ۲۰:۴۲)دوست حقیقت نوشته است:  دوست من آقای فرانسیس کالینز را میشناسید؟
ایشان یکی از بزرگترین متخصصین ژنتیک جهان و یک خداباور است
ایشان بعد از کشف رابطه های dna خداباور شد
چگونه میگویید هیچ دلیل ژنتیکی برای وجود خدا نیست؟
او نشانه ای دید از یک هوش. درون ژن انسان نوشته نشده خدایی وجود دارد و هیچ خدا ناباوری از این طریق به خدایی با مختصاتی که ما مگیم نمی رسه.
مثال عرض می کنم؛ استفان مایر یک پژوهشگر هست که در حوزه طراحی هوشمند I.D کار می کنه، که تمام مواردی که وجود یک هوش در ساختار طبیعت رو شامل می شه رو در بر می گیره، مثل همین مساله ژن انسان و DNA ، امکان پذیر بودن این حجم از جهش در تطور داروینی ، مساله پیچیدگی فرونکاستنی، تا نظم کهکشان ها فضای کیهانی و ... اما در نهایت ما می تونیم بگیم خب ما قبول کردیم که یک هوش در نظام طبیعت وجود داره، خب که چی؟ کی گفته این هوش همون خدای خیالی شماست؟

قبلا پست های پیشین عرض کردم:
(۱۰/بهمن/۹۴ ۱۶:۴۷)مجتبی110 نوشته است:  
(۱۰/بهمن/۹۴ ۱۳:۲۱)دوست حقیقت نوشته است:  قرار نیست علم بیولوژی رای به فطری بودن اعتقاد به خدا بدهد چون در حوزه فعالیت آن نیست
بله می تواند نشانه باشد اما نمی تواند برهان باشد. ژن خدا می تونه نشونه ای باشه برای تنبه یک خدا باور، نه یک دلیل برای یک آتئیست.

(۱۳/بهمن/۹۴ ۲۰:۴۲)دوست حقیقت نوشته است:  علم ژنتیک کلیه تمایلات و رفتارهای انسانی را تبیین میکند
حتی بر اساس ژن خودخواهی در کتاب آقای داوکینز به همین نام نیکوکاری جانداران تشریح ژنتیکی میشود

من از شما میپرسم چگونه ژنتیک خداباوری را به صورت علمی بیان میکند؟
بدون وجود ژن خداگرا امکان این کار نیست

در پست اول عرض کردم، یکمی به خود سختی خواندن بدید
(۱۳/بهمن/۹۴ ۲۰:۴۲)دوست حقیقت نوشته است:  در ضمن فرض میکنیم که ژن خداگرا وجود نداشته باشد
بر استدلال من خللی وارد نمیشود
من یک برهان آوردم و دو منبع علمی
بر فرض اینکه یکی از منابع علمی من باطل بشود منبع دیگر من پابرجا میماند
منابع علمی شما رو نقد کردم ولی شما کلا بحث رو عوض کردید و سوال اصلی خودتون یادتون رفت.
یکبار برگردید سراغ اولین پست من و برای اینکه واقعا نشون بدید دنبال حقیقت هستید اون رو بخونید و مشکلی اگر بود سوال بپرسید.

یک استدلال آوردید با عنوان برهان

من نقد کردم که شما فرضیه رو نمی تونید به عنوان برهان جا بزنید
ثانیا حتی در صورت اثبات اون فرضیه، وجود خدا اثبات نمی شه به خاطر اینکه استدلال اون فرضیه بنا بر داروینیسم شکل گرفته.

یقینا همین متن که نوشتم رو هم درست نمی خونید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: دوست حقیقت ، میم.حسین.الف ، انتصـار
۲۲:۵۶, ۱۳/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۳/بهمن/۹۴ ۲۳:۰۵ توسط دوست حقیقت.)
شماره ارسال: #23
آواتار
به گزاره های گفته شده شما انتقاد دارم اما برای تمرکز بحث تنها روی این بخش تمرکز میکنیم

هدف این تاپیک اثبات وجود خدا از طریق فطرت است

برای این کار یک برهان آورده شده و دو منبع علمی

منبع ژنتیکی و منبع روانشناسی

در بحث ژنتیکی اختلاف نظر داریم

اما فرض میکنیم منبع ژنتیکی من باطل است

اما هنوز استدلال من پابرجا است چون منبع روانشناسی من نقد نشده

برای رد ادعای من شما باید منبع روانشناسی من را هم نقد کنید

وگرنه استدلال من صحیح است
۲۳:۲۱, ۱۳/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #24

(۱۳/بهمن/۹۴ ۲۲:۵۶)دوست حقیقت نوشته است:  به گزاره های گفته شده شما انتقاد دارم اما برای تمرکز بحث تنها روی این بخش تمرکز میکنیم

هدف این تاپیک اثبات وجود خدا از طریق فطرت است

فکر می کنم اشتباهی رخ داده،
اینجا مساله اثبات فطرت از دو منبع حول ژنتیک و روانشناسی است.

(۱۳/بهمن/۹۴ ۲۲:۵۶)دوست حقیقت نوشته است:  برای این کار یک برهان آورده شده و دو منبع علمی

منبع ژنتیکی و منبع روانشناسی
برهان نوعی استدلاله که درستیش اثبات شده باشد
پس
استدلال شما وقتی برهان است که منبع علمی تون درست منطبق با استدلالتون باشه و اون رو تایید کنه.

