تالار گفتگوی بیداری اندیشه

مشاهده تالار در قالب اصلی: کلمة الحق (مقالات مختصر و مفید)
شما درحال مشاهده محتوای قالب بندی نشده این مطلب هستید.برای مشاهده نسخه قالب بندی شده روی لینک فوق کلیک کنید
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

کلمة الحق 34
---«(بسم الله الرّحمن الرّحيم و به ذکر الحجة بن الحسن العسکري)»---
پیام غدیر،بیعت با امام مهدی(عجّ) است
پیامبر اکرم (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در خطبه ی غدیر فرمودند:«ای مردم،با خدا بیعت کنید و با من بیعت نمائید و با علی(علیه السلام) امیر المؤمنین و حسن(علیه السلام) و حسین(علیه السلام) و امامان از نسل آن ها... ، بیعت کنید.خداوند بیعت شکنان را هلاک و وفاداران را مورد رحمت قرار می دهد.بدانید که آخرین امامان ،مهدی قائم(عجّ) ،از ماست.
ای مردم ، نور از جانب خداوند عزّوجل در من نهاده شده و سپس در علی بن ابی طالب(علیه السلام) و بعد در نسل او تا مهدی قائم(عجّ) ، که حق خداوند و هر حقّی را که برای ما باشد ،می گیرد.»
یکی از وظایف و تکالیف ما در عصر غیبت،
«تجدید بیعت با امام زمان (عجّ) بعد از هر نماز واجب یا در هر روز و یا در هر جمعه» می باشد.
معنای بیعت:
[/b]

بیعت کننده متعّهد می شود و عهد محکم و پیمان استوار ببندد به این که شخصی را که با وی بیعت نموده(یعنی امام زمان-عجّل الله فرجه)با جان و مال خود یاری کند و از هیچ چیزی که مربوط به او(بیعت کننده)هست در راه یاری و نصرت آن حضرت دریغ ننماید و جان و مال و آبروی خود را در راه ایشان ،نثار کند.
رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در خطبه ی غدیر ، همه ی امّت را أمر فرمود که با امامان (علیه السلام) تا امام زمان(عجّ) ،چنین بیعتی نمایند.

این أمر بر همه ی افراد از مرد و زن ،واجب است.بلکه ایمان جز به آن تحقّق نمی یابد.یعنی هیچ کس مؤمن محسوب نمی شود مگر این که چنین بیعتی با اهل بیت (علیه السلام) انجام دهد.
(برگرفته از :مکیال المکارم،ب8،ت34)
تجدید بیعت در هر روز:
مستحب است این بیعت واجب ،هر روز بعد از نماز صبح یاد آوری شده و تجدید گردد.
عالم بزرگوار سیّد بن طاووس(رحمة الله علیه) در کتاب «مصباح الزّائر» می نویسد:
«این دعایی است که هر روز پس از نماز صبح ،مولایمان امام زمان(عجّ) با آن زیارت می شوند»(و در ضمن آن می گوییم:
خدایا ،در امروز و هر روز ،عهد و پیمان و بیعتی را که نسبت به او(مهدی-عجّل الله فرجه) بر گردنم هست،تجدید می کنم.)
«اللهّم بلّغ مولای صاحب الزّمان صلوات الله علیه عن جمیع المؤمنین و المؤمنات فی مشارق الأرض و مغاربها ...»
(دعا به طور کامل در کتاب «صحیفه ی مهدیّه» بخش سوّم ،دعای پنجم و نیز«مفاتیح الجنان» بعد از «دعای ندبه» ذکر شده است.)
(دعای عهد نیست ولی دعای عهد نیز مشابه چنین عبارتی با خود دارد:

اللهّم بلّغ مولانا الامام الهادی المهدی (عجّ)القائم بأمرک ،صلوات الله علیه و علی ابآئه الطّاهرین(علیهم السّلام)عن جمیع المؤمنین و المؤمنات فی مشارق الأرض و مغاربها ...)
ما جان به کفان،منتظر دلداریم
از یأس و رکود و کاهلی بیزاریم
مشتاق حضوریم و مهیای قیام
همواره مطیع و هر زمان بیداریم

- کاري از فعّالان ظهور مشهد -
آدرس:بلوار جانباز،جانباز 13،مسجد حسيني
زمان:شنبه ها ساعت 9بعد از ظهر
تلفن پاسخگو:09153059557
«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي»
- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 35
مزد نوکری
حضرت آیت الله العظمی میلانی - رحمة الله - علیه نقل کرده اند:

دو برادر سیّد تبریزی بودند که یکی از آن دو روحانی و دیگری بازاری بود.هر دو مستطیع شدند و امکان تشرّف به مکّه برایشان فراهم شد.برادر بازاری گفت:به خواست خدا امسال باید برویم خانه ی خدا را زیارت کنیم.امّا دیگری گفت:من امسال آمادگی و فرصت ندارم.از سوی دیگر محرّم نزدیک است و من به مجالس متعدّدی دعوت شده ام،شما برو إن شاء الله من هم سال آینده می روم.
برادر کاسب اصرار کرد ، آیه و حدیث خواند امّا اثری نبخشید،به همین جهت خودش رفت و برادر روحانی او پس از چند ماه از دنیا رفت و حج به گردنش ماند.برادر کاسب نسبت به او بسیار تأسّف خورد و همواره در این اندیشه بود که آیا او گرفتار عذاب است یا مورد بخشایش قرار گرفته است؟
یک شب او را در خواب دید که در باغ زیبایی با وضعیّت مطلوب و پسندیده ای زندگی می کند و به برادرش گفت:نگران من نباش ،زیرا من از نجاتیافتگان هستم.
پرسید:چه طور مورد لطف قرار گرفتی؟

