کانال بیداری اندیشه در سروش کانال بیداری اندیشه در تلگرام

ارسال پاسخ  به روز آوری

رتبه به موضوع
  • 10 رای - 4.9 میانگین
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تدبر در آیات قرآن(جالبترین آیاتی که در هر روز با آن مواجه شدیم)
۱۳:۱۰, ۱۱/تیر/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/اسفند/۹۲ ۳:۰۳ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #1
آواتار
سلام رفقا

ضمن تشکر فراوان از پیگیری طرح بسیار ارزشمند ختم قرآن که آثار و برکات فراوان فردی و جمعی برای تالار و اعضا داره

یک یا چند آیه که در اون صفحه و یا جزء که خیلی براش جذاب بوده رو برای استفاده ی سایرین با توضیحات مختصری از خودش که چرا این آیه نظرش رو جلب کرده در تالار قرار بده

اگه حوصله کرد یه نظری هم بر تفسیر بیاندازه

اگه المیزان بود چه بهتر

نبود هم که خوب هر تفسیری که شد

حتی بدون تفسیر هم گفتم مسئله ای نیست

اینکار مقدمه ای خواهد شد که انشالله در گام بعدی، پس از تفکر و تدبر در آیات قرآن ما به این معارف مؤمن بشیم و در عمل به اونها عمل کنیم

منتظر هستم

یا علی
ارسال ایمیل به این کاربر یافتن تمامی ارسال های این کاربر
نقل قول این ارسال در صفحه جدید
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: Reza14 ، janali ، boghz ، Unname28 ، مجنون الحسین ، fazel ، أین المنتظر ، Ramin_Ghn ، m.shirazi80 ، meshkat ، MESSENGER ، Seyed Mohsen ، Ara ، MAHDI59 ، nafas ، Hadith ، M03TAFA ، محب الزهرا ، mohammad790 ، rajaby ، حلما ، V-E ، محیصا ، netlog36 ، خادمة الزهرا ، خاک ، رهیافته ، Admirer ، yamin ، ترنم ، said_siraj ، pop110 ، ساقی ، abas_341 ، mahdy30na ، azade ، Farzaneh ، m.hossein ، saloomeh ، حسن.س. ، جبریل ، بیداری اندیشه ، عشقم کربلا ، Eve ، حقیقتجو

آغاز صفحه 20 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد)
۲۳:۲۶, ۲۹/دی/۹۰
شماره ارسال: #191
آواتار
يَوْمَ تَشْهَدُ عَلَيْهِمْ أَلْسِنَتُهُمْ وَأَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم بِمَا كَانُواْ يَعْمَلُونَ‏
(نور 24)
روزى كه زبان‏ها و دست‏ها و پاهايشان عليه آنان به آنچه انجام داده‏اند گواهى مى‏دهند.
.
.
نکته ها
مسأله‏ى گواهى دادن اعضاى بدن در قيامت، بارها در قرآن مطرح شده است.
در سوره‏ى فصّلت مى‏خوانيم: «حتّى اذا ما جاءوها شَهِد عليهم سَمعُهم و ابصارُهم و جُلودُهم بما كانوا يعملون»( فصّلت 20) هنگامى كه به دوزخ رسند، گوش و چشم و پوست بدن آنان به گناهانى كه انجام داده‏اند، گواهى دهند. در سوره‏ى يس مى‏خوانيم: «أليوم نَختِمُ على أفواهِهم و تُكلِّمُنا ايديهِم و تَشهَد أرجُلُهم بما كانوا يَكسِبون»( يس65) در آن روز بر دهان كافران مهر خموشى زنيم و دست‏هايشان با ما سخن گويند و پاهايشان به آنچه كرده‏اند گواهى دهند.
چون در شهادت، بايد در مورد ديگرى گواهى داد، پس معلوم مى‏شود جوهر وشخصيّت انسان غير از اعضاى بدن اوست كه عليه او شهادت مى‏دهند. زيرا شاهد ومشهود بايد از هم جدا باشند.
.
.
پيام ها
1- در دادگاه قيامت، انسان حتى مالك اعضاى خود نيست. «تَشهدُ عليهم السنتهم و ايديهم و ارجلهم»
2- گواهى‏دادن، به درك و شعور نياز دارد. بنابراين اعضاى بدن آنچه را انجام مى‏دهند درك مى‏كنند، گرچه ما نفهميم. «تَشهَدُ عليهم السنتهم و ايديهم و ارجلهم»
3- در قيامت، بر تمامى گفتار و رفتار گواه آورده مى‏شود. «بما كانوا يعملون»
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، nafas ، أین المنتظر ، MohammadSadra ، yamin
۱:۴۵, ۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۴/بهمن/۹۰ ۱:۴۷ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #192
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

بچه ها این نکته رو در مورد قرآن از یکی از اساتیدمون یاد گرفتم. آیه هم ایشون مثال زد چون مفهوم بسیار زیبایی داره دلم نیومد اینجا مطرح نکنم...

