| نظرسنجی: به نظر شما دلیل ساخته نشدن فیلم های قوی از روی داستان های غنی ادبیات ایران چیست؟ این نظرسنجی بسته شده است. |
|||
| عدم وجود امکانات لازم | ![]() ![]() |
6 | 22.22% |
| عدم توانایی کارگردانان ایرانی در ساخت فیلم حماسی | ![]() ![]() |
3 | 11.11% |
| بی میلی مردم به ساخته شدن فیلم از داستانهای شاهنامه | ![]() ![]() |
3 | 11.11% |
| ممانعت مسئولین از ساخته شدن فیلم های ایران باستان | ![]() ![]() |
15 | 55.56% |
| تمام | 27 رأی | 100% | |
|
از ادبیات غنی ایران تا سینمای ضعیف ایران
|
|
۲۲:۴۸, ۱۹/مهر/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۵/اردیبهشت/۹۱ ۲۱:۰۳ توسط bagheri4.)
شماره ارسال: #1
|
|||
|
|||
داستان قدیمی ترین روش آموزش وسرگرمی است که نقش به سزایی در تربیت بچه ها دارد.فعلا این نقش مهم ودر عین حال کلیدی را کمپانی شیطانی والت دیسنی بر عهده گرفته وجور کودکان ایرانی را هم به دوش می کشد. ایران ادبیات داستانی بسیاری غنی دارد که می تواند دست مایه کتاب کودک ،انیمیشن ،بازی های کامپیوتری ،تئاتر وکتابهای درسی قرار بگیرد فقط به چند مورد اشاره میکنم . ببینید ما چه حماسه ها یی داریم اما مصرف کننده والت دیسنی هستیم سمک عیار مردی بود اهل فتوت یعنی کسی که حق مظلوم را از ظالم میگیرد واز او دفاع می کند . سمک عیار می تواند دستمایه نماد ظلم ستیزی ودفاع از حقوق مظلوم باشد ولی بچه های ایرانی کی رو می شناسند رابین هود . رابین هودی که دزدست. اما سمک عیار وهم فکرانش دزد نبودند از جان و مال وناموس مردم دفاع می کردند (محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)در پیمان جوانمردان حلف الفضول شرکت داشت )آنها برای نیازمندان گلریزان می کردند که هنوز هم این رسم پا برجاست ودر فصل درو به کمک پیر مردان وبیوه زنان می رفتند ونیازهای بچه های یتیم را مرتفع می کردند . داستانهای مثنوی ومعنوی می تواند دستمایه داستانهای بسیاری برای بچه ها باشد که بازبانی ساده مفاهیم عمیق فلسفی وعرفانی را به آنها می آموزد مثل داستان شیر وخرگوش داستان گرگ وشیر داستان طوطی وبازرگان داستان خرگوش وپیل وصدها داستان دیگر . رسانه ملی ایی کیو سان ،استاد ادوی واستاد چیفو را برای درک مفاهیم عمیق فلسفی پیشنهاد می کند در حالی که ما استاد بی نظیری چون مولانا را داریم . داستانهای کلیله ودمنه که منبع بی پایانی برای ادبیات کودکان می تواند باشد که داستانهای بسیاری را زبان حیوانات نقل می شود. چند میلیون بار تام وجری پخش شده اما کسی اسمی از موش وگربه عبید زاکانی که ظنز بسیار فاخری است نمی برد. داستانهای شاهنامه الهام گرفته شده از تاریخ است.می تواند دست مایه عرق ملی و وطن پرستی باشد . شخصیت هرکول بسیار شبیه رستم دستان است اما با ضعفهای بسیار وفاقد معنویت .