تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کلمة الحق (مقالات مختصر و مفید)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
کلمة الحق 10
---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم و به ذکر الحجة بن الحسن العسکری)»---

در خبر نامه ی داخلی جامعه ی مدرّسین حوزه ی علمیّه قم ،شماره ی 137 مورّخ66/3/30 صفحه ی 6خبر جالبی بدین شرح آمده است:

سرخ پوستان سه قبیله از قبایل داکوتای شمالی و منطقه ی قطب در هنگام نیاز و نیز گم کردن راه در بین یخ ها و جنگل های قطبی،از فردی به نام "مهدی"کمک می طلبند که تا همین اواخر از ارتباط این نام با اسلام و یا اصولأ از مکتب اسلام نیز اطّلاعی نداشته اند و پس از کسب اطّلاع از این موضوع،تعدادی از دانشجویان بومی سرخ پوست نوار قطب(شمال) ،به دین اسلام مشرّف شده اند.
توضیح این خبر نامه:

زبان شناسان و محقّقین زبان های بومی آمریکای شمالی کشف کرده اند که ریشه ی کلمه ی "مهدی" در زبانهای بومی اولیّه در کشور های شمالی و جنوبی آمریکا از جنبه ی بسیار مذهبی و اسرار آمیزی برخوردار است.(روزنه هایی از عالم غیب؛ص20/تألیف:آیت الله محسن خرازی)

یا رب آن مونس جان،محرم اسرار کجاست
وان طبیب دل بی طاقت بیمار کجاست
یک جهانند گرفتار فراقش یا رب
آن رهاننده ی این جمع گرفتار کجاست

[b]- کاري از فعّالان ظهور مشهد -
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسيني
زمان:شنبه ها ساعت 9بعد از ظهر
تلفن پاسخگو:09153059557
«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي»
- آماده ي ظهورش -