نکته ای که مطرح کردند این بود که بیشتر آیات قرآن آیات رحمت خداوند است تا خشم و غضب. حتی اگر در ظاهر فکر کنیم که آیه ای در مورد خشم پروردگارمونه ممکنه باطنا معنی رحمت رو بده.

به این آیه زیبا دقت کنید:

الرَّحْمَـٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ (سوره طه آیه 5)

معنیش اینه :خداوند بر عرش استیلا یافته و محیط است.

شاید در نظر اول به نظر بیاد که به معنی قدرت پروردگارمون و پادشاهی اون بر کل جهان است. البته این معنی کاملا درست است. اما بیایم آیه رو به این صورت بخونیم :

الرَّحْمَـٰنُ ، عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ

و به معنیش اینطور نگاه کنیم : کسی که بر جهان مستولی است ، کسی که پادشاه ماست ، رحمان است....
یعنی بنده های من نترسید. کسی که روی تخت پادشاهیه رحمانه. کسی که بر دنیا تسلط داره خدای مهربانه...

نمی دونم تونستم منظورو برسونم یا نه. من خیلی با این آیه حال می کنم. دلگرمی بزرگیه ...
هیچ انسانی نمیتونه ادعای تسلط بر جهان رو داشته باشه. بلکه ؛

الرَّحْمَـٰنُ عَلَى الْعَرْشِ اسْتَوَىٰ...

یافتن تمامی ارسال های این کاربر
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، MohammadSadra ، علی 110 ، ساقی ، mohammad790 ، nafas ، فدک زهرا
۳:۵۲, ۱۴/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #193
آواتار
قرار شد این هفته در ختم هفتگی قرآن جزء 4 رو بخونم
با این آیه شروع شده
خیلی بهش فکر کردم:
لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّى تُنفِقُواْ مِمَّا تُحِبُّونَ .... ﴿۹۲﴾
هرگز به نيكوكارى نخواهيد رسيد تا از آنچه دوست داريد انفاق كنيد... (۹۲)
چند بار واقعاً از چیزی که حقیقتاً بهش علاقه داشتم انفاق کردم؟؟؟

امضای علی 110
پرستش به عبادت نیست، به اطاعت است!!!!
از که اطاعت می کنیم؟!
همو معبود ماست!!

امام زمان علیه السلام:
ظهور ما به تأخیر نیفتاده مگر به سبب اعمال ناپسندی که از ایشان (شیعیان) سر می‌زند و خبر آنها به ما می‌رسد.

تقدیر و تشکر از مطلب توسط: یا ثارالله ، fazel ، MohammadSadra ، أین المنتظر ، mohammad790 ، میلاد.م ، ساقی ، nafas
۱۸:۴۶, ۱۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۱۴/بهمن/۹۰ ۱۸:۴۹ توسط یا ثارالله.)
شماره ارسال: #194
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از راههای تقوا و پرهیزکاری ، داشتن اعتماد کامل به خداوند و خوش بین بودن به خواست خداوند می باشد...

به آیه زیبای زیر از سوره نحل توجه بفرمایید :

وَقِيلَ لِلَّذِينَ اتَّقَوْا مَاذَا أَنزَلَ رَبُّكُمْ ۚ قَالُوا خَيْرًا ۗ لِّلَّذِينَ أَحْسَنُوا فِي هَـٰذِهِ الدُّنْيَا حَسَنَةٌ ۚ وَلَدَارُ الْآخِرَةِ خَيْرٌ ۚ وَلَنِعْمَ دَارُ الْمُتَّقِينَ (30)

و (هنگامی که) به كسانى كه تقوا پيشه كردند، گفته شود: «پروردگارتان چه نازل كرد؟» مى گويند: «خیر» براى كسانى كه در اين دنيا نيكى كردند [پاداش‌] نيكويى است، و قطعاً سراى آخرت بهتر است، و چه نيكوست سراى پرهيزگاران

این آیه شما را یاد کسی نمی اندازد؟
آیا میخواهید با یکی از با تقوا ترین های عالم آشنا شوید؟

"ما رایت الا جمیلا..."

این کلام حضرت زینب (سلام الله علیها) است زمانی که از وی درباره کربلا پرسیده می شود. کربلایی که برادرانش را در آن از دست داد... کربلایی که فرزندانش را در آن از دست داد ... کربلایی که در آن اسیر شد ، ناسزا شنید ، تشنگی کشید ...
پاسخ چیست ؟ "چیزی جز زیبایی ندیدم!"