چندین انیمیشن در مورد هرکول برای بچه ها ساخته شده است . اما هیچ انیمیشن یا شخصیت سینمایی از رستم ساخته نشده است رستمی که داناست ووطن پرست ،وهر صبح قبل از طلوع ظهر وقتی خورشید به نیمه می رسد وپیش از خواب یزدان پاک را عبادت میکند ودر کنار اینها قدرت بازوی بسیار دارد . با وجود استادان بی نظیری چون استاد فرشچیان حتی چهره مشخصی برای رستم کشیده نشده است به جزچند مینیاتور که به درد کودک نمی خورد اما همه چهره هرکول را می شناسند . (روی جلد شاهنامه نسخه ژول مل رستم مثل یک پیرمرد نحیف ودرمانده ترسیم شده است ) سیاوش می تواند نماد پاکدامنی مردان باشد . شاهزاده ای جوان وزیبا رو که به عشق نامادری زیبا وجوانش جواب رد میدهد وجان بر سر این کار می گذارد . هیچ انیمیشنی درباره پهلوانان وجوانمردانی چون غلامرضا تختی ساخته نشده است (فقط انیمیشنی در باره پوریای ولی درحال پخش است )الگوی پسر ایرانی شده بن 10. مرد عنکبوتی یا بتمن . والت دیسنی دست گذاشته روی داستانهای شاهنامه رودابه ایرانی را در کمپانی استحاله خود تبدیل کرده به راپونزل وقلم جادویی . تبدیل کرده به گیسو کمند .پس از این داستانهای شاهنامه رو از والت دیسنی بخواهید . رسانه ملی حتی یک دختر ایرانی که نماد زن ایرانی است به دنیا معرفی نکرده است .دختران ایرانی زیبا، مهربان وخردمند هستند . مهمترین وظیفه اش همسر وفادار بودن ومادری صبور بودن است نه رقاص وهرزه گرد . با این کاستی های باربی در آغوش دختران ایرانی جا باز کرده است در حالی که سخنورانی چون پروین اعتصامی ، سیمین دانشور وطاهره صفار زاده بر تارک ادبیات ما درخشیدند . خانم دکتر آذر اندامی را به خاطر خدماتش به علم پزشکی دنیا میشناسد اما در ایران گمنام است . ما یک معلم الگو در رسانه ملی نداریم الگو بهتر ازاستاد رضا روزبه الگو بهتر از جبار باغچه بان چند فیلم در مورد این ها ساخته شده است . چند انیمیشن با کیفیت بالا وکار گردانی خوب در مورد شهید فهمیده ویا دانش آموزان شهید ساخته شده است. ![]() نویسنده داستان کودک، استاد هوشنگ مرادی کرمانی ،شاعر گرانقدر ،مصطفی رحماندوست گارگردان توانای تئاتر دکتر پورچیستا یثربی وصدها هنرمند معاصر همگی می توانند در اعتلای این هدف کمک شایانی کنند اگر مسولان همین امروز احساس خطر کنند . |
|||
|
| آغاز صفحه 2 (پست فوق، اولین پست این موضوع می باشد) |
|
۱۵:۵۰, ۱۸/اسفند/۹۰
(آخرین ویرایش ارسال: ۱۸/اسفند/۹۰ ۱۵:۵۱ توسط Admirer.)
شماره ارسال: #11
|
|||
|
|||
|
به نام خدا
سلام. من گمان می کنم مشکلات سینمای ایران عمیق تر از این باشد که با ساختن فیلم های به اصطلاح ملی ( البته باید فرهنگ و ملیت تعریف و جایگاهش مشخص شود! ) حل بشود. امروز مشکل سینمای ما این است که نه هنر زدن حرف جدید دارد و نه می تواند حرف های قدیمی را هنرمندانه بزند! باید مشکلات را دسته بندی و تفکیک کرد! باید اولویت بندی کرد! در نهایت تحلیل! حالا شروع کرد به برداشتن مشکلات و به سمت آرمان قدم برداشت! امروز مشکل سینماگر و هنرمند ما این است که بن مایه ی فلسفی ندارد و هنر را به مثابه سرگرمی تلقی می کند! بیایید عمیق تر نگاه کنیم .... یا حق |
|||
|
|
۱۶:۰۳, ۱۸/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #12
|
|||
|
|||