«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي»
کلمة الحق 11
---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم)»---امام باقر (علیه السلام) فرمودند:
«در صاحب این أمر(حضرت مهدی-عجّل الله تعالی فرجه الشّریف)،چهار شباهت به چهار پیامبر وجود دارد... .امّا شباهت به یوسف،زندانی بودن است.»(کمال الدّین و تمام النّعمه ؛ب 32،ح6)
آیت الله بهجت (رحمة الله علیه) فرمودند:
«حضرت غائب(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در حالی که مرده را زنده می کند،خود در زندانی وسیع به سر می برد،امّا در مورد خود حق ندارد،هر چند برای دیگران مخصوصأ أمور فردیّه عنایت خاصّی دارد،امّا أمور اجتماعیّه که مربوط به خود آن حضرت است،خیر!»(در محضر آیت الله بهجت؛ج2،ص299)
اما
کلید این زندان در دست ماست:
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در نامه ای مرقوم فرمودند:
«اگر شیعیان ما...در راه وفای به عهدی که بر دوش دارند(یعنی یاری ما)همدل می شدند،هرگز سعادت ملاقات با ما از ایشام به تأخیر نمی افتاد و سعادت دیدار ما به سرعت نصیب آنان می گشت.»(احتجاج؛ج2،ص602)
(مقصود ظهور است نه فقط دیدن حضرت؛زیرا چنانچه همه ی شیعیان در یاری حضرت(عجل الله تعالی فرجه الشریف) همدل شوند،می باید امام با همه ی آن ها ملاقات کند و در این حالت دیگر غیبت معنایی ندارد و حضرت غیبتی نخواهند داشت.)
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) فرمودند:
«امام مانند کعبه است که مردم باید به نزد او روند نه آنکه او به سمت مردم آید.»(بحار الأنوار؛ج36،ص353)
نکته ی مهّم اینکه :
تا مردم نسبت به حضرت شناخت پیدا نکنند و جای خالی وجود مبارک ایشان را احساس نکنند،همچنان در رکود و سکون باقی خواهند ماند و حرکتی در راستای ظهور،نخواهند کرد.
به این روایت دقّت کنید:
امام باقر(علیه السلام) فرمودند:
«هيچ عملي بدون معرفت پذيرفته نمي شود.وهيچ معرفتي هم بدون بدونعمل نخواهد بود.و هر کس معرفت داشته باشد،معرفت او راهنماي عملش مي شود و آن که معرفت ندارد،در واقع عملي هم ندارد.»(میزان الحکمه؛ج6،ص131)
نتیجه ی نهایی:
(گام اول)شناخت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)
(گام دوم)حرکت و خواست مردم
(هدف مطلوب)ظهور
(این مسأله با جزئیّات و توضیحات بهتر و بیشتر در مقاله ی این حقیر تحت عنوان
«چرا امسال سال فرج است اگر بخواهیم»نیز ذکر شده است.)
- کاري از فعّالان ظهور مشهد -
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسينی
از امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بترسیم یا نه؟!
بعضی ها آمده اندو در باره ی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) تبلیغات خشنی کرده اند و حتّی بعضی کتب به دروغ این مطلب را نوشته اند(که سندی معتبر ندارد)که حضرت مهدی(علیه السلام) آنقدر افراد را می کشند که خون صفحه ی زمین را فرا می گیرد و تا رکاب حضرت بالا می آید.
این قبیل روایات دروغین،ساخته و پرداخته ی دست دشمنان است.هدف این است که رابطه ی عاطفی با حضرت را کم کنند.
حضرت مهدی(ارواهنا له الفدا)مبلّغ رحمت خداست ، کانون عاطفه و محبّت و انسانیّت هستند.انقلاب حضرت در درجه ی اول یک انقلاب نظامی نیست،در درجه ی اول یک انقلاب فرهنگی است.ما حدیث بسیار پر معنایی داریم که می فرماید:
«إذا ظهر المهدی،وضع الله یده علی رؤوس الانام» : هنگامی که حضرت مهدی ظهور می کند،خدا دست مهدی را بر سر مردم می گذارد«فأکمل بها عقولهم» : پس عقل مردم کامل می شود.
آن زمان است که تحوّل فرهنگی پیدا می شود و به استقبال حکومت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) می روند.
پس اگر کشتاری واقع می شود،مال آن گروهی است که دشمن حق و عدالت اند و الّا بقیه از طریق انقلاب فرهنگی است... .
حضرت ولی عصر(علیه السلام) محبوب دلهاست و به همی ی بشریّت علاقه دارند،این الفاظ دشمنان نباید میان آن حضرت و مردم جدایی بافکند.
ما یک زیارت خوبی داریم.. و آن زیارت آل یاسین است،بعدش هم یک دعاست که من دو سه جمله از این زیارت و دعای بعدش را خدمت شما می خوانم:
در آنجا در باره ی حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف)،ما می گوییم:النّ«الولی النّاصح» : خیر خواه جهان بشریّت است؛«سفینة النجات» :کشتی نجات است که ما را از غرق شدن در آب نجات می دهد نه این که افراد را غرق کند؛«علم الهدی» :پرچم هدایت است؛«نور أبصار اوری» : نور چشمان تمام دنیاست؛«خیر من تقمص و ارتدی»بهترین فرزندان آدم است و «مجلی العمی»نا بینایی ها و نا آگاهی ها را از بین می برد.
بنابراین،حضرت مهدی کانون محبّت،کانون عاطفه و خیر خواه همی ی بشریّت است و از هر نظر،کسی است که به وسیله ی انقلاب فرهنگی،دنیا را پر از عدل و داد می کند.ایشان کسی نیستند که آنقدر خون بریزند که خون تا رکابشان برسد.اینها سخنان دشمنانی است که می خواهند جدایی بیافکنند.(لازم به ذکر است که ایشان گردن آن طور که وصف شده نمی زنند،تنها شیطان جسمیّت پیدا می کند و ایشان طی نبردی حماسی ،این ملعون مرتود را گردن خواهند زد و این پایان شیطان رجیم در دنیا خواهد بود.ولی نفس عمّاره همچنان باقی خواهد ماند.)
در احادیث ما،مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به دو چیز شبیه شده است:
اول به نور آفتاب عالم تاب،نوری که تربیّت کننده است و نابود کننده نیست.
دوم به «ماء معین»؛یعنی آب جاری که کارش زنده کردن است،حیات است،همه ی این موجودات زنده از برکت آب زنده اند،
مهدی (عجل الله تعالی فرجه الشریف) آب جاری و نور آفتاب است؛یعنی کانون هدایت،محبّت،پرورش و تربیّت است.حضرت مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف) این چنین مؤقعیّتی دارد.
(سخنرانی حضرت آیت الله مکارم شیرازی؛هزار و یک نکته پیرامون امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)،نکته ی 766)