پاسخ داد: پس از مرگ،مرا پای حساب بردند و به جرم ترک فریضه ی حج، در یک نقطه ی تاریک و وحشتناک و بد بو ،زندانی ساختند و دچار کیفر کردار شدم؛
زیر فشار عذاب طاقت فرسا،دست توسّل به سوی مادرم حضرت فاطمه ی زهرا(سلام الله علیها) گشودم و گفتم:مادرجان ؛ درست است که من فریضه ی حج را ترک نموده ام،امّا من عمری از حسین عزیزت سخن گفته ام،شما مرا نجات بدهید.
پس از این توسّل خالصانه،در زندان به سویم گشاده شد و گفتند:مادرت فاطمه (سلام الله علیها) تو را خواسته است.

مرا نزد مادرم (سلام الله علیها)بردند و او از امیر المؤمنین (علیه السلام)در خواست کرد که مرا ببخشند و نجاتم را از خدا بخواهد؛امّا امیر المؤمنین (علیه السلام) فرمود:
دختر گرامی پیامبر !ایشان بار ها روی منبر گفته است که اگر کسی فریضه ی حج را در صورت امکان و توان ترک کند،به هنگام مرگ به او گفته می شود:یهودی یا نصرانی یا مجوسی بمیر.اکنون خودش ترک کرده است.من چه کنم؟!
مادرم فرمود: راهی برای نجات او بیابید.[/b]
امیر المؤمنین (علیه السلام) فرمود:
تنها یک راه به نظر می رسد که خدا او را ببخشاید و آن این است که از فرزندت مهدی (عجّ) بخواهی امسال به نیابت او حج کند.
و مادرم چنین کرد و فرزندش مهدی(عجّ) پذیرفت و من نجات یافتم و آن گاه مرا به این باغ زیبا و پر طراوت آوردند.
(عنایات حضرت بقیّة الله-عجّل الله تعالی فرجه الشّریف - به آثار امام حسین-علیه السّلام) ؛ص 62)
گریه کردن در مصیبت مولایمان شهید مظلوم حضرت أبی عبد الله الحسین(علیه السلام) یکی از وظایف و تکالیف ما در عصر غیبت است.(مکیا المکارم،بخش 8 ، تکلیف 76)
(اضافات اینجانب:
امام صادق (علیه السلام) فرمودند :شهادت ما به کسی که به امید شفاعت ما ،أعمال دینی را انجام ندهد،نخواهد رسید.
امام صادق (علیه السلام) فرمودند: شفاعت ما به کسی که نماز را سهل (و بی ارزش) بشمارد نخواهد رسید.
امام محمّد باقر (علیه السلام) فرمودند: دین بدون محبّت ما ارزش ندارد و نیز محبّت به ما بدون دین نیز ارزشی ندارد.

مراجع تقلید(حفظهم الله) اتّفاق نظر دارند که جوابها ، توسّلات و هر چیزی که در پس از مرگ تا قیامت ،باعث خوشبختی یا بخشایش شود، به إذن الهی انجام می شود و همگان ،توانایی به یاد داشتن ، به یاد آوردن و ... را نخواهند داشت.
استادی عظیم فرمود: این جوابها را پروردگار تبارک و تعالی به زبان بندگان می دهد و این نشانه ی کرم و مهربانی اوست؛امّا شامل تمام بندگان، چه خوب و چه بد نخواهد شد.
عزیزان ، به مثالی از شفاعت توجّه فرمائید: «شفاعت در لغت عرب»

شخصی به بقالی می رود و مصلاً 20000 تومان خرید می کند،امّا 19000 بیشتر همراه او نیست، کسی می گوید من این 1000 تومان را شفاعت خواهم کرد .او 19000 تومان خواهد پرداخت و به عنوان کمک، اندکی را خواهد پرداخت.
گرچه عزیزان معصومین - علیهم السّلام - بسیار بسیار دست و دل بازند و مهربان اند و کریم و نیز پروردگار نیز بیش از آنها چنین است(چون این مهربانان را نیز آفرید) ، امّا حد اقل ما نیز باید چیزی داشته باشیم تا این بزرگواران، ما را تکمیل کنند.اینان عزیز شدند چون اعمال دینی را جدّی گرفتند،حال ما باید حد اقل هایی که از یک مرد و یک زن توقّع شده است یعنی نجابت و حجاب و عفّت برای هر دو،رعایت کنیم به اضافه ی واجبات.وفا دار بودن به پروردگار و عزیزانش خصوصاً امام زمانمان(عجّ)
و واجبات نیز وظیفه است و نباید بابت آنها طلب چیزی کرد؛

در کنکور،اگر دانش جوی ریاضی و فیزیک، ریاضی را بالا زد،تازه شده است هم رتبه ی بقیّه ی دانشجویان ، دروس غیر تخصّصی (مستحبّات) اند که باعث قبولی خواهند شد.
البته پروردگار مهربان ما که پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) را آفریدند و نیز بقیّه ی معصومین(علیه السلام) را ، برای ما 50 وعده نماز واجب در نظر داشتند،پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) در شب معراج این را به 5 وعده رسانیدند.
این واجبات عزیزان بسیار کم شده اند و محدود.
یکی از این واجبات،یاری و منتظر بودن برای مهدی(عجّ) و قیام و حکومت اوست.)