(۱۷/اسفند/۹۰ ۱۹:۳۷)Imam12 نوشته است: چون فردوسی بیشتر یک شاعر ملی هست نه یک شاعر مذهبی و اگر توجه کنید در ایران شاعرانی مثل سعدی حافظ مولوی که شاعران اسلامی و مذهبی هستند بسیار بیشتر از فردوسی مورد توجه قرار میگیرندنعجب من از همین جا است ، اشعار فردوسی از نظر فکری و عقیدتی ، تفکرات شیعه (که مذهب رسمی کشور ما است) رو بهتر از دیگر شاعران منعکسی می کنه ، اما باز هم این قدر در شناسوندن آثارش به دیگران ضعف داریم. دوستی گفته بودند که حتما باید میلیاردی برای این قضیه خرج کرد ، من نمی گم نه ، اما وقتی کسی به فکر نیست ، چرا ما با روش های موثر و ارزان قیمت تر (مثل ساخت بعضی بازی های استراتژیک ، ساخت فیلم هایی که نیاز به جلوه های ویژه (مثل دیو و سیمرغ و اژدها) ندارند (همچون داستان رستم و سهراب ، رستم و سیاوش) و امثالهم حداقل تلاش خودمون رو نداشته باشیم. |
|||
|
|
۱۸:۵۱, ۱۸/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #13
|
|||
|
|||
|
سلام تو جواب علی باید بگم اون یه عده که ازشون اسم میبرن کسایی هستن که فکر میکنن مردم ایران درک تشخیص خوب و بد رو از هم ندارن فکر میکنن اگه یه فیلم از ایران باستان ساخته بشه مردم به رژیمای سلطنتی و شاهنشاهی تمایل پیدا میکنن در صورتی که این فیلما چه از ایران باستان باشه چه از شاهنامه میتونه اعتماد به نفس ایران و ایرانی را تا حد [u]المپیک بالا ببره اونجاست که ما راه درست را برای جنگیدن با فیلمایی مثل 300 و بدون دخترم هرگز و نبرد تایتانها و solomon kane و . . . پیدا کردیم . میگن «جوابِ های ، هوی اِ» با جنگ و دعوا و توهین و مردم را از هالیوود ترسوندن که نمیشه به دنیا ثابت کرد که بابا 300 به ایران ربطی نداره به خدا دروغه ، باید سخن از دل بربیاد تا به دل بشینه شاید با این روشا مردم ایران باور کنن که اون فیلما فقط جنگ نرمه ، شاید که نه حتما ؛ اما مردم جاهای دیگهی دنیا چی؟ اونام باور میکنن؟ اما چه فایده کسی که به حرفای من و امثال من اهمیت نمیده[/b]
|
|||
|
|
۱۶:۵۶, ۱۹/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #14
|
|||
|
|||
|
بله یار دبستانی عزیز متاسفانه اونایی که باید کاری کنن از کارگردانها گرفته تا مسئولین همه نسبت به این مساله بی تفاوتن
د
|
|||
|
|
۱۷:۱۵, ۲۲/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #15
|
|||
|
|||
(۱۸/اسفند/۹۰ ۱۵:۲۶)A L I نوشته است: یک چیز رو خوب فهمیدم....هر وقت از تاریخ و تمدن ایران حرف بزنید به یک عده بر میخوره!!! درد دل مارو تازه نکن A L I سیاست با فرهنگ ما چه کرده! ما 40000 سال تاریخ داریم اما قد 70-80 دقیقه نمی تونیم یه فیلم مناسب ازش دربیاریم.....هی میریم در سالگرد 22 بهمن از تاریخ معاصر فیلم میسازیم..... به خدا حالمون بهم خورد از هرچی رضاشاه و ممدرضا و وزیران و مزدوران و ... یعنی ما کریم خان زند نداریم؟....چه اشکالی داره ما درباره نادرشاه یا سلطان محمود غزنوی فیلم بسازیم و معایب کشورگشایی و خودرای بودن افراد رو به مردم نشون بدیم؟ حتما باید فیلم تاریخی ما ، در ستایش شاهان باشه؟...خوب معلومه مردم از فرد خودرای خوششون نمی یاد ..... مردم میخوان تاریخ خودشونو بدونن....فقط برای اینکه بدونن از کجا اومدن...پدراشون کیا بودن .....وضع معیشتی در مثلا 800 سال پیش چطور بود.....شکل شهرها و لباس ها و نحوه دیپلماسی مقامات ایران با کشورهای دیگه چطور بود.....دین جاش کجا بود..... باور کنید این از کم عقلی و بی فکری عده ای به اصطلاح مذهبی و در واقع فاشیسته که نه مذهب و دین رو قبول دارن و نه ایران رو و میخوان با در مقابل هم قرار دادن این دو مقابل هم هر روز اقشار مختلف ایرانی رو بیشتر از هم دور کنن...... وحدت در سایه اون چیزی که ما میخواهیم به وجود نمیاد.....