کلمة الحق 13
روز (ظهور) ،روز شادی فرزندان علی و شیعیان اوست.(امیر المؤمنین علیه السّلام ؛کتاب الغیبه نعمانی؛ب 10 ح 3)وجود مبارک حضرت بقیّة الله العظم(عجّ) با چه قدرتی(عاملی) جهان را از عدل و داد پر می کند؛با کشتن یا فرهنگ سازی؟قرآن کریم،زمینه ی حکومت رسول گرامی اسلام را مسجد دانست تا مردم را با فرهنگ دین آشنا کند. وجود مبارک حضرت ولی عصر(عجّ) جهان را پر از عدل و داد می کند امّا با کدام سرمایه،وچه طور مردم را عادل می کند؟مگر الآن حکومت اسلامی نداریم؛مگر اکثریّت مردم این سرزمین،شیعه نیستند امّا شما می بینید مشکلات فراوانی در دولت و ملّت یافت می شود؛این معصیّت ها چیست؟اگر همه ی ما تشنه ی عدل بودیم،دیگر مشکلی پیش نمی آمد؟این مشکلات و آلودگی هایی که احیانأ جمع ما گرفتار آن است،چیست؟وجود مبارک حضرت ولی عصر(عجّ) با چه قدرتی(عاملی)جهان را از عدل و داد پر می کنند؛با کشتن؟الآن که مردم جهان هفت میلیارد است،اگر یک میلیارد را بکشند،آن شش میلیارد دیگر،آدم میشوند(مطلوب می شوند)؟تازه اوّل ترور است،اوّل خونریزی است و اگر این هفت میلیارد نفر،چهار میلیارد را بکشند،سه میلیارد باقی مانده آدم می شوند؟هرگز،ممکن نیست.وجود مبارک حضرت حضرت ولی عصر(عجّ) با چه وسیله ای پیروز می شوند(در ایجاد تغییر در انسان ها) و «یملأ الارض قسطأ و عدلأ»،با فشار کشتن یا با عدل و فهم و فرهنگ؟
معجزه ی اوّل آن است که مردم را عاقل می کنند،آدم می کنند ؛آن وقت است که جامعه ی عاقل،عدل پرور می شود.(سخنرانی؛آیت الله جوادی آملی؛هزار و یک نکته پیرامون امام زمان-عجّل الله فرجه-،نکته ی 842)
آری هنر این نیست که سرکب ظلم شود به وسیله ی کشتن و نابودی که قیام ها در پی خواهد داشت و موّفق نخواهد بود.آیا این تفکّر باطل،کاری نبود که یزید (لعنة الله علیه) انجام داد که قیام مختار ها را در پی داشت؟آیا یک معصوم مسائل را در حد کوتاه مدّت حل می کنند یا جاودانه؟
آیا خواندان هایی که کشته بدهند،عمری کینه نخواهند داشت؟
مگر شیعه نمی گوید جنگ را آغاز نکنید؟بعد امامی بیاید و جنگی جهانی راه اندازد؟
چه دروغ هایی را باور کرده ایم!!!
گلشن شود از مقدم تو صحنه ی گیتی

کلمة الحق 14
شما را به مهدی-مردی از قریش- بشارت می دهم که ساکنان آسمان و زمین از خلافت و فرمانروایی او،خشنود می شود.(پیامبر اکرم-صلّ الله تعالی علیه و آله ی و صلّم-؛اثباه الهداۀ524/3)

متأسفانه ذهنیّت رایج مسلمانان آن است که حضرت مهدی(عجّ) با چهره ای خشن ظهور می کند و با تکیه بر شمشیر و قتل و کشتار مخالفان خود،موفّق به تشکیل حکومت و کسب قدرت می شود.
این ذهنیّت ریشه در روایاتی دارد که در این خصوص موجود است و در کتابها نوشته می شود و بر روی منبر ها برای مردم بازگو می گردد.

به موجب برخی از این روایات،حضرت مهدی(عجّ) به هنگام ظهور ،چنان با خشونت و درشتی با مردم رفتار می کند که اکثریّت آنان آرزو می کنند که ای کاش هرگز او را نمی دیدند!و عدّه ی زیادی از آنان نیز در نسب او دچار تردید شده،او را از آل محمّد(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نمی دانند!
تعداد این روایات به بیش از پنجاه مورد می رسد.از این تعداد حدود سی مورد از آنها (از لحاظ راوی)،به شخصی به نام «محمّد بن علی کوفی» می رسد که فردی بد نام و دروغ گوست و تمام علمای حدیث شناس بر بی اعتباری روایات او حکم کرده اند.
فضل ابن شاذان از بزرگان شیعه(که هیچ شکی در جلالت قدر و منزلت او وجود ندارد) در مورد این شخص می گوید:«رجل کذّاب» ؛ مردی بسیار دروغ گو
کتاب بحار الانوار هم به برخی از آنها اشاره می کند
نمونه ای از احادیث ساختگی او:

1_امام محمّد باقر (علیه السلام) : "اگر مردم می دانستند قائم پس از ظهور چه می کند،بیشتر آنها دوست نداشتند او را ملاقات کنند چرا که او بسیاری از مردم را خواهد کست! "... "تا آنجا که بسیاری از مردم می گویند:او از آل پیامبر نیست،زیرا اگر از خواندان پیامبر بود بر آنها رحم می کرد! "(بحار الانوار354/52)
2-امام محمّد باقر (علیه السلام) : " سر و کار مهدی جز با شمسیر نیست و توبه ی احدی را نمی پذیرد! "(همان مدرک)
صرف نظر از این ملعون(محمد بن علی کوفی)،عده ای از راویان دیگر این روایات نیز به هیچ وجه معتبر نبوده و روایاتشان قابل پذیرش نیست.

اصولأ یکی از برنامه های دشمنان اهلل بیت (علیه السلام) جعل حدیث و تحریف احادیث و نسبت دادن آنها به ائمه ی طاهرین(علیه السلام) بوده تا معرفت اسلام را تحریف کرده و آنگونه که خود می خواهند به مردم القا کنند و دیگر اینکه با دادن چنین نسبت های ناروایی به آن بزرگواران ، آنان را از چشم مردم بیاندازند تا مردم به گرد آنها جمع نشوند.(شمیم رحمت؛سیره ی حکومتی امام زمان-عجّل الله فرجه-آیت الله سید صادق شیرازی)
او سفیر صلح و نور و پاکی است
او وکیل ساکنان خاکی است