«الهّم عجّل فرج مولانا الامام الهادي المهدي القائم بالامرک و جعلنا من خيرٍ انصاره ي و اعوانه ي»
- آماده ي ظهورش -
«قائم»
پرسش:

آیا موقع شنیدن نام مبارک«قائم»،ایستادن لازم است؟در این هنگام دست بر روی سر گذاشتن چه صورت دارد؟

پاسخ:
امام خامنه ای (حفظه الله):

«احترام خوب و مستحسن است.»

آیت الله صافی گلپایگانی (حفظه الله):

«واجب نیست ولی بر حسب بعضی روایات و سیره ای که بر قرار شده ، تجلیل و تعظیم از آن حضرت است؛ و بر حسب بعضی از روایات دست بر سر گذاشتن اقتدا به حضرت امام رضا (علیه السلام) است؛ در عین حال نایستادن در بعضی مواقع که نشان دهنده ی عدم احترام باشد،جایز نیست.»

آیت الله مکارم شیرازی (حفظه الله):

«ایستادن مستحب است و در روایتی آمده که حضرت رضا (علیه السلام) هنگامی که نام مبارک آن حضرت را شنیدند،برخاستند و دست بر سر گذاشتند.»

آیت الله بهجت(رحمت الله علیه):

«از آداب است.»

آیت الله فاضل لنکرانی
[b](حفظه الله):

«خوب است احترام شود.»

آیت الله سیستانی
[b](حفظه الله):

«مناسب است و در بعضی روایات ،وارد شده است.»

آیت الله تبریزی
(حفظه الله):

«لزومی ندارد ولکن در بعضی روایات وارد شده که امام رضا (علیه السلام) در وقت نام بردن حضرت به احترام ایستاد و دست بر سر گذاشت.»
(مسائل جدید،جلد 3 صفحه ی 41)
روایت شده:

وقتی که دعبل خزائی ،شعر معروف خود را برای امام رضا (علیه السلام) خواند،هنگامی که به این بیت رسید:
«خروج امام لا محاله خارج / یقوم علی اسم الله بالبرکات»
«قیام و ظهور حضرت مهدی (عجّ) حتمی است / با نام خداوند و برکات او قیام می کند.»
امام رضا (علیه السلام) ایستادند و سر خود را به سوی زمین پائین آوردند و کف دست راست خود را بر سر گذاشتند و این دعا را بر زبان جاری نمودند: «اللهّم عجّل فرجه و مخرجه وانصرنا به نصراً عزیزاً.»
بود در انتظارت محفل ما
ببین بی تابی جان و دل ما
بیا بگذار ای آرام دل ها
قدم بر دیده ی نا قابل ما

- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 37
آیا امام زمان (عجّ) ،همسر و فرزند دارند؟
یکی از پرسش های همیشگی که ذهن بسیاری از افراد را به خود مشغول کرده،مسأله ی ازدواج حضرت مهدی(عجّ) و فرزند داشتن ایشان است.

گرچه ضروری نیست که در مورد تأهّل حضرت چیزی بدانیم،چون اثبات یا نفی آن از مسائل مورد نیاز ما نیست و نظر چه مثبت باشد و چه منفی،به اعتقادات ما ضرری نمی رساند ،زیرا از مسائل شخصی آن حضرت است؛ولی اشاره به طور گذرا به این مطلب مانعی ندارد.
کلامی محقّقانه در این موضوع
آیت الله ابراهیم امینی می فرماید:

دلیل معتبری در دست نداریم که موضوع ازدواج آن جناب (عجّ) و وجود اولاد را به طور قطع اثبات کند یا نفی نماید.البته ممکن است به طور ناشناس ازدواج کرده و اولاد ناشناسی هم داشته باشد و هر طور صلاح باشد عمل کند ؛گرچه بعضی از دعاها دلالت دارند که از آن حضرت ، فرزندانی به وجود آمده یا بعد از این به وجود خواهد آمد،مانند:
اللهّم أعطه فی نفسه و أهله و ولده و ذریّته و أمّته و جمیع رعیته ما تقربه عینه...

پروردگارا ، درباره ی خودش و خانواده اش و فرزندانش و نسلش و امّتش و رعیتش(مردم تحت حاکمیّتش) ،آنچه که چشمش را به آن روشن نمایی،عنایت فرما.
در صلواتی که از ناحیه ی مقدّسه صادر شده می گوید:

اللهّم أعطه فی نفسه و ذریّته و شیعته و رعیته و خاصّته و عامّته و عدوّه و جمیع أهل الدّنیا ما تقربه عینه...

پروردگارا ،درباره ی خودش و نسلش و پیروانش و رعیتش و یاران ویژه اش و عموم پیروانش و دشمنانش و تمام اهل دنیا ،آنچه که چشمش را به آن روشنایی نمایی،عنایت فرما.

ولی بر دانشمندان پوشیده نیست که دعاهای مذکور به آن مرتبه از حجیّت و اعتبار نرسیده اند که بتوان به آن ها استدلال نمود و چنین موضوعی را اثبات کرد؛ ولی در عین حال ،داشتن فرزند هم بعید نیست.
امام صادق(علیه السلام) در حدیثی فرمودند:
«کأنّی أری نزول القائم فی مسجد السهله بأهله و عیاله.»(بحار الأنوار ج 52 ص217)
«گویا می بینم قائم(عجّ) را که با اهل و عیال خود در مسجد سهله نزول کرده است.»(حدیث وصال،ص38)

(البته یک موضوع را می شود متذّکر شد و آن این است که ازدواج ، سنّت پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) است و یک معصوم مؤمن به تمام عیار (عجّ)که واجبات و مستحبّات را کامل و همه جانبه انجام می دهد، از انجام یکی از سنّت های پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) خودداری کند.
از جهتی هم حتی حضرت علی (علیه السلام) بعد از شهادت بیبی فاطمه (سلام الله علیها) ، 3 روز بعد مجدّداً ازدواج کردند.یک معصوم اینگونه عمل کردند.پس