آیا برخورد ما نیز در مواجهه با سختی ها اینچنین است؟ یا خیلی از زیبایی ها را نیز زشت میبینیم ؟ (خودم را عرض میکنم)

مثالی ساده می زنم که با آن خود را محک بزنیم. که آیا جزو با تقوایان می باشیم یا ...

فرض کنید در امتحانی مردود شدیم . طرز فکر ما کدام یک از حالات زیر خواهد بود؟

_حتما این درس را خوب بلد نبودم .خدایا شکرت که فرصت دوباره خواندن آن را به من عطا کردی...

_ این چه امتحان سختی بود که استاد نامرد گرفته بود؟ این چه طرز صحیح کردن بود؟ خدایا مگه من کلی زحمت نکشیده بود؟ مگه کلی این درسو نخونده بودم؟ مگه به تو توکل نکرده بودم؟ این بود جواب من ؟ خدایا این بود جواب عبادت هام و دعاهام و تلاش هام؟

همان طور که گفتم این مثال خیلی خیلی ساده است و یکی از پیش پا افتاده ترین مسائلی است که ممکن است در زندگی هرکس رخ دهد. اما زمانی که در مورد این بی ارزش ترین اتفاق طرز فکر ما حالت دوم می باشد ، در مواجهه با مشکلات و مسائل بزرگتر زندگی دین و ایمانمان را از دست ندهیم هنر کردیم!!

شرمنده پر حرفی کردم.
یا علی...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، MohammadSadra ، ساقی ، nafas ، فدک زهرا
۲:۰۷, ۲۰/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۰/بهمن/۹۰ ۲:۰۸ توسط 208.)
شماره ارسال: #195
آواتار
وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا ۖ إِنَّكَ لَن تَخْرِقَ الْأَرْضَ وَلَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولًا (سوره اسراء آیه 37)

وَلَا تَمْشِ فِي الْأَرْضِ مَرَحًا ۖ

و روی زمین، با تکبر راه مرو!

فکر کردی کی هستی؟؟!!

إِنَّكَ لَن تَخْرِقَ الْأَرْضَ وَلَن تَبْلُغَ الْجِبَالَ طُولًا

تو نمی‌توانی زمین را بشکافی، و طول قامتت هرگز به کوه‌ها نمی‌رسد!

حتی قدرت شکافتن زمینم نداری! قدت اندازه کوه ها هم نیست!
مثل یه مورچه میمونی که داره با غرور رو انگشت یه آدم راه میره
وقتی نه میتونی اون انگشتو تکون بدی نه حتی قدت اندازه یکی از ناخن هاست به چی غرور داری نادون...
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، ساقی ، yamin ، nafas
۱:۲۸, ۲۱/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۱/بهمن/۹۰ ۱:۲۹ توسط 208.)
شماره ارسال: #196
آواتار
بسم الله الرحمن الرحیم

در قرآن بعد از آیه ای که شیطان می گوید همگی فرزندان آدم را (بجز عده کمی) گمراه می کند خداوند خطاب به وی می فرماید:

فرمود: «برو! هر کس از آنان از تو تبعیت کند، جهنم کیفر شماست، کیفری است فراوان!

اما آیه بعدی خیلی جالبه...

هر کدام از آنها را می‌توانی با صدایت تحریک کن! و لشکر سواره و پیاده‌ات را بر آنها گسیل دار! و در ثروت و فرزندانشان شرکت جوی! و آنان را با وعده‌ها سرگرم کن! -ولی شیطان، جز فریب و دروغ، وعده‌ای به آنها نمی‌دهد

اگر دقت کنید اولین راهی که خداوند در قرآن به شیطان گفته به وسیله آن می توانی انسان را فریب دهی صوت است! صوت شیطان! (دوستان به موسیقی که گوش میکنیم دقت کنیم . آیا خدایی است یا شیطانی؟؟؟ )

آیه بعدی هم جالب است...

إِنَّ عِبَادِي لَيْسَ لَكَ عَلَيْهِمْ سُلْطَانٌ ۚ وَكَفَىٰ بِرَبِّكَ وَكِيلًا

(اما بدان) تو هرگز سلطه‌ای بر بندگان من، نخواهی یافت (و آنها هیچ‌گاه به دام تو گرفتار نمی‌شوند)! همین قدر کافی است که پروردگارت حافظ آنها باشد.»

یکی از راه های مقابله با شیطان را به ما آموزش داده است... کافیست رب تو ، وکیلت باشد... کافیست به او توکل کنی...