کلمة الحق 15
امام پدری است مهربان و چون مادری است برای فرزند کوچکش و نیز پناهگاه بندگان خداست.(امام رضا علیه السّلام؛تحف العقول)

رُمَیله یکی از اصحاب امیر المؤمنین (علیه السلام) می گوید:

روزی در زمان خلافت حضرت علی (علیه السلام) به شدّت تب کردم.هنگامی که روز جمعه فرا رسید،احساس کردم کمی بهتر شده ام.با خودم گفتم:هیچ چیز بهتر از این نیست که بدنم را بشویم و نماز جمعه را پشت سر حضرت علی(علیه السلام) به جا آورم.با همین فکر از جای خود بلند شدم و پس از شستشوی بدن،به مسجد کوفه رفتم.هنگامی که امیر المؤمنین علی (علیه السلام) بر بالای منبر رفتند تا خطبه ها را آغاز نمایند،متوجّه شدم دوباره تب به سراغم آمده است و از این بابت بسیار اذیّت شدم؛امّا تا آخر نماز در مسجد ماندم.حضرت(علیه السلام) پس از اتمام نماز،وارد دارالحکومه شدند و من نیز پشت سر ایشان داخل شدم.ایشان مرا دیدند و فرمودند:
«رمیله تو را دیدم که آرام و قرار نداشتی»
عرض کردم :بله؛ ... و جریان مریضی ام را تعریف کردم.
فرمودند:
«ای رمیله ، هیچ مؤمنی نیست که مریض شود مگر اینکه ما به مرض او مریض می شویم؛ و ناراحت نمی شود مگر اینکه ما به ناراحتی او اندوهگین می شویم؛ و دعا نمی کند مگر اینکه ما برای او آمیّین می گوییم؛ و ساکت نمی شود مگر اینکه ما خود برای او دعا می کنیم.»
عرض کردم: ای امیر مؤمنین ،خدا مرا فدای شما گرداند،منظورتان همین مؤمنینی هستند که در اطراف شمایند؟یا اینکه تمام مؤمنین روی کره ی زمین را می فرمایید؟
حضرت فرمودند:
«ای رمیله،هیچ مؤمنی در شرق و غرب عالم از چشم ما دور نیست.»[/b](بحار الانوار ج26 ص140)

از آنجا که اهلل بیت (علیهم السّلام) «همگی نور واحد اند»،می توان تمام این محبّت ها و لطف ها را از ناحیه ی امام زمانمان (عجّ) را به حساب آورد:
حضرت مهدی (عجّ) در نامه ای که برای شیخ مفید (رحمة الله علیه) فرستاند،خطاب به شیعیان اینگونه مرقوم فرمودند:
«ما هرگز شما را وا نمی گذاریم و فراموشتان نمی کنیم.»(احتجاج طبرسی)
به درستی که امام غایبمان با غصّه ی ما اندوهناک می شود.
و چه قدر بی خبرند آنان که از این پدر مهربان ،ترس به دل دارند!
یا رب فرج امام ما را برسان...

کلمة الحق 17
---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم و به ذکر الحجة ابن الحسن العسکری)»---
اهل فارس(ایرانیان) از ما اهل بیت هستند.
(پیامبر اکرم-صلّی الله علیه و آله ی و صلّم-چشم اندازی به حکومت مهدی،ص46)
در جنگ جهانی اول،دو میهمان نا خوانده از چپ و راست به ایران ریختند.اوضاع کشور ما در آن زمان خیلی متشنّج شده بود.ایران کشور بی صاحبی شده بود که برای تصاحب آن به آن هجوم آورده بودند.مردم ایران مضطرب و منقلب بودند و هیچ تکیّه گاهی نداشتند.
در آن زمان مرحوم نائینی (ره-از علمای بزرگ شیعه در آن زمان) شکایت های زیادی به ساحت امیرالمؤمنین(علیه السلام) و ائمه ی طاهرین(علیه السلام)می کرده است،به خصوص شکایت های این پیشامد عظیم را به یشگاه مبارک امام زمان(عجّ) می برده است:«یا بن العسکری،ایران چنین و چنان شده است؛مردم بی سر و سامان و بی پناه شده اند،نظم و امنیّت بر باد رفته است...»این چنین به محضر امام زمان(عجّ) شکایت می کرده است.
مرحوم میرزای نائینی (قدّس) فرمودند:
من خیلی نا امید و متوسّل شدم و به امام زمان(عجّ) شکایت کردم؛یک روز همین طور که متوسّل شده بودم،بر من مکاشفه ای شد و حضرت بقیّة الله (عجّ-ع)را زیارت کردم.دیدم که حضرت ایستاده اند و دیوار مرتفع و سر به فلک کشیده ای حدود ده،بیست متر در آنجا بود.حضرت(عجّ) با انگشت به من اشاره کردند که نگاه کنم.دیوار به طرز وحشتناکی کج شده بود.بعد دیدم که انگشت حضرت به طرف دیوار است و به من اشاره کردند که نگاه کن.بعد حضرت فرمودند:
«این دیوار ایران است،کج می شود امّا با انگشتمان نگهش داشته ایم ؛نمی گذاریم خراب شود.اینجا شیعه خانه ی ماست،کج می شود امّا نمی گذاریم خراب شود.»(مجالس حضرت مهدی(عجّ)؛ص261)
امام خمینی (رحمة الله علیه)فرمودند:
«من با جرأت مدعی هستم که ملّت ایران و توده ی ملیونی آن در عصر حاضر،بهتر از ملّت حجاز در عهد رسول الله (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و کوفه و عراق در عهد امیر المؤمنین(علیه السلام) و حسین ابن علی(علیه السلام) می باشند.»(صحیفه ی امام؛ج21،ص410)
دلش به ما عجمی زادگان بود مایل
اگر چه لیلی صحرا نشین ما عربی است