ایشان(امام زمان عجّل الله فرجه) هم از این نگاه بر سنّت پدران خود عمل خواهند کرد ولی هیچ سندی نیست که ثابت کند فرزندان و همسران ایشان از عمری مانند ایشان نیز برخوردارند یا خیر.
اینها فقط استدلالات این جانب است. من حتی طلبه هم نیستم پس اعتباری بر گفته های این حقیر نخواهد بود.)
- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 38
شکر خدا را که در پناه حسینم(علیه السلام)
سیّد بحر العلوم (رحمة الله علیه) به قصد تشرّف به سامرّا تنها به راه افتاد.در بین راه به این مسأله که گریه بر امام حسین (علیه السلام) گناهان را می آمرزد،فکر می کرد.همان وقت متوجّه شد که شخص عربی ای (که خود امام زمان - عجّل الله تعالی فرجه الشّریف بودند،) سوار بر اسب به او رسید(ند) و سلام کرد،بعد پرسید:
«جناب سیّد ؛ درباره ی چه چیزی به فکر فرو رفته ای و در چه اندیشه ای؟اگر مسأله علمی است بفرمائید شاید من اهل علم باشم.»
سیّد بحر العلوم عرض کرد:در این باره فکر می کنم که چطور می شود خداوند متّعال ،این همه ثواب به زائرین و گریه کنندگان حضرت سیّد الشّهدا (علیه السلام) می دهد؛ مثلاً در هر قدمی که در راه زیارت برمی دارند،ثواب یک حج و یک عمره در نامه ی عملشان می نویسد و برای یک قطره اشک ،تمام گناهان صغیره و کبیره یشان آمرزیده می شود؟!
آن سوار عرب فرمود:«تعجّب نکن؛ من برای شما مثالی می آورم تا مشکل حل شود:سلطانی به همراه درباریان خود به شکار می رفت.در شکارگاه از لشکریان دور شد و به سختی فوق العاده ای افتاد و بسیار گرسنه شد.خیمه ای دید ،وارد آن شد.در آن سیاه چادر،پیر زنی را با پسرش دید.آنها در گوشه ی خیمه بز شیر دهی داشتند و از راه مصرف شیر این بز،زندگی خود را می گذراندند.وقتی سلطان وارد شد،(پیرزن و پسرش) او را نشناختند،ولی به خاطر پذیرائی از مهمان،آن بز را سر بریدند و کباب کردند چون چیز دیگری برای پذیرائی نداشتند.سلطان شب همان جا خوابید و روز بعد ،از ایشان جدا شد و هرطوری بود خودش را به درباریان رساند و جریان را برای اطرافیان نقل کرد؛ در نهایت از ایشان پرسید:اگر من بخواهم پاداش مهمان نوازی پیرزن و فرزندش را داده باشم،چه عملی باید انجام بدهم؟یکی از حضّار گفت:به آنها صد گوسفند بدهید.دیگری که از وزرا بود گفت:صد گوسفند وصد اشرفی بدهید.یکی دیگر گفت:فلان مزرعه را به آن ها بدهید.سلطان گفت:هر چه بدهم کم است؛ زیرا اگر سلطنت و تاج و تختم را هم بدهم،آن وقت مقابله به مثل کرده ام.چون آن ها هر چه را که داشتند به من دادند ،من هم باید هر چه دارم به ایشان بدهم تا سر به سر شود.»بعد سوار عرب به سیّد فرمود:«حالا جناب بحر العلوم،حضرت سیّد الشّهدا (علیه السلام) هر چه از مال و منال و عیال و پسر و برادر و دختر و خواهر و سر و پیکر داشت،همه را در راه خدا داد،پس اگر خداوند به زائرین و گریه کنندگان آن حضرت،این همه أجر و ثواب بدهد،نباید تعجّب کرد؛چون خداوند که خدائی اش را نمی تواند به سیّد الشّهدا(علیه السلام) بدهد،پس هر کاری که می تواند ،آن را انجام می دهد؛یعنی با صرف نظر از مقامات عالی خود امام حسین(علیه السلام)،به زوّار و گریه کنندگان آن حضرت (علیه السلام)هم درجاتی عنایت می کند،در عین حال این ها را جزای کامل برای فداکاری آن حضرت نمی داند.»وقتی شخص عرب این مطالب را فرمود،از نظر سیّد بحر العلوم غائب شد.(عجّ)
(برکات حضرت ولی عصر(عجّ)،ص218)
«اَللهُّمَ عَجِّل فَرَجَ مَولانا اَلاِمامِ الهاديِ المَهدي اَلقائِمُ بِاَمرِک وَ سَهِّل مَخرَجَه وَ جَعَلَنا مِن خَيرٍ اَنصارِه ي وَ اَعوانِه ي وَ الذّابينَ عَنه وَ المُسارِعينَ اِلَيه في قَضآءِ حَوائِجِه وَالمُمتَثِلينَ لِأَوامِرِه وَالمُحامينَ عَنه وَالسّابِقينَ اِلي اِرادَتِه والمُستَشهَدينَ بَينَ يَدَيه»
- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 39
تشرّفی پر برکت
جناب احمد بن اسحاق بن اشعری می گوید:
«یک وقتی خدمت امام حسن عسکری(علیه السلام) مشرّف شدم و تصمیم داشتم از حضرتش راجع به جانشین بعد از ایشان سؤال کنم،قبل از این که من چیزی بگویم فرمودند:
«ای احمد بن اسحاق، یقیناً خداوند - تبارک و تعالی - از روزی که آدم (علیه السلام) را خلق فرمود تا کنون، زمین را از حجّت خود خالی نگذاشته و تا روز قیامت هم خالی نخواهد گذاشت؛به واسطه ی همین حجّت است که بلا ها را از زمین دور می کند و باران می فرستد و برکات زمین را بیرون می آورد.»عرض کردم:«ای پسر رسول خدا(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم)،پس امام و خلیفه ی بعد از شما کیست؟»