وحدت همیشه حول هدف مشترک ، دشمن مشترک و منافع مشترک بوجود میاد..... حالا ما هی بگیم ..... کی گوش میده؟....هر وقت وضع علوم انسانی ، سینما ، حجاب ، آبادانی و ... حل شد اینم حل میشه..... ما که عادت کردیم ..... اینقدر عادت کردیم که تفکر امثال ما محتاج شده به تعریف و تمجید اسکار و هالیوود هی کاری نکنین تا هی ما بیشتر عادت کنیم به غیر.... ![]() ![]() ![]() یاعلی |
|||
|
|
۱۳:۵۴, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #16
|
|||
|
|||
|
درسته dani عزیز حرفات حرف دل من هم هست
تاریخ ایران باستان سراسر افتخار و اقتداره درسته که در اواخر حکومت ساسانیان وضع به هم خورد ولی دلیل نمشه به خاطر اون کل تاریخو ندیده بگیریم . این اقایون خشکه مقدس که شما هم میگید با این کاراشون هم اسلام عزیز رو خدشه دار میکنن و هم غرور ملی مردم رو و متاسفانه چشماشونو رو خیلی چیزا میبندن چرا اسم خیابان کوروش کبیر رو عوض کردن گذاشتن خیابان دکتر شریعتی مگه کوروش به جز افتخار برای ما چیز دیگه ای هم داره ؟ مگه کوروش پدر ایرانیان نیست ؟ این آقایون میان مجسمه آریوبرزن رو خراب میکنن ؟ آیا حق آریوبرزنی که شجاعانه تا آخرین قطره خونش برای دفاع از ایران جنگید اینه که بعد از چند هزار سال همین ایرانی ها بیان مجسمه اش رو خراب کنن؟ این آقایون میان از حمله اعراب به ایران حمایت میکنن ! من تعجب میکنم مگه اینا به ایران تحاجم نکردن ؟ خب همین کار رو اسکندر و چنگیز هم کردن ؟ اصلا اگه حمله اعراب درست بود چرا زمان حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اتفاق نیفتاد ؟ چون حضرت محمد (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) میدونستن که این کار غلطه ..... بسه دیگه چقدر علامت سوال؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ به هر حال حالا که وضع همینه انشا الله به لطف حق درست میشه؟ ما تلاش و دعا میکنیم
|
|||
|
|
۱۴:۵۳, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #17
|
|||
|
|||
|
جانا سخن از حال دل ما میگویی .
رسانه ملی یک بار رستم واسفندیار رو کارتون ساخته بود رستم مردکی لاابالی با زخمی بر گوشه چشم ودر همان حین با چشمان شهلایی یک زن ،که لباس دزدان وایکینگ را پوشیده بود . فاتحه شاهنامه رو خونده بود. اما به انصاف افسانه مار دوش کاری قابل قبول بود . در زمان جنگ عثمانی ها با پرتغالی ها ،مسلمانان شکست خوردند فرمانده زیرک به شاعری دستور داد اشعار حماسی شاهنامه را به عربی برگرداند وبر سربازان بخواند تا روح حماسی را در سربازان بیدار کرد گویی معجزه ای اتفاق افتاد ودر جنگ بعدی مسلمانان به پیروزی های چشم گیری دست یافتند . استاد سرامی که سالها شاهنامه پژوه است از همکاری نکردن ارگانها حتی برای تحقیق و تولید علم به شدت گله مند بود . تا چه برسد به ساخت انیمیشن های فاخر یا فیلم قابل توجه و خوش ساخت . |
|||
|
|
۱۷:۵۹, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #18
|
|||
|
|||
|
متاسفانه بیشتر سینماگران ما غرب زده هستند و این یک حقیقت تلخه جای دیگه ای هم این حرف رو گفته بودم .