یا حق
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: mohammad790 ، V-E ، ساقی ، yamin ، nafas
۱۴:۲۲, ۲۴/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۶/بهمن/۹۰ ۱۶:۰۰ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #197
آواتار
از حضرت یوسف (علیه السلام) درس بگیریم

وَمَآ أُبَرِّئُ نَفْسِى إِنَّ النَّفْسَ لَأَمَّارةُ بِالسُّوءِ إِلَّا مَا رَحِمَ رَبّى إِنَّ رَبِّى غَفُورٌ رَّحِيمٌ

و من نفس خود را تبرئه نمى‏ كنم، چرا كه نفس آدمى بدون شك همواره به بدى امر مى ‏كند، مگر آن كه پروردگارم رحم كند كه همانا پروردگار من آمرزنده‏ ى مهربان است.
نکته ها:

در قرآن براى نفس، حالاتى بيان شده است از جمله:
1. نفس امّاره كه انسان را به سوى زشتى‏ ها سوق مى ‏دهد و اگر با عقل و ايمان مهار نشود، انسان يكباره سقوط مى‏ كند.
2. نفس لوّامه، حالتى است كه انسان خلافكار خود را ملامت و سرزنش مى‏ كند و اقدام به توبه و عذرخواهى مى ‏كند. و در سوره قيامت از آن ياد شده است.
3. نفس مطمئنّه، حالتى است كه تنها انبيا و اوليا و تربيت شدگان واقعى آنان دارند ودر هر وسوسه وحادثه ‏اى، پيروزمندانه بيرون مى‏ آيند و دلبسته‏ ى خدايند.
این آیه در ادامه داستان حضرت یوسف آمده. يوسف ‏عليه السلام عدم خيانت و سربلندى خود را در اين آزمايش، مرهون لطف و رحم خداوند مى ‏داند و به عنوان يك انسان كه داراى طبيعت انسانى است، خود را تبرئه نمى ‏كند.
در روايات متعدّد، خطرات نفس مطرح شده و راضى بودن از نفس را نشانه ‏ى فساد عقل و بزرگ‏ترين دام شيطان دانسته ‏اند.

امضای أین المنتظر
www.kamitafakkor.blogfa.com

صفحه اینستاگرام:
hadithcity
soldierr313
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: 208 ، میلاد.م ، V-E ، yamin ، nafas
۱۱:۵۲, ۲۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #198
آواتار
أ لیس الله ... ؟؟؟

وَمَن يَهْدِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِن مُّضِلٍّ أَلَيْسَ اللَّهُ بِعَزِيزٍ ذِي انتِقَامٍ ؟
كَذَلِكَ فَتَنَّا بَعْضَهُم بِبَعْضٍ لِّيَقُولواْ أَهَؤُلاء مَنَّ اللّهُ عَلَيْهِم مِّن بَيْنِنَا أَلَيْسَ اللّهُ بِأَعْلَمَ بِالشَّاكِرِينَ ؟
أَلَيْسَ اللَّهُ بِكَافٍ عَبْدَهُ ؟
أَلَيْسَ ذَلِكَ بِقَادِرٍ عَلَى أَن يُحْيِيَ الْمَوْتَى ؟
أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَحْكَمِ الْحَاكِمِينَ ؟

و هر كه را خدا هدايت كند گمراه ‏كننده ‏اى ندارد مگر خدا نيست كه نيرومند كيفرخواه است ؟
و بدين گونه ما برخى از آنان را به برخى ديگر آزموديم تا بگويند آيا اينانند كه از ميان ما خدا بر ايشان منت نهاده است آيا خدا به [حال] سپاسگزاران داناتر نيست ؟
آيا خدا كفايت ‏كننده بنده ‏اش نيست ؟
آيا چنين كسى قادر نيست كه مردگان را زنده كند ؟
آيا خدا نيكوترين داوران نيست ؟

زمر / 37
انعام / 53
زمر / 36
قیامه / 40
تین / 8
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: V-E ، 208 ، yamin ، nafas
۱۵:۲۱, ۲۶/بهمن/۹۰
شماره ارسال: #199
آواتار
به نام الله...

با سلام خدمت دوستان Blush

از بین ایات کلام الله مجید یکی از ایات مورد علاقه ی من و ایه ای که همیشه من و به فکر وامیداره این ایه هست:

اِیّاکَ نَعبُدُ وَ اِیٍّاکَ نَستَعِینُ
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: أین المنتظر ، MohammadSadra ، 208 ، yamin ، nafas
۱۵:۴۸, ۲۷/بهمن/۹۰ (آخرین ویرایش ارسال: ۲۷/بهمن/۹۰ ۱۶:۰۰ توسط أین المنتظر.)
شماره ارسال: #200
آواتار
امام علی (علیه السلام):

ألا لا خیرَ فی قرائةٍ لیس فیها تدبُّر

بدانید قرائتی كه همراه با تدبّر نباشد خیری در آن نیست.

بحار الانوار، ج 89، ص 211.
 تقدیر و تشکر از مطلب توسط: V-E ، 208 ، mohammad790 ، yamin ، nafas
ارسال پاسخ  به روز آوری

[-]
کاربرانی که این موضوع را مشاهده می کنند:
1 میهمان

[-]