امام (علیه السلام)تا این حرف مرا شنیدند ، از جا برخواستند و داخل خانه شدند ، چیزی نگذشت که بیرون آمدند و بر شانه ی مبارک خود، پسری را نشانده بودند که صورتش مثل ماه شب چهارده بود و حدود سه ساله به نظر می رسید.
بعد فرمودند:
«ای احمد بن اسحاق ، اگر نزد خداوند و حجّت های او گرامی نبودی،این پسرم را به تو نشان نمی دادم.آری این پسرم همنام رسول الله(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و هم کنیّه با آن حضرت است ؛و کسی است که زمین را از عدل و داد پر می کند همچنان که از ظلم و جور پر شده باشد.ای احمد بن اسحاق ، بدان که مَثَل این پسر در این اُمّت ، مَثَل خضر و ذوالقرنین است.(مانند آنها غیبتی طولانی دارد.)به خدا قسم غیبتی خواهد داشت که فقط کسانی در آن غیبت از هلاک شدن نجات پیدا می کنند که خداوند آنان را در اعتقاد به امامت او ثابت بدارد و توفیق دعا برای فرج به آن ها بدهد.»
عرض کردم : «آیا علامتی هست که من اطمینان قلبی پیدا کنم(که این پسر ، امام بعد از شماست)؟»

تا این مطلب را گفتم ، فوراً آن پسر (حدودً سه ساله) به زبان عربی فصیح فرمود:«أنا بقیّة الله فی أرضه و المنتقم من أعدائه فلا تطلب أثراً بعد عین یا احمد بن اسحاق.»
«منم بقیّة الله در زمین خدا و انتقام گیرنده از دشمنان خدا ؛ پس ای احمد بن اسحاق،بعد از این که با چشم خود مرا دیده ای ، به دنبال دلیل دیگری مباش.»
(کمال الدّین و تمام النّعمه (شیخ صدوق رحمة الله علیه) ؛ باب 38 ، حدیث 1)
(نتونستم چیزی به این کلمة الحق مقدّس اضافه هایی نکنم.
اضافات این حقیر:
[/b]

1-در کتاب «رجعت یا حیات دوباره» ، مطلبی جالب آمده؛در این کتاب نویسنده مدارکی آورده است که امام زمانمان(عجّ) هم بعد از مردن و گذشت زمان از حکومت های پدرانشان، رجعت یا رجعت هایی خواهند داشت.در مورد امیر المؤمنین (علیه السلام) هم این أمر ذکر شده است و نیز بقیّه ی معصومین (علیه السلام) که رجعت ها خواند داشت.
ببینید ائمّه ی معصومین(علیه السلام) بار ها خواهند مرد و رجعت خواهند کرد و حکومت خواهند کرد پس از ظهور.

در زیارت جامعه (در مفاتیح الجنان)، امام هادی (علیه السلام) مطالب جالبی را بیان می کنند که اگر این خاندان(علیه السلام) نباشند، زمین مردم را در خود نگه نخواهد داشت، کوه ها چنان و در یا ها چنان و ...
متوجّه شدید؟قبل و حتّی بعد از ظهور هم زمین و طبیّعت و کائنات، بدون حیات جسم مادّی حداقل یکی از معصومین(علیه السلام)، به هیچ انسانی رحم نخواند کرد و قیامت زمانی اتّفاق می افتد که آخرین رجعت انجام می شود و معصومی که آخرین حکومت را کرده، برای آخرین بار می میرند و رجعتی صورت نمی گیرد(زمین برای لحظه ای خالی از وجود پیامبر یا امامی می ماند.)
جالب است که آنچه در مورد شرایط عدم حضور حجّت الله در زمین ذکر شده، بسیار شبیه به آن است که در مورد مقدّمات قیامت ذکر شده است(در قرآن مجید و روایت).
2-کتاب مهدی منتَظَر، تألیف حجة الاسلام محمّد جواد خراسانی (قدّس سرّه)
باب اوّل : در خصوصیّات شخصی و علائم مشخّصه .

...
خصوصیّات حمل و ولادت:

حمل او مخفی بود تا هنگام ولادت، مانند حمل موسی بن عمران ،یعنی به طوری بود که تا ساعات تولّد ، هیچ کس اثر حمل در نرجس(سلام الله علیها) نمی دید
.حتّی قابله های متخصّصی که معتمد(لعنة الله علیه) گماشته بود که هر گاه در خانواده ی امام عسکری(علیه السلام) ، اثر حمل ببینند، فوراً اطّلاع دهند؛ چنانکه فرعون(لعنة الله علیه) قابله های بسیار بر زنان بنی اسرائیل گماشته بود و این از جهت خوفی که بنی العبّاس (لعنة الله علیهم) از دوازدهمی داشتند ،مطابق با اخباری که از پیغمبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) و امیر المؤمنین(علیه السلام) و حضرت باقر و صادق(علیهما السّلام) شنیده بودند ...