کلمة الحق 18
---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم و به ذکر الحجة ابن الحسن العسکری)»---
«بنفسی أنت من نازحٍ ما نزح عنّا»
«جانم به فدایت ؛ اگر چه از نظرم دوری امّا از ما جدا نیستی»(دعای ندبه)
حاج میرزا محمّد رازی ساکن نجف اشراف می فرماید:

«من بسیار مشتاق زیارت حضرت بقیّة الله الاعظم(عجّ) بودم و همیشه با خود می گفتم:اگر من هم جزء شیعیان آن حضرت بودم،حتمأ به شرف ملاقات ایشان در خواب یا بیداری میرسیدم،پس لابد شایسته ی آن نیستم و در من کوتاهی ای هست؛ و از این موضوع ترس و اضطراب زیادی داشتم.
این افکار بود تا اینکه موفّق به زیارت امام هشتم حضرت رضا (علیه السلام) گردیدم و پس از زیارت، به نجف اشرف برگشتم و چند روزی گذشت.شبی در خواب دیدم:
شخصی به من گفت:«امام عصر(عجّ) به نجف تشریف آورده اند.»پرسیدم :کجا هستند؟گفت: «در مسجد هندی» (از مساجد معتبر نجف اشراف)همین که این خبر را شنیدم،خوشحال شدم و با سرعت و عجله ی تمام،به قصد زیارت و رسیدن به شرف حضور آن بزرگوار به طرف مسجد هندی روانه شدم،وقتی داخل مسجد شدم،دیدم که آن حضرت کنار مسجد ایستاده اند و اجتماع مردم به حدّی است که راه عبور را بسته است و نمی شود به حضرت نزدیک شد.
نا امیدانه ایستادم و با خود گفتم:مردم در همه ی کار ها پیش دستی می کنند و به دیگری راه نمی دهند.