منبع اول که رد شد، مگر اینکه شما بر ردیه ی من ایرادی بگیرید، که تا الان اتفاق نیافتاده.

در مورد منبع دوم:
من نخوندم چون یک مقاله ی بلنده و صحت و صغم مجلش هم با توجه به اینکه هندی هست برای من معلوم نیست.
و تا وقتی خودتون در موردش توضیح ندید ما نمی تونیم بگیم منطبق با برهانتون هست.

پس زحمتو بکشید توضیحات رو ارائه کنید.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، دوست حقیقت ، انتصـار
۱۳:۴۱, ۱۴/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #25
آواتار
در مورد منبع روانشناسی من به زبان بین المللی از سایت های معتبر آمریکایی منبع گذاشتم
زبان آن هم انگلیسی است نه هندی اگر بر زبان انگلیسی مسلط نیستید میتوانید از ترجمه گر استفاده کنید

در مورد ژنتیک
من یک سوال ساده پرسیدم اما جواب ندادید

1-ژنتیک تمایلات انسانی را تشریح میکند
2- خداباوری یک تمایل انسانی است

ژنتیک چگونه خداباوری را توجیه میکند؟
۱۵:۱۰, ۱۴/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۴ ۱۵:۱۴ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #26

(۱۴/بهمن/۹۴ ۱۳:۴۱)دوست حقیقت نوشته است:  در مورد منبع روانشناسی من به زبان بین المللی از سایت های معتبر آمریکایی منبع گذاشتم
زبان آن هم انگلیسی است نه هندی اگر بر زبان انگلیسی مسلط نیستید میتوانید از ترجمه گر استفاده کنید
چرا خودتون رو می زنید به آدم هایی که IQ زیر 70 دارند؟؟ Smile

چه کسی گفت زبانش هندیه؟

احتمالا ژورنال های هندی رو نمی شناسید، من گفتم با توجه به اینکه ژورنالش هندیه و تو پایگاه معتبری نمایه نشده صحتش اولا برای من مشخص نیست. (تازه با این اوصاف من رد نکردم گفتم صحتش مشخص نیست برام)

دوست عزیز کلا منطق رو قی کردی! Smile شما یه لینک از یک مقاله دادی که خودت هم نخودیش، بعد می گی باید برید ترجمش کنید نقدش کنید وگرنه حرف من درسته .
خوشحالی دوست من؟؟

مثلا من بیام لینک کتاب (The 'God' Part of The Brain) رو بدم، و بگم خدا طبق این کتاب بخشی از توهم مغزه، من کتاب رو نخوندم ولی هرکی نقدی داره بره کتاب رو بخونه و نقد کنه وگرنه حرف من درسته. جلل الخالق

(۱۴/بهمن/۹۴ ۱۳:۴۱)دوست حقیقت نوشته است:  در مورد ژنتیک
من یک سوال ساده پرسیدم اما جواب ندادید

1-ژنتیک تمایلات انسانی را تشریح میکند
2- خداباوری یک تمایل انسانی است

ژنتیک چگونه خداباوری را توجیه میکند؟
Smile جوابتون تو پست اول: (یه وقت نخونیا)
(۱۰/بهمن/۹۴ ۱۰:۴۰)مجتبی110 نوشته است:  
استدلال های فرضیه
The God gene hypothesis is based on a combination of behavioral genetic, neurobiological and psychological studies.
: The major arguments of the hypothesis are
(1) spirituality can be quantified by psychometric measurements
(2) the underlying tendency to spirituality is partially heritable
(3) part of this heritability can be attributed to the gene VMAT2
this gene acts by altering monoamine levels ; and
(5) spiritual individuals are favored by [u]natural selection[/b] because they are provided with an innate sense of optimism, the latter producing positive effects at either a physical or psychological level.

به مساله انتخاب طبیعی داروین اشاره کرده که افرادی که ژن مذهبی دارند و افراد معنوی هستند برای مساله انتخاب طبیعی مطلوب هستند.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: انتصـار ، دوست حقیقت ، میم.حسین.الف
۱۵:۴۷, ۱۴/بهمن/۹۴
شماره ارسال: #27
آواتار
من با کسی که به به همگوی خود میگوید آیکویت زیر 70 است هیچ حرفی ندارم
به نظر من چنین کسی ارزش گفتگو ندارد
شما مقدمات بحث مثل رعایت احترام را هنوز نمیدانید چگونه میتوان از شما انتظار رسیدن به نتیجه داشت؟

اگر دوستان دیگر نظری دارند بیان کنند
۱۷:۵۱, ۱۴/بهمن/۹۴ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۴ ۱۷:۵۲ توسط مجتبی110.)
شماره ارسال: #28

(۱۴/بهمن/۹۴ ۱۵:۴۷)دوست حقیقت نوشته است:  من با کسی که به به همگوی خود میگوید آیکویت زیر 70 است هیچ حرفی ندارم
باز هم که نخوندی من چی گفتم.
(۱۴/بهمن/۹۴ ۱۵:۱۰)مجتبی110 نوشته است:  چرا خودتون رو می زنید به آدم هایی که IQ زیر 70 دارند؟؟ Smile

چه کسی گفت زبانش هندیه؟

نه هیچکدام از پست های دوستان رو می خوندی ! نه حتی لینک هایی رو که دادی رو خوندی.

اسپم پراکنی کافی نیست؟؟
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: میم.حسین.الف ، ماحی
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]