(وضع حمل نرجس - سلام الله علیها) چنان مخفی بود که تا آخرین لحظه ی ولادت ،حکیمه خواتون اثر حمل در نرجس مشاهده نکرد که گفت :
«نزدیک بود مرا شک عارض شود که ناگهان صدای برادر زاده ام بلند شد :
«عمّه شک مکم ؛ بخوان سوره ی «إنّا انزلناه» را»
حکیمه خواتون گفت:
شروع کردم بخواندن سوره ناگهان دیدم از میان رحم با من هم آواز شد، چون سوره تمام شد،متولّد گردید .
در هنگام تولّد، نوری از وی ساطع گردید که چشمهای حکیمه خواتون را خیره کرد؛ ناگهان دید که به سجده افتاده و شهادتین و شهادت بر وصایت پدران خود بر زبان جاری کرد و چون به اسم خودش رسید گفت:
«اللهّم اَنجِزلی وَعدی وَ اَتمِم لی اَمری و ثَبِّت وَ طاَتی وَ املأبی الاَرضَ قِسطاً و عَدلا.»
«بار خدا یا وعده ی مرا سریع و مسلّم گردان و أمر مرا تمام ساز و قدم مرا ثابت بدار و زمین را به واسطه ی من پر از عدل و داد گردان.»...

پایان اضافات این حقیر)
-- کاري از فعّالان ظهور مشهد -
«اَللهُّمَ عَجِّل فَرَجَ مَولانا اَلاِمامِ الهاديِ المَهدي اَلقائِمُ بِاَمرِک وَ سَهِّل مَخرَجَه وَ جَعَلَنا مِن خَيرٍ اَنصارِه ي وَ اَعوانِه ي وَ الذّابينَ عَنه وَ المُسارِعينَ اِلَيه في قَضآءِ حَوائِجِه وَالمُمتَثِلينَ لِأَوامِرِه وَالمُحامينَ عَنه وَالسّابِقينَ اِلي اِرادَتِه والمُستَشهَدينَ بَينَ يَدَيه»
- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 40
حسرت
«أن تقول نفس یا حسرتی علی ما فرّطت فی جنب الله»
مبادا کسی در روز قیامت بگوید:افسوس بر من از کوتاهی هایی که در مورد جنب الله کردم.
آری هنگامی که انسان وارد عرصه ی محشر می شود و نتیجه ی تفریط ها و مسامحه کاری ها و خلاف کاری ها و شوخی گرفتن جدّی ها را در برابر چشم می بیند،فریادش بلند می شود ؛ اندوهی سنگین همراه با ندامتی عمیق بر قلب او سایه می افکند و این حالت درونی خود را بر زبان می آورد.
امّا جنب الله به چه معنی است؟
در روایات متعدّدی از ائمّه (علیه السلام) می خوانیم که جنب الله به امامان تفسیر شده است:امام موسی بن جعفر (علیه السلام) فرمودند:
جنب الله ، امیر المؤمنین (علیه السلام) و همچنین جانشینان بعد از او هستند که مقام والایی دارند، تا به آخرین نفر آن ها برسد(که حضرت مهدی-عجّل الله فرجه - هستند)(تفسیر نمونه ج19 ص514 به نقل از اصول کافی)
و نیز امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
جنب الله مائیم.(همان؛به نقل از تفسیر علی بن ابراهیم)
این معنا در روایات دیگری از ائمّه (علیه السلام) دیگر هم نقل شده است.
به این کلام از حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی (دامّ ظلّه) توجّه نمائید:[/b]
امام زمان (عجّ) یعنی عصاره ی تمام انبیا و تمام اوصیا؛
خدمت به او ، کار کردن برای او نشر مناقب او ، بسط فضائل او،احیاء أمر او آن هم در زمان غیبت او؛

این گوهری است نا شناخته که فردای قیامت در حسرت آن خواهیم بود که چرا یک قدم بیشتر ما می توانستیم برداریم و بر نداشتیم.(سخنرانی به مناسبت نیمه ی شعبان 89 ه.ش)
عالم بزرگوار سیّد محمّد تقی موسوی اصفهانی (رحمة الله علیه) نیز می نویسد:

(تکلیف 48 در دوران غیبت،) دعوت کردن مردم و هدایت آن ها به سمت امام زمان (عجّ) است و این کار از مهّم ترین طاعات و واجب ترین عبادات است.(مکیال المکارم؛بخش 8)
ما چگونه ایم ؟ در قیامت دچار حسرت و پشیمانی هستیم؟یا سر بلند از نوکری اربابمان؟
اللّهم طال الإنتظار
- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 41
اعتقاد عمیق اهل سنّت به مهدویّت
(قصد ما تأئید یا تکذیب اعتقادات در این کلمة الحق نیست و اعتقادات شیعه با سنّی کاملاً یکسان نیست.)

متن زیر، پاسخ «رابطه العالم الاسلامی» - مرکز مهّم وهّابیّت در عربستان - به پرسش یک مسلمان سنّی مذهب اهل کشور کنیا است که سؤالاتی از این مرکز در مورد «مهدی موعود» پرسیده بود:
«مهدی ، محمّد بن عبد الله حسنی علوی فاطمی است و او مهدی موعود منتَظَر است.موقع ظهور وی،آخر الزّمان است و ظهورش از نشانه های قیامت می باشد.
او از غرب ظاهر می شود و مردم در حجاز،در مکّه بین رکن و مقام با او بیعت می کنند.

هنگامی که کفر و ظلم و فساد ، عالم را فرا گرفته باشد،ظهور می کند و زمین را از عدل و داد پر می کند ؛ همان گونه که از ظلم و جور پر شده باشد.
بر همه ی جهان حکومت خواهد کرد و جهانیان یا به میل و دلخواه یا با نبرد، تسلیم وی خواهند شد.او تمام زمین را مالک خواهد شد .