اوج موفقیت رو گرفتن اسکار میدونن . جایگاه ایده آل بازیگری رو رسیدن به سبک بازی بازیگران غربی میدونن . و زیاد به فکر ارزشهای ملی نیستن . و البته مردم هم اعتماد سینماگراهای خوب را جلب نمیکنند و این باعث میشه تا کارگردان به خاطر ترس از شکست تجاری سراغ اینجور فیلم ها نره متاسفانه الان شاید فقط 40 % مردم توی خونه هاشون شاهنامه دارن و زیاد با این اثر حماسی بزرگ آشنا نیستن انیمیشنهایی هم که درباره شاهنامه ساخته میشه خیلیییییییییییییییییییییییییییییییی ضعیف و تاسف باره یادمه چند وقت پیش یه انیمیشن از داستان برزو ساخته بودن که رستمش برهنه بود با چندین جای زخم روی تنش + خال کوبی ، برزو نه ریش داشت نه سبیل موسیقی متنش هم موسیقی متن فیلم ارباب حلقه ها بود ، و این یعنی فاجعه.... متاسفانه تصور بیشتر ما از شاهنامه در حد تصورمون از زورخانه است . یادمه استاد سعید رزاقی تو نشست بررسی کتاب های مصور گفتن که : توی ایران بستر مورد نیاز برای خلق کتاب های داستانی مصور با موضوعاتی مثل دفاع مقدس و زندگی اعمه اطهار فراهم نیست . بسیاری از شخصیت های داستان مصور و حتی آثار سینمایی دنیا برگرفته از دبیات داستانی ایران است که از جمله آن ها میتوان به شخصیت های سالار حلقه ها اشاره کرد که بر گرفته از شاهنامه هستند باور کنید اون روزی که سان ایل گوک اومد ایران و مردم اونجور ازش استقبال کردن من خیلی ناراحت شدم...... چه گویم ز احوال این سینه باز @ دلم پر ز درد است و اندوه و راز |
|||
|
۲۳:۲۹, ۲۳/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #19
|
|||
|
|||
|
سلام آقا محسن
به نکته خوبی اشاره کردید، در این شرایط من به زحمت می تونم یک نفر رو پیدا کنم که کارگردانی با تفکرات و اعتقادات صحیح باشه ، من با یک سری از این کارگردان های به اصطلاح انقلابی و دینی هم هم محل بودم ، یکی از دوستان هم محل رفته بود برای بازگیری نزد ایشون ، باور کنید حدود هفت هشت سال پیش می گفت همین آقا (که اگر نام ببرم بلا استثناء همتون می شناسیدش) پشت صحنه فیلمش ، خانم ها بی حجاب هستند! واقعا هم درست به نظر می رسه ، کدوم خانم هنرپیشه رو میشناسید که یک بار هم شده روسریش کنار نرفته باشه؟وقتی نقشای مذهبی فیلم هامون رو خانم هایی بازی می کنند که قبل از انقلاب بی حجاب بودند ، بعدش هم حجاب درستی نداشتند ، نمی شه انتظار داشت که کارگردانان ما درد دین و ملت رو داشته باشند. |
|||
|
|
۰:۱۲, ۲۴/اسفند/۹۰
شماره ارسال: #20
|
|||
|
|||
|
باسپاس فراوان از دل خسته عزیز
این حرفایی که زدیم و بحثایی که تا حالا داشتیم همش گلایه بود به نظر شما راه حل چیه ؟ ![]() |
|||
|
|
|
|
|
| 1 میهمان |
|
|
|||||
| موضوع: | نویسنده | پاسخ: | مشاهده: | آخرین ارسال | |
| دیالوگ های ماندگار سینمای ایران! | Hadith | 181 | 86,866 |
۲/فروردین/۹۷ ۰:۱۵ آخرین ارسال: عبدالرحمن |
|
| اعتراف بازیگران به ابتذال در سینمای ایران | 313s.w.o | 14 | 4,256 |
۱۴/دی/۹۶ ۱۲:۴۸ آخرین ارسال: سعدی |
|
| اخبار سینمای ایران ( لطفا پست اول را مطالعه کنید! ) | Admirer | 54 | 28,349 |
۹/شهریور/۹۶ ۱۳:۰۶ آخرین ارسال: arf |
|
| هولوکاست ایرانیان در یتیم خانه ایران | مصباح | 1 | 1,367 |
۲/آذر/۹۵ ۵:۳۷ آخرین ارسال: Silence |
|
| سینمای ایران، کماکان در سلطه ی شبه روشنفکران! | Admirer | 21 | 16,099 |
۳/شهریور/۹۵ ۲۲:۴۰ آخرین ارسال: irantrn |
|
| انوشیروان ارجمند، هنرمند تأتر و سینمای ایران درگذشت | پارمیس | 2 | 1,824 |
۲۸/آذر/۹۳ ۱:۴۴ آخرین ارسال: Bamdaad |
|
| فیلم های فاخر سینمای ایران و مفاهیم قرآنی و دینی | مجتبی110 | 7 | 5,543 |
۱۹/آبان/۹۳ ۱۲:۵۴ آخرین ارسال: مجتبی110 |
|

![[تصویر: tangled-cover.jpg]](http://img.downloadha.com/Hosein/March%202011/Pic/tangled-cover.jpg)

د
آخه من نمیدونم مگه ما به اونها فوحش میدیم که فکر میکنن باید در مقابل تاریخ ایران جبهه بگیرن!
دیگه خود دانید(جریان ذوالقرنین شدن اسکندر و کافر بودن داریوش و کوروش و....و آتش پرست بودن ایرانیها رو میکشن وسط بدون هیچ مدرک درست و حسابی)