ناگهان دیدم آن بزرگوار سر مبارک را بلند کردند و نظری به سوی جمعیّت انداختند،در این هنگام چشم مبارکشان به من افتاد و با اشاره ی دست،مرا به سوی خود خواندند.جمعیّت وقتی این نوع مهربانی را از حضرت(عجّ) نسبت به من دیدند،راه را باز کردند و من خدمتشان رسیدم.آن بزرگوار به من اظهار لطف و مرحمت نمودند و فرمودند:
«وقتی که از مشهد مراجعت کردی،ما در آن بالاخانه به دیدنت آمدیم ، ولی تو ما را نشناختی.»
این مطلب را که شنیدم ، فهمیدم آن بزرگوار در یکی از روز های بعد از مراجعت از مشهد که در بالا خانه ی بیرونی منزل برای مردم نشسته بودم،تشریف آوردند در حالی که در لباس معمول اهل نجف بوده اند و من تصوّر کرده ام از نجفی هایی هستند که به قصد ثواب به دیدن من آمده اند و اصلأ متوجّه این که مولای من و بلکه آقای اهل زمین و آسمان هستند نشده ام.
از این کلام شرمنده شدم و از خواب بیدار شدم.به خاطر تشرّف به خدمت آن سرور در بیداری و خواب ، خیلی خوشحال شدم و به شکرانه ی این نعمت عظمی و این که در شمار اهل آن درگاه خهستم، سجده ی شکری به جا آوردم.»(دار السّلام شیخ محمود عراقی-ره- ص 494)
تو در میان جمعی و من در تفکّرم
کاندر کجا برآیم و پیدا کنم تورا؟!
کلمة الحق 19
اعتقاد به حضرت مهدی(عجّ) در بین اهل سنت
مهدویّت و ظهور حضرت مهدی(عجّ) در آخرالزّمان ، عقیده ایست که مسلمانان با وجود اختلاف مذاهب،بر آن متّفق هستند.همه ی مذاهب اسلامی،بر این مطلب اتّفاق دارند که در آخر الزّمان،شخصی از اهل بیت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قیام کرده و زمین را از عدل و داد پر خواهد کرد؛همان طور که از ظلم و جور پر شده است.
عدّه ی زیادی از علمای اهل سنّت،تصریح کرده اند که این عقیده،مورد اتّفاق مسلمین است و برخی از آنان قائلند که منکر خروج مهدی(عجّ-ع)،کافر است و در این باره احادیثی نقل کرده اند.(ینابیع الموده ص447؛علامات مهدی آخرالزّمان ص178)
حتی بعضی از فقهای های اهل سنت،منکر مهدی(عجّ) را واجب القتل می دانند و بعضی گفته اند :باید او را تعزیر و تأدیب کرد تا به حق بازکردد.(ناصر الدّین،مجلة التّمدن الاسلامیّه ش2 ص643 ؛ القول المختصر فی علامات مهدی المنتظر ص26)(مهدویّت در صحاح ستّة ؛ص14سیّد رضی قادری)
نظر علمای وهّابی در ارتباط با امام مهدی(عجّ):
"رابطه العالم الاسلامی" ،مرکز مهّم وهّابیت در عربستان،در پاسخ به یک مسلمان سنّی از کشور کنیا نامه ای تنظیم کرد که در پایان آن این گونه نتیجه گیری شده است:
«اعتقاد به ظهور مهدی(عجّ)بر هر مسلمانی واجب است؛ واین جزء عقاید اهل سنت و جماعت محسوب می شود؛وجز افراد نادان و بی اطلّاع از اسلام و بدعتگذار،کسی منکر آن نخواهد بود.»(تفسیر نمونه ج 7 ص378 ؛ فصلنامه انتظار موعود ش23 ص142)
در اینجا به چند روایت از معتبر ترین کتب حدیثی اهل سنت اشاره می کنیم:
«مهدی از اهل بیت من و از فرزندان فاطمه است.»(سنن أبی داود؛ح 4284)
«مهدی از ما اهل بیت است که خداوند(ظهور او را) در یک شب اصلاح می فرماید.»(مسند احمد بن حنبل ؛ج1 ص84)
«مهدی از من است.پیشانی بلند و بینی کشیده ای دارد.زمین را پر از عدل و داد می کند همان طور که از ظلم و جور پر شده است.»(سنن أبی داود؛ح4285)
«مهدی در امّت من خواهد بود...در زمان او، امّت من به آنچنان نعمتی می رسد که هرگز مانند آن دارای نعمت نبوده است.(زمین)میوه ی خود را می دهد و هیچ چیز از محصولات را در خود نگه نمی دارد؛و ثروت فراوان است.شخصی می ایستد و و به مهدی می گوید: به من عطا کن و او می گوید:بگیر(بدون معطلی و کم گذاشتن)»(سنن ابن ماجه؛ح 4083)
«مردی نزد مهدی می آید و می گوید:ای مهدی،به من چیزی عطا کن و مهدی تا آنجا که آن مرد بتواند حمل کند،مال در لباس او می ریزد.»(سنن ترمذی؛ح2333)
تذکّر:
گر چه اصل بحث مهدویّت مورد قبول اهل سنت است،امّا در برخی از جزئیّات (مثل اینکه پدر حضرت چه کسی است) با ما اختلاف نظر دارند.برای مطالعه ی بیشتر می توان به این کتابها مراجعه کرد:
"در انتظار ققنوس"ترجمه:مهدی علیزاده
"مهدویّت در صحاح سته"نوشته سیّد رضی قادری
"برّسی تطبیقی مهدویّت"نوشته:مهدی اکبر نژاد.

- آماده ی ظهورش -
کلمة الحق 20
ما این کتاب را بر تو نازل کردیم
که بیانگر همه چیز و مایه ی هدایت و رحمت و بشارت برای مسلمانان است(سوره ی شریفه ی نحل،آیه ی 89)
برای شناخت امام زمان (عجّ) منابع گوناگونی وجود دارد که قرآن،اساسی ترین آنهاست.

قرآن مجید منبع مطمئنّی است ، چون از وحی سرچشمه گرفته ، هیچگونه انحراف و نادرستی ای در آن راه ندارد و مورد قبول همه ی فرقه های مسلمین است.
امیر المؤمنین (علیه السلام) می فرمایند:
«آگاه باشید ، همانا قرآن پند دهنده ای است که فریب نمی دهد،و هدایت کننده ای است که گمراه نمی سازد،و سخنگویی است که هرگز دروغ نمی گوید.... بدانید که هیچ کس بعد از پرداختن به قرآن،نیازمند و محتاج نبوده و نیز هیچ کس قبل از پرداختن به قرآن،بی نیاز و توانگر نخواهد بود.پس درمان خود را از قرآن بخواهید و در سختی ها از قرآن یاری بطلبید؛که قرآن درمان بزرگ ترین بیماری ها یعنی کفر و نفاق و پیروی از هوا و هوس و گمراهی است.»(نهج البلاغه،ختبه ی 176)
آیات متعدّدی در قرآن کریم وارد شده که اهلل بیت (علیهم السّلام) آنها را به وجود مقدّس حضرت مهدی(عجّ) و ظهور مبارک آن حضرت ،تفسیر و تأویل کرده اند.
مانند:

سوره ی بقره آیات 3و124و155-سوره ی آل عمران آیه ی 83- سوره ی نساء آیه ی 159- سوره ی توبه آیه ی 33- سوره ی ابراهیم آیه ی 5-سوره ی اسراء آیه ی 33- سوره ی قصص آیه ی 5 و ...