بعد از ظهور او، عیسی بن مریم(علیه السلام) از آسمان فرود می آید و دجّال را می کشد، یا همزمان با ظهورش، از آسمان فرود می آید و حضرت مهدی(عجّ) را بر کشتن دجّال بر دوازده «لد» در سرزمین فلسطین ،یاری می دهد.
مهدی آخرین نفر از خلفای راشدین دوازده گانه است که پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) از آن خبر داده و در منابع اهل سنّت آمده است.

احادیث مربوط به مهدی را بسیاری از صحابه از پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل کرده اند؛ از جمله ی آن هاست : عثمان بن عفان،علی بن أبی طالب(علیه السلام)، طلحه بن عبد الله و ... ؛[/u]
غیر از این ها ، افراد دیگری نیز وجود دارند. سخنان فراوانی نیز از خود صحابه نقل شده است که در آن ها به ظهور مهدی (عجّ) تصریح شده است و سخن آن ها را می توان در ردیف روایات پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) قرار داد، زیرا مسأله ی ظهور مهدی(عجّ) از مسائلی نیست که بتوان در آن اجتهاد کرد.
روایاتی که در باره ی ظهور مهدی منتَظَر (عجّ) از شخص رسول اکرم(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) نقل شده و آن چه صحابه ی پیامبر(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) با اعتماد به گفته ی رسول خدا (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) بیان کرده اند در بسیاری از کتب معروف اسلامی و متون اصلی حدیث پیامبر (صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) اعم از سنن،معاجم و مسانید آمده است.از جمله ی آن هاست: سُنَن أبو داود ،سنن ترمذی ، سنن ابن ماجعه و ...
بعضی از دانشمندان اسلامی درباره ی مهدی(عجّ) ، کتاب های ویژه ای نوشته اند؛ از آن جمله: أبو نعیم در کتاب أخبار المهدی، ابن حجر هیثمی در کتاب القول المختصر فی علامات المهدی المنتظر، شوکانی در کتاب التّوضیح فی تواتر ماجاء فی المنتظر و الدّجّال و المسیح و ... .
آخرین کسی که در این زمینه ، بحث مشروحی نگاشته، مدیر دانشگاه اسلامی مدینه است که در چندین شماره ی مجلّه ی دانشگاه مذبور،بحث کرده است.
[b]عدّه ای از بزرگان و دانشمندان متقدّم و متأخّر نیز در نوشته های خود تصریح کرده اند که احادیث مربوط به مهدی(عجّ) ، «متواتر» است و به هیچ وجه قابل انکار نیست؛[/u]از /آن جمله است : سخاوی در کتاب فتح المغیث،محمّد بن احمد سفارینی در کتاب شرح عقیده و ...
تنها «بن خلدون» است که احادیث مربوط به مهدی(عجّ) را با احادیثی مجهول و ساختگی و بی اساس که می گوید : «مهدی ای نیست جز عیسی» مورد ایراد قرار داده است.ولی بزرگان و دانشمندان اسلام، گفتار او را رد کرده اند؛ به خصوص ابن عبد المؤمن که در ردّ گفتار او ، کتاب ویژه ای بنام «الوهم المکنون من کلام ابن خلدون» نوشته است که از سی سال قبل در شرق و غرب منتشر شده است.
حافظان ، بزرگان و دانشمندان علم و حدیث نیز تصریح کرده اند که احادیث مربوط به مهدی شامل احادیث صحیح و حسن است و مجموع آن ها ، متواتر و صحّت آن ها قطعی است.
[u]بنابراین ، اعتقاد به ظهور مهدی بر هر مسلمانی واجب است و این جزء عقاید اهل سنّت و جماعت محسوب می شود و جز افراد نادان و بی اطّلاع از اسلام و بدعتگذار، کسی منکر آن نخواهد بود.»

(تفسر نمونه ج7 ص378 / فصلنامه ی انتظار موعود، شماره ی 23 ص 142 / مهدویّت در صحاح ستّه ص81)
- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 42
صلوات ضرّاب اصفهانی
ابوالحسن ضرّاب اصفهانی در سال 281 ه.ق(دوران غیبت صغری) به حج مشرّف شده و به همراه همسفرانش در خانه ای در شهر مکّه ساکن می شود.در این خانه که معروف به «دار الرّضا» بوده ، پیرزنی سکونت داشته است.
ابوالحسن ضرّاب متوجّه می شود که شب ها وجود نازنین امام زمان (عجّ) به این خانه رفت و آمد دارند و پیرزن ساکن در آن منزل هم،شیعه و دوستدار اهل بیت(علیه السلام) است و توفیق خدمت به حضرت (عجّ)نصیبش شده.بعد از چند روز ابوالحسن ضرّاب با واسطه کردن پیرزن با حضرت ارتباط برقرار می کند و پس از چند مرتبه پیغام بردن و آوردن، پیرزن دفتر کوچکی را به همراه خود آورده و به ابوالحسن ضرّاب می دهد و می گوید:
ایشان(امام زمان-عجّل الله فرجه و مخرجه) می فرمایند:«هرگاه خواستی بر پیامبر و جانشینانش صلوات بفرستی ، بر طبق این نسخه صلوات بفرست.»(الغیبه شیخ طوسی ؛ فصل 3)

این دعای شریف از دعاهای ارزنده ای است که شایسته است بر آن مداومت شود و در هر وقت و هر هنگام بر خواندنش مواظبت گردد، به ویژه اوقاتی که به مولایمان صاحب الزّمان(عجّ) اختصاص بیشتری دارد،مانند شب و روز نیمه ی شعبان و شب و روز جمعه.
سیّد بزرگوار علی بن طاووس در کتاب «جمال الأسبوع» ، آن را در اعمال روز جمعه و جزء تعقیبات نماز عصر ذکر کرده و اینگونه توضیح داده است :

«ذکر صلوات بر پیامبر و آل او(صلّي اللَّه عليه و آله و سلّم) که از مولایمان حضرت مهدی(عجّ) روایت شده؛ و اگر تعقیبات نماز عصر جمعه را به خاطر عذری ترک کردی، پس به هیچ وجه این صلوات را ترک مکن به جهت مطلبی که خدای بزرگ ما را از آن آگاه فرموده است.»
از این جملع ی آخر سیّد (رحمة الله علیه) استفاده می شود که از سوی مولایمان صاحب الزّمان (عجّ) در این باره فرمانی به او رسیده و این دلیل صحّت روایت است.(مکیال المکارم؛جلد2بخش7مقصد3)
فرازی از صلوات ضرّاب اصفهانی :
«اللهّم ... وَاستَأصِل مَن جَحَدَهُ وَستَهانَ بِأمرِه وَسَعی فی اِطفاءِ نُورِه و أرادَ إخمادَ ذِکرِه»
«خدایا ... و هر که او راانکار کرده و امرش را سبک شمرده و در خاموش کردن نورش کوشش نموده و قصد کمرنگ کردن نام و یادش را دارد، ریشه کن ساز»
[/b](مفاتیح الجنان؛ اعمال روز جمعه)
آری امام زمانمان(عجّ) بر عهده ی ما حقوقی دارند که از جمله ی آن ها ، گسترش پرتو نور او در سطح جامعه و زنده کردن یاد اوست.
عهد کردم به تو مشغول کنم دل ، که مرا
فارغ از یاد تو هرگز نکند مشغله ها
«اَللهُّمَ عَجِّل فَرَجَ مَولانا اَلاِمامِ الهاديِ المَهدي اَلقائِمُ بِاَمرِک وَ سَهِّل مَخرَجَه وَ جَعَلَنا مِن خَيرٍ اَنصارِه ي وَ اَعوانِه ي وَ الذّابینَ عَنه وَ المُسارِعینَ اِلَیه فی قَضآءِ حَوائِجِه وَالمُمتَثِلینَ لِأَوامِرِه وَالمُحامینَ عَنه وَالسّابِقینَ اِلی اِرادَتِه والمُستَشهَدینَ بَینَ یَدَیه»

- آماده ي ظهورش -
کلمة الحق 43
---«(بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحيم وَ بِه ذِکرِ الحُجَّةِ بنِ الحَسَنِ العَسکَري)»---
بخوان دعای فرج را که صبح نزدیک است
یکی از علمای وارسته ی نجف به کربلا مشرّف می شود و در حرم امام حسین (علیه السلام) ،به محضر امام عصر(عجّ) شرف یاب می گردد.حضرت(عجّ) به او می فرمایند :«فلانی ببین اینجا که دعا مستجاب است ، مردم به فکر من نیستند و برای فرج من دعا نمی کنند.»
سپس حضرت تصرّف ولایتی می فرمایند و آن عالِم ربّانی ، خواسته های مردم را می شنود که هر کدام برای حوائج شخصی خود دعا می کنند . امام می فرمایند :«شنیدی حتی یک نفر از این زائرین نگفت : خدایا فرج مهدی را برسان.»
(مجلّه ی موعود ، شماره ی 13 ، مقاله ی آقای هاشمی نژاد)
اهل ولا چو روی به سوی خدا کنند/او به جان گمشده ی خود دعاکنند
مرحوم آیت الله بهجت(قدّس سرّه) فرمودند:
«آقایی که زیاد به مسجد جمکران می رود می گفت : «آقا (امام زمان (عجّ) را در مسجد جمکران دیدم؛ به من فرمودند: «به دل سوختگان ما بگو برای ما دعا کنند.»
یک مرتبه از نظرم غایب شد ، نه اینکه راه برود و کم کم از نظرم غایب شود.»(در محضر آیت الله بهجت، ج2 ص118)
یکی از وظایف ما در دوران پر انحراف غیبت ، «دعای زیاد برای فرج» است

یکی از جامع ترین و ارزنده ترین این دعا ها ، صلوات ضرّاب اصفهانی است که از جانب خود حضرت (عجّ) صادر شده است و در تعدادی از کتاب های معتبر علمای پیشین و با سند های متعدّد روایت شده است.خواندن این صلوات شریف در هر زمان و هر مکانی جایز و مفید و مؤثّر است؛ اگر چه بر خواندن آن بعد از نماز عصر روز جمعه ، تأکید بیشتری شده است.
به بخشی از این صلوات گهر بار دقّت نمائید:«اَللهُّمَ نَوِّر بِنُرِه کُلَّ وَ هُدَّ بِرُکنِه کُلَّ بِدعَةٍ وَاهدِم بِعِزِّه کُلَّ جَبارٍ وَ أخمِد بِسَیفِه کُلَّ نارٍ»

«خدایا! هر تاریکی را به نور او روشن کن و هر بدعتی را به واسطه ی قدرت و قوّتش ویران نما و با عزّت او هرگونه گمراهی را منهدم فرما و هر فرد زورگویی ، گردنش را به واسطه ی او هلاک گردان و باشمشیرش هر آتشی را خاموش کن.(مفاتیح الجنان ، اعمال روز جمعه)
- آماده ي ظهورش -
صفحه: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
آدرس های مرجع