برای مطالعه و تحقیق بیشتر می توان به این کتب مراجعه کرد
:

سیمای امام مهدی در قرآن:سید جواد رضوی/سیمای مهدویّت در قرآن:محمّد جواد مولوی نیا/سیمای حضرت مهدی در قرآن:سیّد هاشم حسینی بحرانی/موعود در قرآن:سید صادق حسینی شیرازی/اثبات مهدویّت از دیدگاه قرآن:علی صفایی کاشانی و ...

یک نمونه از آیات مهدوی
:

«و خداوند به کسانی از شما که ایمان آورده اند و اعمال صالح انجام داده اند وعده می دهد که قطعأ آنان را حکمرانان روی زمین خواهد کرد،همانگونه که به گذشتگان آن ها خلافت روی زمین را بخشید؛و دین و آینی را که برای آنان پسندیده ، بر جا و ریشه دار خواهد ساخت؛ و ترسشان را به امنیّت و آرامش مبدّل می کند،آنچنان که تنها مرا می پرستند و چیزی را شریک من نخواهند ساخت ...»(سوره ی نور آیه ی 55)
امام سجّاد (علیه السلام) در تفسیر این آیه فرمودند:
«آنها(که خداوند حاکم روی زمینشان می گرداند،و دینشان را در دنیا برپا می کند،و ترسشان را تبدیل به آرامش و امنیّت می نماید) شیعیان ما هستند.خداوند این کارها را برای آنها به دست مردی از ما انجام می دهد که «مهدی» این امّت است...»(تفسیر نمونه ج14 ص532/مجمع البیان ج7 ص152)

[b]حدیث عشق و ایمان است قرآن
صفا بخش دل و جان است قرآن
گلی از گلشن فیض الهی
نه تنها گل،گلستان است قرآن

- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 21
مهدویّت از دید گاه امام خامنه ای(حفظه الله تعالی)
1-آثار فردی معرفت و اعتقاد به امام زمان (عجّ):

«نفس پیوند قلبی و تذکّر و توجّه روحی به آن مظهر رحمت و قدرت و عدل حق تعالی(عجّ)،انسان را عروج و رشد می دهد و وسیله ی پیشرفت انسان را روحأ و معنأ فراهم می کند.این یک میدان وسیعی است.هر کس در باطن و قلب و دل و جان خود،با این بزرگوار مرتبط باشد،بهره ی خودش را خواهد برد.البته توجّه به کانون نور باید توجّه حقیقی باشد.لقلقه زبان در این زمینه تأثیر چندانی ندارد.اگر انسان روحأ متوجّه و متوسّل شد و معرفت کافی برای خود به وجود آورد،بهره ی خودش را خواهد برد.»
2-آثار اجتماعی و عمومی اعتقاد به امام زمان(عجّ):[/b]
«اعتقاد به قضیّه ی مهدی(عجّ) و موضوع ظهور و فرج و انتظار،گنجینه ی عظیمی است که ملّت ها می توانند از آن بهره های فراوانی ببرند.

شما کشتی ای را در یک دریای طوفانی فرض کنید.اگر کسانی که در این کشتی هستند،عقیده داشته باشند که اطراف آنها تا هزار فرسنگ،هیچ ساحلی وجود ندارد و آب و نان و وسایل حرکت اندکی داشته باشند،کسانی که در این کشتی هستند چه کار می کنند؟
آیا هیچ تصوّر می شود که اینها برای آن که حرکت کنند و کشتی را پیش ببرند،تلاشی بکنند؟

نه؛چون به نظر خودشان مرگشان حتمی است.وقتی انسان مرگش حتمی است ، دیگر چه حرکت و تلاشی باید بکند؟امید و افقی وجود ندارد.یکی از کارهایی که می توانند انجام دهند این است که در این مجموعه ی کوچک،هر کس به کار خودش سرگرم شود.کسی که اهل آرام مردن است،بخوابد تا بمیرد و آن که اهل تجاوز به دیگران است،حق دیگران را بگیرد تا چند ساعتی بیشتر زنده بماند.
طور دیگر هم این است که کسانی که در همین کشتی هستند، یقین داشته باشند و بدانند که در نزدیکی آنها ساحلی وجود دارد.حالا اگر دور یا نزدیک است و چه قدر کار دارند تا به آن جا برسند.معلوم نیست؛ امّا قطعأ ساحلی که در دست آنهاست،وجود دارد.این فراد چه کار می کنند؟این ها تلاش می کنند خود را به ساحل برسانند و اگر یک ساعت هم به آنها وقت داده بشود،از آن یک ساعت برای حرکت و تلاش صحیح و جهت دار ، استفاده خواهند کرد و فکرشان را روی هم خواهند ریخت و تلاششان را یکی خواهند کرد تا شاید بتوانند خود را به آن ساحل برسانند.
امید ، چنین نقشی دارد.همین قدر که امیدی در دل انسان به وجود آمد،مرگ بال های خود را جمع می کند و کنار میرود.امید موجب می شود انسان تلاش و حرکت کند،پیش ببرد ، مبارزه کند و زنده بماند...
بشریّت در طول تاریخ و حیات اجتماعی،مثل همان سرنشینان کشتی طوفان زده ، همیشه گرفتار مشکلاتی از سوی قدرتمندان و قویدستان و مسلّطین بر أمور انسان های مظلوم بوده است.امید،موجب می شود که انسان مبارزه کند و راه را باز نماید و پیش برود.
وقتی به شما می گویند انتظار بکشید،یعنی این وضعیّتی که امروز شما را رنج می دهد و دلتان را به درد می آورد، ابدی نیست و تمام خواهد شد.ببینید چه قدر انسان حیات و نشاط پیدا می کند.این نقش اعتقاد به امام زمان (عجّ) است...[/b]
این گزارش مربوط به گروه های تبلیغی مسیحیّت در شمال آفریقاست.گزارشگر می نویسد:

«یکی از مشکلات ما در سر راه تبلیغ مسیحیّت و پیشرفت استعمار در شمال آفریقا و منطقه ی تونس و مغرب این است که این مردم اعتقاد دارند که مهدی موعود(عجّ) خواهد آمد و اسلام را سر بلند خواهد کرد.»
عقیده به امام زمان(عجّ) نمی گذارد مردم تسلیم بشوند.

ما امروز برای انتظار باید باب بخصوصی در زندگی خود باز کنیم.
(بیانات مقام معظّم رهبری؛سیمای معصومین در آئینه ی نگاه رهبری)

- آماده ي ظهورش -

کلمة الحق 22
دعای شما در ماه مبارک رمضان مستجاب است
(پیامبر اکرم -صلّی الله علیه و آله و صلّم؛بحار الانوار ج96 ص356)
ماه مبارک رمضان،ماه برکت و رحمت و آمرزش الهی است.در این ماه به اعمال و عبادات بسیاری از جمله دعا توصیه شده است.

در میان دعا های مختلف این ماه شریف،به بعضی از دعا ها بر می خوریم که مربوط به حضرت حجّت (عجّ) بوده و تقاضای فرج و تأسیس حکومت جهانی آن بزرگوار در آنها مطرح شده است.از آنجا که خواسته ی امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) از ما،دعا ی بسیار برای فرج است:
«و اکثروا الدّعاء بتعجیل الفرج...» (کمال الدّین ؛ب 45 ح 4)،
«برای هر چه زود تر رسیدن أمر فرج،بسیار دعا کنید»،

و نیز،ماه استجابت دعاست(در پیش است)،به دو مورد از مهّم ترین این دعا ها اشاره می کنیم(إن شاء الله در رمضان پیش رو،از آن استفاده شود و قرائت گردد):
1- دعای افتتاح:
امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) خطاب به شیعیان نوشته اند:«این دعا را در تمام شب های ماه رمضان بخوانید،زیرا فرشتگان به آن گوش می دهند و برای خواننده ی آن طلب آمرزش می کنند.»
(صحیفه ی مهدیّه؛بخش5،دعای 8)

این دعا دارای مضامین و معانی بلندی است؛و مخصوصأ اطلاعات ارزشمندی در ارتباط با امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در اختیار ما می گذارد و نیز،تصاویر زیبایی از عالم پس از ظهور ارائه می دهد.چه نیکوست که همراه با خواندن این دعا ،به ترجمه و معنای آن نیز توجّه کنیم.
2-دعا برای ظهور امام زمانمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) بعد از هر نماز واجب:
«هر کس این دعا را در ماه مبارک رمضان بعد از هر نماز واجب بخواند،خداوند متّعال گناهان اورا تا روز قیامت بیآمرزد.»
(مفاتیح الجنان؛اعمال ماه رمضان)
دعای مذکور این است:«الهمّ ادخل علی اهل القبور السّرور ،الهمّ اغن کلّ فقیر، ...»«خداوندا بر ساکنان قبر ها ، شادمانی و خوشی عطا فرما ،پروردگارا تمام نیازمند ها را بی نیاز گردان...»

کاملأ واضح است که مضمون این دعا تنها در دوران حکومت الهی و دولت حضرت مهدی(عجّ) محقّق می شود.( در واقع،دعا برای فرج است،چرا که جز حکومت ایشان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)،در کدام زمان تمام فقیران غنی می شوند و تمام مریضان شفا یافته و تمام نیازمندان،بی نیاز می گردند و ...؟!)(صحیفه ی مهدیّه،بخش 5 دعای 9)
-----------------------------------------------
امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در عالم رؤیا به یکی از دوستان و محبّین اهل بیت(علیه السلام) فرمودند:«اگر روزی سه نفرمنتظر من باشند،ظهور ده سال جلو می افتد.»
(بعد با یک حال افسوس فرمودند)
«اگر در ماه رمضان منتظر بودید چه می شد؟!!!!»(مطلع الفجر ص209)[/b]

چی بگم واقعأ تحت تأثیر قرار گرفتم.لطفأ مقاله ی این حقیر تحت عنوان:«چرا امسال سال فرج است اگر بخواهیم» را مجدأ مطالعه فرمایید.

- آماده ي ظهورش -
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
آدرس های مرجع